Találatok a következő kifejezésre: Mi van ha álmomban (40 db)

Mit jelent ha álmomban ha a lépcső korlátjáról kiesek és zuhanok? Nem tudom miért van de már nagyon sokszor álmodtam ezt?

Legjobb válasz: Valamiben bizonytalan vagy, akár magadban is. Úgy érzed, nem tudod megoldani egy jelenlegi problémádat, ami már régóta húzódik. A korlát is lehet egyfajta szimbólum, de csak Te magyarázhatod meg, hogy kit vagy mit, milyen dolgot jelképez. Korlát = akadály, gát, visszatartó erõ. Valami/valaki talán visszatart valamitõl, és emiatt rosszul érzed magad? Nem tudom, mivel nem ismerlek Téged és az életedet, de ilyesmi lehet. Az álmok olyanok, mint a versek. Tele vannak szimbólumokkal, külsõ szemlélõként bármit belemagyarázhatunk, de csak a költõ tudja, mirõl szól igazából.

Valamiben bizonytalan vagy, akár magadban is. Úgy érzed, nem tudod megoldani egy jelenlegi problémádat, ami már régóta húzódik. A korlát is lehet egyfajta szimbólum, de csak Te magyarázhatod meg, hogy kit vagy mit, milyen dolgot jelképez. Korlát = akadály, gát, visszatartó erõ. Valami/valaki talán visszatart valamitõl, és emiatt rosszul érzed magad? Nem tudom, mivel nem ismerlek Téged és az életedet, de ilyesmi lehet. Az álmok olyanok, mint a versek. Tele vannak szimbólumokkal, külsõ szemlélõként bármit belemagyarázhatunk, de csak a költõ tudja, mirõl szól igazából.
Egyszerûen bizonytalan vagy. Nem ismerlek ezért csak ennyit tudok mondani. Igyekezz a stabilitásra.
Mikor zuhansz félsz-e? Mert ha nem, akkor arra is utalhat, hogy a csapásokon könnyen túljutsz. Ha ijedtséggel tölt el, akkor az amit az elõzõ két válaszadó leírt.
A pszichoanalizis szerint a lépcsõ a nemi aktust, a zuhanás a kielégülés felé haladást jelenti
A kérdező hozzászólása: kösszike
A kérdező hozzászólása: egyébként félek mikor zuhanok és ez nagyon rossz érzés !!

Az mit jelenthet, ha álmomban azzal a sráccal smároltam, akivel tavaly majdnem ősszejöttünk, de neki sajnos van most bnője. De én még szeretem nagyon?

Vagy ezt csak azèrt àlmodhattam, mert bele vagyok bolondulva? Ahj olyan jó lenne ha lenne jelentèse ennek az àlomnak..

Legjobb válasz: Annyi a jelentése, hogy összejönnél valakivel. Nem hiszem, hogy konkrétan õ lenne itt a lényeg, csak õ jutott eszedbe elsõként álmodban.

Annyi a jelentése, hogy összejönnél valakivel. Nem hiszem, hogy konkrétan õ lenne itt a lényeg, csak õ jutott eszedbe elsõként álmodban.
Pénz áll a házhoz.
Hát... Talán csak sokat gondoltál rá. :) NE ADD FEL!!!!!!

Nagy álmom hogy sebész vagy gyógyszerész legyek. Mi van ha nem jön össze. Hogy miért az m1. a másik amire gondoltam egy közgazdasági szakközép. (? )

Van is egy iskola ami nagyon tetszik. Csak. én azt is figyelem mennyit keresnék így-úgy. Vagyis. Aki vámhivatalban ügyintéz? mennyit keres? Pálya választás el?tt állok szóval ezzel magyarázok minden hibát kivéve helyesírásit:DD

Legjobb válasz: Ha nem megy elsõre az orvosi/gyógyszerészeti, inkább tanulj még egy évet és próbáld meg újra.

