Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha a menstruációm (78 db)

Megkérdezi a nőgyógyász, hogy mikor volt az első menstruációm? És mi van ha nem tudom napra pontosan sem?

Csak azt, hogy 12 éves koromban..

Legjobb válasz: Ez elég lesz neki. Csak az utolsó menstruációt kell (ha kérdezi) napra pontosan megmondani.

Ez elég lesz neki. Csak az utolsó menstruációt kell (ha kérdezi) napra pontosan megmondani.
Tõlem egyik sem kérdezte meg (3 éve váltottam dokit). Mindig az utolsó havi dátumát kérdezi meg.
Szerintem elég ha csak azt mondod meg, hogy hány éves korodban jött meg.

Ha a menstruációm után, 3 napig védekezés nélkül szeretkezek a barátommal, lehetek terhes? Úgy hallottam hogy van egy időszak amikor nem termékeny a nő, és akkor védekezés nélkül lehet csinálni. Az mikor van?

Legjobb válasz: uuu,te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit,sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S

uuu, te.. ez baromság!! nincs olyan idõszak, amikor a nõ nem fogékony.. ha bejutott a pasi spermája a hüvelyedbe, akkor kezdhetsz izgulni, terhes vagy-e! vagy szedj be gyorsan esemény utáni tabit, sztem. am.meg hülyén csináltad, a menstruáció ALATT van a legkisebb esély arra, h a nõ teherbe esik, nem utána..!!:S
Akkor van a legnagyobb valószínûsége. Mert ha belevesszük, hogy a spermium 5-6 napig életképes, akkor kb. pont peteérés idõpontjában vagy. Védekezni mindig kell, mert ovuláció a ciklus bármely napján bekövetkezhet. (Még erõs orgazmus hatására is.) De szerintem ezek igen komoly dolgok, úgyhogy ne ezekre a válaszokra hagyatkozz!
Abban igazad van, hogy 48 óráig életképes a spermium, de ez csak egy átlagos szám, nem lehetetlen, hogy utána is megtermékenyíti a petesejtet. Na de nem okoskodok, mert igaz hogy ilyen közegben dolgozom, de nem nõgyógyász vagyok. Remélem, nem haragszol, nem kioktatni akartalak.
Egészségügyben
Szabad kérdezni mit dolgozol?
Van az öt nap is! (Én ebben dolgozom, ha én nem tudnám, akkor ki?!) De ha nem hiszed, üsd be a keresõbe hogy "megtermékenyítés", és ott utána olvashatsz. De ha ezek után sem hiszed el, hát akkor így jártam. Nekem aztán teljesen mindegy...
Utánanéztem, tényleg rosszul tudtam, maximum 2 nap!
Te nem tudod jól! Igen is, a spermium akár 5 napig is életképes ha bejut a nõi szervezetbe! Nem hiszed? Nézz utána!!!
Ezt ki mondta neked barátom, hogy a spermium 5-6napig életképes?Jó nagy tévedés! Akkor vázolnám a szitut: Az átlagos nõi ciklus 28napos, aminek a közepén van peteérés, azaz 14.napon, ettõl számított +-5nap a legtermékenyebb idõszak.Tény h a menstruáció környéki napok a legbiztonságosabbak, de az sem 100%. Amúgy a sperma a nõi hüvelyben jó esetben 24óráig életképes.Érdekesség, hogy szabad levegõn kb 1 óráig, ha nem sérül meg.
Na már én is hülyeséget írok! (Hát hiába! A kapkodás...) Nem 48 óráig életképes, hanem 48 óráig termékenyítõképes... Szóval ebben van igazad.

A menstruáció késleltetésére kapam tablettákat. Mi van, ha akkor kezdem el szedni, mikor már megvan, akkor elmúlik?

Nyaralni megyünk vasárnap, akkor kell beszednem az elsőt, hogy elég legyen az egész nyaralás alatt. De félek, hogy már mavagy holnap megjön. Akkor is elkezdhetem szedni vasárnap, elmúlik? Vagy akkor már nem ér semmit? És mikor látom, hogy éppen kezd megjönni, és akkor szedem be?

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert kaptál? Ha vmilyen progeszteron készítményt kaptál (márpedig gondolom azt kaptál), akkor ha már elkezdesz vérezni nem fog elállni tõle. Az orvos nem mondta, hogy menzesz elõtt kell elkezdeni?

Milyen gyógyszert kaptál? Ha vmilyen progeszteron készítményt kaptál (márpedig gondolom azt kaptál), akkor ha már elkezdesz vérezni nem fog elállni tõle. Az orvos nem mondta, hogy menzesz elõtt kell elkezdeni?
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy elõtte kellene elkezdeni, de nem tudtam, mikor jön meg. És épp most láttam, hogy megjött, szóval most nem tudom, mi legyen. Biztos nem múlik el, ha elkezdem szedni?
Jó eséllyel nem.
A kérdező hozzászólása: De ha mégis megrpbálom, attól lehet valami bajom? Mert nagyon kényelmetlen lenne így utazni küldölre, autóval, meg sem tudunk állni elég sûrûn, meg rendes helyeken. Meg így fürdeni sem tudok az elsõ napokban :/
Mivel megjött a menstruációd a méhnyálkahártya elkezdett leválni, ezt már nem tudod megállítani. Gondolom Norculotot kaptál vagy ehhez hasonlót , ez már nem segít a vérzel.
A kérdező hozzászólása: Értem. És mivel tudom elérni, hogy vasárnap esig nagyjából túl legyek rajta? Szóval, hogy hamarabb elmúljon, vagy csökkenjen minimálisra?

