Találatok a következő kifejezésre: Mi van, a szülés (323 db)

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Milyen (szinte) törvényszerű jelei vannak a szülés közeledtének? Nálatok mi és mennyivel szülés előtt jelentkezett?

Gondolok itt a nyákdugóra, arctorzulásra, hasmenésre, lábdagadásra, pocakleereszkedésre és egyébre, amir?l még tudtok. 35 hetes aggódó kismami.

Legjobb válasz: Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!

Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!
Nekem semmi jele nem volt, a 39. héten szültem.
Én sem éreztem a világon semmit elõtte. Még a nyákdugót sem láttam elmenni. 41. héten szültem.
Semmi változás nem volt, egész terhesség alatt még csak egy jósló fájásom sem volt. 40+2-re szültem, csak aznap éreztem fájdalmat. A hasam még a burokrepesztés után se akart nagyon lejjebb csúszni. A szülés napján vérezni kezdtem, a fájdalmak 2óra mulva jelentkeztek.
A kérdező hozzászólása: az jó lenne, ha a 39. hetet én is kivárnám! Jeleim nincsenek, de van, hogy (mint most este is) egy sima hasmenéstõl, esetleg hányingertõl is megijedek, mert nem tudom, hogy kéne-e valamit is érezzek, vagy sem...
Én 39 hétre szültem és már 3 napja mindig éjfélkor kezdõdtek jóslóim...aztán 3nap eltelt úgy, hogy semmi jósló(olyan fitt voltam-mintha terhes sem lennék)-vihar elõtti csend:) Aztán éjfélkor elfolyt a magzatvízem...nálunk így indult...6és félóra alatt megszültünk magzatvíztõl a babáig:) 6 hetes babó anyuja:)

32 hetes terhes vagyok közel van a szülés, 2 évvel ezelött konizácios mütéten estem át. Ki szült már konizácio után és hogy ment a szülés? Voltak e komplikáciok esetleg nehezebben ment a tágulás? Vagy mire lehet szamittani ilzenkor?

Legjobb válasz: Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!

Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!
Szia. Én túl hamar lettem terhes a második fiammal a mûtét után, és így nem tágultam szinte semmit. A doki segített rá fájások alatt. Mai napig hálás vagyok ezért neki. De azóta sem jutott eszembe, , hogy újra mûttessem magam, pedig a doki szerint kellene.
A kérdező hozzászólása: Szia, az elözöt szeretném megkérdezni, és hogyan segittet a doki? És természetes uton szültél e?
Bocsika a kései válaszért. Úgy segített, hogy fájás alatt tágítót. Burokrepesztés után, meg másfél órával meglett a kisebbik fiam. De hozzáteszem, hogy másfél napig vajúdtam az oxi után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, Hát akkor ez azt jelenti hogy nehéz szülésem lesz mivel nem fogok tágulni a konizácio miatt.....ahogy látom általában nehezen tágult töbnyire mindenki.
10.46-os vagyok, lehet, hogy nem írtam le érthetõen, de épp azt meséltem, hogy rám is rám ijesztettek, de mégis pokoli könnyû és gyors szülésem volt.Mindkét véglet elõfordulhat persze, de én eleinte nem tágultam, viszont nem voltak erõs fájásaim, majd hirtelen kitágultam és már azonnal kint is volt a baba.Szóval nálam nem jött be az" elõírás."
Nálam annyi volt a bibi, hogy októberben volt a mûtét, és tavasszal terhes lettem, de december végén, mikor szültem, semmit nem tágultam. Egy ujjnyinál megálltam, csak a doki tudott segíteni, ami ugye nem természetes. De burokrepesztés után, minden gyors volt, szinte észre sem vettem az idõ múlását. Már nem bírtam volna tovább. Teljesen kifáradtam. Rá is írták a zárómra, hogy fájás gyengeség lépett fel, meg lement 56-ra a pici szíve kétszer. Szóval be kellett avatkozni. Ha nem így, akkor császár lett volna.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Mindenkinek van derékfájás, mikor beindul a szülés?

