Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha mind (1500 db)

Sajnos van 3 különbözõ banknál hitelem és elmaradtam 1 hónappal. Küldtek a melóhelyre egy levelet hogy a fizetés 33%-át vonják le amíg le nem jár a hitelem. Kérdésem hogy mi van ha mind a három bank küldi ezt a levelet a melóhelyre? Hogy megy ez?

Egymás után vonják akkor a fizetés 33%-át ?

Legjobb válasz:
1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 havi elmaradással nem küldenek munkahelyre fizetéslevonási igénylést. Ugyanis ezt a bank csak bírói ítélettel teheti meg. 1 hónap elmaradással neked küldenek levelet amiben felszólítanak, hogy rendezd a tartozásodat. Nagyon gyanítom, hogy te már több hónapja nem fizettél, több felszólítást kaptál, de nem reagáltál rá, így a bank bírósági kérvényt nyújtott be fizetéslevonás igénylése miatt. Ha már felmerült benned, hogy mind 3 bank követelõzik, ezek szerint mindhárom banknál több havi elmaradásod van. Hogy mi lesz itt?? Egyszerû. Mindhárom bank kérheti a fizetésed levonását. Ebben az esetben a fizetésed 50%-át levonhatják, és a levont összeg három felé megy. Így felkészülhetsz arra, hogy több éven keresztül te csak a fizetésed 50-át kapod meg. Jóval tovább fog tartani a pénz visszaadása, mert így tovább tart a hitel, és általa mindig emelkedni fog a kamatok, késedelmi pótlékok összege is. Lassan, de egyszer visszafizeted amit anno annak idején igénybe vettél.
Az elso valaszolo jol mondja, +1 neki.

Mi van ha minden icon ami a gépen van felveszi pl a "word" ikonját?

mindenlétez? ikon a gépen valami oknál fogva word lett és nagyon idegesít?, mi a megoldás? nem szeretném egyesével vissza változtatni.

Legjobb válasz: Rendszer-visszaállítás arra az idõpontra amikor még nem társítottad az összes parancsikont a Word-höz :) ezt a start menüben találod, használd a "programkeresõt"

Rendszer-visszaállítás arra az idõpontra amikor még nem társítottad az összes parancsikont a Word-höz :) ezt a start menüben találod, használd a "programkeresõt"
A kérdező hozzászólása: de azt írja most néztem, hogy nincs visszaállítási pontom ilyenkor mi a teendõ?

Háton kell altatni, de mi van, ha mindig hasra fordul?

Babám 5 és fél hónapos. Idáig remekül ment a

Legjobb válasz: Én az enyémeket újszülött koruktól hason altattam, úgy sokkal jobban aludtak. A kórházban a hason altatást javasolták, a gyerekorvos a háton altatást, a védõnõ azt mondta, ahogy a gyereknek jobb. Egyébként a háton altatás hivatalosan is csak addig javasolt, amíg a baba magától nem fordul hasra. A bölcsõhalál pedig igen ritka, a hason altatás kicsit növeli a kockázatot, de ha a babád egyébként nem veszélyeztetett (nem koraszülött, nem téli gyerek, nem dohányzol mellette), akkor szerintem nincs ok az aggodalomra, fõleg 5 hónapos korban.

Én az enyémeket újszülött koruktól hason altattam, úgy sokkal jobban aludtak. A kórházban a hason altatást javasolták, a gyerekorvos a háton altatást, a védõnõ azt mondta, ahogy a gyereknek jobb. Egyébként a háton altatás hivatalosan is csak addig javasolt, amíg a baba magától nem fordul hasra. A bölcsõhalál pedig igen ritka, a hason altatás kicsit növeli a kockázatot, de ha a babád egyébként nem veszélyeztetett (nem koraszülött, nem téli gyerek, nem dohányzol mellette), akkor szerintem nincs ok az aggodalomra, fõleg 5 hónapos korban.
Akkor aludjon hason.Nekem mindkét fiam hason alvó volt, lányom is úgy szeret.17 , 14, és 2 évesek. Egészséges aggódás nem baj.Mindenki aggódik, de a beteges aggódás káros.
Tudod, nálunk az egyetemen (védõnõnek tanulok) van egy ilyen vicc: a baba nem aludhat hason a bölcsõhalál miatt, háton a bukás és letüdõzés miatt, oldalt a gerincferdülés miatt, ezért a legideálisabb levegõben lebegtetve altatni :) Semmi baja nem lesz, ha hason alszik, sõt, ha választani kéne, az ideálisabb is, mint háton. Ha nagyon aggódsz, béreljetek/vegyetek légzésfigyelõt, így nem kell félned a bölcsõhaláltól, mert ha kimaradna a légzése, akkor jelez. Semmiképpen se fordítgasd, mert így sem õ, sem te nem tudsz rendesen aludni!
Kisfiam 2 hetes korától hason alszik. Az elsõ 2 hétben folyton felébredt a kalimpáló kezeire, szinte semmit nem aludtunk. Így aztán hasra tettem. Volt légzésfigyelõnk, így nyugodt voltam.


