Találatok a következő kifejezésre: Mi van, orvosi (835 db)

Szerintetek mi van? Orvoshoz menjek?

Remeg a lábam, fáj a fejem homlokomnál, hátul, szememnél.

Legjobb válasz: vérvétel, vérnyomás mérés indokolt lenne

vérvétel, vérnyomás mérés indokolt lenne
A kérdező hozzászólása: Megmértem: 125/77 pulzus 70-es (Fél órája ittam 1 pohár kólát.)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy van-e értelme elmenni orvoshoz, vagy majd elmúlik és kész.
A kérdező hozzászólása: Vagy a többi orvos se akar annyira a témához hozzászólni... nyilván õk is emberek és így válogatja... ki milyen... de nem tudom...
Az hogy most jó, nem jelenti azt , hogy máskor is rendben van. Naponta többször kell mérni, lehet ingadozó is. Lehet vashiányod, hormonproblémád, ezek pedig vérvétellel derülnek ki.
A kérdező hozzászólása: Értem.Egyébként mindig, ha megyek ilyen kivizsgálásokra, akkor azt állapítják meg, hogy különösebb eltérés nincs a normáltól, ami az értékeket illeti. Télen ez az állapot még hosszabb ideig tartott, hasonló tünetek, csak akkor sokat is aludtam és még gyengébb voltam. Koplaltam, de még így se javasoltak az orvosok plusz vitaminokat. Még EMR-in és egyéb ideggyógyászati kivizsgálásokon is voltam, de ott sincs baj. Csak annyit mondanak, hogy ez inkább lelki probléma... de nem tudom... nem tudok róla... úgyhogy akkor is értetlenül álltam a dolog elõtt, és végül elmúlt valahogy... Szüleim orvosok, de már nem is akarom õket ezzel zaklatni, már nem is érdekli õket, nem is akarnak hozzászólni, ha annyi orvos nem mond semmit erre, akkor õk se.

Mi van akkor ha van egy fogadott orvosom, akinek sok a betege, beindul a szülésem, de ő épp egy másik kismamánál, egy másik szülésnél segédkezik?

Akkor én ügyeletes orvosnál fogok szülni? Vagy hogyan oldható ez meg? Az ország egyik legismertebb dokijánál fogok szülni, akinek hatalmas pacientúrája van. 18 éves korom óta hozzá járok, minden vizsgálatot ő végzett, ő ismeri a testem, a babát, arról nem is beszélve hogy a terhesgondozás alatt mennyi pénzt fizettünk neki.. Előfordulhat hogy lepasszol egy másik/ügyeletes dokinak mert épp nem ér rá? Hogyan működik ez? Eléggé parázok emiatt..

Legjobb válasz: Az orvos nem lesz ott melletted végig míg szülsz! Órá ként bemegy, megnézi mennyit tágultál, megkéri hogy vagy, 5 perc, és megy is a dolgára! A szülésznõ megy be hozzád félóránként, nézi meg hogy vagy, ha kell valamit beadni õ adja be, õ is nézi a tágulást... Az orvos akkor lesz bent mikor konkrétan nyomni kell, majd össze varr! 1 óra amit aktívan ott tölt veled, de míg vajúdsz, nem fog ott ülni melletted, nem fogja a kezed, nem beszélget veled!!! Simán szülhetsz te is, meg még 2-3 nõ melletted, egy óra alatt ha mindnkinél 5 percet van, az 15 perc 1 óra alatt, még 45 perc alatt elvégezhet egy abortuszt, vág császárt, vagy elmehet vizitelni, vagy rendelni a szakrendelésre. Nem csak veled fog foglalkozni!

