Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha délután (15 db)

Hogyan folyik egy gólyahét? Bent kell maradni a suliban délután is? Mi van, ha nem érek rá?

CSAK OLYANOK írjanak, akik MÁR ÁTÉLTÉK ezt az egészet, tehát tapasztalatokat kérnék.

Legjobb válasz: egyetemi vagy középsulis? mert óriási a különbség de még egyetemek között is... szóvval pontos sulimegjelölést is irj

egyetemi vagy középsulis? mert óriási a különbség de még egyetemek között is... szóvval pontos sulimegjelölést is irj
A kérdező hozzászólása: KÖZÉPSULIS!!! 9.-esek szívatásáról van szó
Nálunk csak a gólyabálon kellett ottmaradni délutántól estig, amúgy nem. Meg is nyertünk tavaly, most mi szívatunk. Sok sikert ··

Mi van akkor, ha délután volt egy nagyon halvány pozitív tesztem egy hét késés után és estére viszont megjött a mensim és nagyon görcsöl a hasam?

Legjobb válasz: Akkor várd meg amíg elmúlik és utána reggel tesztelj, mert vagy baba van és mégis megjött , vagy zavarognak a hormonjaid, vagy sajnos -amit valószínûnek tartok és ezért ne haragudj, remélem nincs igazam-túlvagy egy korai vetélésen, amit igazán 100 nõbõl egy vesz eszre..mindenképp jelentkezz be dokihoz, hogy mihelyt elmúlik mehess vizsgálatrra, ott aztán elmondhatod, hogy mi volt. Ha pedig pozitívat tesztelsz akkor azért menj orvoshoz, mert ezek a kis embryok azért néha sokat kibírnak.Drukkolok!

Akkor várd meg amíg elmúlik és utána reggel tesztelj, mert vagy baba van és mégis megjött , vagy zavarognak a hormonjaid, vagy sajnos -amit valószínûnek tartok és ezért ne haragudj, remélem nincs igazam-túlvagy egy korai vetélésen, amit igazán 100 nõbõl egy vesz eszre..mindenképp jelentkezz be dokihoz, hogy mihelyt elmúlik mehess vizsgálatrra, ott aztán elmondhatod, hogy mi volt. Ha pedig pozitívat tesztelsz akkor azért menj orvoshoz, mert ezek a kis embryok azért néha sokat kibírnak.Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a bíztatást!
Szia! Ha a két tesz negatív lett akkor valószínû nemvagy terhes.. van hogy téved a teszt de szerintem nemvagy terhes
bocsánat ha " rosszkedvet " írtam.
A kérdező hozzászólása: Persze én is tudom hogy valószínûleg nem, csak sok olyat olvastam, hogy csak késõbb mutatja ki, sokaknak csak a 6. héttõl. Szóval csak nem akarok ártani, ha netán igen. :)
Szerintem még korai volt tesztelned. Nekem sosem mutatott ki terhességet ilyen korán terhességet teszt, fõleg nem délutáni vizeletbõl (a reggeli elsõ a legjobb!!). És azért 5-6 napos késés, már jelenthet valamit, ha nem szokott késni....
Bocs... terhességi teszt. Kissé elírtam.....
na szerintem sem vagy.De ha babás lennél mégis akkor sem ártana meg 1-2 pohár pezsgõ.De többet ne igyál


Ha délután alszok este nem tudok aludni, de ha van szóbeli tanulnivaló, azt fáradtan nem tudom megcsinálni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szokj hozzá a korai fekvéshez, és akkor jobban kialszod magad reggelre, kevésbé fáradsz el délutánra, és nem kell akkor aludnod. A szóbelit pedig célszerû lenne elõre venned.

Szokj hozzá a korai fekvéshez, és akkor jobban kialszod magad reggelre, kevésbé fáradsz el délutánra, és nem kell akkor aludnod. A szóbelit pedig célszerû lenne elõre venned.

