Találatok a következő kifejezésre: Mi tennél, hirtelen (8 db)

Mondd, te mit tennél, ha hirtelen szép lassan elkezdene romlani az állapotod és fingod nincs mi okozza?

Mondd, te mit tennél, ha felépítenél egy tökéletes életet veres verejtékkel, majd minden szép lassan kicsúszna a kezedből? Mondd, te mit tennél, ha azok az emberek kiket szerettél, megbíztál bennük elpártolnának tőled? Mondd, te mit tennél, ha 2 évig egy szóbában kellene élned elhagyva a magányba roskadva? Mondd, te mit szólnál hozzá, ha mindezt senki sem értené meg? Mondd, te mit tennél, ha megtiltanának minden drogot (kávé, pia, cigaretta, narkotikumok), majd utána már nem kívánnád, sőt undorodnál tőlük? Mondd, te mit tennél, ha...

Legjobb válasz: Nehogy öngyilkosságon gondolkozz! Inkább keress meg egy jó kineziológust! Fel a fej, minden gödörbõl van kiút!

Nehogy öngyilkosságon gondolkozz! Inkább keress meg egy jó kineziológust! Fel a fej, minden gödörbõl van kiút!
A kérdező hozzászólása: Már megtörtént. 130 km/h-val bele a körforgalomba. 6 métert repültem, fejre esett az autó. Egy karcolással szálltam ki az autóból. Hirtelen felindulásból elkövetett öngyilkosság akart lenni. Innentõl tudom. Célom van az életben.
A kérdező hozzászólása: A némasag nagyban korlátoz a szcientológushoz. A psychomokusról nem is beszélve.
Ezeket a sorokat akár én is írhattam volna kivéve a cigi és a kávé mert arról nem mondtam le. Kicsúszott már a kezembõl minden, olyanok hagytak cserben akikrõl azt hittem minden körülmények között számíthatok rájuk (itt nem anyagiakra gondolok). Egyedül maradtam és most valóban egy szobában élek. Mit tennék, mit tettem? Elõször elkeseredtem, kétségbe estem, hogy most mi lesz!?Depresszió és mások hibáztatása után összeszedtem magam és eldöntöttem:újra kezdek mindent és végleg lezárom a múltat. Amit lehetett eladtam, hogy pénzhez jussak és 2 bõrönd cuccal neki indultam a világnak. Van munkahelyem és van pár barát is de nem nagyon akarok közel engedni magamhoz senkit. Vannak céljaim amit el is fogok érni!Korai még kimondani, hogy boldog vagyok de egyre inkább közelítek hozzá.Szerintem neked sem ártana egy nagy változás az életedbe. Nem kell a világ végére költözni mint nekem de ha van lehetõséged akár pár várossal is odébb menni akkor tedd meg!
A kérdező hozzászólása: Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül s egyben szomorú is. Valószínûsítem te is beteg lettél. Milyen módszerekkel élted túl?
Lelkileg roppantam össze és szépen lassan leépítettem magam amire már az egészségem is kezdett rámenni. Egyre többször lettem rosszul, lefogytam, nem aludtam stb. Eljátszottam a gondolattal, hogy talán meg kellene halnom és képzeletben búcsúlevelet írtam.Egyszer azt vettem észre, hogy szó szerint belefáradtam az önsajnálatba és a depresszióba. Senki sem foglalkozott velem de ha esetleg valaki meghallgatott az csak legyintett: "túlságosan ráérsz hülyeségekkel foglalkozni, hisztis vagy" ennyivel le lettem rázva.Ekkor döntöttem el, hogy új életet kezdek. A környezetváltozás mindenkinek jót tesz én így éltem túl.Új tervek, új kihívások és új ismerõsök. Nincs idõm a múlttal foglalkozni hanem tervezem a jövõm és a lehetõ legjobban élem a jelent.
A kérdező hozzászólása: Ezekszerint te magad okoztad a veszted, romboltad az egészséged. Én teljes mértékben ártatlanul lettem beteg, 80%-os rokkant és ez okozta a vesztem 30%-ban. A többit az idióta szüleim tették tönkre. Megvertek, megbántottak, lebecsültek, kicsúfoltak, nem tiszteltek azok az emberek, akiket a családomnak hittem, segítettem, tiszteltem s ami a legfontosabb szerettem.
