Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha valaki csak úgy (13 db)

Mi van akkor ha valaki csak úgy elájul, szédül fáj a feje napok óta? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Ha elájulsz akkor ott már nagy baj lehet amit csak orvos tud vizsgálat után elmondani. Ha neked vagy ismerõsödnek van ilyen problémája azonnal orvoshoz kell fordulni!

Ha elájulsz akkor ott már nagy baj lehet amit csak orvos tud vizsgálat után elmondani. Ha neked vagy ismerõsödnek van ilyen problémája azonnal orvoshoz kell fordulni!
Szia, ez elég sok mindent jelenthet, szerintem is orvoshoz kell fordulni, konkrétat csak õ mondhat.
A kérdező hozzászólása: nincs semmi bajom csak úgy kérdeztem:)
A kérdező hozzászólása: és amitõl csak elkábul nincs ereje??
Sok mindentõl.Lehet hogy leesett a vérnyomásod, terhes vagy, alacsony a vasad, vagy a cukrod.Kialvatlanság, vitaminhiány stb.Ha sûrûn van ilyen irány az orvos.

Ki és mit örökölhet? Ha valaki 24 éve lemondott az anyai apai örökségéről és a papírból csak egy eredeti van mert az ügyvédnek sincs meg ennek a papírnak egy szimpla másolata nem ér semmit ha nincs lebélyegezve stb. ugye?

Legjobb válasz: kérdéseim 1.) hogyan mondott le? írt egy nyilatkozatot? írásban megállapodott errõl az örökhagyóval? 2.) csak egy fénymásolat van? 3.) az örökös (aki annak idején lemondott) most igényt tart az örökségére??

kérdéseim 1.) hogyan mondott le? írt egy nyilatkozatot? írásban megállapodott errõl az örökhagyóval? 2.) csak egy fénymásolat van? 3.) az örökös (aki annak idején lemondott) most igényt tart az örökségére??
fénymásolat kevés, nagyon kevés - nem hiteles így az okirat hivatkozni lehet rá, perelni is lehet akár de esélytelennek tûnik nem kell bényegzõ egy szerzõdésre, nyilatkozatra tehát nem az a lényeg, hogy van-e rajta pecsét aláírás (eredeti) számít 24 év nagyon sok idõ!

Mit tegyek? Félek egyedül bemenni az orvoshoz, csak úgy vagyok képes bemenni ha valaki elkisér de csak anyukám van viszont ő dolgozik és nem ér rá. Elsősorban azért is mert a 8 kerületben van és ugye tudjuk az milyen hely

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, meg azt sem, hogy lány vagy vagy fiú, bár a soraid lányra utalnak. Mellesleg azt sem tudom, hogy miért veszélyes a 8. ker, fényes nappal, az orvoshoz menet. Kísérõnek meg megtenné egy barát, vagy egy barátnõ is. Bemenni a dokihoz úgysem engednék, de a biztonságban éreznéd magad. Különben milyen panasszal szeretnél a dokihoz fordulni? Írd le, hátha tud itt valaki segíteni

Nem írtad, hogy mennyi idõs vagy, meg azt sem, hogy lány vagy vagy fiú, bár a soraid lányra utalnak. Mellesleg azt sem tudom, hogy miért veszélyes a 8. ker, fényes nappal, az orvoshoz menet. Kísérõnek meg megtenné egy barát, vagy egy barátnõ is. Bemenni a dokihoz úgysem engednék, de a biztonságban éreznéd magad. Különben milyen panasszal szeretnél a dokihoz fordulni? Írd le, hátha tud itt valaki segíteni
A kérdező hozzászólása: kényszerbetegség meg pszichózist mondtak , am fiú vagyok 20 éves
Értem, tehát a betegséged miatt félsz. Egyébként otthon mivel foglalod el magadat. Dolgozol, vagy tanulsz még? Vagy ki sem mozdulsz semerre sem? Más rokonod, barátod nincsen? Jut eszembe: ki mondta, hogy ezek a betegségeid vannak, és kezelést kapsz e rá? Vigyáz rád valaki, vagy erre nincs is szükséged?


