Találatok a következő kifejezésre: Mi van, elfelejtem (32 db)

Miért van az hogy mikor felébredek elfelejtem hogy mit álmodtam?

többször volt már ilyen és mindig ki akartam ide irni hogy segitsetek megfejteni egy egy álom jelentését de mire felkelek mindig elfelejtem.

Legjobb válasz: Én csak akkor felejtem el egybõl az álom után ébredek és utána visszafekszem. Na akkor totál elfelejtek mindent. Amúgy szerintem azért lehet mert az agy újra "kikapcsol".

Én csak akkor felejtem el egybõl az álom után ébredek és utána visszafekszem. Na akkor totál elfelejtek mindent. Amúgy szerintem azért lehet mert az agy újra "kikapcsol".
Én is szinte mindig elfelejtem az álmaimat...az egyik ismerõsöm azt mondta h talán a tudatallatink nem akarja h emléklezzünk rá...de sztem ez hülyeség...én se tom h miértr lehet
Úgy tudsz emlékezni rendszeresen az álmaidra, hogy ha álmodsz valamit és kinyitod a szemed (felébredsz), azonnal le kell írni vagy gondolkodj el rajta, egy-egy foszlány bevillanhat. Minél többet gyakorlod, annál többször tudsz visszaemlékezni. Nekem kamasz koromban volt álomnaplóm, minden nap litániákat írtam arról, mit álmodtam, de amikor abbahagytam, egyre kevesebbszer emlékeztem vissza. Szóval tréningezni kell az agyad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen felpontoztalak titeket.:) ))
És hogy tudtál annyira minden kis részletre emlékezni ( az elején ), hogy álomnaplót tudj vezetni ? :)
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy ha egyszer elalszok akkor már nagyon nincs kedvem felkelni hogy leirjam. meg ha felkelek akkor nem tudok ugyan abba az álomba vissza cseppenni és az meg rossz.
Amikor emlékeztem valamire, akkor gyorsan leírtam. Aztán ha megint emlékeztem valamire, akkor megint leírtam. Egy idõ után pedig már mindig emlékeztem mindenre. Volt, hogy egy reggel több különbözõ álmot is le tudtam írni.

Mi van ha elfelejtem?

nemsokara indulok ugro versenyen es attol tartok h elfelejtem a palyat.h milyen sorrendbe vannak az akadalyok.mit megyek?

Legjobb válasz: mivan ha elfelejted?BAJ

mivan ha elfelejted?BAJ
Ne izgulj, én is voltam ilyen versenyen. Végy egy nagy levegõt, és teljes meggyõzõdéssel mondd magadnak, hogy menni fog! Ne pánikolj, csak élvezd! SOK SIKERT!!! MENNI FOG!!!
nyugi, semmi baj nem lesz!az én trükköm h mindenkit sokszor nem képzelek oda és csak én meg a lovam vagyunk ott.ennyi.tényleg ne gondolj sokra, mert menni fog!
Mivel az ugrópályát nem látod elõre, hogy memorizáld, mint egy díjlovas programot, ezért általában vannak kihelyezett számok, amik mutatják, hogy melyik akadály hányadik a sorban. Ha elrontod, akkor pályatévesztést csengetnek, talán egyszer javíthatsz (?), utána szia. Nem kell nagyon parázni, arra gondolj, hogy az egésznek nincs tétje, és csak szórakozásból csinálod, egyszerû edzés. :)
Lesz pályabejárás, az edzõddel járjátok át annyiszor, ahányszor csak lehet, nézd azt is hol lehet rövidíteni, hol kockázatosabb, hol mehetsz biztosra. Ha nem vagy bent az elsõ 5-6 indulóban, akkor bemelegítés után nézheted, hogy kik hogyan mennek, az is segít memorizálni.
A kérdező hozzászólása: koszi az eddigi valaszokat.meg masok valaszat is szivesen varom
Menni fog ne félj nem kell izgulni azzal semmire nem mész MENNI FOG

Mi van ha "elfelejtek" elmenni a szalagavatómra?

Valami következménye lenne, ha after party előtt beenék a szalagavatóra? Amúgy ez kötelező program vagy csak "illő elmenni"? :D

Legjobb válasz: Miért ne mennél el. Kapsz egy szép szalagot is, gondolj bele. :D Egyszer van az életben, szerintem ne hagyd ki!

