Találatok a következő kifejezésre: Mi védi a kismamákat (4 db)

Mi védi meg a kismamákat a kirúgástól?

Egy német tulajdonú multi kft-nél dolgozom, és pl a 12. hét után szólok, hogy terhes vagyok, ki vagy mi véd meg, ha el akarnak bocsátani (valami kitalált indokkal)? Bejelentve doglozom itt 1 éve.

Legjobb válasz: Szeretnél továbbra is dolgozni kismamaként?Vagy táppénzre szeretnél menni?Mert ha határozatlan a munkaviszonyod és táppénzre mész akkor semmi gond nincs nem rúghatnak ki.Viszont ha határozott akor elöfordulhat,hogy menni kell.legalábbis Én így tudom.

Szeretnél továbbra is dolgozni kismamaként?Vagy táppénzre szeretnél menni?Mert ha határozatlan a munkaviszonyod és táppénzre mész akkor semmi gond nincs nem rúghatnak ki.Viszont ha határozott akor elöfordulhat, hogy menni kell.legalábbis Én így tudom.
Bizonyságul a 4. hozzászólónak az utolsó kismama tapasztalatát is , hogy nem én nem vagyok korekt és etikus , hanem a világ , úgy látszik nektek eddig szerencsétek volt nem volt olyan munkáltatótók aki szívtelenül eltanácsol , mert kisbabát vársz és ha vissza mész dolgozni az elsõ hiányzást amit a gyerek végett töltesz otthon kirúg !!
A terhes könyvre, amit a védõnõ állít ki neked.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....napi 6 órát dolgozom, gép elött..kényelmes..bár jár némi stresszel, cal center... A szerzõdésem határozatlan idõre szól, alá van már írva... Lehet, hogy buta kérdés lesz, de melyik kiskönyvre gondoltok?
Ha határozatlan a munkaszerzõdésed, akkor elõször várd meg, amíg lesz kiskönyved. Add írásba a munkahelyen, hogy kismama vagy, ha még szeretnél tovább dolgozni és így nem rúghatnak ki, csak fegyelmivel, ha nem, akkor menj táppénzre, de addig ne szólj bennt, és így megint csak nem rúghat ki! Ha határozott a munkaszerzõdésed, akkor sajnos nincs mit tenni. Ahogy lejár, munkanélküli leszel, hacsak nem olyan rendes a munkáltatód, hogy kapsz egy határozatlan szerzõdést. Sajna én úgy jártam, hogy 3 havonta újították a szerzõdésemet, és miután elmondtam, hgy kismama vagyok a szerzõdés lejárta után már nem kívántak foglalkoztatni, pedig régóta nekik dolgoztam! Reménykedtem, hogy nem babrálnak ki velem, de nem véletlenül kötnek ilyen munkaszerzõdéseket!
Szia.Ha van kiskönyved és szóltál a munkahelyeden(én írásba adtam, biztos ami biztos)akkor nem rúghatnak ki, a törvény véd!Kitalált indokkal sem rúghat ki, 3 dolog lehet, amikor megszûnik a munkaviszonyod: 1, csõdbemegy a cég 2, közös megegyezés(ha nem írod alá, akkor nem tehet semmit 3, fegyelmivel, de ehez kõkemény indokok kellenek!, mert be is perelheted õket.Általában a cég ezt nem szokta bevállalni(a mulik általában jobban betartják a törvényt, mint a kicsik), pláne ha eddig nem volt veled probléma. Én is kb.12 hetesen mondtam meg.Azért arra figyelj, hogy elõbb mond el és utána menj táppénzre, mert a körzeti valószínû hogy 8-as kódot fog ráírnia tápénzes papirodra, ami veszélyeztetett terhesség, de kérdezd meg õt.Szerintem így etikus.Én mondjuk még dolgozom, kb.júliusig.15 hetes kismami
Hát, én úgy tudom törvény védi a kismamákat. Állapotos nõket nem rúghatnak ki. Gondolván a távoli jövõre, én korrektebbül intézném a dolgokat, mint az elõttem "szóló". Legalábbis, ha vissza szeretnél menni (majd) dolgozni a mostani munkahelyedre! És persze, ha eddig õk is korrektül bántak veled.
A konok világ miatt tanácsolom neked inkább elöbb menj beteg állományba és ha már a doki felvett akkor mond meg ez biztosit a legjobban be !!!! Akkor már nem dobhatnak ki nem tudnak tenni semmit !!
A lap alján van egy kérdés, ahol pont errõl van szó, hogy mikor lehet kirúgni és mikor nem.Olvasd el!
Szte se kell ugy mond korrektnek lenni a munkáltatóval, én már jópárszor beszívtam ezt, m keresztülgázolnak õk simán az embereken. Mndent csinál úgy, h jogilag neked a legjobb legyen, Te legyél biztonságban...a cég egy tizedmásodpercig se vesz figyelembe olyan dolgokat, h az alkalmazottnak mi a jó és hasznos, csak azt, h a cégnek mi es hogyan hoz profitot. Vigyázz magdra....én, ha nem lettem volna résen, úgy kirúgtak volna 8 év után, h a lábam nem éri a földet..nálunk nem türnek meg se várandós, se gyed-rõl visszajött anyukákat...az a hozzáállás, h itt anyukákra nincs szükség, m nem elég elhivatottak (pld nehezen túlóráztathatóak hetente 3x)....ha callcenteres vagy pld azért is kirughatnak mondvacsinált okkal, h nem akkor mentél pisilni amikor a szüneted volt, azaz nem tartod be a szabályokat és nem lehet veled együtt mûködni, ezzel rontod a cég hírnevét és nyereségességét..na, ez más egy rendkívüli felmondásra való ok.., ..és még sorolhatnám...és ezek nem az én kitalációm...ezek megtörténnek....tégy úgy mindent, h védd le magad!

