Találatok a következő kifejezésre: Mi van a legnagyobb (71 db)

Minket is megesz egy feketelyuk? Egy feketelyuk közvetlen közelében történő hipernova vagy supernova robbanás után létrejött gáz és por felhők részecskéi sem tudnának elszökni a feketelyuk elől? Minek van a legnagyobb energia leadása az univerzumban?

Legjobb válasz: Önmagában a kvazároknak van a legnagyobb energia kibocsájtása,viszont ezeket túlszárnyalja a rövid ideig tartó hipernóva jelenség. Fekete lyuk nem járt errefelé min 5 milliárd éve,és reméljük nem is fog,de ha igen,,,akkor úgysem tudunk tenni ellene.

Önmagában a kvazároknak van a legnagyobb energia kibocsájtása, viszont ezeket túlszárnyalja a rövid ideig tartó hipernóva jelenség. Fekete lyuk nem járt errefelé min 5 milliárd éve, és reméljük nem is fog, de ha igen, , , akkor úgysem tudunk tenni ellene.
Én úgy tudom, a Tejút rendszer közepén is van egy fekete lyuk. Egy óriás csillag volt, amíg fel nem robbant, és pont ebbõl a robbanásból született a mi világunk is. De elnyelni a Nap fog minket. Már kevesebb van hátra a Földnek, mint amennyi idõs! :)
azt hiszem önmagunktól jobban kellene félni, mint ezektõl. A Nap elvan még min 5 milliárd évig, de annak valószínûsége, hogy az emberi faj azt megéri.... na az konvergál a nullához. a feketelyukaktól sem kell félni, mert mielõtt elnyeln minket, még keringenénk körülötte pármillárd évg, majd jönne az, hogy a külsõ szemlélõ számára nekünk lelassul az dõ, amibõl mi semmit nem érzékelnénk.
Valószínûleg mikor kimúlik a nap, fekete lyuk lehet belõle v szupernóva. 1 biztos, a nap lesz a végzetünk :)
Elõzõ válasz, nem feketelyuk lesz belõle, hanem fehér törpe, évmilliárdokal késõbb, pedig barna, vagy fekete törpe. Csak a nagyobb csillagokból lesznek fekete lyukak, mint pl: Betelgeuse, VY Canis Majoris, vagy a Sirius A, de az magával vinné a testvérkéjét is.

Ha naponta kb.1 órát vagyok tűző napon az káros a hajnak? Mikor van a legnagyobb uv sugárzás? :S nem szeretném ha a hajam a nap miatt törne.

Legjobb válasz: 11 és 15 óra között van a legnagyobb. Én is nagyon féltem a hajam, ezért nem is nagyon szeretem ha rásüt ilyentájban a nap. A drogériákban lehet kapni hajra sokféle szert, ami megvédi a káros uv sugaraktól a hajad :) Nézz körül. Mindig tegyél hajvégápolót a hajadra, mielõtt kimész valahova.

11 és 15 óra között van a legnagyobb. Én is nagyon féltem a hajam, ezért nem is nagyon szeretem ha rásüt ilyentájban a nap. A drogériákban lehet kapni hajra sokféle szert, ami megvédi a káros uv sugaraktól a hajad :) Nézz körül. Mindig tegyél hajvégápolót a hajadra, mielõtt kimész valahova.
1óra az még nem is olyan sok, de amúgy igen, káros.

Mikor van a legnagyobb és legkisebb esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: Legnagyobb esélye a peteérés idején. A legkisebb a többi idõszakban. A peteérés az esetek többségében a ciklus középtájékán történik, persze ez függ a ciklus hosszától.

Legnagyobb esélye a peteérés idején. A legkisebb a többi idõszakban. A peteérés az esetek többségében a ciklus középtájékán történik, persze ez függ a ciklus hosszától.

Mikor van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek?

Mennyi ideig van a szervezetbe a fogamzásgátló? 5Évig szedtem, de múlthéten abba hagytam.

