Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha 6 (172 db)

A 6 hetes kontrollnál be kell tölteni a 6 hetet, vagy előtte pár nappal már lehet menni? És mi van, ha akkor még van folyásom?

Legjobb válasz: Szerintem 1-2 nap ide vagy oda nem számít. A folyással meg ne foglalkozz, az orvosok már láttak mindenfélét és hozzá vannak szokva.

Szerintem 1-2 nap ide vagy oda nem számít. A folyással meg ne foglalkozz, az orvosok már láttak mindenfélét és hozzá vannak szokva.
Nem fontos pont 6 hét!Én 8 hetesen voltam, akkor volt idõm!Nem az a fontos mikor, hanem azt hogy lásson az orvos a szülés után kis idõvel, mert ha elváltozás van, vagy nem úgy gyógyul a seb akkor tud segíteni!
Én is elõtte voltam pár nappal, semmi gond. Nekem minimális barnázásom volt még akkor, de a doki mondta, hogy 1-2 pici ponton látni, hogy szültem, de 99%ban begyógyult a seb kívül-belül. Rá 3-4 napra minden folyásom elmúlt.
A pár nap biztos nem gond! Az én dokimnál nagyon nehéz idõpontot kapni, így a második babám után, rögtön ahogy hazaértem a kórházból, bejelentkeztem 6 hetes kontrollra. Az asszisztensnõnek bemondtam a szülésem idõpontját, és õ adott idõpontot. Egy héttel elõtte esett le nekem, hogy még az 5 hetet sem töltöm majd be, amikor megyek. Izgultam, hogy mi lesz, de nem mertem új idõpontot kérni, mert az meg csak kb. 10 hetesen lett volna meg... :o) A dokim elmondta, hogy semmi baj, max. még nem állt vissza minden, a méhszájam már szép zárt volt. Ha lett volna utána valami panaszom, akkor vissza kellett volna menni még egyszer, de szerencsére nem kellett, mert minden rendben azóta is (most 4 hós a baba) :o) A folyás szintén nem számít, mert vannak, akiknél 6-8 hetes korig is megmarad. (Amint fent is írták, a doki már látott ilyet...)

Üdv! Mindenhol azt olvasom hogy a nagyszülői kapcsolattartás jár a nagyszülőnek ha a szülők elváltak. De mi van ha a szülők együtt élnek és mindketten azt szeretnék hogy ne találkozzon a 6 éves gyerek a nagymamával? Mit tehetek?

Legjobb válasz: Nem jar, csak kerheto. Egyutt elo szulok eseten nem valoszinu, hogy megitelnenek ilyet, ha mindketto ellene van. Mi a problema vele, hogy ki akarjatok tiltani a gyerek eletebol?

