Találatok a következő kifejezésre: Mi van agyunk (259 db)

Mi van 1 -1, 5 éves gyereketek ágyában, ágya körül?

Játékokra gondolok, párnára stb. Ha most teszek 15 hónaposom ágyába játékot ,akkor játszani fog vele alvás helyett ? SZeretném ha nyugodtabban aludna éjszaka azért szeretnék neki beletenni valamit, hátha segít.

Legjobb válasz: Semmi nem volt az ágyában, csak a kis plüsse, amivel mindig aludt. De azt is mindig kivettem, vagy eltettem legszélre, amikor már elaludt. A játék nem az ágyba való, szerintem.

Semmi nem volt az ágyában, csak a kis plüsse, amivel mindig aludt. De azt is mindig kivettem, vagy eltettem legszélre, amikor már elaludt. A játék nem az ágyba való, szerintem.
Egy kutyusos párna és az alvó rongyija, a játék nem oda való... :)
Egy alvóplüss.
2 cumi - ha az egyiket kidobja ott legyen a másik kis maci és egy bárányos párna - a lábánál, ébredéskor jó, játszani
Elsönél is és most a másodiknál is 2 cumi és 1 nagyon puha kicsi plüss. Nagy 2, 5 éves, a kicsi 10 hós.
A kérdező hozzászólása: lehet hogy hülye kérdés, de az alvós plüsst elveszitek mikor elaludt? Most megpróbálom rászoktatni hogy plüssel aludjon el.
1 kispárna, anélkül sajna nem tud aludni, úgy altatja magát, hogy aládugdossa a kezét, meg simogatja a párnát.+ 1 takaró, amit mindig lerugdos magáról.1 éves lesz.
Szintén 15 hónapos lányom ágyában 2 plüss, (bár azok nem sok vizet zavarnak), egy lehelet vékony párna és az alvós kutyusa. Ez utóbbi nélkül nem tud aludni kb 9hónapos kora óta. Természetesen nem veszem el tõle, miután elaludt, mert akkor keresné félálomban. :)

Mi van a kutacs alatt? (= Milyen agyi funkciók (pl. beszéd, mozgás, stb. központja)? ) Mi történik, ha egy nagyon eleven baba néha beleüti a fejét a kiságy rácsába?

Legjobb válasz: Hát sztem a kutacsra azért van "szükség", mert a babócák agya növésben van, és annak kell a hely..ezért nem zárt teljesen a koponya. (én így gondolom, de ha hülyeséget írtam javítson ki valaki)Nem okoz fejlõdési zavart ha a babóca beüti a fejecskéjét néha...de azért vigyázz rá:)

Hát sztem a kutacsra azért van "szükség", mert a babócák agya növésben van, és annak kell a hely..ezért nem zárt teljesen a koponya. (én így gondolom, de ha hülyeséget írtam javítson ki valaki)Nem okoz fejlõdési zavart ha a babóca beüti a fejecskéjét néha...de azért vigyázz rá:)
én úgy tudom hogy az egy és ugyanaz.
"Stroke"-nak nevezik az agyvérzést (egy ér "elszakad") is, és azt is, amikor egy érben vérrög keletkezik és emiatt az adott ér elzáródik (80%-ban ez történik és csak kb. 20%-ban vérzés az ok). A következménye mindkettõnek ugyanaz: az adott ér ellátási területéhez tartozó agyszövet elpusztul, melyet "agyi infarktusnak" neveznek a kiváltó októl (vérzés vagy érelzáródás) függetlenül. (Zárójelben: a klinikumban fontos elkülöníteni a két kórképet, mert az érelzáródást lehet "vérhígítóval" kezelni, de ugyanez a terápia vérzésnél meg is ölheti a beteget.)

Mi van ha agyunk 100%-át kihasználjuk?

Régebben olvastam hogy aszt hiszem csak 5%-át használjuk ki agyunknak de mi van a maradék 95-el? Miért vagyunk képtelenek khasználni/m?ködésbe hozni?