Miért ne mennél el. Kapsz egy szép szalagot is, gondolj bele. :D Egyszer van az életben, szerintem ne hagyd ki!
Egy csomóan fognak hívni, valószínû igazolatlant is kapsz. És ha egy kicsit is normális az osztályod, akkor az afterpartyról elzavar. Ha táncolsz is, akkor mindenképp menj el, mert nagy kiszúrás a többiekkel, hiszen ezzel tönkreteszed a koreográfiát. De most komolyan, mi a bajod a szalagavatóval? Ha nem táncolsz, akkor csak egyszer tíz percig sorba kell állnod, feltûzik a szalagot, aztán mehetsz isten hírével. Tényleg olyan kibírhatatlan?
A kérdező hozzászólása: *bemennék
Kicseszel az osztályoddal, és biztos nem leszel népszerû az este többi részében.
A kérdező hozzászólása: Nem táncolok, mert olyan a koreográfia hogy Pénteken szalagavató, és még mindig nem tudják eltáncolni rendesen, én idõben kiszálltam. Az osztály meg akkora f.aszfejekbõl áll hogy megérdemelnék. 60% azt várja hogy vége legyen a 4.nek és soha többet ne kelljen találkozni néhány emberrel, na az a ciki azoknak az illetõknek. Természetesen elmegyek, de nagy lebõgés lesz az egész az 100% (nem miattam) De majd röhögök a színpad mögött. Utána meg bulizunk akik jóban vagyunk és ennyi. Csak kíváncsi voltam hogy ez kötelezõ e...
Semmi bajod nem lesz. Nálunk a fél iskola nem jelent meg, elég ciki volt, hogy mondják a neveket és kb. ha minden harmadik-negyedik névnél ment ki valaki a szalagért. Engem és a többieket sem érdekelte, hogy ki jött el, ki nem.
Én az elején átvettem a szalagot és elhúztam. Le se szarták.

Mi van olyankor ha egy postai csomagnál a feladó elfelejti ráírni a házszámot?

Legjobb válasz: Át se veszi a posta, ha az adatok hiányosak. Megmondják, mi hiányzik róla, és a feladónak rá kell írnia.

Át se veszi a posta, ha az adatok hiányosak. Megmondják, mi hiányzik róla, és a feladónak rá kell írnia.
Hát most ez is attól függ. Mert ha véletlen úgy veszi át a kezelõ, hogy nincs rajta házszám, de olyan helyre megy (mondjuk kis falu, ahol mindenki ismer mindenkit) akkor lehet, hogy kikézbesíti. De ha mondjuk Pestre megy valahová és csak Üllõi út van rajta, akkor tuti hogy nem. Visszaküldik a feladónak.

Mire való a vigantol olaj? Meddig kell adni a babának és mi van ha elfelejtem neki beadni?

Legjobb válasz: D-vitamin. napi 1 csepp kell belõle. fõleg a téli hónapokban kell adni ! A csontképzõdéshez fontos. Nem baj ha 1-2 nap kimarad de szerintem figyelj oda hogy megkapja a babád.

D-vitamin. napi 1 csepp kell belõle. fõleg a téli hónapokban kell adni ! A csontképzõdéshez fontos. Nem baj ha 1-2 nap kimarad de szerintem figyelj oda hogy megkapja a babád.
Szia! D vitamin, csonterõsítõ. A baba egy éves koráig kell adni. Nem lesz semmi baj, ha egy véletlenül kimarad.
d vitamin nem gond ha néha elfelejted mással is elöfordul :(
D vitamin, a csontok elgörbülnek ennek hiányában (angol-kór) Napi egy cseppet kell közvetlenül a szájba csepegtetni és nincs semmi baj, ha néha-néha elfelejted :) (nem kell pótolni, nem kell másnap 2 cseppet adni)
Az elsõ évben minden nap kell adni, nyáron is, a 2. és 3. életévben szeptembertõl áprilisig.
A csontok mellett a fogak szilárdságát is befolyásolja. Ha elfelejted 1x beadni, másnap pótolhatod. Az orvosom azt tanácsolta, hogy a heti adagot egyszerre is be lehet adni, így kevésbé felejted el. Esetleg kösd valamilyen tevékenységhez pl. fürdetés.
Fejj le néhány csepp tejet egy kiskanálba és abba cseppentsd bele a Vigantolt. Így jobban felszívódik, ugyanis a D-vitamin zsírban oldódó vitamin, a tej meg elég zsíros.
Közvetlenül a szájba kell adni szoptatás, tápizás elõtt. Ha nem így adod, akkor a cumisüveg, kanál stb falára felkenõdik kb a negyede. Ortopéd orvosok ezért javasolják a közvetlen cseppentést.

Mi van, ha elfelejtem beszedni a fogamzásgátló tabit?

Fél éve szedem, még most fordult el? legel?ször. Tegnap este hétkor kellett volna bevenni, de elfelejtettem. Ma, ahogy felkeltem reggel, bevettem. Este 7-kor rendesen vegyem be a mai napit? És akkor 1 hét kieg.védekezés? Igazából az érdekel, hogy ez befolyásolja a havimat, vagy ilyesmi? Mármint nem a megszokott id?ben fog megjönni?