Ha délután a medi lab teszt halvány csíkos volt (de eléggé látszódott), 2 nap múlva reggel gabriel teszt határozottan csak egy csíkos, akkor ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: akkor az nem baba mmert nekem is volt már hogy halvágy 2 csikos volt és mégsem volt baba

akkor az nem baba mmert nekem is volt már hogy halvágy 2 csikos volt és mégsem volt baba
Nem biztos, hogy a gabriel úgy reagál, mint a medi-lab, 2 nap nem sok különbség, szerintem tesztelj újra egy harmadik félével pár nap múlva!
A Medi Lab nekem is 2csíkos volt, majd rá pár napra megjött... Állítólag túl érzékeny teszt.
szintén medi-lab halvány csíkos, bébi meg sehol!nagyon rossz volt!
A medi-lab nagyon érzékeny, írd be itt az oldalon a keresõbe, találsz jópár sztorit! Amíg nem jön meg, addig van remény, még akkor is, ha a legutóbbi teszt épp nega volt. HA már nem hiszel a teszteknek, irány a doki, és a vérvételbõl minden kiderül! Drukkolok! Majd írj, hogy mi lett!
Érzékeny a MediLab? Akkor biztos velem van a baj... Nekem csak 6 hetes terhességet mutatott ki, addig csak egy csík volt. A dokim már látta hasi uh-val is a picurt, amikor végre a teszt is pozitív lett. Azt mondta a dokim, hogy hagyjam a teszteket a fenébe, megbízhatatlanok.
A lényeg, hogy nem jött meg, és egy teszt kimutatta, hogy termeli a szervezeted a hcg-t! Szóval nyugi és pár nap múlva tesztelj megint, esetleg elmehetsz már dokihoz is.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az, hogy megjött, akkor teszteltem. És úgy lett halvány csíkos. De ma megyek dokihoz!
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál, sajnos nem.

Van egy 5 hónapos labradorom, lakásban. Minden nap, ha elmegyek dolgozni, akkor mire hazaérek délután, darabokra tépve találom a kutyapelust. Ötletek? Mit tehetek vele hogy leszokjon erről?

Próbáltam már leragasztani, egy bútorlaphoz rögzíteni, és próbáltam a műanyag tálcás megoldást is, egyik sem használt. Ha itthon vagyunk akkor sosem bántja a pelenkát, és sétálunk is eleget, minden reggel közel másfél órát kint vagyunk, aminek jelentős részét ráadásul póráz nélkül tölti. Este is sétálunk még vagy kétszer fél órát, vagy egyben több mint egy órát.

Legjobb válasz: Ne tegyél le pelenkát...? Minek az egy 5 hónapos kutyának? Gondolom javarészt szobatiszta. Ha meg úgyis csak széttépi, akkor tökmindegy.

Ne tegyél le pelenkát...? Minek az egy 5 hónapos kutyának? Gondolom javarészt szobatiszta. Ha meg úgyis csak széttépi, akkor tökmindegy.
Utolsó, nem a pelenkával van baj, én is használtam a kutyámnál egy ideig, és remekül bevált, a kutyám soha nem bántotta. A kérdezõé viszont széttépi, tehát ennek így semmi értelme. Mondjuk a 9 és fél óra nagyon sok, az még egy felnõtt kutyának is megterhelõ:S Nem tud valaki hazamenni napközben, hogy 5-10 percre levigye?
Szerintem is feleslege a pelenka. Minek, ha meg van a napi megfelelõ mennyiségû sétája?
Minek kutyapelus 5 hónapos kutyára?
A kérdező hozzászólása: Nem szobatiszta még, a kb 9, 5 órát amit munkában töltök nem bírja ki...
jó itt most nem a pelenkán van a hangsúly hihetetlenül tudtok viselkedni, kimondják a pelenka szót aztán mint egy nyugdíjas kórus felhörkentek..na mindegy Egy nagyon hatásos módszer van erre ha elötte jól lefárasztod nem fog máshogy menni! Vidd le elötte sétálni, labdázzatok stb, lényeg hogy le legyen fáradva agyilag így nem jut eszébe a rongálás:) Olvastam hogy sokat viszed le de a hangsúly közvetlen az otthonhagyás elött van:) Társon nem gondolkoztál neki?
Én így csinálnám:Akárhányszor hozzáérne a pelenkához jutalomfalatkát adnék neki, így jó dolgokhoz kötné.Ajánlom a póráz két végén mûsort.

