Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha az (6569 db)

Papírok nélküli smkp. Ha megveszem adásvételivel, kötök rá biztosítást, lehet belõle bajom? Mi van, ha nem 50-es, hanem 80-as, mi van, ha az eladó lopta? Kiderül egyáltalán az ilyesmi? Csak mert nem mindegy, 100-ért vagy 30-ért veszem meg ua. -t.

Legjobb válasz: Minden SMKP papírok nélküli, mert csak adásvételi van hozzá. Adásvételivel veszed meg, kötsz rá egy biztosítást, és használod. Ha 80-as, és ez kívülrõl látszik, a rendõr lemeszel, KPM, bevonják, akármi, ne tedd(azon kívül, hogy szabálytalan) Persze megvannak a módszerek, hogy egy 80-as kívülrõl 50-esnek tûnjön... Lehet, hogy az eladó lopta, de hacsak nem ismeri fel az elõzõ tulaj, nem nagyon lehet lebukni, mert nincs nyilvántartás. Ilyenkor Te, mint jóhiszemû vásárló szerepelsz az ügyben, büntetést nem fogsz kapni, de esélyesen visszakapja az elõzõ tulaj, ha tudja bizonyítani, hogy tényleg az övé volt.

Minden SMKP papírok nélküli, mert csak adásvételi van hozzá. Adásvételivel veszed meg, kötsz rá egy biztosítást, és használod. Ha 80-as, és ez kívülrõl látszik, a rendõr lemeszel, KPM, bevonják, akármi, ne tedd(azon kívül, hogy szabálytalan) Persze megvannak a módszerek, hogy egy 80-as kívülrõl 50-esnek tûnjön... Lehet, hogy az eladó lopta, de hacsak nem ismeri fel az elõzõ tulaj, nem nagyon lehet lebukni, mert nincs nyilvántartás. Ilyenkor Te, mint jóhiszemû vásárló szerepelsz az ügyben, büntetést nem fogsz kapni, de esélyesen visszakapja az elõzõ tulaj, ha tudja bizonyítani, hogy tényleg az övé volt.
A kérdező hozzászólása: Csak akkor miért írják egyik 50-es robinál, hogy érvényes magyar okmányokkal, a másiknál meg hogy okmányok nélkül?
Elképzelhetõ, hogy az egyik itthoni vásárlás és megvan róla a hivatalos számla, a másik pedig egy régi, vagy külföldrõl behozott és nincs semmilyen papírja. A lényeg, hogy a tulajdonváltást neked elég egy adásvételivel igazolnod. Ha lopott a motor, akkor ez alapján majd a zsaruk megkeresik az elõzõ tulajdonost.

Ugye az ilyen sportfogadó oldalakon szokott lenni 10k alaptét ingyen meg ilyenek mi van ha azt eljátszom nyerek olyan 5-6ezret és azt megtartom aztán megyek a következõ ilyen oldalra? Meglehet ezt csinálni?

Legjobb válasz: Persze, meg lehet csinálni. Két feltétellel: Az egyik, hogy találsz ilyen oldalt. Befizetés nélkül ugyanis nem adnak õk sem pénzt. A befizetésed x%-át kapod bónuszként. A másik, hogy ezt a kapott pénzt -a sajátoddal együtt- nem veszíted el az alatt az idõ alatt, amíg teljesíted azokat a feltételeket, amíg ki nem veheted a remélt nyereségedet. Ez pedig azt jelenti, csak akkor kérhetsz kifizetést, ha elõtte megjátszottad 5-10-szer az "ingyen" kapott összeget. Esetleg azt is kikötik, hogy 2 feletti szorzóval. Ha ezeket teljesíted, már nyert ügyed van. De szerintem esélyes, hogy mire kivehetnéd a pénzedet, már nem is lesz mit. Szerintem nem a bónuszokból kell sokat keresni, hanem olyan módszerrel kell fogadni, hogy azok nélkül is biztosan nyereséges legyen a játék. Itt nem írhatom le a linket, ahol el tudod olvasni, hogy mire gondolok, de ha érdekel, akkor keress rá a sportbefektetés szóra.

Persze, meg lehet csinálni. Két feltétellel: Az egyik, hogy találsz ilyen oldalt. Befizetés nélkül ugyanis nem adnak õk sem pénzt. A befizetésed x%-át kapod bónuszként. A másik, hogy ezt a kapott pénzt -a sajátoddal együtt- nem veszíted el az alatt az idõ alatt, amíg teljesíted azokat a feltételeket, amíg ki nem veheted a remélt nyereségedet. Ez pedig azt jelenti, csak akkor kérhetsz kifizetést, ha elõtte megjátszottad 5-10-szer az "ingyen" kapott összeget. Esetleg azt is kikötik, hogy 2 feletti szorzóval. Ha ezeket teljesíted, már nyert ügyed van. De szerintem esélyes, hogy mire kivehetnéd a pénzedet, már nem is lesz mit. Szerintem nem a bónuszokból kell sokat keresni, hanem olyan módszerrel kell fogadni, hogy azok nélkül is biztosan nyereséges legyen a játék. Itt nem írhatom le a linket, ahol el tudod olvasni, hogy mire gondolok, de ha érdekel, akkor keress rá a sportbefektetés szóra.

Mi van ha az apa 9hónap után kíváncsi a gyerekre?

9hónap terhesség alat fel sem hívott és azt mondta uton utfélen mindenkinek nem az övé a gyerek akit a szivem alatt hordok.megszültem felhívott és apaságit szeretne.anyakönyvi kivonatban nincs beirva senki apaként,mert nem szeretném tartani a kapcsolatot velük.az a baj hogy az apa roma családból származik és amig azt hittük lány lesz nem kellett neki most hogy fiut szültem akarná,de én nem.félek hogy elveszik t?em akár er?szakkal is.mit tehetek?

