Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha nincs (868 db)

Mennyibe kerül a személyi igazolvány megújítása? Mi van, ha nincs rá pénzem és lejár?

Legjobb válasz: 1500 Ft. Igazából ha a rendõr nem kap el úgy, hogy nincs igazolványod, akkor sok bajod nem lesz belõle. Sõt, a rendõröknek is lehet mondani, hogy most nincs nálad, általában elég ha bediktálod az adataidat, leellenõrzik és kész. De elméletileg megbüntethetnek és kérhetik, hogy mutasd be az igazolványod. Ha mondjuk tíz évig nem váltod ki miután lejárt, akkor mondjuk kicsit biztosan furcsán fognak rád nézni ha végre bemész újat kérni, de nem tudom, hogy megbüntetnek-e. Nekem is lejárt már pár hónapja mikor bementem, azt mondta az ügyintézõ, hogy máskor figyeljek majd azért oda. Igaz, akkor még ingyenesis volt.

1500 Ft. Igazából ha a rendõr nem kap el úgy, hogy nincs igazolványod, akkor sok bajod nem lesz belõle. Sõt, a rendõröknek is lehet mondani, hogy most nincs nálad, általában elég ha bediktálod az adataidat, leellenõrzik és kész. De elméletileg megbüntethetnek és kérhetik, hogy mutasd be az igazolványod. Ha mondjuk tíz évig nem váltod ki miután lejárt, akkor mondjuk kicsit biztosan furcsán fognak rád nézni ha végre bemész újat kérni, de nem tudom, hogy megbüntetnek-e. Nekem is lejárt már pár hónapja mikor bementem, azt mondta az ügyintézõ, hogy máskor figyeljek majd azért oda. Igaz, akkor még ingyenesis volt.
Nekem 3 évig volt lejárva és úgy csináltattam 1500ft-ért
Én még annyival egészíteném ki, hogy útlevéllel is (feltéve ha van) igazolhatod magad. Annyira azért ne várj sokat az új igazolvány kikérésével.

Mi van ha nincs vaku?

mi van akkor ha nincs vaku a fényképez?géphez?

Legjobb válasz: Mi lenne? Akkor az van, h nincs, vagyis sötétben nem tudsz fényképezni.

Mi lenne? Akkor az van, h nincs, vagyis sötétben nem tudsz fényképezni.
A kérdező hozzászólása: ja ok , akk még attól jó a gép, ok köszi a választ
Az van, hogy ha sötétben csinálod a képeket, sokkal szebbek lesznek, mintha világosban csinálnád.
*hogyha
Én szinte soha nem haszálok vakut, gyengébb megvilágitásnál leteszem a gépet egy stabil helyre és idõzitõvel fényképezek :)
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Mi van ha nincs TB?

Lassan egy éve fejeztem be a sulit, azóta sajnos itthon vagyok pályakezdő munkanélküli ként. Lényeg a lényeg, 4-5 hónapja nincs fizetve a TB -m (mert nincs miből), most pedig fáj a fogam, de TB nélkül félek elmenni a fogorvoshoz, ugyanis azt hallottam hogy ilyenkor a fogorvos úgymond "feljelenti" az adott személyt akivel ezt egyben kifizettetik+büntetési díj. Ki mit tud erről? Lehetőleg tapasztalatokat és ne tippeket! Köszönöm

Legjobb válasz: Nem tapasztalat, de tipp sem. Elõbb-utóbb (legkésõbb ha elhelyezkedsz) rájönnek, hogy nincs X hónapod rendezve és utólag kifizettetik veled az egészet. A fogorvos nem fog feljelenteni, de ingyen nem is fog ellátni. Ha jól tudom a helyi önkormányzattól lehet kérni, hogy vállalják át a tb fizetésedet - érdeklõdj utána!