Nem jar, csak kerheto. Egyutt elo szulok eseten nem valoszinu, hogy megitelnenek ilyet, ha mindketto ellene van. Mi a problema vele, hogy ki akarjatok tiltani a gyerek eletebol?
Nézd, az egyik momdatodban azt állítod, hogy "nem lett belõle ügy" a másikban meg azt, hogy emiatt vettek el a szuloi felugyeleti jogodat. Akkor csak lett belõle ügy, ráadásul a ferjedet bûnösnek kellett ítélni, egyebkent nem vettek volna el a felugyeleti jogodat.....
A kérdező hozzászólása: Az anyám feljelentést tett majd egybõl a gyamhivba ment. Elmondta h megtette a feljelentest es nála van az unokája. Pár nap mulva kaptam 1 levelet h a felügyeletijog az anyámé, mivel én a férjemmel élek és így mégsincs ¨veszélynek kitéve¨ a lányom. Azóta a rendõrség lezárta az ügyet mert a lányom nem tudta bizoonyitani h vmi történt. Amikor én kérdeztem nem is tudta elmondani h mit csinalt vele a férjem. Tudtam h nem igaz a történet, de mivel anyam utalja a võjet, ez remek alkalom volt neki!
Kamuzhatsz tovább, kedves, ez tudod nem igy megy.
A kérdező hozzászólása: Hát pedig ez így történt, sajnos nem kamu! Bár az lenne... :(
A kérdező hozzászólása: Egyébként két ügyvédnel is jártam. Az elsõnél akkor amikor elvették a felügyeletet. Azt mondta h elmult 12 eves, eldöntheti hol akar lakni. Aztan elmentem egy másikhoz is es azt momdta nagyon sok ilyen eset van, ez nem egyedi és õ fog nekem segíteni...jogilag, de lelkileg nem tud, gondolom. Szoval ha bárki azt gondolja h ez kamu, nagyon szivesen cserélek vele, vagy egyszerûen csak nem kell hozzászólni.
12 évesen meg véletlenül se dönthet róla, hogy hol akar élni. Esetleg 16 évesen.....ne kamuzz mar
A kérdező hozzászólása: Akkor az ügyvéd kamuzott... de ezt a kamut a gyámhivatal is megerõsitette, sõt papirom is van róla. Azóta gyerektartást is megítélt a bíróság mivel az anyam beperelt. Ez is kamu? Hát tök jó! Nekem elég valóságosnak tûnt!
A kérdésedben 6 éves gyerekrõl írsz. Itt a végén pedig egy 14 éves lányról van szó.Elég zûrös az életetek. Sajnálom a gyerekeket.
A kérdező hozzászólása: Ha már hozzászólsz, vehetnéd a fáradtságot h elolvasod az egészet. Nem csak eleje van és vége!
Eloszor 6 eves a gyerek, aztan 14.... Hagyjuk mar....
A kérdező hozzászólása: Lehet h 2 van????
Akko talán említeni kellett volna? Mellesleg ha kettõ van, akkor pláne kitalaciod az egész, ugyanis a valóságban mindkét gyereket elvettek volna tõled, nem csak az egyiket....
A kérdező hozzászólása: Azért vették el mert a lányom azt állította h a nevelõapja bepróbálkozott nála! Kicsit érthetetlen számomra is de ez van! Az anyámé lett minden jog!
Nem, nem irate ke
A kérdező hozzászólása: Leirtam h mi történt és hát ez nem is kisdolog!
Bíróság és kéred a kapcsolattartás lehetõségét.
A kérdező hozzászólása: A nagymama már odaédesgette magához a nagyobbik lányomat és ellenem fordította Hónapok óta nem áll szóba velem. A gyámhivban volt egy tárgyalás, a nagymama és a mi jelenlétünkkel. Az ügyintézõ felolvasta a jogszabájt és amikor én azt mondtam h csak úgy találkozhat a nagyi az unokával ha ott vagyok, (persze a nagyinak ez nem tetszett)akkor közölte a hölgy h márpedig meg KELL egyeznünk vmiben. Nem igazán volt választásunk, aláírtuk h 2 hetente 4 órát kettesben lehetnek. A nagyi beutazik a városba és 10.30tól 14.30ig (hõségbe, esõbe, fagyba) járják a várost. Hozzánk nem jön mert a férjemet ki nem állhatja, és nem kellett meghatároznia h hova viszi a gyerekemet! Mikor megkérdeztem az ügyintézõ meg is válaszolta: elmennek a mekibe ugye???? Azt is mondta az ügyintézõ h ez most két évig így marad, vagy kérhetjük a változtatást de akkor pszichológus vizsgálgatja majd a kicsit!
Hat mondjuk en inkabb a pszichologust valasztanam, ha annyira nem akarom a nagymamat a gyerek kozelebe.... Vagy fognam magam es elkoltoznek jo messzire a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Mi is gondolkodunk a költözésben... Minek az embernek ellenség ha ilyen anyja van!?
Már bocsi, de ez hogy alakult így? Ti vagytok a felnõttek, és a gyereknek kvázi választaniuk kell - szülõ-vagy nagyszülõ? Hogy lehet ilyennek kitenni a gyereket? És nem csak a nagymama a hibás, ti is, ez 2 félen múlik.
A kérdező hozzászólása: Nem kellene választaniuk ha az anyám és a rokonság hagyná h éljük az életünket. Az anyámnak rengeteg peres ügye van! Feljelenti a szomszédokat, a szerelõt, a lányát....
Azért valami lehet benne, hiszen a lányod szívesen van a nagyijával.
A kérdező hozzászólása: Persze! Ott nem kell mosogatni, közös szobába lenni a tesóval... A tanárai is meg vannak lepõdve h mennyire flegma lett. Egy teljesen normális lány volt, de mire 14 lett, kifordult magából.
Ha a nagyi veszélyezteti bizonyítható módon a gyereket, akkor lehet kérvényezni olyan láthatást, ami csak a családsegítõben történhet a családsegítõsök felügyelete mellett. Legtöbb helyen erre direkt van külön helyiség. Akkor a megfelelõ szakember figyelemmel kíséri a láthatást, nem történhet semmi olyan, ami a gyerekre káros, és a nagymamának is biztosítják így a láthatás jogát. Esetleg ezzel megpróbálkozhatnátok, de nekem még mindig nem derült ki, h mi a gond a nagymamával, azon kívül h elviszi mekibe, amit minden átlagos nagyszülõ megtenne ha kéri a gyerek.
A kérdező hozzászólása: A probléma onnan ered h a lányom azt állította a férjemrõl h bepróbálkozott nála. Elsõ perctõl tudtam h nem igaz (és nem váltam el tõle rögtön az anyám bánatára!!) de az anyám feljelentést tett a rendõrségen. Kihallgattak egy csomó rokont, az ofõt, igazságügyi szakértõhöz kellett vinni a lányomat és persze le is zárult az ügy mert nincs ügy! A felügyeleti jogomat elvették, az anyám beperelt gyerektartásért és a bíró is úgy beszélt velem mint egy utolsó senkivel, mert ha a gyámhiv elvett a fjogot biztos oka volt de nem mondhattam el h miért. Szóval ott volt egy szegény nagymama meg..... én! Gondolom örökre nem fog így maradni a dolog de egyenlõre beleõrülök ha belegondolok mi lett a családomból!
A kérdező hozzászólása: És a mekivel nincs probléma csak ne az ügyintézõ válaszolja meg a kérdést. Egyébként az anyám biztos h nem viszi el oda mert az pénzbe kerül!
Ne haragudj, de ahhoz, hogy elvegyék a szuloi felugyeleti jogot nem kis dolgot kellett elkövetni.....
A kérdező hozzászólása: Említettem is! Mivel a nagyobbik lányomról van szó így sztem sejthetõ h van egy kicsi. Õ a 6 éves! De miért is magyarázkodok egy olyannak aki csak kötekszik ahelyett h olvasna!!!??

