Találatok a következő kifejezésre: Mi védi a (271 db)

Az iPhone kijelzõjét mi védi a karcolásoktól?

Gorilla Glass?Vagy semmi?

Legjobb válasz: Semmi. A gorilla glass is csak az ellen véd ha leejted, akkor nem törik darabokra, vagy egyáltalán nem törik, mivel rugalmas üveg.

Semmi. A gorilla glass is csak az ellen véd ha leejted, akkor nem törik darabokra, vagy egyáltalán nem törik, mivel rugalmas üveg.
iGuardianangel. Szóval semmi. A GorillaGlass valamennyivel karcállóbb, mint az ablaküveg a konyhában, de azért szépen össze lehet szabni. Nem véletlenül nagy biznisz a védõfólia.

Miért használnak gunship eket? Mikor egy A-10 es ugyan azt a feladatot jobban és gyorsabban eltudja látni. Egyátalán mi védi a AC-130 ast az ellenséges vadászok ellen?

Legjobb válasz: Az AC 130 nagy távolságról általánosan alkalmazható földi célok ellen. Tüzelõ állások, élõerõ, erõdítések stb. Nagy területet pusztít nagy hatóerejû fegyverrel. Sajáát magát védi, illetve csak ott vetik be ahol a légi fedezet biztosított. Az A10 alapvetõen "harckocsivadász" lényegesen kisebb célt tud megsemmisíteni, rövidebb repülési idõvel. Példa: a gyalogos célok ellen harcolhatsz pisztollyal meg géppuskával is az utóbbi kicsit hatékonyabb.

Az AC 130 nagy távolságról általánosan alkalmazható földi célok ellen. Tüzelõ állások, élõerõ, erõdítések stb. Nagy területet pusztít nagy hatóerejû fegyverrel. Sajáát magát védi, illetve csak ott vetik be ahol a légi fedezet biztosított. Az A10 alapvetõen "harckocsivadász" lényegesen kisebb célt tud megsemmisíteni, rövidebb repülési idõvel. Példa: a gyalogos célok ellen harcolhatsz pisztollyal meg géppuskával is az utóbbi kicsit hatékonyabb.
Az A10 egészen más kategória, még bõven a hidegháború gyermeke és egészen más a két repülõ feladata. A gyalogság közvetlen tûztámogatására lett kitalálva a gunship, hosszú õrjáratozási idõvel, stb. Az üzemeltetési költség is fontos szempont (ami gyanítom bár marha lusta vagyok utána nézni a C130 as nál kevesebb mint az A10 nél) Az AC130 esetében a cél az hogy sokáig tudjon a célkörzetben maradni és ha kell tûztámogatást adni, az A10 is képes erre de rövidebb ideig és nem egészen erre alkalmas a fegyverzete. Afganisztánban pld nem feltétlenül arról van szó hogy tudjuk hol az ellenség A10 oda repül és ennyi hanem akár órákig a célkörzetben kell maradni. Az AC130 at ugyan az védi az ellenségs vadászoktól mint az A10-et (ami persze jobb helyzetben van mint a nagy tesó de egy vadászgépnek nem ellenfél) Saját vadászok és AWACS (már ha vannak egyáltalán ellenséges vadászok mert mindkét gépet úgy vetik be hogy elméletileg a légifõlény már az USA oldalán van) COIN témában olvasgass kicsit, manapság egészen másra van szükség a helyi háborúkban, nagyrészt gerillák ellen mint 40 éve amikor a nyugatra induló VSZ harckocsi oszlopok ellen kellet védekezni. Anno volt is errõl valami hülye vicc hogy a 20 milló dolláros géppel egy pilóta aki évi 200 ezret keres, ledob egy 20 000 dolláros bombát hogy megsemmisítsen egy 200$-ba kerülõ vályogházat. (a számok nem stimmelnek persze de ez a lényeg és ezen kéne változtatni)
Ez érvényes az A-10-re is, õt is leszedik a vadászok. A két gépet csak akkor lehet használni, ha már uralják a légteret.
kedves kérdezõ! az USA haderejének eszközei sokkal specializáltabbak, kifejezetten egy-egy alakulat igényei szerint fejlesztenek ki fegyvereket az AC-130 elsõdlegesen azért hozták létre, hogy a vietnámi háborúban közvetlen taktikai tüzérségi csapárt tudjon mérni, gyakorlatilag olyan, mint egy rohamlöveg, csak repül, így gyorsabb, a nehéz terep nem akadályozza a haladásban, illetve egy nem frontális háborúban fontos, hogy rugalmasabban lehet a bevetési területeit váltogatni az A-10 a szovjet harckocsi legyõzésére lett kifejlesztve, gyorsabb, mint a helikopter, és több rakétát tud cipelni, mint a vadászgép
#4: Abban nincs igazad, hogy az AC-130-as illetve elõdje az AC-47 Spooky taktikai tüzérségi platformnak lett kifejlesztve, hisz az elsõ Spooky-k kizárólag géppuskákkal voltak felszerelve, tüzérséggel csak a késõbbi AC-130-osok lettek felszerelve.
Az A-10 és AC-130 közel hasonló feladatot látnak el, sõt a USMC is beszállt saját C-130-asaival és Griffin rakétáival a táncba. A különbség az, hogy az A-10 gyorsabb, rugalmasabb és több is van belõle szolgálatban mint az AC-130-ból. Tehát elõbbit taktikai CAS-ra alkalmazzák, míg a nagyobbik tesót egy-egy nagyobb feladat végrehajtásához rendelik, ha rendelik, hisz a drónok is átvettek már bizonyos feladatokat.

