Találatok a következő kifejezésre: Mi van, a szülés (313 db)

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Milyen (szinte) törvényszerű jelei vannak a szülés közeledtének? Nálatok mi és mennyivel szülés előtt jelentkezett?

Gondolok itt a nyákdugóra, arctorzulásra, hasmenésre, lábdagadásra, pocakleereszkedésre és egyébre, amir?l még tudtok. 35 hetes aggódó kismami.

Legjobb válasz: Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!

Szia! Miért aggódsz? Azért mert már most vannak tüneteid, vagy azért mert félsz, hogy nem fogod felismerni, mikor indul? Mert amiket felsoroltál, azok mindegyike olyan, hogy vagy van, vagy nincs, és jelentkezhet hosszabb idõvel a szülés elõtt is, vagy csak közvetlenül elõtte. Sajnos nem nagyon lehet elõre "jósolgatni", mert "törvényszerûség" ezekben a dolgokban nincs viszont abban bízhatsz, hogy ha eljött az idõd (most azért még ne jöjjön :o) , akkor felismered majd! Ha meg valami nyugtalanít a "tüneteiddel kapcsolatban", kérdezd meg az orvosodat, vagy kérdezz itt... Szép várakozást Neked!
Nekem semmi jele nem volt, a 39. héten szültem.
Én sem éreztem a világon semmit elõtte. Még a nyákdugót sem láttam elmenni. 41. héten szültem.
Semmi változás nem volt, egész terhesség alatt még csak egy jósló fájásom sem volt. 40+2-re szültem, csak aznap éreztem fájdalmat. A hasam még a burokrepesztés után se akart nagyon lejjebb csúszni. A szülés napján vérezni kezdtem, a fájdalmak 2óra mulva jelentkeztek.
A kérdező hozzászólása: az jó lenne, ha a 39. hetet én is kivárnám! Jeleim nincsenek, de van, hogy (mint most este is) egy sima hasmenéstõl, esetleg hányingertõl is megijedek, mert nem tudom, hogy kéne-e valamit is érezzek, vagy sem...
Én 39 hétre szültem és már 3 napja mindig éjfélkor kezdõdtek jóslóim...aztán 3nap eltelt úgy, hogy semmi jósló(olyan fitt voltam-mintha terhes sem lennék)-vihar elõtti csend:) Aztán éjfélkor elfolyt a magzatvízem...nálunk így indult...6és félóra alatt megszültünk magzatvíztõl a babáig:) 6 hetes babó anyuja:)

32 hetes terhes vagyok közel van a szülés, 2 évvel ezelött konizácios mütéten estem át. Ki szült már konizácio után és hogy ment a szülés? Voltak e komplikáciok esetleg nehezebben ment a tágulás? Vagy mire lehet szamittani ilzenkor?

Legjobb válasz: Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!

Szia! Én konizáció után 5 évvel szültem, most a 2. babával vagyok 36 hetes. Sima, spontán, s viszonylag gyors szülésem volt. A méhszájamon most is lehet látni/tapintani, hogy konizált, de mos is a hüvelyi szülésben bízom. Szerintem Neked is menni fog, ez nem akadály semmiben. Sok sikert!
Szia. Én túl hamar lettem terhes a második fiammal a mûtét után, és így nem tágultam szinte semmit. A doki segített rá fájások alatt. Mai napig hálás vagyok ezért neki. De azóta sem jutott eszembe, , hogy újra mûttessem magam, pedig a doki szerint kellene.
A kérdező hozzászólása: Szia, az elözöt szeretném megkérdezni, és hogyan segittet a doki? És természetes uton szültél e?
Bocsika a kései válaszért. Úgy segített, hogy fájás alatt tágítót. Burokrepesztés után, meg másfél órával meglett a kisebbik fiam. De hozzáteszem, hogy másfél napig vajúdtam az oxi után.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, Hát akkor ez azt jelenti hogy nehéz szülésem lesz mivel nem fogok tágulni a konizácio miatt.....ahogy látom általában nehezen tágult töbnyire mindenki.
10.46-os vagyok, lehet, hogy nem írtam le érthetõen, de épp azt meséltem, hogy rám is rám ijesztettek, de mégis pokoli könnyû és gyors szülésem volt.Mindkét véglet elõfordulhat persze, de én eleinte nem tágultam, viszont nem voltak erõs fájásaim, majd hirtelen kitágultam és már azonnal kint is volt a baba.Szóval nálam nem jött be az" elõírás."
Nálam annyi volt a bibi, hogy októberben volt a mûtét, és tavasszal terhes lettem, de december végén, mikor szültem, semmit nem tágultam. Egy ujjnyinál megálltam, csak a doki tudott segíteni, ami ugye nem természetes. De burokrepesztés után, minden gyors volt, szinte észre sem vettem az idõ múlását. Már nem bírtam volna tovább. Teljesen kifáradtam. Rá is írták a zárómra, hogy fájás gyengeség lépett fel, meg lement 56-ra a pici szíve kétszer. Szóval be kellett avatkozni. Ha nem így, akkor császár lett volna.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Mindenkinek van derékfájás, mikor beindul a szülés?