Az agymenőkben (big bang theory) volt egy rész, talán a 6. évadban, amelyikben valami olyasmit találgattak, hogy mi van ha egy zombit megharap egy vérfarkas és egy vámpír mi lesz belőle. Melyik rész az? Vagy hogy volt?

Legjobb válasz: Azt hiszem úgy volt a kérdés, hogy mi van akkor ha egy zombi megharap egy vámpírt, az pedig egy embert, hogy mi lesz belõle :) pont tegnap néztem de már töröltem, az utolsó évad 4-5. része lehet, ilyen körül!

Azt hiszem úgy volt a kérdés, hogy mi van akkor ha egy zombi megharap egy vámpírt, az pedig egy embert, hogy mi lesz belõle :) pont tegnap néztem de már töröltem, az utolsó évad 4-5. része lehet, ilyen körül!
6.évad 9.rész :) ) ha zombi harap meg vámpírt a vámpír pedig egy embert akkor az emberbõl zombi vagy vámpír lesz? vagy zompír? Raj hülyeségei : DD

Barátnőm a Mercilon nevű fogamzásgátlót szedi, Akkor mi van ha nem a mensi 5. napján veszi be a tablettát hanem a 6. on? Vagy esetleg a 7. -en? Ienkor csökken a hatékonyság? Vagy hogy működik?

Legjobb válasz: rá van írva a használati utasításra. olvassátok el. az enyémen az van, hogy ha a vérzés 5. napja után ne kezdjem el szedni, hanem várjam meg a következõ vérzést.

rá van írva a használati utasításra. olvassátok el. az enyémen az van, hogy ha a vérzés 5. napja után ne kezdjem el szedni, hanem várjam meg a következõ vérzést.
A kérdező hozzászólása: Nekünk nicns rá írva ien... ez van írva (Az elsõ héten 1 tablettát elfelejtett bevenni Mielõbb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valójában 2 tabletta bevétele szükséges.)
értem. hát akkor szerintem várjatok a következõ vérzésig. mert az enyémen meg ez van rajta. novynette-t szedek:)
ez amit leírtál csak arra vonatkozik ha már x ideje szedi. két lehetõség van: vagy az elsõ napon veszi be vagy az ötödiken. egyik betegtájékoztatóban sincs 6. vagy 7. nap. várja meg a következõ menstruációt.
A kérdező hozzászólása: de már ez a sokadik levél, azért kérdezem, már mindegy mert msot vett be 2 szemet....
õõõ lehet félreértem...de ugye nem úgy csinálja, hogy lejár a havi adagja a gyógyszerbõl, megvárja, hogy megjöjjön neki, és akkor az 5. napon kezdi el szedni megint az újat? Mert az csak az elsõ levélre vonatkozik...azért nem értem amit kérdezel, mert a fõ kérdésedbõl úgy tûnik, mintha most kezdené szedni életében, aztán meg kihagyott szemrõl beszélsz...