Legjobb válasz: Az ovulacio napjan. Sokak szerint fogamzasgatlo abbahagyasa utan hamarabb megfogan a baba. Van aki csak azert szed foggatlot 3 v 6 honapig, hogu aztan rogtpn osszejojjon...

Az ovulacio napjan. Sokak szerint fogamzasgatlo abbahagyasa utan hamarabb megfogan a baba. Van aki csak azert szed foggatlot 3 v 6 honapig, hogu aztan rogtpn osszejojjon...
Szia! Nekem mind a két terhességemnél ez a kalkulátor segített és elsõre összejött..:) http://www.babasmamas.hu/kalk.php Remélem te is ilyen szerencsés leszel..:)
nem mondta a doki?
A kérdező hozzászólása: CSak annyit mondott, hogy "húzzunk bele", de semmi konkrétat. Úgy hallottam, hogy nem célszerû minden nap "akciózni", mert a spermiumoknak meg kell erõsödniük.
Ha ma érett tüszõket látott, akkor azok hamarosan meg fognak repedni és a petesejt kiszabadul. Ha mától fogva 1, 5 naponta szeretkeztek, azzal megvan minden esélyetek arra, hogy összejöjjön a baba és a hímivarsejtek száma és minõsége is megfelelõ marad.
mi minden második nap "akcióztunk", a nõdoki azt mondta, hogy az pont idealis, es ne valtoztassunk rajta. én probaltam ugy idoziteni, hogy a peteeres elotti elotti nap, meg a peteeres napjan, meg ket nappal ra, de nem sikerult mindig betartani :D a peteeres altalaban a mensitol szamitva 14. napon kovetkezik be (asszem a clostilbegyt eppen ezert kell a mensitõl szamitva 5-9. napig szedni.) Remélem segítettem, sok sikert!

Májusban fogok földrajzból emelt szintû érettségit tenni. mire kell a legjobban oda figyelni? min van a legnagyobb hangsúly? Hogyan készüljek rá?

eddigi tapasztalatok??

Legjobb válasz: Én biztos a földrajztanáromat kérdezném, õ ért hozzá a legjobban.

Én biztos a földrajztanáromat kérdezném, õ ért hozzá a legjobban.
A kérdező hozzászólása: 3évig volt földrajzom, és nem magyarországi vagyok, igy a tanár sem tudja a magyarországi követelményeket..
A követelményeket és a vizsga leírását itt találjátok: http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/vizsgatargyak

Mikor van a legnagyobb esély a teherbe esésre?

Menstruáció után hány nappal? Az első napjától, vagy az utolsótól kell számolni?

Legjobb válasz: Szex közben.

Szex közben.
ha nem akarod!
általánosságban menszi után 14.nap de ez bármikor változhat!
3-as! Ja, a 28 napos TANKÖNYVI (elméleti) ciklusnál, ami a nõk elenyészõ hányadának van. Ovuláció valószínûsíthetõ napja: átlagos ciklushossz mínusz 14 nap. Pl.: 32 napos ciklusnál (ciklushossz: a menzesz 1. napjától a következõt megelõzõ napig): 32-14=18. ciklusnap. EZ elõtt 5 és EZ után 2 nappal a legveszélyesebb! Tehát 13-tól a 20. napig 32 napos ciklusnál.

Mikor vannak a legnagyobb leárazások?

Idén nyáron tervezem, hogy veszek egy drágább laptopot, és azt szeretném kérdezni, hogy körülbelül mikor érdemes beruházni egyre? Arra gondolok, mint pl. télen, karácsony után is mindent leáraznak látványosan, de sajnos addig nem várhat a dolog, ősszel már SOS kell egy jó laptop, viszont minden 10.000-es számít.

Legjobb válasz: Használt nem lenne jó? Olyan nagyon nem lesznek leárazások, bár nyáron néha bedobnak pár akciót, szóval ha tudsz akkor várj még mondjuk júliusig, és addig nézd az újságokat meg a netet.