Ha nem megy elsõre az orvosi/gyógyszerészeti, inkább tanulj még egy évet és próbáld meg újra.
gyógyszerész nem keres sokat. nem éri meg. közgazdaságnak van jövõje. Az orvos sem keres túl sokat, de gyönyörû szakma.
"gyógyszerész nem keres sokat" Ezt honnan veszed? Végül is, a kezdõ bruttó 3-400000 tényleg kevés fizetés...
A kérdező hozzászólása: nem az a lényeg hogy nem jönne össze, meg hogy miért.csak csaK! mennyit keres egy ügyintézõ? pl.vámhivatalban?
Mint szódás a lovát
A kérdező hozzászólása: nem értem a logikád..ez hogy kapcsolodik ide?:.dd


A kérdező hozzászólása: És mindig valamilyen szúrt seb...
Az álmoknak, azt mondják szimbolikus jelentése van. Ám, a közhiedelemmel ellentétben sok esetben ezek nem a jövõt mutatják(persze, attól nem elvetendõ gondolat az sem), hanem az aktuális jelent! Tehát, van az életedben egy jelenlévõ állapot / dolog, ami miatt ezeket a szimbólumokat álmodod. A szimbólumoknak, ha nagyon érdekel, akkor neten több forrást összevetve találhatsz valamit. UI.: Nem értek ezekhez, csak néha én is álmodtam / álmodok furcsaságokat, ami által olvasgattam ezek után, de futólag.
Nekem is voltak ilyen visszatérõ álmaim és ott folyt a vér is rendesen :D Pl helikopterbõl javelin rakéta vitte ki az embert meg ilyenek. De amióta a barátnõmmel vagyok, közel 2 éve eleinte ritkultak, majd teljesen megszûntek ezek az álmok. Lehet vmi lelki nyugtalanságod van. Nem vészes pszichopatizmus, csak nyugtalanság. Lehet egy pár megoldás lenne, nekem az volt. ...bár engem nem zavartak ezek az álmok, sõt jobbak voltak mint 1-1 mozi ^^

Mit jelenthet ha álmomban párhuzamosan két kapcsolatom van, de ugyanazzal az emberrel (a párommal)?

Álmomban együtt voltam az egyikkel, és közben b?ntudatom volt hogy a másikkal nem foglalkozom és régen találkoztam vele. De mindkett? ugyan az a személy, és egyformán szeretem ?ket. Mit jelenthet ez az álom?

Legjobb válasz: És a napokban a párom is ugyan ezt álmodta, csak velem!

A kérdező hozzászólása: És a napokban a párom is ugyan ezt álmodta, csak velem!
skizofrén énetek kivetül az álmltokra. Egyikõtöknek sem jó, nem kell igazán a másik a való életben, ezért ott a másik, aki azért ugyanolyan, mert ragaszkodni ragaszkodsz a megszokotthoz annak ellenére hogy nem kell. Szakítani kellene, mert megcsalás lehet a vége. Dr. Prof. Kramliwzsernyinsky Ödömérné Dr. Cseperlyes Rosalinda
Nem jelent semmit, csak szereted a párod, és félsz, hogy megcsal, vagy attól félsz, hogy te vetsz hamarabb szemet egy másik pasira, de az is lehet, hogy csak egy szimpla álom értelem nélkül.
Igen, valami ilyesmi gondolatok foglalkoztatnak, amit a 3. válaszoló ír.
Azt a kotyogást csak Te érted, álmodban, az ébren lévõk nem, csak hallják, hogy hadoválsz.
Csak olyannal feküdj le, akiben teljesen megbízol.

Mit jelent az álmomban ha látom azt hogy az anyám meg van halva?

Legjobb válasz: Álmokat nem lehet csak úgy fejtegetni, ismerni kell hozzá az álmodót. Lehet vágyálom (pl. vmi hasznod lenne belõle, ha megtörténne, ami nem is tudatosul), de lehet más is, pl. egy félelem. Az is lehet, hogy valójában nem az anyád, hanem szimbólumként értelmezendõ itt az anya. Ismerni kéne téged jobban és anyáddal a viszonyodat.

