Találatok a következő kifejezésre: Mi van, nem jön el a (71 db)

Gyerekelhelyezéskor mi van, ha apukával megegyeztem egy összegben, de nem jön el a tárgyalásra? Mit ítélnek ilyenkor? Mi alapján?

Legjobb válasz: Nem veszik figyelembe, hogy megegyeztetek. Olyan, mintha meg sem történt volna.

Nem veszik figyelembe, hogy megegyeztetek. Olyan, mintha meg sem történt volna.
Ha egyszer nem muszaj nem kell ugyvedet fogadni, mert csak a penzt koltod rajuk......az elottem valoszolonak igaza van, a szoban megeggyezes annyi, mint a falra hanyt borso......a biro meghatarozza az osszeget, amit az apuka kell fizessen, tehat a havi jovedelmenek nem tudom hany szazaleka (nem tudom pontosan es nem akarok hujeseget irni!)
Sztárügyvéd sem tud szóbeli ígéretet behajtani. Ha megjelenik az apuka, semmi nem kötelezi az elõzetes megállapodáshoz tartani magát. ÖNKÉNT bármikor adhat többet a megítélt tartásdíjnál, ugyan miért lenne érdeke hivatalosan többet vállalni?
nem ítélnek semmit, ha nem megy el.
Nem fognak egy apát sem elõvezettetni ilyen piti ügyben, hiába fenyeget ezzel szigorúan az idézés. Csendben megítélik a maximumot, ami tõle "még" levonható.
Részvétem. Próbálj meg mindent, de ha feketén dolgozik, nincs semmi tulajdona akkor reménytelen tõle bármit követelni. Ilyenkor az állam meghitelezi helyette a tartásdíjat, amit le is ülhet, ha elõkerül. Gonosz "apuka" , donor vagyok, nekem minden rendezõdött a hátam mögött is. Lekérték a munkáltatómtól a jövedelemigazolásomat, stb., stb. Kiszabták a tartásdíjat, rám verték a perköltséget, ez akkor sem lett volna másként, ha személyesen megjelenek. Felesleges elmenni. - Addig is dolgoztam, hogy legyen mibõl fizetni. Gyes-en lévõ anyuka ráér bíróságra mászkálni.
Ha az apa nem megy el a tárgyalásra nem itélnek semmit.Tudom mert én is ebben járok, meg kell adni a címét és kirendelnek mellé valakit aki személyesen felkeresi, ...
Tudomdomdom én is, mert túl vagyok rajta. Nem keresgetik személyesen az apát. Mindig a jövedelmébõl levonható maximumot tapossák ki belõle, ehhez teljesen felesleges megjelennie.
Ilyenkor kell megkérdezni az üdvédünket. :)
Nekem most jött levél a bíroságtól hogy nem lesz tárgyalás mert a drága "apuka"nem vette át a levelet, menjek be adjak új címet.Erre én mondtam hogy ott lakik csak nem óhajtja át venni a levelet, ekkor azt mondták hogy kérjem ki az okmányirodából a címét és akkor gondozót vagy mit, kijelölnek mellé aki személyesen felkeresi.Csak az az én bajom hogy nincs sehova be jelentve, pedig tudom hogy ott lakik.Ezért már nem tudok mit csinálni.
Én nem egyezkednék. A bíróság dolga, hogy megállapítsa a tartásdíjat. Azt legalább komolyan veszi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mi van olyankor ha én válni akarok és a férjem nem jön el a tárgyalásra? Akkor nem fognak Tőle elválasztani?

Legjobb válasz: Bár nem voltam még ilyen helyzetben,de ugy tudom,hogy akkor is el fogtok válni.Ha igy lenne,/szerintem/akkor nagyon sokan lennének még mindig összekötve azzal az emberrel,akitöl még a hideg is rázza.Ugyhogy szerintem el fogtok válni akkor is,ha ö nem jelenik meg.