Legjobb válasz: mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)

mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)
nekem zsibbadt és feszített!
Nekem a hasam alja és a szeméremcsontom fájt végig, de az rettenetesen. A derekem nem fájt egyáltalán, és elõtte sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nekem szinte csak a derekam fájt, de az nagyon. Már a tolók kezdõdtek és még mindig a derekam fájt. :O
nekem mind a két lányomnál volt
Nem tudom, annyira mensis-fájdalomról beszél mindenki...Nekem nem olyan volt.Inkább mint mikor megnézik lámpával a magzatvizet és feszítenek egy kicsit ott bent... De derékfájás az tényleg volt, de azt sem mensi-fájásoshoz hasonlítanám...CSak fáj nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek!

39 hétben vagyok. Ma reggel olyan jó sok tojásfeh;rje szerüség folyt el tõlem. Fájásom még semmi . Ilyenkor már nagyon közel van a szülés? Vagy mi ez?

Legjobb válasz: Egy az biztos, hogy közel van a szülés:-) De a fehéres fojás, nem egy "jel". Legalábbis, nekem ilyen nem volt :-)!

Egy az biztos, hogy közel van a szülés:-) De a fehéres fojás, nem egy "jel". Legalábbis, nekem ilyen nem volt :-)!
A kérdező hozzászólása: olyan kocsonyás szerü volt és sok
Az lehet attól is, hogy tisztúlsz. A nyákdugó is egy kocsonyás anyag, általában barnás-véres. De szerintem, biztos fel fogod usmerni :-)!
Szerintem lehet a nyakdugo, nekem is hasonlo volt. Keszulj :)
A kérdező hozzászólása: és hány napra indult meg a szülés?

Tavaly aug. -ban szültem császárral. Most ismét terhes vagyok és érdekelne, hogy ha kb.10 hónap van a szülés és a terhesség között, akkor mire számíthatok a szülést illetően? Sima szülés v császár?

Legjobb válasz: Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós

Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós
Szinte 100% hogy császár lesz. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a császármetszés után a teherbeesésig minimum 1, 5-2 évnek kell eltelni, hogy a 2. baba természetes úton szülessen meg. Nekem 15 hónap telt el. Necces nagyon még nálam is.
Szinte biztos, hogy császár. Azt szokták javasolni, hogy minimum 2 év teljen el a 2 terhesség között. Alapesetben is, császár után meg pláne. Elég bátor vagy, nagyon figyelj a tested jelzéseire, nehogy szétnyíljon a heged.
Szerintem is valószínûbb, hogy császár lesz... De ezt is orvosa válogatja. Az én dokim pl annak a híve., hogy a a 2 szülés között 3 évnek el kell telnie, hogy természetes úton lehessen a 2. De látod, van, aki csak 2 évet követel meg... Gratula a kistesóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszi!!! Remélem nem lesz gondom az elõzõ heggel és minden rendben lesz...
Kérdezõ és Válaszolók! Végül hogyan szültetek?

Egyáltalán mi jó van a szülésben?

2 hete szültem viszonylag rövid ideig tartott, nem kaptam semmi fájdalomcsillapítót..

Legjobb válasz: Nekem mindkét szülésem életem legszebb élményei közé tartozik. Pedig nem vagyok mazochista. Most is inkább szülnék mint egy foghúzás :) Amúgy szerintem csodálatos az élmény, hogy egy új életet hozok a világra.

