Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha az apa vércsoportja (1 db)

Mi van akkor ha az apa vércsoportja RH+, az anyukáé pedig RH-, összeférhetetlenek?

Legjobb válasz: Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.

Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.
Én is rh- vagyok. Elsõ tehességem abortusszal "végzõdött" sajnos, így ott minden vizsgálat nélkül megkaptam az ellenanyagot, amirõl kaptam is egy angol nyelvû igazolásféle kártyát. Ma már vizsgálják termel-e a szervezeted bármit a baba ellen, semmi gond nem lehet. Anyukám idejében nem is nézték a szintet, csak adták az ellenanyagot (õ is negatív és apukám is), mondván mindig csak az anya a biztos! (ez azért mókás) Valaki kérdezte itt régebben miért nem kapott ellenanyagot, az azért lehetett mert valószínû az elsõ babája - lett. Olyankor sem adnak.
Szia.Én is rh- vagyok, a férjem rh+, és az elsõ gyerekünk is rh+lett.Semmi az ég világon nincs ilyenkor.Sõt nekem az elsõnél is csak 2szer néztek ellenanyagot.Szülés után közvetlenül kaptam egy anti-d injekciót, és ennyi.Most a második terhességnél már 7hetesen néztek ellenanyagot, de mivel kb 8.hét körül kissé barnáztam, a bizti kedvéért adtak még egy anti-d, és azt hiszem talán a 24-25, héten néztek mégegyszer ellenanyagot, de minden alkalommal negatív volt.Azt nem tudom vajon néznek e még de szerintem már nem...Szóval semmi gáz. 35hetes kismama
Pontosan gazuk van az elõttem szóloknak, hiszen én magam is RH- vagyok, apa pedig RH+. Kicsit én is aggódom, de egy szorval meg lehet oldani az egészet.
Az elsõ babavalószínû rh+ lesz az anyuka pedig kap egy anti-d-gamma-globulinnevû injekciót, így a második baba már csak rh- lehet, mert a mama-baba összeférhetetlen, de ez a szuri megoldja.Ugyanez volt nálunk ezért mindent megkérdeztem róla
Én negatív vagyok, férjem pozitív. Ilyen esetben semmi gond nincs, terhességed alatt háromszor fognak nézni ellenanyagtermelést. Ez azért kell, mert ha a babád pozitív lenne, akkor a te szervezeted termelhet ellne ellenanyagot, ezt nézik. De elsõ babánál egyáltalán nem szokott gond lenni. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha pozitív, akkor kapsz egy injekciót, ami lehetõvé tezi, hogy a következõ terhességed is rendben legyen. Ennyi. Semmi extra. Ne félj!!! Apáét amúgy meg sem szokták kérdezni...
Szerintem aki nem biztos a válaszban, az ne írjon. Ilyen kérdésnél a vélemény nem elég!
Szüleimnél ugyanez volt a helyzet, anyukám injekciót kapott, hogy ne termeljen a szervezete ellenanyagot, mert én is RH+ lettem, mint az apukám. Mindenképp beszélj orvossal. (Egyébként az RH+ anyukák szerencsésebbek, mert náluk nem számít, hogy az apa RH- vagy+.)
Eddig nagyjából 20* írtam le az oldalon, hogy mi is az RH összeférhetetlenség...Miért nem használod a keresõt mielõtt kérdezel? Az RH az vagy van (ekkor pozitív) vagy nincs (ekkor negatív) valakinek a vérében.Ha te negatív vagy, akkor a szervezeted nem szereti az RH + dolgokat.Azzal semmi baj nincs ha a párod pozitív, csak a magzat ne legyen az.Ha a magzat RH pozitív, akkor elleneanyag termelõdik a szervezetedben a baba ellen.Ez elsõ babánál nem gáz, és szülés utáni egy szurival megoldható, hogy a következõ RH pozitív gyermeket is ki tudd hordani, ne ölje meg a szervezeted. Nagyvonalakban ennyi, ha bõvebben érdekel olvass korábbi kérdéseket!
Nem. Ez nagyon ritkán fordul elõ. Én rh+ vagyok, az apáét nem is tudom (mivel addigra már volt olyan "kedves" és lelépett), de senki nem is kérdezte.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti mernétek még vállalni gyermeket ha már egy autista gyermeketek született?

Férjem szeretne egy 5. babát és én is, lényegében jó helyre kerülne, csak félünk, hogy autista lenne! :( Négy gyermekünk van, a másodszülött kislányunk autista, az első és a harmad szülött kislány nagyon okos értelmes, és a negyed szülött kisfiú is okos értelmes figyelmes gyermek. A családunkba senkinél nem áll fent autizmus, és a férjem családjában sem.

4

Barna folyás után mikor lehet nemi életet élni?

A terhességem 5.hetében barna folyásom volt,ami progeszteron gyógyszerrel rendbe jött és tünetmentes lettem.Már a 2.trimeszter végén járok,eddig nem éltünk nemi életet.Az orvos külön nem tiltotta,de nem is kérdeztem rá.Aki votl hasonló helyzetben mikor lehetett először együtt a párjával?

3

Vérnyomásos gondok?

A lányommal 4 éve korházban kezeltek anyira magas volt a vérnyomásom. Most a 21.héten vagyok és 100/60 pár napja. Tegnap össze estem,ma is szédölgök. Valami tippet várok tőletek. El kell látnom a lányom emellett

3

Ez már biztos? Nem dolgozhatok?

Ma voltam orvosnál és azt mondta h nem dolgozhatok már és ráírta a papíromra is h fenyegető vetélés.16 hetes vagyok.

10

38+4 napos terhes vagyok. Ma voltam Nst-én, egyre több a jóslófájás reggel óta keményedek kisebb nagyobb kihagyásokkal, a méhszáj értékem 1000. Szerintetek hamarosan elindul valami?

Az Nst most nagyon kacifántos lett.

2

Ez a szívpulzálás lehetett?

Voltam dokinál a kb 6+4 hetes vagyok. Múlthéten voltam, de ma vissza kelet menni, mert jövőhéten nem tudok menni. Uh-n annyit mondott ha bent tartom a levegőt akkor látom hogy néha megmozdul és kb 7-8 mm-es.Gondolom ez a szívpulzálás....

8

Mikor vált láthatóvá a baba mocorgása/rugása nálatok? És mikor kezdett el a hasatok tetején rugdosni?

6

Ha egy egyedülálló nő idegen spermadonortól inszemináció vagy lombik útján teherbe esik, utána nem kívánt terhességre hivatkozva elvetetheti azt?

12

Milyen teát ihatok?

Milyen teákat ihatok terhesség alatt? Ilyen főzött, filteres teára gondolok! :)

7

11 héten nektek volt ilyen?

Amint terhes lettem, elmaradt a menzeszem.
De azóta is van egy kis színtelen folyásom. Azt mondta a doki, hogy ez rendben van. Biztonság kedvéért kaptam gombaellenes intimgélt.

Az előbb voltam pisilni, és a folyásom most egy picit olyan... bézs színű volt. Nem barna, nem véres, de sötétebb.

Mitől lehet? Nektek volt hasonló?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!