Bár nem voltam még ilyen helyzetben, de ugy tudom, hogy akkor is el fogtok válni.Ha igy lenne, /szerintem/akkor nagyon sokan lennének még mindig összekötve azzal az emberrel, akitöl még a hideg is rázza.Ugyhogy szerintem el fogtok válni akkor is, ha ö nem jelenik meg.
Szia! Igen, akkor is elválasztanak. A tárgyaláson a felperesnek kötelezõ a megjelenés. Ha az alperes nem jelenik meg attól még megtartják a tárgyalást és elválasztanak. És ez jogos is így, a bíróság nem óvoda ahol hisztizni lehet, hogy márpedig Õ nem válik.... Gondolom okkal válsz elé tõle. A férjed nem lehet egy iq bajnok.
Szia! Hát elválasztanak, csak az a kérdés, mikor. Én ugyanígy vagyok, mint Te, már volt egy tárgyalás, amin egyedül voltam az ügyvédemmel, férjem az idézést sem vette át. Amikor átvette, nem volt meg a törvényben elõírt nap az átvétel és a tárgyalás között, ezért a tárgyalás sem lett megtartva. Azt mondta a bírónõ, vegyem rá, hogy átvegye az idézéseket. Csak nem tudom, hogyan. Szerinte egy évig is eljárhatok oda, tanúkkal, hogy bizonyítsam, hogy megromlott a viszonyunk. Úgyhogy mostanában nem számítok sok jóra. Az is baj lehet, hogy én kizárólagos lakáshasználatot szeretnék, mivel 3 gyerekkel maradok. Mi Veszprémben válnánk. Ha van valami fejlemény, esetleg okosság, amire rájössz idõközben, szívesen venném, ha megírnád! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: 8:24-es írtam Neked privire ha nem baj, , írj ha tudsz valami fejleményt.
Igen, ha te adtad be a válópert, vagy közös megegyezéssel váltok. Ha õ a felperes, akkor elnapolják.
A kérdező hozzászólása: én adom be a válást, de szerintem nem jön el a tárgyalásra, tehát akkor is elválasztanak?
Anyám sem ment el, mégis elválasztották õket.
Szia! Én már túl vagyok egy váláson! Te vagy a felperes, akkor igen! Szétválasztanak akkor is, ha a "férjed" nem jelenik meg!


Mi van akkor, ha a felperes nem jön el a gyerekláthatási/gyerektartás perre?

Legjobb válasz: Megszüntetik a pert, hacsak nem jelezte elõre, irasban, hogy a távollétében is kéri a megtartását.

Megszüntetik a pert, hacsak nem jelezte elõre, irasban, hogy a távollétében is kéri a megtartását.
A kérdező hozzászólása: És ha felkér egy ügyvédet aki képviseli de õ nem jön el akkor mi van?
Mint írtam, irasban kell kérnie, hogy a jelenléte nelkul is megtartsák a tárgyalást. Az ügyvéd -vagy bárki, akit ezzel megbízott hivatalosan - majd képviseli.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs megegyezés, mert el sem jön, akkor hogy lesz ítélet? Akkor elhúzódik az egész?
Milyen megegyezést? A láthatasrol meg a tartasdijrol? Nem fog emiatt el húzódni. Az ügyvédjének lesz elképzelése, az alperes meg vagy elfogadja, vagy nem. Nalunk en voltam a felperes, az ügyvédem képviselt , en nem voltam jelen. Amikor az alperes megegyezést ajanlott, ami mas volt, mint amit en az ügyvéddel egyeztettem, akkor szünetet kert, felhívott es megkérdezte, hogy elfogadom vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm a választ. ÉS ha a felperes nem fogadja el az alperes ajánlatát akkor mi történik?
Akkor vagy a bíró ítél - ha pl a felajánlott tartasdij es lathatas reális, a felperes meg irreálisan akar- vagy uj tárgyalást írnak ki. Ha a bíró ítél, akkor is fellebbezhet az alperes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Mi van ha az apa nem jön el a gyermek láthatásra?

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy mi van akkor ha az apa bírósági ítéletben foglaltaknak nem tesz eleget és a gyermek láthatására nem jön el? Ugyanis tegnap lett volna az első gyermekláthatás 14-16 óráig. Az apa megígérte, hogy jön a lányához, akivel 2 és fél éven keresztül nem tartotta a kapcsolatot. Tegnap vártuk, hogy jöjjön, mert azt írta hogy jön, de még sem jött, és a gyerektartást sem fizette meg. Ha a következő láthatásra sem jön el, tehetek lépéseket ez ügyben? A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A láthatás a Joga, a gyerektartás a Kötelessége. Azért még senkit sem büntettek meg, mert nem élt a jogával. Azért már igen, hogy a kötelességét sem teljesíti.

