Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha elszakadt (7 db)

Ha egy rab elszökik, és amíg szökésben van, kiderül hogy ártatlan, akkor mi történik, ha elkapják? Elítélik szökésért?

Legjobb válasz: Ha fogva tartották, és onnan megszökik, miért lenne ártatlan? Fogolyszökés bûncselekménye... Én inkább azt nem értem, miért van az, hogy a közvélemény kétes és alig bizonyított ügyekben mindig elkönyveli az elkövetõ bûnösségét, totál egyértelmû esetekben, amikor még be is vallják (pl. borosgazda) pedig a bûnözõt védi...

Ha fogva tartották, és onnan megszökik, miért lenne ártatlan? Fogolyszökés bûncselekménye... Én inkább azt nem értem, miért van az, hogy a közvélemény kétes és alig bizonyított ügyekben mindig elkönyveli az elkövetõ bûnösségét, totál egyértelmû esetekben, amikor még be is vallják (pl. borosgazda) pedig a bûnözõt védi...
a jog az mindig az adott helyzetben lévõ szituációt nézni. ha a szökése pillanatában még jogkorlátozó cselekményben volt része, magyarul rab volt, akkor érvényes rá az, hogy bizonyos szabadságjogait korlátozzák. így szökés esetén szankció van. hiába derül ki ha utólag ártatlan is volt.
Igen.
"Ha nem bánt senkit a szökés közben akkor nem ítélik el, és ha bánt is valakit akkor sem a szökésért fogják elítélni." Kérlek engedd meg, hogy ügyvédként egy kicsit jobban értsek hozzá. Amikor megszökött elítélt volt, azaz nem lett volna joga megszökni. Ha pl. a gyereked mondjuk szobafogságot kapna és kiderülne, hogy nem is csinált semmit, de amikor ki akarod engedni, látnád, hogy elszökött, akkor azért nem büntetnéd meg? Vagy nemtudom hogy magyarázzam, emberibb szinten, hogy megértsd, látom romantikus amerikai filmekbõl ismered csak a jogszabályokat. De látom elõttem is már leírta valaki normálisan. Nemtudom a legtöbben miért azt írják ide, ami az álmaikban létezik vagy amit filmekben láttak, a kérdezõ nyilván nem arra kíváncsi.
nem derül ki. van több olyan ember a sittem, aki ugyan azért ül, mint a másvalaki. Arra vigyáznak ilyenkor, hogy ne találkozzanak. ezeknek nincs pénze a kártérítésre, ezért inkább nem szólnak neki
Mit nem értesz rajta? Bûnözõket tett el láb alól, jó h védik. Az meg, h te droid vagy és ma holnap ha az írott jog elõírja, h feküdj le anyáddal és te megteszed az a te bajod. Egyébként tényleg így van, megbüntetik, de gondolom nem veszik annyira komolyan, hanem próbálják a legenyhébb megoldást megtalálni.
mindenképpen a szökésért felelõsségre vonják! "ártatlan?" ilyen nincs. Ha valakit lecsuknak pl elõzetesbe, nagyon alapos gyanú kell. Nagyon ritka, hogy valakit egyértelmûen ártatlannak mondjanak. Inkább az az eset a gyakori, hogy a bûnössége nem bizonyítható egyértelmûen.
1-es Ha nem bánt senkit a szökés közben akkor nem ítélik el, és ha bánt is valakit akkor sem a szökésért fogják elítélni.
Nem ítélik el, és még kártérítést is fog kapni a börtönben töltött évek miatt.
Nekem nem az alapelvekkel van a bajom, hanem, hogy nem megfelelõen, droid módjára alkalmazzák. Erre a kérdésre nem annak kellene a válasznak lennie, hogy leültetik és kész, mert az alapelv.. Hanem, hogy valóban nem jól van ez így, a "jogházagot" el kellene tüntetni. De erre már senki nem gondol, hanem veri a mellét az alapelvekkel és játsza a hülyét...
Érdekes kérdés. Ha kiderül a fogolyszökés idõtartama alatt az ártatlansága, elvileg akkor is megvalósította a fogolyszökést az emberünk, tehát elvileg jár érte a büntetés. Innentõl kezdve két gondolat. 1. a fogolyszökésért azért a legenyhébb szankciót illene alkalmazni, mert mégiscsak objektív körülménynek tekinthetõ az, hogy a szabadságvesztés-büntetés megalapozatlan volt. 2. a büntetendõség a rendszer hézagmentesnek szánt jellegébõl fakad - kedves jogászfikázó kommentelõk -, viszont ha valahol, itt lenne helye a kegyelmi mentesítésnek; a kegyelmi kérvényt ilyen esetekben nagyon is illene jóváhagyni (+mentesítés).
aztán a mindenkori hatalom kb úgy formálja ezeket, ahogy neki jól esik...
