Találatok a következő kifejezésre: Mi váltja a (315 db)

Nj mikor váltja a bundáját?

Októberi nj kan kutyám van . Az érdekelne, hogy ilyenkor a kölyök bundát mikor vedli le, hány hónapos korára alakul ki a végleges. Az is érdekelne, hogy a nyári és a téli bunda között színben vagy csak vastagságban van különbség.

Legjobb válasz: Nj?

Nj?
Színben és vastagságban is van különbség. Az enyém már hála isten levedlett de én amikor vedlik naponta 4-5-ször kefélem és gyorsabban túl vagyunk rajta. Már nagyon szép nyári ruhában pompázunk
A kölyökbundát kb 4 hónaposan kezdik ledobni. Utána a következõ nagy vedlési idõszakban fognak már vedleni. Vagyis tavasszal, vagy õsszel. A téli szõr nyilván sokkal erõsebb, az aljszõr pedig vastagabb. Általában a 3-ik nagyvedlés utáni szín, minõség lesz az igazi.

Mit váltki a T-vírus?

El zombisodás? vagy netán biológiai fegyvernek lehet használni?

Legjobb válasz: Legalább 4 részt egy filmbõl.

Legalább 4 részt egy filmbõl.
T-Rexek terjesztik! Napjainkban nem kell félni tõle!
Én foglalkoztam már pár vírussal, de errõl még nem hallottam, de szerencsére a Gugli a barátom: "In the video game BioHazard or Resident Evil, the T-Virus, or Tyrant-Virus, was the first and primary mutagen virus developed by the Umbrella Corporation. The T-Virus was responsible for the creation of the majority of their Bio-Organic Weapons or BOWs. However, its intended purpose was to create the perfect BOW: the Tyrant." Magyarul: semmit sem vált ki, mivel nem létezik a valóságban.
A kérdező hozzászólása: huh dejó :') már keztem kicsit félni a semmitõl ak jó buta vokxD
az vagy nem is kicsit. Hihetetlen hogy ilyen emberek felnõnek egyszer.
Amúgy ha lenne is T-vírus az nem úgy nézne ki mint a kaptárban volt egyrészt ha megjelennének a zombik kiküldenének a tankokat aztán kõ kövön nem maradna másrészt a zombiknak nincs stratgiájuk ezért könnyû is lenne kiírtani õket.
Ja, meg ugye az izomnak oxigén kell, az meg nem megy pl: víz alatt. Vagy ha nem ver a szív..
a turbó hangját hallod olyankor.
a lefújószelep hangja, nem a turbóé.
Ahogy az elõttem szóló írta, az a lefújószelep hangja, ami a turbóhoz ajánlott. Lényegében turbónyomást visszafojtja, amint elveszed a lábad a gázról. Szívómotoros autót turbóssá építeni... változó. Ha alapban jófajta autót akarsz átépíttetni, ajánlott kicserélni a fõtengelyt és a nyomorudat, nehogy eltörjenek a nagyobb nyomástól, érdemes kipolíroztatni a hengerfejet, új kipuf.leömlõ kell, meg persze a turbó. Egyszóval: drága.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, mindig is azt hittem hogy a váltó produkálja azt a hangot (ebbõl is látszik a "nagy" szakértelmem).Mégegyszer köszi.
Egyrészt lehet a lefújószelep (gázelvételkor nyit, hogy a turbina fordulatszáma ne essen le, a kiáramló levegõ meg fütyül), másrészt lehet maga a váltó is, ugyanis gyorsulási versenyeken (legalábbis a motorkerékpároknál) elõszeretettel alkalmaznak levegõs váltókat. Itt a váltást a vezetõ gombnyomással végzi, ezzel egy pneumatikus munkahenger szelepét vezérli és ez a munkahenger kapcsolja a fokozatokat. Azért szeretik, mert gyorsabban képes kapcsolni, mint a vezetõ és a használata is egyszerûbb (könnyebb a betonon rázkódó motoron megnyomni egy gombot, mint taposni a váltókart). Ha ilyenre vágysz, ajánlom neked a Rába típusait, melyek közt találsz olyat is, amelynél levegõs a váltó és minden egyes kapcsoláskor meghallgathatod a jólesõ sziszegést... Már ha sikerül megtalálni a fokozatokat :-)
illetve létezik (lehet venni) a lefújó szelepre ilyen "sípot" ami megváltoztatja a hangját. Lefújáskor nagyobbat fütyül


Mi lehet a baja a váltónak?

