Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha nem (5491 db)

Mit van úgy oda mindennek az érettségitől? Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Vagy diplomás? Az is mehet segélyért nem?

Legjobb válasz: Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.

Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.
mindenki*, néha egy szakma többet ér mint egy diploma, és az állítólag többet ér mint egy érettségi
Egyáltalán nincs mindenki odáig tõle :D Nagyon nagy körülötte a felhajtás, de csak az egész életet befolyásoló célja, a felsõoktatás berkeibe való bekerülés szempontjából van nagy súlya. Önmagában teljesen értéktelen. Maguk a középszintû tesztek általában könnyûek, pláne annak, aki nem csak melegedni járt középsuliba. Nem adnak visszajelzést az érettségizõk valós képességeirõl. Az emelt az már más tészta, annak abszolút van értelme :) Ha te a szakmádból vígan eléldegélsz, akkor [email protected] le tök nyugodtan az érettségit.
Szerintem sok munkahelyen elvárják. Több ismerõsöm is van aki eladó, vendéglátói szakmunkás és a munkahelyen kérték az érettségit is. Ráadásul jó ha van, pl. ha boltban osztályvezetõ csak úgy lehetett az ismerõsöm ha lerakja az érettségit. Szerencsére levelezõi tanfolyamok is vannak ott is lehetséges lerakni. Meg ki tudja, én is gimi után dolgoztam, aztán 26 évesen mentem csak fõsulira. Addig nem érdekelt a dolog aztán megváltozott a véleményem. Szóval szerint jó alap ha valaki megcsinálja az érettségit ha máshogy nem esti/levelezõ suliban.
Akkor lenne értelme az érettségiztetésnek, ha az valóban a diákok megszerzett ismeretirõl adna visszajelzést. A középszintû követelmények a tananyagok egy jó részének még a harmadát sem fedik le. Simán megírhatók volnának viszonylag jóra úgy is, ha elõtte nem melengetnéd 4 évig a s*ggedet az iskolapadban. 1 év BÕVEN elég a felkészüléshez.

Papírok nélküli smkp. Ha megveszem adásvételivel, kötök rá biztosítást, lehet belõle bajom? Mi van, ha nem 50-es, hanem 80-as, mi van, ha az eladó lopta? Kiderül egyáltalán az ilyesmi? Csak mert nem mindegy, 100-ért vagy 30-ért veszem meg ua. -t.

Legjobb válasz: Minden SMKP papírok nélküli, mert csak adásvételi van hozzá. Adásvételivel veszed meg, kötsz rá egy biztosítást, és használod. Ha 80-as, és ez kívülrõl látszik, a rendõr lemeszel, KPM, bevonják, akármi, ne tedd(azon kívül, hogy szabálytalan) Persze megvannak a módszerek, hogy egy 80-as kívülrõl 50-esnek tûnjön... Lehet, hogy az eladó lopta, de hacsak nem ismeri fel az elõzõ tulaj, nem nagyon lehet lebukni, mert nincs nyilvántartás. Ilyenkor Te, mint jóhiszemû vásárló szerepelsz az ügyben, büntetést nem fogsz kapni, de esélyesen visszakapja az elõzõ tulaj, ha tudja bizonyítani, hogy tényleg az övé volt.

Minden SMKP papírok nélküli, mert csak adásvételi van hozzá. Adásvételivel veszed meg, kötsz rá egy biztosítást, és használod. Ha 80-as, és ez kívülrõl látszik, a rendõr lemeszel, KPM, bevonják, akármi, ne tedd(azon kívül, hogy szabálytalan) Persze megvannak a módszerek, hogy egy 80-as kívülrõl 50-esnek tûnjön... Lehet, hogy az eladó lopta, de hacsak nem ismeri fel az elõzõ tulaj, nem nagyon lehet lebukni, mert nincs nyilvántartás. Ilyenkor Te, mint jóhiszemû vásárló szerepelsz az ügyben, büntetést nem fogsz kapni, de esélyesen visszakapja az elõzõ tulaj, ha tudja bizonyítani, hogy tényleg az övé volt.
A kérdező hozzászólása: Csak akkor miért írják egyik 50-es robinál, hogy érvényes magyar okmányokkal, a másiknál meg hogy okmányok nélkül?
Elképzelhetõ, hogy az egyik itthoni vásárlás és megvan róla a hivatalos számla, a másik pedig egy régi, vagy külföldrõl behozott és nincs semmilyen papírja. A lényeg, hogy a tulajdonváltást neked elég egy adásvételivel igazolnod. Ha lopott a motor, akkor ez alapján majd a zsaruk megkeresik az elõzõ tulajdonost.