Az orvos nem lesz ott melletted végig míg szülsz! Órá ként bemegy, megnézi mennyit tágultál, megkéri hogy vagy, 5 perc, és megy is a dolgára! A szülésznõ megy be hozzád félóránként, nézi meg hogy vagy, ha kell valamit beadni õ adja be, õ is nézi a tágulást... Az orvos akkor lesz bent mikor konkrétan nyomni kell, majd össze varr! 1 óra amit aktívan ott tölt veled, de míg vajúdsz, nem fog ott ülni melletted, nem fogja a kezed, nem beszélget veled!!! Simán szülhetsz te is, meg még 2-3 nõ melletted, egy óra alatt ha mindnkinél 5 percet van, az 15 perc 1 óra alatt, még 45 perc alatt elvégezhet egy abortuszt, vág császárt, vagy elmehet vizitelni, vagy rendelni a szakrendelésre. Nem csak veled fog foglalkozni!
elég szomorú, de tény, hogy nem lesz végig veled (hogy ez erkölcsileg/etikailag mennyi kivánnivalót hagy maga után, más kérdés...) ha ügyeletesnél szülsz, akkor értelemszerûen a fogadottnak nem adnék pénzt a helyedben (vagy jóval kevesebbet)
Mikor én szültem a dokinak a másik betege a másik szülõágyon szült folyamatosan felváltva nézegetett bennünket és mikor már a szülésre került a sor akkor csak azzal foglakozott. Én szültem elõbb végig mellettem volt összevarrt és utána ment a másik kismamához.
Ha mind a ketten a kismamái vagytok, akkor felváltva ellenõrzi a szülés elõrehaladtát. Ha még ügyel is, akkor a többiekkel is foglalkozik. Szabadidõben persze többet figyel a fizetõ betegeire.

Mi van akkor, ha fogadott orvosom van, de nem várt kiadás miatt nem tudok pénzt adni a szülésért?

Legjobb válasz: Szia például hogy mégsem nála szülsz hanem ügyeletesnél.Neki nem kell pénzt adnod.Csak akkor ne szolj szülésnél hogy van orvosod.Szerintem mást igazán nem tudsz csinálni mivel a fogadott orvos elvárja a pénzét.

Szia például hogy mégsem nála szülsz hanem ügyeletesnél.Neki nem kell pénzt adnod.Csak akkor ne szolj szülésnél hogy van orvosod.Szerintem mást igazán nem tudsz csinálni mivel a fogadott orvos elvárja a pénzét.
A kérdező hozzászólása: Nem látom rajta, hogy pénzéhes lenne, akkor is ugyanolyan kedves, amikor nem adok neki pl. ha a kórházba megyek hozzá. Amíg nem a fogadott dokim volt, akkor is nagyon kedves, rendes volt.
Állítólag egy kezelés tízszeresét illik adni szüléskor a fogadott orvosnak. Tehát ha egy magánrendelésen háromezret kér, akkor harmincat adsz, ha hatezret, akkor hatvanat... Mondom, állítólag. Hogy aztán mit várnak el, azt nem tudom. Az a baj, hogy sok kismama igencsak magasra teszi a mércét (van, aki minden komment nélkül 80-at, 100-at is képes adni), az ilyenhez is biztos könnyen hozzászokik a doki. Pedig tõlem szokhat, mert nekünk is külön pénzt kell rá gyûjtenünk, én harminc-negyvennél tuti nem tudok többet adni.
Szia.Szerintem, ha fogadott is az orvosod, és már régóta hozzájársz, akkor is levezeti a szülést, ha éppen nem lesz rá pénzetek.Nekünk is így volt, és utánna adtunk neki, kb, amikor vissza kellett mennünk hozzá a babával a 6 hetes kontrollra, ja és egy jó pécsi orvosról van szó.Most a második babánkat várjuk, de most se állunk jobban anyagilag, és kb.20 ezert tudunk neki, adni, igaz, valaki ennél többet szokott adni, de hát nem vagyunk egyformák, és nem keresünk egyformán, és attól függetlenül le vezeti a szülést.Én pécsi árat mondtam, nem tudom, más orvosnnál mennyi?
Szia! Én is 30-at adtam. Judy
Szia nekem is fogadott orvosom van õ 25-30 ezret szokott kapni mivel neki sincs tarifája ha ennyitek van szerintem jó ugysem fogja azt mondani hogy kér még hozzá:) )elsö voltam
szia! ugyse vajudás/szülés alatt adod oda neki a boritékot, hanem utána....nekem a párom kereste meg aznap és adta át, . bár én nem a fogadott dokimnál szültem, hanem utso pillanatban máshoz kellett mennem..ügyeletesnél szültem, de naon normális volt....ritka:-)) szóval szülés után meg ugyis mindegy mennyit adsz, nem tud semmit tenni, legfeljebb a következõ gyereknél máshova jársz, ha bunkó lesz vagy valami...
Elsö vagyok én ugy tudom ha õ ügyel akkor nem ugy van ott mint a magán dokid mivel ügyel igy bárkinek le kell vezetnie a szülést .Mikorra vagy kiirva?Mert ha van még pár heted akkor nem mész hozzá több akkor rájön valoszinüleg hogy már nem az orvosod és akkor minden ok.Vagy szolj neki te hogy ez a helyzet.
Szia! Szerintem mond meg neki, hogy ez van, és ezért az ügyeletesnél szülnél, mert ingyen nem várhatod el a segítségét. Így legalább korrekt, és max ha õ az ügyeletes, tudni fogja mért nem kap. Max viszel neki egy üveg piát, vagy egy kávét. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
Nekem is magándokim volt és közbe jött, hogy elvesztettem a munkámat...aztán megoldódott valamennyire de csak hat.idejû munkám lett és a szülés elõtt 2hónappal lejárt a szerzõdé..ugye ekkor kezdenek el kéthetente hetente visszahívni, én szóltam, hogy ezt nem fogom bírni így fizetni van e más lehetõség(8ezer per alkalom)berendelt a khba és ott látott el, persze nem volt olyan mosolygós, meg rögtön lerendezett kicsit hideg is volt a helyzet, amit nem értettem, mert már sok ezret kifizettem neki és az õ általa kért összeget is odaadtuk, de úgy voltam vele, hogy én nem akartam a saját kh-amban szülni és a khzzal teljesen meg voltam elégedve.Tõlünk 60e kért odaadtuk, és teljesen normális volt a szüléskor is meg utánna....sajnos a területi kham borzalmas, így ezért mentem oda és sztem legközelebb is hozzá megyek akár milyen drága
Akkor valószínû meg fogja érteni...én is megérteném , hiszen azért letttünk ilyen orvosok, hogy láthassuk a nagy csodát, az élet kezdetét:) Sok sikert és szerencsét neked:doki
A kérdező hozzászólása: Igen, erre én is gondoltam. De attól is félek, hogy mi van akkor, ha pont õ lesz az ügyeletes?
Én szülész nõgyógyász vagyok.A helyzet az, hogy én nem szoktam fintorogni ha nem annyit adnak mint mások.Hiszen nem lehet pénzzel vacakolni amikor a baba félig kint van.Vannak kollégák akik viszont úgy látják el utána a nõket hogy.....Ismerd annyir agondolom a dokidat hogy már látod hogy elmondod az igazat vagy menekülsz.
Mi a kezelés 10X-esét adtuk (50.000). A doki legközelebb nagyon furán figyelmes volt a hathetes kontrollon. Szóval szerintem elég lett volna jóval kevesebb (kb. a fele) is. Mostmár mindegy. Igaz, lett volna más, amire elkölthettük volna azt a pénzt, de tulajdonképpen nagyon rendes volt végig. Úgyhogy, talán, nem bánom...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 33 hetes vagyok. Megpróbáljuk összekaparni a pénzt, de nem biztos, hogy sikerül. Konkrét árat nem mondott. Szerintetek mennyi a legkevesebb, amit fogadott orvosnak adhatok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Annyit talán össze tudunk szedni.


