Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha a teszt (184 db)

A testvérem ügyében szeretnék segítséget kérni. Ha apasági nyilatkozatot tesz, utána megcsináltathatja az apasági tesztet? És mi van, ha a csaj ebbe nem egyezik bele? Mert kezdettől fogva vonakodik a teszttől, de a nyilatkozatot alá akarja íratni.

Legjobb válasz: 5. válaszoló, nem szabad így ítélkezni, nem tudhatod, milyen körülmények állnak fenn. Te gondolom abból indulsz ki, hogy normális , stabil párkapcsolotba érkezik a baba. De mi van, ha csak egy alkalmi viszony volt, vagy már hónapok óta külön vannak, és a csaj egyszer csak felbukkan terhesen a semmibõl? Tételezzük fel, hogy nem alaptalanul merült fel a kétely a leendõ apában.

5. válaszoló, nem szabad így ítélkezni, nem tudhatod, milyen körülmények állnak fenn. Te gondolom abból indulsz ki, hogy normális , stabil párkapcsolotba érkezik a baba. De mi van, ha csak egy alkalmi viszony volt, vagy már hónapok óta külön vannak, és a csaj egyszer csak felbukkan terhesen a semmibõl? Tételezzük fel, hogy nem alaptalanul merült fel a kétely a leendõ apában.
Azt nem tudom, hogy utána lehet-e, de ha bíróságra megy, a nõ nem tagadhatja meg (kivéve ha férjnél van, akkor nem indíthat pert). Amúgy vannak magánlaborok, kb 40 ezer Ft és titokban is elvégeztetheti.
Addig ne írja alá az apaságit. Ha aláírja azzal vállalja az apaságot és annak a költségeit is. Tesód menjen bíróságra és kérje az apasági vélemény megállapítását. Azt nem utasíthatja vissza az anya, mert bíróság kötelezi rá. De ehhez kell, hogy ne írja alá az apaságot, addig üresen hagyják.
Ha bizonytalanság van és a nõ még nem is együttmûködõ, akkor mindenképp forduljon bírósághoz.
Mi most írtuk meg az apasági nyilatkozatot, nem olyan régen. Igaz, 100%-ban hûséges vagyok a páromhoz, de beszélgettünk errõl a kérdésrõl, hogy mi történik akkor, ha... A lényeg nagyon egyszerû: ha a tesód aláírja az apasági nyilatkozatot azzal magáénak ismeri el a gyermeket, független attól, hogy így van-e, vagy sem. Kérhet utána DNS-vizsgálatot, de attól még a gyerek az õ nevén lesz. Az apasági nyilatkozat nem azzal kapcsolatban íródik, hogy a gyermeknek ténylegesen ki a vérszerinti apja. Erre ki sem tér. Egyszerûen arról szól, hogy XY JOGILAG elismeri, nem pedig biológiailag. Szóval, ha aláírja, akkor hatalmas hercehurca, míg visszavonhatja, így ha bizonytalan, elsõ az apasági vizsgálat.
Hat ha engem kérne a párom dns tesztre en se egyeznek bele. Milyen jogon gyanúsít azzal, hogy megcsalom??? Menjen csak a bíróságra, ha akar. Ha ott derül k, hogy o az apa, akkor az ingyenes apasagi yilatkoza helyett fizetheti a tobbszazezres ns teszt díjat es a perköltséget. Arról nem is beszélve, hogy onnantól kezdv mindent megtennék, hogy soha semmilyen kapcsolata ne legyen azzal a gyerekkel.
Nos, igaz, en magamból indultam ki, nálam nem eselyes a megcsalas. 5. voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 5.-ik válaszoló: azért merült fel az apaság kérdése, mert a testvérem 3 hetet külföldön van, egy hetet itthon és a csaj volt võlegénye is visszajár a csajhoz. Az egész terhesség alatt olyan dolgok történtek, melyek gyanúra adhatnak okot, ezeket nem részletezem. Tehát az egész kapcsolatuk elég bonyolult, volt eljegyzés, szakítás stb. Úgyhogy addig ne ítélkezz, míg a tényeket nem ismered!
Nem itelkeztem, magambol indultam ki. Ez esetben nem kell alairni az apasagi nyilatkozatot. Ha a holgy akar, indithat pert. Ha nem biztos abban, hogy ki az apa, nem fog, mert a perkoltseget es a tesz koltseget a vesztesnek kell fizetnie. Semmit ne irjon ala a testvered

Akkor mi van, ha a kertünkbe bejön egy kutya, és én kárt teszek benne- kiontom az életét? Ez jár bármiféle jogi következménnyel?