Simson S51 Enduro-nál szokott olyanokot csinálni a váltó, hogy pl 1-es helyett 2-esbe rakja (nem felfele váltok pedig) vagy sebességbõl kirakja magát üresbe és fordítva, hogy üresbõl ugrik sebességbe majd lefullad mivel nem húztam a kuplungot.

Legjobb válasz: Így nehéz megállapítani, próbáld szétszedni a váltót, és hátha megtalálod a hibát. Ellenkezö esetben vehetsz egy besütött motrot, és kicseréled a váltó alkatrészeit.

Így nehéz megállapítani, próbáld szétszedni a váltót, és hátha megtalálod a hibát. Ellenkezö esetben vehetsz egy besütött motrot, és kicseréled a váltó alkatrészeit.

Mi a különbség a triptonic és a multitronic váltó között? 2000 körüli A6-os Audiknak tényleg az automata váltó a gyengéjük?

Legjobb válasz: A multitronic-ot fokozat nélküli váltónak hívják:D Nézzél róla videót a youtubon és megértesz mindent:)

A multitronic-ot fokozat nélküli váltónak hívják:D Nézzél róla videót a youtubon és megértesz mindent:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :P És ennél a típusnál melyik a megbízhatóbb? Nyilván függ attól, hogy ki hogy hajtotta a gépet.. de úgy általában.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Ezek alapján a triptonic fogyasztása kevesebb. Vagy rosszul gondolom?
Az csak tiptronic :) De egyébként egy autószerelõ barátom filozófiája : Tiptronic váltóból kétféle létezik : ami már elromlott és ami rövidesen el fog romlani. Biztos, hogy automata váltot keresel ? Ha bármi tönkremegy benne , akkor mélyen zsebbenyúlós téma - a legegyszerübb vezérlõjavitás is 60eFt-on kezdödik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a javítást. :P Egyáltalán nem szeretnék automata váltóst, csak az a baj, hogy A6-os a régi álmom, és kézi váltós alig van belõle. Ami meg kézi váltós, az vagy drága, vagy nem tetszik a színe, vagy lelakott.. :S
Régi a kérdésed, lehet hogy azóta már az automata Audiddal nyûglõdsz.:) Valóban a 2000 körüli automata Audik elég problémásak.Az ismeretségi körömben ketten is megszívták a váltóval.Én is emiatt nem vettem ezt a típust.

A pick up akba van két váltó, és mire való a másik?

az egyik utcai a másik terep vagy hogy van?? és hogy kell átkapcsolni hoogy mikor mékkel váltunk?? meg kell álni és a másik váltót sebességbe tenni vagy hogy??

Legjobb válasz: a másik váltóval csak álló helyzetbe szabad váltani. Azt nem tudom h felezõe v diffizár, de ha átváltottál a 'másik' karral, attól továbbra is a normál váltóval kell váltani.

a másik váltóval csak álló helyzetbe szabad váltani. Azt nem tudom h felezõe v diffizár, de ha átváltottál a 'másik' karral, attól továbbra is a normál váltóval kell váltani.
az terepjárókban van, diffizár és terepváltó egyben a terepváltó 3 fokozatú, és sokkal rövidebbek a fokozatok, terepen sokkal alkalmasabb
Minden rendes terepjáróban van. A Nivában osztómûzár van és felezõ mert eleve 4 kereket hajt. S. Samurai Ford Ranger ott van sima két kerék, 4 kerék difizár8ez már automatikus és elektromos), és felezõ. Kapcsolni úgy kell, hogy megállsz kiveszed üresbe, kuplung be, berakod a kívánt terepfokozatba és elindulsz. A 4 kereket elvileg lehet 40km/h alatt kapcsolni menet közbe, de mindig állva szokták mert ily megkíméled az alkatrészeket. Országúton nem szabad használni a terepfokozatokat. Felezõvel nem pörgetjük szét a motor hanem lassan megyünk. (Ez amolyan traktor üzemmód lassú, de erõs)
elõzõ a ha rákapcsolod az elejét tehát a 4 kerék hajt attól még nem módosulnak az áttétek, csak ha a felezõ van berakva.
elõzõ vagyok nem voltam benne biztos így hát utána néztem a Nivában központi differenciálzár van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Van egy Fiat Bravom 1.2 16V 82Le Váltó cserém lesz szerintem mivel kidobálja a 2-est. Ugy olvastam 1-2 helyen hogy más váltó is jó bele. Melyek azok a típusok amit bele lehet még tenni?

