Találatok a következő kifejezésre: Mi van Feketelyukak (2 db)

A sci-fi - ben mik azok a féregjáratok? És mi van a feketelyukak belsejében?

Legjobb válasz: "mik azok a féregjáratok?" Két pont között az egyenesnél is rövidebb átjárók. "És mi van a feketelyukak belsejében?" Nem tudjuk biztosan, egyelõre elméletek léteznek csak.

"mik azok a féregjáratok?" Két pont között az egyenesnél is rövidebb átjárók. "És mi van a feketelyukak belsejében?" Nem tudjuk biztosan, egyelõre elméletek léteznek csak.
"fekete lyuk, ez akkor van amikor egy bolygó már meghal, ekkor a gravitációja beszívja saját magát, és így akkora gravitációs energia keletkezik egy pontban ami mindent megsemmisít és még a fényt is elnyeli" Enyhén szólva is badarság ez a megfogalmazás :) A feketelyuk egy olyan égitest, aminek a felszínére vonatkoztatott szökési sebessége nagyobb vagy egyenlõ a fény vákuumbeli sebességénél. maci
Tudomány: 1.feketelyukban egy olyan csillag van ami össze zsugorodott és nagyon sürü lett az anyag ( ha egyáltalán van ott anyag). Az is elöfordulhat hogy a nagy gravitáco miatt nincs dimenzioval rendelkezõ anyag hanem csak energia . De mivel az energia rendelkezhet az anyag vagy egy HULLÁM tulajdonságával a 2.féregluk :-) két feketelukat köt össze mivel csak a feketeluk tud teret hajlitani pl. két galaxis között. Ne döljbe a scifinek meg a tudományos feltételezéseknek (ajánlott irodalom: Galaxis utikalauz stopposoknak)
A féregjárat egy lyuk a tér-idõn amivel rövidebb úton el lehet jutni A-ból B-be. A fekete lyukban pedig hatalmas gravitáció van, ami még a fényt is foglyul ejti.
"És mi van a feketelyukak belsejében?" Nem tudjuk biztosan, egyelõre elméletek léteznek csak. Ez is igaz!
Mivel a fekete lyuk fogalmilag azt jelenti, hogy mindent elnyel, még a fényt is, ezért aki már tudja, az még a belsejében van. Ha kijön, elmondja. A féregjáratnak több jelentése van. Most csak a másikat mondom: A-ból B-be az einsteini fizika szerint a gravitációs mezõben a legrövidebb idõ alatt eljutva, az eltelt idõ legyen T. Fogalmazzunk úgy, hogy a sci-fi irodalom szerint a tér-idõbõl egy újabb dimenzión át, rövidebb ideig tart az utazás. Kb. úgy képzelhetjük el, mint amikor Ferihegyrõl Bankokba megyünk repülõvel, az egy eset. Ha a föld belsején át egy (szokásos) egyenes mentén, az rövidebb lesz.
féregjárat képzelj el egy egyenest, ezen vagy egy helyen, ez a. el akarsz jutni egy másik helyre vagy idõbe vagy mind2 akkor ezt az egyenest meghajlítjuk és abban az u alakú részben átmegyünk egyenesen, így lehet idõutazni vagy teleportálni fekete lyuk, ez akkor van amikor egy bolygó már meghal, ekkor a gravitációja beszívja saját magát, és így akkora gravitációs energia keletkezik egy pontban ami mindent megsemmisít és még a fényt is elnyeli
Remélem már el tudtad képzelni, sok jó válasz érkezett. Én inkább csak azért írok, mert olyan kifejezõ a nevük. Féregjárat: Nem kell az alma külsején végigmenni, hogy a túloldalra érj. Egy kukac (féreg)átrágta magát az almán így a járatában, A FÉREGJÁRATON GYORSAN ÁTSZELED AZ ALMÁT ÉS MÁR OTT IS VAGY B PONTBAN. Fekete klyuk: Fekete, mnert még a fényse tud kijönni belõle, lyuk, mert a normál ûrt egy nagyjából kör alakban megszakítja. Hogy mi van a belsejében, azt még a kutatók se tudják. Bocs a cps-ért és az esetlegesen felesleges válaszért.
A fekete lyuknak annyira hatalmas a gravitációs vonzása hogy semmi nem jut ki belõle még a fény sem!Minél jobban közeledsz hozzá annál jobban lassul az idõ! ha beszív valamit akár egy bolygót mikroszkópikusnál is kisebb dologra tömöríti össze!!