Nekem mindkét szülésem életem legszebb élményei közé tartozik. Pedig nem vagyok mazochista. Most is inkább szülnék mint egy foghúzás :) Amúgy szerintem csodálatos az élmény, hogy egy új életet hozok a világra.
nagyon igaza van 28-asnak!!!kérdezõ, csak rajtad múlik hogy lesz ezután!!!ha elkezded szeretni a picit és nem azt erõsíted magadban, hogy "nem vagy anyatípus", akkor menni fog, nehéz lesz, de menni fog!És a baba érdeke is ez, mert ha csak egy "leadandó csomagként" gondolsz rá, akkor nagyon megnehezíted a saját dolgodat!!! Hidd el, ha már ott van köztetek, akkor az nem véletlen, meg kellett születnie valamiért, de csak rád van utalva!Rád és a törõdésedre, szeretetedre!!!Meg fog térülni a befektetés ha most nem azon kattogsz, hogy hogy jutottatok idáig, hanem elkezdesz vele foglalkozni és szeretni! Így is vannak nehéz napok, hetek, hajaj, de erõt kell hogy meríts abból, hogy õ a tied, és õ feltétel nélkül szeret téged úgy, amilyen vagy!!!
Szeritnem nem a szülésre értik hogy jó, mármint mikor marhára fája vajúdás, mégjobban a kitolás, legalábbis nekem az még rosszabb volt, repedsz szanaszét, aztán varrogatnak. Hanem arra értik, hogy van egy szép, okos, ügyes, aranyos, gyerek, DE!!!!! ezért bizony azt a pár órát át kell élni.
A kérdező hozzászólása: Hogy vagytok ti ilyen bölcsek? :) Amúgy 25 vagyok és tényleg köszönöm azért jól jöttek a válaszok. :)
Nem nem az a gondom hogy nem vagy anyatípus. Sõt én biztattalak eddig, de kezdesz nagyon érdekes stílusban megnyilvánulni. Tényleg nagyon fiatal lehetsz, legalábbis a gondolkodásod nem egy érett nõre vall. Ahhoz hogy változzon a dolog akarni és tenni is kell. Lehet hogy a babád véletlenül jött ajándék, és nem kell hogy a szülés legyen életed legjobb élménye, de akarnod kell szeretni a babádat, hogy aztán jöjjön is az érzés. Azt erõsítsd magadban, ne pedig azt az érzést hogy milyen kis zavaró jövevény, akit le kell passzolni. És kapaszkodj meg de az sem túl fontos mennyit híztál, és nem attól leszel boldog hogy megmaradt az alakod. Ezek mind elmúlnak egyszer, de a gyereked szeretete örökre a tiéd lesz, ha el nem cseszed. A külsõ szépség nagyon múlandó dolog, bár persze jó ha van. És azt sose felejtsd el mikor háborogsz magadban hogy kivagy a gyerek miatt, hogy õt ti hívtátok életre. Nem õ akarta. Ti nem tudtatok rendesen védekezni.
Nem mindenki való anyának. Kár, hogy vannak esetek, ahol ez utólag derül ki. Sajnálatos. A szülést nem szeretni egy dolog, nyíltan nem elviselni és lepasszolni az újszülöttünket pedig egy másik. Sajnálom, hogy így alakult az életed, és még jobban, hogy a gyereké így alakult. Kár volt érte. Érdemes jobban koncentrálni a védekezésre a jövõben!
Jól van, majd változik ez szerintem. 2 hét az igencsak kevés még, majd belejössz, meg jönnek az ösztönök is. A szülés egyébként szerintem sem csodálatos, én sem értettem azokat, akik ezt mondják. Szörnyen fáj, csúnya, stb. A vége jó, amikor elmúlik pikk-pakk az összes fájdalom, na az a csodálatos :) ))) meg persze a baba <3 , de tény, h nem könnyû elsõ gyerekkel. Majd alakul.
A kérdező hozzászólása: Nem terveztük, csak úgy jött. Elsõ pár hónapban be voltam zsongva, örültem neki de ahogy közeledett a szülés meg szerintem a felelõsségvállalás már nem igazán akartam... Aztán most itt tartok.
Mondd csak, miért kellett neked a gyerek? Mi okból vállaltad?
Igen, de a kedves kérdezõ nemcsak a szülést magát meg a fájdalmakat nem szereti, hanem a gyerekére sem úgy tekint, mint egy csodás ajándékra. Csak ennyi a gáz.Jól írták korábban, nem õ akart a világra jönni, mostmár vállald a felelõsséget.