Nem tapasztalat, de tipp sem. Elõbb-utóbb (legkésõbb ha elhelyezkedsz) rájönnek, hogy nincs X hónapod rendezve és utólag kifizettetik veled az egészet. A fogorvos nem fog feljelenteni, de ingyen nem is fog ellátni. Ha jól tudom a helyi önkormányzattól lehet kérni, hogy vállalják át a tb fizetésedet - érdeklõdj utána!
Pályakezdõknek nem fizetik a Tb-jét ( min. 1 év munkaviszony kell hozzá) , csak akkor ha szociálisan rászorul ( de ehhez sok feltételnek meg kell felelni nem szeretnek fizetni helyetted). Tapasztalat.
én ugy tudom hogy amig a diák igazolvány érvényes (ha jól tudom ez oktober 15) + 45 nap
A kérdező hozzászólása: # 8/ ma 17:29 Igen 2011.06.16.-án kaptuk kézhez a bizonyítványt, ekkor ért véget a tanulói jogviszony, viszont mibõl gondolod hogy ez december azon napjáig tartott? ugyanis én november 1.-érõl tudok...
hatos vagyok: csak mert tegnap voltam bent munkaügyinél: az önkormányzatos fizetéshez is a munkaügyibe kell bemenni igazolásért (ezért írtam). Amúgy a jelenlegi TB 6390 (vagy 80 ft) de ha te nem jelzed az Apeh felé hogy nincs fizetve a tb-d akkor õk nem szólnak. (nekem majd egy éve nem volt már fizetve mikor orvoshoz kellett mennem, és az orvos mondta hogy be kellett volna mennem az Apehhoz.. persze miután elintéztem a dolgokat az 50ezres csekk mellé (ami az elmaradt TB volt) kaptam egy 3000ft-os büntetést.
A TBd csak akkor rendezi a munkaügyi, ha pénzbeli ellátást is kapsz tõlük. Ha 2011 nyarán fejezted be a sulit (nappalin), akkor 2011. december 15-ig voltál jogosult az eü. ellátásokra. Dec.16-tal rendezned kellett volna a jogviszonyod. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy fizetned kell magad után. Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minõsülsz, kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a Tbdet. Ha a szüleiddel élsz, de már elmúltál 20 éves, akkor a szüleid jövedelme nem számít a te kérelmednél. A szociális törvényben megtalálod a fogalom magyarázatokat (közeli hozzátartozó, egy háztartás...) és a feltételeket is ami alapján rászorulónak minõsülhetsz. Most azt teheted, hogy megnézed a szoc.törvényt (megtalálod a neten) és ha az alapján úgy gondolod, hogy rászorulónak számítasz, hétfõn bemégy az önkormányzathoz és kérelmezed, hogy rendezzék a Tbd. Ez csak a kérelmezés idõpontjától lehetséges, visszamenõlegesen nem. A kiesõ idõt (2011.dec.16-tól 2012. február 12-ig) rendezned kell (kérhetsz rá méltányossági elengedést, részletfizetést)
Munkaügyi központban lehet kérni papirt igazolást, amivel az önkormányzatnál kell jelentkezni és fizetik a TB-t. Nagy a valószínûsége hogy a kivizsgálás és kezelés költségeit ki kell fizetned. Bár nem fogorvosnál, de háziorvosnál és dokinál is volt úgy hogy nem volt TB-m mindig szóltak még a gyógyszertárban is. Ilyenkor mondtam hogy tudok róla, már intézés alatt áll (mert vagy be volt már adva a papír csak válasz nem jött még, vagy 3 nap múlva már dolgozni mentem, ) a legnagyobbat akkor néztem mikor sulis voltam és a doki szólt hogy nem vagyok biztisítva, egymás után háromszor is (és csak azért nem volt következmény mert tudta hogy diák vagyok, késõbb kiderült a suliban elbasztak valamit és a rendszerbõl törlödött a TAJ számom, ezért nem volt TB-m....)
béla *
pl be mész a fogászatra..fáj a fogad ki huzák..utána szol hogy be kéne másikat tömni..ere a asziztesn [email protected] meg szolal hogy..bála bácsinak nincs TB je..és már mehetsz is---
Ha jól tudom, a regisztrált munkanélkülieknek fizetik a tb-t. Azaz ha nem is vagy jogosult segélyre, vagy járadékra, vagy minek hívják most, legalább eü. ellátást kaphatsz. Hívd fel a területileg illetékes munkaügyi központot, õk segítenek.
Hát azt látni fogják egybõl, hogy nincs TB-d. Nagy butaságot csináltál, mert akinek nincs semmilyen keresete, annak fizetik a TB-jét csak el kell intézni az Apehnál (ez biztos, mert nekem is így van most fizetve, munkanélküli vagyok). Na most azt nem tudom, utólag mit tudsz intézni, de mindenképp menj be az Apehhoz és intézkedj, mert ha elmész orvoshoz, ellátnak ugyan, de biztos, hogy számíthatsz arra, hogy küldik majd a számlát.
megint hatos: Igen, nem szeretnek sehol se fizetni viszont: munkaügyiben kérdezd meg, mert nekünk azt mondták hogy ha x életévedet betöltöd (vagy 18 vagy 22 már nem tudom) akkor ennél az igénylésnél a szüleid keresetét nem kell figyelembe venni (azaz irhatod hogy a háztartásod egy személybõl áll, azaz te vagy 0. jövedelemmel)

