Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha az apa (58 db)

Mi van ha az apa 9hónap után kíváncsi a gyerekre?

9hónap terhesség alat fel sem hívott és azt mondta uton utfélen mindenkinek nem az övé a gyerek akit a szivem alatt hordok.megszültem felhívott és apaságit szeretne.anyakönyvi kivonatban nincs beirva senki apaként,mert nem szeretném tartani a kapcsolatot velük.az a baj hogy az apa roma családból származik és amig azt hittük lány lesz nem kellett neki most hogy fiut szültem akarná,de én nem.félek hogy elveszik t?em akár er?szakkal is.mit tehetek?

Legjobb válasz: Ha apaságit akar, bíróság kötelezhet rá, mivel bizonyára tanuk látták, h.kapcsolatban voltál vele. Ha komolyan akarja, és az övé akkor elõbb-utóbb láthatást kiharcol. A DNS tesztet és a perktg.-et te fizeted majd. Jobb, ha nem jársz emiatt 2 évig bíróságra, pl. munkaidõben, mert baj lesz. Ha vissza tudsz emlékezni, ki az apja, akkor neki is joga van látni, ha nem "emlékszel", akkor meg jogos lesz a kérelme a memóriafrissítés iránt.

Utolsó! 6 hónapig várnak a szülés után, utána felhívják az anya figyelmét rá, hogy rendeznie kell a gyerek családi jogállását.
Ha apaságit akar, bíróság kötelezhet rá, mivel bizonyára tanuk látták, h.kapcsolatban voltál vele. Ha komolyan akarja, és az övé akkor elõbb-utóbb láthatást kiharcol. A DNS tesztet és a perktg.-et te fizeted majd. Jobb, ha nem jársz emiatt 2 évig bíróságra, pl. munkaidõben, mert baj lesz. Ha vissza tudsz emlékezni, ki az apja, akkor neki is joga van látni, ha nem "emlékszel", akkor meg jogos lesz a kérelme a memóriafrissítés iránt.
Mondd, hogy mégsem az övé.Kész.
Szerintem is. Ne engedd be az életedbe, ilyen apa nem kell a gyereknek, milyen már, hogy ha lány lett volna, nem is kéne neki?
Az apuka kérhet dns vizsgálatot, ha te nem egyezel bele abba, hogy apasági nyilatkozatot tegyen. Ha a vizsgálat szerint õ a gyermek apja, ugyanolyan jogokkal fog rendelkezni, mint az anya. Ebben az esetben gyermekelhelyezési pert kell indítani. 3 éves korig kizárólag az anyának szokták ítélni a gyermeket, kivéve ha az anyánál veszélyben lenne-alkoholista, súlyos pszichiátriai betegség. Az apa láthatási joggal fog rendelkezni, gyermektartásdíj fizetésére kötelezik. Ha a gyermek elmúlt 3 éves, már az apához is ítélhetik a gyereket. Azt azért tudd, hogy a perköltséget és a szakértõi költségeket -dns vizsgálat- a pervesztes fél fizeti, aki mindenképpen te leszel.
Miért kellett 83%-ost és engem lepontozni?!
Bocs, de olyan nincs hogy nincs senki beírva apának.Nemrég volt is egy riport errõl a tv.-be.Mindig beírnak valakit!Kitalált személyt akár.Szóval?Kivan beírva?
Rám 18 éve nem kíváncsi az apám. Elsõnek van igaza, mondd meg, hogy nem az övé. Ha eldurvul a helyzet, ha fenyeget, fordulj a rendõrséghez.
Nagyon nagy felelõtlenség és butaság volt ez tõled, ráadásul szültél egy félvér gyereket egy cigány srácnak, biztos nem fogsz könnyen menekülni. Szegény ártatlan kisfiadnak pedig joga van megismerni az apját, õ nem tehet arról, hogy közöttetek ilyen rossz a viszony. Én mindenképpen hivatalosan intézném el a dolgokat, hogy majd papír legyen a láthatásról, ha megszegi, akkor fordulhatsz is a rendõrséghez.
Mondd, h gyerektartást kérsz, talán attól elijed. Amúgy ha nem iszol/drogozol és van kereseted, akkor nem tudja elszedni tõled. A bírók az anyának ítélnek szinte minden esetben, ha erõszakkal elviszi, az meg rendõrségi ügy. Amúgy az apaságiba míg pici a gyerek a Te beleegyezésed kell, simán kijelented, hogy nem az övé a gyerek és hivatalosan nem tehet semmit, ahogy én tudom.
A kérdező hozzászólása: az a helyzet hogy az apa is 20 éves és nincs tisztességes munkálya.én rendezett körülmények közt élek, egyedûl is megtudok adni a picinek mindent de a szüleim is tudnak segíteni.nem akarok gyerektartást kérni mert nem szeretném hogy legyen hozzánk közük!!!!!1 hetes a pici és ma érdeklõdött elõször utánunk azt is úgy hogy elmondott mindennek telefonon és azt üvöltötte hogy nem mondjam senkinek hogy övé a gyermek.senkinek nem mondtam kb 3 hónapost terhességem óta, de a szülei megtudták hogy megszültem és szinte mindennap bejöttek a kórházba holott megmondtam nekik hogy nem szeretném!!a fiu annak ellenére hogy azt mondta hogy ne mondjam másnak hogy õ az apa azt mondta kér apasági tesztet!fenyegetett telefonon.félek hogy nehogy bántsanak engem vagy a picit.abban 100%-ig biztos vagyok hogy õ az apa hisz nem volt más az életemben akkor, és addig amig ki nem derült hogy lány lesz õ is örült neki.(aztán végül fiú lett így már akarná).AZ ANYAKÖNYVBEN pedig nincs apa beírva!!!!aki írta hogy nézte a tv-ben akkor nem nézte elég figyelmesen.3éves koráig kell kitalált személyt vagy apa jelöltet találni!!addig nem kell beírni senkit!remélem én mi is megtaláljuk a babámmal az igazit aki óv, félt, szeret és megbecsül minket!
"Amíg nem ismert az apa személye, addig annak a gyereknek jogilag egy szülõje, gondviselõje van." Addig egy anyja van és esetleg képzelt apja 6 hónapig, amíg is minden de minden a gyerekkel kapcsolatos ügyet a gyámhivatallal kell engedélyeztetni. "Nem tudom, miért fáj ez neked, de ettõl még így van." Ez nem fáj nekem, az igen, ha valaki butaságokat ír. "Az jogilag nem elég, hogy valaki kijelenti, Õ az apa. DNS vizsgálat kell. Addig senki nem visz el senkit sehova." Addig nem, utána viszont igen. "Az is kizárt a gyakorlatban, hogy egy újszülöttet az apánál helyezzenek el, amennyiben az anya képes õt ellátni. Ez egyszerûen gyakorlatias szempontok (szoptatás) miatt van így." Írtam is, hogy 3 éves kor alatt csak akkor kerülhet az apához, ha az anya nevelésére alkalmatlan. "A közös felügyeletet rosszul tudod, az csak akkor lehetséges, ha a szülõk képesek megállapodni benne." Tévedés, alaphelyzetben közös a felügyeleti jog, max az egyik szülõ a gondvisleõ. "Ha a szülõk vitában, perben, haragban vannak, és a bíróság dönt a gyermek elhelyezésérõl, azt mindig egyik vagy másik fél javára teszi." Vita és harag nélkül is, hivatalosan a gyermek nem helyezhetõ el senkinél bírósági tárgyalás nélkül. "A közös felügyelethez viszont nem is kell bíróság. (Ne is akard elmagyarázni, hogy nem így van, mert a volt párommal így neveljük a közös gyerekünket, ennek a gyakorlatáról vagy ugyanannyit tudsz, mint én, vagy kevesebbet. Többet aligha.)" Nyilván nem váltatok el, mert ha elváltatok volna, akkor lenne egy határozatod a bíróságtól, miszerint X a gondviselõ.