Ha valaki fekvőgipszet kap, és mellette táppénzt, akkor mikor hagyhatja el a házat úgy hogy emiatt ne vonhassák felelősségre? Csak mert úgy halottam hogy a táppénzeseket kimehetnek ellenőrizni hogy otthon vannak e.

Legjobb válasz: fekvõgipsz azért fekvõ hogy ne mászkáljon,szerintem akkor ha szurira megy már ha nem jön házhoz valaki aki beadja a járóval már lehet menni trombózis miatt ajánlott is. a tp papíron rajta van hogy kijárhat ekkor és ekkor,de az nem azt jelenti hogy járja a várost bulizik. tényleg van ilyen amúgy.

fekvõgipsz azért fekvõ hogy ne mászkáljon, szerintem akkor ha szurira megy már ha nem jön házhoz valaki aki beadja a járóval már lehet menni trombózis miatt ajánlott is. a tp papíron rajta van hogy kijárhat ekkor és ekkor, de az nem azt jelenti hogy járja a várost bulizik. tényleg van ilyen amúgy.
A fekvõgipsz, fekvõgipsz, de a táppénz és a lakáselhagyási tilalom azért nem egészen igaz. Pl. Egy törött kezû buszsofõr, miért ne mehetne le a boltba? Vagy egy idegkimerültség miatt pár hét pihenõre ítélt tanárnak egy két hét nyaralás egy csendes helyen, kifejezetten jót tesz.
Nem ismerem a szabályt, de nem tûnik logikusnak a lakáselhagyási tilalom.

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).

A munkanélküli segély alatti idõ nem munkaviszonynak számít? Szerintem GYES-t akkor fog kapni, ha nincs meg a 180 nap munkaviszony. Tehát elõtte sem dolgozott. A jó hír az, hogy a TB-t szülés után már nem kell fizetned, mert munkaidõnek számít (akkor is ha csak GYES-t kapsz).
A kérdező hozzászólása: Ha munkaidõnek számít az jó, csak úgy tudom, hogy most már egy évnek kell meglennie, az meg úgy sem lesz meg a munkanélkülivel sem, ha most babás vagyok. De az tényleg jó, hogy szülés után nem kell fizetnem a TBt magam után...
Én nem szorulok a GYED-re, szóval nekem mindegy, hogy nem kapok. A lényeg, hogy a gyerek egészséges legyen. :)
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy vagyok vele hogy nem sok, de több mint a semmi...csak tudod, erõsítõ tud lenni, ha tudja az ember, hogy más is van hasonló cipõben, hogy nem kap gyedet...:) Ja és én úgy tudom, hogy a szülést megelõzõ 2 éveben kell meglennie a 365 napnak, ha 2010május1 után szülsz, szóval nem muszáj hogy folyamatos legyen.De azért kérdezz utána hivatalos helyen is!
16:39: folyamatos idõ kell tudtommal. Én vagyok az elõzõ GYES-es. Én is azért vagyok így, mert külföldön éltem elõtte és nem dolgoztam, hanem tanultam. Ideiglenesen vagyok Mo-n. A GYES + családi nem olyan sok, de több, mintha azt se kapnál. Más országban ennyit se adnak.
Sziasztok. Bocsi a kérdésemért, de ezt a 180 vagy 365 nap úgy is érvényes, ha pl. 3 év alatt volt az embernek minden évben 4 hónapja ?Vagy az az x idõ folyamatos kell, hogy legyen? Bocsi, de külön kérdésben nem szerettem volna kiírni.
A kérdező hozzászólása: kedves 14:56os!csak gyest kapsz, mert nem volt annyi bejelentett napod?És hogy jöttök ki, már ha megkérdezhetem? Mert úgy tûnik nálunk jön a pici(mondjuk szeretnénk is)de most jöttünk vissza nemrég külföldrõl, és a 180 napot csak csak összehoztam volna, de az egy év már nem fér bele szerintem.
De kap, csak GYED-et nem kap, ha nem volt meg a munkaviszonya. Én GYES-t kapok egyébként ugyanebbõl az okból.
És aki pl 1 éve nem talál munkát az nem kap gyest sem??
A kérdező hozzászólása: aki 2010 május 1 után szül, annak már 365nap munkaviszonyának kell hogy legyen....hát kicsit kicsúsztam már...
Én úgy tudom, hogy most még 180 nap, de lehet, hogy rosszul tudom. Én tavaly szültem, akkor még ennyi volt a határ.
A kérdező hozzászólása: ja értem!a párodnak jó munkája van?Azért az jó, hogy nem szorulsz rá:)