Uristen!!! Hogy lehet igy gondolkozni egy 25 eves elvileg nonek!!! A vilag legszebb erzese hogy kepes vagy egy uj eletet a vilagra hozni barmilyen modon is. Azt meg vegkepp nem ertem hogy a szules utan mar azon gondolkozol mikor passzolod le, hat ne haragudj de az ilyen embereknek kene meddonek lenni! A sok okos aki meg itt biztat megfoghatja a kezed!! Ha meg szules utani depiben szenvedsz menj orvoshoz es ha az sem segit akkor inkabb add orokbe, lehet jobb elete lesz es a megfelelo torodest kapja majd erzelmileg, mert nehogy azt hidd hogs a gyerek ebbol nen erez semmit!!! Ha meg nem annyi vagy amennyinek irod magad akkor ertheto a kerdes! Kicsit nezz magadba!!
Nagyon nagy szerencsém van, amiért a szülés is gyorsan ment, és viszonylag könnyen, és a gyerkõccel sem volt semmi gond. Voltak pillanatok a szülés közben, amikor azt mondtam magamban, hogy inkább egy tarkónlövés, mint ez mégegyszer, de ez azóta igencsak megváltozott. És nem vagyok mazochista én sem. A fejfájást rosszabbul viselem sokszor, mint ott akkor a szülést, , ott volt értelme, hogy fájt. És utána azért nem kis sikerélmény, hogy igen, megcsináltuk. Fájdalomcsillapítót nem kaptam, és szerencsére mást sem nagyon, ment minden magától a saját útján. Az orvosom úgy búcsúzott el tõlem a kórházban, hogy legyen tesója a babánknak. Persze nem azonnal. Szóval bennem egy pillanatig nem merült fel, hogy mégegyszer nem csináljuk végig.
Nekem csodás volt, szó szerint, könnyû volt, nem is fájt nagyon, rövid ideig is tartott, 3x szültem. És nem csak a babáért érte meg. Maga az érzés is olyan jó volt, én sosem éreztem még máskor azt az örömmámort és boldogságot, amit az ember szülés után élhet át. Mintha az ember be lenne lõve- vagy nem tudom- de hihetetlenül boldog voltam mindhárom szülésem alatt és után. :) ) kérdezõ- légyszi ne legyél ilyen kegyetlen azzal a pici babával. Ne passzold le anyukádékhoz- Õ téged választott anyukájának. Értsd meg, hogy szüksége van Rád, az ölelõ karodra, szíved minden szeretetére. Én úgy sajnláom az ilyen kisbabákat, akiket ugyan ellát az anyukájuk, de azt a bizonyos anyai szeretetet nem kapják meg úgy igazán. :( családban is van egy hasonló anyuka- nem itélem el, egyszerûen sajnálom a kisfiát. Neki annyi a "büne", hogy nem lány lett. Van ruhája-játéka, de már 9hós kora óta bölcsiben van.... Mindegy- ez van.
Szerintem minden anya átesik ezen! Én már a kórházba is vele együtt sírtam! Nem tudtam hogy miért sír! Cicit adtam neki sírt, teát akkor is.. Szóval igen nehéz! De bele jössz egykettõ ne aggódj! :) utána is nehéz lesz de imádni fogod a kicsit! :)
Én nem itélem el a kérdezõt, de szivnõl remélem és hiszem, hogy megváltozik. Teljesen normális, h ki van merülve, és talán depis is. Én bár relativ fiatal vagyok (22), nagyon szeretnék gyereket. Állandóan itt lógok ebben a témakörben ha netezek, vigyázok mások gyerekeire stb. De ma amikor azt hittem pozi tesztet produkáltam, megijedtem. És bizony, megértettem, h nem állok még készen az anyaságra. Majd ha minden nehézség ellenére szeretném, és nem gondolkodok ilyeneken, akkor szeretnék szülni.
Én imádtam terhesnek lenni, és egy könnyû szülést tudhatok magam mögött. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, nem ezért volt könnyû, inkább mert rosszabbra számítottam. Ennek ellenére az elsõ hetekben (ahol még te is vagy) nem tudtam mit kezdeni a babával. Hiányzott a régi életem, a munkám, kialvatlan voltam, sokszor álltam sírva a kiságy fölött, hogy nem bírom tovább. Ez amúgy normális jelenség. Most 7 hetes a lányom, és már más színben látom a világot.:-) Szóval kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyökérkezelés azért jó, mert utána egészséges fogaid lesznek. A szülés azért jó, mert belekezdhetsz gy baromi nehéz, kimerítõ kalandba. :) Az eleje iszonyat nehéz. Mi akartuk, vártuk, úgy volt, hogy meddõ vagyok, aztán mégis sikerült, szülésznõ vagyok, a szülés minden napomat meg is határozza, a gyerekeket pedig imádtam. Az elsõ hetekben azonban néha a végkimerülés határán voltam, és IGEN, volt olyan, hogy az jutott eszembe, hogy bár visszacsinálnám. Átsuhant a fejemen, igen. Aztán eltelt két hónap, megismerkedtünk a kiscsajjal, hárman szépen összerázódtunk, és onnantól IMÁDOM, hogy van egy lányunk, és alig várom, hogy lehessen egy második gyermekünk is... Amikor megölel, amikor édeseket mond, vagy kacag a nagy semmin, vagy drukkol nekem egy vizsgámhoz, úgy, hogy próbálja egymásba fonni a kis ujjait, amikor hozzámbújik, amikor simit kér - na akkor térül meg az a sok-sok szívás, ami az elsõ két hónap volt. Bõven-bõven, kamatostól... Egy kincs a gyerek, még ha most nem is érzed így, próbáld megismerni - a nehéz része elmúlik, és csodákká alakulnak, õszintén mondom. Jó egészséget nektek!
Ne törõdj a sok "õsanyával"! Egyáltalán nem vagyunk egyformák. Mindenki másképpen éli meg az anyává válást, DE minden anya szereti a gyerekét! A kötõdés nem mindig jön varázsütésre, de mindig kialakul vagy elõbb vagy utóbb.
huh kérdezõ én is remélem változik a hozzáállásod, mert lehet marha rossz a szülés, és megértem, ha valaki nem akarja többször végig csinálni, na de az soha nem fordult/fordulna meg a fejemben, hogy visszacsináljam!!!
A kérdező hozzászólása: Nem értem mi a problémád? mert nem vagyok anyatípus, mert nem a legcsodásabb dolog az életemben a szülés? Vagy mi? Bocs hogy fel mertem tenni egy kérdést.
ma 14:34 Remélem idõvel feltámad benned az anyai ösztön. Mert most nyomokban sincs benned.Az utolsó mondatod mindent megmagyaráz.
Ja és hozzá teszem 32órát vajúdtam!! 4es voltam! :)
Figyelj...ennyi erõvel miért nem mondod azt, hogy "ugyan mi a jó festészetben, én nem szeretek festeni". Ki mit hogy él meg. Van, akinek fáj, van, akinek nem annyira. Én programcsászival szültem, szóval nem tudom, milyen szülni, de legközelebb te is csinálhatod ezt, manapság már azért nem kell szívatni magunkat:)
A kérdező hozzászólása: Nekem inkább egy foghúzás:) Jó nektek hogy így fogjátok fel Én most azt se tudom mit kell kezdeni a gyerekkel:(
Valamit valamiért. A szülés maga nem csodálatos egy kicsit sem, de maga a végeredmény nem tagadható, hogy az. Egy életnyi csodáért pedig megéri az a pár óra szenvedés.
Nem a szülés a jó! Hanem a végeredmény! :) Egyébként én is így vélekedtem de nemrég megváltozott a véleményem! Mára már ismét bele vágnék! :) Fájdalom ide vagy oda egy új élet csodás dolog!! :) :)
Nos, ha ilyen áron nem kell többé gyerek, akkor nem lesz, csak egy, ennyi. Én úgy vagyok vele, hogy ez a szülés az anyává válás része. Akármilyen fájdalom árán vállalok még min. 2-t. Mondom ezt úgy, hogy másfél napot vajúdtam, majd császár lett, ami után szövõdmények miatt újra mûtõbe kerültem. Trauma volt az egész. De nem érdekel. A gyerekek fontosabbak számomra, mint néhány órácska vagy nap az életembõl.
Csak a végeredmény a jó. Az odáig vezetõ út nem. Valószínû, azok, akik csodálatosnak mondják, azok is a babára értik, nem magára a szülés folyamatára. (én is megállapodnék egy gyereknél éppen a szülés miatt, de a férjem nagyon szeretne kistesót is)
a szülésben az a jó, hogy megszületett a babám :) semmi más nem, mondjuk nekem irtózatosan nehéz szülésem volt, sürgõsségi császárral a végén. és nemhogy két héttel a szülés után, de még fél évvel utána is azt mondtam, hogy ezt többé nem. Aztán megváltozott a véleményem, mert szeretnék még egy babát (de a szüléstõl be vagyok tojva) :)