Mit tegyek ha 6 hós fiam keze jég hideg? Melegen van öltözve meleg van a lakásban.

Legjobb válasz: A babák vérkeringése még nem olyan, mint a felnõtteké, ezért a végtagjaik gyakran hidegek. Ha a nyakánál, hátul a tarkójánál nézed, valószínûleg nem lesz hideg, akkor a pici se fázik. Ha esetleg itt izzadt, akkor melege van:) 4 gyerekes anyuka

A babák vérkeringése még nem olyan, mint a felnõtteké, ezért a végtagjaik gyakran hidegek. Ha a nyakánál, hátul a tarkójánál nézed, valószínûleg nem lesz hideg, akkor a pici se fázik. Ha esetleg itt izzadt, akkor melege van:) 4 gyerekes anyuka
Melyik tantárgy, kis bogár?
Mi lenne ha esetleg linkelnéd a feladatot, vagy legalább leírnád pontosan? Ennyibõl amúgy az jön le, hogy ilyen igaz-hamisszerû lehetett. Jana feladat leírásában nincs benne, hogy pontosan hány jó van vagy az, hogy elég a jókat bejelölni, akkor te csak következtethetsz a 3 pontból, hogy valószínûleg 3 jó válasz van. Viszont nem lehetsz benne biztos, ezért lehet mondani, hogy a többire nem tudtad a választ, ezért nem jelölted be, így aztán max pontot sem fogsz kapni. Akkor lenne jó a (leendõ) érvelésed, ha a negyediket sem jelölted volna be. Akkor mondhatnád, hogy te jóhiszemû voltál, fellebbezhetnél egy kis eséllyel azokért a pontokért.
Töri ?

Mi van, ha Counter Strike 1.6-ban destroy-t kaptam? Mit kell kitörölni ahoz a CS mappából, hogy újra tudjak szátszani?

Legjobb válasz: Régen biztosra tudtam.. config.cfg file töröld a cstrike mappából. Vagy húzd újra a játékot. (nem 100%)

Régen biztosra tudtam.. config.cfg file töröld a cstrike mappából. Vagy húzd újra a játékot. (nem 100%)
Töröld az egész játékot mappástól együtt, és tedd újra! :) Vagy próbáld config.cfg és userconfig.cfg-t törölni!
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Szia. Egyszer énis így jártam xD éppen ma :D na mindegy ilyenkor azt csináld hogy kitörlöd a config.cfg-t és jólesz

A HIV-et/AIDS a fertőzés után 6-8 hét múlva mutatja ki a teszt. Mi van, ha tegnap megfertőződtem és holnap elmegyek véradásra. Akkor azok is megfertőződnek, akik megkapják a vérem? Vagy van más módszer is, amiből rögtön kiderül h fertőzött vagyok-e?

Szakemberek véleményére is kiváncsi vagyok! :)

Legjobb válasz: Igen, akkor megfertõzöd azt is, akinek beadják a véred. A véradáskor levett vérrel is ugyanazt a tesztet tudják megcsinálni, mint szûrésen. Ergo az sem mutatja ki elõbb. Várd meg szépen azt a pár hetet, aztán menj el szûrésre.