Nagy baj ha 7 hetes terhesen kisebb a petezsák mint kellene lennie? Viszont a baba teljesen normális méretű és szívműködés is van már. Mi van ha nem nő a petezsák? Terhes vitamint szedhetek vagy ki kell kérni az orvos véleményét?

Legjobb válasz: Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.

Orvosod mondta, hogy kisebb, mint kellene? Szerintem nincs gond, ha minden rendben van. Terhesvitamint pedig természetesen szedhetsz, hiszen azért terhesvitamin... :) Nem kell kikérned az orvos véleményét emiatt. Ha érdekel, az elevit jó, csak hányingert okoz, ha éhgyomorra veszed be.
A kérdező hozzászólása: Elment a babám mert a petezsák kisebb volt és nem is nõtt tovább :(

Volt/van fogadott orvosod? Milyen volt a szülése, akinek nem volt, és milyen volt annak, akinek volt? Nekem most nincs, és nem tudom eldönteni, hogy legyen-e. Felmerül a kérdés, hogy mi van ha nem ér rá, stb?

De azt a pénzt szívesebben költeném a gyermekemre.Az els? kisfiamnál volt fogadott dokim, de semmi jó tapasztalatom nem volt. Csak negatív. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia Nekem volt magándokim,de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés,2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon,a szülésznõ és a doki nagyon édesek,türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt,közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt,nyugtatott,biztatott,szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle,varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt,pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent,indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......

