Találatok a következő kifejezésre: Mi van, egy cica (132 db)

Ivartalaníttasd a macskát.
A kérdező hozzászólása: de én szeretném meg találni ki cicát mert aggodok érte
Ne érdekeljen, hogy hol van a cica.Az a lényeg, hogfy egézséges és jól van.Majd elõfog jönni.:)
Hát keresd, meg várj, mást nem nagyon tudsz tenni. Nem tudom, mit vársz, nincs macskamágnes, meg macskadetektor, csak a hagyományos módszereket használhatod.

Szeretnék egy kiskutyát, de van egy cicám is. Ha hazahozom a kutyust, akkor mikre figyeljek? Hagyjak, hogy mindketten jöjjenek-menjenek, vagy hogy kezdjek hozzá?

Legjobb válasz: hát ha kiskutyát veszel szerintem nem lesz gond nem fogja bántani a cicát és amikor már nagyobb lesz akkor meg már hozzá szokotgt a cicádhoz és nem lesz semmi gond. hagyjad hayg csináljanak amit akarnak.. ( ez az én vélemyényem..)

hát ha kiskutyát veszel szerintem nem lesz gond nem fogja bántani a cicát és amikor már nagyobb lesz akkor meg már hozzá szokotgt a cicádhoz és nem lesz semmi gond. hagyjad hayg csináljanak amit akarnak.. ( ez az én vélemyényem..)
Szia, mi egy csivavát vettünk magunkhoz a kétszer akkora macska mellé. Már a legelején összebarátkoztak, és nem bántották egymást, pedig a kutya is már fél éves elmúlt, a cica pedig évek óta egyedüli kedvenc. Az egyedüli probléma az volt, hogy a kutya megette a cica kakiját, de ezt is megoldottuk, feljebb raktuk az almot, így a kutya nem tudja elérni.
Szia! Szerintem semmi baj nem lesz. A kutyus a jövevény, tehát már családtagként ismeri meg a cicát. A cica lesz a problémásabb szerintem, de majd megszokja, ha a kutya nem bántja. Nekünk 3 kutyusunk van, és most születtek a kiscicáink. Mindhárom kutya imádja a kicisket is, az anyacicát is, a pici cicák pedíg árnyékként követik a kutyáimat.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) én inkább a kutyát féltem, mert a cicám 2 éves lesz, de mire meglesz a kutyus, még több, és most Õ van a középpontban, félek, nehogy bántsa majd.de megpróbálom úgy alakítani, hogy valaki(ha nem is mindig én)legyen velük, legyenek azért szem elõtt! köszi szépen a válaszokat:)

Van egy cicám ami épp most fogzik (fogváltás) és e mellé egy olyan személynek a macskájától van aki mindig részeg cigizik és bántja néha-néha az állatokat is. Mit tegyek? (a cicát nem lehet még elvinni épp váltja a fogát)

Legjobb válasz: Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?

Ezt most írd le még egyszer, érthetõen, ha választ szeretnél kapni rá. A fogváltás miért zárja ki, hogy elvigyétek? Nem mindegy hol esnek ki a tejfogai?
Ha a cica mar nem szopik, tehat olyan 8 hetes korul van, akkor elviheted.
A kérdező hozzászólása: a cica jól van és kiderült hogy a körülötte lévõ kutyák bántották a testvéreivel együtt szerencsére mind a 3 cica épségben gazdira lelt de még ott kell maradniuk az anyjuknál.

Tengeri vs táncoló Szerintetek melyik legyen mivel van egy tengerim de rájöttem hogy nem biztos hogy jó neki mivel a földön van a ketrec és így terrorizálják a cicák. Szóval szerintetek mit tegyek? Várom válaszaitokat!

Legjobb válasz: Szegény malac! Egyedül is van, ráadásul örökös stresszben! Ajándékozd el szegény malackát, vagy vegyél neki egy társat, de csak macskabiztos helyre! Az egérnek meg még nagyobb lenne a halálfélelme!

Szegény malac! Egyedül is van, ráadásul örökös stresszben! Ajándékozd el szegény malackát, vagy vegyél neki egy társat, de csak macskabiztos helyre! Az egérnek meg még nagyobb lenne a halálfélelme!
Nem lehet elkülöníteni a macskáktól?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem lehet mivel a konyhában él és a macskák oda járnak enni

Van egy cicám, ivartalanítva van, és nem eszik meg semmilyen ivartalanított macskáknak, , kitalált" kaját. Viszont a normál kajától hízik, és nem szeretném, ha meghízna, mivel hosszú életet szeretnék neki. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.

Én azt csinálnám, mint a kutyáknál. Ha nem eszi meg, akkor vedd el. Nem fog éhenhalni, rá fog jönni, hogy meg kell enni. Vagy keverd neki egy ideig, és utána térj rá rendesen.
Nálam se ették soha az ivartalanított tápot..Nem is tukmáltam hisz a vadonba sincs 7+os kaja.. Mérd ki a napi adagot és csak annyit egyen a sima tápból, ha hízik akkor csökkenteni kell és nem fog hízni.
Elõzõ hozzászólóval teljesen egyetértek. Ne erõltesd az ivartalanított cicáknak való tápot. Ez csak egy reklámfogás. Adj neki kevesebbet abból, amit megeszik. A cicák nagyon válogatósak. Nem olyanok, mit a kutyák.
Így van, csökkentett adag a megoldás-de csak nagyon lassan csökkentsd az adagot!!! (Esetleg gabonamentes táp??? az kevesebb szénhidrát is!!)

Van egy cicám, akinek 2 és fél hete két kiscicája született a padláson. Nagyon elrejtette őket, ilyen nagy dobozok mögé, úgyhogy nem tudunk hozzájuk férni. Körülbelül mennyi idő, mire lehozza a kicsiket?