14:36 - csak közlöm, hogy Te el vagy tévedve, ez nem vitafórum, írj saját választ, ha úgy gondolod, jobbat tudsz írni; ne a másét boncolgasd, minõsítsed! Amíg nem ismert az apa személye, addig annak a gyereknek jogilag egy szülõje, gondviselõje van. Nem tudom, miért fáj ez neked, de ettõl még így van. Az jogilag nem elég, hogy valaki kijelenti, Õ az apa. DNS vizsgálat kell. Addig senki nem visz el senkit sehova. Az is kizárt a gyakorlatban, hogy egy újszülöttet az apánál helyezzenek el, amennyiben az anya képes õt ellátni. Ez egyszerûen gyakorlatias szempontok (szoptatás) miatt van így. A közös felügyeletet rosszul tudod, az csak akkor lehetséges, ha a szülõk képesek megállapodni benne. Ha a szülõk vitában, perben, haragban vannak, és a bíróság dönt a gyermek elhelyezésérõl, azt mindig egyik vagy másik fél javára teszi. A közös felügyelethez viszont nem is kell bíróság. (Ne is akard elmagyarázni, hogy nem így van, mert a volt párommal így neveljük a közös gyerekünket, ennek a gyakorlatáról vagy ugyanannyit tudsz, mint én, vagy kevesebbet. Többet aligha.) OFF Én nem utaltam semmire, amit te mondtál (könnyûvérû, stb.) ezeket a te eddigi tapasztalataid mondatják veled, én csak kérdeztem, hogy mi a helyzet e téren? Nem tudom, és nincsenek se pro se kontra elõítéleteim, a jó válaszhoz viszont ez fontos lehet. Minek szopjam ki az ujjamból (ami nem is jó módszer), ha megkérdezhetem? Látom, te inkább feltételezni szeretsz. Elképzelsz kérdéseket, s elképzelt válaszokat gyártasz rájuk. Lelked rajta! ON
"Nem kell tenned semmit, nem vehetik el tõled a gyereked jogilag." Minden gyermeknek 2 szülõje van, amíg nincs bírósági ítélet a gyermekelhelyezésrõl, mindkettõ azonos jogokkal rendelkezik a gyermek felett. "Ha attól félsz, hogy erõszakkal, bûncselekménnyel történne ez, és a gyerek apja zaklat, akkor kérhetsz távoltartó végzést ellene." Megkérdezik, hogy milyen jogon, erre kicsit furcsa lesz az "õ a gyerekem apja, de nem akarom hogy köze legyen a gyerekünkhöz" válasz. Nembeszélve arról, hogy ennek egyenes következménye lesz egy bírósági gyermekelhelyezési per. "Ha viszont tényleg Õ az apa, akkor jogilag neki is van lehetõsége, kérheti a láthatást." Nemcsak a láthatást, a gyermek gondozását is kérheti, magyarán, hogy a gyermek nála legyen elhelyezve, illetve közös felügyeleti joggal fog rendelkezni az anyával együtt. "Ettõl alapos indok nélkül nem tilthatják el, hiszen ez neki is szülõi joga." Így van. "Ha nem kérsz és nem is kapsz tõle semmit (gyerektartást sem, hiszen azt nem írtad, van-e rendes munkahelye?), akkor milyen jogi alapon kéri õ az apaság megállapítását?" A szülõi jogok és kötelességek között nincs összefüggés. Mondjuk valószínûsíthetõen azért gondolja azt, hogy õ az apja, mert a kérdezõvel szexuális kapcsolata volt. "Vélelmezi, hogy Õ az apa? Mással nem volt szexuális kapcsolatod ez idõ alatt? Nem is lehetett volna?" Ez a megfogalmazásod egy hm, finoman fogalmazva könnyûvérû hölgyre utal, ami szépen visszaüthet egy gyermekelhelyezési pernél... Ahhoz, hogy a késõbbiek során a gyermeknek útlevele legyen, óvodába, iskolába járhasson, szükség lesz egy jogerõs gyermekelhelyezési ítéletre, tehát irány a bíróság.
Nem kell tenned semmit, nem vehetik el tõled a gyereked jogilag. Ha attól félsz, hogy erõszakkal, bûncselekménnyel történne ez, és a gyerek apja zaklat, akkor kérhetsz távoltartó végzést ellene. Ha viszont tényleg Õ az apa, akkor jogilag neki is van lehetõsége, kérheti a láthatást. Ettõl alapos indok nélkül nem tilthatják el, hiszen ez neki is szülõi joga. Ha nem kérsz és nem is kapsz tõle semmit (gyerektartást sem, hiszen azt nem írtad, van-e rendes munkahelye?), akkor milyen jogi alapon kéri õ az apaság megállapítását? Vélelmezi, hogy Õ az apa? Mással nem volt szexuális kapcsolatod ez idõ alatt? Nem is lehetett volna? Legjobb lenne, ha sikerülne rendezni a viszonyotokat, fõleg a közös gyereketeknek lenne ez jó. Ez nem megy úgy, ha féltek, gyûlölködtök, nem beszéltek egymással. Próbálj meg bátor lenni! A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az a képesség, hogy helyes döntéseket hozzunk akkor is, amikor félünk.
Csak bíróságilag rendezd a dolgot, mert az ilyenek (nem a származására utalok, hanem a gondolkodására) nem értenek a szép szóból. Azt nyugodtan állíthatod, hogy volt egy alkalmi kapcsolatod és ezért nem vagy biztos az apa kilétében ezért nem neveztél meg senkit. Viszont ha kéri a dns vizsgálatot és papírja lesz az apaságról, akkor minden joga meglesz arra, hogy követelje a gyereket, de neked bizonyítanod kell, hogy nem volt kíváncsi a gyerekére, amíg terhes voltál, valamint azt, hogy a gyerekre nem veszélyes környezetben fel tudod nevelni és akkor csak láthatást fog kapni, mert a mai jog szerint az anyának van elsõbbsége. Amíg nincs rendezve semmi papír, sõt a papírok után, ha tied a felügyeleti jog, akkor se tehet a rendõrség semmit, mert csak a te beleegyezéseddel láthatja a gyerekét, ezt tudom, mert mi együtt éltünk, amikor megvert amiért az õ engedélye nélkül elvitte a családom a gyereket kihívta a rendõrséget és a rendõr rendre utasította, hogy nekem van jogom dönteni a gyerekrõl, csak kérhetem a beleegyezését ha akarom. Szóval, ami a fontos minden családsegítõben van ingyenes jogi tanácsadás, ahol egy jogász és egy gyermek védelmis pontosan elmondja, hogy mit és hogyan csinálj, hogy jó legyen.
13:29! Nyilván azért, mert a válaszotok nem hasznos. "Mondd, hogy mégsem az övé.Kész"- Bepereli, anyuka veszít, fizetheti a perköltséget is. "Rám 18 éve nem kíváncsi az apám. Elsõnek van igaza, mondd meg, hogy nem az övé. Ha eldurvul a helyzet, ha fenyeget, fordulj a rendõrséghez."- Itt az apa épp kíváncsi a gyerekre. Mellesleg a rendõrség is az apa mellé állna hivatalos gyermekelhelyezési papírok hiányában. Melyik választ érzed hasznosnak a kettõ közül?
nem tudsz kulfoldre menekulni a tudta nelkul? nekem egy baratnom igy csinalta h megszabaduljon a gyermek apjatol, ugyanis az apjanak a gyerek azert kellett h betartson az ex-enek.
Amíg nincs a gyermek családi jogállása rendezve, addig az apa jelölt bármikor indíthat apasági pert. Ennek a vesztese te leszel, ha õ az apa. A dns vizsgálat költsége 100e forint felett van, a perköltség gyermekelhelyezés esetében 30e. Ezeket a vesztes fél fizeti: a dns tesztet te, hiszen azt mondod õ az apa, a pert meg õ, mivel az ilyen korú gyermeket a bíróság mindig az anyánál helyezi el. Mindenképpen jobban járnál, ha engednéd, hogy apasági nyilatkozatot tegyen: megspórolnád a dns teszt költségét. Gyermekelhelyezési pert is indítanod kell, az nem kikerülhetõ. Hidd el, én 8 éve nevelem egyedül a gyerekemet, az apja egy percig nem élt velünk, nem volt kíváncsi a gyerekére, mégis kellett indítanom egy pert, mert ez a törvény.