Szia Nekem volt magándokim, de a szüléshez nem fogadtam fel. Nálunk a kórházba sajnos kevés, 2 orvos van aki rendes a többi sz*rba se veszi az embert.Az épp ügyeletesnél szültem és szerencsém volt nagyon, a szülésznõ és a doki nagyon édesek, türelmesek voltak.Azon a napon csak én szültem az osztályokon se volt nagy tömeg húsvét elõtt, közel 4 órát töltöttem a szülõszobán a doki végig mellettem volt, nyugtatott, biztatott, szórakoztatott.Szülés után mindig bejött beszélgetni hozzám.húsvétkor egy kis tojást kaptam tõle, varrat szedésnél is rettenetesen kedves volt, pedig pénzt nem kapott.Egy hétig voltunk bent, indulás napján bejött elköszönni és pár tanáccsal ellátni.Azóta is ha összefutunk valahol pár percet mindig beszélünk. Ha az összes orvos ilyen lenne......
Ezt neked kell eldöntened. Szerintem mindkettõnek van pozitív és negatív oldala is. Nekem pl volt fogadott dokim, 38+6 hetes voltam mikor megindult a szülés, reggel 6-kor estem be a kórházba, az ügyeletes megvizsgált, felvette az adataimat, ctg-re kötött és már ott is volt a fogadott dokim. Délutánra lett meg a kisfiam, a doki végig mellettem volt... mármint intézte a dolgait, de sûrûn jött, vizsgált, ellenõrzött, szülésnél a fejemnél ült és simogatta a buksim, nyugtatgatott. A kórházi napokon minden nap bejött, kérdezgette mi újság, van-e tejem, hogy van a baba stb... Varratszedés, 6 hetes kontroll.. minden rendben volt, végig kedves volt. DE barátnõmnek nem volt szerencséje, a dokija kikötötte, hogy 120 ezret kér a szülésért, a szülés hamarabb indult meg, doki külföldön. Barátnõm nem akarta odaadni így neki a pénzt, a doki meg azt mondta akkor nem adja ki az igazolást, ami az anyaságihoz kell. Szóval igazán okosat nem tudtam mondani, ezt neked kell érezned, hogy ha most is magándokihoz jársz mennyire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Kedves utolsó válaszoló. Jó egészséget kívánok Nektek!
Fél napos kisfiú apukája vagyok! Ma délben született Gyõrben a kisbabánk nem volt fogadott orvosunk, szülésznõnk sem. Ennek ellenére minden simán ment mindenki kedves volt a doki is. Sokat segített párommal is kedves volt pedig 9 óra vajúdás volt. Csak jó tapasztalatot tudok a szülésrõl mondani.:-)) Egyébként mi is azt gondoltuk hogy azt a pénzt értelmesebb a gyerekre elkölteni, úgy is teszünk :-)
Szia! A terhesség alatt magándokihoz jártam, de nálunk csak úgy lehet orvost fogadni, hogy nem hívják be. Csak akkor engedik be a szülõszobára, ha a szülés a munkaidejében történik. Vagy pont ügyeletes. A végén a fõorvos szikéje alatt kötöttem ki. És ez volt a legjobb dolog, ami a mi helyzetünkben történhetett. Ha nem így történik, a kisfiam már nem élne.
Én fogadtam orvost, mert utáltam volna, ha mindig mások vizsgálnak és nagyon rendes volt mert biztosította számomra azt a komfort érzetet, amit akartam. Végig minden vizsgálatot õ végzett és mindenrõl rendesen tájékoztatott, aztán segített megszülni a kisfiam. A tarifája úgy tudom 60e ft, de mi többet adtunk neki, mert nagyon elégedettek voltunk. A szülésznõk elõtt is le a kalappal, mert nagyon rendesek és segítõkészek voltak. A veszprémi kórházban szültem 3 hete.
Nekem volt fogadottdokim, akivel maximálisan elégedett vagyok. Azt mondta, csak akkor nem lesz ott a szlésemnél, ha külföldön tartózkodik. Itthon volt, és amint hívták hogy szülök jött. Már attól megnyugodtam, hogy belépetta szülõszobába, mikor én már egy ideje ott vajúdtam. Egyszerûen megnyugtatott, hogy van ott valaki, akit már isemerek, és még ráadásul szakember is.
12.41: igen az a doki szemét volt. És sajnos én még tudok cifrább eseteket is. Sajnos a környezetemben levõ kismamák nem mindig tudtak normális orvost kifogni. Csak nem akartam ezzel traktálni a kérdezõt. Elõtted válaszoló voltam.
MAgándokihoz jártam és a 26.héten meg is fogattam.jól tettem 24 órát volt mellettem a "nagy"nap.dokija válogatja:)
Ez a legutóbb említett doki egy szemét.
Szia! Nem volt fogadott orvosom, sem szülésznõm, de mindeni tök rendes volt! Kedvesek, segítõkészek, normálisak. Jól tettem, hogy a babára költöttem azt a pénzt... Miskolc.