Mivel véditek a hajatokat a hajvasalótól?

Arra gondolok, ki mit használ, hogy a hajvasaló ne tegye úgy tönkre a haját. Tudnátok tapasztalatokat írni, nektek mi vált be?

Legjobb válasz: Hát használhatsz hõvédõsprayt meg hajvégápolót, de igazából védeni nem nagyon tudod, én azt szoktam csinálni, hogy este beszárítom a hajamat reggel meg csak a frufrumat vasalom ki, így nem törik annyira a hajam, de nagyjából egyenes lesz.

Hát használhatsz hõvédõsprayt meg hajvégápolót, de igazából védeni nem nagyon tudod, én azt szoktam csinálni, hogy este beszárítom a hajamat reggel meg csak a frufrumat vasalom ki, így nem törik annyira a hajam, de nagyjából egyenes lesz.
A fodrászom azt mondta, hogy ha nincs kéznél hõvédõ kencefice, akkor jó az oliva olaj is helyette. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Ti mivel véditek a telefonotokat ütés, és karcok ellen? Menyire vált be, és mióta van rajta?

Fólia, tokok, keretek stb. -re gondoltam. Milyen telefonotok van azt is írjátok meg.

Legjobb válasz: Biztositassal foleg, amugy meg van rajta egy atlatszo szilikon tok. - Nexus 4/Note 2 Lumia 620-on nincs semmi, az eleg bika igy is.

Biztositassal foleg, amugy meg van rajta egy atlatszo szilikon tok. - Nexus 4/Note 2 Lumia 620-on nincs semmi, az eleg bika igy is.
Semmivel. Eddig jól bevált. (Azért egy mûbõr tok van idõnként körülötte.)
Gyári Képernyõvédõ fólia( dobozban volt) És szilikon hátvédõ és keret egyben Sony™ Xperia U ♥
Samsung Galaxy S3. Egy ideig raktam rá védõfóliát, de rohadtul rontotta a képminõséget és mivel nem teljesen sík a képernyõ, sokszor feljött a sarka. Amikor ezt megelégeltem leszedtem az egészet a francba, és már hetek óta "tisztán" használom. Semmiféle karc nem jelent meg a képernyõn, de nyilván ehhez kell az is, hogy használat elõtt áttörlöm egy mûszálas törlõkendõvel, illetve amikor nem használom vagy a zsebemben van, akkor egy párnázott bõrtokban van. Ezek a mûanyagkeretek nekem nagyon nem jönnek be, szerintem elcsúfítják a telefont.

Szoláriumban mivel véditek a szemeteket?

El szeretnék menni szoliba. Adnak ott valamit, amit a szemed elé teszel, vagy krémet esetleg, vagy mekem kell vinnem? Err?l sehol sem írnak..

Legjobb válasz: Becsukom :D

Becsukom :D
Én csak mértékkel szoláriumozom, egy egységnyit (öt perc) szoktam napozni. Én nem használok védõszemüveget, de be kell csukni, mert irritáló a fény. Kvarcoláshoz kell speciális kvarcszemüveg (úgy tûnik, manapság már nem divat a kvarcolás, pedig jó), mert ez borzasztó erõs fény - de a szoli ártalmatlan. Ha túlérzékeny a szemed, akkor kvarcszemüveget vegyél. Bár lehet, kissé fog látszani a kontraszt a bõrön.

Milyen naptejet használjak? Milyen krémmel kenjem be magam napozás előtt és után? Mi véd a legjobban?

Legjobb válasz: Elõtte nivea 50+ naptej, utána mondjuk garnier hidratló testápoló.

Elõtte nivea 50+ naptej, utána mondjuk garnier hidratló testápoló.
ennyire nemkell ezt komolyan venni. vegyél vmilyen naptejet és kend be vele magad. mondjuk óránként, ha nem tejfehér a bõröd. (ha igen akkor 10 percenként) bár ez függ a faktorszámtól, h hánypercenként, de sztem nemlényeges annyira. aztán zuhanyozzh le napozás után, és vmilyen testápolót kenj magadra, . amit szeretsz v amit eddigis hazsnáltál.
Vannak már olyan naptejek amiket spray formában lehet kapni nekem bevállt és jobban barnultam de egyáltalán nem égtem le és a bõrömet is védte . A neve Ambre Solaire bármelyik nagyáruházba kapható.

Mit véd a repülőn az a kis 'biztonsági öv'? !

Kb. még olyan er?snek se néz ki mint 1 kocsiban.. Már sokszor utaztam, de sose értem , hogy ez mit?l védene meg.

