Találatok a következő kifejezésre: Mi van 33 hetes vagyok és (6 db)

Mi van velem? 33 hetes vagyok és a mai nap egész nap alszok. Fáradt vagyok nincs se kedvem se erőm semmihez. De a babám is le van lassúlva.

Lehetséges csak a frontok miatt?

Legjobb válasz: meglehet, hogy a frontok okoznak neked kellemetlenséget, de ha jól esik, akkor miért ne pihennél. :)

meglehet, hogy a frontok okoznak neked kellemetlenséget, de ha jól esik, akkor miért ne pihennél. :)
Én kb 3-4hete csinálom ezt folyamatosan, igaz éjjel nem alszok szinte semmit de nappal végig aludnék ha lehetne.39hetes kismama..nekem is lassu a babám nappal inkább este indul be.

33 hetes vagyok és minden éjszaka többször is felkelek, hogy nagyon zsibbadnak az ujjaim, a kezem. Ez mitől van? Mit lehet tenni?

A válaszokat el?re is köszönöm :)

Legjobb válasz: Nyomódnak az idegek,a szövetek közé kilépõ folyadék miatt. Terhesség során elõfordul.Ha magas vérnyyomással lábdagadással ,fehérjevizeléssel társul,akkor kell sómentes diétázni,amit most is kerülhetsz, de ha minden rendben csak ezek a tünetek vannak amit írtál,akkor az okozza amit az elején említettem,sokunknál elõfordul,sajnos,szülés után elmúlik.

Nyomódnak az idegek, a szövetek közé kilépõ folyadék miatt. Terhesség során elõfordul.Ha magas vérnyyomással lábdagadással , fehérjevizeléssel társul, akkor kell sómentes diétázni, amit most is kerülhetsz, de ha minden rendben csak ezek a tünetek vannak amit írtál, akkor az okozza amit az elején említettem, sokunknál elõfordul, sajnos, szülés után elmúlik.
Nekem is hamar elzsibbadt mindenem. Nem sok mindent tudtam ellene tenni , a massszírozás sem segített. Szerintem fõleg azért van mert már ilyenkor nagy a súly, valamint vizesedhetsz is. Persze az a legalószínûbb, hogy a baba fekszik olyan helyen, hogy nyom valami idegszálat és emiatt zsibbad a kezed. Barátnõmnek az utolsó hetekben úgy bedagadt a lába, hogy trombózisra gondoltak, de utólag kiderült, hogy a baba fekszik rosszul és ez okozza. Azért majd említsd meg a dokidnak, így legalább megnyugszol.
Nekem a 23ik hettol zsibbad a kezem. A doki azt mondta ez tipikus terhessegi tunet ellene tenni annyit tudsz hogy tornaztatod a kezed es nekem napi 3x1 magneziumot kell szednem, probald ki. 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Szedem a Magne B6-ot. napi 3x2-t.

33 hetes vagyok és pár napja kellemetlenül érzem a hólyagomat, és van olyan is, mintha szabályosan a húgycső 1 pontban szúrna. Ezek nem állandó jelenségek, hólyaghurutom sincs, mert nem csíp, de mégsem tudom mi lehet ez. Ez normális ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem mindig csíp a hólyaghurut. Eleinte nem csíp, csak gyakran jársz pisilni és olyan kellemetlen érzés. Lehet hogy késõbb fog csípni, de azt ne várd meg, menj dokihoz! Az nem lehet, hogy a baba ráfeküdt a hólyagodra?

Nem mindig csíp a hólyaghurut. Eleinte nem csíp, csak gyakran jársz pisilni és olyan kellemetlen érzés. Lehet hogy késõbb fog csípni, de azt ne várd meg, menj dokihoz! Az nem lehet, hogy a baba ráfeküdt a hólyagodra?


33 hetes vagyok.1 hete, főleg esténként fürdés után viszket a hüvelyem és csiklóm, napközben elég sok folyásom van, néha darabos. Dokim szabin, félek hogy baja esik a babának, pedig vigyázok, nem megyek közös wc-re, strandra, sehova. Mivel kezeljem?

Legjobb válasz: Sztem neten keresgélj tájékoztatókat a gyógyszerekrõl. Én a Canesten kombit mondanám, de terhesen nem tudom hogy lehet-e használni (mert tuti hogy ez gombás fertõzés). De ha neten rákersel a papírjára ott meg tudod nézni. Tuti hogy fent van,m ert én már találkoztam vele. Ha ezt nem lehet keress rá neten másfajtákra. Ha vény nélküli nincs másik, akkor csak abban bízhatsz, hogy jó fej lesz a gyógyszertáros, hátha kiadja ha elmondod mi van. ...Vagy ideiglenesen másik dokihoz elmész. Nekem ennyi jutott eszembe.