Mi van, ha nem tudok többé teherbe esni, vagy kihordani egy babát?

Már van egy 3 éves lányom, elsőre összejött. Végre adottak a körülmények, hogy jöhessen a kistesó. Össze is jött szintén elsőre a kistesó, de elvetéltem 12 hetes koromban, a tesóka viszont 5 6 hetes koráig fejlődhetett és felszívódott, azonkívül minden megmaradt (kórházban vetéltem el, embriót nem találtak). Ez pár hónapja volt. Azóta a múlt hónapban kezdtünk el próbálkozni, de nem jött össze. És most attól félek, mi van, ha többé nem tudok teherbe esni, vagy teherbe esek, de elvetélek. Szerintetek ez normális, hogy ilyenekre gondolok? Más is gondolt ilyesmire hasonló helyzetben? Az okát nem találták meg, hogy mért vetéltem el. Azóta 3x voltam uhn , hogy ellenőrizzék, hogy minden rendben van e, kitisztultam e. Ha van sikertörténetetek, írjátok le.

Legjobb válasz: nem nem normális erre gondolnod föleg hogy van már egy gyereked. Sokunknak az elsõ sem jön össze évek óta. Mi pl 4 éve várjuk. Attól hogy volt egy vetélésed és nem sikerült elsõre most attól még sikerülni fog. Legalább minden második nõnek van vetélése élete folyamán legalább egyszer. Ettõl függetlenül több egészsges gyereket szülnek. Régen is sok volt akkoriban mégis szültek 6-8 gyereket vetélések mégis gyakran voltak. Sikertörénet? ismerek olyat aki 5-6 vetélés után szült egészséges babát, sõt multkor olvastam egy angol párról akinek 15 vetélése volt és 19 év után született meg a gyerekük. Ha nekik sikerült akkor neked is fog, ha meg mégis ugy alakulna az élet hogy nem (tuti nem az egy vetélés miatt) akkor is van már egy gyerked, próbálj meg ennek örülni.