Mi van ha mind a ketten félnek az ismerkedéstõl?

Ezt a kérdést tették fel nekem nem rég: Mit lehet tenni akkor ha a fiú is és a lány is be van rezelve a randizástól, de szerelmesek egymásba?

Legjobb válasz: Így jártak. Maradnak maguknak.

Így jártak. Maradnak maguknak.
A kérdező hozzászólása: #10 Ezt most nekem mondod?? :DDD
Bibi akkor akkor van, ha kiszakad a gumi. Ne a találkozás miatt reszkessetek már...
A kérdező hozzászólása: Egyébként nagyon is létezõ probléma. Van olyan hogy félelem típusú szexuális karakter. Ha két ilyen összetalálkozik akkor bibi van... :) )))
Hát, végül is ha segítesz nekik és olyan helyzetbe hozod õket, ahol kettesben tudnak maradni akkor már az hatalmas segítség nekik, szerintem.
nem a másiktól kell megoldást várni hanem maguknak megoldani. Nem azért vannak egymásnak hogy támogassák a semmit....
A kérdező hozzászólása: Azért szerintem csak a holtponton kell átsegíteniük egymást nem?
Semmi, hacsak egyik nem jön rá, hogy meg kell próbálni.
pf......ovoda
Vagy erõt vesz magán az egyik fél, esetleg egy barát besegíthet nekik, vagy maradnak külön és várnak.
dedòsok
Akkor nem lesz belõle semmi.

Egy ferfi fel fog dobni egy kapcsolatot egy masik nöért? S mi van ha mind a2 szereti?

Legjobb válasz: egy kapcsolatot lehet. de a családját a legritkább esetben hagyja el egy férfi egy másik nõért. szóval nem mindegy, milyen kapcsolat.

egy kapcsolatot lehet. de a családját a legritkább esetben hagyja el egy férfi egy másik nõért. szóval nem mindegy, milyen kapcsolat.
A kérdező hozzászólása: a pasi 33 , a baratnoje meg 30 .ne meg 22 .tudom nagyon fura a beallas , de en tenyleg megszeretem , es o is erezz irantam, jelenleg nem vagyok otthon kulfoldon vagyok s igy a tavolsag ellenere is annyira eros a kapcsolatunk
Ja es hany eves a ficko? 7 eve van egyutt a csajjal es nem laknak egyutt???? Hat az elmondottaid alapjan azt lattom, h jol eljatszadozik veletek. Ti meg hagyjatok. Nem ismerlek, de szerintem nem ezt erdemled.
Szia! Hat ne sullyedj mar olyan melyre, h hagyod, h mindkettotokkel legyen. A pasinak igy kenyelmes, h 2 noje van. De nem hiszem, h komolyan gondolna egyikkel is. En dobnal a helyedben es keresnek olyat, akinek csak en kellek. Figyeld meg, h ha veled maradsz mindig lesz vmi hulye kifogas, h miert nem szakit a masikkal. Megha szakitani is, mi a biztositek, h melletted nem tart 1 frissebb kapcsolatot, olyan 1-2 ev utan vagy hamarabb. Megeri neked a sok evi szenvedest? Most dobd amikor meg konnyebb, ne vesztegesd az idod ra.
A kérdező hozzászólása: hazassagal nem hitegette , megmondta a csajnak ha majd ugy erzi valamikor akkor lehet szo rola, de igy meg semmi sem biztos, csak elvagyunk.ezt mondja a csajnak de van egy lakas amit a pasi epittet s a csaj mar bepakolta a dolgait, de viszont nem laknak egyutt
hát, az mondjuk elmond róla valamit hogy most kettõtöket hiteget...szabj neki valami határidõt, mostmár van oka, ha más nem, akkor Te. mondjuk kap 2 hetet, addig döntsön és lépjen. ne ragadj bele ebbe a státuszbe, ez a pasi lehet, hogy ezt a nõt 7 éve házassággal hitegeti, ne ess az õ hibájába!
A kérdező hozzászólása: s akkor miert nem hagyta ot? szerinted lehet valami eselyem nekem , 4 honapja vagyunk egyutt , de olyan boldog latom rajta, mosolygog orokke meg azt mondja azert nem tudja feladni a kapcsolat mert nincs oka , meg h nem akar senkit sem osszetorni csak ugy
akkor lehet. lehetséges, hogy eddig is csak azért volt vele, mert nem volt jobb. a pasik többsége kényelmes :D azért az valamit jelent, hogy 7 év alatt mégcsak el sem jegyezte.
A kérdező hozzászólása: 7 eve vannak egyutt , de semmi komoly csak kapcsolat, se gyuru, se eljegyzes
Most ne vedd rossz neven, amit mondok, de te alom vilagba elsz! 4 honapja jartok ugy, h neki van masik noje. A masik no is tud rolad? Neked az nem mond semmit, h a pasid azt mondta, h nem szakit a masik novel, mert nincs oka szakitani. Hatha te miattad nem szakit, akkor nem hiszem, h valaha is fog. Te boldognak lattod, hisz meg friss a kapcsolat. Meg hat gondolom, nem sok talalka van, ha nagy a tavolsag. Teljesen rozsaszin felhobe uszol es nem latod, h csak kihasznal. En mar a helyedbe bele se kezdtem volna ebbe a kapcsolatba. En arra mindig ugyeltem, h sose jarjak olyannal, akinek mar van parja. Velem is elofordult, h a srac azt mondta nincs senkije, de kiderult, h megis volt neki. Dobtam a sracot egybol! Ne legy buta, ne hagydd magad kihasznalni. Nem hiszem, h olyan szoros lenne a kapcsolatotok. Ha annyira szeretne, egybol otthagyna a masik lanyt es csak veled lenne. De hidd el neki igy kenyelmes, 2 lannyal. En csak jo tanacsot adok, nem kell megfogadni, de majd par ev szenvedes utan, majd rajossz, h de igaza volt ennek az idegennek, aki az tanacsolta, h rugd ki a sracot. De te tudod.