Figyi! Két hét után még teljesen természetes hogy idegen a helyzet. A gyereknevelés nem az a rózsaszín köd aminek a terhesség alatt elképzeli az ember. Fõleg az eleje nem. Még össze kell szoknotok. Nekem ez az elsõ babámnál kemény hat hónap volt. Akkor éreztem úgy elõször hogy imádom, és meghalnék érte. Addig kötelességbõl elláttam, de szívesen lettem volna máshol. De szép lassan kialakult. Most már ölni tudnék értük és meghalni. Mert azóta van második is :) Az elsõ 2-3 hétben meg konkrétan ha valaki azt mondja visszacsinálhatom, lehet visszadugom, hogy kösz még nem kell gyerek :) )
Kérdezõ te most direkt akarsz polgárpukkasztani, vagy 16 éves vagy? Mert kb úgy nyilatkozol.
A kérdező hozzászólása: A császár ha nem muszáj akkor minek? még csak az kéne hogy egy heg legyen a hasamon. Örülök hogy nem híztam csak 5 kg-ot, és megmaradt az alakom.
Kedves kérdezõ, hát remélhetõleg még változol. Mert most úgy beszélsz a gyerekedrõl, mint valami zavaró kis csomagról, amit szerencsédre bármikor le tudsz passzolni. Nyugodtan lehet erre is írni, hogy csak belepofáztam. Különben szerintem is inkább szülés, mint fogfájás. Fájt, a végén nagyon, de abszolút nem volt kibírhatatlan azért, és nem ez volt életem legnagyobb traumája. Azt meg végképp nem értem mi olyan csodás a programozott császárban, amikor csak a kényelem kedvéért szül így valaki. Engem sokkal jobban elborzaszt már a gondolat is, hogy lyukat vagdossanak rajtam oda, ahol amúgy nincs.
A fájdalom nagyon rossz. De a születés egy csoda. Ha császár, ha természetes, mindegy. Egy új ember érkezik és ez a nagyon jó. A fájdalmat egy idõ múlva majd elfelejted. (nekem több év volt, de elfelejtettem)
Osztom azok véleményét, akik azt írták, hogy nem a szülés jó, hanem a "végeredmény". Brutális szülésem volt, férjem azóta hallani sem akar második gyerekrõl. Eleinte én is azt mondtam, hogy köszi, részemrõl ennyi, soha többé ilyen fájdalmat, de mire kijöttem a kórházból, azt mondtam, hogy még így, ennyi kín árán is bõven megérte, bármikor újra vállalnám. Férjem szerint elhagytam az agyam szülés közben. :) ))
A kérdező hozzászólása: Szívesen visszacsinálnám ha lehetne. Jobb volt szabadon élni, bár így is az vagyok mert 2 házra laknak a szüleim, ha nagyon nem bírom csak átadom. De azért köszi remélem változok majd.
2 hete szültél, nem kell ilyeneken gondolkodnod. Még az egész friss, meg kell ismerned a babát, magadat mint anyuka, összeállni családdá stb. Ez nem egy egyszerû menet. Lehet, hogy így fogod gondolni 1-2 év múlva is, de az is lehet, hogy megváltozik a véleményed.
Pont így éreztem mint Te szülés után kb 1 évig. Nem értettem mi ebben a szép, és bár úgy indultunk neki, hogy több gyereket akarunk én egyáltalán nem akartam!Frusztrált az elsõ idõszak, én sem tudtam mit hogy kéne jól csinálni.Fáradt voltam és talán kicsit depis is... aztán telt az idõ, és mégis rászántuk magunkat, újra terhes lettem, 2 év van a gyerekek között. A 2. terhességemet végig paráztam, féltem megint a szüléstõl, ami egyébként tök jól sikerült, fájt megint, piszok szar volt, de már nem volt ismeretlen, a picivel is rutinosabban bántam, így õszintén mondom, hogy szeretnénk még 3. babát is:) ) Igazad van amúgy, nem csodálatos a szülés...illetve igen, az de csak elméleti síkon, hiszen egy új élet költözik a családba.De megélni...pfff...elég gáz:) ) Ennek ellenére én azt mondom adj idõt magadnak, magatoknak, sok örömöd lesz a piciben(persze nagyon sok bosszúság, fáradtság is)lehet változni fog a hozzáállásod.Mármint nem a szüléshez, hanem a tesóhoz:) De ezen nem kell még agyalnod:)
Akkor miért nem védekeztetek a pároddal? látszik nem akarod ezt a gyereket Más évekig próbálkozik, hogy összejöjjön neki a gyerek Te meg így beszélsz róla -, -"