Mi van ha az apa megy gyedre?

16 hós a lányom, nem valószín?, hogy egy hónap alatt összejön a baba, így ha nem megyek vissza dolgozni, akkor nem kapok gyedet. De mi lenne, ha a férjem menne gyedre? Õ kapna? Ez most hogy van? Ugye csak a tgyás az, amire csak az anya mehet? Gyedre az apa is mehet?

Legjobb válasz: A kérdésednek azt a részét, hogy ha egy hónapon belül nem jön össze a következõ baba miért nem kaphatsz gyedet nem igazán értem. Ha úgy vagy gyeden vagy gyesen, hogy van munkaviszonyod akkor ez az idõ beleszámít azokba a napokba ami alapján a következõ gyerkõcre járó ellátásokhoz kell. Elméletileg mehet az apa gyedre, de akkor az õ munkabére kiesik a családi kasszából, tehát anyagilag akkor érheti meg ha a Te többet keresel nála.

A kérdésednek azt a részét, hogy ha egy hónapon belül nem jön össze a következõ baba miért nem kaphatsz gyedet nem igazán értem. Ha úgy vagy gyeden vagy gyesen, hogy van munkaviszonyod akkor ez az idõ beleszámít azokba a napokba ami alapján a következõ gyerkõcre járó ellátásokhoz kell. Elméletileg mehet az apa gyedre, de akkor az õ munkabére kiesik a családi kasszából, tehát anyagilag akkor érheti meg ha a Te többet keresel nála.
Persze mehet apa ha neki is van munkaviszonya stb Nálunk is apa van gyeden én a fiam 1 éves korában visszamentem dolgozni, 2 éves koráig õ is ugyanúgy kapja mint mi
Nálunk is a férjem van gyeden, igaz én is itthon vagyok, mert csak néha kell bejárnom dolgozni(teljes fizetést kapok)gazdaságilag így volt kifizetõdõ.De bármikor átvehetem tõle, ha akarom.Igen, TGYÁS-ra nem mehet.
A kérdező hozzászólása: Most nem úgy van, hogy ha 2010 májusig nem szülök, akkor csak úgy kaphatok ismét tgyást és gyedet, ha közben aktívként visszamegyek legalább egy évre dolgozni? Rosszul értem? Ha mégis így van, akkor a férjem a gyerek hány hónapos korától kaphat gyedet? Nem értem a változásokat sajna...
21.49-es vagyok.Rosszul érted.Mivel neked folyamatos munkaviszonyod van nem kell 1, illetve 2 évet dolgoznod ahhoz, h újra elõlrõl kezdhesd az egészet.De több megoldás is van.Azt nem tudom, h GYES-en akarsz-e maradni(a baba 2 éves korától az jár), mert ha igen, amint megszületik a következõ baba(még mielõtt az elsõ betölti a 3.évét, és nem járt le a GYES), eldöntheted, h GYES-en maradsz(akkor a 2.babával is azt kapod, csak aZ Õ születésétõl számított + 2 évig)vagy lemondasz a GYES-rõl, és igényled a GYED-et.Ha a férjed megy majd GYED-re a 2.babával(a nagy után akkor sem igényelhetsz GYES-t, ha még nincs 3 éves, mert nem jár 2 féle támogatás)õ a pici 6 hós korától teheti ezt meg(2 éves koráig, vagy 1 éves korig+1 évig GYES-re megy vele).Azért nem elõbb, mert a TGYÁST csak te, az anyuka veheti igénybe(az ugye 180 nap, ami 6 hónap)Remélem érthetõen írtam le.

Mi van ha az apa nem jön el a gyermek láthatásra?