Mi van a Feketelyukak végén?

Legjobb válasz: A fekete lyuk nem egy "csõ", hanem egy pont az ûrben! Az elmélet szerint megkerülhetõ, és a másik oldalról is ugyanúgy néz ki! tudósok szerint összeomlott csillagok maradéka, ahol az anyag olyan mértékben egy pontba sûrûsödött, hogy a gravitáció akkorára nõtt miatta, hogy mindent magába vonz! Még a fényt is eltéríti, ezért van csak feketeség a helyén! Ha valami belekerül a vonzásába, az nem eltûnik, hanem besûrûsödik egy pontba!

A fekete lyuk nem egy "csõ", hanem egy pont az ûrben! Az elmélet szerint megkerülhetõ, és a másik oldalról is ugyanúgy néz ki! tudósok szerint összeomlott csillagok maradéka, ahol az anyag olyan mértékben egy pontba sûrûsödött, hogy a gravitáció akkorára nõtt miatta, hogy mindent magába vonz! Még a fényt is eltéríti, ezért van csak feketeség a helyén! Ha valami belekerül a vonzásába, az nem eltûnik, hanem besûrûsödik egy pontba!
Semmi. De komolyan ez van.Semmi.Ha valaki vagy valami belekerül oda akkor semmivé lesz.
A fekete lyuk pontszerû, így ha arra gondolsz, hogy mi van abban a pontban, ahol összeroskadt az anyag a válasz elég bonyolult. Ez a pont ugyanis nem érhetõ el, mivel ha elkezdenél belezuhanni, az idõ egyre lassabban telne, ahogy közelednél a felszínéhez, minél közelebb kerülsz, annál lassabban telik az idõ számodra (Már ha feltesszük, hogy túléled az árapályhatást, ami elõbb-utóbb biztosan cafatokra szaggat.), így valószínûleg a világegyetem végéig zuhanhatsz, akkor sem éred el a fekete lyukat, tehát alapvetõen az ottani valóság nem ismerhetõ meg.
A fekete lyukaknak akkora a gravitációs erõhatásuk, hogy képesek olyannyira elgörbíteni a teret, hogy közvetlenül a feketelyukak közelében megáll az idõ. Ha valami bele esik egy feketelyukba, akkor az onnan már soha nem fog kijönni. Még a fény sem képes szabadulni a feketelyukak belsejébõl. (Más az eset forgó feketelyuk esetében, ez viszont már más kérdés.) A kérdésedre a válasz: a feketelyukak végén az összes oda bekerült anyag szétrobban és megszûnik létezni.
Kiegészíteném, hogy olyan nagy a gravitáció egy ponton, (tegyük fel hogy túléled addig) hogy kettészakítja az embert.
A fekete lyuk nem egy olyan dolog, ami eljuttat a világûr egy másik pontjába (ez a feltételezett féreg lyuk), hanem egy lyuk a téridõn, ami minden közelébe kerülõ anyagot beszippant, és így elpusztít! A fekete lyuk belsejében szószerint semmi nem létezik, még idõ és tér sem! De feltételezett egy bizonyos lyuk, ami a fekete lyuk ellentéte, azaz fehér lyuk! A fehér lyuk a feketével ellentétben semmit nev szippant be, hanem kizárólag kibocsájt! Az a feltételezés van, hogy amit a fekete lyuk beszippant, azt a fehér lyuk bocsájtja ki! De a fehér lyuk csak feltételezés!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!