Mi van akkor ha a válóperemre csak egy tanút tudok magammal vinni, de 2 írja alá? 1 tanút elfogadnak? Mi van ha nincs olyan ismerősöm aki tudná a helyzetemet igazolni? Nem közös egyezéses lesz és gyerek is van.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ tanút vinni a válóperre, de ha viszel egy olyan papírt, amit aláírt a másik tanú is, akkor õt valószínûleg be fogja a bíró idézni a következõ tárgyalásra.

Nem kötelezõ tanút vinni a válóperre, de ha viszel egy olyan papírt, amit aláírt a másik tanú is, akkor õt valószínûleg be fogja a bíró idézni a következõ tárgyalásra.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak 1 tanúval írassam alá?Olyannal aki eltud velem jönni?
ojannal kell aláíratni aki eltud menni a tárgyalásra.
Tanút ne vigyél, hanem indítványozd a tárgyaláson xy tanúkénti meghallgatását. A bíró pedig eldönti, hogy meghallgatja-e. Ha oda viszed lehet, hogy meghallgatja, de sok tárgyalást tûznek egy napra, nem biztos, hogy idõ van a meghallgatására. Ha van oké, de ha nincs, akkor hiába megy oda szegény. Esetleg mehet még egyszer.

Mi van, ha nincs meg a napi tiz mozgás? Mozog, de ha nincs meg annyi, jelenthet bajt?

34 hetes vagyok,és már vagy 1 hete nagyon lassúcska. Kevés a helye meg minden,de most olvastam,hogy napi 10 rugi legyen. És ha nincs? :( Amugy sosem volt az a focista tipus...

Legjobb válasz: Ne haragudj,amikor az elso babamat szultem,ezelott 11 evvel,senki sem mondta hogy szamoljam a rugasait,sot ha osszehasonlitom hogy o mennyit mozgott es most a pici a hasamban,hat azt kene mondjam hogy baj volt vele,de makkegeszseges...Szerintem a tudomany elorehaladtaval jobban es jobban rank hozzak a fraszt.

Ne haragudj, amikor az elso babamat szultem, ezelott 11 evvel, senki sem mondta hogy szamoljam a rugasait, sot ha osszehasonlitom hogy o mennyit mozgott es most a pici a hasamban, hat azt kene mondjam hogy baj volt vele, de makkegeszseges...Szerintem a tudomany elorehaladtaval jobban es jobban rank hozzak a fraszt.

Babát szeretnék, de mi van ha nincs peteérésem?

5 hónapja próbálkozunk, elég rendszertelen a ciklusom, de általában 32-34 napra megjön a mensi...