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mi van akkor ha az apa bírósági ítéletben foglaltaknak nem tesz eleget és a gyermek láthatására nem jön el? Ugyanis tegnap lett volna az első gyermekláthatás 14-16 óráig. Az apa megígérte, hogy jön a lányához, akivel 2 és fél éven keresztül nem tartotta a kapcsolatot. Tegnap vártuk, hogy jöjjön, mert azt írta hogy jön, de még sem jött, és a gyerektartást sem fizette meg. Ha a következő láthatásra sem jön el, tehetek lépéseket ez ügyben? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A láthatás a Joga, a gyerektartás a Kötelessége. Azért még senkit sem büntettek meg, mert nem élt a jogával. Azért már igen, hogy a kötelességét sem teljesíti.

A láthatás a Joga, a gyerektartás a Kötelessége. Azért még senkit sem büntettek meg, mert nem élt a jogával. Azért már igen, hogy a kötelességét sem teljesíti.
Igaza van az elsõnek. Szegény kislány, nagyon sajnálom. Borzasztó lehet ezt megélni. :(
Nem muszáj neki meglátogatni, nem kötelezheted rá, meg senki más sem. Viszont a gyermektartásért igenis tedd meg a lépéseket..
Semmi neked kötelezõ láthatásra oda adnod neki viszont nem kötelezõ elmennie. A lathatás nem kötelezettség hanem lehetõség amivel élhet ha akar. Viszont gyerektartást kell fizetnie. Hívd fel és kérdez rá, mi történt, miért nem jött.
Aha persze a nõ meg igazolatlanul bizza másra a gyereket akkor õt is megbüntetik. A láthatás nem kötelezettség hanem lehetõség.
arról nem is beszélve, hogy felére csökkentik a kapcsolattartás, lehetõségét :)
a hetes volnék. :) nem írtam baromságot. :) amennyiben igazolatlanul, nem tartja a gyerekkel a kapcsolatot, egy kis utánajárás után, megbírságolják :) ez így van :) a gyermektartás , nemfizetése, pedig bûncselekmény...azért, rendõrségi feljelentés után , bizony beviszik...mind kettõ igaz...persze mindkettõvel, kínlódni, kell... tapasztalat volt...ha baromság lenne, úgy látszik hogy csak nálam , csinálja akár a gyámügy , akár a rendõrség :)
7-es ekkora baromságot is régen olvastam.
utolsó igen nagy baromságot írt..:)
ha nem megy el a láthatásra állítólag ha nem tudja igazolni, miért , megbírságolják.., ha nem fizet leültetik.....
A kérdező hozzászólása: Gyakorlatilag a lánya születése óta nem fizet!! 2x ítélte meg a bíróság a gyerektartást, egyszer sem fizetett, és most május2-án 3-ora is megítélte a tartásdíjat, amit május 20-ig kellene megküldenie postán! Állítólag van munkája, de én ennek utánna néztem, és nem igaz! A gyerektartás és a gyerekláthatás nem függ össze ez igaz, de akkor miért akar annyira Apa lenni, mert miért fenyeget azzal, ha nem jöhet a kislányhoz bajunk eshet?? És miért 2 és fél év után óhajt a gyerekével törõdni??
Milyen lépéseket akarsz tenni? A láthatás csak jog, m, int hogy neked is jogod (kicsit bagatell a példa) befesteni a hajadat.... lehet, de nem kötelezõ. Az, hogy tartásdíjat nem fizet, már más tészta. Mióta nem fizet?
Hát kedves utolsó, ne velem vitázz.menj be a megfelelõ szervekhez, és ott elmondják, ugyan ezt..amit én mondtam..


Az apáknak a jogairól szoló kérdés ha za apuka nem fizet gyerektartást és nem is foglalkozik a gyermekével úgy ahogy kellene. Mi van ha az apuka nem akarja elengedni a fiát külföldre?

Röviden 2005-ben szültem meg a közös fiunkat. Nem laktunk együtt, csak igérgette, hogy így lesz. Évekig segítettem neki mint lélekben de még anyagilag sem, ugyan err?l nem készült papír ezért bizonyítani sem tudom. A fiúnkra sosem adott pénzt, hogy segítsen a felnevelésébe és nem is foglalkozott vele. Akkor találkoztak ha bevittem hozzá a munkahelyére. Telt az id?, én jól kerestem, ezért kicsit elnéztem fölötte mert mivel mindíg az volt a válasz, hogy annyi pénze sincs, hogy buszra szálljon. De tavaly februártól megsz?nt a munkahelyem és alkalmi munkából éltem. Nagyon nehéz. Októbert?l viszont komoly problémám akadt az orvosokkal kétszer m?töttek, ezért olyan helyzetbe kerültem, hogy dolgozni sem tudok. Akkor megkértem, hogy segítsen mivel sosem adott pénzt és a gyerektartáson kívül még én segítettem 2000.000 ft-al. Viszont most ? segítsen, hát úgy ahogy kapok t?le 40-50 ezer ft-ot de nagyon nehezen. Albérletben lakom és 4 gyereket nevelek egyedül. Nagyon nehéz t?le pénzt kapni,a lényeg, hogy júniustól kaptam külföldön egy jó munkalehet?séget. Ezért ki szeretnék menni a gyerekeimmel oda lakni és élni, mert minden megoldódna, és nem kéne itthon szenvedni. Csak akkor vihetem ki a gyermekemet, ha az apuka aláírja közjegyz? el?tt egy lemondó nyilatkozatot, hogy kivihessem a gyereket. neki az a válasza, hogy nemtudja, hogy aláírja-e a papírt még gondolkodik rajta. Húzza az id?t mert nem akarja, hogy kivigyem a gyereket. Mit csináljak. Nem ad pénzt, és nem is foglalkozik vele, akkor miért akar beleszólni, hogy hol tudom megoldani a gyermekeim megélhetését. Ezt nem tartom fernek. Nagyon kiszeretnék menni, és boldogan élni, csak ha az apuka nem jön el, hogy aláírja a papírt akkor segítséget szeretnék kérni, hogy mit csináljak hogy a célomat elérjem.

Legjobb válasz: Sajnos megnehezítheti a dolgodat nagyon, ha nem írja alá, hogy kividd a fiát. Ügyvédtõl kérj tanácsot (akár itt neten is, a www.jogiforum.hu -n). Én ezért nem merek két gyereket sem bevállalni, hogy mi lesz velünk, ha én is ilyen helyzetbe kerülnék egyszer.. Nagyon bátor voltál a 4 gyerekkel. De ha már így alakult, kívánom, hogy minden jól "süljön el" és megoldódjanak a gondjaitok!

