Találatok a következő kifejezésre: Mi van a fájások (73 db)

Ilyenkor mi van a fájásokkal?

Többször hallottam,hogy az utolsó vizsgálat után (38,39,40,. hét) elfolyt a magzatvíz! De ilyenkor a fájások is automatikusan beindulnak?

Legjobb válasz: Igen, csak varni kell ra. Statisztikak alapjan egy elso szulo nonel ha a viz folyik el eloszor es egyaltalan nincs fajas, akkor 12-24 ora is kellhet a fajasok jelentkezeseig. Most az masik dolog, hogy itt Magyarorszagon ezt nem szoktak megvarni, hanem hamar elkezdik adni az oxytocint. De nekem az elso szulesem igy indult, nem kaptam semmit, csak vartunk es 3 oraval kesobb mar jott is az elso fajas, egybol 3 percesekkel inditottam, egy ora mulva mar 2 perces volt. 3 orat vajudtam osszesen kitolassal egyutt.

Igen, csak varni kell ra. Statisztikak alapjan egy elso szulo nonel ha a viz folyik el eloszor es egyaltalan nincs fajas, akkor 12-24 ora is kellhet a fajasok jelentkezeseig. Most az masik dolog, hogy itt Magyarorszagon ezt nem szoktak megvarni, hanem hamar elkezdik adni az oxytocint. De nekem az elso szulesem igy indult, nem kaptam semmit, csak vartunk es 3 oraval kesobb mar jott is az elso fajas, egybol 3 percesekkel inditottam, egy ora mulva mar 2 perces volt. 3 orat vajudtam osszesen kitolassal egyutt.
Nem feltétlenül. Barátnõmnek elfolyt a magzatvize, bement a kórházba, ott egy darabig vártak, aztán kapta az oxitocin infúziót - és még mindig nem történt semmi! Ott volt órákig az infúzión, mégsem indult be a szülés, így megcsászározták. De az ilyen, gondolom, elég ritka.
Szia nekem ahogy elfolyt a mviz ugy jöttek a fàjàsok nem birtam felàlni
Nekem enyhe mensis érzés, és puff, elment a víz.Fél órán belül jöttek a 7 percesek, majd 5 percesek, azt hiszem kb 4 óra múlva már az ágyat mardostam, de megmondom õszintén, nem tudom, mikor kötötték be az oxyt, mert tudom, hogy kaptam, de hogy mikor nem tudom.Én 9 órát vajúdtam.

Milyen az oxitocin terhelés? Mi történik közben, vannak-e fájások, mit vizsgálnak közben? A szülés megindul tõle?

Sziasztok! 36+5hkm vagyok, meg kaptam a papírt, hogy orvosommal bele egyezünk-e e terhelésbe és ha igen aláírását kérnem kell hát meg is történt. Hétfõn voltam NST-n majd jövõ Hétfõn ismét megyek NST-re akkor ott mondják majd az idõ pontot stb de nagyon izgatott vagyok mikor lesz ez a vizsgálat? Meg várják a 40.-hetet? Vagy akkor 37 hetesen is lehet rá alkalom lehetõség? Babámat 3400 grammra mérték szabad kézzel is 3-3,5 kilóra és a tüneteim miatt az orvosom azt mondta vagy hamarosan szülés indul vagy akár 5kilós babát is hozhatok a világra. :)Az érdekelne még, ki hogy élte meg hány hetes terhesen? Köszönöm

Legjobb válasz: Nalam a betoltott 40 heten kellett menni ekkor mar be is fektettek. Egy orara kaptam oxit infuzioba, lettek tole fajasaim, de mikor lekotottek rola el is multak. Kozben ctg nezik a fajasokat meg a baba szivhangjat.