Használt nem lenne jó? Olyan nagyon nem lesznek leárazások, bár nyáron néha bedobnak pár akciót, szóval ha tudsz akkor várj még mondjuk júliusig, és addig nézd az újságokat meg a netet.
Augusztus végén tuti lesz iskolakezdési akció!!!

Ha február 26-án volt meg utoljára akkor mikor van a legnagyobb esélyem a teherbe esésre?

Legjobb válasz: Ez azért sok mindentõl függ. Pl, hogy hány naposan a ciklusaid. Középidõben van a legtöbb esély.

Ez azért sok mindentõl függ. Pl, hogy hány naposan a ciklusaid. Középidõben van a legtöbb esély.
Nem biztos, nem lehet pontosan belõni az ovulációt. Legalábbis nálam nem... :) ) Ha babát szeretnétek, az egész hónapot érdemes áttszexelni ;)
szia!! ha ennyire változó a ciklusod hossza vezess hõgörbéd+ ovu tesztelj! akkor pontosan tudni fogod mikor van ovud !érzel ovu fájdalmat?? mert ha igen akkor legyetek együtt!!és rá 14 napra vagy utána lehet tesztelni!!terhes tesztel!!
A kérdező hozzászólása: ma vehetek ovu tesztet szerintetek?most veszek elõszõr ilyet!
A kérdező hozzászólása: Vasárnap voltunk együtt akkor ma már lehet?:) )
Az a legegyszerûbb, ha mostantól 2 naponta együtt vagytok, legalább hétvégéig :)
A kérdező hozzászólása: szeptemberben volt egy vetélésem 2 hónaposan.2 hónapja próbálkozunk!ez lehet be folyásoló?
Igen. Amikor megjön, az az 1. nap.
A kérdező hozzászólása: Ahogy megjött onnan számolva kell?
Nekem is hol 27, hol 37 napra jött meg. Nekem a 15.napon volt peteérésem, ekkor estem teherbe.
A kérdező hozzászólása: februárban 35 napra jött meg elõtte 25 re szóval tanácstalan vagyok:(
Attól függ, hogy hány naposak a ciklusaid meg hogy egyáltalán középidõben van-e peteérésed, mert lehet kicsit késõbb is.
Ma. Ha 28-29 napos a ciklusod.
A kérdező hozzászólása: viszont reggel óta égõ viszketõ érzésem van!tavaly szeptemberben a mûtõben össze szedtem valami fertõzést és azóta nem tudják kiirtani belõlem!minden hónapban elõjön és ilyenkor nem is tudunk együtt lenni! félek mi van ha most van pete érésem és nem tudunk együtt lenni mert fáj!

Párommal babát tervezünk, mikor van a legnagyobb esély, hogy teherbeeshetek?

Fél éve abbahagytam a fogamzásgátlót, csak nem tudom, hogy kiürült e már teljesen a szervezetemb?l. Most döntöttük el párommal, hogy babát szeretnénk. Tegnap múlott el a menstruációm és már védekezés nélkül szeretkeztünk. Szerintetek mikor kéne szeretkezni, hogy sikerüljön!:)) válaszokat elöre is köszönöm!:))

Legjobb válasz: De igen 28-as ciklusnál van a 14.nap!De átküldtem a peteérés kalkulátort is és ha oda beüti a kedves kérdezõ az utolsó menszi napját akkor megkapja hogy neki melyik az a nap.