15 hetes kismama! Hogyha én allergiás vok, a tojásra akkor én nem kaphatom meg a védö oltást? Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Igen, extra védekezés, mást nemigen tehetsz. Én nem vagyok allergiás, de nem adatom be a védõoltást, ezért nagyon igyekszem védekezni: nem megyek tömegbe (igazság szerint alig mozdulok ki itthonról), ha mennem kell majd az sztk-ba, akkor maszkot veszek, itthon gyakran fertõtlenítek, nem puszilkózok csak úgy (pl. utcán), nagyon sokszor mosok kezet, nem nyúlok a számhoz, azt hiszem nagyjából ennyi.

Igen, extra védekezés, mást nemigen tehetsz. Én nem vagyok allergiás, de nem adatom be a védõoltást, ezért nagyon igyekszem védekezni: nem megyek tömegbe (igazság szerint alig mozdulok ki itthonról), ha mennem kell majd az sztk-ba, akkor maszkot veszek, itthon gyakran fertõtlenítek, nem puszilkózok csak úgy (pl. utcán), nagyon sokszor mosok kezet, nem nyúlok a számhoz, azt hiszem nagyjából ennyi.
Én is allergiás vagyok a tojásra, de ma beadattam az oltást. Nem volt könnyû döntés, de egy kicsit megnyugodtam. Én nem tehetem meg hogy nem mozdulok ki, mert a családom messze van, a párom meg dolgozik. Sokat vagyok egyedül. A maszkot pedig 1, 5-2 óránként cserélni kell. 28hetes kismama.
1000x leírták és szájba rágták már : a tojásra allergiások is megkaphatják a védõoltást!!! Kismamáknak meg nagyon fontos, hogy megkapják az oltást, ezzel a babádat is véded. Sem a C-vitamin, sem a maszk nem ér semmit, a H1N1 vírus ellen csak a védõoltás az egyedüli védelem!
irasd ki magad a dokival, és ha emberek közé mész vegyél fel maszkot.
Nekem a fiam tojásallergiás. 6 éves és tegnap megkapta az oltást. Semmi allergiás reakciót nem váltott ki nála.
20:04-es. Nálad a pont! Az a baj, ha otthon marad valaki és az utcán maszkot használ, (tegyük fel egészségvédelmit), attól otthon nem használ maszkot, a férjétõl, gyermekétõl ugyan úgy elkaphatja a vírust (hiába vannak esetleg beoltva). Ez csak egy saját vélemény, nem kampányolok semmi mellett/ellen.
Köszönöm! Tanulságos cikk. De azért nem igaz, hogy Semmit nem ér a mûtéti maszk, csak közel sem 100%-os a védelem. Az lenne jó, ha a betegek fölvennék. Még egyszer köszi a linket!
Kedves negyedik! bár nem tõlem kérdezted, de tessék: http://www.3med.hu/termekek_influenza_vedomaszk.html (az amit az emberek fel szoktak venni, az a sebészeti maszk. egészségvédelmi maszkot még senkin nem láttam)
Kedves második, a maszk miért nem ér semmit?
http://www.wellnesscafe.hu/wellness/200909/forradalmi_ujdons.. ha valaki tudja, hol lehet kapni, írjon! darabja 1400 Ft, 24 órás védelmet nyújt!

16hetes kismama vagyok.5 kg mit eddíg híztam a védönõ szerint, bár az otthoni mérleg kevesebbet mutat. Ez kevés? Mitõl lehetne többet hízni? Enni eszek.50kg kezdtem. Sajnos vékony vagyok. A pocak kinek mikor kezdett jobban látszani? 1sõ babát várom.

