Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha az apa vércsoportja (1 db)

Mi van akkor ha az apa vércsoportja RH+, az anyukáé pedig RH-, összeférhetetlenek?

Legjobb válasz: Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.

Dehogy.Annyi az egész hogy így nemtudod mi lesz a babád vércsopotja.Bármelyik lehet.
Én is rh- vagyok. Elsõ tehességem abortusszal "végzõdött" sajnos, így ott minden vizsgálat nélkül megkaptam az ellenanyagot, amirõl kaptam is egy angol nyelvû igazolásféle kártyát. Ma már vizsgálják termel-e a szervezeted bármit a baba ellen, semmi gond nem lehet. Anyukám idejében nem is nézték a szintet, csak adták az ellenanyagot (õ is negatív és apukám is), mondván mindig csak az anya a biztos! (ez azért mókás) Valaki kérdezte itt régebben miért nem kapott ellenanyagot, az azért lehetett mert valószínû az elsõ babája - lett. Olyankor sem adnak.
Szia.Én is rh- vagyok, a férjem rh+, és az elsõ gyerekünk is rh+lett.Semmi az ég világon nincs ilyenkor.Sõt nekem az elsõnél is csak 2szer néztek ellenanyagot.Szülés után közvetlenül kaptam egy anti-d injekciót, és ennyi.Most a második terhességnél már 7hetesen néztek ellenanyagot, de mivel kb 8.hét körül kissé barnáztam, a bizti kedvéért adtak még egy anti-d, és azt hiszem talán a 24-25, héten néztek mégegyszer ellenanyagot, de minden alkalommal negatív volt.Azt nem tudom vajon néznek e még de szerintem már nem...Szóval semmi gáz. 35hetes kismama
Pontosan gazuk van az elõttem szóloknak, hiszen én magam is RH- vagyok, apa pedig RH+. Kicsit én is aggódom, de egy szorval meg lehet oldani az egészet.
Az elsõ babavalószínû rh+ lesz az anyuka pedig kap egy anti-d-gamma-globulinnevû injekciót, így a második baba már csak rh- lehet, mert a mama-baba összeférhetetlen, de ez a szuri megoldja.Ugyanez volt nálunk ezért mindent megkérdeztem róla
Én negatív vagyok, férjem pozitív. Ilyen esetben semmi gond nincs, terhességed alatt háromszor fognak nézni ellenanyagtermelést. Ez azért kell, mert ha a babád pozitív lenne, akkor a te szervezeted termelhet ellne ellenanyagot, ezt nézik. De elsõ babánál egyáltalán nem szokott gond lenni. Szülés után megnézik a baba vércsoportját, és ha pozitív, akkor kapsz egy injekciót, ami lehetõvé tezi, hogy a következõ terhességed is rendben legyen. Ennyi. Semmi extra. Ne félj!!! Apáét amúgy meg sem szokták kérdezni...
Szerintem aki nem biztos a válaszban, az ne írjon. Ilyen kérdésnél a vélemény nem elég!
Szüleimnél ugyanez volt a helyzet, anyukám injekciót kapott, hogy ne termeljen a szervezete ellenanyagot, mert én is RH+ lettem, mint az apukám. Mindenképp beszélj orvossal. (Egyébként az RH+ anyukák szerencsésebbek, mert náluk nem számít, hogy az apa RH- vagy+.)
Eddig nagyjából 20* írtam le az oldalon, hogy mi is az RH összeférhetetlenség...Miért nem használod a keresõt mielõtt kérdezel? Az RH az vagy van (ekkor pozitív) vagy nincs (ekkor negatív) valakinek a vérében.Ha te negatív vagy, akkor a szervezeted nem szereti az RH + dolgokat.Azzal semmi baj nincs ha a párod pozitív, csak a magzat ne legyen az.Ha a magzat RH pozitív, akkor elleneanyag termelõdik a szervezetedben a baba ellen.Ez elsõ babánál nem gáz, és szülés utáni egy szurival megoldható, hogy a következõ RH pozitív gyermeket is ki tudd hordani, ne ölje meg a szervezeted. Nagyvonalakban ennyi, ha bõvebben érdekel olvass korábbi kérdéseket!
Nem. Ez nagyon ritkán fordul elõ. Én rh+ vagyok, az apáét nem is tudom (mivel addigra már volt olyan "kedves" és lelépett), de senki nem is kérdezte.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Furcsa folyás? Valakinek hasonló tapasztalat hogy mitől lehet? Többi lent.

Hüvely gyulladásra kaptam Klion-D100 hüvelykapszulát tegnap el is fogyott az utolsó és ma fura folyásom van a színe olyan sárgás szerű az állaga olyan krémes szerű igaz hogy a gyógyszer miatt egyébként is fura most a folyásom mivel hogy ürül belőlem az ami nem szívódik fel, de ez a sötétebb folyás nem tudom miért van.És kicsit meg ijedtem hogy ez mitől van. 14+5htk vagyok.

2

8+4 napos terhesség az most 8 vagy 9 hetes?

Lehet fura kérdés de nekem nem egyértelmu. Ha most valaki megkérdezi hogy hány hetes terhes vagyok akkor az most 8 vagy 9nek számit? koszonom

10

Van aki még azt érzi néha hogy a gyerek úgy hüvelyen rűgja, mintha kiakarna mászni? 32 hétben vagyok

5

Novemberre kiírt kismamák, hogy vagytok?

Izgultok már?Hogy álltok a vásárlással?Kisfiú vagy kislány?Első vagy többedik baba?Írjatok minden érdekel

9

Bekavarhatott a progeszteronhormon a terhességi tesztbe?

nagy dózisban szedek ultrogestant...

2

Normális a baba mérete?

Első uh viszgálaton megállapították, hogy méhen belüli a terhességem és van szivhang. 6 hetes és 3 napos voltam. 7 mm volt a magzat!

Ez megfelelő méret?

4

NAGYON FONTOS KÉRDÉS MINÉL TÖBBEN ÍRJATOK! Egy 15mm es embrió hány hetes lehet? Több mint 1 hónapos vagy kevesebb?

21

Mivel segíthetném a tágulást? Létezik, hogy valaki nem képes tágulni?

Ez a 2. terhességem! Holnap töltöm be a 38. hetet!

Az 1. terhességem császárral végződött, mert túlhordással is teljesen zárt voltam és a babánál keringési problémák adódtak!

6

Ha elhalvanult a tesztem 7hetesen az mit jelent?

Ultrogestant is szedek,mert 6.heten volt egy kis barnazas..igy eleg biztos a veteles?

9

Jövő héten már túl leszek a terhesség 8. héten. Szeretnék hasi ultrahangot csináltatni a magzati szívhang miatt. Hova menjek Budapesten, ahol jól kimutatható? Tudnátok valamit ajánlani?

A dokim az első vizsgálaton (2 hete) azt mondta minden rendben és találkozunk 1 hónap múlva. Persze én nem bírom ki addig, hogy ne halljam a szívhangot.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!