A "kedves" szomszéd b4s2ik megcsinálni a kerítést, csak a beton keret van meg, de ott simán bejönnek hozzánk az utcáról a kutyák.

Legjobb válasz: A te kerítéseddel mi van?

A te kerítéseddel mi van?
Jár jogi következménnyel. Jobb esetben csak a bíróságra kell járnod, rosszabb esetben fizetned is kell. Legrosszabb esetben õk maguk fognak elintézni. Amúgy meg nem a kutya tehet róla, hogy nincs kerítés, nem is õ fogja megépíteni, ha agyonvered akkor se.
Ha az utcán kóborolnak a kutyák, akkor tessék szólni a jegyzõnek! Igen, jár állatkínzásért bírság! Legjobb esetben fél-1 év börtön (remélem ezt kapnád, megérdemelnéd), rosszabb esetben csak pénz bírság.
HA NEM TUD ROLA SENKI AKKOR ÁSD EL A KERTBE ÉS NE BESSZÉLJ RÓLA SENKINEK.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem az én házam, a szüleimé. Az egész utcában úgy van, hogy minden teleknél a bal oldali kerítést kell megcsinálni. A telek bal szélén van kerítés, csak ezek a nyomorékok nem csinálták meg. Arról nem beszélve, hogy télen a havat se nagyon lapátolják... De a kérdésedre a válasz, hogy az én kerítésem áll.
Talán mondd meg a szomszédnak, ha a miatta hozzád betévedõ kutyák kárt csinálnak, neki kell megtérítenie, az õ hibájából történt. Beszéltél már vele a kerítésproblémáról? Az is lehet, hogy egész egyszerûen nincs pénze megcsinálni, mert mondjuk munkanélküli.
Nagyon sajnálnám az állatot ha bántanád! Bemégy a lakóhelyeden lévõ önkormányzathoz és megnézed mit ír a helyi rendelet a kerítéssel kapcsolatban.Megkéred a birtokvédelmet és azon belül felsorolod hányszor okoztak neked kárt a kutyák illetve az a szomszéd aki nem hajlandó a köteles részét teljesíteni. Kérsz segítséget a Közjegyzõtõl.Ha a helyi rendelet nem tartalmaz megoldást a kerítés építésével kapcsolatban , akkor csak bírósági úton tudod elintézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat. Nyilván nem fogok csak úgy kutyát bántani, de ha megtámadja a kutyánkat, vagy valakit, akkor igen. A szomszéd rohadt lusta, kétlem, hogy nincs pénzük, mert van 2-3 autójuk, "kisleányuk" taxival megy iskolába..
Mondjuk nem a kutyának kéne szenvednie azért, mert a gazdái nem vigyáznak rá. Ha kinyírod szerencsétlent, két hét múlva úgyis lesz másik kutyájuk, aztán azt is megölöd majd? Nagyon értelmes és együttérzõ ember lehetsz. Próbálj meg beszélni velük, ha nem megy, szólj a jegyzõnek. Kötelessége eljárni.

Mi van ha hőtükröt teszek fel a radiátor mögé, de kihagyom azt a tagot, ahol a költségmegosztó van?

Vagy esetleg kihagyok még egy-két tagot a költségmegosztó mellett jobbra és balra? Szerintetek ennek van értelme? Mert ugye akkor közvetlenül nem ver?dik vissza a mér?re a h?.

Legjobb válasz: Semmit sem érsz el vele! A költségmegosztó az érintkezési felületen méri a radiátor hõmérsékletét, a külsõ oldalán pedig a szoba hõmérsékletét! Ha hideg a radiátor, de meleg a levegõ, akkor is számol, és fordítva is...

