Találatok a következő kifejezésre: Mi van, a szülés előtt (25 db)

Milyen (szinte) törvényszerű jelei vannak a szülés közeledtének? Nálatok mi és mennyivel szülés előtt jelentkezett?

Gondolok itt a nyákdugóra, arctorzulásra, hasmenésre, lábdagadásra, pocakleereszkedésre és egyébre, amir?l még tudtok. 35 hetes aggódó kismami.

Legjobb válasz: Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!

Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!
Nekem semmi jele nem volt, a 39. héten szültem.
Én sem éreztem a világon semmit elõtte. Még a nyákdugót sem láttam elmenni. 41. héten szültem.
Semmi változás nem volt, egész terhesség alatt még csak egy jósló fájásom sem volt. 40+2-re szültem, csak aznap éreztem fájdalmat. A hasam még a burokrepesztés után se akart nagyon lejjebb csúszni. A szülés napján vérezni kezdtem, a fájdalmak 2óra mulva jelentkeztek.
A kérdező hozzászólása: az jó lenne, ha a 39. hetet én is kivárnám! Jeleim nincsenek, de van, hogy (mint most este is) egy sima hasmenéstõl, esetleg hányingertõl is megijedek, mert nem tudom, hogy kéne-e valamit is érezzek, vagy sem...
Én 39 hétre szültem és már 3 napja mindig éjfélkor kezdõdtek jóslóim...aztán 3nap eltelt úgy, hogy semmi jósló(olyan fitt voltam-mintha terhes sem lennék)-vihar elõtti csend:) Aztán éjfélkor elfolyt a magzatvízem...nálunk így indult...6és félóra alatt megszültünk magzatvíztõl a babáig:) 6 hetes babó anyuja:)

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

1 hete szültem, a párom 3héttel a szülés elött hagyott el egy másik nő miatt ment el-én mégis nagyon szeretem, mióta megvan a baba még jobban. Bejött velem a szülésre, mindennap meglátogat minket, ha nem szeret miért jön? Van esély az ujrakezdésre?

Legjobb válasz: Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!