Legjobb válasz: miért kéne többet hizni? sokan még ennyit sem hiznak, sokaknak csak a 20. hét körül kezdödik a hizás és a pocak is csak akkor kezd el látszódni. Az 5 kg-od egyáltalán nme kevés, söt az valószinüleg szinte csak háj mert a bab és a járulékos dolgok még nem nyomnak sokat.

miért kéne többet hizni? sokan még ennyit sem hiznak, sokaknak csak a 20. hét körül kezdödik a hizás és a pocak is csak akkor kezd el látszódni. Az 5 kg-od egyáltalán nme kevés, söt az valószinüleg szinte csak háj mert a bab és a járulékos dolgok még nem nyomnak sokat.
Én sem értem, h ez miért probléma.
Bõven elég, én még ennyit sem híztam, a terhesség végén szedtem fel kicsit többet, a munkahelyemen a 7. hónapban vették észre, hogy terhes vagyok. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.picit megnyugodtam.


15hetes kismama vagyok! Nem oltattam be magam, mert félek! Ha nem megyek egyáltalán emberek közé, és a családom megkapja a védö oltást, akkor biztonságba érezhetem magam picit!? Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elvileg akkor is hazahozhatják,ha õk be vannak oltva.Én megkaptam,mert nem merek kockáztatni,és így a baba is védett lesz.Egyébként sem szeretnék állandóan 4 fal között ülni. De persze ezt neked kell eldöntened!