21 éves szűz lány vagyok, mi van akkor ha a menstruáció 2 hónapot kimarad és tart 3-4 napig, Mit tegyek? Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Millió oka lehet, pl. anorexia, hormonzavar, ... Menj el nõgyógyászhoz!

Millió oka lehet, pl. anorexia, hormonzavar, ... Menj el nõgyógyászhoz!
Elõször fordult elõ?
A kérdező hozzászólása: Nem, már többször elõfordult, annyira h nem tartom számon mert mindig változó!
A kérdező hozzászólása: Már többször is elõfordult, nem tartom számon mert mindig változó!
Pedig jo lenne ha számontartanád. Kis jel naptárban, füzetben és a nögyogy is könnyebben tájékozodik.
Mindenképpen jegyezni kellene...

Nőgyógyászhoz akarok időpontot kérni mert sokat késik a menstruációm, de mi van ha akkora kapok időpontot amikor megjön?

Legjobb válasz: Akkor, ha mégis megjönne, akkor lemondod az idõpontot és kérsz egy másikat.

Akkor, ha mégis megjönne, akkor lemondod az idõpontot és kérsz egy másikat.
16 éves korodig nem foglalkozik vele, hogy késik, vagy kimarad. persze ha nincs más tüneted... akkor ez nem probléma, még ráérsz akkor!
Viszont ha nem lesz semmi baja a Kérdezõnek, és azt egy szakember mondja, nem pedig egy névtelen internetes fórumozó, aki nem is ismeri a Kérdezõt, akkor megnyugodhat, mert az a biztos!
De ha elmész, akkor meg fog vizsgálni manuálisan, de azt fogja mondani, hogy nincs semmi gond még akkor, ha késik a menstruációd, majd ha 16-17 éves korod után is rendszertelen, akkor gyere vissza.
Az 57%-os válaszolóra ne hallgass! Mindenkit le akar beszélni arról, hogy orvoshoz menjen! Olyan okosnak képzelni magát, hogy azt hiszi, hogy látatlanban biztosabbat tud mondani, mint az orvos személyes találkozásnál!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló akkor hiába megyek el nem fog megvizsgálni se?
A kérdező hozzászólása: 15/L
ha van ilyen fájdalmad mindenképp menj el orvoshoz.
Ha akkora kapsz idõpontot, mire megjönne a menstruációd, akkor felhívod a dokit, hogy mit csinálj.
A kérdező hozzászólása: 4éve, és kb.2hete késik. 1hete reggel az alhasamban nagyon erõs szúrást éreztem és alig tudtam menni kiegyenesedni amíg nem vettem be fájdalomcsilapító gyógyszert.
Akkor kérsz másik idõpontot. Hány évé menstruálsz?
Nem érdemes elmenned, mert ez teljesen normálisnak tûnik még. Valóban majd 16 éves kort betöltöd, és még esetleg mindig fennállna ez agond, akkor menj majd el. Most nem csinálnak semmit, csak megvizsgálnak és türelemre intenek.

Az normális, ha a menstruációm 38 naponta jön meg? Mindig rendszeres, néha fordul csak elõ, hogy 1-2 nap eltérés van aközött, hogy mikor kellene megjönnie, és hogy mikor jön meg.

14/L

Legjobb válasz: Kicsit hosszú, ha késõbb nemi életet élsz már, és rákszûrésre mész, kérdezz rá a nõdokira, hogy szerinte normális-e. De ha rendszeres, és semmi furcsaságot nem észlelsz magadon, akkor csak ilyen a szervezeted. :)

Kicsit hosszú, ha késõbb nemi életet élsz már, és rákszûrésre mész, kérdezz rá a nõdokira, hogy szerinte normális-e. De ha rendszeres, és semmi furcsaságot nem észlelsz magadon, akkor csak ilyen a szervezeted. :)
Egyébként lehet, hogy késõbb még változni fog. Nekem is az elsõ pár évben inkább 32-35 naponta jött meg, most meg 26-28 naponta.
Nincs ezzel semmi baj, nekem is hasonló volt, aztán 18 körül lerövidült 29-31 napra.
Még nem állt be a ciklusod. A lányomnak 33. napra jön meg. 4-5 napot szokott csúszni neki.

Ritkán van meg a menstruációm, de ha megjön akkor valamikor 2 hétig is eltart ezt mi okozhatja?

Valamikor 2-3 hónap is eltelik...

Legjobb válasz: Vagy fiatal vagy és nem áll még be, vagy a hormonháztartásoddal van valami gond. Esetleg ciszta. Vizsgáltasd ki orvossal!