Mit van úgy oda mindennek az érettségitől? Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Vagy diplomás? Az is mehet segélyért nem?

Legjobb válasz: Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.

Mit van úgy oda mindennek az érettségitõl? Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne. Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy. Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se. Vagy diplomás? Emberileg õk se értékesebbek, az más kérdés, hogy õk szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...). Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amibõl van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként. Az is mehet segélyért nem? Szak/személyfüggõ. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdõfizetésû állások között.
mindenki*, néha egy szakma többet ér mint egy diploma, és az állítólag többet ér mint egy érettségi
Egyáltalán nincs mindenki odáig tõle :D Nagyon nagy körülötte a felhajtás, de csak az egész életet befolyásoló célja, a felsõoktatás berkeibe való bekerülés szempontjából van nagy súlya. Önmagában teljesen értéktelen. Maguk a középszintû tesztek általában könnyûek, pláne annak, aki nem csak melegedni járt középsuliba. Nem adnak visszajelzést az érettségizõk valós képességeirõl. Az emelt az már más tészta, annak abszolút van értelme :) Ha te a szakmádból vígan eléldegélsz, akkor [email protected] le tök nyugodtan az érettségit.
Szerintem sok munkahelyen elvárják. Több ismerõsöm is van aki eladó, vendéglátói szakmunkás és a munkahelyen kérték az érettségit is. Ráadásul jó ha van, pl. ha boltban osztályvezetõ csak úgy lehetett az ismerõsöm ha lerakja az érettségit. Szerencsére levelezõi tanfolyamok is vannak ott is lehetséges lerakni. Meg ki tudja, én is gimi után dolgoztam, aztán 26 évesen mentem csak fõsulira. Addig nem érdekelt a dolog aztán megváltozott a véleményem. Szóval szerint jó alap ha valaki megcsinálja az érettségit ha máshogy nem esti/levelezõ suliban.
Akkor lenne értelme az érettségiztetésnek, ha az valóban a diákok megszerzett ismeretirõl adna visszajelzést. A középszintû követelmények a tananyagok egy jó részének még a harmadát sem fedik le. Simán megírhatók volnának viszonylag jóra úgy is, ha elõtte nem melengetnéd 4 évig a s*ggedet az iskolapadban. 1 év BÕVEN elég a felkészüléshez.

Miért kell a babára adni hazahozós ruhát? Muszáj hogy ugyanolyan legyen a kiskabát meg minden? Ha eltérő mintázatú az gáz? Mikor kell megvenni? Mi van ha kisebbet veszek mint amekkora a baba lesz?

Legjobb válasz: Mi van?Mitõl tér el?Ez nem divatbemutató!Nem kell komplett együttesbe hazahozni!Mikor kell megvenni?Hát a várható szülés elõtt 1 hónappal már "illik" készen állni.Az újszülöttekre az 56-os és 62-es méretû ruhák valók.Vegyél pár 56-ost,de pl. overálból,kabátkából,bélelt naciból vehetsz 62-es méretût,legfeljebb felhajtod az ujját/szárát.2gyerekes+30hkm