Elõbb ütök aztán kérdezek.
Én a nõ vagyok, így nem tudom mit csinálna a barátom. Azt tudom, hogy én szilánkosra törném a kezét. A barátom kissé erõszakosabb nálam, de szerintem nem csak a kezét törné el.
Szomorú, hogy már Norvégia sem mentes az ilyenektõl.
Az eltérõ Qltúra díszpéldányai szokták ezt játszadozni. Én külföldön élek Stavangerben, és sokat panaszkodnak az itteni lányok erre, hogy a szegény fekete és arab "menekültek" temérdek szabadidejükben nincs mit csinálniuk, ezért ez a kedvenc szórakozásuk. Na ezt sosem egyedül csinálják, hanem 3-5 fõs csoportokban, hogy a létszámfölény azért biztosítva legyen. Nem tudom, Mo-on mi a helyzet, de itt este nõnek nem célszerû egyedül mászkálnia.
van egy videó ahol a srác az utcán megkéri a barátnõje kezét erre egy idióta meg odamegy kiveszi a gyûrût a srác kezébõl azt elszalad vele...ez azért rosszabb és még meg sem tudod verni, mert a reakció legalább 1 perc
Abból kiindulva, hogy én, mint a nõ, azon nyomban úgy tökön rúgnám, hogy ezután maximum keresztapa lehetne, el nem tudom képzelni, esetleg a párom mit reagálna... :)
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsöm baratnõjével esett meg. Amúgy lány vagyok. Az érintett pár férfitagja hát hogy mondjam.....finoman arrébb tette az utcán a tagot. Kicsit ijesztõ volt.
ezt mondanám: jó mi?:)
Én lecsapnám õt
ez nem fordulhat elõ (magas is vagyok meg széles is de nincs rám írva hogy birka türelmem van) nem bántanám fizikailag az 5-8 nap és meggyógyul de ha keményen belegázolok a lelkébe azt évekig nem felejti el 25f
Velem ilyen nem történne.Olyan bátor ember nincs.
Na és te kérdezõ mit tettél? Gondolom megtörtént veled.
Biztos pofanb.sznam, meg ha szarra ver utana akkor is. Ez becsulet dolga. :)
sírnék :*(
Alapvetõen nyugodt ember vagyok , de az biztos hogy utána fordulnék és nem köszönné meg...
#15 Szilánkosra törnéd a kezét? Kétlem, valószínû eltörni sem tudnád. De jobb is így, mert utána járhatnál a bíróságra, és nem biztos, hogy sikerülne jogos önvédelemként beállítani.

Mit tennél ha hirtelen beköszöntene egy zombi apokalipszis?

pl. hol és kivel keresnél menedéket ?

Legjobb válasz: Én igyekeznék valami magas hegyen, ahol van termékeny felföld, valami menedéket építeni :D

Nekem könnyû dolgom van hisz amúgy is egy eléggé antiszociális vagyok. Szóval embertársra nagyon nincs szükségem, meg nem is szoktam emberekkel beszélgetni. Meg maga a téma miatt eléggé nomád körülményekhez szoktattam hozzá magam. Szóval hála a jó istennek nem hinném hogy a fertõzöttek elsõk között lennék. De amúgy keresnék egy 1 emeletes házat, ahol az emelethez vezetõ lépcsõt lebontanám, és az emeleten élnék. Kaját azt meg majd a szokásos "lootolással" szerezném be. Egy magas hegyre nem lenne értelmes felmenni, mert ott a nagy hideg miatt nem lehet kaját termelni.De nagyon mezõgazdaságosan nem nagyon lehetne kaját termelni, mert az ott elültettet termés eléggg késõn érik meg, vagy ha jön egy penész vagy valami parazita gomba akkor akár az egész évi termésnek is annyi lehet.
Észre sem venném, hogy zombi apokalipszis van. Az emberek már így is zombik. Többségük eleve úgy néz ki, büdös és ijesztõ. Annyi lenne a különbség, hogy ha már hivatalosan is zombik, akkor szabadon lehetne vadászni õket.