Legjobb válasz: Ha apaságit akar, bíróság kötelezhet rá, mivel bizonyára tanuk látták, h.kapcsolatban voltál vele. Ha komolyan akarja, és az övé akkor elõbb-utóbb láthatást kiharcol. A DNS tesztet és a perktg.-et te fizeted majd. Jobb, ha nem jársz emiatt 2 évig bíróságra, pl. munkaidõben, mert baj lesz. Ha vissza tudsz emlékezni, ki az apja, akkor neki is joga van látni, ha nem "emlékszel", akkor meg jogos lesz a kérelme a memóriafrissítés iránt.

Utolsó! 6 hónapig várnak a szülés után, utána felhívják az anya figyelmét rá, hogy rendeznie kell a gyerek családi jogállását.
Ha apaságit akar, bíróság kötelezhet rá, mivel bizonyára tanuk látták, h.kapcsolatban voltál vele. Ha komolyan akarja, és az övé akkor elõbb-utóbb láthatást kiharcol. A DNS tesztet és a perktg.-et te fizeted majd. Jobb, ha nem jársz emiatt 2 évig bíróságra, pl. munkaidõben, mert baj lesz. Ha vissza tudsz emlékezni, ki az apja, akkor neki is joga van látni, ha nem "emlékszel", akkor meg jogos lesz a kérelme a memóriafrissítés iránt.
Mondd, hogy mégsem az övé.Kész.
Szerintem is. Ne engedd be az életedbe, ilyen apa nem kell a gyereknek, milyen már, hogy ha lány lett volna, nem is kéne neki?
Az apuka kérhet dns vizsgálatot, ha te nem egyezel bele abba, hogy apasági nyilatkozatot tegyen. Ha a vizsgálat szerint õ a gyermek apja, ugyanolyan jogokkal fog rendelkezni, mint az anya. Ebben az esetben gyermekelhelyezési pert kell indítani. 3 éves korig kizárólag az anyának szokták ítélni a gyermeket, kivéve ha az anyánál veszélyben lenne-alkoholista, súlyos pszichiátriai betegség. Az apa láthatási joggal fog rendelkezni, gyermektartásdíj fizetésére kötelezik. Ha a gyermek elmúlt 3 éves, már az apához is ítélhetik a gyereket. Azt azért tudd, hogy a perköltséget és a szakértõi költségeket -dns vizsgálat- a pervesztes fél fizeti, aki mindenképpen te leszel.
Miért kellett 83%-ost és engem lepontozni?!
Bocs, de olyan nincs hogy nincs senki beírva apának.Nemrég volt is egy riport errõl a tv.-be.Mindig beírnak valakit!Kitalált személyt akár.Szóval?Kivan beírva?
Rám 18 éve nem kíváncsi az apám. Elsõnek van igaza, mondd meg, hogy nem az övé. Ha eldurvul a helyzet, ha fenyeget, fordulj a rendõrséghez.
Nagyon nagy felelõtlenség és butaság volt ez tõled, ráadásul szültél egy félvér gyereket egy cigány srácnak, biztos nem fogsz könnyen menekülni. Szegény ártatlan kisfiadnak pedig joga van megismerni az apját, õ nem tehet arról, hogy közöttetek ilyen rossz a viszony. Én mindenképpen hivatalosan intézném el a dolgokat, hogy majd papír legyen a láthatásról, ha megszegi, akkor fordulhatsz is a rendõrséghez.
Mondd, h gyerektartást kérsz, talán attól elijed. Amúgy ha nem iszol/drogozol és van kereseted, akkor nem tudja elszedni tõled. A bírók az anyának ítélnek szinte minden esetben, ha erõszakkal elviszi, az meg rendõrségi ügy. Amúgy az apaságiba míg pici a gyerek a Te beleegyezésed kell, simán kijelented, hogy nem az övé a gyerek és hivatalosan nem tehet semmit, ahogy én tudom.
A kérdező hozzászólása: az a helyzet hogy az apa is 20 éves és nincs tisztességes munkálya.én rendezett körülmények közt élek, egyedûl is megtudok adni a picinek mindent de a szüleim is tudnak segíteni.nem akarok gyerektartást kérni mert nem szeretném hogy legyen hozzánk közük!!!!!1 hetes a pici és ma érdeklõdött elõször utánunk azt is úgy hogy elmondott mindennek telefonon és azt üvöltötte hogy nem mondjam senkinek hogy övé a gyermek.senkinek nem mondtam kb 3 hónapost terhességem óta, de a szülei megtudták hogy megszültem és szinte mindennap bejöttek a kórházba holott megmondtam nekik hogy nem szeretném!!a fiu annak ellenére hogy azt mondta hogy ne mondjam másnak hogy õ az apa azt mondta kér apasági tesztet!fenyegetett telefonon.félek hogy nehogy bántsanak engem vagy a picit.abban 100%-ig biztos vagyok hogy õ az apa hisz nem volt más az életemben akkor, és addig amig ki nem derült hogy lány lesz õ is örült neki.(aztán végül fiú lett így már akarná).AZ ANYAKÖNYVBEN pedig nincs apa beírva!!!!aki írta hogy nézte a tv-ben akkor nem nézte elég figyelmesen.3éves koráig kell kitalált személyt vagy apa jelöltet találni!!addig nem kell beírni senkit!remélem én mi is megtaláljuk a babámmal az igazit aki óv, félt, szeret és megbecsül minket!
"Amíg nem ismert az apa személye, addig annak a gyereknek jogilag egy szülõje, gondviselõje van." Addig egy anyja van és esetleg képzelt apja 6 hónapig, amíg is minden de minden a gyerekkel kapcsolatos ügyet a gyámhivatallal kell engedélyeztetni. "Nem tudom, miért fáj ez neked, de ettõl még így van." Ez nem fáj nekem, az igen, ha valaki butaságokat ír. "Az jogilag nem elég, hogy valaki kijelenti, Õ az apa. DNS vizsgálat kell. Addig senki nem visz el senkit sehova." Addig nem, utána viszont igen. "Az is kizárt a gyakorlatban, hogy egy újszülöttet az apánál helyezzenek el, amennyiben az anya képes õt ellátni. Ez egyszerûen gyakorlatias szempontok (szoptatás) miatt van így." Írtam is, hogy 3 éves kor alatt csak akkor kerülhet az apához, ha az anya nevelésére alkalmatlan. "A közös felügyeletet rosszul tudod, az csak akkor lehetséges, ha a szülõk képesek megállapodni benne." Tévedés, alaphelyzetben közös a felügyeleti jog, max az egyik szülõ a gondvisleõ. "Ha a szülõk vitában, perben, haragban vannak, és a bíróság dönt a gyermek elhelyezésérõl, azt mindig egyik vagy másik fél javára teszi." Vita és harag nélkül is, hivatalosan a gyermek nem helyezhetõ el senkinél bírósági tárgyalás nélkül. "A közös felügyelethez viszont nem is kell bíróság. (Ne is akard elmagyarázni, hogy nem így van, mert a volt párommal így neveljük a közös gyerekünket, ennek a gyakorlatáról vagy ugyanannyit tudsz, mint én, vagy kevesebbet. Többet aligha.)" Nyilván nem váltatok el, mert ha elváltatok volna, akkor lenne egy határozatod a bíróságtól, miszerint X a gondviselõ.