Legjobb válasz: Ez egy régi tévhit. Az agyunk jelentõs részét nem hazsnáljuk éppen, azaz az idegsejtjeinknek csak egy kis hányada jön egyszerre ingerületbe. De ez nem azt jelenti, hogy a többit nem használjuk egyáltalán. Hogy a számítógépekbõl vett példát hozzak: A nulla is jel. Nyilván amelyik agyterületet éppen nem hazsnáljuk, az nem mûködik. Az agykéreg jelentõs részét elfoglalják a mozgatómezõk, beszélõ-, látó-, beszédértõ- hallóközpontok, meg még ki tudja mik. Ezek általában nem mûködnek egyszerre, de ettõl még nem fölöslegesek.

Ez egy régi tévhit. Az agyunk jelentõs részét nem hazsnáljuk éppen, azaz az idegsejtjeinknek csak egy kis hányada jön egyszerre ingerületbe. De ez nem azt jelenti, hogy a többit nem használjuk egyáltalán. Hogy a számítógépekbõl vett példát hozzak: A nulla is jel. Nyilván amelyik agyterületet éppen nem hazsnáljuk, az nem mûködik. Az agykéreg jelentõs részét elfoglalják a mozgatómezõk, beszélõ-, látó-, beszédértõ- hallóközpontok, meg még ki tudja mik. Ezek általában nem mûködnek egyszerre, de ettõl még nem fölöslegesek.
Valóban tévhit, hogy az agy x%-át használjuk. Az agyban egyetlen inaktív sejt sem található, mindegyik mûködik. Ami viszont valóság az az, hogy az agy képes "tömörülni", azaz ha valaki megfelelõ körülmények között elveszíti az agy meghatározott százalékát, akkor az agy egyéb területei képesek átvenni a kiesõ terület teljes funkcióját, vagyis ha csonkolódik az agy bizonyos területe, akkor képes más terület bekapcsolódni. Itt viszont már fennáll az a "kérdés", hogy akkor az agy sokkal többre is képes lenne, ha "megfelelõen átrendeznék." :)

Mit csináljak ezzel a pasival? Srácok nektek mi van ilyenkor a fejetekben? Csajok válaszára is kíváncsi vagyok! (mert nem egyformán van a férfi-női agy bekötve )

Van egy srác, 1 hónapja kerülgetjük/kerülgettük egymást, minden klappolt köztünk.Csókon kívül nem volt más! Kiléptem az előző kapcsolatomból (nem miatta), ő is megtette de aztán visszatáncolt (azt állítja sajnálatból)!Nem keressük egymást, de ha összefutunk, izzik köztünk a levegő, és azt mondogatja én járok a fejében!Tudom mondani mindent lehet, akkor meg mért nem lép??!!Így eléggé hitelét veszti a dolog! Vagy most szórakozik velem?! Kérdésemre, hogy: úgy érzed rosszul döntöttél?- válasza:hát nem tudom! Szereted?- nem tudom! Én meg már azt nem tudom, hogy kellene egy ilyen pasi, aki határozatlan és nem tud kiállni a döntése mellett!(nem ilyennek ismertem meg, épp ellenkezőleg!) Valamelyest meg akarom érteni! Bár nem mindegy, hogy nem akar, vagy nem tud kilépni a kapcsolatból!

Legjobb válasz: Sajnálat.. Ez az, ami miatt nem maradnék egy kapcsolatban. Mit sajnál rajta, illetve kin? A kérdésekre a "nem tudom" válasz nem igaz, inkább nem akarja elmondani, nem akar õ- szintén beszélni arról, hogy mi folyik benne.. 31F