Mi van?Mitõl tér el?Ez nem divatbemutató!Nem kell komplett együttesbe hazahozni!Mikor kell megvenni?Hát a várható szülés elõtt 1 hónappal már "illik" készen állni.Az újszülöttekre az 56-os és 62-es méretû ruhák valók.Vegyél pár 56-ost, de pl. overálból, kabátkából, bélelt naciból vehetsz 62-es méretût, legfeljebb felhajtod az ujját/szárát.2gyerekes+30hkm
Ez nekem is fura kérdés.Ha kisebb a ruha, mint a baba, nem fér bele, kilóg mindene.Mint általában, ha kicsi valakire valami.Az meg hogy milyen a mintája, mindenkinek szíve joga eldönteni.Én még senkit nem hallottam megszólni, hogy "rossz" mintázatú ruhában vitte haza a gyermekét. :S
ez hülyeség miért kellene ? abba hozod haza a babát amibe akarod spec nekem mind a 3 gyerek ugyan abba a rugiba jött haza nem azért mert az volt a haza hozós hanem mert az elsõnél kaptam anyumtól egy aranyos macis rugit és eltettem most is megvan :-) mivel mind téli gyerek így overall vagy zsák is kellet mondjuk az nem volt egyforma sem a body sem a sapi egyébként divat meg h többet költsön az ember felesleges dolgokra úgyis kell ruhácska majd kikészítesz 2 szettet amit te állítasz össze és ha hozza apa a ruhát majd mondod melyik legyen mármint 2 méretben
Hazahozós ruha. Basszus, ilyen is van már? Szerintem vedd meg, hozd haza benne a bébit, aztán vidd vissza boltba az erõszakos néninek, hogy adja vissza a pénzt, mert még egyszer már nem tudod hazahozni benne a gyereket. Te jó ég, mekkora hülyeség ez.
Te! a gyereket abba hozod el amibe akarod. felesleges dolgokra ne engedd rábeszélni magad. enyém januárban született, igy overallban hoztuk el, de ha kapsz esetleg hasznalt rucikat akkor abban hozod el, senkinek semmi köze. én 62 es cuccokat vettel eleve.58 centivel született 4 kilóval, elég ducika volt:) én is sok mindent vettem neki, de rajöttem h felesleges, lebüfizi, lehányja stb.hiába sikálod nem minden jön ki.lesz még gyerekem drága cuccokat már nem veszek.
Ezt most nem értem. Abban hozod haza amiben akarod olyan mintával, ahogy tetszik. Akkor vedd meg, mikor már megsaccolható hogy nagy lesz e vagy pici. Én 56-osban hoztam haza õket, és elvesztek benne. De vittem 62-est is, ha esetleg nagyobb kéne.
Jajj értelek, hát bárhol vehetsz bármilyen rugit, kisruhát, szettet, vagy ami tetszik, és abban hazahozod. Utána is ráadhatod, ha mondjuk sétálni viszed:D jófej a boltos néni... Én az elsõ babámat egy pamut rugdalózóban hoztam haza (nyári), ketteskét egy plüss macis rugiban, és most a téli kislányomat egy plüssegyüttesben, plüss pulcsi, plüss rugi, erre egy bundazsák, sapi.
Szerintem érdemes egy hónappal hamarabb megvenni. Az én babám egy hónappal hamarabb született, 46 cm volt, ezért az 50-es is nagy volt neki. Nekem az uh-n azt mondták, hogy a 9. hónap végére kb 4 kg lesz és hatalmas. Tévedtek. 2520 g volt. Semmiképpen nem hízott volna 1 hónap alatt 1500g-ot a hasamban. Szerintem az 56-os méret jó lesz, max felhajtod az ujját.
Nem kell egyforma mintázatú. Ha akarod akár használt ruhában is hazaviheted. Senki sem foglalkozik vele. Csak azért kell "hazahozós ruha", mert a kórházban pólyában vannak és azt mégsem adhatják neked és meztelenül sem ajánlatos szállítani egy újszülöttet :D
A kérdező hozzászólása: Mármint ugy értem, hogy a boltban árulnak direkt olyat hogy hazahozós szett a kórházból.Nagyon rám akarta erõltetni a nõ, hogy az kell, de mondtam hogy még várok vele.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem fogok kiadni egy szettre 6 rugót, majd valami szépet ráadok ami már van itthon:) ) Köszi

Nagy baj ha 7 hetes terhesen kisebb a petezsák mint kellene lennie? Viszont a baba teljesen normális méretű és szívműködés is van már. Mi van ha nem nő a petezsák? Terhes vitamint szedhetek vagy ki kell kérni az orvos véleményét?

Legjobb válasz: Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.

Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.
A kérdező hozzászólása: Elment a babám mert a petezsák kisebb volt és nem is nõtt tovább :(

Hogy mondjam meg a haveromnak, h nekem bejön mint pasi? Mi van ha ezáltal megszakad a barátságunk? Komoly válaszokat várok! 20/L

Legjobb válasz: "Nekem az olyan pasik jönnek be, mint te." Az elõzmény lehet sokféle, beszélhettek egy filmrõl, vagy éppen csajokról stb. Egy nõ ugyanúgy mondhat ilyet egy férfinek, mint fordítva. (Nekem is mondták már, lett is belõle "valami".) Aztán vagy érti vagy nem, ha utóbbi, akkor lehet nyomatékosítani. A barátságotok abban a pillanatban "véget ért", amikor szemet vetettél rá, mint férfira. Ez ugyanis most már más. Te pecázol, õ hal, csak még nem akadt horogra. Ebbõl visszatérni egy semleges, nemiséget teljesen nélkülözõ férfi-nõ barátságba nem lehet. Egy ehhez közeli állapot létezik még, amikor összejöttök, együtt éltek egy darabig, majd KÖZÖS megegyezéssel szétválnak az útjaitok. De ez is csak akkor, ha mindketten egyszerre, egy idõben juttok arra a következtetésre, hogy mégsem egymásnak vagytok teremtve. Ha csak az egyik fél érzi ezt, vagy nem egy idõben következik be, akkor az túl fájdalmas lesz, hogy visszatérjen egyfajta "barátság". Bocs, ezek az én tapasztalataim, meglátásaim. Ha valakinek másmilyen van, akkor majd Õ biztat téged... :)

"Nekem az olyan pasik jönnek be, mint te." Az elõzmény lehet sokféle, beszélhettek egy filmrõl, vagy éppen csajokról stb. Egy nõ ugyanúgy mondhat ilyet egy férfinek, mint fordítva. (Nekem is mondták már, lett is belõle "valami".) Aztán vagy érti vagy nem, ha utóbbi, akkor lehet nyomatékosítani. A barátságotok abban a pillanatban "véget ért", amikor szemet vetettél rá, mint férfira. Ez ugyanis most már más. Te pecázol, õ hal, csak még nem akadt horogra. Ebbõl visszatérni egy semleges, nemiséget teljesen nélkülözõ férfi-nõ barátságba nem lehet. Egy ehhez közeli állapot létezik még, amikor összejöttök, együtt éltek egy darabig, majd KÖZÖS megegyezéssel szétválnak az útjaitok. De ez is csak akkor, ha mindketten egyszerre, egy idõben juttok arra a következtetésre, hogy mégsem egymásnak vagytok teremtve. Ha csak az egyik fél érzi ezt, vagy nem egy idõben következik be, akkor az túl fájdalmas lesz, hogy visszatérjen egyfajta "barátság". Bocs, ezek az én tapasztalataim, meglátásaim. Ha valakinek másmilyen van, akkor majd Õ biztat téged... :)
Hát az más dolog, hogy bejön mint pasi, meg, hogy akarsz is tõle vmit. Felteszem azért izgat a kérdés, mert többet akarsz tõle barátságnál... Hát ez elég kényes kérdés. Mióta vagytok barátok? És õ hány éves? Van e bnõje? Szted tekint-e rád nõként õ is?
Mondd meg neki.Én már egyszer megtettem az egyik barátommal, nem lett semmi belõle, de a barátságunk túlélte.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszadó!Hogyan tudtál utána megint barátként tekinteni rá?Hiszen, bejött neked mint pasi...
Az egyik barátnõmmel összejöttek és azért is nem lett semmi a dologból.Rosszul érintett a dolog, akkor, de nem szoktam sokáig sírni, olyanért ami nem is volt az enyém.A mai napig együtt vannak és jó kapcsolat van köztünk.Már nem nézek rá úgy mint férfira.
A kérdező hozzászólása: köszike:D

Mi van, ha egy nő okosabb, mint a párja?

Ne értsetek félre, nem vagyok egy agytröszt,de a fentebb leírt dolog megesett velem...és rendre ráfaragtam.Az illet? nemhogy büszke nem volt,de féltékeny lett,hogy én intelligensebb vagyok nála! Pedig soha nem kérkedtem szerény tudásommal,diplomámmal, mégis úgy látom, egyesek frusztráltnak érezték így magukat..vajon miért??A pasik nem szeretik az "okos"n?ket?:)

Legjobb válasz: Az, hogy valakinek diplomája van nem azt jelenti hogy intelligens:D Unokatesóm pl. most csinálja a 2. diplomáját és mindig isznak a koliban hétvégén is meg kiabálnak, füveznek esténként:D Egy ember, akinek 8 általánosa van lehet hogy intelligensebb mint egy diplomás:) Én szeretem az okos nõket, nincs velük szemben kisebbségi érzésem.A legtöbb pasi úgy van ezzel ha egy nõnek van diplomája, a pasinak meg csak egy szakmája akkor kisebb rendûnek érzi magát.