Legjobb válasz: mindennek elõtt menj el egy nõgyógyászhoz és mondd meg mióta próbálkoztok..mond neki, hogy az a sejtésed, hogy nincs peteérésed..õ tud válaszolni és segíteni, ha kell..de egy év próba elõtt nem szoktak beavatkozni, de vizsgálatot kérhetsz.. internet ehhez kevés..meg amúgyis jobb ha felkészítenek és elõre megteszik a terhesség elõtti vizsgálatokat.

mindennek elõtt menj el egy nõgyógyászhoz és mondd meg mióta próbálkoztok..mond neki, hogy az a sejtésed, hogy nincs peteérésed..õ tud válaszolni és segíteni, ha kell..de egy év próba elõtt nem szoktak beavatkozni, de vizsgálatot kérhetsz.. internet ehhez kevés..meg amúgyis jobb ha felkészítenek és elõre megteszik a terhesség elõtti vizsgálatokat.
Szia! Szerintem is fordulj dokihoz. Egy vérvétel + Uh sok mindent kiderit.

Miért kell újra megváltani a sírhelyet bizonyos idõ után, akit kriptába temetnek azzal mi van, ha nincs senki aki megváltsa?

Legjobb válasz: Pontosan azért van idõhöz kötve, mert elõfordulhat, hogy már kutyát nem érdekel a sír, és a temetõ területe véges. Olyankor bizonyos ideig várnak, aztán eladják a sírhelyet másnak. Hogy a maradványokkal mit csinálnak, nem tudom... A kripta az szerintem örökre meg lett véve...de ha nem, ugyanaz, eltüntetik, mert kell a hely.

Pontosan azért van idõhöz kötve, mert elõfordulhat, hogy már kutyát nem érdekel a sír, és a temetõ területe véges. Olyankor bizonyos ideig várnak, aztán eladják a sírhelyet másnak. Hogy a maradványokkal mit csinálnak, nem tudom... A kripta az szerintem örökre meg lett véve...de ha nem, ugyanaz, eltüntetik, mert kell a hely.

Mi van, ha nincs meg a babám zárójelentése és esetleg szükség lenne rá? Elég, ami az egészségügyi kiskönyvébe van írva a szülési körülményekről, illetve az én záróm?

Legjobb válasz: Szia! Soha nem lehet tudni, mikor lessz rá szükséged! A korházban, ahol született a babád biztos adnak egy másolatot a záróról!

Szia! Soha nem lehet tudni, mikor lessz rá szükséged! A korházban, ahol született a babád biztos adnak egy másolatot a záróról!
A védõnõnek, vagy a dokinak is kellett adnod egyet, tõlük is kérhetsz másolatot.

PCOS! Mi van ha nincs igazolható IR, se PM alulmûködésem? Egyedül a prolaktinom volt kicsit magasabb a határértéknél. Akkor mit kell kezelni?

Mindenütt azt olvasni, hogy az IR együtt jár a PCOS-sel és diétával gyógyítható, de ha nem az a baj???

Legjobb válasz: Kérlek írjatok tapasztalatokat ezzel kapcsolatban! Köszi!