Túl sok The Walking Deadet néztél! :D
Elmennék a közeli erdöbe és Bear Gryllsesdit játszanék :D
Kiposztolnám a Facebook-ra meg a Twitterre, hogy: "Zombi apokalipszis van! Ha még élsz nyomj egy "Like!-ot meg egy "Megosztás!"-t. A Like-olók és megosztók közül kiderül ki nem zombult még meg, azoknak létre hoznék egy csoportot: "Akik túlélték (még pár napig) a zombi apokalipszist!" Ebben a csoportban élnénk szépen, farmokat és vár kastélyokat építenénk, aztán lassan ráébredünk, hogy a virtuális csirke virtuális tojást tojik és itt kezdõdne a probléma...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Izgalmasnak találnám, mert szeretem a poszt-apokaliptikus filmeket. De be is lennék rezelve. A valóságban a zombik minden bizonnyal nem élõholtak lennének, hanem inkább vérengzõ õrültek. Különben lehet, hogy fel sem tûnne a változás, a társadalom már így is elég zombi. Távmunkában dolgozok, ha megyek is valahová, akkor autóval, ezért ha mostanában ütné fel a fejét egy ilyen járvány, akkor jó eséllyel nem lennék benne az elsõ megfertõzöttek hullámában. Talán kivárnék, hátha eléggé megritkítják egymást kb. 1 hét leforgása alatt. 1 heti élelmem általában mindig van. Azután karddal, és egyéb önvédelmi felszerelésekkel felvértezve indulnék élelmiszereket beszerezni. A legkevésbé kockázatos helyekre mennék csak be. Minden lépésemet mindig jól átgondolnám és elõre megtervezném. Próbálnám elkerülni a közelharcot, nem szívesen intéznék el egy vérengzõt sem, mert lehet, hogy már valahol dolgoznak a gyógymódon. Ha mégis elkerülhetetlenül harcra kerülne a sor, és az életemért kellene küzdeni, akkor arra nagyon vigyáznék, hogy a fröccsenõ vérbõl ne jusson közvetlenül rám, ezért esõkabátban mennék mindenhová. Azt nem is értem a zombi filmekben, hogy a vér fröccsenhet a karjukra, a fejükre, a szemükbe, a szájukba, akkor is csak a harapástól fertõzõdnek meg. Ez hülyeség. Minden ellenfelet a lehetõ leggyorsabban és leghatékonyabban kellene ártalmatlanítani. Fõleg, ha többen törnek rám. A többi emberrel szemben bizalmatlan lennék. Próbálnám kideríteni mindenkinek a valós szándékait. Talán idõvel összejönne rendes emberekbõl egy csoport, és ha éhen pusztulnak a zombik, akkor sikerül újjáépítenünk a civilizációt. Remélem, hogy fennmarad néhány jó nõ is, mert õk ehhez elengedhetetlenek.
Felhívom Chuck Norrist.