Van-e joga egy Egyházi iskolának ahhoz, hogy szenteste délután 2 órás áhítatot tartson? Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?

Mégis hogyan gondolhatja azt az egyeduralkodóvá vált falusi iskola, hogy a Szent Estét azzal töltetné a gyerekekkel, hogy KÖTELEZÕ templomi áhítatot tartasson? Én úgy vélem, hogy erre nem 24-én kellene id?t szentelni, hanem pl. a következ? 2 nap valamelyikén. Milyen törvény által teheti ezt meg, mert NEM VAGYOK HAJLANDÓ a karácsony estéjét azzal tölteni, hogy a 3 gyerekb?l az egyiket templomba vigyem! Mit tehetek ez ellen, ha aláírtuk azt, hogy minden ünnepségen részt veszünk, különben átirányítják a fehér gyerekemet a nem idén barnultak általános iskolájába?

Legjobb válasz: Nem értem. Mi ezzel a baj? Gondolom, vallásosak vagytok, a gyerek azért jár egyházi iskolába. Miért nem mentek el vele együtt az áhítatra? Megjegyzem, a karácsony ugyebár Jézus születésérõl szól, igen furcsa, ha a legnagyobb keresztény ünneprõl egy keresztény család így nyilatkozik. Különben tiszta sor: aláírtátok, hogy minden ünnepségen részt vesztek, most cselekedjetek eszerint. Ennyi.

