Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha nincs nálunk (21 db)

Semmi.
Ez csak egy hasraütésszerû példa, vagy valós eset?
A kérdező hozzászólása: Csak megkérdeztem hogy ilyen esetben jól megbüntetik az illetõt vagy mi történik?
A kérdező hozzászólása: Senki sem tud mondani errõl semmit sem? Csak érdekelne hogy börtön jár ezért hogy elájul kicsit aztán aki odament elmegy tõle mert öngyilkossággal fenyegetõzik...
szerintem igen mert segítségnyújtás elmulasztása , de a magyar igazságszolgáltatást ismerve jobb , ha elmész gyorsan mielõtt valaki látja , hogy közöd volt hozzá.

Olyankor mi van, ha már megbízok a barátomban, s neki akarom adni magam, de spontán a helyzet, s nincs nálunk óvszer? V ha van, az elég biztonságos, h ne legyen bajom?

Legjobb válasz: Ha nincs nálatok óveszer, semmiképpen ne kezdjetek hozzá. Ha van, akkor pedig elég, ha azt használjátok, de körültekintõen.

Ha nincs nálatok óveszer, semmiképpen ne kezdjetek hozzá. Ha van, akkor pedig elég, ha azt használjátok, de körültekintõen.
annyira ne legyen spontán, hogy nincs gumi, vagy egy bolt a köelben :) A fiúban meg nem lehet megbízni, hogy idõben kihúzza :P Fiú vagyok, és tapasztalatból tudom, hogy nehéz erre odefigyelni... nagyon kell rá koncentrálni, ami egy kicsit el is ronthatja az elsõ alkalmat. Ha a fiúnak iselsõ, akkor meg pláne :)
Ha nincs óvszer, az pech, javaslom a pettinget (jobb mint a semmi, biztonságos, és a 69-es póz elég izgalmas :) ). Ha van óvszer, és jól használjátok, nem szakad el, akkor tuti véd.
Egy tipp. Vegyél egy óvszert és tartsd magadnál (még mielõtt írnád: nem ciki!!). Akkor biztos lehetsz abban, hogy mindig lesz, még spontán helyzetben is. :)
háát én is csak azt ajánlom amit az elsõ hozzászóló ha van gumi mehet ha nincs TILOS TILOS TILOS
Hát, ha nincs óvszer akkor az szopás:D
Hát ha ilyesmire gondolsz az már azt jelentheti hogy talán lassan oda adod magad neki, tehát számíthatsz rá, h lassan alkalom lesz rá. Nagyon egyszerû, vegyél egy doboz gumit és rakj a pénztárcádba v a táskádba, olyan helyre rakd, pl táska, ami általába nálad van. Lányoknál általába mindig van táska, rakj bele 2-3darabot és nem lesz kellemetlen helyzet.
ha nála nincs, nálad mindig legyen. és elkerülhetitek az ilyen "na most mi van?" helyzetet.

Mi van akkor ha nincs nálunk a szülésnél az apasági nyilatkozat?

36hetes vagyok és még nem sikerült elintézni csak jöv?héten lesz rá lehet?ségünk.

Legjobb válasz: Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!

Ha nincs nálatok a nyilatkozat, akkor mindenképp a te nevedre írják a babát, sajnos ez a törvény. De remélhetõleg nem jön annyival hamarabb az a kislegény, hogy ez történjen! Amúgy egy félórás procedúra az egész, mi már hónapokkal ezelõtt átestünk rajta, szerintem igyekezzetek ti is, biztos ami biztos. További szép várandósságot és könnyû szülést kívánok!
Igaza van az elõttem szólónak. Ha így történne, akkor utólag azért el lehet intézni, hogy az apa a nevére vegye gyermekét. De akkor már -azt hiszem- nem ingyenes és bonyolultabb is.
Semmi a világon. A kórházban a te nevedre írják, hiszen amúgy azt is be lehetne diktálni, hogy apja neve Brad Pitt :D Utána be kell majd menni az anyakönyvi hivatalba, fél óra alatt megírják az egészet és átírják a nevét, nem egy nagy cucc, nekünk is így volt.
Ja, és ingyenes akkor is.
A kérdező hozzászólása: köszi!
Addig nem anyakonyvezik, ha szolsz, h hozzatok a papirt. A csuklojara a te neved kerul, de hivatalos papirt nem allitanak ki addig.
szia! nekem a szülés elõtti nap sikerült megcsináltatnom, másnap jött a baba, 37.hétben..ha nincs nálad adnak pár órát, h potold..de sajn ahozz neked is jelen kell lenned, csak az apának nem adják ki

9 éves körül van, 7éve van velünk. Ha falattal próbálkozom egyből jön. Mivel vehetném rá, hogy akkor is jöjjön, ha nincs nálam falatka?