Sajnos megnehezítheti a dolgodat nagyon, ha nem írja alá, hogy kividd a fiát. Ügyvédtõl kérj tanácsot (akár itt neten is, a http://www.jogiforum.hu -n). Én ezért nem merek két gyereket sem bevállalni, hogy mi lesz velünk, ha én is ilyen helyzetbe kerülnék egyszer.. Nagyon bátor voltál a 4 gyerekkel. De ha már így alakult, kívánom, hogy minden jól "süljön el" és megoldódjanak a gondjaitok!
Hol a másik 3gyerek apukája? neki is bele kell egyezni.
A kérdező hozzászólása: tudod házas voltam és a legelsõ házasságomból született 2 fiam amibõl az apuka jóvoltából az elsõ meghalt 2 évesen, akkor megbocsátottam neki gondolván, hogy megváltozik de nem így lett ezért elváltam. A másik gyermekem 19 éves. Én kaptam egy idegösszeroppanást de kigyógyultam és a msik kapcsolatomból lett egy fiú és egy lány õ aláírja a papírokat mert tudja, hgy én mindíg megoldottam a gyermekeim megélhetését, és mind azt ami kell nekik. Vele jó volt de jöttek a haverok a kaszinó és a kupleráj stb. elkezdett inni és agresszív lett. Ezért elváltunk. A harmadik kapcsolatomnál meg minden szép volt és védekezés mellett lett véletlenül az utolsó fiú, elõször el akartam vetettni de nem vitt rá a lelkiismeret. De õ nála sosem értettem miért nem akar velem élni. Hát azért mert késõbb kiderült, hogy nõs. Hát mivel ígérte, hogy elváll, adtam neki még lehetõséget de csak telt múlt az idõ meg a vakítás és sose változott semmi. Hogy ismeri a fiát annak köszönhetõ, hogy oda vittem mindíg hozzá. Sok volt közöttünk a konfliktus. És most, hogy így alakult nem értem miért nem hadja, hogy kimenjek és boldogan éljek a gyerekeimmel amikor õk is ezt szeretnék. De azért köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Ha EU régióba mennél dolgozni és az apuka nem írja alá a papírokat egyszerûen menjél... Határ nincs is, nem kérdeznek semmit. Ha ennyire [email protected] az apuka a gyereket és téged is akkor nem fog komoly erõfeszítéseket tenni a megtalálásotokra. Ha pedig simán bejelenti itthon valami sóhivatalba az sose jut át nemhogy az országhatáron, de még a hivatalon sem.
apádtól függsz ?
én 13 vagyok és lány most festettem a hajam magagóni vörösre és pont nem kérdeztem meg a szüleimet majd meglepetés lesz :) és nehogymár 16 évesen az apád mondja meg hogy mit csinálj
Karácsonyra kérj borotvát ajándékba. :)
nyugodtan megborotválkozhatsz. utána használj ún. aftershave-t, ami megnyugtatja a bõröd
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: De várom a további hozzászólásokat. :)
Én 13 vagyok és nekem apám a kezembe nyomta a borotvát és azóta borotválkozom.Szerintem csináld úgy hogy odamész hozzá és mondd ezt:, , Ide adod a borotvát már elkéne kezdenem...., ,
Veszel magadnak és kész. Miért kell kérdezni?

Milyen esetekben ítélik az apának a gyereket a váláskor? Mondjuk egy 3 évest (tehát még nem ő dönt). És mi van, ha a nő terhes a 2. gyerekkel, ilyenkor van arra esély, hogy a nagyobbat az apának ítélik?

Legjobb válasz: Testvéreket csak nagyon ritka esetben választanak szét es en azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy harom evest az apanak iteljenek, hogy ha az anya képes a gyerek nevelésére.