Nem értem. Mi ezzel a baj? Gondolom, vallásosak vagytok, a gyerek azért jár egyházi iskolába. Miért nem mentek el vele együtt az áhítatra? Megjegyzem, a karácsony ugyebár Jézus születésérõl szól, igen furcsa, ha a legnagyobb keresztény ünneprõl egy keresztény család így nyilatkozik. Különben tiszta sor: aláírtátok, hogy minden ünnepségen részt vesztek, most cselekedjetek eszerint. Ennyi.
ÚÚÚÚ.... Segíteni nem tudok, de mélyen együtt érzek. Gusztustalan. Betegség esetleg? Utazás? Ezeket csak megértik, nem?
Ki mondta, hogy elengedném egyedül? Nézd, kifogásokat lehet találni mindenre, de engem egyenes embernek neveltek és ennek az is része, hogy ha aláírom, vagy akár "csak" a szavamat adom, hogy a gyereket elviszem az ünnepségre, akkor a gyereket elviszem az ünnepségre, mert nem vagyok szószegõ. Bár tudom, ma az ügyeskedés a divat. Ha a kedves apuka aláírta a papírt, akkor vigye el a gyereket. Egyrészt mert ez a minimális saját magával szembeni igényesség, másrészt milyen példát mutat már a gyerekének, ha kibújik alóla? Pontosan azt, hogy az adott szavunk semmit nem ér. Ennél még az is jobb, ha a gyerek templomba megy.
ezzel én is egyetértek, én is ezt tanácsoltam. Csak hát te az elején kicsit félreértelmezted a problémát.
Tegyük hozzá azt is, hogy újabban egyházak átvesznek iskolákat, úgy hogy az odajárók nem egyházi iskolában kezdték, és más meg nincs. Szóval tetszik nem tetszik egyháziba jár a gyerek, ez nem jelenti azt, hogy vallásos a család.
Nem, én pontosan értettem akkor is a problémát. Csak felbosszantott a kedves apuka stílusa. Fõleg hogy ha egy faluról beszélünk, akkor neki a gyereket templomba vinni max. 10 perc, érte menni ugyanannyi.
Nem, te úgy értetted, hogy a család vallásos és szabad akaratukból jár a gyerek az egyházi iskolába. Igen elvinni 10 perc érte menni 10 perc és egy mondjuk 12 éves gyerek mit csinál szerinted egyedül egy templomban 2 órán keresztül?
Ok, legközelebb jelzem, hogy irónia. A gyerek meg nem lesz egyedül, nem tudom, ma hogy megy, az én idõmben az iskolai ünnepségeken a tanárok vigyáztak a gyerekekre, nem pedig a szülõk. A testvérem egyházi iskolába járt, ott ünnepségek helyett áhítatok voltak, és ott is a tanárok vigyáztak rájuk a templomban.
Igen, meg kell játszatni, hogy beteg, ha annyira nem akarod elvinni. Vagy menjen el az egész család. Nálunk ez van. Bár nem kötelezõ, mi minden évben elmegyünk szenteste a templomba. Azt a másfél-2 órát ki lehet bírni.
Ha te elengednéd a kisiskolás gyereket egy "keleti emberekkel" jól zsúfolt faluban egyededül buszozni, utazgatni hát.....nem lennék a gyereked.
Gondolom, nekem írtad. Nem falun élek, de kisvárosban nõttem fel, és sok falusi gyerek be tudott reggel buszozni az iskolába. Tehát nem igaz, hogy nincs választás.
Utolsó, csak hajtod az okosságot... A kérdezõ falun lakik, van a cigányiskola meg van az egyházi, hogyha nem vállalják az egyházi iskola fenntartásait akkor y gyerek járhat a cigányokkal..... Bár gondolom te nem falun vagy kisvárosban laksz, vagy csak nehéz a felfogásod.
Joga van hozzá. Ha pedig a szankciót is aláírtad, és a nem egyházi iskola is ugyanabban a városban van, akkor az is jogszerû, csak ügyeskedhetsz orvosi igazolással, stb.
Mi a baj a hozzászólásommal? Bocsánat, én nem vagyok keresztény, de úgy gondolom, hogy egy keresztény családnak nem szabadna gondot okozzon az, hogy karácsonykor, érted, a legnagyobb keresztény ünnepen templomba megy. Mégis mi fontosabb dolguk lehet, mint megünnepelni Krisztus születését?? Külön érdekes, hogy a nagybetûs "Szent Estét" úgy gondolja, hogy minélk messzebb kellene eltölteni a templomtól. Csak hogy tisztázzuk: a karácsony alapvetõen nem arról szól, hogy mindenki idegbeteg, égõket rak a házra, telezabálja magát, aztán meg széttépi az ajándékok csomagolását. Hanem pontosan arról, hogy elmegy az ember a templomba, igen, pontosan oda, és áhitatban megnyitja szívét a Megváltónak.
3. válaszoló, mindegy ha hozzá sem szóltál volna :S Kérdezõ, sajnos egy ilyen világban élünk.... Elég gusztustalan, hogy a "monopolhelyzetben lévõ" egyház papírt irat alá, hogy kötelezõ megjelenni az ilyen ünnepségeken magyarul megzsarolja a szülõket. Én a helyedben lenyelném ezt a békát és elvinném a gyereket. Ez van ez Magyarország 2011.
jezusom... mik vannak.... mi az hogy ahitat???
Figyi. Ne vidd el és igazoljátok le. Vagy, ha kicsit jobb fej a házi orvosotok akkor vidd el oda a gyereket vagy most, vagy az ünnepek után és add neki elõ, hogy mi van. Csak megérti és talán akkor õ leigazolja. Ha más nem, akkor szülõi igazolás. Totál igazad van ebben, ez azért már az egyháztól is felháborító.
és mi van ha elutaztok az ünnepek alatt? mondjuk 24.-én reggel. vagy pl a gyerek beteg.én tuti ezt megjátszanám.
Hozzátenném ha egy család nem vallásos akkor nincs miért megünnepelnie a karácsonyt, hiszen mi a fenét ünnepel akkor??????!!!!!!

Tegnap délután többször is ment a hasam és görcsölt is. A baba jól mozog, de nemtudom rá hat-e, ha valamilyen vírusom van. Mi a teendő ilyenkor? 34 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szerintem kérdezz meg errõl egy dokit, mert én úgy tudom, hogy egy esetleges ételmérgezés kismamáknál nagyon rossz hatással lehet. Eleve egy nem várandós embert is kiszárít, ha nem csak néhány óráig tart a rosszullét, de a mi esetünkben nagyon veszélyes. Úgy tudom, hogy a kiszáradáson és azon kívül, hogy így a tápanyagok is csak átmennek a szervezeteden még a görcs és a hasfájás sem jó, mert méhösszehúzódásokhoz vezethet. De ez már a másik véglet, ezért mondom, hogy ha úgy érzed, ez nem csak egy átmeneti hasmenés, hanem komolyabb, akkor kérdezz errõl egy szakembert. Többek között ez az egyik oka annak, amiért pl nyers tojást, nyers húst, stb nem ehet a kismama, hogy még kisebbre szûkítsük az ételmérgezés esélyét.