Legjobb válasz: Mikor már csak kevés tejre van szükségük.. de valószínûbb hogy maguktól másznak majd le mikor elkezdenek felfedezni. Addig meg figyeljétek õket rendszeresen nehogy valami bajuk legyen.

Mikor már csak kevés tejre van szükségük.. de valószínûbb hogy maguktól másznak majd le mikor elkezdenek felfedezni. Addig meg figyeljétek õket rendszeresen nehogy valami bajuk legyen.
Kb. fél hónap. Majd ha maguktól járnak a kiscicák. Nem is látjátok õket?
A kérdező hozzászólása: Nem látunk semmit, és nem is hallunk semmit. azt láttunk, mikor 2 és fél héttel ezelött felcipelte az anyamacska õket a padlásra .. azóta csak annyit tudunk, hogy az anyacica fel szokott menni .. ennyi .. :(

Van egy cicám és mindig bele pisil és kakál virágcserépbe. Mit csináljak vele, hogy errol leszokjon?

Legjobb válasz: Nah nem vagy egyedül. Enyém is csinálja. Én raktam egy cserép citromfüvet a cserébe meg levendulát. Az nekik büdös , azóta nem jár oda. Talált másik cserepet

Nah nem vagy egyedül. Enyém is csinálja. Én raktam egy cserép citromfüvet a cserébe meg levendulát. Az nekik büdös , azóta nem jár oda. Talált másik cserepet
Igen, mert miután egyszer megtette, ott érzi a szagát azóta is, és azt hiszi, hogy szabad neki. Lehet a virágcserépre varrni valami gumis szélû anyagot, amit ráhúzol a cserépre, és csak öntözéskor veszed le. Vagy tehetsz a földre nagyobb köveket is, hogy ne tudja a cica kikaparni. De én lehet átültetném a növényt, hogy ne az a kakis föld legyen.
Hát ha van neki alom is erre a célra akkor csináld úgy , hogy a pisis virágföldrõl ha épp van nagydolgos végtermék is akkor azt is szedd fel és tedd az alomra.Jó lenne ha ezt a mûveletet a cica is látná.Pl.közben nálad lenne.Ha majd az új helyen fogja érezni a szagot akkor valószínû , hogy átszokik oda.Ha elsõre nem is sikerül második-harmadik alkalomra szerintem lesz hatás.

Van egy cicám de nég nagyon kicsi és és nics meg az annya max 2 hetes lehet mit tegyek vele? Hogy ettesem?

Legjobb válasz: Szerintem várjál még.Elõfordul hogy a macskák egy pár órára vagy egy napra elkóborolnak nálam is az anyamacska néha elszokott mászkálni de mindig visszajön a kölykéhez. De ha nem jönne vissza az állatgyógyszertárban árulnak kismacskáknak tápszert.

Szerintem várjál még.Elõfordul hogy a macskák egy pár órára vagy egy napra elkóborolnak nálam is az anyamacska néha elszokott mászkálni de mindig visszajön a kölykéhez. De ha nem jönne vissza az állatgyógyszertárban árulnak kismacskáknak tápszert.
Nekünk egyszer elütötte az autó az anyacicánkat, és 4 kis csöppség maradt árván. :( Õk is alig lehettek pár hetesek. Mi ugyan nem vettünk tápszert, tehén tejcsivel cumiztattuk õket legalább 4 óránkét. Hát nem volt egyszerû, sokat kellett kínlódni, mire rájöttek, hogy mit akarunk. Persze gyógyszertárban kellett venni pici cumit és fecskendõvel ettettük õket. Szerencsére nem lett semmi bajuk, szépen cseperedtek. Mondták sokan, hogy a tehéntej elég zsíros, meg nem kifejezetten kicsi cicáknak való, így inkább a tápszert javaslom, az tuti jó. Mikor már nagyobbak lettek, egyszerû üvegre tettünk rendes cumit. Csak úgy szaladtak mikr meglátták az üveget :) Eszméletlen édesek voltak. Azért remélem meglesz az anya! Ha nem, :( hát akkor sok sikert!!
Nekünk azt mondta az állatorvos, hogy a cicáknak nem szabad tehéntejet adni. Lehet kapni macska tejpótló tápszert, a neve PANZI ezzel ettetük a cicánkat.
Nézd át a korábbi macskás kérdéseket, sok válasz érkezett már ebben a témában, linkekkel kiegészítve. Például: http://www.haziallat.hu/cikkek/macska/hogyan-neveljuk-fel-a-.. http://www.noeallatotthon.hu/index.php?action=news&news_id=499
A kérdező hozzászólása: mndenkinek nagygyon szépen köszönöm, , de a kismacska már szerintem nem él már vagy 3 napja elkóborolt! a szüleim meg nem engedték hogy a házban legyen!!
Elõszöris langyos tejet adjunk neki.Vegyél neki rendes száraz cicakaját és langyos vízbe 2 órával körübelül áztasd be és ha puha, villával nyomkodd össze.
Itt pár napos kortól van írva!Mindenre találsz választ!!! http://www.macska.hu/talaltcica.php
Akkor vegyél neki macskafüvet vagy szedj a kertbõl füvet és azt tedd bele az alomba .Nekem bevált.
A kérdező hozzászólása: megpróbálom, köszi
Nem tudom milyen régi az alom és az alomtálca, sajnos egy idõ után beveszi a szagot akármivel mosod. Vagy esetleg erõs szagú (hypó) anyaggal mostad? A macskák nagyon érzékenyek a szagokra. Esetleg vehetnél új almot, alomtálcát, ahová meg ürített felmosni hypóval, klór tartalmú anyaggal.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!