Legjobb válasz: mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)

mensi szerû fájás....derékfájás..aztán már minden fáj::) De sztem mindenkinél más és más....vkinek nincs is fájás csak szülés hirtelen(szerencsés barinõmnek is)
nekem zsibbadt és feszített!
Nekem a hasam alja és a szeméremcsontom fájt végig, de az rettenetesen. A derekem nem fájt egyáltalán, és elõtte sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nekem szinte csak a derekam fájt, de az nagyon. Már a tolók kezdõdtek és még mindig a derekam fájt. :O
nekem mind a két lányomnál volt
Nem tudom, annyira mensis-fájdalomról beszél mindenki...Nekem nem olyan volt.Inkább mint mikor megnézik lámpával a magzatvizet és feszítenek egy kicsit ott bent... De derékfájás az tényleg volt, de azt sem mensi-fájásoshoz hasonlítanám...CSak fáj nagyon.
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindenkinek!

Tavaly aug. -ban szültem császárral. Most ismét terhes vagyok és érdekelne, hogy ha kb.10 hónap van a szülés és a terhesség között, akkor mire számíthatok a szülést illetően? Sima szülés v császár?

Legjobb válasz: Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós

Szia, nekem pont két év lesz a két gyerek között, szerettem volna most is császárral szülni, de az orvosom azt szeretné hogy természetes úton szüljek, csak akkor lesz mûtét ha azt az állapotunk indokolja. Én is rákérdeztem a hegszétválásra, azt mondta a végefelé gyakran fogja ellenõrizni a heg állapotát. 21 hetes + 20 hós
Szinte 100% hogy császár lesz. Nekem is azt mondta az orvosom, hogy a császármetszés után a teherbeesésig minimum 1, 5-2 évnek kell eltelni, hogy a 2. baba természetes úton szülessen meg. Nekem 15 hónap telt el. Necces nagyon még nálam is.
Szinte biztos, hogy császár. Azt szokták javasolni, hogy minimum 2 év teljen el a 2 terhesség között. Alapesetben is, császár után meg pláne. Elég bátor vagy, nagyon figyelj a tested jelzéseire, nehogy szétnyíljon a heged.
Szerintem is valószínûbb, hogy császár lesz... De ezt is orvosa válogatja. Az én dokim pl annak a híve., hogy a a 2 szülés között 3 évnek el kell telnie, hogy természetes úton lehessen a 2. De látod, van, aki csak 2 évet követel meg... Gratula a kistesóhoz! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, köszi!!! Remélem nem lesz gondom az elõzõ heggel és minden rendben lesz...
Kérdezõ és Válaszolók! Végül hogyan szültetek?

Honnan lehet tudni, hogy már csak napok vannak a szülésig? Vannak utaló jelek? Ha igen, mik azok?

Nekem nagyon fájnak a cicijeim, a derekam majd leszakad, a hasamalját mintha felvágták volna, és a forgóim is majd szétszakadnak. Feldagadt a szám is, meg már lement a hasam is, de a menstruációs számítás alapján még csak 36 hetes vagyok. Nem sok id?nk van hátra?