Legjobb válasz: attól hogy ne repülj ki az ülésbõl

attól hogy ne repülj ki az ülésbõl
Gyaníthattad volna :) )
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet, de kipróbáltam, a fejem simán beb*szom. Jó persze jobb ha 'csak ' elájulok, meg agyrázkódást kapok, mint ha kirepülnék.. De lehetne ilyen 'pilótaöv' szerû szerintem.
Hát nagyjából semmire, de legalább a gyerekek nem ugrálnak fel, amikor nem szabad. Ha bevered a fejed, húzd szorosabbra az övet h tartson, bár ha szükség van rá, akkor már kb mindegy is.
Amikor a repulogep legorvenybe keveredik es az egyik legtomeg homerseklete jelentosen elter a masik legtomeg homersekletetol, akkor a repulogep nagyon hirtelen nagyon nagy tavolsagot kepes zuhanni, olyan mintha 2-3 emeletet "leesne". Ilyenkor a tehetetlenseg miatt a repulogepben levo dolgok elmozdulnak. Ha nem lennel bekotve, akkor a fejedet nagyon durvan beverned a fejed felett levo szekrenybe. Azt hiszem a Flight of the Phoenix cimu filmben pont van egy elethu jelenet, amikor az egyik utas, aki nincs bekapcsolva felkenodik a plafonra. Pont az ilyenek elkerulese miatt kell az ov, nem pedig azert, hogy "frontalis utkozesnel ne menj ki a szelvedon"....
Igen de az ilyen "zuhanásokat" sokszor nem látják elõre, így pl múltkor pont egy ilyennél majdnem a légikísérõ ölében kötöttem ki, amint kiléptem a wc-bõl :D Na meg egy más alkalommal vihar közben a rántottám kötött ki az ölemben, ez ellen sem védett az öv és még felpattanni sem tudtam a forró elõl :D De igen biztos vannak olyan esetek, amikor jó h ott van.
A kérdező hozzászólása: Azért a légiutaskisérõvel nem jártál volna rosszul..xD
Amennyiben a saját nememhez vonzódnék :D

Mikor ved a Minerva tabletta?

Mennyi ido utan biztonsagos szeretkezni gumi nelkul?

Legjobb válasz: Rá van írva a tájékoztatóra.

Rá van írva a tájékoztatóra.
Ha voltál orvosnál ( gondolom nõgyógyász írta fel a tabit), akkor neki el kellett mondania. Ha nem, akkor pedig tájékoztató!
"A menstruációs ciklus (vagyis a havi vérzés) elsõ napján kezdje el a Minerva szedését; a csomagoláson a hét aktuális napjának nevével megjelölt drazsét vegye be (ha például pénteken jelentkezett a havi vérzés, a "P" feliratú drazsét válassza). Ezt követõen a hét napjainak sorrendjében haladva szedje a Minervát. A ciklus 2.-5. napján is elkezdheti a gyógyszer szedését, ebben az esetben azonban (az elsõ csomag esetében) 7 napon keresztül kiegészítõ (barrier-elvû) fogamzásgátló módszereket is alkalmaznia kell." Tehát ha a mensid elsõ napján kezdted, akkor védett vagy az elsõ szemtõl, ha a 2.-5. napon, akkor 1 hét után leszel védett!

Mivel véditek a babátok bőrét a leégés ellen?

Legjobb válasz: Nivea Baby naptej, 50+ faktoros.

Nivea Baby naptej, 50+ faktoros.
A kérdező hozzászólása: Köszi. És már most is kened vele, ill. az arcát is lehet vele kenni?
mivel a múlt heti enyhe napsütésben is lepirosodott az orra(nagyon cuki) így én mielõbb beszereztem egyet DM babylove 50 faktoros
Még nem vettem leégés elleni krémet de anno kérdeztem a védõnõt, hogy mit ajánl és azt mondta, hogy a Babe termékek között biztos találok a picinek valót. Szóval tuti, hogy olyat veszek mert a Babe sampon is nagyon klassz.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy én is babét veszek, mert a koszmó elleni sampon nekünk is nagyon bevált. Remélem a többi termékük is ilyen jó. Köszönöm a válaszokat.

Ti mivel veditek a mancsait? Miert csinalja ezt?

A Kutyam a setalas kozben elkezdett santitani,eleg messze voltunk,igy még meg is eroltette mire haza jutottunk.azt hittem csak bellepett valamibe,es elmulik.kialudta magat,de most mar szinte ra sem all a labara.ez kb 2-3 oraval ezelott tortent? a masodik kerdes: mivel veditek a mancsait a forro aszfalt ellen?

Legjobb válasz: egyáltalán nem biztos,sõt! hogy a mancsával van baj, a lábával lesz valami, vidd el dokihoz, ha továbbra is ilyen lesz!

egyáltalán nem biztos, sõt! hogy a mancsával van baj, a lábával lesz valami, vidd el dokihoz, ha továbbra is ilyen lesz!
én paranoiás vagyok, ezért a német juhászomnak, a rotimnak meg a dobermanomnak is van kutyacipõ a lábán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!