Testvéreket csak nagyon ritka esetben választanak szét es en azt is elképzelhetetlennek tartom, hogy egy harom evest az apanak iteljenek, hogy ha az anya képes a gyerek nevelésére.
Ha az anya bizonyítottan nem megfelelõen látja el a gyereket. Alkoholista, vagy drogos. Gyerek alultáplált. Nem kapta meg a kötelezõ védõoltásokat. Hidegben, mocsokban nem neveli. Fizikai, vagy lelki sérült a gyerek. Ilyen kis gyereknél csak nagyon indokolt esetben ítélik az apának. Bizonyítani is kell, hogy az anya rosszul bánik vele. Kevés az esély, hogy az apának ítélik.
Testvéreket nem választanak szét, ha anyuka anyira alkalmatlan az újszülötett haza se viheti a korházból elméletileg mennek az apához de mit kezd egy férfi 2 4 év alatti gyerekkel... Kilép a munkahelyérõl él a gyesbõl, pelenkázgat ennél még a nagymama is esélyesebb.
És hogy lehet, hogy a másodikat már nem akarja, ha az övé? Csak fiúk jöhetnek, és õ meg kislány lesz? Vagy csak így egyszerûbbnek tûnik, mint egy csecsemõvel?
A kérdező hozzászólása: Ja és az apa nem akar gyedre menni. Nagyon rosszul járna vele szegény. Nem is biztos, hogy a 2.-at akarja(pedig az övé), csak a nagyot, a fiút, aki már jár, beszél és szobatiszta.
A kérdező hozzászólása: Szóval alkoholista, vagy drogos. Az nem. Nem is éhezteti a gyereket.
Elvileg a bíróság megvizsgálja mindkét fél életkörülményeit, és amelyik szülõ alkalmasabb a gyermek nevelésére, ott helyezik el. Sztem is ritkán választanak szét testvéreket, bár itt még meg se született, akkor nem tudom, mi a helyzet. Ha a szülõk meg tudnak egyezni, akár közös felügyelet is lehet. Utolsók! Az miért baj, ha odaadják a gyermeket a nagymamának? Nem kell, hogy a gyerek össze legyen nõve a szüleivel, és a nagymamának is jár az unokázás, a szülõknek pedig a kikapcsolódás. Vagy ha beteg a gyermek, és a szülõknek dolgoznia kell. Akik nem váltak el, azok is "le szokták passzolni" a gyermeket a nagyinak, sztem ez nem bûn. Az én anyukám már alig várja, hogy elég nagy legyen az unokája, és végre nála tölthessen néhány napot.
Ugyan annyi de ez nagyon szar pénz az eddigi életed is oda a nök nem véletlenül depisek szülés után nem csak a hormonok hanem a megváltozott élethelyeztet miat is vajon megig bírja a pasi pénz haverok szabadnap nélkül, nem mondom hohy minden férfi alkalmatlan de a nök is stöknének a helyzetbõl pláne egy pasi. Az elsõ alkalomal paszolná a könyköt a nagyinak és menne haverozni kocsmázni baromi sok nõ is így tesz.
"Kilép a munkahelyérõl él a gyesbõl, pelenkázgat ennél még a nagymama is esélyesebb." Miért menne gyes-re, egy apa ugyan úgy mehet gyedre mint egy anya, ez mellett járna a családi az adókedvezmény és a gyerektartás az anyától. Fordított helyzetben az anyának is ugyan ennyi jövedelme lenne.
A bíróság 1 éves, 5 és 6 éves lányokat az édesapának ítélt. Testvéreket nem választották szét. Az ok: Az édesanya agresszív alkoholista- Én voltam az 5 éves kislány..
Nem a tiéd a második, hogy válsz?
A kérdező hozzászólása: Nem, fiú lesz õ is. Nem tudni pontosan, valószínûleg rájött az apa, hogy két gyerekkel kétszer annyi gond lesz, kétszer annyi pénzt visz, stb.
Csalados ember volt az apja.Ott irja a kerdezo.Az anyuka meg a szereto volt, ebbol szuletett a kerdezo.
Én megkeresném a helyedben.Ha nem is ismered honnan veszed, hogy nem fogadna tárt karokkal? Ha fizetett utánad akkor az apád párja tudja, hogy vagy ergó nem lesz baja belõle ha felkeresed.Tedd meg mert késõbb bánni fogod, hogy elszalasztottad a lehetõséget hidd el!
Pontosan tudod, hogy mi történt? Miért hagyott el édesapád? Lehet, hogy valóban nem kellettél neki, és lehet, hogy volt oka, hogy elment. Pluszban mindenki követ el hibákat. Ha úgy érzed, neked az kell, hogy megkeresd az édesapád, akkor tedd ezt. Érdemes elõtte nem letámadni. Derítsd ki a nevét, címét, és küldj neki levelet. Mondd el neki pontosan, hogy ki vagy, hogy úgy tudod, hogy õ az apád, és valahogy finoman megfogalmazva, hogy kíván-e veled találkozni. Ha igen, akkor találkozzatok, de készülj fel, valószínüleg õ is, és te is zavarban leszel, semmi mondanivalótok nem lesz egymásnak. Ha nem szeretne találkozni veled, akkor esetleg levélben megkérdezhetnéd tõle, hogy miért nem õ nevelt téged, mi történt mielõtt megszülettél. Talán elmondja a saját verzióját is.
Kedves utolsó! Te mit tettél volna következõ helyzetben? Családod van, feleséged, gyermekeid. Félrelépsz egy nõvel, mondjuk egyéjszakás kaland, talán nem is igazán ismered a nõt. (jó, nem szép, de elõfordul). Aztán egyszer csak jön egy telefon, hogy apa leszel. Talán a nõ sem akarja, hogy beleszólj a gyerek életébe. Neked sem hiányzik, hogy felrúgd az addigi életed. Vannak helyzetek, amikor érthetõ.
Egyertelmu, hogy nem akar teged.Szard le te is.Neveloapad milyen?Gyerekkorod hogy telt?
egy apának minden körülmény között gondoskodnia kell a gyerekérõl, ha akarja, ha nem. nincs olyan, hogy nem kívánt veled találkozni. ha ilyen, akkor sz*ard le és soha, de soha ne bocsáss meg neki, ha csak nem könyörög.
Én is azt tanécsolom, hogy levélben vedd fel vele a kapcsolatot.Ha egy félrelépés "eredménye" vagy, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem akart.Anyád behúzta a csõbe, (ami sok mai nõ szokása), nem minõsítem anyád viselkedését.Ezért volt veled is olyan anyád, mikor a tesód megszületett.Ha apád mindennek ellenére rendesen küldte a tartásdíjat, akkor tisztességesebb, mint anyád.Lehet, hogy nem lesz apa-gyerek kapcsolatod, de választ kaphatsz a kérdéseidre, és legalább megnyugszol.Megismerheted a tesóidat is.Egy próbát megér.
én megkeresném a te helyedben. Nem lehet, hogy az anyád hiábájából nem találkoztatok sosem?
Találkoztál vele????
lehet h az anyukád kitalált egy történetet, keresd fel az apádat és kérdezd meg tõle is ezeket, nem veszítesz semmit tõle is megtudod a történetet és ha nem kellesz neki akkor legalább már biztos leszel benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Iwiw-en megtaláltam, most megpróbálok megfogalmazni neki egy levelet. Ha válaszol, talán még találkozás is lehet a dologból.
Na mi volt? Írtál neki?Válaszolt? Nagyon kiváncsi vagyok mi van!
A kérdező hozzászólása: Írtam, még nem jött válasz. :-(
Én is kíváncsi vagyok, történt-e valami?
na valaszolt apukad?
Kedves 15:40-es.Nem igazán értem a reakciódat a válaszomra nem írtam semmi sértõt a kérdezõnek.És bele tudom képzelni magam az apja helyébe és valószínû, hogy a családomat választottam volna a szeretõm helyett.(15:37) Kedves kérdezõ.Szerintem az apukádnak nehezebb lenne megtennie az elsõ lépést mert eleve szembe kell néznie anyukáddal aki nem igazán örülne apádnak (és ez érthetõ hisz valamii oknál fogva magára hagyta a bajban)+még ott vagy te is.Nem tudja, hogy anyukád miket mondott neked róla.Lehet, hogy szeretne veled találkozni de nem mer jelentkezni nálad.Tedd meg az elsõ lépést!Hallgasd meg õ hogy emlékszik arra a pillanatra mikor megtudta, hogy te vagy.
Én nem ajánlanám a TV mûsorokat. Csak egy médiafogás. Persze, hogy kereshetett volna. De lehet, hogy amikor születtél, nem akarta felrúgni a saját életét, feleség (attól függetlenül, hogy tud rólad) stb. Aztán ahogy telt az idõ, talán meg is bánta, de akkor meg már nem állíthatott be csak úgy, hogy heló, én vagyok az apád, aki x éve le sem szarlak. Lehet, hogy úgy gondolta, neked is jobb lesz így. Keresd meg. Maximum nem jön össze, de nem fogsz azon görcsölni, hogy mi lett volna, ha.
A kérdező hozzászólása: Gyerekkor jó volt, míg nem érkezett tesó a nevelõapámtól, onnantól én voltam a hibás azért mert élek. Nem tervezett gyerek voltam, csak egy kis félrelépés eredménye. Apaságit kellett kérni, mert azt se akarta anno elismerni hogy tõle vagyok, de a gyerektartást fizette rendesen..
Az nem lehet, hogy anyukád nem akarta, hogy találkozzon veled?
ha már félrelép, alapból egy szemét és viselnie kell a következményeket.
Szó se róla, hogy téged nem akart volna apád! Hiszen nem is ismer. Az lehet, hogy soha nem volt képes szembenézni az akkor elkövetett ballépésének következményével -aki ugyebár te magad volnál-, de ne úgy értékeld ez, hogy kifejezetten neked szól az elutasítás. Születhetett volna abból az együttlétbõl bárki, ugyanígy járt volna:( És az, hogy ennyire gyenge, a felelõsségét csak részben (anyagilag) felvállaló ember, hát az sem rád vet rossz fényt. Azonban tényleg elképzelhetõ, hogy csak az elsõ lépést nem meri megtenni õ sem, de gyakran eszébe jutsz. Próbáld hát meg! Ennyit megér, és esetleg választ kapsz az évek során felgyülemlett kérdéseidre. Ha elfordul tõled, nem akar kapcsolatot kialakítani, akkor legalább tudod, hogy nem rajtad múlt és nem benned van a hiba! Sok sikert hozzá:)
Ha egy nõs ember félrelép, az valóüban elítélendõ.De az a nõ legalább annyi, aki nõs emberrel felszik, fõként úgy, hogy nem is védekezik.Nem tudod, hogy mi történt akkor.Lehet, hogy anyád azt remélte, hogy miattad otthagyja a családját.Nem kell mindig CSDAK a férfit elítélni.Mind a ketten felelõsek.Jobb lesz, ha megismered a másik fél érveit is.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom ki volt a felelõs, és azt se ki mit ígért a másiknak! Nem beszél az anyám róla, és nem is kérdem, mert az õ oldalát mondja csak el. A gyerektartásra visszatérve. Fizette, mert autómatikusan vontál a fizujából, ha akarta ha nem... A felesége persze hogy tudhat rólam, ezt nem nagyon lehet eltitkolni. De ha akarna nem keresett volna?? Nem lakik messze, 50 km.
Egy gyerek viszont semmirõl sem tehet, ezért nem szabad õt hibáztatni. A két felnõtt hibázott. Mivel minden gyermeknek joga van a szülõjét/ anya, apa/ megismerni, bátran keresd meg az édesapádat. Van is olyan TV mûsor, ahol ebben segítenek neked. Ha egyszer sikerül találkoznotok, úgyis kiderül minden.
A kérdező hozzászólása: Szeretném megkeresni, de félek hogy mi lesz a reakció. Ha írok neki, és esetleg a felesége olvassa el a levelet, és nem kapja meg?? Iwiw-en találtam 6 embert aki lehet. Nincs szükségem apára, mert felnõttem már, saját gyerekem is van. De a kérdések nem hagynak nyugodni
A kérdező hozzászólása: Nem jött válasz, olvasás nélkül törölve lett az üzenet. Sajnos erre számítottam. De azért köszi az érdeklõdést! :)