Legjobb válasz: szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts

szia én már kétszer szültem és mind a két kislányommal rávittem 6 napot és nekem is voltak hasonló tüneteim, de mégsem szültem meg elõbb, aztán egyszer csak elkezdõdtek a szabályos 10 percenkénti fájások, hasmenés (ami biztos jel a szülésre) és SZÜLTÜNK szerintem ne izgulj majd eljön az ideje próbáld meg elfoglalni magad, ülj bele egy kád meleg vizbe és lazíts
Nekem délelõtt még semmi jele nem volt/ NST negatív volt/ este 8-kor már a szülõszobán voltam és éjfél után megvolt a lányom.
azt kifelejtettem, hogy a kiírt napon kezdõdött és 25 percet késett csak a baba:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Milyen tünetei vannak a szülés utáni depressziónak? Mikor (a baba hány hónapos korában) alakulhat ki?

Legjobb válasz: Van az úgynevezett baby-blues ami a szülést követõ néhány napban alakul ki. Valakinél eltart akár két hétig is.Ha nem múli hanem súlyosbodik akkor orvoshoz kell fordulni. Sírós hangulat ha jó ha rossz történik,úgy érzi nem tudja ellátni a babát,esetleg bántalmazza,fáradt állandóan,ingerült,társaságot kerülõ,önsajnálat jelentkezik.... A baba érdekében ORVOS!!!! Sajnos ismerek "rossz"példát.

Van az úgynevezett baby-blues ami a szülést követõ néhány napban alakul ki. Valakinél eltart akár két hétig is.Ha nem múli hanem súlyosbodik akkor orvoshoz kell fordulni. Sírós hangulat ha jó ha rossz történik, úgy érzi nem tudja ellátni a babát, esetleg bántalmazza, fáradt állandóan, ingerült, társaságot kerülõ, önsajnálat jelentkezik.... A baba érdekében ORVOS!!!! Sajnos ismerek "rossz"példát.
Nekem és 2 ismerõsömnek úgy jött ki, hogy nem bírtuk elviselni az apukát. Nekem most kezd múlni 4hós a babám, a másiknak kb.6 hóig tartott, a harmadiknak elmúlt 1 éves a babája mire újra a régi volt.
Igen, szerintem is inkább lehet, hogy most egyszerûen ilyened van. 7 hósan már nem hiszem, hogy szülés utáni depresszió lenne.
2.vagyok. Hááát végül is lehet...vagy esetleg megjött már azóta? Nem lehet, hogy valami mensis hormonális izé? :)
A kérdező hozzászólása: 7 hónapos a babám. Kb. 3 hete észlelem magamon, hogy folyton rossz kedvû, nagyon ingerült vagyok, egyáltalán nincs türelmem a kisfiamhoz, alig várom, hogy elaludjon. A férjemmel is folyton zsörtölõdök, nincs kedvem semmihez. Szerencsére nem vagyok agresszív a babával, inkább apatikus. Ez szülés utáni depresszió lehet?
A kérdező hozzászólása: Már kétszer menstruáltam szülés óta, de sosem volt ilyen problémám a mensikkel. Lehet, hogy egyszerûen most sokalltam be a babázás és a háztartás gondjaitól, eddig tartott az elsõ lendület? Vagy ezt nevezik szülés utáni depressziónak?

Mik a jelei ha már csak napok vannak a szülésig?

20-ára voltam kiírva.A méhszáj C3111.Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nem kell félni. Mikor itt lesz az idõ a baba meg fog születni.A hugomnál beinditották a szülést az alsõ babával,3óra múlva megszült.Nem értem,hogy az orvos miért mondta,hogy nehezebb lesz szülni ha beinditják.Neki inkább nyugtatni kellene téged.Engem mindig nyugtatott mind a két gyermekemnél az orvosom.Mindenkinél változó a jelek valakinek a magzatvíz,vagy a nyákdugó távozik el és lehet rendszeres fájások is.

Nem kell félni. Mikor itt lesz az idõ a baba meg fog születni.A hugomnál beinditották a szülést az alsõ babával, 3óra múlva megszült.Nem értem, hogy az orvos miért mondta, hogy nehezebb lesz szülni ha beinditják.Neki inkább nyugtatni kellene téged.Engem mindig nyugtatott mind a két gyermekemnél az orvosom.Mindenkinél változó a jelek valakinek a magzatvíz, vagy a nyákdugó távozik el és lehet rendszeres fájások is.
Nálam elõzõ nap rámtört a takarítási vágy. De olyan szinten, hogy mindent aznap akartam megcsinálni: mostam 3 adag ruhát, ágynemû csere, vasalás, ablakmosás, porszívózás, felmosás. És azt éreztem, hogy mindenképpen aznap be kell ezt mind fejeznem. (Sikerült is:) ) Anyukámnál is ez volt. Tudtam, hogy a napokban meg fog születni.:) Más jel nem volt. Sok sikert a babához és ne izgulj, tényleg õ tudja, hogy mikor akar megszületni!