nem nem normális erre gondolnod föleg hogy van már egy gyereked. Sokunknak az elsõ sem jön össze évek óta. Mi pl 4 éve várjuk. Attól hogy volt egy vetélésed és nem sikerült elsõre most attól még sikerülni fog. Legalább minden második nõnek van vetélése élete folyamán legalább egyszer. Ettõl függetlenül több egészsges gyereket szülnek. Régen is sok volt akkoriban mégis szültek 6-8 gyereket vetélések mégis gyakran voltak. Sikertörénet? ismerek olyat aki 5-6 vetélés után szült egészséges babát, sõt multkor olvastam egy angol párról akinek 15 vetélése volt és 19 év után született meg a gyerekük. Ha nekik sikerült akkor neked is fog, ha meg mégis ugy alakulna az élet hogy nem (tuti nem az egy vetélés miatt) akkor is van már egy gyerked, próbálj meg ennek örülni.
Bocsi, ha indiszkrét a kérdés, de az apa ugyanaz lenne, mint a kislányodnál? Mert ez sokat számíthat! Ha igen, akkor sem kell kétségbeesni. Egy vetélés, egy hónapnyi próbálkozás... ne haragudj, de ez semmi. Megértem a fájdalmad, hiszen én is vetéltem és nekünk sem jött össze a baba azonnal, ahogy elterveztük, de most ismét babát várok és meg sem fordult a fejemben az, hogy velem bármi gond is lenne. Az meg fõleg nem, hogy nem tudok teherbe esni, vagy kihordani egy gyereket. Ott az élõ bizonyíték, hogy lehet gyereked: a lányod!!!!
Pont ettõl félek én is.van egy egészséges 5 éves lányunk, aki elsõre összejött, tavaly terhes maradtam elsõre a tesóval is, de meg kellett szakítani a terhességet egy heamatoma miatt 14 hetesen, most 5 hónap után estem megint teherbe, de az örömünk a 6. Hétig tartott csak. :( most én is úgy érzem, h.nem tudok több gyereket kihordani, és nem értem miért történik ez.
Van már egy 6 éves, egészséges életvidám kislányom. A tesójával tavaly augusztusban volt missed ab 10. héten, kivártuk amit ki kellett. Elhalt a magzat, nincs konkrét ok miért mert minden laboreredményem, nõgyógyászati vizsgálatom rendben van. Márciustól próbálkoztunk májusig nem sikerült. Megint elkezdtük kb 2 hónapja még nem sikerült sajnos teherbe esnem. Én is parázok mi van ha már nem lehet gyerekem több, de remélem azért hogy fog sikerülni csak idõ kérdése.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, egy kicsit megnyugtattak, hogy nem csak én parázok emiatt. És az is, hogy mennyiünkkel elõfordult már, hogy egy egészséges gyerek már volt, és utána történt a vetélés. Mindenkinek kívánom, hogy mielõbb legyen meg a kistesó! Mi azt beszéltük a párommal, lehet, hogy ebben a ciklusban nem is próbálkozunk nagyon, mert ha következõ ciklusban jönne össze, akkor pont kislányunk 4. szülinapjára lenne kiírva a kistesó...hátha olyan szerencsém van


Elvi kérdés, BME-n ha felvettek villamosmérnöknek akkor év elején kell írni egy fizika/matek felmérőt, ezen mi van ha nem ér el az ember normális százalékot?

Legjobb válasz: Egy valamit elfelejtettem: ha te megcsinálod a matek 0. zh-t elsõ félévben, és nem teljesíted a Matematika A1 tárgyat, akkor a 2. félév elején újra meg kell írnod a 0. zh-t, viszont ha a Bevezetõ matematika tárgyat teljesíted, akkor azt elfogadják következõ félévben is, ha buknád azt a tárgyat. Még pár dolog: Bevezetõ matematikával kapcsolatban minden (régebbi zh-k, órai feladatok): http://bolyai.cs.elte.hu/~karolyik/Bme/index.html Bevezetõ fizikához feladatok: http://omg.phy.bme.hu/hu/index.php/bevfiz Nézd át a feladatokat, és ha úgy érzed, hogy nem nagyon mennének, vagy hiányosságaid vannak akkor nyugodtan felveheted ezeket a tárgyakat, 2 kredites mindkettõ (ami többnyire elõny, mivel a súlyozott átlag számít, és arra +4 kredit nem nehezen teljesíthetõ tárgy elég jó hatással van) és fontos, hogy jók legyenek az alapjaid.

Egy valamit elfelejtettem: ha te megcsinálod a matek 0. zh-t elsõ félévben, és nem teljesíted a Matematika A1 tárgyat, akkor a 2. félév elején újra meg kell írnod a 0. zh-t, viszont ha a Bevezetõ matematika tárgyat teljesíted, akkor azt elfogadják következõ félévben is, ha buknád azt a tárgyat. Még pár dolog: Bevezetõ matematikával kapcsolatban minden (régebbi zh-k, órai feladatok): http://bolyai.cs.elte.hu/~karolyik/Bme/index.html Bevezetõ fizikához feladatok: http://omg.phy.bme.hu/hu/index.php/bevfiz Nézd át a feladatokat, és ha úgy érzed, hogy nem nagyon mennének, vagy hiányosságaid vannak akkor nyugodtan felveheted ezeket a tárgyakat, 2 kredites mindkettõ (ami többnyire elõny, mivel a súlyozott átlag számít, és arra +4 kredit nem nehezen teljesíthetõ tárgy elég jó hatással van) és fontos, hogy jók legyenek az alapjaid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

A gyerekem lenyelt egy 50 frt-ost. A röntgen kimutatta, hogy a gyomrában van. Azt mondták ki kell, hogy kakálja mi van ha nem? És mi van ha hányingere van visszafelé jöhet?