Hát én elõször szereznék egy jármûvet és ételt, italt, fegyvert és elmennék messze vidékre aztán szereznék egy hajót és elmennék egy csendes-óceáni szigetre és ott élném le az életem nagy részét és vinném magammal a csalásod, barátaim, ismerõsöket is
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Elõkapnám a nem létezõ zombi túlélõ készletemet: hátizsák, meleg ruha, esõköpeny, védõmaszk, öngyújtó, fejsze, kés, fájdalom és lázcsillapítók, antibiotikumok, kötszer, fertõtlenítõ, iránytû meg térkép, konzervkaja és pár liter víz meg mondjuk valami túlélõkönyv hogy tudjam mit kell tennem. Egy biztos, hülyén érezném magamat ha a kezdeti katasztrófa után legyengítene és a végzetemet okozná egy megfázás mert pl. hideg szakadó esõben kellett menekülni a zombik elõl. Meg lenne rajtam bõrdzseki, vastag nadrág kesztyû és bakancs zombiharapás ellen. Egy rögbi vagy hoki sisak király lenne. Lõfegyverekhez nem értek meg hangos is, maradna a fejsze amíg valami jobbat nem találok. Kocsiba pattannék a családdal (a fenti felszerelések mindenkinek, plusz pár benzines kanna) és meg se állnánk a város határáig. Valószínûleg mellék utakon haladnék. De lehet hogy tök esélytelen vele a menekülés a torlódások miatt ekkor marad a bringa, de ha az is veszélyes lenne a nagy számú zombi miatt... nos azt hiszem akkor végünk, gyalog nem jutnánk messze. Harcolni másokkal szerintem felesleges inkább a város széli vagy magányos házakat fosztogatnám ahol kevés a zombi. Gyógyszer, kaja, innivaló, ruha stb. jó eséllyel lesz, elvégre a népesség nagy része megzombult és már nem tart igényt rá. Használható ismerõsök sajna messze laknak és valószínûleg a saját családtagjaikat mentenék. :) De ha sikerülne mondjuk neten át találkozót megbeszélni (wifi, otthoni kábeles net vagy valahova betörve) akkor jól járnék velük. Van közöttük "elméleti zombi túlélõ" aki az íjakhoz is ért, ami csendes és szükség esetén új nyílvesszõk készíthetõek hozzá. Van aki végtelenül nyugodt és a zombi apokalipszis közepén is - míg mi pánikolnánk - valószínûleg csak annyit mondana hogy "ez szar..." és elõállna pár használható ötlettel. Van amelyikük "vidéki túlélõ" és kezdve a kova acél tûzgyújtástól kezdve a füstölésig sok mindenhez ért. A legtöbb ismerõsöm munkájából adódóan kritikus gondolkodású "probléma megoldó", jól járnék bármelyikükkel. Még ha megoldást nem is tudnának minden problémára, azt gyorsan kitalálnák mit _nem_ szabad csinálni.
1) Magamhoz vennék egy kést, szerenznék egy-két gépfegyvert, persze nem túl sokat, mert úgy nem lehet menekülni. Magammal vinnék egy okostelefont, pár elemet, egy microUSB-s töltõt, és zenelejátszót, hiszen az ember társas lény, és nem akarok megõrülni. Vinnék magammal pár magot is, a szebb jövõ zálogaként, és azért, hogy letelepedés esetén legyen biztosítva az élelem. Szereznék egy korszerû térképet, és egy lehetõleg biztonságos útvonalat terveznék, minnél kisebb populációjú helyeken. Útba ejtenék néhány vízforrást, és szereznék friss ivóvizet. Társakat csak késõbb gyûjtenék, egyenlõre jó lenne egyedül is. Az estéket általában magasban tölteném, hiszen a filmekben ábrázolt zombik agyatlanok, és mászni nem nagyon tudnak. Eközben egyre kiljebb jutnék az országból, és becéloznám fõ úticélnak valamelyik Csendes-úceáni szigetet, ami lehetõleg lakatlan, és biztonságos. Szereznék egy-két megbízható, erõs embert. Velõk együtt folytatnám az utam, és közben megpróbálnám elkerülni a zombikat, hogy takarékoskodjak az energiámmal és a felszerelésemmel. A vége felé szeretnék nõket és még néhány embert. Végül kikötnénk egy elegendõ méretû szigeten, kiírtanánk az ott élõket, és benépesítenénk egézséges emberekkel a szigetet, hogy fenntartsuk az emberi fajt. Kezdetleges házakban laknánk, de lenne orvosi felszerelés(útközben szereznék egy orvost), hogy elkerüljük a betegségeket. A populációt megemelnénk, és a leghasznosabb módon tanítanánk a gyerekeket, rájuk hagyva azt a tudást, amivel visszaállíthatják az emberi faj tudását. Még idõben beszereznék egy pár tudományos könyvet, minden témából, többet meg biztonságos helyen elásnék. Emellett a telefonra is minnél több információt mentenék el. A szigetet megvédenénk a zombik ellen, akik kipusztítják az embereket, majd éhenhalnak. 2-4 generáció múlva az akkor már igen nagy számú szigetlakók visszamennének a városokba, és megpróbálnának lakható környezetet kialakítani. Késõbb több túlélõcsoport is csatlakozna hozzájuk, és együtt az alapokról kezdve, de sokkal gyorsabb fejlõdésben(azt, amit az emberiség 2000 év alatt ért el, õk megcsinálnák kb. 200-300 év alatt) visszaállítanák az emberiséget. Végül, az invázió után kb. 1000 év múlva az emberiség visszaállna régi fényébe, csak sokkal normalizáltabb lenne minden, fõként amiatt, hogy a Természet visszafoglalta jogos területét, és az emberek is sokat tanultak az invázióból. És remélhetõleg szobrot állítanának nekem. :D 2) Az elsõ napon megennének a zombik.