37 hetes terhes elsö gyerekkel, közel van a szülés, leirnátok hogy a szülési fájdalmak mire hasonlittanak?

Például milyen mikor vajudási fájdalmak vannak, és milyen érzás a tolofájások? Én nem tudom elkébzelni ezért irjatok

Legjobb válasz: ezt szerintem nem lehet leírni, mindenkinek más, és nagyon-nagyon fáj:) a vajúdás nekem nem volt vészes, a derekam fájt leginkább, viszont a toló fájás olyan volt, mintha szét akarnának tépni oldalról...az nagyon fájt, de csak negyed óra volt kb. Ne aggódj, túl leszel rajta:)

ezt szerintem nem lehet leírni, mindenkinek más, és nagyon-nagyon fáj:) a vajúdás nekem nem volt vészes, a derekam fájt leginkább, viszont a toló fájás olyan volt, mintha szét akarnának tépni oldalról...az nagyon fájt, de csak negyed óra volt kb. Ne aggódj, túl leszel rajta:)
úristen hát az vmi brutális volt. életemben ekkora fájdalmam nem volt azt hittem ott helyben kinyúlok. a fájások és a tolófájások meg ..húúúúú.... de hasonlítás képpen olyan minthA kakálni kéne amikor jöttek TOLÓk akkor egyszerûen nyomnom kellett ha akartam ha nem reflexbõl nagyon nehéz volt majd szétpukkadtam az erõlködéstõl csodálom hogy kibírtam.. de mindenkinek más és más vki könnyen szûl vki nagyon fájdalmasan és nehezen
Amúgy én is 37 hetes vagyok, de nekem az elsõ összesen 3 óra volt, ki lehetett bírni.
Bennem a derékfájás maradt meg, mint emlék. Ilyet sose éreztem, pedig van mikor a mensikor is fájdalomcsillapítót szedek, de ez...a derekam majd leszakadt a helyérõl a gerinc irányába sugárzott a fájdalom. Mintha a csontjaim tolódását éreztem volna. A tolófájásra ehhez képest nem is emlékszem. De mindenkinek más.
Fáj de kilehet bírni, de ha kint a baba és meglátod az minden addigi fájdalmat eltüntet.. Jó tanács:ne üvölcs szülés közbe mert attól rosszul vannak, és jól kibeszélnek utánna..Ja és több erõd marad szülni és hamarabb megvan a baba..Nekem az elsõ 2 óra a második 1 óra alatt meglett..Ja és nem síkitostam tök csöndbe voltam, bezzeg a mellettem szülõt jól kibeszélték, hogy amikor oda tartotta biztos nem ordított így..Edát nem kérnék, leállíthatja a fájást és a babának se jó...
Szia! Ne görcsölj rá! Én márciusban szültem, és semmi rossz élményem nincs. Vártam, kíváncsi voltam és úgy fogtam fel, hogy jó kis próbatétel lesz, de erõs vagyok és kibírom. 5 óra alatt meglett a babám, ebbõl az utolsó 3 óra volt nehéz. A kitolási szaknál a tolással és az erõlködéssel kompenzálod a fájdalmat (szerintem). Nagyon rossz volt, de mindig vártam, hogy mikor lesz rosszabb - majd mondta a szülésznõ, hogy olyan gyorsan tágulok, hogy ennél fájdalmasabb már nem lesz. Nézz úgy a szülésre, hogy egy elõtted álló nagy kihívás! Hidd el, jól fogsz kijönni belõle, de nem érdemes itt a szörnyû rémtörténeteket olvasgatni!! Könnyû szülést kívánok Neked!
Tényleg mindenkinél más, de szerintem egy brutális menstruációs görcsre hasonlít. Amikor gyûröd magad alatt a lepedõt. De nekem mondjuk fokozatosan erõsödött, elõször csak picit fájt, aztán jobban, aztán elmúlt. Utána újraindult, erõs lett, már 10 percenként jöttek és megint elmúlt. Szóval én gyakorlatilag így 3 napot vajúdtam (és azalatt se tágult ki a méhszáj, úgyhogy kézzel kellett tágítani, na az valami rettenetes)