Mi van akkor, ha nincsen fogadott orvosom (sztk-shoz járok) és mondjuk túlhordom a babát vagy valami komplikáció van? A helyileg illetékes kórházba ő utal majd be az egyik vizsgálatról? Vagy mentőt kell majd hívnom? Csak érdeklődöm.

Legjobb válasz: Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.

Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.
Szia! Melyik városban szülsz? Nálunk úgy volt, hogy a 40. héttõl 2 naponta kellett mennem NST-re és magzatvíz vizsgálatra. Nem kellett beutaló. 41. héten befektettek. Elõtte nap mondta az az orvos aki csinálta a vizsgálatot, hogy másnap reggel úgy készüljek, hogy már nem engednek haza. Akkortól naponta van mindenféle vizsgálat. Ha minden eredmény jó, akkor megvárják a 42. hetet, és akkor indítják meg a szülést. Könnyû szülést kívánok Neked!
A 40. héttõl naponta kell NST-re járni. Nekem volt fogadott orvosom, de nem mindig vártam meg, gondoltam, hogy az épp rendeldõ orvos is képes értelmezni, minek üljek ott órákat. Mindegyik nagyon rendes volt, szerintem ha bármi baj lett volna, azonnal intézkedtek volna.
Egyszerûen bemész abba a kórházba, ahol szülni szeretnél. Ha nincs vészhelyzet, nem kell mentõ. NST-re és POSE-ra úgyis oda kapsz beutalót, ahol szülni fogsz. Túlhordás miatt csak akkor fektetnek be, ha nincsenek rendben a Te vagy a baba eredményei, egyébként elég a napi NST. Nálunk oda is csak elõször kellett beutaló, aztán ott automatikusan adták a következõ idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Monoron lakom, itt járok sztk-ba, de Kistarcsán a Flór Ferenc az illetékes Kórház ahova szülni visznek majd...

Ha bárányhimlő gyanús (nem sok pötty van) a babám, mikor kell orvoshoz vinni? Egyáltalán el kell vinni.

Legjobb válasz: Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mivel a bárányhimlõ fertõzõ, így jelentési kötelezettséggel is jár. Mármint az orvosnak kell lejelentenie, de csak akkor fog tudni róla, ha elviszed. Nem is beszélve arról, hogy azért az a pár pötty is nagyon tud viszketni, nem árt ha felír rá valami keveréket. Ha meg véletlenül nem bárányhimlõ, akkor is jobb tudni, nehogy valami nagyobb baj legyen a szövõdményekbõl.

Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mivel a bárányhimlõ fertõzõ, így jelentési kötelezettséggel is jár. Mármint az orvosnak kell lejelentenie, de csak akkor fog tudni róla, ha elviszed. Nem is beszélve arról, hogy azért az a pár pötty is nagyon tud viszketni, nem árt ha felír rá valami keveréket. Ha meg véletlenül nem bárányhimlõ, akkor is jobb tudni, nehogy valami nagyobb baj legyen a szövõdményekbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Mi van akkor, ha valaki allergiás a darázscsípésre és nem tud orvoshoz menni? Ugye nem lehet nagy baj?

Legjobb válasz: Igen, csatlakozom az elõttem szólóhoz, valóban most nem nagyon kell félned a adarazsaktól, most el vannak bújva. Ha megcsíp, semmiképp se halogasd az orvost, rögtön el kell menni, mert ahogy már írták, beszûkülhet a légcsöved, mint allergiás reakció. Tehát gyorsan orvos!

Igen, csatlakozom az elõttem szólóhoz, valóban most nem nagyon kell félned a adarazsaktól, most el vannak bújva. Ha megcsíp, semmiképp se halogasd az orvost, rögtön el kell menni, mert ahogy már írták, beszûkülhet a légcsöved, mint allergiás reakció. Tehát gyorsan orvos!
Ilyenkor télen biztosan nem, mert ilyenkor telelnek a darazsak :=), aligha fogsz eggyel is találkozni. AMúgy pedig igen, nagy baj lehet, ha az allergiás reakciód pl. a légcsövek beszûkülésében nyilvánulna meg, mert csípés után pár perc alatt megfulladhatsz. Mindenképpen menj orvoshoz és kérj ellenanyagot, amit igazolt darázscsípés-allergia esetén írnak fel.
A kérdező hozzászólása: Anyumék Spanyolországban dolgoznak, és ma megcsípte õt és bedagadt, de már volt orvosnál, kapott injekciót meg tablettát is. Köszi a válaszokat, csak nagyon megijedtem.
Ki kell íratni a dokival az epipen injekciót(kb 12.000ft és 1 évig használható) és mindig magánál tartani, és darázs csípés esetén, ha elkezd dagadni, azonnal beadni és mentõt hívni.