Nalam a betoltott 40 heten kellett menni ekkor mar be is fektettek. Egy orara kaptam oxit infuzioba, lettek tole fajasaim, de mikor lekotottek rola el is multak. Kozben ctg nezik a fajasokat meg a baba szivhangjat.
Bocsi, én csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogy mérték szabad kézzel?
Szia. Megkérdezhetem hogy mik a tünetek hogy 5 kg-os baba lenne? Nekem semmi tünetem nem volt és mégis több mint 4, 5 kilós babám lett. Nekem 41. hét betöltésekor adtak oxit. Lettek fájások de mikor lekötöttek róla el is mult. majd másnap elkezdtem jóslózni és egyszercsak este már hirtelen 5-6 perces fájásokkal mentem a szülõszobára. Nem tudom, hogy az oxinak köszönhetõ-e.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Na hát ez a szabad kézzel való mérés, úgy történt, hogy dokibácsim le fektetett az ágyra és két kezével ki tapintotta a babát és így mondta, hogy itt már legalább 3-3, 5 kilós baba van már bent a pocakban. Az, hogy 5 kilós babám is lehet azt azért mondták mert még akár 2-3 hétig is húzhatjuk és ez idõ alatt meg nõhet ekkora súlyra :) Boldog kismamaságot anyaságot mindenkinek. Mi ma lettünk 37hkm. Azt hiszem jósló fájásaim vannak de egyenlõre semmi több :) :)
Nalam utolso het utan protokoll miatt korhazban kellett fekudnom, minden reggel magzatviz tisztasagot neztek, teljesen tiszta volt. Majd 41+3 napon oxi terheles, ami szerint a baba elfaradt odabent, nem indult volna be a szules magatol, igy inditani kell. Kozben voltak fajasaim, de miutan lekotottek, elmult. Elokeszitettek szulesre es azonnal visszanyomtal az oxit. A baba szivhangja jobb lett, ezert megengedtek hogy allva vajudjak. Ot ora mulva tettek a mellkasomra a picikemet :-) Nagyon intenziv volt oxival fajasokat generalni, en vegig kaptam szules kozben. Konnyu szulest!

A nem várt elott 1 nappal barna folyás. Még soha nem jott meg elobb, inkább mindig késett. Mi lehet ez, már a menzi? Mellfeszulés, fájás, alhasi fájás, végtag fájás minden megvan. A mugy a menzi akkor kezdodik, mikor már vér is van a folyásban?

Legjobb válasz: Ez végülis menstruáció, lehet hogy holnap már rendesen meg fog jönni, hacsak nem vagy terhes. Nekem most barna vérzésem van csak, nem úgy ahogy szokott, és nem tudom mitõl..

Ez végülis menstruáció, lehet hogy holnap már rendesen meg fog jönni, hacsak nem vagy terhes. Nekem most barna vérzésem van csak, nem úgy ahogy szokott, és nem tudom mitõl..
Volt rá eset már nálam is , hogy így kezdõdött a mensim, még olyan is volt, hogy 5 napon át pecsételtem mire a rendes vérzés megérkezett! Ritkán, de elõfordulhat! Ha nem változik az állaga holnap azért tesztelj!

38. hetes kis mama vagyok, és érdekelne, hogy mi van akkor ha nem érzem a fájásokat és nem folyik el a magzat vizem?

az az igazság nem rendszeres enyhe görcseim vannak de nem vészes.És honnan tudom hogy a külsö méhszály menyire nyitott?

Legjobb válasz: Azt érezni fogod, hogy azok már a fájások és nem csak jóslók, mert kicsit mások. A jóslók enyhék és nem fájnak, az "igaziak" kellemetlenebbek. És bizony nem minden esetben folyik el a magzatvíz a szülés elején, van, hogy úgy kell az orvosnak megrepesztenie a burkot. Nekem pl. 4-bõl 3 esetben burkot repesztettek. Egyébként azt mondják, hogy abból lehet megtudni, hogy jósló-e a dolog, hogy ha a bal oldaladra fekszel, akkor az hamar elmúlik☺ A "valódi" fájások nem múlnak el, hanem egyre erõsebbek lesznek és egyre rövidebb idõközönként jönnek. Azt hiszem minden fontosat leírtam. Könnyû szülést, jó babázást!