Legjobb válasz: Guggolj le, nézz rá, és beszélj hozzá kedvesen. Akkor szinte biztos, hogy odajön. Mikor ott van, simogasd meg, és mondd neki, hogy "ügyes vagy". Így a kaját kiválthatod kedvességgel, most már ez lesz a jutalom az engedelmességért.

Guggolj le, nézz rá, és beszélj hozzá kedvesen. Akkor szinte biztos, hogy odajön. Mikor ott van, simogasd meg, és mondd neki, hogy "ügyes vagy". Így a kaját kiválthatod kedvességgel, most már ez lesz a jutalom az engedelmességért.
A kérdező hozzászólása: köszi!
vagy csinálhatod úgy hogy miután jól megnézte hogy hogyan tartod(próbáld meg úgy tartani hogy ne nagyon látszódjon)add oda neki aztán tedd ugyan úgy a kezedet mint akkor volt.Nekem bejött ^^

Van jogsim, de nincs nálam. Mi van ha így elkapnak kocsival vagy motorral?

Elhagytam a pénztárcát egy utazási irodás buszon, jöv? hétre postázzák haza, de menni akarok a n?mhöz holnap :D

Legjobb válasz: az igazoltató rendõr lekérdezi hogy van -e, érvényes -e, ha igen akkor egy helyszíni bírságot szab ki közúti közlekedés kisseb fokú megsértése miatt, ami 3-20 ezer forintig terjedhet. KRESZ 4 §-ben benne van ugyanis h köteles vagy magadnál hordani. de amúgy ha elmeséled a storyt, lehet egy figyelmeztetéssel megúszod.

az igazoltató rendõr lekérdezi hogy van -e, érvényes -e, ha igen akkor egy helyszíni bírságot szab ki közúti közlekedés kisseb fokú megsértése miatt, ami 3-20 ezer forintig terjedhet. KRESZ 4 §-ben benne van ugyanis h köteles vagy magadnál hordani. de amúgy ha elmeséled a storyt, lehet egy figyelmeztetéssel megúszod.
Múlt héten vittem próbaútra a tesóm kocsiját, persze a jogsit otthon hagytam, a rendõr megállított és rádión le ellenõrzött minden rendben volt így került 5000 forintba.
Nincs nálad, szóval nem tudod bizonyítani a meglétét, egyértelmûen büntetés.
Erre jó a fene nagy bürokrácia. Rendes adatbázisokból le lehetne kérdezni az adatokat, feltételezve, hogy útlevél van a kérdezõ birtokában, amit be tud mutatni a rendõrnek.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tom miért nincs még mindig elektronikus nyilvántartás és lekérdezési lehetõség, mér kell ezt a nyomi mûanyagot hurcolászni...
A kérdező hozzászólása: ejj... Köszi szépen a válaszokat :)
szerintem ne járkálj jogsi nélkül mer a mostani rendõrök nagy része hajlamos elõször büntetni aztán kérdezni :S Inkább várd meg míg megérkezik mert ha 5000 re is megbüntet akkor is olcsóbban megúszod ha busszal mégy.Nem tudom milyen messze lakik a barátnõd de emiatt ne kockáztass. Tudod "Az ördög nem alszik "!!
Ne tedd! biztos forrásból tudom h a rendõröknek ki van adva h büntessenek ne csak figyelmeztessenek!vigyázz :D

Olyankor mi van, ha rendeltem kaját, de nincs nálam annyi zsé és nem tudok szólni nekik és kihozzák?