Hiba jelenségem a következ?!

Legjobb válasz: Múltkor is kérdezted (vagy legalábbis volt ilyen kérdés), akkor is mondtam az olajcserét. Azt nem közölted hogy állt is, akkor motorolaj is jöhet le szûrõvel együtt, a blokkba mehet 4deci DOT4-es fékfolyadék, 10percet járatod, olaj le, ezzel kipucolod a szmötyit. Váltónál is mehet ugyanez, de abba csak egy deci kell, és menni vele ~20km-t, utána olaj le és új olaj bele. A fél liter fékfolyadék kb 500ft, mindennel együtt 10-12-ben áll meg, és valószínûleg ez a baja a váltónak, a motort meg mindenképp mosasd át, 3év alatt le tud ülni az olajsár elég szépen.

Múltkor is kérdezted (vagy legalábbis volt ilyen kérdés), akkor is mondtam az olajcserét. Azt nem közölted hogy állt is, akkor motorolaj is jöhet le szûrõvel együtt, a blokkba mehet 4deci DOT4-es fékfolyadék, 10percet járatod, olaj le, ezzel kipucolod a szmötyit. Váltónál is mehet ugyanez, de abba csak egy deci kell, és menni vele ~20km-t, utána olaj le és új olaj bele. A fél liter fékfolyadék kb 500ft, mindennel együtt 10-12-ben áll meg, és valószínûleg ez a baja a váltónak, a motort meg mindenképp mosasd át, 3év alatt le tud ülni az olajsár elég szépen.
A kérdező hozzászólása: Szia ! Igen én írtam egy másik kérdést is ezzel kapcsolatosan . akkor még nem látam hogy milyen az olaj benne fékolaj az ok motorolaj fekete barnás és sürû nagyon váltóolaj ragacsos servó az üres volt nem vagyok szerelõ de mielött elviszem szerelõhöz tisztába akarok lenni dolgokkal nehogy átverjenek. köszönöm az értelmes hasznos tanácsot :) olvasgattam váltók után is és azért is irtam hátha valaki megmondja meik is jó még bele mivel sok helyen írták

Mi váltja ki a kutyámból az éjszakai ugatást?

Van egy 7 éves keverék kutyám. Kint lakik a kertben. Sajnos behozni nem lehet, mert nem érzi jól magát a 4 fal között. Úgy 1 hete kezdte el, hogy este 22 óra után úgy hajnal 1-2 óráig folyamatosan ugat. Hol olyan panaszosan, hol haragosan. Kinéztem hátha lát valamit/valakit, de nem. Vize is volt, éhes sem volt. Nappal semmi gond nincs elvan. Miért csinálja ezt? Engem mondjuk félig zavar csak, mert kibírom, de édesanyám már falra mászik tőle. Jó öblös hangú kutyáról van szó.

Legjobb válasz: Azt, hogy mi váltja ki belõle szerintem senki se fogja tudni megmondani, ha te se találod az okát, de hogy miért csinálja az egyértelmû. Azért, mert nem állítod le. Az enyém is képes olyasmiért ugatni, amit én nem értek, talán hall egy másik, távoli kutyaugatást, talán "szellemet lát" ;) nem tudom. Nálam a türéshatár olyan 5 ugatás, utána már kinyitom az ablakot és rászólok. Az más, ha valaki idegen van az utcán és tényleg oka van az ugatásnak, mert akkor másképp ugatnak és olyankor mindkettõ ugat.