14:36 - csak közlöm, hogy Te el vagy tévedve, ez nem vitafórum, írj saját választ, ha úgy gondolod, jobbat tudsz írni; ne a másét boncolgasd, minõsítsed! Amíg nem ismert az apa személye, addig annak a gyereknek jogilag egy szülõje, gondviselõje van. Nem tudom, miért fáj ez neked, de ettõl még így van. Az jogilag nem elég, hogy valaki kijelenti, Õ az apa. DNS vizsgálat kell. Addig senki nem visz el senkit sehova. Az is kizárt a gyakorlatban, hogy egy újszülöttet az apánál helyezzenek el, amennyiben az anya képes õt ellátni. Ez egyszerûen gyakorlatias szempontok (szoptatás) miatt van így. A közös felügyeletet rosszul tudod, az csak akkor lehetséges, ha a szülõk képesek megállapodni benne. Ha a szülõk vitában, perben, haragban vannak, és a bíróság dönt a gyermek elhelyezésérõl, azt mindig egyik vagy másik fél javára teszi. A közös felügyelethez viszont nem is kell bíróság. (Ne is akard elmagyarázni, hogy nem így van, mert a volt párommal így neveljük a közös gyerekünket, ennek a gyakorlatáról vagy ugyanannyit tudsz, mint én, vagy kevesebbet. Többet aligha.) OFF Én nem utaltam semmire, amit te mondtál (könnyûvérû, stb.) ezeket a te eddigi tapasztalataid mondatják veled, én csak kérdeztem, hogy mi a helyzet e téren? Nem tudom, és nincsenek se pro se kontra elõítéleteim, a jó válaszhoz viszont ez fontos lehet. Minek szopjam ki az ujjamból (ami nem is jó módszer), ha megkérdezhetem? Látom, te inkább feltételezni szeretsz. Elképzelsz kérdéseket, s elképzelt válaszokat gyártasz rájuk. Lelked rajta! ON
"Nem kell tenned semmit, nem vehetik el tõled a gyereked jogilag." Minden gyermeknek 2 szülõje van, amíg nincs bírósági ítélet a gyermekelhelyezésrõl, mindkettõ azonos jogokkal rendelkezik a gyermek felett. "Ha attól félsz, hogy erõszakkal, bûncselekménnyel történne ez, és a gyerek apja zaklat, akkor kérhetsz távoltartó végzést ellene." Megkérdezik, hogy milyen jogon, erre kicsit furcsa lesz az "õ a gyerekem apja, de nem akarom hogy köze legyen a gyerekünkhöz" válasz. Nembeszélve arról, hogy ennek egyenes következménye lesz egy bírósági gyermekelhelyezési per. "Ha viszont tényleg Õ az apa, akkor jogilag neki is van lehetõsége, kérheti a láthatást." Nemcsak a láthatást, a gyermek gondozását is kérheti, magyarán, hogy a gyermek nála legyen elhelyezve, illetve közös felügyeleti joggal fog rendelkezni az anyával együtt. "Ettõl alapos indok nélkül nem tilthatják el, hiszen ez neki is szülõi joga." Így van. "Ha nem kérsz és nem is kapsz tõle semmit (gyerektartást sem, hiszen azt nem írtad, van-e rendes munkahelye?), akkor milyen jogi alapon kéri õ az apaság megállapítását?" A szülõi jogok és kötelességek között nincs összefüggés. Mondjuk valószínûsíthetõen azért gondolja azt, hogy õ az apja, mert a kérdezõvel szexuális kapcsolata volt. "Vélelmezi, hogy Õ az apa? Mással nem volt szexuális kapcsolatod ez idõ alatt? Nem is lehetett volna?" Ez a megfogalmazásod egy hm, finoman fogalmazva könnyûvérû hölgyre utal, ami szépen visszaüthet egy gyermekelhelyezési pernél... Ahhoz, hogy a késõbbiek során a gyermeknek útlevele legyen, óvodába, iskolába járhasson, szükség lesz egy jogerõs gyermekelhelyezési ítéletre, tehát irány a bíróság.
Nem kell tenned semmit, nem vehetik el tõled a gyereked jogilag. Ha attól félsz, hogy erõszakkal, bûncselekménnyel történne ez, és a gyerek apja zaklat, akkor kérhetsz távoltartó végzést ellene. Ha viszont tényleg Õ az apa, akkor jogilag neki is van lehetõsége, kérheti a láthatást. Ettõl alapos indok nélkül nem tilthatják el, hiszen ez neki is szülõi joga. Ha nem kérsz és nem is kapsz tõle semmit (gyerektartást sem, hiszen azt nem írtad, van-e rendes munkahelye?), akkor milyen jogi alapon kéri õ az apaság megállapítását? Vélelmezi, hogy Õ az apa? Mással nem volt szexuális kapcsolatod ez idõ alatt? Nem is lehetett volna? Legjobb lenne, ha sikerülne rendezni a viszonyotokat, fõleg a közös gyereketeknek lenne ez jó. Ez nem megy úgy, ha féltek, gyûlölködtök, nem beszéltek egymással. Próbálj meg bátor lenni! A bátorság nem a félelem hiánya, hanem az a képesség, hogy helyes döntéseket hozzunk akkor is, amikor félünk.
Csak bíróságilag rendezd a dolgot, mert az ilyenek (nem a származására utalok, hanem a gondolkodására) nem értenek a szép szóból. Azt nyugodtan állíthatod, hogy volt egy alkalmi kapcsolatod és ezért nem vagy biztos az apa kilétében ezért nem neveztél meg senkit. Viszont ha kéri a dns vizsgálatot és papírja lesz az apaságról, akkor minden joga meglesz arra, hogy követelje a gyereket, de neked bizonyítanod kell, hogy nem volt kíváncsi a gyerekére, amíg terhes voltál, valamint azt, hogy a gyerekre nem veszélyes környezetben fel tudod nevelni és akkor csak láthatást fog kapni, mert a mai jog szerint az anyának van elsõbbsége. Amíg nincs rendezve semmi papír, sõt a papírok után, ha tied a felügyeleti jog, akkor se tehet a rendõrség semmit, mert csak a te beleegyezéseddel láthatja a gyerekét, ezt tudom, mert mi együtt éltünk, amikor megvert amiért az õ engedélye nélkül elvitte a családom a gyereket kihívta a rendõrséget és a rendõr rendre utasította, hogy nekem van jogom dönteni a gyerekrõl, csak kérhetem a beleegyezését ha akarom. Szóval, ami a fontos minden családsegítõben van ingyenes jogi tanácsadás, ahol egy jogász és egy gyermek védelmis pontosan elmondja, hogy mit és hogyan csinálj, hogy jó legyen.
13:29! Nyilván azért, mert a válaszotok nem hasznos. "Mondd, hogy mégsem az övé.Kész"- Bepereli, anyuka veszít, fizetheti a perköltséget is. "Rám 18 éve nem kíváncsi az apám. Elsõnek van igaza, mondd meg, hogy nem az övé. Ha eldurvul a helyzet, ha fenyeget, fordulj a rendõrséghez."- Itt az apa épp kíváncsi a gyerekre. Mellesleg a rendõrség is az apa mellé állna hivatalos gyermekelhelyezési papírok hiányában. Melyik választ érzed hasznosnak a kettõ közül?
nem tudsz kulfoldre menekulni a tudta nelkul? nekem egy baratnom igy csinalta h megszabaduljon a gyermek apjatol, ugyanis az apjanak a gyerek azert kellett h betartson az ex-enek.
Amíg nincs a gyermek családi jogállása rendezve, addig az apa jelölt bármikor indíthat apasági pert. Ennek a vesztese te leszel, ha õ az apa. A dns vizsgálat költsége 100e forint felett van, a perköltség gyermekelhelyezés esetében 30e. Ezeket a vesztes fél fizeti: a dns tesztet te, hiszen azt mondod õ az apa, a pert meg õ, mivel az ilyen korú gyermeket a bíróság mindig az anyánál helyezi el. Mindenképpen jobban járnál, ha engednéd, hogy apasági nyilatkozatot tegyen: megspórolnád a dns teszt költségét. Gyermekelhelyezési pert is indítanod kell, az nem kikerülhetõ. Hidd el, én 8 éve nevelem egyedül a gyerekemet, az apja egy percig nem élt velünk, nem volt kíváncsi a gyerekére, mégis kellett indítanom egy pert, mert ez a törvény.