Semmit sem érsz el vele! A költségmegosztó az érintkezési felületen méri a radiátor hõmérsékletét, a külsõ oldalán pedig a szoba hõmérsékletét! Ha hideg a radiátor, de meleg a levegõ, akkor is számol, és fordítva is...
"A költségmegosztó az érintkezési felületen méri a radiátor hõmérsékletét, a külsõ oldalán pedig a szoba hõmérsékletét! Ha hideg a radiátor, de meleg a levegõ, akkor is számol, és fordítva is..." Nem értem, ha nem fûtök egész évben, de a szoba hõmérséklete 20 C-fok akkor azt szinte minden elem felveszi magyarul a radiátor is kb 20 fokos lesz kicsit kevesebb. Nyáron amikor a lakásba van 28 fok a radiátor szintén felveszi majdnem azt a hõt, tehát ha villany radiátorral fûtök is akkor is átmelegszik minden annyira mint a szoba hõmérséklete, mivel lehet olyan hideg a radiátor akkor ha a szoba 20 fokos talán jegelnem kéne és akkor kezdene mérni??? Szerintem ez amit írtál badarság:"Ha hideg a radiátor, de meleg a levegõ, akkor is számol, és fordítva is..." Egyébként mértem digitális mérõ mûszerrel a levegõ és a radiátor hõfokát azért gondolom így.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az infót.

Amíg nincs meg a gyermek elhelyezésről a papír köteles az anya odaadni a gyereket az apának? És mi van ha nem teszi meg? Vagy ha az apa nem hozza vissza.

Kérem csak az válaszoljon aki igazán tudja mert tippeket már kaptam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Amig a gyerekelhelyezésröl nincs döntés, addig nem kell az anyának odaadni, met az apának ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neki. Tehát elviheti a gyereket elkérés nélkül.

Amig a gyerekelhelyezésröl nincs döntés, addig nem kell az anyának odaadni, met az apának ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint neki. Tehát elviheti a gyereket elkérés nélkül.
A kérdező hozzászólása: És úgy hogy adja oda az anya ha fél vele találkozni, mert adott már rá okot? Így is köteles?
Tudsz a biróságon kérni ideiglenes gyerekelhelyezést, természetesen megindokolva, akkor már nem vagy köteles odaadni.
Az apa magyar állampolgár? Ha ugy gondolod, hogy elvinné külföldre, akkor mindenképpen intézkedj - és jó, ha keresel egy ügyvédet, ez fontos.
Vegyél még egy tesztet, és mégegyszer csináld meg..az biztosabb..
A kontroll ablakban kell, hogy legyen csík, mert az jelzi, hogy mûködött a teszt. Vegyél még egy tesztet, de másfajtát!
lehet rossz a teszt, vegyél mégegyet. de ha két csík azért volt lehet baba, szerintem vagyél másikat de csak 2 nap múlva csináld meg mert akkor már erösebben kell hogy mutasa.
A kérdező hozzászólása: na igen, de az a baj, hogy a kontroll ablakban és a másik ablakban is függõleges csík kellett volna legyen. nekem viszont a kontroll ablakban függõleges volt a másik ablakban vízszintes! ez mi a fene???
Biztos, hogy rossz volt a teszt. Ismételd meg reggeli elsõ vizeletbõl.

Van egy Orosz KAMA 10 álló szivattyúm hamar felmelegszik, én arra gondoltam, hogy a szóró fejek miat de ha nem teszek rá semmit ugyan úgy fel melegszik mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Ha van ampermérõd akkor mérj áramfelvételt.Víz nélkül 1,5-1,8-nál több nem lehet mert akkor gond van a tekercsel vagy csapágyakkal vagy gyakori ok az is hogy két darab 15-ös szimeringet tesznek a 16-os tengelyre és ettõl elég jól tud szorulni a motor.Egyébként amíg a kezed állja a hûtõbordákat addig ne törödj vele,ez természetes.