Elvileg akkor is hazahozhatják, ha õk be vannak oltva.Én megkaptam, mert nem merek kockáztatni, és így a baba is védett lesz.Egyébként sem szeretnék állandóan 4 fal között ülni. De persze ezt neked kell eldöntened!
Képzeld a testvérem sem oltatta be magát meg senkit, és most intenzíven van a fél éves gyereke és az is lehet hogy ki sem jön onnan többet! Pedig õk is betartottak mindent, nem mentek sehova! Szerinted melyik a jobb? És mindig évben a házban fogsz ülni télen? Szerintem ez butaság... Ha nem kapod el az influenzát akkor majd a négy a falba fogsz beleõrülni. Amúgy meg... Infuenzában sokkal több ember halt meg. Szülésben évente legalább ötszázezer nõ hal meg! Csak azoktól azért nem rettegnek, mert nem az szól a tv-ben meg mindenhol. Mi ebben a logika? Nem attól kéne félni amibe többen haltak meg?
Szia! mivel járvány van az a baj hogy a levegõben is benne van. Márpedig levegõzni kell mindenkinek, különben teljesen legyengül a szervezeted /nem mûködik az immunrendszer/ és sokkal súlyosabb következményei vannak. Valóban attól hogy nem betegszenek meg a családtagjaid, attól még sajna hordozhatják így bármikor elkaphatod.
Az a kismama is így gondolkodott, aki elõször meghalt. A családjában mindenki beoltatta magát, csak õ nem. Ha ma döntene, biztos másképp döntene. Csak annyit árulj el nekem: mitõl félsz? Mi az, amit a babád kaphat az oltástól? Ugyanis erre egyszerûen nem tudnak értelmes választ adni a rettegõk. A SEMMITÕL rettegnek. Igaza van a tegnap RTL híradóban egszóülaltatott embereknek: borzasztó és rettenetesen káros, ahogy a kismamák TUDATLANSÁGBÓL egymást spannolják ezen az oldalon az oltás lehetséges káros mellékhatásairól és az oltál ellen, miközben kismamák halnak meg, magzataikkal együtt. http://index.hu/belfold/2009/12/07/172_oltas_utani_mellekhat..
A járvány nem terjed levegõben, csak cseppfertõzéssel, 1m-rõl. Én 17 vagyok és itthon, oltás nélkül. Nem lesz baj, ne aggódj! Még 2 hét és nyugi lesz, beáll a hideg. Kitartás!
Én is erre alapozom, van egy 18 hós csajszim és sehová nem megyünk! A Karácsonyi vásárlást is a férjem intézi aki be van oltva és vagy 100 éve nem volt beteg (hála)!!! Körülöttünk mindenki beoltatta magát és nem járok még boltba sem, csak a nagyszülõk jönnek és megyünk hozzájuk mi is! Az a baj hogy 12. hétben vagyok csak még, ha legalább a 28-t betöltöttem volna akkor beadatnám habozás nélkül. Mert addigra minden fontos kialakul a picurnál és már csak hízogat! Karantén van , ez van! A dokihoz meg ugye muszáj menni, meg a kórházba is, de én azt gondolom minden felesleges csavargást kiiktatok és csak a nagyon kötelezõket hagyom meg, ezzel is megtettem mindent az érdekünkben!!! Ráadásul megtehetem hogy itthon maradok mert mindenki segít aki tud!!!
Te lepontoztál engem, én meg mindenki mást, aki az oltás ellen buzdít. De persze te jobban tudod, mint az orvosok, jéárványügyisek, nõgyógyászok... Ostoba.
Én se oltattam be magam, és a családomból se senki. Nem lehet tudni hogy a késõbbiekben milyen mellékhatása lesz.17h
Amint leesik a hó, felfrissíti a levegõt és tisztítja is. Februárban, ahogy megint latyakosabb lesz az idõ, ismét jön a megbetegedés. De ha vki nem utazik BKV-n, nem jár tömegbe, akkor u.úgy védve van, mint aki szuriztat. Nekem ezt mondta a dokim, ezért nem kell lefejezni. Ezért is várjuk a fagyot. 12:negyvenakárhányas voltam
A kérdező hozzászólása: Hát akkor elmondom!A nö gyógyászom, nem ajánlja!Azt mondta ezt én döntsem el!A háziorvosom, azt mondta nem lesz torz szülött, de ha nagyobb lesz, és iskolába fog menni, nehezebben fogja majd kicsit fel a dolgokat!!!!Igy ezek után te be adatnád???Én nem...de persze megértelek, és remélem jól döntöttél!Nem mindegy egyébként, hogy 15hetesen oltatod magad, vagy mondjuk 28, 29 és ennél feljebb!Ha ennyi idös lennék, én is beoltattam vna magam!
Szerintem felelõtlen a háziorvosod, ha ilyet mond! Mert ugye azért fél a legtöbb kismama beoltatni magát, mert NINCS adat arra, hogy van-e terhesen mellékhatása (mint általában a legtöbb gyógyszernél), mivel nem kutatták, nem is lenne etikus. Tehát egyiket se lehet biztosan állítani, se azt, hogy káros, se azt, hogy nem! Kíváncsi lennék, mivel indokolta, hogy iskolásként nehezebb lesz a felfogása... Nem mintha szakember lennék.
Megértem, hogy sok kismama nem mer oltatni. Én sem merek. Elvagyok itthon és betartom a szabályokat és hiszek!!!, hogy nem lesz gond! Van vmi a járványban, de iszonyat fel van fújva!
Az influenza a hidegben a legaktívabb. Ezért tetõzik minden évben január-február táján a járvány. Ez egy téli betegség.
A kérdező hozzászólása: sztem a 12:48 as író, le irta a lényeget!!Imátkozzunk, hogy faggyon és pusztuljon a vírus!!!!!
Sziasztok! 16. hetes terhes vagyok. Eddig csak olvasgattam a H1N1-es kérdéseket. Szerintem nem kéne összekapni azon hogy ki adatta be és ki nem. Mindenkinek a saját döntése. Én nem adattam be és nagyon sajnálom a két kismamát, de az oltás következményeitõl nem csak tavaszig félnék hanem egész életemben. Viszont az múlt heti rendõr férfi esetébõl kiindulva az oltás beadása után is ugyanúgy félnék. Tehát el lehet kapni ugyanúgy a vírust, súlyos szövõdménnyel. A kisfiú pedig aki agyvelõgyulladást kapott arra nem gondol senki hogy az oltás következményeképp kapta? A keresztlányomnak januárban volt agyvelõgyulladása miután megkapta a pneumococcus elleni védõoltást. A média nagy nyomást gyakorol az emberekre. Ha nem lett volna ennyi ellentmondás az oltás körül szerintem már mindenki nyugodtan beadatta volna magának.
Hétvégére már fagy lesz!!! :) Jézus, ki ez a pontozó király :D
A kérdező hozzászólása: Na ide figyelj!Leszarom hogy te hogy döntesz!!Az a te saját jogod!!Senkit nem érdekel!!Az hogy én mit csinálok, vagy más aki azon a véleményen van mint én, azt sem édekled!Csinálj amit akarsz!!
A kérdező hozzászólása: Ki pontozott le téged?Én lennék az ostoba?Akkor te mi vagy???Nem kell ilyeszgetní az embereket!!!
A kérdező hozzászólása: Csajok!Köszönöm a biztatást, aki biztat, de annak aki most itt oktatni akart, hogy igy az RTL meg igy mondta az orvos, meg ugy engem nem érdekel!!!!Nem teszem ki a babámat, a higanynak meg a nem tudni minek!!!!!!Remélem drága, neked igazad van, és beáll hamarosan ez a k.... hideg!!!!!Egyébként én sem mozdulok ki, még boltba sem, csak a férjem intéz mindent!!Ti is igy tegyetek csajok!!!!
Igen, fel van fújva... A sima szezonális influenzánál is sorra kerülnek lélegeztetõre a kismamák, és halnak meg magzatostul, ezt akartad mondani?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!