Mi van, ha az anyaságról a saját anyám, arról meg minden, csak jó nem jut eszembe?

Nemsokára megszületik az első kisbabám. Nagyon szeretem, már most nagyon várom. Igazán jó édesanya szeretnék lenni. Viszont akárhányszor olvasgatok és azt látom, hogy anyaság így megy úgy, hogy az "ANYA" milyen meghatározó, amikor idézeteket látok arról, hogy "anya csak egy van, és milyen különleges", óhatatlanul is eszembe jut a saját anyám, akit nem tudok úgy szeretni, ahogy "illene". Nem vert meg soha, nem alkoholista, és látszólag semmi rosszat nem tett fizikailag. De lelkileg hazavágott egy életre. Kisebbségi érzést kelt bennem a mai napig, folyton azt érezteti velem, hogy nem vagyok elég jó semmiben és csak a körülmények húznak ki a bajból, nem én magam dolgozom meg érte, csak szerencsém volt, állandóan mártírkodik, hogy mi mindent megtett már értem az életben, stb. Aki tudja, hogy milyen egy ilyen anya mellett felnőni, érteni fogja, mire gondolok, amikor azt mondom, hogy ha azt a szót hallom "anya", legfeljebb nyögök egyet és megyek tovább. Milyen anya lesz így belőlem??? Nem tudok úgy tekinteni az anyaságra, mint rózsaszín ködös, csodálatos dologra, mert a látott minta minden, csak nem ideális. Ti hogy élitek ezt meg? Mit tehetnék, hogy jobb legyen? (Messze élek anyámtól, minimális kapcsolatot tartunk, a magam életét élem és nem engedek beleszólást az életembe, lezártam amennyire lehet ezt a részét az életemnek, de azért ez nem jelenti azt, hogy nincs rám hatással.) Szerintetek?