Amíg nincs meg a gyermek elhelyezésről a papír köteles az anya odaadni a gyereket az apának? És mi van ha nem teszi meg? Vagy ha az apa nem hozza vissza.

Kérem csak az válaszoljon aki igazán tudja mert tippeket már kaptam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Amig a gyerekelhelyezésröl nincs döntés, addig nem kell az anyának odaadni, met az apának ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neki. Tehát elviheti a gyereket elkérés nélkül.

Amig a gyerekelhelyezésröl nincs döntés, addig nem kell az anyának odaadni, met az apának ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neki. Tehát elviheti a gyereket elkérés nélkül.
A kérdező hozzászólása: És úgy hogy adja oda az anya ha fél vele találkozni, mert adott már rá okot? Így is köteles?
Tudsz a biróságon kérni ideiglenes gyerekelhelyezést, természetesen megindokolva, akkor már nem vagy köteles odaadni.
Az apa magyar állampolgár? Ha ugy gondolod, hogy elvinné külföldre, akkor mindenképpen intézkedj - és jó, ha keresel egy ügyvédet, ez fontos.

Párommal nagyon jól megvagyunk.14éves a fia, de hetente mikor elhozza le sem lehet "vakarni"az apjáról. Ha az apja megpuszil máris ott van és simogatja, bújik hozzá. Én elhiszem, hogy szereti az apját de ez már nem túlzott ragaszkodás egy kicsit?

Legjobb válasz: Szegény ki van éhezve az apja szeretetére. Kb. 1-2 év múlva tuti elfog múlni, ahogy érdeklik a csajok, pláne ha lesz barátnõje. Addig valahogy viseld el, mert különben tönkre megy a kapcsolatotok.