Sajnálat.. Ez az, ami miatt nem maradnék egy kapcsolatban. Mit sajnál rajta, illetve kin? A kérdésekre a "nem tudom" válasz nem igaz, inkább nem akarja elmondani, nem akar õ- szintén beszélni arról, hogy mi folyik benne.. 31F
szórakozik veled!
Én semmiképp se jönnék össze egy határozatlan pasival. A szemembe nem férfi az aki nemtudja mit akar
Ilyen tuti nincs. A "nem tudom" az valójában a ki nem mondott dolgok negatív oldala, azaz nem meri megmondani, amit érez(esetleg a másik lány iránt). Mondani bármit lehet, de a tettek árulkodnak róla. Nem akarom elvenni a kedved, ahogy azt sem, hogy rosszul érezd magad, de én hagynám a helyedben.
#4: Nem feltétlen. Vannak nálam is olyan dolgok, amire azt mondom, hogy "nem tudom", de utána bõven kifejtem, sok mondat alatt, hogy mi az, amit nem tudok, és megpróbálom körülírni.. vagyis a részleteket, ha az egész nem áll össze.
Egy mentsége lehet, ha az elözö kapcsolata is nagyon uj volt, nemrég jöttek össze. Nekem nagyon gáz volt, amikor összejöttem egy lánnyal, ö belémszeretett, nekem nem igazán jött be ahogy megismertük egymást, és meg kellettt neki mondanom hogy bocs, tévedtem, találtam közben jobbat... 35/F
A kérdező hozzászólása: Én sem lennék együtt vkivel sajnálatból, ahogy azt sem szeretném ha vki csak azért lenne velem! (ennél többre tartom magam) 7 hónapja van a csajjal! Még eleinte kérdeztem, hogy mért sajnálod???> nyomorék? vagy a halálán van? Amit akkor elmondott: nem szereti, nem boldog, a csaj tökre bele van zúgva (meg õ vette el a szüzességét), a szüleivel is jóban van, most felvételizik és nem akarja a csajt lelkileg tönkretenni és lenni a világ legszemetebb pasija!Ez mind kedves, de akkor ezek szerint soha nem fog vele szakítani?! "nem tudom" < igaz hogy esetlegesen nem akar õszinte lenni, azaz hogy mit érez a másik csaj iránt!(õ beszélt nekem õszinteségrõl, erre pont õ nem tud az lenni??!!) Ha ezt a "játékot" így folytatja, érdektelenné, értéktelenné fog válni a szemembe!Eddig normális voltam vele, de egy idõ után (hogy csak a szája jár) megunja az ember és ki fogom osztani! Köszönöm a válaszokat, mindenkié hasznos volt!
Hagyd a francba, hanyagold az ipsét, majd találsz mást. Az ilyenektõl csak egyszer kérdeznék mert nincs idõm hülyékre. Szerintem neked se.
Hû de idegesítõ ez a sok felkiáltó jel:)

Nem tudom mi van velem mostanában, a múltkor elképzeltem hogy milyen lenne lánnyal ágyba bújni. Ez arra utal hogy biszex vagyok? Van egy 5 hónapos kapcsolatom, és nagyon szeretem a pasimat Õ azt mondta hogy elfogad. Szóval akkor biszex vagyok?

Legjobb válasz: Jellemzõ. Az ilyen kislányok (14-16) gondolkodását befolyásolja a legkönnyebben a média. A "kedvencem" az, amikor azt mondják: egy nõnek csak egy másik nõ képes igazi élvezetet adni, mert egy nõ tudhatja csak, mi a jó egy másik nõnek. Nos, ha ezt a logikát követjük, akkor egy férfinak is csak egy másik férfi lehet képes igazi élvezetet nyújtani, nem? Jaj, de jó... haljon csak ki az emberiség, a szerelem pedig legyen csak puszta nemi élvezkedés, vagyis ne legyen szerelem, csak kíváncsiságból adódó buzulás. Nem is tudom... én kíváncsiságból egy sütit szoktam megkóstolni; ha van párom, szerelmem, semmilyen oknál fogva sem fogom megcsalni vagy képzelegni másokról.