Legjobb válasz: Azok alapján amit leírtál, elég távol vagy már ettõl a helyzettõl ahhoz, hogy objektívan lásd az egészet. Vagyis pontosan tudod azt is, hogy mi ellen kell küzdened, mi az, amit máshogy kell csinálnod. Ne félj kimutatni az érzelmeidet! Dícsérd, simogasd, öleld sokat! Éreztesd vele, hogy õ a legfontosabb, hogy számíthat rád és hogy mindenben mellette állsz majd. Ha gondolod olvass utánna az igény szerinti szoptatásnak és elõnyeinek. Gratulálok! És ne félj, nagyon jó anya leszel! :-)

Azok alapján amit leírtál, elég távol vagy már ettõl a helyzettõl ahhoz, hogy objektívan lásd az egészet. Vagyis pontosan tudod azt is, hogy mi ellen kell küzdened, mi az, amit máshogy kell csinálnod. Ne félj kimutatni az érzelmeidet! Dícsérd, simogasd, öleld sokat! Éreztesd vele, hogy õ a legfontosabb, hogy számíthat rád és hogy mindenben mellette állsz majd. Ha gondolod olvass utánna az igény szerinti szoptatásnak és elõnyeinek. Gratulálok! És ne félj, nagyon jó anya leszel! :-)
Nos, szerencsere a te gyermekednek te leszel az edesanyja. Te fogod megelni vele naprol napra az oromoket, es a bajokat is. Mindenekelott azt hidd el. Anyanak lenni nem rozsaszin kodos dolog. Kemeny munka, rengeteg energia, ido, kovetkezetesseg, es felelosseg. Ennek kell megfelelned, es nem egy idealizalt alomkepnek, vagy elvarasnak. Az, hogy edesanyad mit tett, legyen inkabb elrettendo pelda szamodra. Te csak allj a gyermeked mellett mindenben, szeresd, es add meg neki a tamogatast, biztatast. Jo anya leszel. Hibazol majd rengeteget, elkenyezteted stb. stb. De jo anya leszel!
Szia!Hasonló helyzetbe vagyok/voltam!Most 8 hós a kisfiam!Egész terhességem alatt én sem tudtam rózsaszín fénybe látni az egészet, mert hiába párom mellettem volt és nem veszekedtünk(még anyóssal sem) anyummal állandó volt a vitám!Állandóan bántott engem szavakkal egy jó szava sem volt hozzám még a akkor meg nem született fiamról is volt negatív véleménye!ÁLLANDÓAN LELKILEG TERRORIZÁLT.. De hidd el ha megszületik a baba semmi nem fog érdekelni. Olyan anyai ösztönök jönnek elõ benned, hogy nem fog megfordulni a feledbe, hogy milyen anya vagy te?. Inkább az lesz benned mint bennem, hogy JOBB anya leszel te, mint anyud volt, hogy te azokat a hibákat nem követed el mint õ!Én legalább is így vagyok ezzel
Szerintem ez nem lesz kihatással a Te anyaságodra és nagyon jó édesanya leszel, már csak azért is, mert tudod, hogy milyen nem leszel. Az, hogy az idézetek meg miegymás eddig nem érintett meg, nem jelent semmit, hiszen az anyaság fogalmához eddig csak a saját anyádat és a hozzá fûzõdõ érzéseket tudtad kapcsolni, de ez átalakul, amint a saját gyerekedet tartod a kezedben.
A kérdező hozzászólása: Nagyon elgondolkodtató dolgokat írtatok, köszönöm szépen! Valóban, ha megszületik a babám, az anyaság már mást fog jelenteni. Még nem gondoltam bele abba, hogy valószínûleg azért nem érzek még szép dolgokat ennek kapcsán, mert még nem élem át egészen. Köszönöm mégegyszer mindenkinek!
Akkor se vagy az.
Ezt én is meg tudom csinálni. Illetve sokan hiszik még, hogy meg tudják.
A Biblia azt mondja prófétának, akinek az Isten nevében tett jövendölése beteljesedik. Így bibliai értelemben nem vagy próféta. Egyébként egy zenésszel idén sokat vitatkoztam, aki magát szintén az utolsó prófétának mondta. Õ is gyakran ellene szólt a Bibliának, miközben épp arra hivatkozott. Hónapokkal ezelõtt felszívódott, az új albumának a sokat csúszott megjelenése elmaradt, semmi infó róla azóta. Veled is így lesz, ha meg nem térsz, ezalatt azt értem, hogy ha nem a teljes Bibliát kezeled isteni kinyilatkoztatásként. Emlékezz erre, ha eltûntél, és már nem érdekel ez a prófétikus hisztéria.
Egész más a prófétai szolgálat az ószövetségben és az újszövetségben. Az ószövetségben az emberek vezetésért, Isten kinyilatkoztatásért látogatta meg a prófétákat, az újszövetségben a Szent Szellem kitöltetése óta Õ(!) vezeti az embereket (legalábbis Isten gyermekeit) az újszövetségi próféták pedig megerõsítést adnak. Amirõl te beszélsz, bibliai értelemben tudtommal már nem létezik.
Kedves "utolsó próféta"! Küldenék neked egy Igét Istentõl: "ha valaki azt véli, hogy õ valami, holott semmi, önmagát csalja meg." (Gal 6:3) Üdv.