Szegénykém, nagyon sajnállak! Az én unokanõvérem pont ugyanígy járt, de ott nem ment be a szülésre az apa. Újrakezdték a baba kb fél éves korában, de az unokanõvéremben akkor kijöttek a keserû órák emlékei és végül inkább szétmentek. Valószínûleg férjnek pocsék, de apának jó és ezért megy el minden nap hozzád, hogy segítsen, de ha képes volt elhagyni, akkor valószínûleg szeretheti azt a cafkát. Lehet, hogy elõbb utóbb rájön, hogy te vagy az igazi és visszasírja magát, de a végtelenségig ne várj rá, ha pár héten belül nincs jele, akkor nagyon nehéz lesz, de tovább kell lépned! Addig is élvezd a picibabád által kapott boldog pillanatokat!
Igaza van az elõttem szólónak, de én megértem a kismamát is. Szülés után tele van hormonokkal, félelmekkel, vegyes érzelmekkel az ember, persze, hogy biztonságra és szeretetre vágyik. Teljesen megértelek! De ez a tüske mindig meg fog benned maradni, jobb lenne, ha soha többet nem jönnétek újra össze és találnál valakit, aki megérdemel Téged és nagyon szeret! Kitartást kívánok!
Ha ti vagytok az igazi családja, visszamegy, de ha nem, azon egy gyerek se változtat. Majd idõvel eldõl, és hidd el, az lesz a legjobb, ami történik idõvel. Én családban nõttem fel, de nem érzem igazi családomnak a vérszerinti családomat, mert a szüleim se szeretik igazán egymást, csak miattunk, gyerekek miatt maradtak együtt, de ez mindenkinek csak szenvedés így. NE A GYEREK MIATT MENJEN VISSZA HOZZÁD, HANEM AZÉRT, MERT SZERET, DE HA NEM SZERET, MINDHÁRMÓTOKNAK JOBB, HA KÜLÖN FOLYTATJÁTOK. Ezt tapasztalatból gyerekként mondom.
Szia! Fel a fejjel. Nem hiszem, hogy szeret téged a pasi, és semmiképpen ne fogadd vissza! DE! A gyerektõl ne zárd el, mert ettõl még lehet jó apa.! Persze az is lehet, hogy lelkifurdalása miatt látogat benneteket, ezt te tudhatod csak. Igen, rettenetesen megalázónak érezheted, hogy a pont a szülés elõtt hagyott el, de elképzelhetõnek tartom, hogy õ beleszeretett abba a másik nõbe. Ha így van, akkor te komolyan azt szeretnéd, hogy visszamenjen hozzád, csupán a gyerek miatt, és olyan érzéseket színleljen feléd, amik nincsenek is???? Szerintem nem szeretnéd ezt... Hát ezek fényében, mérlegelj és dönts. Nektek jobb lesz ha õ csak vasárnapi apuka marad.
Lelkiismeret furdalás miatt is mehet, de bízom benne, hogy megjön az esze és visszamegy az igazi családjához, csak nehogy késõ legyen.
Szerintem nagyon egyszeru itt tanacsokat adni neked, de azert az elet nem annyira egyszeru, mint ahogy ide leirjak egyesek a tanacsokat. Igazabol a te erzelmeidet, lelkivilagodat te tudod. Te ismered a baba apjat, te tudsz rola es a kapcsolatotokrol mindent. Csak azt irom neked, hogy nem vagy egyedul ezzel a problemaval, nagyon nehez igy elni most, amikor szultel, es amikor mindennap jon az apja hozzatok. Mindenkeppen legyen olyan veled, akivel tudsz oszinten beszelgetni, gondolok a szulokre, nagyszulokre, esetleg parod szuleire. Fontos, hogy ne legyel egyedul csak a babaddal, mert most nagyon nagy lelki erore van szukseged! Vigyazz magadra es a babadra, es probald meg a leheto legjobbat kihozni ebbol a sajnos nehez, megtortent, felelotlen szitubol. Beszelj vele, remelhetoleg eszhez ter!!!!!
szia negyon sajnálak!!!!a barátnöm is igy járt 2évvel ezzelött neki 10éves kapcsolat után sikerült szülnie, 5xvetélt 1xméhenkivüli terhesége volt, szoval terhes lett megszületett a kicsi lányuk a párja rá 1hónapra lelépet egy ku..a csitrivel, ami még durvább a b.nöm mikor terhes volt 5hónapos onnantol csalt.barátnöm is várta haza meg minden.de tultette magát él a pici lányával ketesben a volt párjának meg a nöje most szült, szoval az ilyenek egy bunkok!!!de itt a párod is az meg a nöci is aki leáll egy faszival mikor tudja hogy babát vár a párja én se engedném a közelembe az ilyen mocskot, neki csak a lelki ismerete szolalt meg meg az hogy nehogy lefikázák hogy még erre se volt halando!!!!remélem jol döntesz!!!
az utolso elotti valasziro vagyok: igen igaz hogy konnyu tanacsokat osztogatni innen a computer elott ismeretlenbe, de viszont ha a jozan eszere hallgat es ennyire megalazta a parja azzal hogy terhesen elhagyta egy masik noert, akkor neharagudj mar de visza fogadnad a parodat?? mert szerintem nagyon sokan vagyunk igy hogy ha visza is fogadnank elotte jol meglenne leckeztetve, meg aztan ez egy olyan szitu amit nem lehet am egyik percrol a masikra elfelejteni, gondolok itt olyanra pl hogy mikor oleli vagy csokolja nem jutna eszebe az hogy azt a masikat is pont ugyanigy tette?? mert nekem pl ilyenek jutnanak az eszembe!nem konnyu helyzet en mindenkeppen azt ajanlom hogy jol gondold meg, hogy mit csinalsz, es hogyan dontesz, mert az is igaz hogy a suru latogatasokbol elobb utobb egymas karjaiba jottok...
hat en nagyon nem ertek egyet az utolso valasziroval! teged ha ennyire mocskos modon megalazna a gyermeked apja, nem hiszem hogy ilyen higgadt es nyugodt tudnal maradni es meg a szulesre is meg mindennapi latogatasra is, beengedned! tudod ha egy ferfi erre kepes volt akkor BARMIRE KEPES !!!!! HA a parjat szivfajdalom nelkul ott tudta hagyni szules elott, ugy hogy az o gyermeket varta akkor az ilyentol jobb minnel meszebbre elkerulni!
szerintem ne fogadd õt vissza, de azt jól teszed, hogy a gyerekével engeded a kapcsolatot.
Azért, mert két embernek gyermeke van, még nem kötelezõ együtt lenniük. Van, hogy a gyerek érdeke kifejezetten az, ha nincs együtt anya és apa. Fogadd el a helyzetet, hogy a párod számára nem te vagy az igazi. Sajnos ezt be kell nyelni, mert erõszakkal nem lehet magunk mellett tartani senkit. Talán, ha nem mutatod, hogy érdekel, és te is belevágsz egy új kapcsolatba lehet, hogy más szemmel tekint rád. Én szívembõl kívánom, hogy javuljon a helyzet, de elsõsorban most a babára figyelj.