Legjobb válasz: olvasd el a tájékoztatót, gyógyszerenként eltérõ lehet az, amit ilyenkor tenni kell, de nyugi, fél év után már semmi gondolt nem okozhat egy tabi kihagyása. De amúgy tényleg, fél év alatt sosem olvastad el, mit írnak gyógyszerhez?

olvasd el a tájékoztatót, gyógyszerenként eltérõ lehet az, amit ilyenkor tenni kell, de nyugi, fél év után már semmi gondolt nem okozhat egy tabi kihagyása. De amúgy tényleg, fél év alatt sosem olvastad el, mit írnak gyógyszerhez?
az attól függ hogy reggel mikor vetted be?12 órán belül akkor nincs gáz!Viszont ha utána lehet tényleg nem ártana az az egy hét!!amugy a mai tabit értelemszerûen vedd be amikor szoktad!a havidat meg nem fogja befolyásolni!egyébként kicsit felelõtlen vagy hogy fél éve szede a gyógyszert és nem tudod hogy mi van ha kimarad egy szem!ennek utána kell járni a gyógyszer szedése elött!
A kérdező hozzászólása: Azért is nem tudom, mert velem sosem fordult elõ ilyen. Nem vagyok szétszórt, feledékeny, vagy ilyesmi. Mindig a telefonom "szól", csak tegnap du. pont akkor feküdtem le kicsit, mikor be kellett vna vennem.
Este vedd be a tabit (a mait) és utánna egy hétig kiegészítõ védekezés. Szerintem így nem lesz gond. Az elõfordulhat hogy nem pont ugyanakkor, ugyanabban a napszakban jön meg, de lehet hogy tök normális idõben lesz meg.

Hogyan tanuljak? Valamit tanulok 1 órán keresztül másnapra teljesen elfelejtem, mi van velem?

Pár évvel ezelőtt ha valamit megtanultam több hónapon keresztül megmaradt bennem szinte szóról szóra, most meg neki állok tanulni, másnapra semmire nem emlékszek belőle. Ez így nagyon nem jó, mert főiskolára járok és rengeteg tanulni valóm van.

Legjobb válasz: szerintem ismételd át idõnként,viszont az rossz ha egy nappal valami elõtt kezdesz el valamit tanulni,akkor ez nem mûködik

szerintem ismételd át idõnként, viszont az rossz ha egy nappal valami elõtt kezdesz el valamit tanulni, akkor ez nem mûködik
A kérdező hozzászólása: persze ezt tudom, nem is az a lényeg hogy valamire 1 nappal elõtte kezdtem el tanulni, hanem az, hogy tanultam de másnapra elfelejtettem (vizsga decemberben lesz belõle)

MI van ha egyik este elfelejtem felehlyezni a Klion-D 100 hüvelytablettát?

Úgy értem, hogyha egy este kihagyom, de utána végül felhelyezem mindet, csak nem 10 napig tart a kúra, hanem 11-ig, attól fog használni? Nem baj ha egy nap kimarad? :S

Van 1 citromailos email cimem, hol tudom megnézni, hogy mi az alternativ (ahova esetleg kuldi a jelszot ha elfelejtem) emailcim?

Legjobb válasz: Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.

Az alternatív e-mail cím az tul.képpen egy másik e-mail cím, ami szintén a tied (pl. egy freemail-es cím). Ami ahhoz kell, hogy ha a citromail-es e-mail postafiókod jelszavát elfelejted, akkor a másik (alternatív) e-mail címedre küldik el a jelszavad, vagy a jelszó emlékeztetõt. Szóval ezt a mezõt neked kell (célszerû) kitölteni a citromail-ben, de ha nem töltöd ki, az sem baj. Csak ne felejtsd el a jelszavad.
A kérdező hozzászólása: tudom...de azt akarom megnézni, hogy melyik is ez az alternativ email...mert nem emlékszem melyik volt az.

Miért kapcsolódik be magától az asztali gépem? Ha elfelejtem lekapcsolni az elosztót amibe be van dugva a gép, kis idő múltán, de sokszor kikapcsolást követően azonnal visszakapcsol. Mitől van ez? Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?

Legjobb válasz: "Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?" Kihúzod a tápkábelt például. Hogy mitõl lehet ez... valamiért zár a bekapcsolásért felelõs áramkör. Ez lehet a gomb hibája is, hogy érintkezik, vagy talán a táp. Esetleg a gombot az alaplappal összekötõ kábel? Hozzáértõbbek majd pontosítanak. :)

"Mit tegyek hogy ne kapcsoljon be magától?" Kihúzod a tápkábelt például. Hogy mitõl lehet ez... valamiért zár a bekapcsolásért felelõs áramkör. Ez lehet a gomb hibája is, hogy érintkezik, vagy talán a táp. Esetleg a gombot az alaplappal összekötõ kábel? Hozzáértõbbek majd pontosítanak. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!