Mi van akkor, ha az orvosnak nem adok annyi pénzt, amennyit kért a szülésre?

Egy itteni beszélgetés alapján kérdezem. :) Azt mondja, h 80ezer, de én csak 50et tudok neki adni és előtte ezt nem beszéltem meg vele. Mit tud csinálni? Csúnyán néz rám? Vagy netán feljelent?!(de kinél?!) Szülés után a kórházi viziten ellenőriznek(nem feltétlen ő), a nővérkék vannak ott, ha bajod van akármikor is. Még egy "kis" példa: az én fiam magzatvizet nyelt és a nyaka körül volt a köldökzsinór, és őt a SZÜLÉSZNÕ mentette meg, ő takarította ki a száját, és szedte le a zsinórt. Akkor mire is fizessek az orvosnak??????

Legjobb válasz: Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!

Ha már felfogadod és elvárod, hogy bármikor ugorjon, amikor szükséged van rá, akkor igenis legyen annyi becsület az emberben, hogy kifizeti a kért összeget. Mondjuk szerintem normális esetben elõre megszokás ezt beszélni ha fogadott orvosod van. Az más ha nincs, akkor nyilván nem is kérhet pénzt és annyit ad az anya amennyit akar, vagy nem akar.
Ezzel az ajándék dologgal vitatkoznék!!! Ha az ügyeletesnél szülsz és pénzt adsz neki, az ajándék. Ha felfogadsz orvost és az BÁRMIKOR a szolgálatodra áll, azt igenis meg kell fizetni, mert nem kötelessége, nem tartozik a munkájába azért a kevés fizetésért! Ez egy PLUSZ SZOLGÁLTATÁS amit nyújt, és nem jófejségbõl megy be akár éjjel vagy ünnepen a családja mellõl. Ha valaki magántanárhoz megy, ott sem fizeti ki az óra végén a díjat, mert megkapja az iskolai fizetését??? Ugyanmár! Kicsit gondolkozzatok el ezen! Nem kötelezõ felkérni orvost! Aki így dönt, az pedig fizesse meg!!!
Ne szülj nála , szülj ügyeletes orvosnál. Én is ügyeletes orvosnál szültem , kapott egy kis pénzt a nõvérel együtt. de még sem 50 000 ft mint a fogadót doki. Amúgy pedig igazad van nem sokat csinál a doki inkább a nõvér .
Akkor elég nagy bunkó vagy! Ha meg elõre tudod hogy nem fér bele a keretbe a magándoki által levezetett szülés akkor minek fogadod fel egyáltalán. Te mit szólnál ha a fõnököd 80 ezer helyett csak 50 ezret adna fizetésként? Csúnyán néznél? Mert ugyanaz a két szituáció.
Elég nagy bunkóság lenne, ha nem a kért összeget adnád neki. Akkor szülj az ügyeletesnél, vagy fizesd meg az idejét, amit bármikor rád áldoz, ha beindul a szülésed.
Akkor minek kéred fel, ha így gondolkozol??? Szülj az ügyeletesnél. Ez nem "mit csinál, ha nem" kérdése!!! Egyszerûen bunkóság berángatni valakit a szabadnapján, elvárni, hogy rendesen ellásson és utána átb..ni!!! Akkor kérj fel szülésznõt ennyiért!
79%-osnak nagyon igaza van (és még pár embernek is, akik hasonlóan írták). Az ingyenes (vagyis TB támogatott) orvosi ellátásban az van benne, hogy te bemész a kórházba, és aki éppen ott ügyeletes, az levezeti a szülésed. Ezért nem kell pénzt adnod. Ha viszont te FELKÉRSZ vkit, akkor ne csodálkozz már rajta, hogy annak ára van. Igen sajnálatos, hogy Magyarországon ez nem legális. Pedig szerintem úgy kellene...ha az ügyeletesnél szülsz, akkor ingyen volt, ha meg saját dokit szeretnél, akkor fizesd meg. Ugyanis ilyenkor azt fizeted meg, hogy a szabadnapján megy be, vagy épp az éjszaka közepén, mikor neki éppen ezer más jobb dolga is lenne. Magyarul túlórázik. Te mit szólnál, ha a fõnököd behívna túlórázni, aztán nem fizetné ki? Vagy nem annyit fizetne, amennyiben megállapodtatok? Gondolom annyira nem repesnél az örömtõl. Egyébként sajnos a doki sehová nem tudna menni, mivel alapból ez az egész dolog nm éppen legális vonalon megy.
Így igaz, nem sokat csinál a doki...ezért írtam, hogy akkor miért nem szülésznõt fogad (ha fogadni akar valakit), de jól le lettem pontozva.
Mehet panaszkodni a sóhivatalba... Amúgy nem értem, hogy egyáltalán miért kell megkérdezni, hogy mennyit kér?