A láthatás a Joga, a gyerektartás a Kötelessége. Azért még senkit sem büntettek meg, mert nem élt a jogával. Azért már igen, hogy a kötelességét sem teljesíti.
Igaza van az elsõnek. Szegény kislány, nagyon sajnálom. Borzasztó lehet ezt megélni. :(
Nem muszáj neki meglátogatni, nem kötelezheted rá, meg senki más sem. Viszont a gyermektartásért igenis tedd meg a lépéseket..
Semmi neked kötelezõ láthatásra oda adnod neki viszont nem kötelezõ elmennie. A lathatás nem kötelezettség hanem lehetõség amivel élhet ha akar. Viszont gyerektartást kell fizetnie. Hívd fel és kérdez rá, mi történt, miért nem jött.
Aha persze a nõ meg igazolatlanul bizza másra a gyereket akkor õt is megbüntetik. A láthatás nem kötelezettség hanem lehetõség.
arról nem is beszélve, hogy felére csökkentik a kapcsolattartás, lehetõségét :)
a hetes volnék. :) nem írtam baromságot. :) amennyiben igazolatlanul, nem tartja a gyerekkel a kapcsolatot, egy kis utánajárás után, megbírságolják :) ez így van :) a gyermektartás , nemfizetése, pedig bûncselekmény...azért, rendõrségi feljelentés után , bizony beviszik...mind kettõ igaz...persze mindkettõvel, kínlódni, kell... tapasztalat volt...ha baromság lenne, úgy látszik hogy csak nálam , csinálja akár a gyámügy , akár a rendõrség :)
7-es ekkora baromságot is régen olvastam.
utolsó igen nagy baromságot írt..:)
ha nem megy el a láthatásra állítólag ha nem tudja igazolni, miért , megbírságolják.., ha nem fizet leültetik.....
A kérdező hozzászólása: Gyakorlatilag a lánya születése óta nem fizet!! 2x ítélte meg a bíróság a gyerektartást, egyszer sem fizetett, és most május2-án 3-ora is megítélte a tartásdíjat, amit május 20-ig kellene megküldenie postán! Állítólag van munkája, de én ennek utánna néztem, és nem igaz! A gyerektartás és a gyerekláthatás nem függ össze ez igaz, de akkor miért akar annyira Apa lenni, mert miért fenyeget azzal, ha nem jöhet a kislányhoz bajunk eshet?? És miért 2 és fél év után óhajt a gyerekével törõdni??
Milyen lépéseket akarsz tenni? A láthatás csak jog, m, int hogy neked is jogod (kicsit bagatell a példa) befesteni a hajadat.... lehet, de nem kötelezõ. Az, hogy tartásdíjat nem fizet, már más tészta. Mióta nem fizet?
Hát kedves utolsó, ne velem vitázz.menj be a megfelelõ szervekhez, és ott elmondják, ugyan ezt..amit én mondtam..

Mi van, ha nem jön el a bíróságra és ha nem akar kimenni a házból?

most lesz 13-án a válóperünk.mindenbe megegyeztünk leirtuk,kifizetem a ház felét,gyerektartás plusz amit vinni akar a házból.mindenféle kapcsolat megszünt tavaly július óta,megosztattuk a házat viszont egy fillért nem ad azóta sem a házba.szórakozásból most kitalálta,hgy még sem fog a bíróságon megjelenni és a házból sem fog kimenni.mit tehetek?ha nem váltunk el,de a pénzt felvettem és kifizettem el kell mennie?

Legjobb válasz: Remélhetõleg ügyvéddel írtátok a megállapodást. Ha nem akkor keress egyet, mert hiába írtatok le bármit, ha nem tartalmaz szankciót és nem tudod érvényesíteni. Ha nem megy el a tárgyalásra az csak lassítja a válást, de nem akadályozza meg. Egyébként sem tudnátok elválni egy tárgyaláson a közös vagyon és a gyerek miatt.