Jellemzõ. Az ilyen kislányok (14-16) gondolkodását befolyásolja a legkönnyebben a média. A "kedvencem" az, amikor azt mondják: egy nõnek csak egy másik nõ képes igazi élvezetet adni, mert egy nõ tudhatja csak, mi a jó egy másik nõnek. Nos, ha ezt a logikát követjük, akkor egy férfinak is csak egy másik férfi lehet képes igazi élvezetet nyújtani, nem? Jaj, de jó... haljon csak ki az emberiség, a szerelem pedig legyen csak puszta nemi élvezkedés, vagyis ne legyen szerelem, csak kíváncsiságból adódó buzulás. Nem is tudom... én kíváncsiságból egy sütit szoktam megkóstolni; ha van párom, szerelmem, semmilyen oknál fogva sem fogom megcsalni vagy képzelegni másokról.
Szerintem, csak kíváncsi vagy. Bár az sem kizárt, hogy biszex vagy. Hány éves vagy?
Mennyivel lennél másabb ember, ha rád lenne akasztva ez a tábla, hogy biszex vagy? Változtatna ez vmit is? Attól még ugyanaz az ember vagy. Mint minden ember, kiváncsi, felfedezni vágyó. Lehet, hogy ez csak kiváncsiság. Szeretnéd kipróbálni és megtapasztalni. Ettöl még ugyanolyan hetero (is) lehetsz, mint még sok millióan.
nem
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy sokat nézek tévét, de akkor is felizgat a leszbipornó XD
A kérdező hozzászólása: Igen , felizgat a gondolat :D
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak üzenem: Amúgy köszi , nagyon kedves vagy :@ , akkor miért írsz?? hogy másokat megbánts? mert azt teszed köcce
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok :)
"Nem tudom mi van velem mostanában, a múltkor elképzeltem hogy milyen lenne lánnyal ágyba bújni. Ez arra utal hogy biszex vagyok?" Nem, ez arra utal, hogy túl sokat tévézel, ahonnan ömlik az olyasmi, mint az "I kissed a girl" és társai.
annyira nem birom az ilyen huje kerdeseket...Honnan a faszbol tudjuk , hogy te biszex vagye??? WTF :@:@:@ Neked kell erezni...
na és felizgatott a gondolat?
én vagyok az a 2. és ha igen akkor sürgõsen fordulj pszichológus-hoz

Most lettem 50 éves, tombolnak a hormonok, vagy 3 hónapja, és megörültem, jó kedvű lettem, állandóan a szex a központ az agyamban, még régen vissza fogott voltam. Akkor most mi van? Meddig fog ez tartani? Mit csináljak?

Állandóan nevetek,ez jó,a férfiakra gondolok állandóan, van barátom,de nem elég. Biztos a hormonok játéka ,sose voltam ilyen.

Legjobb válasz: "van barátom" ez elég gyanús és könnyen kivehetõ h kamu kérdés... Am te vagy az Juli?

"van barátom" ez elég gyanús és könnyen kivehetõ h kamu kérdés... Am te vagy az Juli?
kamu
én is folyton dugnék 48éves nõ vagyok:) )))))
Sok perverz szemtelen fiatal...
magdi anyus ezért baszatál 1 szajtot a lépcön
Írj privátban, és megbeszéljük a továbbiakat ;) 25f
Ica néni? :D
Kati néni ? :O :O
A kérdező hozzászólása: Ez nem kamu , és nem vagyok Juli, attól félek, mi lesz ha majd letargiába esem. Van aki megõrül, hangulat változások , jönnek , mennek.
oszt melyikkel kefélt a Juli?
te vagy az juli? hát ez jó volt:D ja ha tényleg te vagy az juli akkor az andrissal keféljél ne a testvérével oké?
az öreg milf asszony xD
És van kivel, kedves utolsó? Puncid milyen fazonban hordod?

Mi van a facebookkal? Az agyamra megy!

Most vettem észre, hogy az egyik albumomba, amiben a barátom és én voltunk és volt pár közös képünk, meg volt jelölve az egyik képen egy ismeretlen csaj, aki ráadásul nem is magyar, nem is az ismer?söm, még közös ismer?sünk sincs, mégis ott volt megjelölve az egyik képen!!! Viszont én soha nem kaptam értesítést arról, hogy ? be lett volna jelölve a képen!! A facebook önálló életet él vagy mi,?? XD

Legjobb válasz: JA és az összes képemre, albumomra be van állítva, hogy CSAK ISMERÕSÖK lássák!! Akkor most mi ez?????