29 hetes terhes vagyok első babával, a nyákdugónak mennyivel a szülés elött kell távozni és milyen szine van, mit érezni?

csak el?re érdekl?döm ne érjen váratlanul, minden info érdekel a változásokrol szülés el?tt.

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy neked is távozni fog a nyákdugó. Valakinek a magzatvízzel együtt távozik, és észre sem veszi. Vagy távozik, de nem veszi észre. És valakinek, a nyákdugó távozás után, rögtön beindul a szülés, de valakinek csak két hét múlva. Valakinek véres, valakinek sárgás-fehéres, de mindenképpen nyúlós. Olvashatsz errõl ezen az oldalon rengeteget, mindenki mást tapasztal! Az enyém véres volt, és 4 napon át jött lassan, részletekben. Szia!

Nem biztos, hogy neked is távozni fog a nyákdugó. Valakinek a magzatvízzel együtt távozik, és észre sem veszi. Vagy távozik, de nem veszi észre. És valakinek, a nyákdugó távozás után, rögtön beindul a szülés, de valakinek csak két hét múlva. Valakinek véres, valakinek sárgás-fehéres, de mindenképpen nyúlós. Olvashatsz errõl ezen az oldalon rengeteget, mindenki mást tapasztal! Az enyém véres volt, és 4 napon át jött lassan, részletekben. Szia!
A fiam 40 ik hétre született de a nyákdugó egy vásárlás alatt távozott a 33. héten.Véres barnás váladék volt kis mennyiség.
nekem 3 héttel a szülés elõtt távozott, egy kicsit intenzívebb vizsgálat után.olyan nyálkás, barnás valami volt.pár óra alatt kijött
Véres nyálkás cucc, a nyákdugó, nekem a kislányom megszületés elõtt 3 órával "távozott".
nekem nem távozott se az se a magzatvíz, én rögtön fájásokal kezdtem mind a 2gyerekel, burkot repesztettek akkor ment el minden

38dik héten vagyok, eddig elég sokszor volt hig székletem de most pár napja nehezen megyek wc-re, de ugyhallotam a szülés elött szokott higabb lenni akkor most mi van velem?

Én már nagyon várom a picit és örültem amikopr higabb volt a dolog hogy má?r nem sok idö van vissza de most nem ztudom mi történt?!Néha érzek a hasam aljában szurkálást meg a hüvelyemben is és enyhe menzis görcsöket is éreztem már de nem sürün,mennyi idöm van még,mit tegyek hogy meginduljon nem akarom hogy meg kelljen majd inditani?!

Legjobb válasz: Szia én is így voltam 2hete. Nekem azt mondták biztos elõbb jön a baba mert nagyobb 2héttel. Ezért nekem is az izgalomtól meg nem tudom mitõl folyamatosan hasmenésem volt, és minden nap úgy indult, hogy na ma jön a baba. Hát még egyben vagyunk, de mostmár nem görcsölök ezekre a "jelekre"(csak néha:D). Mostmár csak várok, aztán az is lehet, hogy még van 2hét de nem számít. Ö tudja mikor akar jönni. A lényeg, hogy egészséges legyen! Kitartás, nemsokára láthatjátok egymást! Élvezd ki a maradék idõt. üdv 40hetes kismama