Legjobb válasz: Amikor kihozta a kaját és kéri a pénzt, akkor Te mond ezt: "Köszönöm! Isten fizesse meg!"

Amikor kihozta a kaját és kéri a pénzt, akkor Te mond ezt: "Köszönöm! Isten fizesse meg!"
Copás
A kérdező hozzászólása: ettõl nem lettem okosabb...
kérj a szomszédtól, vagy adj a futárnak egy plüss macit ami kb.1-2ezret ér és reménykedj h elfogadja.ha több értékbe rendeltél akk mondjuk egy vázát vagy nemtom ;)

Ha nincs nálam a B-s vezetői engedélyem mikor igazoltat a rendőr vezetés közben, viszont a szeméyim ott van, akkor mennyire büntethet meg? Illetve ha rendes le tudja keresni az adatbázisban, és megúszhatom egy szóbeli letolással?

Legjobb válasz: Számíthatsz egy jó kis pénzbüntetésre, és természetesen nem mehetsz tovább a jármûvel. Elõfordulhat, hogy még a jogsidat is bevonják egy kis idõre.

Számíthatsz egy jó kis pénzbüntetésre, és természetesen nem mehetsz tovább a jármûvel. Elõfordulhat, hogy még a jogsidat is bevonják egy kis idõre.
A rendõr nem keres semmit, semmilyen adatbázisban. A törvények szigorúan kimondják, hogy nálad KELL lennie a jogsinak. Ha nincs, akkor jogos a büntetés.
Ha rendes tagot fogsz ki, akkor igen, mondjuk ne az autópályán állítsanak meg. Engem már állítottak meg úgy, hogy semmi nem volt nálam. Se forgalmi, se biztosítás, se személyi, se jogsi, semmi. Megnézték adatbázisban a kocsi rendszáma alapján, ki a tulaj, megnézték az adataimat is, az irataim érvényességi idejét is látták, biztosítást, mindent. Annyit mondott, hogy azért legközelebb legyen már nálam és elengedett. Ez kb 100ból 1, de van ilyen is.
#4: Jó neked! Mikor engem fogtak meg iratok nélkül (persze tudom a szomszéd faluba is kell), akkor levett a rendõr 5000 Ft helyszíni bírságra! Persze elõtte leellenõrizte, hogy tényleg van érvényes jogsim! Aki azt állítja nem ellenõriz semmit a rendõr, az téved! Még a rendszámot is le szokták kérdezni! Az EDR-en egy SMS az egész. Így lehet megfogni a fikítven kivont jármûveket! Jogosítványt pedig ilyenért nem vonnak be! A "vezetéstõl eltiltás" ebben az esetben kicsit mást jelent! :)
"megúszhatom egy szóbeli letolással?" Nem.

Mi van ha a suliban jön meg a menses és nincs nálam betét?

Legjobb válasz: Osztálytárs, tanító néni, a tanároknak akad a táskájukban, de lehet osztálytársnak is.

Osztálytárs, tanító néni, a tanároknak akad a táskájukban, de lehet osztálytársnak is.
Tényleg, nálunk is általánosban le lehetett menni a titkárságra ilyen dolgokért, betétért, vagy ha kellett akkor görcsoldóért is.
Nálunk a titkárságon lehet kérni betétet, ha valakinek sürgõsen kell. De nálam meg a lányoknál is van mindig, és adunk, ha kell a másiknak.
valakinek biztos akad vagy barátnõdnek vagy tanárnõnek vagy pedig ha nincs senkinek akkor kéredszkedj haza biztos megfogják érteni a tanárok.
A kérdező hozzászólása: Aha!Oké
Egyáltalán nem ciki kérni. DE az is jó ötlet, hogy már most tegyél be a táskád egyik tsebébe egy-két egészségügyi betétet. Az is jó megoldás, ha rászoksz a tisztasági betétre. Hiszen mikor elõször megjön, úgysem lesz nagyon bõsésges elsõre.
Dehogy ciki, velem is sokszor elõfordult anno. és nem volt gáz. Mármint osztálytárstól kérni.
A kérdező hozzászólása: Ok!Köszi mindenkinek hogy segitt
Elõször nekem is cikin volt kérni, de aztán a barátnõim is voltak már így párszor, és elõfordul h nincs nálunk és akkor egymástól kérünk. Nem ciki, hidd el! ;)
Speciel én a táskámban mindig tartok egy-két betétet véletlen esetekre. Mondjuk amikor már várod, hogy megjöjjön, akkor rakj pár betétet a táskádnak valami titkos kis zsebébe. Tõlem is kért már nem egyszer valamelyik osztálytársam. Én nem tartom cikinek. Az élet velejárója, és a nõk megszenvednek vele, természetes dolog.
Még mindig könnyebb kérni, mint "olyan" nadrággal járkálni.
A kérdező hozzászólása: De elég ciki kérni
6.án ez volt velem is felhívtam anyut azt mondta hogy oszifõnek szoljak és ennyi