A kérdező hozzászólása: JA és az összes képemre, albumomra be van állítva, hogy CSAK ISMERÕSÖK lássák!! Akkor most mi ez?????
nekem se mindig ad értesítõt ha valaki valamit bejelöl a képeimen..
A kérdező hozzászólása: de én soha nem láttam errõl értesítõt, mert akkor biztos megnéztem volna, hogy ki ez???
Az egyik ismerõsöd jelölte be a képen a lányt. Mystery solved!
A kérdező hozzászólása: de még is hogy lehetséges, hogy ez így megtörtént??? még az a lehetõség is kizárt, hogy én állítottam be olyankor, mikor nem voltam beszámítható állapotban (bár ilyen nem nagyon volt xD) mivel akkor is csak ismerõsöket lehet megjelölni a képeken!! vele nem hogy ismerõsök nem vagyunk, de közös ismerõsünk sincs!! ez nem fér az agyamba!!
A kérdező hozzászólása: hát ez rohadt jó :/ marha biztonságos és megbízható ez a [email protected] -.- tele van vírussal amúgy is amikre a hülye ismerõsök gondolkozás nélkül rákattintanak, most meg ez, mi fog még kiderülni, ?? lehet valami titkos szervezet figyel minket a facebookon keresztül és ha kedve szottyan néha átállít ezt-azt?? XD
túlterhelt. mostanában sok balfék ember lett ott.
Erre én is kiváncsi vagyok, néha bejelöli magától az ismerõseim ismerõseit.
nálam is van ilyen probléma, beállítottam h a twitter id-mat, meg a 2. emailomat csak én láthassam, beléptem máshoz, és erre ugyanúgy látja õ is:/
utolsó vagyok, egyébként én is arra gondoltam hogy valamelyik ismerõsöd jelölte be a képen dehát jobban átgondolva ez nem lehetséges mert azt mondtad nincs vele közös ismerõsödXD (mondjuk lehet azóta már nem ismerõsök vagy vaami)

Egy koleszban lakom. Már nem először ébredek arra éjjel, hogy a szobatársam az ágyam mellett áll és néz. Ha megkérdezem tőle mi van, azt válaszolja: "Semmi". Szerintetek ez most mi?

Legjobb válasz: Nem tudom mi ez. Megkérném, hogy ne csináljon többet ilyet. Ha ennek ellenére is folytatja, lehet kapna egy nevelõ jellegû fülest...

Nem tudom mi ez. Megkérném, hogy ne csináljon többet ilyet. Ha ennek ellenére is folytatja, lehet kapna egy nevelõ jellegû fülest...
Nem alvajáró az illetékes?
szerintem a haverja akar szívni... bõrspanglit. :D
Szerintem kicsit sokat italoztok a "koleszban".
Vámpír
Én is voltam koleszos. És a szobatársam elviselhetetlen volt. Mindig kiosztottam és nem szóltunk egymáshoz. Bár az én szobatársam nem csak nézett, hanem bámulta a cuccaimat, amikor bementem a szobába mindig akkor ugrott el a polcom elõl. Nem tudtam rábizonyítani, de ellopta az egyik angol könyvemet, ami nem is az enyém volt hanem csak kölcsön kaptam. Szóval szerintem vigyázz vele nagyon!
Ez most Kamu!
háát...sztem mást is csinál az az álláson kívül, csak mire felkelsz már feláll "mellõled"...már ha érted mire célzok...
hát én beszarnék az bizt :DDDDDD
szerintem ASD ASD ASD
Kategória Fail
Ha befekszik mellé, akkor kirugdossa a 3.14csába, meg lehúz neki néhányat, hogy takarodjon aludni, és ne sasoljon.
Na azt nem merném megkérdezni... Mi van, ha ennek hatására befekszik mellé?
Akkor ne nézd meg a paranormal activity-t, mert csak befosol!
Ez a kérdés már volt. Csak hülyeségbõl írtad ki. Ha igazi a kérdés, akkor népbetegség az alvó-ember-mellett-állás-fétis. Vagy csak real life troll, és bosszantani akar a hülyeségével. Hidd el, jót szórakozik. Egyszer kérdezd meg tõle, hogy 'mivan, cica?'! Talán abbahagyja...
ha lány vagy akkor meg akar toszni ha meg fiú vagy akkor meg homár a gyerek és sz.pni akar:Dvigyázz vele...
na az meglehet :DDD
szerintem semmi.
van életbiztosításod?
hívj egy papot, ez biza örgödûzés lesz
hát szerintem igaza van az egyik válaszolónak hogy biztos mást is csinál csak mire oda nézel addigra feláll ajánlom figyelmetbe a szobatárs c. filmet lehet nálatok is ez a helyzet :D