Mi van, ha az adóhatóság adómegállapítása nem jó?

A férjem kérte az adóhatóság adómegállapítását. Köszönőviszonyban sincs azzal, ami a munkahelye által kiadott igazolásban van. Az adójóváírás sem stimmel, a családi adókedvezményt meg el is felejtették. Eszerint még egy csomó pénzt be kéne fizetni. Miért? Ilyen béna az adóhatóság? Vagy a munkahelye nem jó adatokat küldött nekik? Hogy lehet, hogy nem tudják, hogy családi adókedvezményt kért? Pedig a munkahelyén kitöltötte év elején az igénylést. Lehet ezt utólag kérni?

Legjobb válasz: A 1153NY-en kérte a családi kedvezményt? Mert ott is kellett. Az adójóváírás nem is kell, hogy "stimmeljen", mivel a munkáltató által adott igazolásan az adóelõleg megállapításánál figyelembe vett érték van, ami eltérhet a tényleges jogosultságtól. A lényeg, hogy a jogosultsági hónapok stimmeljenek. Persze reklamálhat, de egyszerûbb, ha fogja magát és bead egy 1153-at.

A 1153NY-en kérte a családi kedvezményt? Mert ott is kellett. Az adójóváírás nem is kell, hogy "stimmeljen", mivel a munkáltató által adott igazolásan az adóelõleg megállapításánál figyelembe vett érték van, ami eltérhet a tényleges jogosultságtól. A lényeg, hogy a jogosultsági hónapok stimmeljenek. Persze reklamálhat, de egyszerûbb, ha fogja magát és bead egy 1153-at.
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet. Kérte a nyilatkozaton is, de szerintem elnézték. Akkor írunk egy másik adóbevallást. Hát, ennek sok értelme volt.
Bármit szétrepeszt, a víz összenyomhatatlan ahogy a többi folyadék is.
A víznek nem csak az a különlegessége, hogy fagyáskor tágul, hanem az un. fázisdiagramja is eltér a legtöbb anyagétól. A legtöbb anyagot minél nagyobb nyomáson hûtjük, annál "hamarabb" szilárdul meg, tehát minél nagyobb a nyomás annál magasabb az olvadáspontja. A víznél viszont fordított arányosság van. Minél nagyobb a nyomás, annál kisebb(!) az olvadáspontja. TEHÁT, ha a víz térfogata a hûléstõl elkezd megnõni egy "szétfeszíthetetlen" tartályban akkor megnõ a nyomás, csökken az olvadáspont, ergó a víz - hiába van 0 fok - nem fog megfagyni. Hozzáteszem: Ez nem szakterületem, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom. :) víz: http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/kulonszamok/k0501/fazis.. "általános" anyagok: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRoRo8P6TVH3YgeY8vKa..
A víznek 14 szilárd állapota van: http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A9g Szóval de, a jég tud ám sûrûbb lenni.
A víz meg tud fagyni akár amorf formában is. Nem kell a vizet félteni, meg fog az akkor is fagyni, ha közben a térfogatát nem fogja tudni növelni, csak más lesz a keletkezõ jég belsõ szerkezete.
Ha jól emlékszem (és egyáltalán nem vagyok benne biztos, unalmas idõmben majd utánanézek :) ) akkor a víz fagyáskor cm^2 talán 1-2 tonna nyomást fejt ki (de mondom, lehet baromság). Ami ennek ellenáll, akkor egyszerûen a jég lesz "sûrûbb", közelebb rendezõdnek rácsba a molekulák.
Ha feltételezünk egy "szétrepeszthetetlen" páncélszekrényt, szerintem a víz/jég nem tudna egy bizonyos hõmérsékletnél lejjebb hûlni, mert ahogy tágulna, az edény/páncélszekrény fala nyomja a víz/jég felületét, tehát mechanikai munkát végez rajta, amivel a hõmérsékletét állandó szinten tartaná.
Érdekes a kérdés. A páncélszekrényt úgy gondolom, hogy zártat gondolsz, mivel ha nyitott lenne, akkor a víz egyszerûen felül "kijönne" belõle megfagyva persze. Ha zárt akkor azért érdekes, mert bár megfagyna benne, de ha annyira erõs edényrõl beszélünk, akkor is elég vastag falú kéne, hogy tartson. Na most, szerintem, a páncéledény elõbb szétfagyna, mintsem hogy a víznek kelljen azt széttörni. Ugyanis ahhoz már akkora hideg kéne, ami szétfagyasztja az edényt simán. Persze ez csak szerintem van így, ki kéne próbálni egy kísérlettel.
Nos én úgy közelítem meg, hogy tekintsünk egy deformációra képtelen tartályt, töltsük meg vízzel, majd hûtsük le 0-fok alá. Amikor elérjük a 0 fokot, elemi kristályok jelennek meg, a víz elkezd fagyni, csakhogy ez térfogat-növekedést vált ki, ami nyomást fejt ki a tartályra, ami viszont mivel nem deformálódik nyomás alá helyezi az "olvadékot". Ebbõl következõen a víz fagyáspontja leesik, vagyis nem történik meg további kristályosodás. (a víznek nyomás hatására olvadáspontja leesik ellentétben a legtöbb anyaggal) De ez csak fikció nem jártam utána. :S
A kérdező hozzászólása: szerintem a jég nem lesz, , sûrûbb''
A vízen kívül minden folyadék és anyag a hõmérséklet csökkenésével zsugorodik, szûkül, összemegy. Csak a víznek van olyan tulajdonsága hogy 4-fokig csökken a térfogata (ezzel nõ a sûrûsége), majd onnantól 0-fokig ismét nõ a térfogata (így csökken a sûrûsége). Így szóval ha a páncélszekrény lehûl csökken annak a térfogata -> így belül is kisebb lesz a térfogat De a víz térfogata nõ. Ebbõl következik hogy valaminek engedni kell. A belsõ nyomás biztosan megnõ, az a kérdés hogy a széf bírja-e azt a nyomásváltozást?
"Folyadékot nem lehet összenyomni, alapvetõ fizikai törvény." Igen.. mint a Newtoni mechanika... középiskolában alapvetõ fizikai törvény, a valóságban meg nem igaz. Egyébként folyadékrugókról hallottál már?
http://epeszgepesz.atw.hu/Tantargyak/Vizellatas/Tetel/8.pdf A valóságos folyadékok összenyomhatók. Alapvetõ fizikai törvény.
Folyadékot nem lehet összenyomni, alapvetõ fizikai törvény.
Bármit össze lehet nyomni, csak nyomás kérdése.
"szerintem a jég nem lesz, , sûrûbb''" Nos ha szerinted nem, akkor nincs más megoldás, mint hogy BÁRMIT szétrepeszt. De ha ilyen határozott véleményed van, akkor a francért kérdezel nálad jobban hozzáértõket? Még a végén szétromboljuk a kis világodat. De, a jég sûrûbb lesz ha nem tud tágulni. Tudod, ha a térfogat nem tud nõni, akkor a nyomás fog.
Elõzõ vagyok.. bocs, látom már valaki leírta majdnem ugyanazt, mint én... Akkor ha hülyeség, legalább már ketten vagyunk hülyék :D ... de szerintem nem hülyeség. :) "Bármit szétrepeszt, a víz összenyomhatatlan ahogy a többi folyadék is." A folyadékok nem összenyomhatatlanok (csak idealizált esetben). Nomeg a fagyott víz már nem is folyadék. :)
Itt írnak érdekes dolgokat a víz fagyásával kapcsolatban: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADz
Hogy legyen végre egy egyértelmû válasz a kérdésre: http://www.bumm.sk/57454/minusz-130-celsius-fokon-is-folyhat.. Idézem a cikket: "Mínusz 130 Celsius-fokon is folyhat a víz Átlagos körülmények között a víz 100 Celsius-fokon forr, és nulla fokon fagy meg: egy svéd fizikusnak azonban most sikerült mínusz 130 Celsius-fokon, szélsõségesen magas nyomáson lomhán folyó vizet elõállítani. Ilyen formában akár más, hûvösebb klímájú égitesteken is elõfordulhat víz - írta Ove Andersson, az Umea Egyetem kutatója az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) a Der Standard internetes kiadása szerint. A víz folyékonyságát messze 0 fok alatt is meg lehet õrizni. Az úgynevezett túlhûtött víz a hõmérséklet csökkenésével sûrûbbé válik, míg a felmelegedéssel hígabbá. A svéd kutató kristályos jeget tett ki 1, 3 gigapascal nyomásnak körülbelül mínusz 140 Celsius-fokon. (Egy GPa hozzávetõlegesen a légköri nyomás tízezerszeresének felel meg.) Ezáltal összeomlott a kristályos szerkezet, és amorf jég képzõdött, amelyben a vízmolekulák esetlegesen helyezkedtek el. A hõmérséklet mínusz 130 fokra való növelésével és a nyomás egy gigapascalra történõ csökkentésével a jég lomhán folyó vízzé változott. Ez a víz olyan, mint a normális víz, sûrûsége azonban 35 százalékkal nagyobb, a vízmolekulák pedig viszonylag lassan mozognak, a viszkozitása tehát magas - magyarázta Andersson. A normától való efféle eltérések évek óta ismeretesek, általános magyarázat azonban a mai napig nem született rájuk." Ennyi volt.