08:53 Nem biztos hogy nem tud róla beszélni, lehet hogy csak nem érdekli a téma és nem szól hozzá.Olyan téma, terület meg mindenki életében van amihez ért és okos benne.
Az, hogy valakinek diplomája van nem azt jelenti hogy intelligens:D Unokatesóm pl. most csinálja a 2. diplomáját és mindig isznak a koliban hétvégén is meg kiabálnak, füveznek esténként:D Egy ember, akinek 8 általánosa van lehet hogy intelligensebb mint egy diplomás:) Én szeretem az okos nõket, nincs velük szemben kisebbségi érzésem.A legtöbb pasi úgy van ezzel ha egy nõnek van diplomája, a pasinak meg csak egy szakmája akkor kisebb rendûnek érzi magát.
Azért nem biztos, hogy jó, ha valaki folyamatosan kiselõadásokat tart, ráadásul olyan témákban, ami nem a partnere érdeklõdési köre. Én valószínû hamar megunnám.
Mert nem tud annyi mindent, neki csak egy szakma sikerült nem pedig diploma. Egyébként ti azt, hogy okosabbak vagytok a párotoknál pusztán azért jelentitek ki mert diplomátok van?
Én is okosabb vagyok a barátomnál. De megbeszéltük, hogyha valami olyat mondok, amit nem ért, akkor elmagyarázom. 10 hónap alatt elég sokat tanult tõlem =) És büszke rá, hogy ilyen nõje van =P Szerintem te is beszéld meg az aktuális pároddal, hogy ettõl még egyenrangúak vagytok. És hogy tanulhat tõled =P
Amíg nem tudjuk pontosan definiálni, hogy mi az "okos", akkor felesleges errõl beszélni. Márpedig nem tudjuk.
*köh* Csak úgy megjegyzem, hogy attól hogy valaki iszik meg füvezik, még nem feltétlenül hülye.:) A kérdésre válaszolva: semmi.
Durva, felsõbbrendûek a nõk, okosabbak, jobbak mindenben:( Sajnálom hogy értéktelen férfinak születtem, egy férfi nem ér semmit a mai világban.
Hát a genetikának azért nincs akkora jelentõsége mint hinnéd, nézz csak be egy kocsmába. A legtöbb törzsvendég alkoholosta: férfi. a legtöbb hajléktalan:férfi. Annyiban igazad van, hogy az IQ bizony öröklõdik, de nagyban degradálja azt az alkohol és egyéb tudatmódosító szerek. Mellesleg a különbség a fiziológiai okokból ered. A férfiak (ugye) egyszerre egy dologra figyelnek, hajlamosabbak specializálódni. A nõket egyszerre 20 dolog köti le, a figyelmüket megosztják. Uraim, kérkedhetünk hogy mekkora okosak vagyunk, de a háztartást, gyereknevelést, a figyelmet a másik ember felé felé messze nem tudjuk olyan mértékben ellátni mint õk. Szóval csajok: Ha okosabbak vagytok, ha nem, imádlak titeket! :D
Félelmetes: http://www.borsonline.hu/news.php?hid=30524 Szeretünk titeket lányok. :) 23/F
Igen, erõsen féltékeny szoktam lenni.De ezt örököltem, az a baj.Nem tudok vele mit kezdeni, ez van.Az a rossz benne, hogy erõs nyomást érzel belülrõl, haragszol magadra, de õszintén szólva nem tudsz mit kezdeni vele.Nagyon szar és nyomasztó.Ilyenkor egyszerûbb, ha egyedül hagyják az ilyen embereket.Mivel nõbõl is van ilyen.f/16
tulajdonképpen imádom a feminista propagandát... nem vagyok hímsoviniszta de a pöc$ösöket így ledegradálni hogy kb értelmes gondolkodásra képtelennek állítják be õket. namind1 majd meglátjuk.
8:53 Szerintem sokkal intelligensebb magatartásra vall az, hogy nem jártatja folyamatosan minden szarról a száját...
Ismerkedj Mensa tagokkal és meg van oldva egetrengetõ problémád.
olyan nincs
olyan nincs, hogy a nõ az okosabb!
A kérdező hozzászólása: Huh látom, darázsfészekbe nyúltam:DD Kedves hímnemû válaszolók! Igenis van, hogy észbeli és egyéb kvalitásban jóval felettetek állunk:) és ezt nem személyeskedve írom, sem bántásképp, ez tény! El kell fogadnotok. Túlzásokba nem kell esni(l. Mensa-tag), én egy átlag nõrõl beszéltem, aki intelligens, és szeretne megfelelõ szellemi partnerre lelni egy férfi oldalán-talán ez oly vérlázító? Túlontúl naív lennék, ha azt mondanám:attól, hogy elismeri egy nõ agyát, még fel lehet rá nézni, mint pasi. Ezt a kénye segyensúlyt kéne megteremteni, de látom itt is falakba ütközik az elmélet:) Magyarul forrnak az indulatok, pedig nem kéne.