Milyen tünetei vannak a szülés utáni depressziónak? Mikor (a baba hány hónapos korában) alakulhat ki?

Legjobb válasz: Van az úgynevezett baby-blues ami a szülést követõ néhány napban alakul ki. Valakinél eltart akár két hétig is.Ha nem múli hanem súlyosbodik akkor orvoshoz kell fordulni. Sírós hangulat ha jó ha rossz történik,úgy érzi nem tudja ellátni a babát,esetleg bántalmazza,fáradt állandóan,ingerült,társaságot kerülõ,önsajnálat jelentkezik.... A baba érdekében ORVOS!!!! Sajnos ismerek "rossz"példát.

Van az úgynevezett baby-blues ami a szülést követõ néhány napban alakul ki. Valakinél eltart akár két hétig is.Ha nem múli hanem súlyosbodik akkor orvoshoz kell fordulni. Sírós hangulat ha jó ha rossz történik, úgy érzi nem tudja ellátni a babát, esetleg bántalmazza, fáradt állandóan, ingerült, társaságot kerülõ, önsajnálat jelentkezik.... A baba érdekében ORVOS!!!! Sajnos ismerek "rossz"példát.
Nekem és 2 ismerõsömnek úgy jött ki, hogy nem bírtuk elviselni az apukát. Nekem most kezd múlni 4hós a babám, a másiknak kb.6 hóig tartott, a harmadiknak elmúlt 1 éves a babája mire újra a régi volt.
Igen, szerintem is inkább lehet, hogy most egyszerûen ilyened van. 7 hósan már nem hiszem, hogy szülés utáni depresszió lenne.
2.vagyok. Hááát végül is lehet...vagy esetleg megjött már azóta? Nem lehet, hogy valami mensis hormonális izé? :)
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos a babám. Kb. 3 hete észlelem magamon, hogy folyton rossz kedvû, nagyon ingerült vagyok, egyáltalán nincs türelmem a kisfiamhoz, alig várom, hogy elaludjon. A férjemmel is folyton zsörtölõdök, nincs kedvem semmihez. Szerencsére nem vagyok agresszív a babával, inkább apatikus. Ez szülés utáni depresszió lehet?
A kérdező hozzászólása: Már kétszer menstruáltam szülés óta, de sosem volt ilyen problémám a mensikkel. Lehet, hogy egyszerûen most sokalltam be a babázás és a háztartás gondjaitól, eddig tartott az elsõ lendület? Vagy ezt nevezik szülés utáni depressziónak?

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!