Hopszi. Szal ez az egész marhaság, hogy az ártatlanul elítélt, szökött rabot ismét elítélik szökés miatt csak azért jött létre, mert kifejezetten szabályozva nincs, az alapelvek alapján jön létre, igazából már analógia határát súrolja. A mi drága jogászaink meg nem próbálnak meg rajta alakítani, helyette verik a nyálukat a szaros írott jogra. Mert, mint mondtam, eszük nincs( meg igazából fölösleges ebben a helyzetben, nem a Szökevény c. filmben vagyunk, viszont ezer másik szitu van, mikor nincs megfelelõen szabályozva a dolog)).
Ez a baj veletek jogászokkal, h agyatok nincs. Kívülrõl fújjátok a latin megfelelõjét egyes elveknek, de azon nem gondolkoztok el, hogy tudtommal a jogalkotás témakörnél valami olyasmi is le van írva, hogy a jogszabálynak betarthatónak kell lennie meg a többi. Tehát, két latin elv felsorolása helyett esetleg el kellene gondolkozni, hogy ideje lenne egy kicsit megreformálni ezt az egészet, mert ha a múltban tevékenykedõk is így álltak volna hozzá, akkor ma még mindig jó lenne Mr Csemegi kódexe....
"Az meg, h te droid vagy és ma holnap ha az írott jog elõírja, h feküdj le anyáddal és te megteszed az a te bajod. " Olyan témáról beszélgetünk, ami írott jog nélkül a felvilágosodás óta nem létezik. Nullum crimen sine lege, azaz olyan nincs, hogy valami bûncselekmény, de az írott jog szerint nem az. Ha így lenne, a mindenkori rezsim azt vágna börtönbe, akit akar. Tehát hogy mi bûncselekmény, azt egyedül az írott jog mondhatja meg (már Drakón törvényeinek is ilyesmi volt a lényege...) A fogolyszökés pedig bûncselekmény, ahogy az emberölés és az önbíráskodás is. Utóbbi kettõ nálunk legalább I. István óta az írott jog szerinti bûncselekmény...
"Tehát akkor elítélik gyilkosságért. " Ha elítélik akkor csinált is valamit. Nem a középkorban vagyunk, hogy csak úgy lecsuknak valakit. Aki megölte az anyját egyértelmû, hogy õ volt, de nem csukták le, mert kevés volt a bizonyíték. Annyira sok minden kell már a bizonyításhoz, hogy túlzás. Pont hogy a bûnözõk vannak elengedve, mert sok bizonyíték kell. Akit már lecsuktak az tuti elkövette.
ja ja ezek a majmok úgy beszéltek az ÁROKTÕI szökésrõl, mint a félkegyelmûek.
Tehát akkor elítélik gyilkosságért. Nem õ követte el, megszökik, szökésben van, kiderül, hogy nem õ követte el, de nyilván visszakerülni nem akar azért amiért megszökött és inkább tovább szökik és mindent megtesz a szökésért. Én ha megszöknék nem akarnék visszakerülni egy olyan dolog következményeként amit nem én követtem el. Tehát ha megszöknék és kiderülne hogy nem én voltam akkor bármi áron, de tovább szöknék, mert 10 év gyilkosságért vagy 2 év szökésért?!Hát én egy napra sem mennék vissza. Mit veszít ha megszökik?Semmit.Mit veszit ha elkapják?Magánzárka, plusz évek, na ezért már ölnék is csak hogy ne kerüljek vissza. Baromság ez úgy ahogy van. (Mert ha bekerülsz nyilván nem tudod, hogy valaha kikerülsz e így teljesen megéri szökni pláne ha valóban ártatlan vagy) U.i: A kedves "ügyvédúrnak": K****ra utálom a romantikus amerikai filmeket(:
Igen, a szökés maga akkor is bûncselekmény.
A kérdező hozzászólása: Magyar jog, szinte gondolhattam volna... Ha ártatlan bûnös, ha bûnözõ meg jogai vannak... Hülye világ... Pedig a fagyállós is mekkora volt már. Egy börtöntöltelékkel kevesebb. Ez mindenknek csak jobb, remélem megússza felfüggesztettel, vagy megrovással, ha már ez is emberölés, amikor a réti n iggerek vernek agyon valakit meg rablás, meg enyhítõ körülmények... Meg nem gyilkosság, csak gondatlanságból elkövetett emberölés, ilyenek...
A kérdés az volt, mi történik ha elkapják, elítélik-e. Erre a korrekt válasz az, hogy igen, bár a kegyelem tényleg nagyon jó ötlet, és indokolt alkalmazni a legenyhébb büntetési tételt. Ha az lett volna a kérdés, jó-e így a törvény, akkor igazad lenne valamennyiben. Szerintem sem kerülne semmibe beírni a törvénybe, hogy ilyenkor mentesül valaki a fogolyszökés alól. Mondjuk ha bojkottálja a bizonyítási eljárást, erre kicsi az esély, de azért hátha.