úgy hallottam 1 ember belehal ha csak 1 kevés levegõ vagy 1 kis víz kerül az érrendszerébe. Ez valóban így van? Ha igen ennek mi a gyakorlati oka? :o

Legjobb válasz: Ez nem igaz! A víz eleve legfeljebb kicsit felhigitja a vért, szóval ebben semmi logika sincs. A levegö normál esetben szintén nem okoz gondot, csak ha egész véletlen egy levegöbuborék egy fontosabb eret lezár átmenetileg, de ez nem igazán gyakori, másrcsak azért sem, mert a levegö eloszlik a vérben és nem keletkeznek buborékok belöle.

Ez nem igaz! A víz eleve legfeljebb kicsit felhigitja a vért, szóval ebben semmi logika sincs. A levegö normál esetben szintén nem okoz gondot, csak ha egész véletlen egy levegöbuborék egy fontosabb eret lezár átmenetileg, de ez nem igazán gyakori, másrcsak azért sem, mert a levegö eloszlik a vérben és nem keletkeznek buborékok belöle.
Pl nem gyakorlott búvár bizonyos mélységben elkezd rosszul lenni, és fel kell jönnie azért mert nagy mennyiségû oxigén került a vérébe.
"Pl nem gyakorlott búvár bizonyos mélységben elkezd rosszul lenni, és fel kell jönnie azért mert nagy mennyiségû oxigén került a vérébe." Ez megint nem igaz, a búvárnak akkor lesz problémßaja, ha túl gyorsan kezd feljönni, mert a nitrogén (és NEM az oxigén) kiválik a véréböl és buborékokat kezd képezni.
így van és a gázbuborék legyen az akármilyen, tüdõ, agy embóliához vezethet nagyon könnyen... az orvos az innyekciót ezért húzza picit vissza mielõtt beléd nyomja, mert ha hibás a tû és levegõs, azt beléd nyomja akkor meghalsz... a levegõ nem oszlik el a vérben, hogyan is oszlana el... ugyan olyan mint egy levegõs gumicsõ a buborék az buborék marad... a vízzel nincs ilyen gond, különben belehalnál az infúzióba...
Sokan nem tudják, de elég nagy mennyiségû levegõnek kell bejutnia az érrendszerbe ahhoz, hogy ez komoly problémát okozzon. Bizonyos ml levegõt fel tud dolgozni a szervezet még akkor is, ha az érrendszerbe jut. Ahhoz, hogy halálos legyen a légembólia több mint 150 ml levegõnek kell bekerülnie az erekbe.
Kis mennyiségû levegõtõl nem lesz bajod, egy viszonylag nagyobb mennyiség kell ahhoz, hogy bajt okozzon.
Az injeckiónál nem azért húzzák vissza. Azt nézik, hogy jó helyre adják be. Pl ha izomba kell adni, és visszahúzáskor vér jön vissza, akkor nem adhatod be, mert vénába megy. Elég sok levegõ kell ahhoz, hogy baj legyen.

Honnan ered (népmese, vagy van szerző) és mi a címe annak a mesének, amelyben egy csónak szerepel és annak révésze, aki csak úgy szabadulhat meg, ha az evezőket oda adja valakinek? Esetleg a görög mitológiából származik-e?