Álmokat nem lehet csak úgy fejtegetni, ismerni kell hozzá az álmodót. Lehet vágyálom (pl. vmi hasznod lenne belõle, ha megtörténne, ami nem is tudatosul), de lehet más is, pl. egy félelem. Az is lehet, hogy valójában nem az anyád, hanem szimbólumként értelmezendõ itt az anya. Ismerni kéne téged jobban és anyáddal a viszonyodat.
HALÁL: Hosszú élet. Hozzátartozó haláláról álmodni. bevallhatatlan ellenszenv súlyos sorozatos sértés amit elszenvedtél. Ezt írja az álmos könyvem...
Elsõ voltam még mindig. Freud is ír könyvében hozzátartozók haláláról szóló álmokról, csak megjegyzem. Õ sem tévedhetetlen, de még mindig jobb, mint az álmoskönyv, ha már valaki annyira ráér, hogy az álmait fejtegeti. Az álmodás egyébként sajátos tudatállapotban történik, kicsit hasonló, mint amikor pl. valaki rajzol, mert elõjönnek dolgok mélyebbrõl és rákerülnek a rajzra, mert ilyenkor nem annyira kontrollálja az ember, amit csinál. Így pl. a házrajz, farajz elemzése is elõfordul pszichológiában. De pl. regény- vagy versírás közben is hasonló a helyzet, írás közben az író kicsit "megfeledkezik önmagáról" és saját élettapasztalatait, problémáit beleírja a regénybe, csak egy másik szereplõt ruház fel azokkal a problémákkal, tulajdonságokkal, amik az íróra jellemzõk. Ezért is közismert, hogy életrajzi elemek megjelennek írók regényeiben, ezért is tanítják irodalomórán az írók életrajzát is, mert más megvilágításba kerülnek a mûveik. Egyébként ahogy pl. egy regényben a regény írója egy fiktív regényhõst ruház fel a saját magára jellemzõ tulajdonságokkal, problémákkal, stb., úgy álomban is láthatunk olyan "szereplõt", aki "mi" vagyunk, csak kívülrõl látjuk magunkat és nem mindig tudatosul, hogy az "én" vagyok.

Ha álmomban nem tudok futni, akkor levegő hiányom van. De mi van akkor amikor pont az ellenkezője történik?

Szóval álmaimban néha lassított felvételben futok, mintha vízben futnék, vagy talaj alattam ellentéte irányban mozogna. Erre azt mondják, hogy azért van, mert valójában nincs elég leveg?m. Na de mi van akkor, amikor azt álmodom, hogy hosszú távokat futok le probléma nélkül? Mindig bajom volt a futással suliban, sosem tudtam jól leveg?t venni, de sokszor álmomban meg tökéletesen megy. És olyankor nem is a futás a lényeg, hogy menniyt meg milyen gyorsan futok, hanem, hogy úgy tudok futás közben lélegezni, hogy az nem fáj és kiegyensúlyozott. Gyakran álmodom olyat is, hogy belesek/ugrok/vagyok medencében (mindig medence, sosem tó vagy tenger) és azt hiszem nem tudok ott lélegezni, de aztán mégis sikerül. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.

Ki tudja? Az álomkutatással az a baj, hogy az álmokat nehéz objektíven megfigyelni csak az álmodó tudja, hogy mi történt. Ez a levegõhiányos dolog pedig biztos, hogy nem állná ki a tudományosság követelményeit, inkább tûnik valami légbõl kapott (persze ettõl még lehet, hogy jó) magyarázatnak. Szerintem inkább arról lehet szó, hogy az agy hirtelen nem tudja reálisan lemodellezni azt, hogy mit is kellene érezned, vagy egyszerûen nem is akarta reálisan lemodellezni. Alvás közben más agyterületek aktívak, vagyis inkább vannak olyanok amik nem aktívak alvás közben, míg ébren igen.
Általában légszomjjal kapcsolatos, ha zuhansz vagy elakadsz valahol. Ha sok a levegõ, ahhoz nincs egyértelmû álom: sokan teljesen szabad repülésrõl álmodnak ilyenkor. Lehetséges, hogy nálad meg a tökéletes futás jön.