Másnál is rémálom az esti lefektetés a háromévesekkel? Hogyan és mikor kerülnek ágyba a gyerekek ott, ahol többen is vannak?

Kezdek kiborulni attól, hogy az esti mesét?l számítva még legalább 40-50 percig ott kell dekkolnom a gyerek mellett, míg el nem alszik. Persze közben kitalálja,hogy kakálnia kell - ami vagy bejön vagy nem- , szerintem id?húzásként, és az altatás végére már tiszta ideg vagyok, ohgy már megint nem aludt el kilenckor , csak tízkor a gyerek. A tegnap este rekord volt, két órát ültem mellette. Mert persze ha kimegyek, akkor sír, mert nem tud egyedül elaludni. De könyörgöm, minden anya estéje ezzel telik el? És akkor még hol marad a tennivaló, az apák babusgatása? Sokszor bealszom a gyerek mellett ha már nagyon lefáraszt odafekszem, nem bírok ülni a sötétben tovább fáradtan...Nem jó ez így:(

Legjobb válasz: Hát ez csak egy tipp, de nem lehet, hogy a gyerek megérzi rajtad, hogy már "tûkön ülsz", alig várod hogy mehess, ezért csak félig vagy vele, félig pedig már rég kinn jársz? Próbáld meg arra az idõre, míg vele vagy, mesét olvasol csak RÁ figyelni, kizárni minden más gondolatot, hátha akkor jobb lesz. Én azt figyeltem meg, hogy mikor sürgetni akarom az alvást, alig várom, hogy mehessek, akkor sokkal lassabban alszik el, mint mikor úgy ülök le mesét olvasni a gyereknek, hogy tudom, hogy nincs más dolgom. :) (Persze itt a gyerek öt éves, én meg egy 19 éves nõvér vagyok, így annyira nem mondhatom magam tapasztaltnak, de remélem azért nem mondok akkora hülyeséget!)