Remélhetõleg ügyvéddel írtátok a megállapodást. Ha nem akkor keress egyet, mert hiába írtatok le bármit, ha nem tartalmaz szankciót és nem tudod érvényesíteni. Ha nem megy el a tárgyalásra az csak lassítja a válást, de nem akadályozza meg. Egyébként sem tudnátok elválni egy tárgyaláson a közös vagyon és a gyerek miatt.
A kérdező hozzászólása: igen, ügyvédek elött irtunk alá mindent.szóval minden hívatalos.viszont a pénzt ha az elsö tárgyalás után ügyvédek elött oda adom akkor neki ki kell költöznie a hából?(az ügyvéd szerint igen)abba biztos vagyok, hogy a pénzt felveszi, abba viszont nem hogy utána kimegy a házból.
A jogban az a szó, hogy "kell" igen képlékeny. Az ügyvéd elõtt aláírt papír pont olyan, mintha a szomszédasszony lett volna a tanúd meg a férje. Hozzáteszem, vélhetõen a tartalma legalább rendben van. Az ügyvéd által aláírt papírt követõen IS perelned kell, ha nem teljesíti a benne foglaltakat. Max. a "jogalap" lesz erõsebb. Azonban ha közjegyzõ elõtt tesztek elismerést, amelyben a férjed vállalja, hogy a vételár megfizetését követõen a házat elhagyja az x. határidõig, akkor ha nem teljesíti, azonnal megindítható a végrehajtás. Ezzel nagyon sokat tudsz idõben spórolni. Az ügyvédi papír alapján bíróságnak kell határozni arról, hogy a férjedet ki kell onnan tenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) itt a feleségemmel van a probléma.ö inditotta el a válást, én felajánlottam neki hogy a családiházunk felét kifizettem mivel ö nem tudna, meg nem is akar.8éve nem dolgozik lusta, a csak magával foglalkozik, és szorakozik.én meg éjjel nappal dolgozom, hogy neki és a gyerekeinknek mindene meglegyen.én is találtam magamnak uj párt ö is ismerkedik viszont a házból a kedves nejem nem hajlandó kimenni, mert neki igy könnyebb ha én fizetek mindent ö meg csavarog ismerkedik.ezért is kérdeztem hogy a válás után ha megkapja a pénzt "el kell-e"mennie, !!!
el kell mennie.a tárgyalásra vigyél magaddal egy tanút aki igazolja a házasság megromlásának tényét arra az esetre ha nem menne el.én pont így jártam mint te.két hónapja volt a perem.
Nekem szintén tanut kellett vinnem, elmondta, hogy megromlott a házasságunk. Egy hónap múlva már ki is mondják a válás. Egy év után.

Mi van akkor ha a kötelezett nem jön el a gyerektartás emelés iránti perre?

Az exem munkanélküli és havi 20 ezer ftot fizet 2 gyereke után tartásdíjat (amit elmondása szerint a jelenlegi felesége fizujából fizetnek). Ha nem jön el a tárgyalásra akkor mi lesz?? Marad minden a régiben??

Legjobb válasz: automatikusan megnyered a pert.