Sztem neten keresgélj tájékoztatókat a gyógyszerekrõl. Én a Canesten kombit mondanám, de terhesen nem tudom hogy lehet-e használni (mert tuti hogy ez gombás fertõzés). De ha neten rákersel a papírjára ott meg tudod nézni. Tuti hogy fent van, m ert én már találkoztam vele. Ha ezt nem lehet keress rá neten másfajtákra. Ha vény nélküli nincs másik, akkor csak abban bízhatsz, hogy jó fej lesz a gyógyszertáros, hátha kiadja ha elmondod mi van. ...Vagy ideiglenesen másik dokihoz elmész. Nekem ennyi jutott eszembe.
Az orvosom mondta, ha bõvebb a folyás, és viszketés is van, akkor az gombás fertõzésre utal, és canestennel nyugodtan kenheted várandósan is. Nekem is a canesten kombit javasolta. 33 hetes kismami
Szia. A krém nem elég, lehet kapni kombit is, de hüvelytabit is külön. Nekem a dokim azt mondta, nem szívesen ír fel komolyabbat, párszor kellett. A krém megelõzésre is jó. Sajnos gombához ilyenkor nem feltétlenül kell sehova menni. A viszonyok kedvezõek nekik. Próbálj kevesebb édeset enni és szellõs ruhában járni. Nem tudom, felismered e, hogy gomba biztosan. (Én már igen, de mert a terhesség alatt többször volt). Ha nem, a helyedben elmennék addig máshoz, hogy nézzen meg, biztosan gomba e és nem más, sosem tudhatod. Idõben kezelt fertõzés nem okoz bajt, de elhanyagolttal adódhat probléma.

33 hetes vagyok. Mikor kezdjem el inni a málnalevél teát? Tényleg segít? És milyen bogyók vannak még erre a célra?

Legjobb válasz: Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)

Én a 35. héttõl kezdem el inni a málnalevél teát, két hétig napi egy csészével, majd napi két csészével a fent maradó idõszakban. Már beszereztem a homeopátiás készítményeket is, Caulophyllum ch5-öt vettem, ebbõl szintén a 35. héttõl napi öt golyócskát ajánlott a szülésznõm, vajúdáskor pedig fél óránként öt golyócskát, de akkor már használhatnám a cimicifugát is (szintén öt golyócska) felváltva a caulophyllum-mal, de azt már nem vettem be. Úgy érzem, hogy ha valóban használhat, akkor már ez is fog, egyébként meg nem hiszem, hogy vajúdás közben lesz energiám és figyelmem arra, hogy felváltva méregessem ki az öt golyócskákat különbözõ készítményekbõl. A tényleg segít kérdésre nem tudok határozott választ adni. A szülésznõ azt mondja, hogy segíthet. Legalábbis õ egyre gyakrabban lát elsõ szülõket olyan gyorsasággal tágulni és olyan könnyen szülni, hogy szinte hihetetlen és nagyon sokan közölük kipróbálták a málnalevél teát, vagy a homeopátiát, esetleg a kettõt együtt. Én úgy állok hozzá, hogy veszíteni biztosan nem veszítek vele semmit, nem egy nagy összeg, másra is költöttem már ennyit, sõt többet is és idõm is van iszogatni a teát és szedegetni a bogyókat, szóval ezen ne múljon. Azt mondják, hogy hinni kell benne és eleve úgy kell hozzáállni a szülésnek, hogy gyorsak leszünk és ügyesek. Egyébként málnalevél teát 200 forint körül vettem zacskónként (összesen négyet vásároltam) a caulophyllumból pedig két tubussal, egy tubusban 80 golyócska van és azt hiszem, hogy 580 ft volt egy tubus. (Elõre egy helyen megvettem mindent, mert elõtte három gyógyszertárban kerestem eredménytelenül és le akartam tudni, max megmarad, ha korábban szülök.)
Én a 35. héttõl ittam napi 1 bögrével. Szerintem nekem segített, mert az elsõ gyerekemet császárral szültem, mert nem tágultam.(akkor még nem is hallottam a málnalevél teáról, sajnos). 9 hónapja a kisfiamat sikerült rendesen szülni.

33 hetes kismama vagyok olyan gondolataim vannak hogy a kisfiam koraszülött lesz és iszonyatosan félek a szüléstöl mit tegyek? Valami ötlet!?