Nem lehetsz okosabb, mivel neves Kazahsztáni tudósok bebizonyították, hogy egy nõ agya egy mókuséval megegyezõ nagyságú.
, , http://www.borsonline.hu/news.php?hid=30524 '' Lefogadom ezt is valami beképzelt nagyképû fenimista f*aszhiányos nõ írta...
A kérdező hozzászólása: 14:47 Látod...a feltett kérdésem nem volt hiábavaló:DDte vagy rá a bizonyíték.
Ha igazán okos lennél, akkor tudnád, hogy a férfiak ki nem állhatják az okoskodó, tudálékos nõket. Ha lököd az entelektüell dumát, attól még egy intelligens férfi is a falra mászik, márpedig te eléggé olyan nõnek tûnsz, aki ezzel finoman, de kérkedik. Ennek ellenére megértem, hogy hasonló szellemi szinten lévõ pasira vágysz, mert nyilván mûvelt vagy, bár ettõl függetlenül a gyakorlati életben meg érzelmi téren még lehetsz sötét mint az éjszaka. Soha ne érzékeltesd senkivel, hogy te okosnak tartod magad és kvalitásban messze felette állsz sok embernek, még ha így is van, mert szerintem ettõl menekülnek. Én tisztában vagyok azzal, hogy intelligensebb vagyok mint az átlag, de megtanultam, hogy a férfiaknak inkább egy kedves, helyes, melegszívû, a talpraesett nõre van szüksége, akinek megvan a magához való esze, elméskedõ kékharisnyák helyett.
Ez hülyeség, hogy az "egyszerûbb" lányoknak nagyobbak az esélyeik. Az "egyszerûbb" pasiknál biztos, meg akiknek házimunkára meg szexre kell a nõ. Aki mély kapcsolatot keres ahol sokat és jó nagyokat lehet beszélgetni, ott fontos a mûveltség, az intelligencia és a mély gondolatok. Ne tettesd, hogy "buta" vagy, várd meg azt a pasit aki értékeli az eszed, az a jó, ha kb egy szinten vagytok sztem, lehet, hogy rossz helyen ismerkedsz, azért nem találtál ilyet eddig.
Nemzetközi viszonylatban a férfiak összességében mindenben jobban teljesítenek mint a nõk. Kivétel ez alól Magyarország, ahol a legutóbbi felmérés alapján a nõk szinte mindenben jobbak :D Linket sajnos nem tudok adni, de a keddi Metropol újságban olvastam :) 23/F
A kérdező hozzászólása: 8:46 Miért érzi kisebbnek magát?
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem!!!Lehet, rosszul fogalmaztam...arra gondoltam, h pl. van egy téma, én órákat tudok róla beszélni, érdekel, neki meg halvány szösszenete sincs róla..alapdolgokról van szó, nem pl. a globális felmelegedésrõl:)
Itt el kell választani, hogy a lány okosabb, vagy képzettebb. Ha csak arról van szó, hogy képzettebb az még nem olyan nagy ügy, és a lány is jól érezheti magát a kapcsolatban. Ha a lány okosabb akkor szerintem a lány sem fogja olyan jól érezni magát. (Egyébként szerintem mind a 2 esetben elõfordulhat, hogy a pasinak kissebrendûségi érzése lesz, mert a klasszikus férfi-nõi szerepek szerint a férfinak kell az okosabbnak, erõsebbnek lenni, és szerintem egy nõnek is szükséges, hogy fel tudjon nézni a párjára.)
változó szerintem, egyénfüggõ, az én exem arra büszke volt , hogy okosabb vagyok nála, de persze mások elõtt, elõttem nem! az viszont baromira zavarta, hogy jóval többet keresek, mint Õ ! Valjuk azért be, hogy a pasik szeretik és hordják is !!!!!! , mert számomra akkor férfi egy férfi ha egy kapcsolatban a nadrágot õ hordja !!!! és úgy nem lehet ezt kivitelezni, ha kedvesük okosabb, mint Õ , nem ? Szerintem mindketten hasonló egzisztenciával rendelkezzenek az a jobb !
A kérdező hozzászólása: Volt egypár ilyen kacsolatom, nekiültünk beszélgetni, mivel engem sokminden érdekel, nemcsak a plázák világa és a Domesthos felhasználási módja, és láttam a szemén:"ez a nõ túl sokat tud".na innentõl felejtõs volt részükrõl a téma.Már azon gondolkodtam, h hülyének tettetem magam, hátha szerencsém lesz.:) Senkit nem akarok lenézni, ne értsetek félre, se megbántani, de úgy látom, az "egyszerûbb"lányoknak nagyobbak az esélyei.