Betegesen félek a betörésektől. Ha egyedül vagyok itthon, és megtörténik, mit kell tennem? Ha van fegyvere? Ha nincs? Jó, ha van nálam kés vagy valami? Mit ajánlatok? 13/l

Legjobb válasz: Aranyos vagy :D semmit ne tegyél ennyi idõsen, egy betörõ általában arra fókuszál amiért voltaképp elindult, tehát a számításaiba csak ritkán esik bele egy gyilkosság vagy megsebesítés A helyedben ha összetalálkoznék vele, én szólnék hogy ne bántson de vigyen amit akar Én már kicsit idõsebb vagyok nálad, ergo nyilván nem állnék mint egy bábu hanem azért lépnék is, fel vagyok rá készülve de ez nem olyan környék, soha nem történt betörés itt tartózkodásunk óta ennek már 11 éve, azért a baseball ütõ itt van az ajtónál cipõs szekrénybe eltéve 21/F

Aranyos vagy :D semmit ne tegyél ennyi idõsen, egy betörõ általában arra fókuszál amiért voltaképp elindult, tehát a számításaiba csak ritkán esik bele egy gyilkosság vagy megsebesítés A helyedben ha összetalálkoznék vele, én szólnék hogy ne bántson de vigyen amit akar Én már kicsit idõsebb vagyok nálad, ergo nyilván nem állnék mint egy bábu hanem azért lépnék is, fel vagyok rá készülve de ez nem olyan környék, soha nem történt betörés itt tartózkodásunk óta ennek már 11 éve, azért a baseball ütõ itt van az ajtónál cipõs szekrénybe eltéve 21/F
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Jaaj nem kell ezt annyira túllihegni... mindig legyen a zsebedbe vagy a közeledbe a ha nagyon félsz állítsd be a rendõrséget gyorshívóra és kész. Ha meg is akarod támadni legyen a szobádba valami vastag bot vagy csõ (nekünk pl vastag kábeldarab van) esetleg egy bicska is lehet (nekem is van). De nagyon sok minden jó lehet akár gázspray vagy valami hajlakk. Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok de ha van rá pénz cseréltessétek ki a zárakat erõsebbre (nekünk olyan van, hogy ha be van zárva le se lehet nyomni). Ha nagyon komolyan gondoljátok akkor az ajtót is ki lehet cserélni biztonságosra. Fel lehet rakni ilyen biztonsági láncot is ami a panelházakba van. Emelett ablakokra biztonsági rácsot felrakni, szögesdrótot a kerítésre, kamerákat felszerelni. Attól függ mennyi pénzt szántok rá. Rengeteg mindent lehet csinálni amivel egy betörõ kétszer is meggondolja, hogy biztos ide akar e betörni. Sok sikert! 14/F
A kérdező hozzászólása: De ha nincs nálam mobil?
Kés vagy ilyesmi csak akkor legyen nálad, ha tudod és hajlandó is vagy használni. Tehát készen kell állnod beledöfni a szemébe pl. Egyébként hamar elveszik tõled, és ellened fordítják. Szóval inkább hanyagold a kést, mert a válaszaidból ítélve te nem az a fajta ember vagy, aki készen áll beledöfni egy kést a rablóba :) Ahogy már írták bújj el, és hívd a rendõröket.
A kérdező hozzászólása: Riasztónk nincsen... MÈG!
"azért a baseball ütõ itt van az ajtónál cipõs szekrénybe eltéve" Jó, hogy szóltál , akkor a kiskapun megyek be. :P
Nincs riasztó a házatokban? Ha nincs, szereltessetek fel egyet. Hozzánk is betörtek kétszer (nem ugyanabba a házba). Nekünk van ilyen pánik-gomb, amit ha benyomsz rögtön jönnek a biztonságiak és a rendõrök.
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Mert mi suliban azt tanultuk, hogy mindig visszahívnak, hogy igaz e... De jó, már valamennyire megnyugodtam.
Emiatt ne aggódj: AZONNAL ugranak, ha egy kislányhang a segélyhívó. Tapasztalatból mondom, ilyenkor nem foglalkozunk azzal, hogy valódi-e a hívás.
A kérdező hozzászólása: Ok. De lehet, hogy nem is hisznek gyereknek. Meg még egyszer vissza hívnak, hogy igaz e, én meg addigra rég ki leszek nyírva.
Zárkózz be és hívd a rendõrséget, hogy valaki van a házban. 10 percen belül ott lesznek, csak addig kell csendben elbújnod. Egy mobiltelefon elõbb megmenti az életedet, mint egy kés..
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! 21 éves, fiú létedre nem nagyon van mit félned. :D De nekem a 150 centimmel 40 egynéhány kilóval... Azért van külömbség. Nekünk meg pár hónapja 1 éjszaka alatt 6 házba betörtek. Pedig ez csak falu. És akinek egyszer sikerül, többször is meg fogja próbálni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Te is lány vagy?