Otthon maradnék, és nézném a híreket. Biztos izgalmas lenne, bíznék a jó kis szamurájkardomban. Ha esetleg betévedne egy zombi hozzám, hát küzdenék ellene. A hõsi halált választanám.
Azt javasolná, hogy menj el egy kurv*hoz, és szedj össze egy jó kis trippert, mert akkor nem támadnak meg a zombik.
Hát, nézzük csak. 15000-es városban lakom, húzás innen. Terepjáró alá nem adni. Fehérvárat messzirõl elkerülni. Keresni fegyvereket, meg valami könnyû kardot, késeket. Nem lesz könnyû, mert ezek a városban lesznek. Húzás le egy mediterrán országba, nem a tengerpartra, hanem valami kis nyugis helyre, mert télen fûteni nem lesz lehetséges. Találni egy nagy, a lehetõ legnagyobb vitorlást. Rátenni, ami kaját csak biztonságosan találhatok, oszt nosza, vízre vele, és kész is, a zombik nem tudnak úszni. Horgászat, ha lehet, mindig közel a partokhoz. Esetleg el kéne menni valami kis nevenincs görög szigetre, mert ott növényi táplálékhoz is juthatok. De sokkal valószínûbb, hogy nem jutnék ki az országból, mert az autópályát használni ezután fejetlenség, és a földutak alatt meg elfogy a benzin, kocsiváltás nehézkes. Azon kívül nyilvánvaló, hogy magammal vinnék egy-két barátot, mert különben nem úszhatom meg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy látom, hogy a legtöbb ember néhány haverral / a családdal délnek indulna felszereléssel és keresnének valami menedéket. Na ez az amit én elkerülnék. Nekem 3 dolog jutott az eszembe: 1: le Horvátországba, el az egyik kikötõbe ( a legnagyobba, de nem jut eszembe a neve ), keresnék egy VITORLÁSt, napelem, kemping felszerelés, cuccok, fegyverek, stb. és le egy szigetre ( vannak túlélõ cuccaim, és egyebek, amik ilyenkor jól jönnének ). Ez a szokásos irány dél - elv. 2: elmennék egy barlanghoz, pl.: aggtelek ( mivel annak úgyis van ajtaja minden be- és kijáratnál, tehát 100%-os biztonság még éjszaka is ) és ott becuccolnék ( az elõbb említett cuccok ). A legnagyobb gondot a kajaszerzése jelentené. Ahhoz ki kell járni. 3: ami a legjobban eltér: fel északnak, Szibériába. 2 vh. orosz felszereléssel, ott szereznék fegyvereket, vinném a már sokadjára emlegetett cuccokat, és egy hójáróval elmennék egy ( addigra valószínûleg kiürült ) katonai bázisra. Mivel ott sok a medve, a farkas, a szarvas, a sarki nyúl, a sarki róka, stb, ezért ott a legnagyobb gondot a lõszer és a fegyverek hiánya, ill. a hideg okozza. Valószínûleg a 3-at választanám, az a legbiztosabb ( ráadásul van Oroszországban ismerõsöm ).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tegyük fel "szerencsénk" van és csak WD féle buta zombik vannak. (Ha nem ilyenen hanem, gyorsak, erõsek, stb akkor m1 mert már meghaltam) Szerencsés vagyok mert van egy autószerelõ mûhelyem szóval azzal nem lenne gond , hogy kocsit keressek habár ezt nyilván más is tudja, Szal gyorsan elhoznám a legjobb kocsit.(meg persze szerszámokat stb ha bekrepálna a gép) Aztán mivel nem értek a lõfegyverekhez valszeg meg se próbálnék szerezni inkább késeket vagy tompa fegyvereket keresnék...szamuráj kard, baseball ütõ, stb Ha ezek megvannak akkor jöhet a kaja/pia. magas kcal tartalmú ételeket lopnék ill valamilyen víztisztító szerkezetet vagy valami olyan dolgot amivel majd megtudom tisztítani.