Az apáknak a jogairól szoló kérdés ha za apuka nem fizet gyerektartást és nem is foglalkozik a gyermekével úgy ahogy kellene. Mi van ha az apuka nem akarja elengedni a fiát külföldre?

Röviden 2005-ben szültem meg a közös fiunkat. Nem laktunk együtt, csak igérgette, hogy így lesz. Évekig segítettem neki mint lélekben de még anyagilag sem, ugyan err?l nem készült papír ezért bizonyítani sem tudom. A fiúnkra sosem adott pénzt, hogy segítsen a felnevelésébe és nem is foglalkozott vele. Akkor találkoztak ha bevittem hozzá a munkahelyére. Telt az id?, én jól kerestem, ezért kicsit elnéztem fölötte mert mivel mindíg az volt a válasz, hogy annyi pénze sincs, hogy buszra szálljon. De tavaly februártól megsz?nt a munkahelyem és alkalmi munkából éltem. Nagyon nehéz. Októbert?l viszont komoly problémám akadt az orvosokkal kétszer m?töttek, ezért olyan helyzetbe kerültem, hogy dolgozni sem tudok. Akkor megkértem, hogy segítsen mivel sosem adott pénzt és a gyerektartáson kívül még én segítettem 2000.000 ft-al. Viszont most ? segítsen, hát úgy ahogy kapok t?le 40-50 ezer ft-ot de nagyon nehezen. Albérletben lakom és 4 gyereket nevelek egyedül. Nagyon nehéz t?le pénzt kapni,a lényeg, hogy júniustól kaptam külföldön egy jó munkalehet?séget. Ezért ki szeretnék menni a gyerekeimmel oda lakni és élni, mert minden megoldódna, és nem kéne itthon szenvedni. Csak akkor vihetem ki a gyermekemet, ha az apuka aláírja közjegyz? el?tt egy lemondó nyilatkozatot, hogy kivihessem a gyereket. neki az a válasza, hogy nemtudja, hogy aláírja-e a papírt még gondolkodik rajta. Húzza az id?t mert nem akarja, hogy kivigyem a gyereket. Mit csináljak. Nem ad pénzt, és nem is foglalkozik vele, akkor miért akar beleszólni, hogy hol tudom megoldani a gyermekeim megélhetését. Ezt nem tartom fernek. Nagyon kiszeretnék menni, és boldogan élni, csak ha az apuka nem jön el, hogy aláírja a papírt akkor segítséget szeretnék kérni, hogy mit csináljak hogy a célomat elérjem.