Szerintem kérdezz meg errõl egy dokit, mert én úgy tudom, hogy egy esetleges ételmérgezés kismamáknál nagyon rossz hatással lehet. Eleve egy nem várandós embert is kiszárít, ha nem csak néhány óráig tart a rosszullét, de a mi esetünkben nagyon veszélyes. Úgy tudom, hogy a kiszáradáson és azon kívül, hogy így a tápanyagok is csak átmennek a szervezeteden még a görcs és a hasfájás sem jó, mert méhösszehúzódásokhoz vezethet. De ez már a másik véglet, ezért mondom, hogy ha úgy érzed, ez nem csak egy átmeneti hasmenés, hanem komolyabb, akkor kérdezz errõl egy szakembert. Többek között ez az egyik oka annak, amiért pl nyers tojást, nyers húst, stb nem ehet a kismama, hogy még kisebbre szûkítsük az ételmérgezés esélyét.

Ha 12-én van pé-m, akkor mikor kellene együtt lennünk? 8-án délután vagy mikor?

Legjobb válasz: Szia! Ha 12-én lesz pé-sed akkor már két-három nappal elõtte szeretkezzetek és két nap múlva újra. De 16-ig legalább kétnaponta mert lehet,hogy vmi miatt késik a pé-sed! Szorítok

Szia! Ha 12-én lesz pé-sed akkor már két-három nappal elõtte szeretkezzetek és két nap múlva újra. De 16-ig legalább kétnaponta mert lehet, hogy vmi miatt késik a pé-sed! Szorítok
Nekem úgy lett meg a babám (mostmár 5. hónapos), hogy kiszámoltam a pé-t és elõtte is, valamint utána is 2 naponta együtt voltunk. Meglett az eredménye! Sok sikert!

2008.4.8-dikan volt menzeszem utanna mar emszedtem a fogamzasgatlot! Ehonapba nemjott meg a menzeszem mikor kellett volna, de ma delutan megjott a menzeszem! Matol szamolva a 14-napon van selyem teherbeesni ha babat szeretnenk?

Legjobb válasz: Hát ezt így nehéz kiszámolni, fõleg, mert nem jött meg idõben. Ha ezentúl 28 naposak lesznek a cklusaid, azaz mától számítva a 28.-ra jönne meg, akkor a 12-16. napig van a legnagyobb esélyed. Teherbe esni a mensi elõtt 12-16 nappal a leg"könnyebb".

Hát ezt így nehéz kiszámolni, fõleg, mert nem jött meg idõben. Ha ezentúl 28 naposak lesznek a cklusaid, azaz mától számítva a 28.-ra jönne meg, akkor a 12-16. napig van a legnagyobb esélyed. Teherbe esni a mensi elõtt 12-16 nappal a leg"könnyebb".
Ha már be lenne állva gyógyszer nélkül is a mensid 28 naposra, akkor igen: 14 nap múlva lenne peteérésed. Nem tudom, hogy a gyógyszer mennyire kavar be, de átlag 1-3 hónapig minimum bezavarhat... persze van aki at elsõ gyógyszermentes hónapban teherbeesik. Használj LH tesztet, vagy mikroszkópot. Azzal biztosabban fogod tudni, hogy mikor van petéd.
A gyógyszer után érdemes várni kicsit, hogy kiûrûljön, és ne legyen mellékhatása. Nekem ezt tanácsolta az orvos, hogy legalább egy fél évet várjak. Mi az az LH teszt?? És hol lehet kapni??
Ovulációt kimutato teszt. pl. Dm-ben 2500.-. Öt darabos és vizeletcsíkos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!