Egy írásomban utaltam az esetre metaforaként, de összemostam a Styx-folyóval a fejemben, ami valószín?leg hibás, de szeretnék biztos lenni. Köszönet.

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy ez a Griffmadár tolla népmesében van

én úgy tudom hogy ez a Griffmadár tolla népmesében van

Csak úgy megfordult a fejemben, mi van akkor ha valaki nincs túl jóba a családjával és esküvője van/lesz?

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés.. Én is gondoltam már erre. Ha nekem esküvõm lesz, én nem akarom meghívni rá az apámat, de nem tudom hogy lehetne ezt problémamentesen közölni a családdal

Ez egy jó kérdés.. Én is gondoltam már erre. Ha nekem esküvõm lesz, én nem akarom meghívni rá az apámat, de nem tudom hogy lehetne ezt problémamentesen közölni a családdal
A kérdező hozzászólása: hát velem is hasonló a helyzet egyrészt, apámmal nem beszéltem 19 éves korom óta..
Mi ezért választottuk a klasszikus kéttanús esküvõt. A két legjobb barátunkkal besétáltunk, aláírtunk, utána beültünk egy kávézóba "mulatni" majd elutaztunk egy meseszép helyre nászútra abból a pénzbõl, amit mások cifra helyszínre, meg 100 ember kajáltatására költöttek volna. A családnak csak utólag mondtuk el, hogy házasok vagyunk, amikor visszaérve feltûnt nekik a jegygyûrûnk. Így aztán egységesen mindenki megsértõdött, amiért nem hívtuk meg, ami sokkal jobb, mintha õk teszik tönkre a mi nagy napunkat az összeférhetetlen viselkedésükkel.
Mi is azért tartottunk kis esküvõt, mert nem akartam, hogy az apám azt is tönkretegye, mint ahogyan a ballagásomat (meg az életem egy részét is). Meg sem hívtam, de az anyámmal mégis eljött. Szerencsére azt a pár órát kibírta balhé nélkül, bár nagyon féltem végig.

Mi van akkor, ha valaki be van jelentve munkanélkülinek, kapja a segélyt, és közben teherbe esik, és mire lejár, addigra meg is szül? Akkor gondolom csak a gyest fogja kapni, és fizetheti maga után a TBt, ugye?

Legjobb válasz: Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.

Abban nem vagyok biztos, hogy gyes-t vagy gyed-et fogsz-e kapni, viszont akármelyiket kapod, se gyes, se gyed alatt nem kell tb-t fizetni magad után.
A kérdező hozzászólása: Kedves moderátorok!nem lehetne áttenni a kérdésem egy másik kategóriába?Mondjuk a családi kapcsolatok/egyébhez, vagy valahova?mert itt olyan gyorsan mennek a kérdések, hogy soha senki nem fog válaszolni...:(
A kérdező hozzászólása: igen?na az jó!tehát olyan mintha be lennék jelentve?beleszámít a nyugdíjba is?
Szia! Azért csak megtalálható a kérdésed :) A segély a szülés napjáig járhat, átfedésben nem lehet a két ellátás (segély, gyes). A szülés napjától kell megigényelni a gyest - ha egyébként nem vagy tgyás-ra, gyed-re jogosult. Ha ugyanis álláskeresési járadékot kapsz, akkor jogosult vagy tgyás-ra és bizonyos esetekben gyed-re is. Szóval, milyen munkanélküli ellátást kapsz most?
A kérdező hozzászólása: Nem kapok, csak megkérdeztem mi van ilyen esetben, mert munkát még nem találtam, és gondolkoztam hogy bejelentem magam...

Ha valaki a biosz oktv-n a döntőben az első 30-ba bejut, akkor mit kap? Ha pontokat kap az a 100 pontos (ilyen nyelvvizsgás, emelt szintűs dolgok vannak benne) keretbe bele tartozik, vagy ennek nincs semmilyen csoportja, csak úgy kapják?

Legjobb válasz: OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!