Igen, akkor megfertõzöd azt is, akinek beadják a véred. A véradáskor levett vérrel is ugyanazt a tesztet tudják megcsinálni, mint szûrésen. Ergo az sem mutatja ki elõbb. Várd meg szépen azt a pár hetet, aztán menj el szûrésre.
Hát pedig benne van a pakliban. Ezért is van elõtte ilyen kis kitöltõs kérdõív, hogy az alapján már szûrjenek. De én meg azon döbbenek le, hogy vkinek az ut eszébe, hogy "talán HIV-es lettem, gyorsan elmegyek vért adni"... Van már anonim teszt, miért nem megy arra?
Egy sima vérvételbõl semmi ilyen fertõzõ betegség nem derül ki.
77%-os: A probléma melyik részét nem érted? A HIV fertõzés bizonyos idõ után (pár hét) mutatható ki. Ha elmegy a fertõzés után egy héttel véradásra, hiába veszik le külön ampullába a vért és vizsgálják meg, mert még nem lehet kimutatni., ..,
Belegondolva igen, úgy van, ahogy az elsõ válaszoló leírta. Azért most egy kicsit megdöbbentett, hogy akkor elvileg ha valaki kórházi kezelés során vért kap, benne van a pakliban, hogy HIV-fertõzött lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ez kockázatos azért..:( Egy hete barátnõm tetováltatott, és neten olvasgatott a kockázatairól. Hepatitis B, HIV stb., és most bekattant neki, hogy megfertõzõdött. Elment a háziorvoshoz, és õ beküldte vérvételre. A beutalón kalcium, magnézium szint, vizelet, vércukorszint, meg egy csomó minden volt írva. Lehet hogy õ így meg tudja mondani? Ha nem is azt hogy HIV fertõzött, de azt igen, hogy nem tiszta a vére?!
A kérdező hozzászólása: És mi az az anonim teszt?
véradáson amit külön levesznek ampullákba vért azt megvizsgálják fertõzésekre, csak bemondás alapján jó hogy nem adják be másnak a véred

6 napja késik de még nem teszteltem, félek mi van ha neg. a teszt?

A ciklusom a tabi abbahagyása után már nem 28 napos volt. A leghoszabb 32 napos volt de a mai a 34. napom, ha estleg a teszt negeatív lenne akkor mit?l nem jön meg?

Legjobb válasz: Szia! Lehet már baba!Vannak tüneteid??????

Szia! Lehet már baba!Vannak tüneteid??????
A kérdező hozzászólása: Persze mingyárt megjön érés, bár egyre gyengébb vagy csak kezdem megszokni mert már vagy 2 hete érzem , mell bimbó érzékenység néha hányinder de csak pár percre aztán mintha elvágták volna, Fehér hüvely válladék, és folyton tudnék enni csak ennyi
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a tabi abbahagyása után az 5 évig szabályos 28 napos ciklusom felborult és 40 napra jött meg és elõtte több napig úgy fájt a cicim és úgy görcsöltem, hogy azt hittem meghalok. :( Dehát bármi lehet! :)
A kérdező hozzászólása: Sikerült + a teszt :)

Mit tegyek ha 6 hetes babám csak ritkán büfizik? Néha 5 perc után sikerül, van amikor fél óra után is semmi.

A gond az, hogy amikor felkel és tenném tisztába akkor jön neki vissza,és ezzel ?rölten megijeszt.Ílyenkor jön orrán száján, és allig kap leveg?t? Nektek is volt már így?Ti mit csináltok ílyenkor??

Legjobb válasz: próbáld meg egy picit hasra fektetni, ha nem sikerül büfizni. természetesen maradj mellette, mert ha bukik segíteni kell neki. Nálunk ez vált be, olyanyira hogy 4hónapos korától a mai napig hason alszik.

próbáld meg egy picit hasra fektetni, ha nem sikerül büfizni. természetesen maradj mellette, mert ha bukik segíteni kell neki. Nálunk ez vált be, olyanyira hogy 4hónapos korától a mai napig hason alszik.
Az én lányom is nehezen büfizik, és mi is jártunk úgy, hogy orrán száján jött a tej. Most 3 hetes, de már 1 hetes kora óta hason alszik a legjobbat. Teljesen biztonságos a védõnõ szerint is, a lényeg hogy ne legyen a feje alatt semmi. Ha bukós a baba sokkal veszélyesebb hanyatt fektetni, mert akkor aspirálhat, és megfullad. Én éjszaka is hason altatom, és ha nem büfizett így ki tud jönni a levegõ, és ki is jön. Van hogy 7-8 órát is alszik éjszaka egyhuzamban! Ügyesen megfordítja a fejét, ha már kényelmetlen neki. Ha mégis elõfordul hogy bukik és aspirál(hanyatt fekve), akkor fektesd a térdedre arccal lefelé, és ütögesd a hátát. De minél nagyobb lesz, annál ritkábban fordul ez elõ. Jó babázást: Egy két gyerekes ápolónõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Mostmár 10 hetes lesz vasárnap, és javult a helyzet. Igaz én is hason altatom az intelmek ellenére, de a védõnõ szerint is az a legjobb. Így már nagyon ritkán fordul csak elõ, hogy bukik a pici fiam. szép babázást neked!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!