Mi van akkor ha elszakadt a gumi és a vérzés kb. márc. 3-ra várható?

Legjobb válasz: Ha nem szeretnél babát, menj el esemény utáni tablettáért. Ráér holnap, nem kell most (ha most történt), vegyél egy alapos forró fürdõt, mosd ki magad.

Ha nem szeretnél babát, menj el esemény utáni tablettáért. Ráér holnap, nem kell most (ha most történt), vegyél egy alapos forró fürdõt, mosd ki magad.
A termékeny napokon vagyis a peteérésen túl vagy, (28 napos ciklus esetén félidõben van) ezért szinte kizárt, hogy teherbe estél. Ha nem jön meg 3.-án, irány a doki!
Eseményutáni tabletta, az esemény után 72órád van a bevételére.Nem játszunk ilyen termékeny meg nem termékeny nappal, mert hülyeség.20on valahány% a megbízhatósága, tehát erre sokat nem adnék.Egy eseményutánit megúszol egy vizitdíjból és 5ezer forintból.Egy magzat az egész életedre rányomja a bélyegét, akárhogy is dönts a sorsáról!

Mit tegyek ha egy 11 hónapos kan bullmasstiffom van és naponta elszökik 2-3?

Ha nem vagyunk otthon nem is szökik el, akkor elöl vár minket!!! Ha hazamentünk 2-3 perc múlva a kerités szétszakítva (pedig már 3x megjavítottuk)!!!! Mit tegyek??? Hetente 4-5x van sétáltatva és már nem is a szukákra megy????

Legjobb válasz: Minden bizonnyal kevés a séta (bullmasztiffnak napi 2 óra intenzív mozgás kéne) valamint kéne csinálni egy rendes kerítést. Beton alappal.

Minden bizonnyal kevés a séta (bullmasztiffnak napi 2 óra intenzív mozgás kéne) valamint kéne csinálni egy rendes kerítést. Beton alappal.
Ahogy mondták az elõttem szólók is... Ivartalanítás és a séta. Nekem is Bullmasztiffom van, igaz nekem kislány de õ is igényelte a mozgást. Az, hogy kertben van és mert nagytestû kell neki a séta. 2 órán keresztül a parkban futkározott és mikor haza értünk egy szava nem volt. Fárazd ki és nem fog elmenni. ( :
Milyen kutyasulit? Mert ahogy látom nem egy jó fajtát. Itt is leírom megint, egy normális kutyasuli a kutya-gazda kapcsolatának helyes beállítására megy rá, a kötõdésre és a viszonyok rendezésére. Ott nem a kutya tanul, hanem a gazda, mégpedig azt, hogy hogyan tudja megoldani a problémákat, hogyan tud javítani a kapcsolatán a kutyájával, hogyan tudja a viszonyukat rendezni és nem utolsó sorban, hogy hogyan tudja kielégíteni a kutya ösztönenergiáit. Nálatok ezek mind hiányoznak. Ezt sürgõsen orvosolni kellene. Ami rossz hír, hogy a szökést, különösen ha berögzül, kegyetlenül nehéz kivenni a kutya életébõl. Nehezebb leszoktatni errõl, mint az agresszió vagy félelmi problémákat megszüntetni. Ezt elrontottátok, de persze van megoldás, csak megfelelõ segítség kell hozzá.
Nekem is bullmasztiffom van, lakásban. 10, 5 hónapos ivartalanított kan. Iszonyatosan család centrikus, imád velünk lenni. Mozgásigénye sem túl nagy, de ezt gondolom te is tudod, sétálni is viszitek. Minden nap szánj rá 1 órát a sétára, több nem kell, mert ennyitõl is kifárad, plusz nektek még ott van napközben a kert is. Én a helyetekben beengedném a házba, hogy veletek is legyen!
Ivartalanítást kifelejtettem. Fûzzétek szorosabbra a kapcsolatot, amit írtam, engedjétek be a házba. Mi hétvégente kint vagyunk vele anyósom hétvégi házánál, ahol nincs kerítés, 20-30 méternél még így sem megy távolabb tõlünk.
A kérdező hozzászólása: Kityasuliban is a falkavezérséget tanították!!!
A kedves lepontozó elárulná, mi a gond a válaszaimmal?
A kutya családtag. Való a házba, ha kellõen megneveled, tisztán tartod, lemozgatod. Ez egy gazdi feladata. A kutya nem kerti dísz. Sajnálom, hogy sokan arra használják.
Ivartalanítás, és napi 2-3 séta, lehetõleg minél hosszabbak.
Hát, mondjuk tartsátok a lakásban, ivartalaníttassátok és naponta minimum 2x vigyétek sétálni. Ezzel meg is oldódnának a problémáid. Más is így csinálja...
A kérdező hozzászólása: ja és kutyaiskolát végzett 2 hete!!!
Figyelj, az alap nélküli kerítés nem kerítés csak tákolmány. csináltok körben egy beton alapot és arra jöhet valamilyen acélkerítés (láttam olyat aki sima 6-os betonacél hálót festett le, egész jólnézett ki.
A kérdező hozzászólása: háát sztem kutya házba nem való!!!!
A kérdező hozzászólása: de az egész kerítést lebetonozni az nagyon sokba kerül!!! :((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm remélem beválik!!! :-)
Szerintem nem így van.
Nagyon nem igaz. Az a párkapcsolat, ahol a másik tart téged a helyes úton, nem jó. A másik nyakára ugyanis dupla felelõsséget raksz, amit egy idõ után nem fog tolerálni.
Nem teljesen igaz... Minden könnyebb, ha van egy társ, aki jó irányba terel, és ránk szól, ha rosszul cselekszünk, de szerintem egy kapcsolatban sem engedheti el magát az ember. 17/L
Ha egy agyatlan, életképtelen, társfüggõ tizenéves liba vagy, akkor igaz.
A párkapcsolat mindig nagyobb felelõsség, mert akármit csinálsz az két emberre hat. Ebbe gondolj bele.
Ez nem igaz. Mimnél kevesebb költséged van a felelõsség annál kisebbik. Pl egy szingli élete abból áll h a felelõssége nagyrészt a munkahelyére összpontosul. Mivel a pénz az kell. De ezen kívül h hová megy mit csinál, mért vállal felelõsséget azt ö dönti el. Míg a kapcsba lévén alkalmazkodni kell a másik dolgaihoz is a felelõsség sokkal nagyobb, mert a kockázat is megnõ 2 személyre.