A kérdező hozzászólása: Kérlek írjatok tapasztalatokat ezzel kapcsolatban! Köszi!
Mennyi volt az inzulinod? Nekem az egyik doki azt mondta az eredményemre, hogy tökéletes, a másik meg megállapította az enyhe IR-t és kaptam is rá gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Glükóz 0perc: 4, 6 mmol/l (3, 4-6, 1) Glükóz 120perc: 4, 6 mmol/l (<7, 8) Inzulin 0perc: 5, 05 uU/ml (2, 6-24, 9) Inzulin 120perc: 28, 86 uU/ml
Ha nincs inzulinrezisztencia, akkor olyan gyógyszert kaphatsz, ami az agyalapi mirigyedre fog hatni, ami az egész szervezeted hormonális egyensúlyát szabályozza. Ha ott a gyógyszer segítségével helyreáll a megfelelõ szabályozás, akkor megszûnnek a tünetek is. A doki valószínûleg el fogja mondani ezt a lehetõséget.
A 3 pontos terhelés, amit a nõgyógyász vagy endokrinológus írhat, az pontosabb lett volna. Így éppen azt nem látjuk, hogy mennyi inzulin kellett ahhoz, hogy í cukrod lemenjen. A 60 perces ebben az esetben fontos. Nekem sincs semmi IR-em, viszont kaptam 2x500 mg Meforalt, mert a PCOSosoknak ha nem is IR okozza a tüneteket, akkor is 50%-uknál hatásos a hormonegyensúly visszaállításban. LH és FSH értéked mennyi?
A kérdező hozzászólása: Tesztoszteron totál 0, 33 nmol/l (0, 22-2, 9) Prolaktin: 589, 50 mU/l (102-496) LH: 1, 3 U/l (ciklusfüggõ) FSH: 5, 4 U/l (ciklusfüggõ) DHEA-S: 4, 67 umol/l SHGB: 49, 18 nmol/l (58-110) edokrinológus írta ki, barátnõmnek se akart 3 pontosat.
Valóban fura....ha ezek a ciklus 3. napi eredményeid, akkor valóban az a PCOS nem igazán PCOS...vagyis nem a szokványos. Az LH/FSH arányodnak 1 felett kellene lennie, ha PCOS. Viszont ha 3. napi a vérvétel, akkor sem jó a hormonsorod, mert ennek a kettõnek az egymáshoz viszonyított arány 1 kell, hogy legyen. Alatta sem jó. A prolaktin is elég magas. 3. napi vérvétel volt? Vagy a ciklus hányadik napján? Hiába van a labor által meghatározott keretek között a hormonok értéke, az semmit nem jelent.
Elõzõ vagyok, olvasom az elõzõ válaszolókat, tényleg lehetséges, hogy kiírnak egy agyi MR-t, de ne ijedj meg, lehet az ottani szabályozóközponttal van a baj.
A kérdező hozzászólása: Nincsen ciklusom, írtam, hogy lassan 1 éve nincs menstruációm, azaz nem tudnak 3.napi vérvételt csinálni. Norcolutot adott egyszer a nõ doki, de az ugye nem ugyanaz, mint a menstruáció ahhoz számítva a 14. napon készült.

Idegösszeomlás, volt már? Az milyen? Mi van ha nincs kezelve? Mitől mulik el?

Legjobb válasz: Az egyre közeledõ idegösszeomlásnak egyértelmû, tisztán felismerhetõ elõjelei vannak: - a korábban mindig nyugodt és kiegyensúlyozott ember a legkisebb apróságok miatt is kikel magából, csapkod, kiabál; - este képtelen elaludni, éjszaka állandóan forgolódik; - álmában kiabál, esetleg hadonászik; - soha nem ivott (vagy csak társaságban és ritkán), s hirtelen viszonylag gyakran emelgeti a poharat; - jelentéktelen alkoholmennyiség elfogyasztása után agresszívvá válik (pedig ez nem jellemzõ rá); - szokatlan étvágytalanság jelentkezik; - szívdobogásról, gyomor- és hasi panaszokról számol be, emésztése felborul; - ártalmatlan zajokra összerezzen, sõt, akár egyenesen az õrületbe kergetik õt a mindennapi zajok.

Az egyre közeledõ idegösszeomlásnak egyértelmû, tisztán felismerhetõ elõjelei vannak: - a korábban mindig nyugodt és kiegyensúlyozott ember a legkisebb apróságok miatt is kikel magából, csapkod, kiabál; - este képtelen elaludni, éjszaka állandóan forgolódik; - álmában kiabál, esetleg hadonászik; - soha nem ivott (vagy csak társaságban és ritkán), s hirtelen viszonylag gyakran emelgeti a poharat; - jelentéktelen alkoholmennyiség elfogyasztása után agresszívvá válik (pedig ez nem jellemzõ rá); - szokatlan étvágytalanság jelentkezik; - szívdobogásról, gyomor- és hasi panaszokról számol be, emésztése felborul; - ártalmatlan zajokra összerezzen, sõt, akár egyenesen az õrületbe kergetik õt a mindennapi zajok.
Tényleg írjon valaki akinek már volt ilyen! Mert lehet, h nekem is az van! Bocsi a kérdezõtöl, hisz õ is válaszra vár! De ahogy elolvastam a tüneteket, mintha magamra ismertem volna!
A kérdező hozzászólása: Hogy érzed magad, mióta tart ez nálad?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!