Legjobb válasz: Ne idegesítsd magad már elõre, nem tesz jót sem Neked, sem a babádnak! Miért lenne már koraszülõtt??? A szüléstõl pedig elõre ne félj, mert nem tudhatod, milyen lesz. Van, akinek nagyon hamar megvan a baba (õk nem is félnek elõtte ennyire) és van, aki megszenved érte (mint én 2x is), de hidd el, bevállalod utána még többször is :) Lazán, ne görcsölj, az még odébb van. Hidd el, minden rendben lesz! Amúgy pedig kérj epidurális érzéstelenítést és nem fog fájni, mégis rendesen megszülöd a babádat!!!!

Ne idegesítsd magad már elõre, nem tesz jót sem Neked, sem a babádnak! Miért lenne már koraszülõtt??? A szüléstõl pedig elõre ne félj, mert nem tudhatod, milyen lesz. Van, akinek nagyon hamar megvan a baba (õk nem is félnek elõtte ennyire) és van, aki megszenved érte (mint én 2x is), de hidd el, bevállalod utána még többször is :) Lazán, ne görcsölj, az még odébb van. Hidd el, minden rendben lesz! Amúgy pedig kérj epidurális érzéstelenítést és nem fog fájni, mégis rendesen megszülöd a babádat!!!!
Bírd még ki ezt az egy hónapot, míg koraszülöttnek számítana, vagy gondolj arra, hogy már minden szépen kifejlõdött... Ha teljesen alaptalan a félelmed, akkor meg egyáltalán ne is foglalkozz ilyesmivel. Mindenki aggódik néha, de nem szabad hagyni elhatalmasodni ezeket. Tereld el róla a figyelmed, sétálj, élvezd a tavaszt, olvass, ha van már gyermeked vele játszatok, süssetek-fõzzetek, meg élvezd ki persze a pici rúgásait és a pocak hullámzást, amíg lehet, hiszen hamarosan úgy is kibújik. Minden rendben lesz! Szintén 33 hetes km
Nekem is voltak ilyen érzéseim. De mivel elég sok koraszülött ismerösöm van ahol egy aprócska probléma sincs így pozitívan látom a dolgot. Pl egyik legjobb barátnömnek mindkét gyereke 34-ik hétre született. A nagyfia egyidös a lányommal (2 hét külömbség). Lányom totál tankönyv szerint fejlödött, mindent hónapra pontosan csinált. Hát ez a kisfiu is. Még a fogaik és a beszéd is ugyan úgy állnak. Neki megszületett már a második is ilyen korán, 6-hetes kontrolon pont 3, 5 kilós volt. Szäléstöl én jobban félek.
Beszélj sokat a kisfiaddal! Beszéld meg vele, hogy bent kell maradni anyuci pocijában legalább 37-38 hetes korig. A szüléstõl meg ne félj! Hagyd, hogy a tested, a fájdalmaid vezessenek majd! Én mindkét szülésemnél egyfajta módosult tudatállapotba kerültem. Fájt, fájt, de ma már nem tudom felidézni azt a fajta fájdalmat. Élvezd a napsütést, sétálj nagyokat, pihenj sokat! S nagyon figyelj a belsõ hangjaidra! :)
Hát ha koraszülött akar lenni, akkor sietnie kell! :-) Viccet félre téve, már nem olyan kicsi az a baba, barátnõm kislánya is ekkor született, majdnem 2 kg volt, és teljesen egészséges. A szüléssel kapcsolatosan nem tudok írni, csak annyit, hogy nincs olyan aki ne félne tõle valamennyire. Nekem a 39. héten sürgõsségi császárom lett, de mire igazán megijedtem volna, már el is altattak, az volt az utolsó gondolatom, hogy csak egészséges legyen a babám. Próbálj megnyugodni! Könnyû szülést!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aranyosak vagytok!!!!!! :-) Megfogadom a tanácsotokat!!!!
Szia! Gondolj arra, hogy ha esetleg most megszületne már akkor is van olyan fejlett, hogy nem lenne semmi baj. Én múlt pénteken szültem a 2.babámat spontán, és hidd el ki lehet bírni. Beszélgess a babáddal, hogy segítsen majd neked, gondolatban játszd le a szülést, és minden rendben lesz. Ha hiszel benne akkor a 36.héttõl kezd el inni a málnalevél teát, és kezd el szedni a homeopátiás bogyókat. Én nagyon hittem bennük, és mind a 2 szülésem 4 óra alatt lezajlott. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!! Azóta megszületett a kisfiam 39. hétre makk egészségesen!!! :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!