Szia én is így voltam 2hete. Nekem azt mondták biztos elõbb jön a baba mert nagyobb 2héttel. Ezért nekem is az izgalomtól meg nem tudom mitõl folyamatosan hasmenésem volt, és minden nap úgy indult, hogy na ma jön a baba. Hát még egyben vagyunk, de mostmár nem görcsölök ezekre a "jelekre"(csak néha:D). Mostmár csak várok, aztán az is lehet, hogy még van 2hét de nem számít. Ö tudja mikor akar jönni. A lényeg, hogy egészséges legyen! Kitartás, nemsokára láthatjátok egymást! Élvezd ki a maradék idõt. üdv 40hetes kismama
VAn még 2-3 heted, hova rohansz? Teljesen normális, nálam is így volt. Sokszor hittem, hogy na most szülök, mert hasmenésem volt. Aztán szorulásom lett, majd megint hasmenés. Ez nem törvényszerû elõfeltétele a szülésnek. a fájások normálisak, jóslók, majd lehet sûrûsödnek. Nyugi, még egyáltalán nem vagy abban a stádiumban, hogy indításon aggódj!! :-)

Van egy kislányom az apukával még a szülés előtt szakítottunk. úgy nézett ki kibékülünk, de most egyik napról a másikra nem áll velem szóba. Annyit üzent, hogy bemegy a bíróságra és kéri a láthatást. Mit tegyek?

Egy 3 hónapos kisbabát is elvihet t?lem kéthetente?

Legjobb válasz: Dehogy viheti. Másik meg az, hogy ha te engeded a láthatást, akkor mi a fenét akar a bíróságon?? Nem valami hülye szuka van a háttérben aki adja alá a lovat? vagy esetleg anyós?

Dehogy viheti. Másik meg az, hogy ha te engeded a láthatást, akkor mi a fenét akar a bíróságon?? Nem valami hülye szuka van a háttérben aki adja alá a lovat? vagy esetleg anyós?
A kérdező hozzászólása: Anyut hiába próbálom leszerelni, mindenhol szidja.Amúgy tegnap küldött az apuka egy sms-t, amiben bocsánatot kért, hogy így viselkedett velem, meghogy reméli egyszer jobbra fordul minden.Nem reagáltam rá, jól tettem?Mit csináljak?
Hát szerintem abszolút nincs joga egy 3 hónapost elvinni csak úgy. De azért azt jó lenne tudni, hogy házasok vagytok vagy csak együtt éltetek? Mert ez sok szempontból nem mindegy. Anyukádat meg próbáld meg leszerelni, mert csak mégtöbb gyûlöletet szít.
Dehogy viheti el! És ez nem úgy megy, hogy ukmukfukk bemegyek a bíróságra és "kérem a láthatást". Elõször is a gyereket el kell helyezni (nálad fogják), mármint jogilag is, gyerektartást is meg kell állapítani, és akkor persze a láthatást is. De 2 éves kor alatt a láthatást neked kell biztosítanod és a te jelenlétedben történhet. Nem kötelezhetnek arra, hogy kiadd a gyereket az apának. Gondolj bele, egy szoptatott babát hogy vinne el valaki hétvégére? Az megint más, ha teszem azt nem szopis, és a szülõk jóban vannak amúgy és a baba az apjához is kötõdik annyira, hogy megtehetik, hogy ott is alszik néha, de ez már saját döntésük. Amúgy én is hasonló helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy nálunk az apuka nyár óta - ismét - nem jelentkezik, pedig amikor jelentkezett, igencsak kardoskodott amellett, hogy a fiát láthassa, de eddig egy petákot sem fizetett. Tavasszal meglesz az elsõ tárgyalás, persze az apa nem lesz ott, de mindegy, nélküle is meghozzák a döntést. Láthatási joga nem lesz, hiszen eddig sem törekedett érte nagyon, csak 1-1 hónapra volt fontos a gyereke. Amúgy is neki kéne kérvényezni, és mivel nem lesz ott, nem fogja. Szóval szerintem fordulj te is ügyvédhez, erre a késõbbiekben amúgy is szükség lenne, mert ha nem vagytok együtt, cask úgy tudsz a késõbbiekben egyedül döntéseket hozni, ha a gyerek nálad van elhelyezve. Amúgy ha nem így van, az apa nélkül még egy mandulamûtétet sem engedélyezhetsz.
Ne erõltesd.Próbáld megbeszélni, hogy a baba érdekében próbáljon felnõtt emberként viselkedni.
Házasok vagytok, vagy tett elismerõ nyilatkozatot?Ha egyik sem, akkor semmi köze a gyerekhez.Ha bármelyik, akkor se viheti el a gyerek három éves koráig.De késõbb is kérhetsz korlátozott láthatást, amikor csak a te otthonodban és jelenlétedben lehet vele.Ne aggódj egy cseppet se emiatt.:)
Én úgy tudom, hogy nem viheti el!
A kérdező hozzászólása: volt már két barátnõje is, lehet hogy megint van valaki, ezt nem tudom.Annyi biztos, hogy anyukám mindenhol szidja, mindennek elmondja, ebbõl már nagyon elege volt.De miért rajtam kell bosszút állni?Én mindig megengedem, hogy lássa a babát, mit tegyek eröltessem, hogy beszéljen velem?
A kérdező hozzászólása: hozzánk egyáltalán nem jöhet, mert a szüleim nem engedik be a lakásba, nekem meg már elegem van belõle azért nem válaszolok neki, tudja, hogy szeretem mégis egyszer azt mondja szeret, utánna meg látni sem akar, megint látták egy másik nõvel, nem akarom, hogy azt higyje mindent megcsinálhat velem, ezért nem válaszolok neki, most õ könyörögjön.nincs igazam?
Nincs. Lehet, veled lenne, és együtt nevelhetnétek a gyereket, csak nem tud elérni a szüleiden át. Joga van a gyermekéhez, akár mit mond a bíróság, az emberi ész szerint nem lehet elválasztani õket. Menj el gyerekestõl egy semleges helyre, s ott találkozzatok 3-an s beszéljetek. Lehet, csak megpróbált vígasztalódni. Ha be sem engeditek, meddig várjon? Ne tilds el tõle a gyerekét. Inkább össze kéne költöznötök egy albérletben. Hívd fel! Most!
terajtad nem tud így kiigazodni. Mond meg rendesen neki, hogy mit akarsz, ne azt nézd, hogy kin van a sor, meg ilyenek. Ezek gyerekes dolgok, most már nektek van egy közös felelõsségetek.
A kérdező hozzászólása: én elmondtam már neki legalább ezerszer, hogy szeretem, de õ mindig csak belémrúg.Egyszer szeret, aztán mégsem?Különben én mindig megmutattam neki eddig a kisbabát, bármikor hívott-elvittem hozzá, vagy együtt sétáltunk, annak ellenére, hogy még egy fillért sem fizetett, sõt állandóan tõlem kért pénzt.Mit kéne még tennem?Könyörögjek neki, hogy fogadjon vissza???
Jézusom hagy a fenébe ezt a szerencsétlen palit. Képes tõled pénzt kérni? Hát mi lenne, ha együtt élnétek, hogy tartaná el ez a gyerekét? Az ilyen egyáltalán nincs felkészülve az apaszerepre. Nem véletlen, hogy a szüleid ellene vannak, csak szipolyozni akar. Ne tiltsd el a gyerekétõl, de ne is harcolj érte tovább. A gyerektartáshoz való jogodat pedig mihamarabb érvényesítsd. Amikor nem fizet, voltaképp a gyereketek elõl veszi el a pénzt.

Mi van, ha a szülés előtt adjuk oda a pénzt a dokinak? Most hallottam, hogy általában akkor állítólag máshogy bánnak az emberrel... De nehogy már ezen múljon. Én sehol sem szeretek előre fizetni. És hülyeségnek is tartom.