De igen 28-as ciklusnál van a 14.nap!De átküldtem a peteérés kalkulátort is és ha oda beüti a kedves kérdezõ az utolsó menszi napját akkor megkapja hogy neki melyik az a nap.
Én e szerint voltam együtt a párommal és az elsõ alkalommal már sikerült.8 hós kisfiú anyukája :)
Még annyit hogy a fiúk gyorsabbak a lányok lassabbak tehát ha fiút szeretnétek akkor 2 naponta érdemes együtt lenni az adott idõszakban de úgy hogy a 14.napra essen.Ha kislányt akkor is a 14. napot nem érdemes kihagyni.A sûrû együttlét nem mindig elõnyös tehát nem azt jelenti hogy akkor naponta többször is..... :)
Ezt az 5-ös választ nem értem teljesen, bocsi.:) Ez a 14.nap ez nem azoknak mérvadó akiknek 28 napos a ciklusuk? Mert kedves Kérdezõ Én annyit tudok hozzáfûzni a témához, hogy tudtommal a ciklus közepe a legtermékenyebb.Ez 28-as ciklusnál tényleg a 14.nap. De hogy nemet meghatározni hogyan lehet, azt így nem halottam még, meg mondom nem is nagyon értem a leírtak alapján.:) S nem okoskodni szeretnék, mert Én a téma szakértõje abszolút nem vagyok:) , hanem tanulni. Köszönöm szépen!
egy hónapon keresztül hétköznap 2-3, hétvégén 3-4 szeretkezés naponta, védekezés nélkül és tuti jó lesz. amikor és ahányszor kívánjátok egymást. ne a lurkóra gondoljatok, hanem élvezzétek a szexet és rögtön összejön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! és ennek mennyi a beválási százaléka?:)
Nekem mind a két babám ezzel a kalkulátorral sikerült elsõre..:) http://www.babasmamas.hu/kalk.php Remélem te is ilyen szerencsés leszel..:) De persze hallottam olyat is, hogy van spontán peteérés is amit egy nagyon intenzív orgazmus hatására jön létre... De a kettõ nem zárja ki egymást
kezd el a folsavat szedni eloszor is. a menses utan 2-3 naponta szex egesszen a peteeresig aztan aznap meg egyszer.Utana mar akkor mikor kedvet erzel hoza. Szex utan semmi mosakodas hanem nyugi es alvas.Tilos az intim szappan es oblito.A leendo apuka egyen sok mogyoro mandula tokmagot az jot tesz a spermanak. Te pedig mozogj sokat az noveli a teherbeeses eseleyt. Az elso babara nyugodtan egy evet szamolhatsz de akar kettot is.sok sikert
Valószínû nem érted amit írtam!De a kérdezõ gondolom érti.Olvass utána tudományosan ha valamit nem értesz és megkapod a választ.
Na akkor hogy van ez az ügyködés nemre való tekintettel Kedves 5-ös?
Nekünk peteéréskor konkrétan.De persze ha az ember nem tervezi ugyebár akkor még akár mensi után közvetlen megtörténhet a baleset.Légy laza és ne foglalkozz sokat a dologgal mert akkor a szervezet be stresszel.És az nem igaz amit az egyik válaszoló írt hogy naponta 3-4X stb.Dr Czeizel Endre genetikus pont a minap beszélt róla hogy idõ kell hogy tartalmas mennyiség legyen és 2 naponta ajánlja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszadóknak a válaszokat és a linkeket!:) remélem hasznunkra fog válni, de olyat is olvastam, hogy valakinek peteérés elött sikerült vagy menzi elött. Nektek mikor sikerült? :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a picihez!:) mindegy, hogy fiú lesz e vagy lány csak egészséges legyen!:) ) köszönöm a tippeket!:)
13!Valószínû azért kérdeztem. Merthogy ez az oldal arra való! A Kérdezõ meg leírta, hogy nem érdekli. De bocs már, hogy volt akit igen. "Tudományos alapja" pedig nincsen annak amit Te mondasz, ha lenne, akkor Senkinek nem lenne kérdés, hogy milyen nemû lesz a Gyereke.Ettõl függetlenül tényleg bocsánat, hogy érdekelt amit leírtál... Kérdezõnek meg sok sikert!Írja meg majd mindenképp az örömhírt!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!