Vagy fiatal vagy és nem áll még be, vagy a hormonháztartásoddal van valami gond. Esetleg ciszta. Vizsgáltasd ki orvossal!
Az orvos megmondja
Nem vagy meddõ, hisz anyukád sem volt az. Nekem is késõn jött meg, no para.
Szerintem sem késõ. Amúgy is örülj. Én minden percét átszenvedem.
Azt szokták mondani az orvosok, hogy kb. mindenkinek olyan idõsen jön meg, mint az anyukájának. Szóval ezzel nincs semmi baj :)
azért ez nem így van, hogy örülj, hogy még nem jött meg. 10-15 évvel ezelõtt normális volt, hogy egy lány 16 évesen menstruál elõször. Ma már nem az. Én a helyedben nõgyógyászhoz fordulnék ezzel a problémával.
te lány, inkább örülj, hogy nincs havi gondod :D...egyáltalán nem vagy vele megkésve, aggódj majd 18 évesen...viszont egy jó tanács, tegyél a táskádba egy-két betétet és egy pótbugyit, mert amilyen szerencséd van, nem otthon fog megjönni ;)
Szia! Nyugi! És inkább örülj, hogy minél késõbb indulnak be a hormonok (tapasztalat) :) Majd akkor nekiállhatsz aggódni, ha már 18 vagy, de szerintem még akkor sem, inkább el kell menni nõdokihoz és õ megmondja akkor tutit... A többieknek meg nem kell tudni, hogy neked még nem jött meg... tegyél be egy betétet, havonta egyszer, legyél levert, csinálj úgy mintha görcsölne a hasad... ennyi az egész :) közben meg jókat kuncoghatsz magadba :)
19:55-nek Pont hogy az a rendellenes, hogy egyesek már tíz évesen menstruálnak. A 16 igenis normális, unokahúgom 18 volt, mikor megjött neki. Nem veszít semmit, sõt. Éveket spórol. Teljesen egyedi, hogy ki mikor érik meg hormonálisan. Õ még nem érett meg. Ez nem betegség. Nekem sokkal betegebbnek tûnik, hogy kislányok tíz évesen (sõt, egy rokon kisály kilenc évesen!) menstruálnak.
De egyébként nem vagy túl vékony? Mert az gyakran szokott gondot okozni.
A kérdező hozzászólása: nem hinném... 178cm vagyok, és 54 kg... sokat sportolok...
178 centihez az 54 kg az elég kevéske, lehet, hogy nálad is ez a gond.
Kedves 13:47 Én most vagyok 176cm 49kg 28 éves... és már megvan jó ideje... 16 éves koromban kb. 160 cm voltam és 40 kg... Szerintem semmi gond sincs a súlyával, feltéve, ha õ is jól érzi magát a bõrében :)
Szerintem is menj el nõgyógyászhoz, biztos ami biztos. A barátnõmnek sem jött meg, õ is elment dokihoz, és õ kapott is gyógyszert (16 volt akkor õ is). Lehet, hogy nálad nem is kell gyógyszer, de azért mégis megnyugszol te is.
Szerintem inkább örülj hogy nem fáj a hasad:D Bár én fiú vagyok, nem menstruálok:D de biztos nem lehet jó érzés.A biztonság kedvéért azért menj el nõgyógyászhoz!
fehér folyás is csak akkor lesz, ha menstruálsz már, és tényleg ne aggódj, teljesen normális, hogy még nem jött meg (3-4-5-6 évet már így is megspóroltál, nem kellett kellemetlen betétben ücsörögj és nem kellett rá költeni se :) )
20:06..anyu tanítványai között is akadt egy 9 éves kislány, képzelheted, szegény kis másodikost, mikor sírva ment be a WC-rõl anyuhoz, hogy õ nagyon beteg, mert vérzik :(
20:00 "19:52 - minek szenvedjen, ha nem muszáj??" Ha esetleg cikizik az osztálytársai...nálunk sajnos sûrûn elõfordult... tudod milyenek ha valaki különbözik a többitõl..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat kicsit megnyugodtam:) Azért parázom, mert még fehérfolyásom sem volt..
19:52 - minek szenvedjen, ha nem muszáj??
A cickafarok+margaréta (vagy milyen) tea segít hogy hamarabb megjöjjön ;)

Ha a menstruáció előtti napokban (nem egyfolytában, csak időközönként) mindjárt megjön érzésem van, akkor mire számíthatok?

A peteérés kb.7 napja volt. Beágyazódástól is lehet ilyen fájás? Tüneteim nincsenek ezen kívül.

Legjobb válasz: Szia. Saját példámból indulok ki, minden lehetséges, még bármi lehet belõle. Kitartást! Nekem is az kellene.

Szia. Saját példámból indulok ki, minden lehetséges, még bármi lehet belõle. Kitartást! Nekem is az kellene.
bármi lehet belõle. inkább ne éld bele magad akkor nem lesz nagy csalódás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ha a menstruációm 5. és 6. napján barnás fémes illatú, folyásom van az mit jelent?

Legjobb válasz: Azt, hogy lassan véget ér. Lehet, hogy egy kis vasszagot érzel...

Azt, hogy lassan véget ér. Lehet, hogy egy kis vasszagot érzel...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!