Legjobb válasz: szia, ne aggódj!!! Sok ilyen gyereket röntgeneztem már. nem lesz semmi baj, kikakálja. tovább fog menni a kis gyomrából és kikakilja, lehet, hogy 1 hétbe is beletelik, de ki fog jönni. addig úgyis minden nap, vagy másnap röntgennel ellenõrzik és ha valami nem úgy alakul, tájékoztatni fognak a lehetõségekrõl. mekkora a gyereked?

én már írtam hogy ne aggódj kijön belöle. De azt is vedd számításba hogy ö is izgul hogy jaja... és lehet a hányinger is azért volt mert ideges hogy most mi lesz vele. ahogy érzem te is ideges vagy ezt a gyerek nagyon érzi hogy anya ideges. ´szóval nyugodj meg és mond neki hogy nem lessz semmi baja, egyszer majd koppan a kakija aztán kint lesz. nem minden nap van széklete az embernek. ha elakadna (amit kétlek) akkor meg görcsei lennének. szóval ne izgulj.
szia, ne aggódj!!! Sok ilyen gyereket röntgeneztem már. nem lesz semmi baj, kikakálja. tovább fog menni a kis gyomrából és kikakilja, lehet, hogy 1 hétbe is beletelik, de ki fog jönni. addig úgyis minden nap, vagy másnap röntgennel ellenõrzik és ha valami nem úgy alakul, tájékoztatni fognak a lehetõségekrõl. mekkora a gyereked?
Nekem azt mondta egy gyerekorvos, hogy még a szög sem csinál problémát. Egyetlen dolog, amivel gond lehet, az elem. Szerintem nem lesz probléma. Nem hinném, hogy a pénz még a gyomrában lenne. Elképzelhetõ, hogy nem is ez okozza a hányingert. Felénk pl. dúl a hányós- hasmenõs vírus.
Ezt miért nem az orvostól kérdezted meg közveltelül a röntgen után???
A hányinger a bélelzáródás tünete is lehet, a helyedben azonnal visszavinném a kórházba! (remélem, már megtetted)
gondolom most az orvosok nyomon követik és ha valahol elakadna akkor mütét lesz. ha nem akkor koppan vécében. vissza felé nem hinném hogy kijönne már, ha igen akkor ugyan úgy ahogy felment kijön. igaz lehet egy kicsit felsérti a nyelöcsövét, de max annyira fáj mint amikor lenyelsz egy nagy szárazkenyér darabot. mivel nem éles ezért gondolom az orvosok is inkább azt akarják hogy kikakilja mint hogy müteni kelljen.
8??????ne haragudj de azt hittem h kb 3 ..egy 8 éves gyerek az már iskolásés nem tudja h nem szabad megenni?????legközelebb magyarázz el neki egy két dolgot...na de ne haragudj nem akartam most bunkó lenni..de nem lesz semmi baja fõleg h 8 éves...
A kérdező hozzászólása: A gyerekem 8 éves.Ma voltunk a háziorvosnál reggel viszem vissza a korházba.Remélem jol alakul minden.De ma pl. egyáltalán nem kakált.
A kérdező hozzászólása: Nem kérdeztem röntgen után mert ez tegnap volt és eszembe se jutott csak most reggel mondja, hogy hányingere van és ettöl mwgijedtem mi van ha visszafelél jön és keresztbe beszorul?
A kérdező hozzászólása: hidd el meg van neki magyarázva!amugy már tul vagyunk rajta!simán kijött.

Gyermekem 2 éves, szeretnék visszamenni dolgozni de mi van ha nem veszik be a bölcsõdébe? Mennyi nevelési támogatásra számíthatok?