Legjobb válasz: én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D

én nem adnám oda.gondolj bele ha már meg kapta minek torje magát.én tuti ha meglesz akkor adom oda.addig meg dolgozon meg a pénzért.a hálámért:D
Szerintem is szülés után add oda a pénz , így el tudod dönteni, hogy mennyit érdemel. Szerintem a legtöbb doki már tisztában van vele, hogy a pénzt hogyha egyáltalán kapnak varrat szedéskor vagy legkésõbb kontrolon adják oda. Én elõre adtam, de nekem programozott császárom volt illetve nem volt varratszedés. (ez azonban más dolog.)
Én ügyeletes orvosnál szültem, ketten voltak ügyeletben és az egyik mit ne mondjak nem nyerte meg a tetszésem a stílusával. Meg is fogadtam, hogyha õ vezeti le a szülést köszönöm szépenen kívül mást nem kap. Szerencsémre a másik doki jött és elötte le a kalappal! Elõre nem szabad pénzt adni!!!!!!
Én is szülés után adtam oda, mondjuk nekem fogadott orvosom volt. Õ elõre közölte, hogy mennyit szokott kapni egy szülésért, ha akratam elfogadtam, ha akratam nem. Tiszta sor! Egyébként így is - hogy tudta fog kapni -nagyon meg voltam elégedve vele. Amikor elöször jött megnézni, hogy milyen a gátsebem, akkor adtam oda neki.
Én varratszedés elõtt adtam oda neki, ez tûnt a legideálisabb idõpontnak.
én varratszedés után adtam neki oda. elõtte semmiképpen ne adj neki. mi van ha nem tud menni szülésre??? akkor a pénz is úszik. várj míg megszülsz. szerintem.

Mikor mondjuk, hogy: leszállt, lent van a has a szülés előtt?

Én nem látom még magamon, de lehet, hogy csak azért nem, mert minden nap többször nézem tükörben. Honnan veszem észre? Pl: befér a mellem alá a tenyerem? Vagy elt?nik alul az éles határvonal a has és a szeméremdomb között? Tudnátok írni valami konkrét dolgot, vagy nem lehet megfogalmazni?

Legjobb válasz: Igen, befér a tenyered a hasad és a melled közé. Könnyebben kapsz levegõt, mert nem nyomja a baba a tüdõdet. Ha ülsz, akkor a hasad a combodon van és nyomja is, vagy már jóformán leér a székre, ha széttett lábbal ülsz. Amikor leszállt a pocim, akkor úgy éreztem a súly lentre összpontosul, akkor már olyan volt mintha cipeltem volna a hasam, ezt elõtte nem éreztem. S jobban nyomódott odalent minden. Na én valahogy így tudnám megfogalmazni. :)

Igen, befér a tenyered a hasad és a melled közé. Könnyebben kapsz levegõt, mert nem nyomja a baba a tüdõdet. Ha ülsz, akkor a hasad a combodon van és nyomja is, vagy már jóformán leér a székre, ha széttett lábbal ülsz. Amikor leszállt a pocim, akkor úgy éreztem a súly lentre összpontosul, akkor már olyan volt mintha cipeltem volna a hasam, ezt elõtte nem éreztem. S jobban nyomódott odalent minden. Na én valahogy így tudnám megfogalmazni. :)
Amin nagyon fogod látni ha ma lefényképezed (dig.) és utána egy héttel, óriási a külünbség az utolsó hónapban...:D.Amúgy én is csak a képeken láttam a tükörben nem, mert mindig azt néztem, állandóan:DDD.

A terhesseg elott nem volt orgasmusom sose es most miota terhes vagyok van legalabb is ugy erzem hogy van mert ijen erzest meg nem ereztem ez elott. Vajon szules utan is lesz majd orgazmusom mikor minden visza fog alni a rendes kerekvagasba?

kerem erre szeretnek valaszt mert ketsegbe vagyok esve. 31 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem, ha nem stresszeled magadat, biztosan lesz szülés után is!!!! Sok sikert!

Szerintem, ha nem stresszeled magadat, biztosan lesz szülés után is!!!! Sok sikert!
Ha már egyszer érezted, akkor jó eséllyel fogod még érezni, ne félj...
A kérdező hozzászólása: koszonom valaszaitokat hat remenykedem
IGEN alhasi boseg terhesseg alatt jobb lesz a szex ha szules utan felepulsz jobb lehet a szex mint elotte az anyasag titkos ajandeka igazi no leszel sokan jobban elvezik a szexet ha mar szultek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!