Azt érezni fogod, hogy azok már a fájások és nem csak jóslók, mert kicsit mások. A jóslók enyhék és nem fájnak, az "igaziak" kellemetlenebbek. És bizony nem minden esetben folyik el a magzatvíz a szülés elején, van, hogy úgy kell az orvosnak megrepesztenie a burkot. Nekem pl. 4-bõl 3 esetben burkot repesztettek. Egyébként azt mondják, hogy abból lehet megtudni, hogy jósló-e a dolog, hogy ha a bal oldaladra fekszel, akkor az hamar elmúlik☺ A "valódi" fájások nem múlnak el, hanem egyre erõsebbek lesznek és egyre rövidebb idõközönként jönnek. Azt hiszem minden fontosat leírtam. Könnyû szülést, jó babázást!
Szia.Én is így vagyok.Nem tudod, hogy nyitva vagy-e, csak az orvos érzi, és maximum, ha a nyák kicsit ürült akkor lehet következtetni, hogy kezd nyílni a méhszáj, vagy már egy kicsit ki is nyílt.Nekem is enyhe görcseim vannak.Ha elfolyik a magzatvíz, akkor utánna már nagyon hamar görcsölhetsz, és hamar szülni kell, szóval azt érezni fogod, mindekettõt.Itt már nem sok van vissza.
Nekem a 37. hettol voltak ilyenek, joslo fajasnak hivjak oket. A 37. hettol mar nem kell aggodni, ha elkezd nyilni a mehszaj, azt mondjak, akkor konnyebb es rovidebb lesz a szules.:) A malnalevel teat mar lehet inni ilyenkor, az meg rasegit egy kicsit, jobban fogsz tagulni. En napi 2 bogrevel ittam, 1 ora 10 perc alatt szuletett meg a lanyom gatvedelemmel.:D

Reggel óta menszi szerű fájásaim vannak a derekam is fáj 36 hetes terhes vagyok mi lehet ez?

Tegnap voltam dokinál de nem vizsgált meg kézzel

Legjobb válasz: Jósló fájás, vagy igazi..próbál meg negyed órára befeküdni egy kád meleg vízbe ha elmúlik akkor jósló volt, ha nem akkor lehet itt az idõ. Lehet érdemes lenne felhívni a dokit vagy a védõnõdet, hogy õk mit mondanak, mit tegyél.

Jósló fájás, vagy igazi..próbál meg negyed órára befeküdni egy kád meleg vízbe ha elmúlik akkor jósló volt, ha nem akkor lehet itt az idõ. Lehet érdemes lenne felhívni a dokit vagy a védõnõdet, hogy õk mit mondanak, mit tegyél.
A kérdező hozzászólása: 2.-ik terhességem programozott császárom lesz az elsõ szülésem miatt!!!
Egyben vagy még?
A kérdező hozzászólása: Remélem csak azok :)
Lehet hogy csak jóslók.Nem?
Nekem így kezdõdtek a fájásaim...
A kérdező hozzászólása: Én december 22-re vagyok kiírva! De azt beszéltük meg hogy ha minden rendben akkor betöltött 38.héten meg lesz a mûtét!!! De én már hetek óta azt érzem elõbb meg lesz!!! Sajnos nem múlik sõt most már keményedek is! A lábam is el kezdett dagadni! Hát nem tudom hogy mi lesz a vége!!!!
Én is 36 hetes vagyok .hétfõn voltam CTG doki nem vizsgált meg csak hüvelyváladékot vett.Tegnap egész nem voltak görcseim hol jobban hol kevésbé éreztem.Fekve egyáltalán nem ülve jobban.Ezek a jósló fájások este 6 körül elmúltak azóta semmi.Nekem a 4.terhességem de nem emlékszem, hogy lett volna ilyen.Igaz az utolsó is 10 éve volt.Nekem is programozott császárom lesz a korom és a magas vérnyomásom miatt és az elõzõ is az volt.Dec 18-ra vagyok kiírva Te?? De azt beszéltük meg, hogy egy héttel elõbb megcsászároz ha csak magától nem akar elõbb jönni.36.héttõl már nem korai elég érett és fejlett.
Nekem a 30-31.hét óta vannak ilyen problémáim. Engem a doki be akart fektetni a kórházba, de mivel a belsõ méhszájam még zárt ezért nem kell. Bizonyára jóslók lehetnek. 32hkm
Nem lehet elõre kiszámítani mikor indul be, tényleg lehet, csak jóslóak, én az elsõt 36+1-en szültem, nem volt semmi gondunk, tüdeje tökéletesen fejlett volt.Ja és már a 34.héttõl voltak ezek a mensiszerû fájások idõszakonként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ! De nem lenne még korai ha be indulna?
A kérdező hozzászólása: Igen egyben:) Meg beszéltem a kis csajszival, hogy maradjon még egy kicsit bent:)