Ez az összeg, amit az orvosnak adsz, jogellenes. Már a létezése is, az összegtõl függetlenül. Ajándék. Nem tud hová menni panaszra, hogy kevés, mert el sem fogadhatná. Annyit adsz, amennyit akarsz, ha meg nem adsz, nem adsz. Az már más kérdés, hogy kinek mennyit ér a becsülete, szava. Nem lepõdöm meg, hogy manapság, ahol az orvos papír nélkül tarifát szab, elvárja a borítékját, ott az, akitõl ezt kéri, gerinctelen lesz és nem adja oda. Ez a mai világ. Csodás. Mi magánkórházat választunk és szerzõdést írunk. Mindenki vállalja a maga kötelezettségeit, és alá is írja. Nem csak azért van az orvos, hogy eltegye a borítékot. De ha már fizetünk (és manapság sajnos nem sok esély van arra, hogy pénz nélkül szüljön valaki) legyen is ott, és dolgozzon is meg érte!
Különben az már nem igaz, hogy ez illegális, igazgatói engedélyhez kötött de ha õ engedélyezi a hálapénzt akkor teljesen legális tavaly óta a hálapénz. http://www.hrportal.hu/c/beremeles-es-legalis-halapenz-megse..
Elõre sosem lehet tudni, mennyire fog kelleni a doki. Szerencsére a legtöbb szülésnél tényleg elég szinte csak pár percre, de van olyan, hogy császár lesz vagy akár hosszabb kórházi tartózkodás. Talán ezért sávosan kéne megállapítani a tarifát vagy óradíjban megegyezni? :) Az viszont újabb kérdés lenne, hogy mi van akkor, ha tényleg nem vagy rosszul tette a feladatát és ki lett fizetve, vagy (csak) a páciens szerint nem végezte megfelelõen és ezért nem fizet vagy kevesebbet. Mivel nem legalizált, csak megtûrt ez az egész hálapénzesdi, sem anyukának vagy a családnak, sem a dokinak nincs lehetõsége ilyenkor "fellebbezni".
Nem ez az elsõ ilyen kérdés, többen is úgy gondolják hogy az helyes eljárás ha nem fizetik ki a fogadott orvosukat a szülés után mert szerintük az nem érdemli meg. Megteheted persze, nem fognak a behajtók az ajtódon kopogtatni hogyha nem fizeted ki a megbeszélt összeget de akkor gerinctelen leszel. Jól írta valaki hogy megkapod ingyen is a szükséges ellátást tb alapon ha nincs rá kereted, de ha felkérsz külön valakit és megállapodtok valamiben akkor ahhoz finoman szólva is illik tartani magadat.
Én is így gondolom, hogy ez a tiszta. Senki nem azért "ment neki", mert nincs pénze fogadott dokira, hanem mert így is fel akarja kérni és utána simán nem kifizetni. Ez így nem lenne fair! Ráadásul értelmét sem látja, hogy ott legyen, ezért nem értem, hogy akkor miért fogadja fel.
Utolsó: De te magad is leírtad a megoldást. Ha nincs rá pénz, akkor meg kell beszélni a dokival, hogy sorry, de nincs rá pénz. Ha a nyelvtanáros példát vesszük pl...gondolom akkor sem az óra után jelenti be az ember, hogy "bocs, de ennyit tudok most adni", hanem még az óra elõtt felhívja a tanárt, és lemondja az órát. Ennyi. Nyilván érthetõ, ha nincsen pénze, hiszen bármi történhet, de akkor szólni kell a dokinak és kész. Még az is lehet, hogy a doki 50-ért is elvállalja.
Jó persze igen fogadot dokit választott igazatok van akkor már fizesse ki , de várjatok ha neki nincs annyi pénze mert éppen a férjének megszûnt az állása , vagy bármi történt ami miatt nem tudnak annyit fizetni nem kell egybõl leharapni a fejét, beszéljen a fogadott dokijával még sem szeretné ha õ vezetné le a szülést köszöni az eddigi munkáját de nem állnak úgy anyagilag mint ahogy tervezte a legelején. Így pedig marad a ügyeletes doki és ha akar ad ha akar nem az ügyeletesnek meg a nõvérkének. És még meg is marad a pénze.
Én is örülök, hogy nem csak én látom így.
Szerintem az összes 79%-os én voltam :) . Örülök, hogy vannak akik egyetértenek! Én pl. tanár vagyok...szerintem ez ugyanaz...kapom az iskolai fizetésem, ott korrepetálok, segítek, amiért eszembe nem jutna pénzt beszedni. SZABADIDÕMBEN pedig magánórákat adok, miért elkérem az elõre megbeszélt pénzt, és mélységesen felháborodnék, ha valaki az óra végén a felét adná csak oda, mert nekem ez a munkám alapon, és menjek reklamálni valahova, ha tudok. Szerintem ez ugyanaz a helyzet, plusz itt még emberéletekrõl is szó van, ami nem mindegy!
Mármint 11:05-ös 79%-osra gondoltam.
Mit szólnál, ha a boltban 1 kg krumpli áráért csak 70dkg-ot kapnál?:)