Kamu kérdés. Genetikailag kizárt, hogy egy nõ okosabb legyen, mint egy férfi.... (Amúgy hasonló hasonlóval szeret együtt lenni. Volt már barátnõm, aki azért hajlott a szakitásra, mert "túl okos voltam hozzá"...[az õ szavai] A mostanival még mindig vivjuk a kis IQ harcunkat röpke 1.5 éve.. 2 diplomás, 4 nyelven perfekt, méltó ellenfél :) )
Azért nem mindegy, hogy valaki okosabb-e vagy mûveltebb. Ha valaki okos ( az eszed születésedkor kapod), az talán nem is olyan zavaró. Az élet nem az iskola, ahol egy csomó új dologgal találkozol, , amit feltétlenül érteni kell. Ha valaki mûvelt(élete során szerzi meg), akkor érzékelhetõbb a különbség. Lehet, hogy az illetõnek kisebbségi érzése lesz, mikor észreveszi, hogy a párja sokkal több dologhoz hozzá tud szólni, mint õ. Bár, engem nem zavar, ha valaki okosabb vagy mûveltebb nálam, mert sokat lehet tõle tanulni;az sokkal idegesítõbb, ha kérkednek a tudásukkal.
A kérdező hozzászólása: 9:04 A 2.mondatod kifejtenéd?:)
A kérdező hozzászólása: Hoppá, most látom 2 válasz is jött egy idõben...szóval a genetikára gondoltam.
09:02 Ezt nem egészen értem:D Láttad a szemén?És ha rosszul láttad? Hát ha most neked elkezdenék beszélni órákat a gépjármûvek tervezésérõl, felépítésérõl, javításáról szerintem te is furcsán néznél:D de ez nem jelenti azt, hogy a másik buta, csak nem érdekli, nagyon nem az õ területe. Én is furcsán néznék egy lányra ha elkezdene nekem pl. mondjuk gazdasági menedzsmentrõl beszélni, mert én ahhoz nem értek, nem tanultam soha, akkor most én is buta lennék? Inkább észre kell vennünk ha a beszélgetõ partnerünket nem érdekli a téma amit feldobtunk és nem ráerõltetni, utána pedig téves következtetéseket levonni hogy õ buta.
A férfiak jellemzõen okosabbak, nézd meg a Nobel-dijasokat, vagy úgy zusammen a tudósokat... Ma, a teljesen egyenrangú, modern társadalomban is max. 5%-ban képviseltetik magukat... ...és ha ezt nem sikerült megértened a genetikás mondatomból, akkor Te is csak alátámasztod az elméletem.
66% a férfiak nem okosabbak, csak sokkal nagyobbak a szélsõségek. Sokkal gyakoribbak a nagyon buták, és a nagyon okosak. A nõknél kevesebb ilyen szélsõség tapasztalható. A Nobel díjasok és kitûnõ férfi tudósok oka, hogy a nõk nagyon sokáig nem tanulhattak tovább még ha akartak volna se...
A kérdező hozzászólása: 9:16 ez korrekt válasz volt:)
Ezt az 5%-ot honnan vetted?
"A férfiak jellemzõen okosabbak, nézd meg a Nobel-díjasokat, vagy úgy zusammen a tudósokat... Ma, a teljesen egyenrangú, modern társadalomban is max. 5%-ban képviseltetik magukat... " 1. Ma sincs egyenrangú társadalom, hiába mondod ezt - a nõk ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek, és sok helyen még csak érvényesülni sem hagyják õket. Mellesleg, vedd figyelembe, hogy egy átlagos nõ a karrier helyett általában a gyermeknevelésre koncentrál. Két gyerek mellett egyszerûen nem nagyon fér bele, hogy még tudós is legyen. Vagy szerinted ez elvárható? 2. Tudod, hogy mióta osztják a Nobel-díjakat? A nõk akkoriban még nem igazán jeleskedhettek a tudományokban. Egyrészt az elõbb említett ok miatt, másrészt, mert akkor még kevésbé voltak elismerve, mint ma. Egy férfiközpontú társadalomban természetes, hogy a férfiak kapnak díjakat. Tehát ezekre érvelned kifejezetten gondolkodás hiányára vall. Úgy látszik, a genetika nem jött be neked. Mellesleg, küldenél egy olyan linket, amelyben egy kutatás igazolja az állításod helyességét?
Egyébként egy óriási nagy hülyeségrõl megy a vita:) Mit számít az, hogy ki az okosabb? Az csak egy velünk született tulajdonság, semmi több. Ennél fontosabb, hogy mennyire vagy mûvelt, kedves, jólelkû... Legalábbis számomra fontosabb, hogy egy pasi jól eljátsszon a gyerekekkel is, minthogy megérti-e valamelyik bonyolult mûszaki útmutató szakmai szövegét...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!