Hát ez csak egy tipp, de nem lehet, hogy a gyerek megérzi rajtad, hogy már "tûkön ülsz", alig várod hogy mehess, ezért csak félig vagy vele, félig pedig már rég kinn jársz? Próbáld meg arra az idõre, míg vele vagy, mesét olvasol csak RÁ figyelni, kizárni minden más gondolatot, hátha akkor jobb lesz. Én azt figyeltem meg, hogy mikor sürgetni akarom az alvást, alig várom, hogy mehessek, akkor sokkal lassabban alszik el, mint mikor úgy ülök le mesét olvasni a gyereknek, hogy tudom, hogy nincs más dolgom. :) (Persze itt a gyerek öt éves, én meg egy 19 éves nõvér vagyok, így annyira nem mondhatom magam tapasztaltnak, de remélem azért nem mondok akkora hülyeséget!)
Én apa voltam, mostanában nagypapa. Ha otthon voltam, mindíg az én jutalmam volt a gyerekek fürdetése, altatása. Ezt nem gúnyból írtam, én valóban szerettem csinálni. Azok írják jól, akik pedzik azt, hogy a kicsik csak akkor bírnak elaludni, ha már fáradtak hozzá, készek rá. Én nagyon szerettem mesélni, saját történeteket, beleszõni a nap tanulságait. Gyakran végig sem tudták hallgatni. Talán szentségtörésnek hangzik, de ha még nagyon élénk, akkor maradhat még tovább egy kicsit ébren. De ha másnap idõre kell felkelni, akkor csak az a megoldás marad, hogy kicsit jobban odafigyelsz rá és az esti programot úgy irányítod, hogy a végefelé már ne legyenek nagyon felélénkítõ események, mert a fáradt gyerek is erõre kaphat kis idõre. Bizony, elõfordult néha, hogy beestek az ágyba és már aludtak is. Én ilyenkor csak kapcsolgattam kint a tv-t, lapozgattam a könyveket, de komoly hiányérzetem volt, mert a legkedvesebb esti programom maradt el...
Nálunk nem így van, mert nem kell ott lennem addig, míg nem alszanak el. Van egy lassan 3, 5 évesem egy 2 évesem és egy fél évesem. Már 6 órakor elkezdjük a procedúrát. Játékok elpakolása, fürdõvíz kiengedése, vacsora készítés. Fürdenek együtt kb. egy negyed órát, felöltöznek, mire mindannyian készen vannak már hét óra. A két nagy leül apával vacsorázni, én addig szoptatom a kicsit. Utána mosakodás, fogmosás. Én addig megcsinálom a középsõ tápszerét, készítek ki egy pici vizet a nagynak. A két nagy leül meghallgatni egy esti mesét valamelyikünktõl, aztán a nagy még egyszer elmegy pisilni, a középsõ megy a saját ágyába tápszert inni, villanyoltás, csend. A kicsi mostanában kér még egy szopit, a középsõ elalszik a tápszeren, a nagy szépen csöndben fekszik, van, hogy két perc múlva már alszik, van, hogy egy óra múlva is ébren van, de sosem hangoskodik, stb... Általában már 8-kor mindegyik alszik.
Én megértelek, az én hároméves lányom is velem alszik el, általában nincs ezzel gond, villanyoltás után 20-25 perc és már alszik is. De most 3 napja nálunk is az van, hogy kukorékol és 1-1, 5 órákat ülök mellette. És engem is kiborít a helyzet háromnegyed óra elteltével. Én annak a számlájára íroma dolgot, hogy talán a rossz idõ miatt kevesebbet vagyunk kint és nem fárad el eléggé. Elhatároztam, hogy a bölcsibõl hazafelé ma alaposan megsétáltatom. Hacsak nem zuhog az esõ. Akkor viszont az lesz, amit már tavaly is csináltunk rossz idõben. A lépcsõházban néhány emeletnyi lépcsõzés. Imád ugyanis lépcsõzni, és mozog is. Remélem nem lesz ez hosszabb ideig.
Sosem rémálom az esti fektetés, pedig sosem hagytam magukra és maximum 5perc amit "altatással" töltök. Egyébként szeretem is nézni, ahogy álomba szenderülnek. Én inkább a fektetés és az esti rendszert tartanám hibásnak. Mert nem írtad, hogyan kéne kilencig ágyba kerülnie a gyereknek. Mikor kel fel délutáni alvásból, hogyan zajlik az este, mikor fürdetek, hogyan kerül ágyba a gyerek. Én a kilenc órai alváshoz már 7- fél 8-kor elkezdem készíteni õket, fürdés, majd még egy utolsó mese a tévében, kis játék, apró dolgok-kakilás, pisilés, vízivás, ha nem álmosak, hanem pörögnek, akkor valami nyugtató játék az ágyban és már esti mese alatt alszanak is. Szóval azért az esti fektetés hosszabb procedúra. Lehet hogy õ kilenckor még nem elég fáradt, illetve nem nyugszik le az alváshoz.