...na igen, CSUKD BE A SZEMED! Hát valahogy ezt nekem elfelejtették mondani, így szülés után kb.1 hónapig elég ijesztõ szemeim voltak! A fehér rész nekem konkrétan piros volt! De hogy a kérdésedre is válaszoljak: a vajúdás-ami nekem is hála Istennek kb.1, 5 óra volt-iszonyú fájdalmas. Én úgy ordítottam, mint akit nyúznak. De komolyan. De hidd el, "hamar" túl leszel rajta. A tolófájás nekem sem volt rossz, csak az, amikor mondták, hogy próbáljak meg ne tolni! De mondom nagyon kell tolni...!!! Akkor azt mondták, jó, akkor most toljon... Olyan megkönnyebbülés volt:) És jött is a baba:) )))Könnyû szülést kívánok Neked (mint az enyém, elsõ fájásoktól számítva kb.3 órán belül a kezemben volt a kislányom), és nagyon boldog babázást! Ja, amúgy én pont a 37. héten szültem.
Szia! Lényeg, hogy ne félj:) A vajúdás nekem nem volt gáz kb. : 2, 5 óra. A tolófájásoknál csak csukd be a szemed és amikor mondják, hogy nyomj akkor nyomj tiszta erdõdbõl, és simán meg lesz:)
Nekem köze nem volt a mensi fájdalomhoz a vajúdásnak.Én azt éreztem, mint ha kést vájnának a méhembe..remek volt ezt vagy 6 órán keresztül átélni..(megindított, burokrepesztéses szülésem volt)Aztán kaptam egy kis EDÁt, akkor pihiztem kicsit, de aztán meg jöttek a toló fájások.Az tényleg ahhoz hasonlít, mint ha szorulásod lenne, de nekem az már nem volt olyan gáz..Remélem nem rémisztettelek meg...Nem akarom, mert lehet hogy, te a kis ujjadból rázod ki az egészet! ;) Könnyû szülést, és jó egészséget a babádnak és neked!!!
Ez mindenkinél más! Én alig éreztem valamit majdnem be sem mentünk mire meg beértünk 3 perces fájásaim voltak! A tolófájások sem voltak túl veszélyessek olyan mintha szorulásod lenne és nagyon kell nyomnod! De ez változó!
Azt elfelejtettem, hogy a második babát várom és 36 hetes vagyok. Remélem most könnyebb lesz, de EDA-t kérni fogok az tuti. Idõben! Könnyû szülést kívánok magunknak!
Menzis görcsökkel indult, amik egyre sûrûsödtek és erõsödtek, nem múltak el. Annyira fájt, hogy nem tudom mihez hasonlítani:S Az utolsó 3 órára kaptam EDA-t, így a tolófájásokról már nem tudok nyilatkozni hála az égnek.
nekem pont a vajudás fájt én elsö gyerekkel 23orát vajudtam, a tolofájás nagyon jo volt nem fájt olyan mintha kakilnod kellene, és muszáj nyomnod.a vajudást leirni-háát 1millioszor jobban fáj mint amikor meegvan a menszid.kb..majd leszakad a derekad.ha volt már joslod akkor ahhoz lehet hasonlitani csak sokkal jobban fáj.kellemes szülést én is 37hetes vagyok:)
Gondolom, menstruációs görcseid voltak már. Ahhoz hasonló a vajúdás alatti fájdalom is, csak sokkal, sokkal erõsebb. Semmi másra nem tudsz figyelni. Mindenkinek más és más. Minél jobban fáj, annál erõsebbek a görcsök, és annál hamarabb meglesz a baba. Nekem k...ra fájt, 2, 5 óra alatt lett meg a fiam. A szobatársamnak alig-alig voltak görcsei, õ majdnem három napig vajúdott, mire eléggé kitágult, és nyomni tudott. A tolófájás nekem nem fájt, csak azt a feszítõ, nem is tudom milyen érzést éreztem, hogy nekem nyomni kell, de most és azonnal. Gyakorlatilag a doki mondta, mikor van összehúzódás, amikor nyomhatok, mert annyira nem éreztem semmilyen fájdalmat.
A kérdező hozzászólása: Hát a leirtak szerint akkor jobb ha az ember császármetszéssel szül, mert az nem ennyire borzaszto mint a természetes szülés.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!