Mi a receptje annak az almás sütinek (pite? ), amiben a két tészta között van az alma, a teteje pedig meg van szórva kristálycukorral, és szépen látszanak a tetején a cukorszemek, ha megsült?

Legjobb válasz: Nem tudom, erre gondolsz-e: Töltelék : alma cukor fahéj Tészta: 40dgk liszt 1 margarin 1/2 sütõpor 10dkg cukor csipet só 1 pohár tejföl 2 tojássárgája Ezt összegyúrjuk. Kettévágjuk, kinyújtjuk a két lapot, amekkora a tepsink.Egyiket belehelyezzük a tepsibe,megszórjuk zsemlemorzsával,rátesszük az almát,majd a másik lapot.Készre sütjük. A nevét nem tudom , mi almás lepénynek hívjuk :-)

Nem tudom, erre gondolsz-e: Töltelék : alma cukor fahéj Tészta: 40dgk liszt 1 margarin 1/2 sütõpor 10dkg cukor csipet só 1 pohár tejföl 2 tojássárgája Ezt összegyúrjuk. Kettévágjuk, kinyújtjuk a két lapot, amekkora a tepsink.Egyiket belehelyezzük a tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd a másik lapot.Készre sütjük. A nevét nem tudom , mi almás lepénynek hívjuk :-)
Szerintem bármelyik almás pitét meg lehet szórni sütés elõtt kristálycukorral.
Az nem pite, sajnos nemtudom a receptet de ha meg erdekel utananezek, mert megvan valahol. Szoval jelezz ha meg aktualis a kerdesed:)
A kérdező hozzászólása: Igen, aktuális, azt a receptet még nem sikerült megszereznem.
Juj! Édesanyám olyant szokott sokszor sütni! Ma , vagy holnap beszélünk telcsin, megkérdezem! Én is pont ma vettem almát, hogy süssek. :-)
Na en vagyok az aki igerte a receptet, most mar nem irom le mert ugyanaz amit az elozo irt:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a receptet, és a segítõ szándékot mindkettõtöknek. Valószínûleg ez lesz az, ha megkóstolom, akkor kiderül.

Szerintetek egy kiskutyának mi lehet az álma, ha egyáltalán van neki?

Lehet hogy kérdés egy kicsit viccesnek ígérkezik, de van egy 7 hónapos kis Pekingi Palota Pincsim. (Tudom hogy kicsi lenne a "Pekingi" szó mert mellékév a milyen kérdésre válaszol... de mindegy a hansúly miatt...ez nem lényeges.) Azt szeretném megtudni hogy mi kellhet neki amitől boldog lenne sűrűbben játszana. Probléma nincs mert mindenki nagyon imádja a családban, se éhség,se szomjúság gond nincs gondozás sétáltatás szertegetés játék meg van a kutyussal. (Pamacs egyébként a neve). Ha valakinek van valami "szakértői" vagy okos válasza vagy rendes válasza azt szívesen nekiolvashatnám a kérdésre ami hüly*n hangzik ... Rendes válaszokat ha lehet, és olyan ne legyen benne válaszok közül mint hogy például értelmetlennek találja vagy nem teljesen értelmes az ő számára mondat/szó, és kiemeli így "______." példának! Ezt mellőzétek ha lehet. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Az az álma, hogy kutyaként kezeled és ne emberként.Ha így kezeled boldog kutya lesz.Ja és Pekingi Palotakutya a hivatalos fajtaneve.

Az az álma, hogy kutyaként kezeled és ne emberként.Ha így kezeled boldog kutya lesz.Ja és Pekingi Palotakutya a hivatalos fajtaneve.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de úgyértem most is kutyaként kezelem. Ezt nem nagyon értettem. De köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!