Legjobb válasz: Most jöttünk a védõnõtõl.Megkérdezte hogy bölcsi terén mi a helyzet.Mondtam,hogy nincs bölcsi én otthon vagyok vele bár annyira szeretne járni közösségbe hogy mindig sírás van ha látunk egy bölcsis -óvis csoportot.A munkahelyemre nagyon visszavárnak aminek örülök mert anyagilag nem vagyunk eleresztve.Azt mondta a védõnõ hogy a jelentkezést adjam be,ha nem vennék fel akkor kapok támogatást.A bölcsibe azt mondták hogy tavalyrós is vannak jelentkezõk.Szóval sok esély nincs a felvételre.Ezért tettem fel a kérdést.A támogatás az nem a gyed és a gyes.Ez nevelési segély az elutasított rászoruló családoknak.

A kérdező hozzászólása: Most jöttünk a védõnõtõl.Megkérdezte hogy bölcsi terén mi a helyzet.Mondtam, hogy nincs bölcsi én otthon vagyok vele bár annyira szeretne járni közösségbe hogy mindig sírás van ha látunk egy bölcsis -óvis csoportot.A munkahelyemre nagyon visszavárnak aminek örülök mert anyagilag nem vagyunk eleresztve.Azt mondta a védõnõ hogy a jelentkezést adjam be, ha nem vennék fel akkor kapok támogatást.A bölcsibe azt mondták hogy tavalyrós is vannak jelentkezõk.Szóval sok esély nincs a felvételre.Ezért tettem fel a kérdést.A támogatás az nem a gyed és a gyes.Ez nevelési segély az elutasított rászoruló családoknak.
Én ilyenrõl még nem hallottam. Talán településfüggõ. Az én lányom most lesz 3, beírattam oviba, de nem nagyon bíztattak, helyhiány van. 3 éves korától dolgoznék, de úgy néz ki maradhatok itthon még egy évet. 3 éves kora után gyes sincs.
Bocsi, nem most lesz 3, hanem õsszel lesz 3. Mivel nem tölti aug végéig be, nem kötelesek bevenni.
Én sem hallottam még ilyen támogatásról jó helyen laksz:-) Amúgy minél hamarabb jelentkezzetek a bölcsibe, hátha szerencséd lesz. Bár erre gondolhattál volna hamarabb is. Az enyémek 21 hónaposan kezdték a bölcsit, de mi már beadtuk a jelentkezésünket fél éves korukban. És így sem voltunk az elsõk között.
Esetleg családi napközi nincs a környéketeken, munkahelyed környékén. Vagy a munkahelyed környékén másik bölcsi. Pl a mi babónk sem a helyi oviba fog járni, hanem ahol dolgozom (kb fél óra út és azért reggel-este elég macerás lenne idõre menni érte). Épp most voltunk beíratkozni, õ januárban volt 2 és így még nem az ovi részbe, hanem a családi napközibe vették fel (de azt is az ovi mûködteti), annyi eltérés van, hogy ott fizetni kell (60Ft/óra), tehát amennyit ott van annyit kell fizetni, de ha minden nap megy is egész napra, akkor is max 10ezer).
A kérdező hozzászólása: Ez a bölcsi konkrétan a házunkkal szemben van.Nem szeretném messzebb vinni.Mondta a védõnõ hogy április 1- máj 30 ig van beiratkozás.Havi 11000 ft mindennel.Remélem hogy sikerül.

Vannak olyan dolgok amiért pénzt kérnek (pl. kémyény után, . Stb). Mi van ha nem fizetnék, mivel nem is lenne keresetem?

Szeretnék teljes mértékben önellátó lenni, tehát mindent magamnak megtermelni. Fölösleget nem tudnék és nem is akarnék termelni, tehát pénz nélkül élnék. Semmilyen közmûhálózatra nem csatlakoznék, mindent próbálnék a leg környezetkímélõbben csinálni. Fölösleget nem tudnék és nem is akarnék termelni, tehát pénz nélkül élnék.