(nincs értelme több 100 liter vizet vinni szerintem amikor ezrével vannak tavak/folyók stb) Nem maradnék 1 helyen az biztos, folyton mozgásban probálnék maradni szóval nem barikádoznám el magam 1 helyen.(szerintem ez a legnagyobb butaság mert az étel elfog fogyni és ha körbevesznek vagy egyszerûen elfogy a közelben az élelem akkor ennyi volt) Ha túléli a családom akkor nyilván velük probalnek túlélni de ha nem akkor másokat(barátok/ismerõsök ) nem keresnék meg...(sosem lehet tudni mit hozna ki egy ilyen helyzet valakibõl...nem is akarnám megtudni) Nagyjából ennyi...ha nem zombik lennének de ahoz hasonló világvége akkor is ezt csinálnám.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kimennék a nagybátyám tanyájára. A szántó meg az erdõ nincs lekerítve, minden más ( maga a lakhely, az istállók, a legelõk ) pesig körbe van véve kerítéssel. Egyszerûen Kimennénk néhány kocsival, amit jól megpakolunk (szerszámok, ruhák, gyógyszerek, napkollektor, elektromos eszközök, stb. ) és a lakhelyet fallal vennénk körbe, a többit meg kerítéssel ( a többi tanyán úgyse nagyon lesz szükség rá ). A fal mellett árok lenne ( így a belsõ oldalról mindössze két méter lenne, a külsõrõl akár 3-3, 5 ). Az erdõt felesleges lekeríteni, vannak kutak, van folyó meg patak a közelben ( ivóvíz, halak ), a legelõt körbe vesszük valami kerítéssel és élnénk mint egy család. Néha bejárnánk a környéket kutakodni ( túlélõk, fegyverek, eszközök, ruhák ). A túlélõkre azért van szükség, hogy fent tartsuk az emberi fajt. És igazából ennyi. Ha nem lesz áram, csinálunk fáklyát meg gyertyát. Ruhát idõvel megtanulunk készíteni ( vagy ellopjuk a városokból ). Folyó víz nem kell, a lényeg hogy tiszta ivóvíz legyen. Étel van ( háziállatok, vadállatok, termény ). Az egyetlen dolog, amit nem tudunk elkészíteni a gyógyszerek lesznek, emiatt a betegségeket el kell kerülni. De az egész a zombik típusától függ. Ez a tipikus lassú élõhalottak ellen jó. Ha erõsek, tudnak ugrálni, mászni, intelligensek ( netán eszközöket használnak ), akkor az egész megdõl, ugyanis jó eséllyel el sem jutunk a tanyáig, nemhogy hetekig ( akár néhány hónapig ) védtelenek legyünk, amíg elkészül a fal.
Felvenném a taktikai mellényt, a könyök és térd védõt, a motoros kesztyût, a combtáskát, a vadászkést, a kisbaltát, a kardot meg a túlélõtáskát.Felhívnám a tesómékat, hogy jöjjenek a kocsival.Elmennénk a kisboltba gyufáért, vízért és konzervért.Aztán a patikába gyógyszerekért és vitaminokért.Aztán a katonai boltba felszerelésért és ruhákért.Aztán a kertészboltba bozótvágókért.Utána a másik katonai boltba közelfegyverekért.Aztán az OBI-ba szerszámokért és fegyverekért.Aztán a fegyverboltba mennénk távolsági fegyverekért.Végül Bihartordára mennénk és ott megtermelhetnénk az élelmet.
Nem vennem eszre. A nap 24 orajaban a szobamba vagyok, ide pedig nem szokott bejarni senki. Egy ideig biztos nem tunne fel...