Nekem már nagyobbak a gyerekeim, de soha nem volt rémálom a lefekvés. Magadnak köszönheted, hogy a gyerek a saját akaratát érvényesíti a tiéd helyett. A mese után menj ki a szobából, és akárhogy hisztizik, ne menj be hozzá. Legfeljebb egyszer, de akkor is azért, hogy határozottan rászólj, hogy aludjon. Igaz, néhány este nehéz lesz, de azután megszokja, hogy egyedül aludjon el.
A kérdésed az volt hogy másnál is így zajlik e. Nem tudom, nálunk nem. És sok anyuka ismerõsöm van, nagy részüknél úgy zajlik mint nálunk. Kezdetektõl ( 2-3 hós koruktól) egyedül aludtak a saját ágyukban a gyerekeim (most 4 és 2 évesek) fürdés, öltözés, rövid mese és kijövök. Ennyi. Szerintem az elsõ válaszoló is nagyon okosat írt hogy érzi rajtad hogy legszívesebben már kint lennél, ugyanakkor ellazulás ide vagy oda muszáj érvényt szerezned ennek hogy 1 vagy 2 mese max. és utána anya kimegy és kész. Ordítani fog gondolom, de én a Jo Frost (szuperdada) módszert alkalmaznám, annyiszor vinném vissza az ágyába ahányszor csak kijön. Elsõ éjjeletek biztos nagyon rossz lesz meg még utána 1-2 de ha ezt rászánod akkor hatásos lehet, csak nem szabad feladni.
3 éves most a kislányom, de este vacsi, fürdés, apától elköszönés, mese, puszi és alvás. Elsõ perctõl saját szobájában aludt, néha van egy egy nyûgösebb nap, mikor forgolodik kb negyed órát elalvás elõtt, de azt is már egyedül az ágyában. Szerintem egy kicsit a sarkadra kéne állni. Azért mert csak 3 éves, kb van benne annyi rafináltság mint egy felnõttben. Persze h sír ha kimész, mert tudja azzal eléri h bent maradj. Persze h kitalál mindent csak h még maradj egy kicsit, mert tudja, megteszed amit õ akar.
még nincs 3 éves, de nekem is sokat kell mostanába mellette maradni, de engem ez nem zavar.eddig születésétõl fogva egedül aludt el, aztán jött a félés a sütétben, meg az anya gyere be, meg a kiságy undor, minden egyben, kapott új ágyat, kapott egy kislámpát de idõnként be fekszem mellé mert akkor még tovább tart az elalvása.eddig 5, 10 perc alatt bealudt az elmúlt hetekbe sajnos ez 34-40 perc lett, van negyed 10 mire alszik.de hogy õszinte legyek engem nem zavar.odabújok mellé és megvárom még elalszik, mást már úgy sem csinálok, idegeskedni nem fogok ezért úgyis csak átmenetei, amikor lefekteted adj neki simit puszit és mond meg anyának még dolga van de igyekszem bejönni, addig csukd be a szemed és aludj, ha ki jön vidd vissza és mond el ugyanezt, ha megint jön, csak vidd vissza, elöbb utobb elalszik, ha nagyon megunod odafekszel de már 5 perc és alszik is.de ha kitartasz elöbb utobb le fog szokni róla.
Szerintem csináld azt, hogy elmondasz neki egy mesét aztán szépen kimész. Ha nem bír aludni mondd neki, hogy gondoljon valami szépre! Gondolja át a mesét amit olvastál. Biztos elalszik! De nálunk is ez volt e módszerrel mindent rendbe hoztunk!
Régi a link, de úgy látom érdemes bele írni, mert olvassák még. Szóval én bent maradtam, amíg el nem aludtak. Ha ezt teszed, jobban jársz, mert ha csak immel- ámmal intézed és szabadulni akarsz, sokkal tovább tart. Egyebként is annyira rövid ez az idõszak, nem tart örökké. Zsuzska lányom rövidesen "Zsuzsana"-i magasságokba emelkedett. Ezt úgy értem, hogy még suli elõtt megtanult írni, fel is írta a nevét a fennt jelzett módon egy darab papírra. Az elsõ betûk ugyan háromszor akkorára sikeredtek, mint az utolsók, de mûvét büszkén szemlélte és kiragasztotta ajtajára, amit kulcsra zárt és engedélye nélkül oda belépni tilos volt. A kettõzött betûk fontosságára senki sem merte felhívni a figyelmét...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!