automatikusan megnyered a pert.
Akkor sem tudna tobb bort lehuzni rola, ha a 'draga papa' ehen hal, nemde?:) A gyerektartas a gyerekek eltartasanak a felet jelenti. Ha ezt nezzuk, akkor 20ezer a gyt + 20ezer az anyuka penze + 29ezer a csp. Akkor az tulajdonkeppen 69ezer forint. Es ugye meg erre jon anyuka maradek fizetese. En nem vagyok a ''szegeny apukak'' partjan, mert az enyem 1 rongyos vasat nem fizet, + meg anyukam fizet egy hitelt, amit o szort el es megis elunk. Ez az apuka viszont fizet. Gondolom ha apukanak tobb penze lenne, megprobalna mindent megadni a gyerekeinek.
A kérdező hozzászólása: Ilyen esetben tényleg emelni fog a bíróság?? De mibõl fogják vonni a %-ot? Azt mondja semmilyen pénzbeli támogatást nem kap sehonnan. A felesége jól keres és abból fizetik a gyerektartást nekem. Már 9 hónapja munkanélküli. Én meg egy éve. Én Heves megyében lakom, õ Hajdú - Biharban. Tudom hogy nem könnyü elhelyezkedni, de 20 ezer ft az nem sok. Tanácstalan vagyok. Vagyona nincs, csak 1/8-házrész, ami már be van neki terhelve hiteltartozás miatt. De ha ezt a 20 ezer ft-ot fizeti az állam sem elõlegez meg semmit.
"Ilyen esetben tényleg emelni fog a bíróság??" Én nem hiszem, de keres ingyenes jogsegítséget ott segítenek, hogy van-e értelme bíróságra menni. "De ha ezt a 20 ezer ft-ot fizeti az állam sem elõlegez meg semmit." Nem mert fizet gyerektartást, egy pár sem mehet az államhoz, hogy nincs munkájuk fizessenek gyerektartást. El kell menni munkára, valami közmunkára ha nincs más. Próbálj az önkormányzathoz fordulni õk talán tudnak valamilyen segélyt adni. Talán kapnál beiskolázásit is ha iskolások a gyerekek.
"Azt mondja semmilyen pénzbeli támogatást nem kap sehonnan. A felesége jól keres és abból fizetik a gyerektartást nekem. " Feleség fizetését nem veszik számításba, hisz nem az õ gyereke.
Az tökéletesen mindegy, hogy õ mit mond a bevételét illetõen.Azt a bíróság és a végrehajtó ellenõrzi.Mint ahogy az is mindegy, hogy valaki dolgozik vagy sem, a tartásdíjat akkor is megítéli a bíróság.Ismétlem:itt a behajtással vannak a gondok nem az emeléssel, meg a csökkentésekkel.Ez ami szinte behajthatatlan.Az viszont igaz, hogy õ ameddig fizeti a tartásdíjat, addig az állam nem fog elõlegezni.
Jól írták elõttem: mivel a párod fizet jelenleg is, az államtól nem fogsz kapni semmit. A neje fizetése magánügy, a bíróság kizárólag az õ keresetét tudja figyelembe venni. Ami pedig a "mibõl tartsam el a gyerekeimet" kérdést illeti, azt az embernek a gyerekek elõtt kellene feltennie magának....
A kérdező hozzászólása: Bocsi a helyesírásért, csak gyorsan kellett írnom, nem volt sok idõm.
Te vérszívó pióca, értsd már meg azzal a mák agyaddal, hogy a havi bevétele most 0, nulla, azaz zéró. Még így is fizeti helyette a mostani párja, ami szerintem szép gesztus. Én elhiszen neked, hogy ez a pénz számodra kevés, de ezzel most mit akarsz elérni? Olyan vagy, mint egy idegesítõ paradoxon.
"Nem értem miért kéne tekintettel lennie azért, mert a papa történetesen nem dolgozik.És?Akkor a gyerekeknek nem kell addig enni?Vagy hogyan, miképpen, képzeled?" De igen kell ennie a gyereknek. Csak sok szülõ arra nem gondol, hogy ha együtt lennének akkor sem tudna az Apa többet a gyerekre költeni mert nincs munkája. Az Anya kap 20 ezer Ft gyerektartást+ 29600 Ft családi pótlékot. Azért ebbõl nem fognak éhezni a gyerekek, ez majdnem annyi mint a munkanélküli.
Kérdezõ. A bíróság érdemben megfogja vizsgálni az emelés jogosságát.Ha úgy látja, hogy szükséges, akkor fognak emelni az összegen, ha dolgozik, ha nem.A behajtás az egy más kérdés.Ha jogerõre emelkedett kéred a végrehajtást, ha ez eredménytelen, akkor kérheted az állami megelõlegezést.Általában a bíróság által megítélt összeget szokták folyósítani.Fõleg két gyerekre. A fentébb az egyik válaszolónak: Nem értem miért kéne tekintettel lennie azért, mert a papa történetesen nem dolgozik.És?Akkor a gyerekeknek nem kell addig enni?Vagy hogyan, miképpen, képzeled?
Lezajlik nélküle a tárgyalás.
Ha munkanelkuli, miert nem vagy egy picit tekintettel ra?
mert talán neki is el kell tartani 2 gyereket?
Na de ha együtt lenne a család sem tudna 20 ezernél többet költeni a gyerekre. Különben ha hivatalosan munkanélküli akkor nem hiszem, hogy nagyon felfogják emelni.
Ha nincs jelen ugyanúgy lezajlik a per, mintha õ is ott lenne. És majd értesítik a határozatról. Ha nem változott az anyagi bevétele, akkor nemigen fogják megemelni.
A kérdező hozzászólása: Elméletileg tényleg nincs munkája. És sajnos nekem is csak ügynöki munkám van. Mibõl neveljem a gyerekeinket?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk jó viszonyban. Csak jön a gyerekekért 2-3 havonta viszi és hozza õket. Ezt lerendezzük egy-egy sziával. Állam sem elõlegezi igy meg hogy ennyit fizet. Pedig az is jobb lenne.
Az a baj, hogy a munkanélküli annyira kevés, hogy ha a % felosztást nézik is nagyon kevés pénz. Az állam akkor elõlegezi meg 6 hónapra, ha egyáltalán nem tud fizetni de akkor is csak ennyi pénzt. Mekkorák a gyerekek? Nem tudsz elmenni gyárba dolgozni, mert még az is több lenne.
Õszintén szolva nemtom hogymennek a dolgok de szerintem válts melót.. Ha elmennél valami összeszerelõ üzembe vagy más egyéb gyárba segédmunkásnak szerintem nemtúl szûkõsen de megvolnátok.. amikor anyám még anno a zoltek-nél dolgozott úgy számoltam kb 70k marad a kasszába ((((csak a rezsit meg a kábel tv&net-et vontam le))))