Ha van ampermérõd akkor mérj áramfelvételt.Víz nélkül 1, 5-1, 8-nál több nem lehet mert akkor gond van a tekercsel vagy csapágyakkal vagy gyakori ok az is hogy két darab 15-ös szimeringet tesznek a 16-os tengelyre és ettõl elég jól tud szorulni a motor.Egyébként amíg a kezed állja a hûtõbordákat addig ne törödj vele, ez természetes.
A kérdező hozzászólása: Amper mérõm van csak nem igazán tudom használni de le írnád , hogy pontosan mit mérjek ha lehet ?
Elõször is váltakozóáramú (AC ~)ampermérõ kell, ez fontos.Sok multiméter csak egyenáram ampert mér.Legegyszerûbb a villásdugót szétkapni, ezután egyik szálat visszadugod a konnektorba, a másik szálba beiktatod az ampermérõt(ha tudod melyik a fázis akkor azt mérd), a földelés vezetékét ideiglenesen kihagyhatod amíg mérsz, de utána kösd vissza rendesen, és persze mindvégig nagyon ügyelj hogy ne érj hozzá semmi fémhez, mert csúnyán megráz.Legbiztonságosabb ha legelõször áramtalanítassz mindent a villanyóránál, ezután összekötözgeted a fent leírt módon, majd elsétálsz visszakapcsolni az áramot, megnézed mit mutat az ampermérõ, majd újra áramtalanítassz és visszakötsz mindent, így nem érhet baj, de ha nem vagy biztos magadban akkor inkább hagyd az egészet.
Mennyire melegszik fel egyébként? Ha kézzel megtudod fogni akkor még semmi gond sincs. A másik meg hogy ezt a szivattyút átemelésre tervezték tehát mennyiség van inkább mint nyomás. Villszer.
A kérdező hozzászólása: Szinte süt olyan szinten melegszik .Én ásott kútból szivattyúzom a vizet öntözésre . Mondtak olyat is hogy mérjem meg azt hogy nem e zárlatos azt pedig úgy hogy egyik szálat a dug villán a másikat pedig a motor testén így tudom megnézni hogy zárlatos e az omot kellet mérni de nem mutatott semmit egyik dugvilla szálon sem mindenütt 0-lás volt .
Minél jobban szûkíted és minél messzebb nyomatod a vizet annál jobban melegszik.A szórófejektõl valóban jobban melegszik a Kama, de bírnia kell, egyik ismerõsöm 10 éve csak szórókkal használja õket és egyszer kellett csak hõkioldót cserélni.A legtöbb amit tehetsz hogy ne a tûzõ napon legyen a szivattyú, hanem árnyékban, és járjon a levegõ körülötte, valamint a szóróig jó vastag tömlõ menjen hogy ne vesszen a nyomás és ne erõlködjön feleslegesen.
Meg persze túl kicsi szórót se használj, vagy akkor többet kössél rá, mert különben megfojtod a szivattyút.Legalább 50-60 liter/perc meglegyen.

Ha teherbeesik egy nő, akkor mikortól vannak terhességre utaló jelek és mikor mutatja ki a teszt? Melyik teszt mutatja ki a legelőbb?

Legjobb válasz: Vannak érzékenyebb tesztek, azok korábban kimutatják.Sajnos nevet nem tudok, én egy sima tesztet vettem miután már kb 1-2 hete nem jött meg. Sokan egybõl csinálnak miután nem jön meg, én ezt nem ajánlom.Mert sajna néhány nap késés simán benne van a pakliban, és az nagyo csalódás tud lenni.Én így jártam....ezért nem rohantam egybõl tesztért, de persze ez egyéni. Jelek elvileg szédülés, mellfeszülés, esetleg hányinger, fáradékonyság.De nem törvényszerü, nem mindenkinek vannak tünetei. Remélem tudtam segíteni:)