A kutyám állandóan elszökik ha nyitva van a kapu. Mit tegyek?

Köszönöm előre is :)

Legjobb válasz: Zárd be a kaput ! :)

Zárd be a kaput ! :)
A kérdező hozzászólása: Hát ezzel nem sokat érek mindig nem lehetek ott ha nyitva a kapu.Am amikor már nyílik a kapu õ már szalad az utcára.
én ugy csináltam, hogy pórázra tettem, kapunál megálltam vele, huzott, indult volna ki, de visszahuztam, kicsit meg legyintettem, egy idõ után, mar berögzült h nem szabad, voltak probálkozásai, de erélyesen rászoltam és aranyosan leült:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi.:) ezt kipróbálom.
Az elõttem szólóé a jó nálunk nyitott kapunál még akkor se jön ki a kutya ha hívom csak ha ráteszem a pórázt... az új kutyánkat nem kellett tanítani az idõsebb lehordja ha kiakar menni :P

Keszthely-Hévíz környékén hol lehet összefutni egy "helyes idegennel"? Mivel ha kisvárosban élsz általában mindenkit ismersz. :/ ha hasonló cipőben jársz, mégis van barátod, légyszi segíts (: L/15

Flörttippek, ismerkedési formák, helyek (általánosságban) stbstb.. nagyon nemjó egyedül lenni (ezzel gondolom nem csak én vagyok így..) segítsetek légyszilégysziiii((:

Legjobb válasz: érdekes, hogy összefutok egy ilyen kérdéssel, aranyos volt:) A jelenlegi párkapcsolatom is igy kezdõdött, csak éppen másik idegen városban történt meg a találkozás :) a végén kiderült, hogy nagyon közel lakunk.:)) Menj el egy másik városba, kicsit messzebb, hátha neked is szerencséd lesz :)) kivánom

érdekes, hogy összefutok egy ilyen kérdéssel, aranyos volt:) A jelenlegi párkapcsolatom is igy kezdõdött, csak éppen másik idegen városban történt meg a találkozás :) a végén kiderült, hogy nagyon közel lakunk.:) ) Menj el egy másik városba, kicsit messzebb, hátha neked is szerencséd lesz :) ) kivánom
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen(:
Tudom nem a kérdésedre adok választ... de szívesen megismernélek ha lenne rá mód...:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!