36 hetes nst-re megyek holnap. A székesfehérvári ambulancián az nst kimutatja a fájásokat ha vannak? És ha vannak akkor haza engednek? Mi az amiért nem engednek haza? Ilyenkor vizsgálat is van?

Legjobb válasz: Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!

Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!
szülés elõtt 4 órával nekem SEMMILYEN fájást nem mutatott a CTG, (NST), pedig 2 perces fájásaim voltak már akkor. Legközelebbi terhességemnél nem is vagyok hajlandó a ctgvel idegesíteni magamat.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi a gyors választ.Nem bánom ha nem engednek haza, mert már azt mondta a dokim hogy akármikor meg lehet a baba.A méhlepény eléggé el van öregedve és a méhszájam is 2 hete volt 2110.Fel is van puhulva.Érzek is néha fájásokat de rendszertelenek, és remélem a gép is látja majd holnap.

Most akkor valójában mit mutat az NST? Már kétszer voltam holnap megyek harmadszor. Itt azt olvasom hogy a fájásokat is méri, és rajzolja, de nálunk csak a szívhang van rajta, amit ctg-nek hívnak. Szóval hogy van ez?

Legjobb válasz: Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?

Pedig elvileg úgy van, hogy a papír felsó részén van a baba szívhangjának a görbéje és alul egy másik görbe ami a fájásokat mutatja. Biztos nem ilyen a papírod amit kaptál?
Az Nst nem mutat fájást csak magzatmozgást. http://209.85.129.132/search?q=cache:l55PiW1LMxgJ:www.peterf..
Akkor mutat fájást is, ha 2 érzékelõt raknak rád. Egyik a baba szívhangját rajzolja, a másik az esetleges fájásokat.
Az NST (elvileg) mutatja a te fájásaidat, de gyakorlatban inkább csak a baba szívhangját. Én az elsõ babámmal a terhesség végén már 2 naponta jártam NST-re, voltak olyan fájásaim, hogy azt hittem, bent tartanak a kórházban, de az egyik doki csak ránézett a papírra a fájásgörbére és röhögött, hogy ez nem fájás. Pedig az szülésnél is ugyanolyan erõsséggel indult, vagyis nem én reagáltam túl, egyszerûen csak ezek a gépek inkább a baba szívhangjára vannak kifejlesztve.
Úgy tudom, hogy a CTG és az NST ugyanaz. Nekem volt, hogy csak egy tappancsot raktak a hasamra, akkor csak a magzatmozgást nézték, amikor kettõt, akkor a magzatmozgás mellett a fájásokat is mérte.

Mi van ha a fájások nem egy formák és nem renszeresek de meg sem szűnnek? Meddig várjak?

Hajnalban jósló fájásaim voltak, reggel távozott a nyákdugó is. Azután csak 1-2 ilyen volt, de most újra kezd?dtek a fájások, de nem egyformák (van hogy görcsös, máskor meg csak er?s szorító érzés) és hol s?r?bbek hol meg ritkábbak.