Legjobb válasz: Nem tudnál teljesen önellátó lenni. Még az élelmed sem tudnád megtermelni magadnak. Ahhoz nem elég, ha földed van. Zöldségeken nem élhetsz egész életedben. De kellene fûtened is, vizet is kellene valahonnan szerezned. A furott kút vize nem biztos, hogy iható lenne. De számítógépet sem tudnál használni.

Nem tudnál teljesen önellátó lenni. Még az élelmed sem tudnád megtermelni magadnak. Ahhoz nem elég, ha földed van. Zöldségeken nem élhetsz egész életedben. De kellene fûtened is, vizet is kellene valahonnan szerezned. A furott kút vize nem biztos, hogy iható lenne. De számítógépet sem tudnál használni.
Sokan csinálják ezt, sõt, egész kis közösségek alakulnak és vesznek közösen birtokot, mert hát ez az alapja: a föld. Ha elég nagy a földed, és ügyes vagy, kis kezdõtõkével tulképpen magadnak mindent meg tudsz termelni. Napkollektorral nyáron áramhot jutsz, melegvízhez, télen egy jó csrépkályha csodákra képes. Faluhelyen még mindig él szerencsére a cserekereskedelem, pl egy szép tálca tojásért kapsz mézet, vagy ilyesmi. Nem lehetetlen, de nagyon kemény, viszont szabad élet.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezzel tisztában vagyok, de akkor is kérnek minden szarra pénzt... Már a fúrt kutat sem akarják engedélyezni, kémény után fizetni kell, ha napelemet használsz akkor is kell az E-on-tól engedély, stb, stb...
Szerintem, ha külterületen laksz, akkor nem kell.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem így tudom... :(
Elsõ válaszoló vagyok: ismerek egy családot, akik így élnek, sok gyerekkel, baromi boldogok, és nõi szemmel meglepõ, hogy a nõ teljesen kisimult. Azt mesélte, teljesen kiélesedtek az érzékszervei, teljesen más az élete. Angoltanás volt. A telek állítólag azért elég kemények, meg a saras idõszakok. Õk is vegák, egyébként én is az vagyok. Ha kruplit, csicsókát, kukoricát termelsz, éhes már nemigen leszel.:) Ismerek olyanokat is, akik középkorúként minden fõvárosi vagyonukat eladták és elköltöztek az Õrségbe, de náluk van áram. Sok sikert kívánok hozzá és egy olyan társat, aki partner lesz mindebben és élvezi is.:)
A kérdező hozzászólása: Társ van :) Én meg mást nem kérek a drága "vezetõségtõl", csak hagyjanak békén, ha már nem segítenek...

Mi van, ha nem jó irányítószámmal adtam fel egy csomagot?

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel odaér a csomag a címzetthez, hiszen meg van jelölve a név, cím, város, irányítószám. Vagy visszakerül hozzád. Mondjuk abból lehet galiba, ha pl. budapesti irányítószámot írtál el és a cím egy olyan utca, amibõl minden kerületben van és még tucatnévre is szól (pl. Kovács, Szakács, Tóth...) De ha pl. csak egy kecskeméti irányítószámot írtál el, akkor tuti hogy nincs gond. Én azért biztos, ami biztos alapon visszamennék a postára és elmondanám, hogy mi a problémám.

Nagy valószínûséggel odaér a csomag a címzetthez, hiszen meg van jelölve a név, cím, város, irányítószám. Vagy visszakerül hozzád. Mondjuk abból lehet galiba, ha pl. budapesti irányítószámot írtál el és a cím egy olyan utca, amibõl minden kerületben van és még tucatnévre is szól (pl. Kovács, Szakács, Tóth...) De ha pl. csak egy kecskeméti irányítószámot írtál el, akkor tuti hogy nincs gond. Én azért biztos, ami biztos alapon visszamennék a postára és elmondanám, hogy mi a problémám.
Van még olyan utcából az országban?? Mert ha nincs, akkor postafeldolgozóba valószínûleg észreveszik és korrigálják. Nagybáttyám ott dolgozik, és a feladók által nagyon helytelenül kitöltött leveleket, csomagokat is kisilabizálják, hogy hova is menne a küldemény... Szóval nem fogják félredobni, vagy a szemétbe... Legrosszabb eset, ha nem tudják, hova is menne, visszaküldik neked!