Legjobb válasz: Sajnos megnehezítheti a dolgodat nagyon, ha nem írja alá, hogy kividd a fiát. Ügyvédtõl kérj tanácsot (akár itt neten is, a www.jogiforum.hu -n). Én ezért nem merek két gyereket sem bevállalni, hogy mi lesz velünk, ha én is ilyen helyzetbe kerülnék egyszer.. Nagyon bátor voltál a 4 gyerekkel. De ha már így alakult, kívánom, hogy minden jól "süljön el" és megoldódjanak a gondjaitok!

Sajnos megnehezítheti a dolgodat nagyon, ha nem írja alá, hogy kividd a fiát. Ügyvédtõl kérj tanácsot (akár itt neten is, a http://www.jogiforum.hu -n). Én ezért nem merek két gyereket sem bevállalni, hogy mi lesz velünk, ha én is ilyen helyzetbe kerülnék egyszer.. Nagyon bátor voltál a 4 gyerekkel. De ha már így alakult, kívánom, hogy minden jól "süljön el" és megoldódjanak a gondjaitok!
Hol a másik 3gyerek apukája? neki is bele kell egyezni.
A kérdező hozzászólása: tudod házas voltam és a legelsõ házasságomból született 2 fiam amibõl az apuka jóvoltából az elsõ meghalt 2 évesen, akkor megbocsátottam neki gondolván, hogy megváltozik de nem így lett ezért elváltam. A másik gyermekem 19 éves. Én kaptam egy idegösszeroppanást de kigyógyultam és a msik kapcsolatomból lett egy fiú és egy lány õ aláírja a papírokat mert tudja, hgy én mindíg megoldottam a gyermekeim megélhetését, és mind azt ami kell nekik. Vele jó volt de jöttek a haverok a kaszinó és a kupleráj stb. elkezdett inni és agresszív lett. Ezért elváltunk. A harmadik kapcsolatomnál meg minden szép volt és védekezés mellett lett véletlenül az utolsó fiú, elõször el akartam vetettni de nem vitt rá a lelkiismeret. De õ nála sosem értettem miért nem akar velem élni. Hát azért mert késõbb kiderült, hogy nõs. Hát mivel ígérte, hogy elváll, adtam neki még lehetõséget de csak telt múlt az idõ meg a vakítás és sose változott semmi. Hogy ismeri a fiát annak köszönhetõ, hogy oda vittem mindíg hozzá. Sok volt közöttünk a konfliktus. És most, hogy így alakult nem értem miért nem hadja, hogy kimenjek és boldogan éljek a gyerekeimmel amikor õk is ezt szeretnék. De azért köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Ha EU régióba mennél dolgozni és az apuka nem írja alá a papírokat egyszerûen menjél... Határ nincs is, nem kérdeznek semmit. Ha ennyire [email protected] az apuka a gyereket és téged is akkor nem fog komoly erõfeszítéseket tenni a megtalálásotokra. Ha pedig simán bejelenti itthon valami sóhivatalba az sose jut át nemhogy az országhatáron, de még a hivatalon sem.

Most mit tegyek? Pótoljam, ne pótoljam? Mi lesz a szünettel? Hogy alakul a védettség? Mi van, ha az utolsó szem is kiürül?

20 00-kor bevettem a yasminelle utolsó el?tti szemét. Hasmenés kapott el 20.15, 00.30, 5.30, 6.20-kor. Pótolni kellene a tabit elvileg, de nem hinném, hogy így sok értelme lenne, mivel kiürülne az is. Tegnapel?tt viszont együtt voltam a párommal és 2x is elment bennem. Mit tegyek most? Este próbáljam bevenni a rendes id?ben az utolsó szemet és imádkozzak, hogy ne legyen baj? Azt sem szeretném, ha csúszna a mensim, de gyereket sem akarok! Viszont a 12 óra hamarosan lejár és nem biztos, hogy bennem marad a bogyó, ha pótolom is.

Legjobb válasz: Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs rajta, kérdezd meg a dokidat, ennyi. Ilyenben nem szabad laikust kérdezni.

Olvasd el a tájékoztatót, ha nincs rajta, kérdezd meg a dokidat, ennyi. Ilyenben nem szabad laikust kérdezni.
A kérdező hozzászólása: Nincs ma rendelés, nem tudok dokit kérdezni...Nem tudtam pótolni, mivel azóta is hasmenésem van. Csak imádkozhatok, hogy ne essek teherbe...
ha te is tudod h mi van akkor minek kérdezed? innentõl védekezés a levél végéig, és a betegtájékoztató használata.
sztem nemlesz baj a tegnapelõtti spermiumokkal. de miért nem veszel be vmi hasfogó tablettát, és utána a foggátlót???
A kérdező hozzászólása: Most már mindegy, mivel kicsúsztam a 12 órából...Vettem be hasfogót és ezerrel tömöm magamba, hogy az esti fog.gátló bennem maradjon majd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!