Azt, hogy mi váltja ki belõle szerintem senki se fogja tudni megmondani, ha te se találod az okát, de hogy miért csinálja az egyértelmû. Azért, mert nem állítod le. Az enyém is képes olyasmiért ugatni, amit én nem értek, talán hall egy másik, távoli kutyaugatást, talán "szellemet lát" ;) nem tudom. Nálam a türéshatár olyan 5 ugatás, utána már kinyitom az ablakot és rászólok. Az más, ha valaki idegen van az utcán és tényleg oka van az ugatásnak, mert akkor másképp ugatnak és olyankor mindkettõ ugat.
A kutyák szeretnek "beszélgetni". Ne nézz hülyének, én is és minden kutyás ismerõsöm megfigyelte, hogy valahol a környéken vakkant egy kutya kettõt, ezután az enyém, utána megint valahol máshol, megint az enyém. Nappal hangzavar van, nem hallják egymást, meg nekünk sem tûnik fel más kutyák ugatása. Éjjel, amikor csönd van, akkor viszont egyértelmû. Riadólánc van vagy nem tudom. Megfelelõ lemozgatással tudod ezt megakadályozni, illetve azzal, hogy megtanítod neki a csönd parancsot. Ha elfárad napközben, akkor éjszaka aludni fog, nem lesz ereje ugatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Na igazatok van, mivel vidéken lakom, sok a kutya a szomszédságban, és lehet hogy kommunikálnak. Higgyétek el szólok rá én többször, akkor abbahagyja olyan 5 percre aztán megint kezdi. Sétáltatom naponta, csak mivel vannak vele bizonyos problémák kutyák között ezért elengedni nem tudom, hanem többet futtatom, vagy mozgatom.
Ha jó kondiban van a kutya és nem forgalmas út mellett laksz, vagy el tudod vinni földutakra, akkor lefáraszthatod biciklivel is. Azért 3-4 óra ugatás egyhuzamban nem semmi, nem irigyellek érte, ha ugat, szólj rá, ha megint ugat menj ki és küldd a helyére, ha még ezek után is ugat, lehet lennék olyan elvetemült, hogy rakok rá egy szájkosarat. Szerencsére ha az enyémnek kiszólok, hogy maradjon már csendben, akkor egész éjjel síri csönd van, pedig nem tanult semmiféle Csönd parancsszót. Ha a kutyád nem tisztel, nem is hallgat majd rád, domináld le. Még egy indok a kutya elhallgattatására: ha a szomszédok megunják, és nem túl békések, akkor a kutyádnak nagyobb baja is eshet, mint pár napos szájkosárban alvás... Barátnõmék kutyáját valószínûleg emiatt mérgezték meg, pedig õ nem ugatott órákat...
a szomszéd kutyájának volt ez a szokása. el is tüntették egy idõ után szerencsétlent. persze a gazdi nem volt hibás, ugyan! naponta vitte sétálni, olyan maxi 20 percre szerencsétlent. egész álló nap nem csinált semmit, nem látott senkit szerencsétlen. alaposabban fáraszd le. ez egy hatalmas nagy ..szság hogy a kutyák szeretnek kommunikálni és hogy milyen normális az hogy végigugatja az éjjelt! az enyém le se ..arja mikor kint rázendítenek a feltehetõen szintén unalmas életet élõ fajtársai. soha az életben nem "dumált" így, még nappal sem. a garantált különbség pedig közte és köztük az hogy egy kiegyensúlyozott életet él! az egyetlen hangzavar amit produkál a jelzésértékû morgás vagy a buffogásszerû ugatás ha valaki idegen mozgolódik a lakásban, most is úgy alszik mint akit leütöttek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Vele az a baj, hogy kiskorában nem én viseltem a gondját, hanem rokonok. Úgy 3 éve van a kezem alatt a kutya. Sokat javult, de még látok benne reményt. A pórázt sikerült vele megismertetni, akkor errõl is le fog szokni!
elõször is, nem én pontoztalak le. de ha a sértett lelkecskéd megnyugszik tõle, akár nyomhatok egy prtscr-t is a kérdésrõl és láthatod hogy nekem mindegyik válasznál -a tiednél is- ugyanúgy ott vannak a kézjelek. másodszor. akár falkavezér vagy akár nem. tapasztalatból tudom hogy egy megfelelõen lefárasztott kutyát annyira de annyira nem fog érdekelni mások cseveje hogy ihajj. itt ha nagyon durván (de tényleg durván, nem "csak" dumálgatnak ) rázendítenek még olyankor is értetlenül felkapja az enyém a fejét és szinte látni rajta hogy azon gondolkodik: mi bajuk van ezeknek? a másik. lehet hogy a kutyáidat nem fárasztod le eléggé. hozzáteszem nem volt még sose borderem, de úgy tudom hogy azok nagyon de nagyon mozgás igényes kutyák. hát elcsodálkoztam mikor ezt olvastam "Két border colliem van, napi másfél óra sétát igényelnek (póráz nélkül), plusz jó fél óra labdadobálást az udvar teljes hosszában." tehát a borderek napi kemény fél órát mozognak úgy ahogy intenzívebben (labdadobálás). ráadásul agymunkát sehol nem is említettél, de megint csak írom, lehet én nem értek hozzá és a bordereknek nem kell agyi fárasztás. tényleg nem tudom. akkor az enyém teljes napi programját inkább le se írom. legyen annyi elég, ha ennyi mozgást biztosítanék a számára akkor az enyém is lehet szívesen elcseverészne éjjelente alvás helyett. de ez lenne tuti a legkisebb gondom. szét robbanna szerencsétlen a fölös energiától.