Utcanév változásnál mi van ha nem cserélem le a lakcímkártyám?

Hivatalosan nem kaptam róla papírt hogy megváltozott csak a számlákon vettem észre hogy más cím van és már a busz is azt mondja be de az utcatáblák sincsenek lecserélve.

Legjobb válasz: Utánanéznék mi lehet ez. A busz megállók neve sokszor a keresztutca neve szerint van, megnézném esetleg ott errõl van csak szó. A számlákon meg ha több helyrõl jönnek pl víz és gáz is akkor lehet változtatás, de lehet az is félrecímzés, inkább utánanéznék. A számlák amúgy biztosan a tieid? Néha félre is dobhatják és másét kapod. Esetleg. Csak azért mert elvileg az utcatábla alap lenne. Ha az nincs lecserélve akkor az számítana ami ki van rakva. Bár folyamatban is lehet az utcatábla csere, ezt valószínûleg az önkormányzat meg tudja mondani.

Utánanéznék mi lehet ez. A busz megállók neve sokszor a keresztutca neve szerint van, megnézném esetleg ott errõl van csak szó. A számlákon meg ha több helyrõl jönnek pl víz és gáz is akkor lehet változtatás, de lehet az is félrecímzés, inkább utánanéznék. A számlák amúgy biztosan a tieid? Néha félre is dobhatják és másét kapod. Esetleg. Csak azért mert elvileg az utcatábla alap lenne. Ha az nincs lecserélve akkor az számítana ami ki van rakva. Bár folyamatban is lehet az utcatábla csere, ezt valószínûleg az önkormányzat meg tudja mondani.
Ja és a lakcímkártya. Ha valóban utcanév változás van jobb ha lecseréled, mert akkor az az utca lesz ahol laksz. Az a hivatalos, tényleges. Járatos postás tudni fogja a régi utcanevet is, de sokan meg nem. Én lecserélném de elõbb biztos forrásokból ellenõrizném hogy valóban van e utcanév változás folyamatban és ha van akkor is megvárnám amíg az utcán a táblákat is lecserélik. A busznál lehet más az eset és a számláknál is. Önkormányzatnál érdeklõdnék fõként. Plusz felhívnám a számlaküldõket is és rákérdeznék honnan vették az utcanév változtatást?
A kérdező hozzászólása: Biztos lecserélték mert megnéztem, még januárban de kb 2 hónapja szereztem róla tudomást és azt sem hivatalosan. Igazából tojnék rá a személyim is le van járva egy ideje de kíváncsi vagyok mi van ha nem íratom át.
A lejárt személyi és pontatlan lakcímkártya gondolom bizonyos esetekben elõfordulhat, hogy nem fogadják el. A lejárt személyinél van illeték de kicsi összeg. Általános tudnivalók a személyazonosító igazolványhoz http://ekormanyzat.kormend.hu/index.php?ugras=katalogus&kats..

Mi van, ha nem megyek el diákmunkára?

Voltam képzésen, csütörtökön kéne menni, de rájöttem közben, hogy baromira nem fekszik a munka, nagyon lehúzás, és annyira nem vagyok rászorulva.. Munkaszerz?dést írtam alá a diákszöv-nél, van valami következménye, ha csak simán nem megyek be?

Legjobb válasz: Nézd meg mi van a szerzõdésben, elvileg annak kéne benne lenni hogy ha nem mész be kirúgnak. De mivel nem is akarsz bemenni pont leszarhatod. De benne van a szerzõdésben.

Nézd meg mi van a szerzõdésben, elvileg annak kéne benne lenni hogy ha nem mész be kirúgnak. De mivel nem is akarsz bemenni pont leszarhatod. De benne van a szerzõdésben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!