Szegény ki van éhezve az apja szeretetére. Kb. 1-2 év múlva tuti elfog múlni, ahogy érdeklik a csajok, pláne ha lesz barátnõje. Addig valahogy viseld el, mert különben tönkre megy a kapcsolatotok.
Nem túlzás, egyáltalán. Hiányzik neki az apja, és - szerintem - jogos elvárása, hogy mikor egy kis idõt az apjával tud tölteni, akkor az vele foglalkozzon.
De túlzott lenne, ha együtt élnének. De így, hogy elváltak a szülõk, talán nem. Hagyd, hadd éljék ki magukat kettesben, jól mondták a többiek, ilyenkor inkább a háttérben legyél, máskor, ha kettesben vagytok, úgyis rád irányul a párod figyelme, láthatáskor meg a gyerek legyen a központban, persze normális keretek között.
Meg persze fordítva :D Mondd meg a párodnak, legyen már kicsit tekintettel a fiára. Majd idõvel jobban lesz a srác is.
14 eves, de gyermek, aki feltekeny az apjara, s hianyzik neki az apja! Ha te ugy erzed, hogy rad feltekeny, akkor ez teves, a gyermek az apjat szereti, a szeretetet felti, tehat nem a te szemelyed ellen iranyul, ez lehet tudatalatti, de lehet direkkt is, tehat ezt igy elkell fogadni, amikor ott van mellozni kell a bujkalast, hiszen latod, hogy a gyermek hogyan reagal. A parodat igy elfogadtad, tehat ezt a helyzetet is elkell fogadnod. Amikor a gyermek ott van, akkor te "vonulj" felre, vagy pedig te is a gyermekre figyelj, azzal torodj, ne pedig az apjaval, ez a ket nap maradjon meg nekik!
Nem!Ne felejtsd el elsõsorban Apa és utána férfi.Hiába 14 éves a srác akkor is trauma lehetett neki, hogy elveszítette az Apját.Gondolom minden szeretetet abban az egy napban akar a gyerek "bepótolni". Valószínûleg féltékeny egy picit erre az új helyzetre.Légy nagylelkû! A szereteten nem kell osztozkodnotok hiszen más jellegû szeretet ami felé és amit feléd nyújt.Tied egész héten a sok puszi és ölelgetés a gyereké had legyen ez az egy nap!!!
Öregem, a 22éves haverom zokogva jött át hozzám, mikor felmerült hogy a szülei talán válnak. Egy 14 éves ráadásul amúgy is sok érzelmi konfliktuson megy keresztül, ez teljesen normális ebben a helyzetben. Ahogy feljebb írták, amikor ott van a srác, neked sem kötelezõ kimutatni a szereteted. Próbáld meg picit türtõztetni magad, és ne a gyerek elõtt puszilgasd a pasast.
Látszik, hogy a törés a családjában lelkileg meviselte a srácot és még nem tudta korrigálni. Kitudja, hová fog ez nála vezetni.
figyelj, mi 14 évesek voltunk a mostohatesómmal mikor az õseink összejöttek. amikor csõröztek vagy ölelkeztek mi is látványosan poénkodva huhogtunk, meg fújogtunk, mert egyrészt zavarba jöttünk, másrészt kicsit talán féltékenyek is voltunk. furcsa, hogy felnõtt létedre ennyi megértés nincs benned egy 14 éves gyerek iránt. szereti az apját, féltékeny, és ráadásul kamasz, sok változáson esik át. hagyd, hogy amikor ott van a srác, akkor az apja ki tudja mutatni, hogy szereti õt, és ennek okán téged egy kicsit hanyagol. a hét többi napján kiélhetitek magatokat, 1-2 napot pedig adj át a gyereknek. inkább örülj, hogy jóban van az apjával, és foglalkozik vele. egy ennyi idõs fiúnak különösen nagy szüksége van rá.
14 evesen?? Talan ha 7 eves lenne teljesen megertenem a helyzetet de O mar "nagy" ehhez. Miert nem beszelsz vele? Normalisan, nem mint egy dedossal, mert egy 14 eves tininek van annyi intelligenciaja hogy elmondja hogy erez valami irant.
Bocsi a kissé személyes kérdésért, de apuka hol a fenében lakik, ha a heti egyetlen alkalommal sincs normálisan együtt a gyerekkel, hanem akkor is nálad vannak? Én egyenesen kikészülnék a kissrác helyében. Nem téged akarlak bántani, de nem hinném hogy a gyerek így képzeli el a találkozásokat...
A kérdező hozzászólása: Bocsi, annyit hozzáfûznék, hogy az én lakásomban vagyunk olyankor.Tehát szó nincs szétbombázásról.Azért köszi!
Ja azt hittem együtt laktok.. úgy más lett volna a válaszom.. de így, hogy csak talizgattok... Miért akkor találkoztok, amikor a fiú is ott van? Neki hetente 1 nap jut az apukájából, te meg 4-et is birtokolsz. Miért kell pont beleesnie abba az 1 napba is a te személyednek? Miért nem hagyod õket békében? Legalább akkor maradj otthon, csinálj csajos napot vagy bármi. Szerencsétlen gyerek végre 1 napot az apjával lehetne, de akkor is ott van egy nõ, aki ráadásul szétbombázta a családját vagy legalábbis már õ fekszik anyu helyén az ágyba. Én a gyerek helyébe megmondanám apukámnak, hadd legyünk ketten, ne legyen még itt az új nõje is mindig. 20L
Ehhez még hozzá tenném, szerintem nem is a gyerek a féltékeny, most ha jobban bele gondolunk, hanem te vagy a gyerekre! ______ figyelj, mi 14 évesek voltunk a mostohatesómmal mikor az õseink összejöttek. amikor csõröztek vagy ölelkeztek mi is látványosan poénkodva huhogtunk, meg fújogtunk, mert egyrészt zavarba jöttünk, másrészt kicsit talán féltékenyek is voltunk. furcsa, hogy felnõtt létedre ennyi megértés nincs benned egy 14 éves gyerek iránt. szereti az apját, féltékeny, és ráadásul kamasz, sok változáson esik át. hagyd, hogy amikor ott van a srác, akkor az apja ki tudja mutatni, hogy szereti õt, és ennek okán téged egy kicsit hanyagol. a hét többi napján kiélhetitek magatokat, 1-2 napot pedig adj át a gyereknek. inkább örülj, hogy jóban van az apjával, és foglalkozik vele. egy ennyi idõs fiúnak különösen nagy szüksége van rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat!Annyit hozzátennék, hogy a párommal nem élünk együtt, heti 4x talizunk.De azért "tûrtõztetni"fogjuk magunkat!Köszi mindenkinek!
Elozo vagyok, meg annyit hogy az en ferjemnek is pontosan 14 eves a lanya az elozo hazassagbol es ilyen volt amikor 7 eves volt.... csak azert irtam.... Most viszont intelligens fiatal lany, akivel teljesen normalisan meg lehet beszelni mindent! A gyerek ugy fog viszonyulni hozzad ahogy te bansz vele. Erzi hogy kedveled ot vagy sem... Ha megbizhat benned es elfogadod ot olyannak amilyen, meg fog szokni es eldogad teged is. Nem fogja ugy erezni hogy te egy akadaly vagy kozte es apja kozt, hanem az eletenek resze. Ebben a szituban te vagy a felnott, es neked kell ugy viselkedned es az elso lepeseket megtenni.

Mi történik, ha az elvált szülők közül az anyánál van a gyermek és az apának nincs munkahelye és két hónapja nem tudta fizetni a gyerektartást?

Legjobb válasz: Be kell perelni és végrehajtóval behajtatják rajta.(ingóságból vagy ingatlanból) Sajnálom, ha ez történt, de nem biztos, hogy érdemes elkezdeni az egész procedúrát, mivel egy per több hónapig elhúzódhat. Valószínûleg az apa sem azért nem fizet, mert nem akar (ha eddig rendesen fizetett) Ha végrehajtásra kerül az ügy, akkor akár a lakását is elveszítheti, utcára kerül és innen már nagyon nehéz felállni, tehát a jövõbeni gyerektartás fizetésének az esélye is csökken. Érdemes hosszútávon átgondolni a dolgot.

Be kell perelni és végrehajtóval behajtatják rajta.(ingóságból vagy ingatlanból) Sajnálom, ha ez történt, de nem biztos, hogy érdemes elkezdeni az egész procedúrát, mivel egy per több hónapig elhúzódhat. Valószínûleg az apa sem azért nem fizet, mert nem akar (ha eddig rendesen fizetett) Ha végrehajtásra kerül az ügy, akkor akár a lakását is elveszítheti, utcára kerül és innen már nagyon nehéz felállni, tehát a jövõbeni gyerektartás fizetésének az esélye is csökken. Érdemes hosszútávon átgondolni a dolgot.
Én úgy tudom, hogyha nincs jövedelme, akkor az állam megelõlegezi, és ha újra dolgozik, akkor levonják.
Rosszul tudod.Ehhez kell a végrehajtótól egy jegyzõkönyv hogy behajthatatlan. Nem elég az hogy nincs munkahelye.
Igen, de elsõként a bíróságnak kell megállapitani a gyermektartásdíj összegét, majd hónapokig a végrehajtó "keresi"és hónapokig ül rajta a gyámhivatal, mire megelõlegezi az állam.Nem egyszerû...
De végsõ soron mégis az a megoldás. És nem mondtam, hogy egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!