Mit tegyek a bicikli váltómmal?

sziasztok a biciklimet egy nagyobb ideig bent tertottam a garázsba(mert eltört a villa) és most megjavították de a hátsó váltó az nem m?ködik (be van ragadva) mert nem vált csak feszül és lazul a bovden. mit tudnék vele csinálni. mert az els? is ezt csinálta de azt csak er?sen meg kellett mozgatni és már m?ködik de hátul nem tudom hogy mozgassam? ha lehet v.mi linket vagy képet szeretnék. hogy mit is tegyek.el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Google a barátod: bicikli váltó

Google a barátod: bicikli váltó
A hátsó váltón az átdobó (az a rész, amin a láncvezetõ görgõk vannak) mozog ki-be, egy csuklószerkezet segítségével. Ez lehet berohadva, próbáld meg kefével kipucolni és WD40-nel vagy sima mûszerolajjal mozgásra bírni. Egyébként tényleg érdemes ráguglizni, a bicikli karbantartásáról pl. egy rakás videót találhatsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Van egy seat ibiza 1, 2 1991 benzines autóm ami vissza lassúl 90 km röl 30 - 40 km re pedig nem váltók. Akkor tudok továb haladni ha, félre álok teljesen megálok s újra indulók. Ha újra indulok utána pedig nem csinálja. Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: ha elkezd visszalassulni dobd vissza kettõbe és padlógáz hogy visszanyerje a lendületet, gondolom ahogy mész hegynek a kis klímakompresszor egykettes szenved. igenis erõltetni kell be lehet azt a gázt nyomni padlóig, és visszak ell dobni a váltót, én is igy csinálom az 1.3-as swiften, néha 5 ezren üvölt de legalább húz ahogy kell.

ha elkezd visszalassulni dobd vissza kettõbe és padlógáz hogy visszanyerje a lendületet, gondolom ahogy mész hegynek a kis klímakompresszor egykettes szenved. igenis erõltetni kell be lehet azt a gázt nyomni padlóig, és visszak ell dobni a váltót, én is igy csinálom az 1.3-as swiften, néha 5 ezren üvölt de legalább húz ahogy kell.
Apropó: visszalassul váltok félreállok megállok indulok újraindulok meg pár vesszõ
Találd meg azt a sebességfokozatot emelkedõn, ahol nem esik a fordulat 3000 alá. Félreállást, újraindulást nem értem. Miért kell félreállni? Vagy a 3-ast 5-ösbõl nem találod a kulisszán, csak az 1-es 2-es után?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!