Vannak érzékenyebb tesztek, azok korábban kimutatják.Sajnos nevet nem tudok, én egy sima tesztet vettem miután már kb 1-2 hete nem jött meg. Sokan egybõl csinálnak miután nem jön meg, én ezt nem ajánlom.Mert sajna néhány nap késés simán benne van a pakliban, és az nagyo csalódás tud lenni.Én így jártam....ezért nem rohantam egybõl tesztért, de persze ez egyéni. Jelek elvileg szédülés, mellfeszülés, esetleg hányinger, fáradékonyság.De nem törvényszerü, nem mindenkinek vannak tünetei. Remélem tudtam segíteni:)
A peteérés útán úgy 10 nappal már kimutatja a ClearBlue, a Corax. De legbiztosabb a vérvétel, az tutira leghamarabb kimutatja, hogy van-e a véredben HCG. A jelekbõl meg semmit nem tudsz meg, mert lehet másnak is ilyen tünete vagy lehet, hogy semmi jele nincs vagy ugyanolyan, mint mielõtt megjönne.
a ciklus hányadik napjánál tartasz??késik már?tesztet csináltál már??netti!!
A kérdező hozzászólása: Negativ a teszt, és nem rendszeres a menstruációm! De benne volt a kérdésbe...
Én is ugyanígy voltam.És azóta már van egy gyönyörû 16 hónapos kislányom! Menj el orvoshoz!Ha a vizsgálaton nem tudja kitapintani elküld ultrahangra és ott majd megmondják.De elõtte csinálj még egy tesztet.
ha ennyire rendszertelen mért nem mész el dokihoz!!így nem lehet sokat mondani!!netti!!
Nekem is rendszertelen a menszim. 4 éve szenvedünk a párommal, jártunk orvosról orvosra... ilyen gyógyszer, aztán olyan.... ettõl tuti teherbe esek.... na ennek plusz 20 kg lett a vége :( Szóval december közepe óta nem szedek semmit. Elegem lett a kísérletezgetésekbõl! Mert a menszim azóta sem állt be, és babánk sem lett. Nem fogok életem végéig ki tudja milyen gyógyszereket szedni, csak azért, hogy rendszeresen menstruáljak és felhízzak még vagy 50 kg- ot..... A baba témával meg úgy vagyunk, ha a jó Isten akar adni nekünk, akkor fog is! A legújabb fejlemény pedig, hogy egy hónapja fájnak és meg vannak duzzadva a melleim, és csak barnás folyásom volt menszi helyett. Talán most jött el az idõ :D
utolsó vagyok. két napra rá, ahogy az utolsó hozzászólást írtam pozitív lett a tesztem! Karácsonykor lementünk Máriapócsra a kwegyhelyre, és rá 3 hétre teherbe estem!
A pozitív napon vagy napokon meg az elsõ negatív napon feltétlen legyetek együtt! A kalkulátorral meg ne foglalkozz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ

Ha terhes lennék, s dolgozom 12ór, nehéz fizikai, mit tehetek, hogy el ne menjen a baba, mivel dokihoz ugye csak a + teszt után 1-2 héttel érdemes. Addig nem is akarok szólni, mert mi van ha mégsem jött össze? Se baba, se munkahely:- ( Mit tehetek?

Legjobb válasz: Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia

Én is így lennék. Ha van egy pozitív teszted, akk a háziorvos vesz fel táppénzre addig, amíg a nõgyógyász nem vehet fel. És mikor megvan a baba szívhangja(6 hét körül), akk már végleges táppénzre mehetsz. Szia
Mit dolgozol? Kell emelned? Vagy csak állómunka? Én az 5.hónapomig dolgoztam napi 12 órát heti 1 szabadnappal, állómunka... Nem lett baj, sõt, nagyon fitt kismama voltam és minden rendben volt. Ha emelned kell, az a baj, menj el táppénzre ha nagyon aggódsz, még nem tudsz biztosat.
Én a pozitív teszt után egybõl mentem nõgyogyihoz, megállapította, hogy 5 hetes terhes vagyok, szívhang még nem volt, de egybõl mentem táppénzre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors és pontos választ. Eddig ezt nem tudtam, hogy házi orvos is felvehet. Mihelyt lesz + teszt, amit remélek, hogy hamarosan lesz, már megyek is táppénzre. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Állok, emelek. Konyhán dolgozom. Remélem, hogy (eddig ugyan - a teszt, de még nem is lehetne + csak én nem bírok magammal, )nem lett semmi baj a sok emeléstõl, nem éreztem semmit.Nem volt hirtelen nyilalás, szúrás.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ! Most már ezen a téren teljesen nyugodt vagyok. Most már csak egy + teszt kéne, de az nagyon:-))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!