Legjobb válasz: Várjál még, a szülés akkor indult emg rendesen, ha azonos idõközönként jönneka fájások. Ez lehet eleinte 20-20 perc is, aztán 10 percenként, majd egyre sûrûsödnek.

Várjál még, a szülés akkor indult emg rendesen, ha azonos idõközönként jönneka fájások. Ez lehet eleinte 20-20 perc is, aztán 10 percenként, majd egyre sûrûsödnek.

Félórás fájásokkal mennyi idő múlva számíthatok szülésre? Mikor induljak el? 35 km-re van a kórház.

tegnap még 1 ujjnyira voltam nyitva.

Legjobb válasz: indulj most! biztosabb, ha bent vagy! Nekem fél 5tõl 7ig meglett a babám, úgy felgyorsultak az események, pedig fél 3kor még elküldtek volna haza, mert teljesen zárt voltam, és a fájásaimra is azt mondták, hogy csak jósló! Úgyh sztem menj be! :) sok sikert!! :)

indulj most! biztosabb, ha bent vagy! Nekem fél 5tõl 7ig meglett a babám, úgy felgyorsultak az események, pedig fél 3kor még elküldtek volna haza, mert teljesen zárt voltam, és a fájásaimra is azt mondták, hogy csak jósló! Úgyh sztem menj be! :) sok sikert!! :)
Szerintem is indulj most! Könnyû szülést! Kétlányos 29hkm.
Szerintem nyugodtan megvárhatod a 10 perces fájásokat, pláne ha elsõ baba.Az elsõ szülésnél nem gyorsulnak fel annyira az események, és ha mentõvel mész negyed óra, 20 perc alatt be tudnak veled érni a kórházba. Én is majd csak a 10 perceseknél fogok indulni a kórházba mentõvel, és nekünk is 35 km-re van a kórház.Olyankor mennek ám a mentõsök mint az állat, mert õk sem szeretnék, hogy a mentõbe szülj meg. :) Tudom, mert a párom mentõs :) Ha viszont elfolyt már a m.vized akkor indulj azonnal!! 30 hkm
Mondjuk most. Az a baj, hogy hirtelen felgyorsulhatnak a fájások és felerõsödhetnek, akkor meg lehet nem érsz be idõbe.
Remélem már lassan elindulsz..hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: Még mindig csak 20 perc, vasárnap már voltunk bent, egy éjjelen át ott tartottak. csomag összekészítve, lefürdök, és várom a következõt. ja, 39hét 3 napnál járok.
A kérdező hozzászólása: De közelebb jöttünk, a mamánál alszunk, onnan csak pár utca.
Még akár több napod is lehet, nem akarlak elkeseríteni. :) Nekem a másodikkal másfél napig tartott amíg a 10 percesek 5 percesekké sûrûsödtek. Szóval addig aludj ha tudsz, ha nem tudsz, akkor meg sétálj sokat, hogy a gravitáció segítsen. Ügyes legyél!
A kérdező hozzászólása: Még mindig semmi. De már itt maradunk a mamánál szülésig. ma reggel elment a nyákdugóm. voltak fájások is, de most estére elmúltak. Jó lenne már túl lenni mindenen.

Mikor kezdődnek a jósló fájások? 34 hetesen normális ha van?

Esténként és éjszakánként jellemz? pár napja, hogy nemcsak keményedik a hasam (úgy óránként 1-2szer) hanem fáj is. Éjszaka erre ébredek. 34+3 vagyok. Igazából nem akarok feleslegesen dokihoz rohangálni, de nekem kicsit korainak t?nik ez.

Legjobb válasz: Nem korai, van akinek még hamarabb kezdõdik. Ne aggódj. Szedj magne b6-ot vagy magnesi citricitet.

Nem korai, van akinek még hamarabb kezdõdik. Ne aggódj. Szedj magne b6-ot vagy magnesi citricitet.
Teljesen normális. Mind két terhességemnél már a 30. héttõl volt jósló, és az elsõ sem jött hamarabb. Üdv. 38 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!