Azt honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Szedtem a clostit, orvos irta fel. Most meg valami injekciót mondott h attol pontosan tudom h mikor van. A ciklus 3. napjátol kezdtem szedni.

ez a szuri nélkül nem lehet tudni h mikor van?és amelyik nap van,és pont az nap nem vagyunk együtt,hanem mondjuk elötte való nap,akkor is megérhet a pete?ugy tudom hogy a sperma 36 órán át életképes.ma a ciklus 14. napján vagyok.jó lenne tudni hogy mikor van peteérés.

Legjobb válasz: A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)

A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)
A kérdező hozzászólása: de tudja az orvosom.azt nem irtam elötte volt laporoszkópiai mütétem, ahol kiderült h a bal petefészkem nem müködik, csak a jobb.és amikor mentem ellenõrzésre, akkor irta fel a clostit, és mondta h a ciklus 3. napján kezdjem el szedni, napi 2x1-et.de az injekció nélkül is lehet tudni h mikor van peteérés?azt mondta az orvos h az arra jó h tudjam h mikor van pontosan.
Persze, az injekció meghatározza, ahogy írtam, ha beadod magadnak, onnantól számított 38-40 óra múlva reped meg a tüszõ. Voltál uh-on? mikor adtad be a tüszõrepesztõt?
A kérdező hozzászólása: igen megnézett uh-n.de nem adtam be injekciót.félek tõle.ugyhogy mondtam neki h ne irjon fel olyat.kérdeztem h attol független is lesz peteérés.mondta h igen.csak akkor pontosan tudom h mikor.mondta h látja h hat a gyógyszer, és lesz pete érésem.mult hét szerdán fogyott el a gyógyszer.elvileg a napokba kéne lennie sztem.meg mondta h 2 naponta legyek együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: most voltam pisilni, és láttam olyan nyálkás valamit a wc papiron.az a peteérés jele lehet?lehet h ma van peteérésem?jó lenne
A clostyt csak szigorú uh ellenôrzés mellett szabad szedni, ahogy az elsô is írta. A tüszôrepesztôt meg nem csak azért adják, hogy tudják pontosan, hogy mikor van a tüszôrepedés (most nem inszemrôl meg lombikról beszélek, hanem sima closty-kúráról), hanem hogy BIZTOSAN megrepedjenek a tüszôk. Az injekció beadása után két nappal szintén le kell ellenôrizni uh-val, hogy valóban megtörtént-e a tüszôrepedés, mert rosszabb esetben a nem megrepedt tüszô cisztává alakulhat és akár mûtét is lehet a vége. Ettôl függetlenül természetesen magától is megrepedhet a tüszô, de felelôsségteljes orvosok nem szokták ezt a véletlenre bízni.
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, nem értek hozzá.de azt mondta az orvos hogy azért van az injekció h tudjam h mikor van a peteérés.és h a szuritol függetlenül mindenképp megérik.az orvos csak tudja.de én mondtam h ne irjon fel olyat, mert én félek tõle.nem merném beadni magamnak.azt mondta ha nem jön meg, akkor menjek vissza 3 h ét mulva, ha megjön, akkor kezdjem el szedni ugyanugy a ciklus 3. napján napi kettõt.hát most kiderül h mi lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!