Mi van akkor, ha a válóperi tárgyalásra nem jön el a férjem ( alperes)?

Legjobb válasz: A tárgyalást akkor is megtartják. Az elsõ tárgyalásra a felperesnek kötelezõ elmenni. A többire nem.

A tárgyalást akkor is megtartják. Az elsõ tárgyalásra a felperesnek kötelezõ elmenni. A többire nem.
A miénket elhalasztották, másik idõpontot tûztek ki, hiába én voltam a felperes.Szerintem ez bírótól is függ.
Na igen, kérdés az ha a felperes ügyvédje, esetleg olyan rafkós, hogy aközös megyegyezésbe bele írja, hogy ha az alperes nme jelenik meg akkor a megegyezés érvénybe lép. A voltom ügyvédje pl máshová címzte a levelet, vagy nem kapnám meg.
egyáltalán milyen tabletrõl beszélünk? hálózati vagy usb a töltõ? mi történt a töltés elõtt vele? mióta töltöd?
A kérdező hozzászólása: Hálózati töltõs, myaudio, szervízbõl jött ki...semmi baja nem volt elõtte :D
vidd vissza a szervizbe és ne piszkáld!
A kérdező hozzászólása: csak az a baj, h munkaeszköz, és már 1 hónapig bennt volt a szervízbe..most már szükségem lenne rá...megint egy hónap :c
akkor vegyél másikat, mert ha most megpiszkálod a szerviz nem fogja a felelõsséget vállalni...amúgy sem értem, nem nézted meg, hogy be lehet-e kapcsolni, amikor átvetted?
A kérdező hozzászólása: akkor még jó volt... reggelre romlott el ....bocsmáá h élek' :D
Törvény szerint, ha meghaladja a szervizelési idõ az egy hónapot, akkor visszakérheted a termék árát vagy kérhetsz egy újat. Ezt használd ki.
Állatorvos? Szerintem, szegény kacsa, game over.
Madárinfluenza!
Ha sokat eszik, elõfordulhat olyan hogy nem bírja tartani magát. Én levágnám, mert meghalhat
Lehet hogy csont ritkulása van, nagyon gyönge a csontja. Etess vele FUTORT, az segít a baján, ez ilyen vitamint meszet, kálciumot tartalmaz és megerõsíti a csontot.
Lehet hogy Neked már nem segít, de másnak hasznos lehet a kacsáknak ilyen estben szelénes vitamint kell adni, de ennél sokkal olcsóbb, ha élesztõs vízzel itatod õket ez tuti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!