T-mobile-nál nézegettem a mobilneteket, s láttam, hogy a mostaniaknál nincs túlforgalmazási díj, az enyémnél még van. Akkor ez mit jelent? Ha túllépem, akkor belassítják, vagy nem enged majd fel?

Legjobb válasz: nincs túlforgalmazási díj, Magyarul ha eléred a keretet az újnál, akkor nem kell fizetned. Ha neked még van túlforgalmazási díjad, akkor neked fizetned kell érte, ha eléred a keretet. Az elsõ keverte a dolgokat a lassítással.

nincs túlforgalmazási díj, Magyarul ha eléred a keretet az újnál, akkor nem kell fizetned. Ha neked még van túlforgalmazási díjad, akkor neked fizetned kell érte, ha eléred a keretet. Az elsõ keverte a dolgokat a lassítással.
Ha eléred a keretet, akkor lelassítják a netedet, de ugyan úgy tudsz netezni, csak lassabb lesz.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a gyors választ. (vagyis nekem gyors volt) :D De a váltáson gondolkozok, mert át akarok váltani, de azt mondták, hogy ne váltsak, csak következõ hónapban.
A kérdező hozzászólása: Végülis mikor küldték, hogy 100%-t elhasználtam, akkor szedte csak utána a ft-t le.. Akkor most nem is fog engedni netezni utána, ha lejárt? :D
de fog csak lassabb lesz pl van 3 gigád és ha elhasználtad ugyanúgy tudod használni csak a fordulónapig lassabb lesz valamennyire!
A kérdező hozzászólása: Értem, thx. Akkor a 2. keverhetett valamit. :)
A túlforgalmazási díj jelentését keveritek a lassítás szó jelentésével. Nem ugyanaz a kettõ. A nevébe is benne van, hogy DÍJ. A díj meg egyenlõ azzal, hogy nem ingyenes, hanem fizetni kell érte. Szomszédomnak is ilyen a mobilnete, még a régi, hogy ha eléri a 3 gigát, akkor mittomén mennyit kell fizetnie, de valahol a neten elvileg fent van a pontos ár.
Viszont most néztem, hogy te is leírtad, fizetsz, miután elfogyott a keret. Akkor mi a kérdésed? Felmenni fel tudsz, de még1x nem írom le:) Elõzõbe minden le van írva:) Viszont ha lejárt a hûségidõd, akkor át tudod váltani valami újra, aminél már nincs túlforgalmazási díj, csak lassítás.
A kérdező hozzászólása: Igen, én egy másikra akarok váltani, amire azt írtátok, hogy lassítja. A másikat tudtam, hogy fizetni kell, amúgy asszem 20ft/10kb..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!