Praktikába ültetném a The walking dead praktikáit :) ))
Amugy mindenki azt mondja h boltot fosztana. Szerintetekcsak neked jut eszedbe? Valszeg az elso par oraban tolonganának az embereket, egymast taposnak el. Szoval en otthon amig van vizellatas kadba, palackba mindenbe vizet raknek amibe lehet. Varnek par napot, amig lenyugszanak kint a dolgok. Addig van annyi kaja boven otthon. Magamhoz vennek mondjuk egy asot vagy vmit, es szetneznek kint. De elotte felkapnek valamit, amit nehez atharapni+sapka. Nem a zombik veszelyesek, hanem az emberek
kedves kettõvel elõttem szóló, az , hogy az USA-ban mennél nagy hülyeség lenne, mivel valószínû, h onnan indult, s ott vann a legtöbb zombi
Én összeszedném a haverokat, a családot és akit csak lehet, felvinném õket a suli padlására, persze melegruha, halozsak, stb, vinnék oda, és hozatnek velük barmien fegyverként használhato eszközt, pl:kés , flex, szogbelovo, fokos, stb valamint annyi kaját, amennyit csak bírunk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát ez egy érdekes kérdés.:D Az elsõ 1 hétben biztosan nem merészkednék ki az utcára sõt az elsõ napokban megtudakolnám él-e még a családom, barátnõm. Ha élnek akkor mindenképp tartanám velük a kapcsolatot, mondanám nekik, hogy összefogom õket gyûjteni egy helyre és azt is mondanám hogy spóroljanak a töltésével a telefonnak hogy késõbb tudjunk egyeztetni hogy hol gyûljünk össze és vágjunk neki az útnak. Az után némi alap túlélési szükséglettel például kabát, kesztyû, kulacs, innivaló, némi élelem, fegyverrel nekivágnák az útnak összegyûjteni a család tagjaim. Útközben persze keresnék + innivalót, élelmet, fegyvert.Közelharci fegyvert semmiképp távolit mert azzal bajlódni kell a közelharcival pedig bármikor lehet harcolni ugye.(Gondolok itt baltára, Kapára, Ásóra, Kard, szamurájkardra) Miután össze gyûlt a család+a barátnõm akkor neki vágnák az útnak maximum 2 kocsival+ olyan ruhába ami nem gátolja a mozgást.(itt már eltelt körülbelül 3 hét) Horvátországba egy Adriai-Tengeri kikötõbe.Az útközbe folyamatosan kerülném a kontaktokat és a legvégsõbb esetbe amikor meg kell védeni a csapatot vagy magam akkor harcolnák.Túlélõvel és zombival egyaránt.A zombival vigyázni nehogy megharapjon, karmoljon vagy rám cseppenje egy csepp vére.Mellék utakon haladnák + fosztogatnám a házakat mert ugye az elsõ pár hétben az emberiség több mint 40%-a már élõhalott lenne és nem kell már nekik ruha, élelem csak az ember hús:D Nagyjából 1 hét úttal mellékutakon amint elértünk egy Horvátországi kikötõt ugye közben gyûjtöttünk sok élelmet, innivalót, üzemanyagot elkötnék egy hajót és a Gibraltári-szoroson keresztünk az Atlanti óceánon keresnék egy szigetet amin senki nem él csak állatok, növények amik ehetõek és megfelelõ nagyságú a késõbbiekbe körülbelül 50 ember fenntartására.Ha a család nem él akkor ugyan ez a forgatókönyv csak egy jó nõvel.Majd az utódaimnak tovább adnám a túlélési feltételeket, például hogy kell harcolni az ellenséges alakokkal lehet az zombi, túlélõ meg hogy tartsák fent ezt a kis falut amit a szigeten felépítettünk.Majd 20-30 évvel késõbb nevezzük úgy a nagy sz*r beütése után küldenék egy csoportot vissza Európába hogy egy kis területet térképezzenek fel ott ahol kikötöttek a hajóval hogy mi a helyzet és legkésõbb 1 év múlva térjenek vissza! Aztán ha minden oké körülbelül akkor általánosítok hogy mi lehet a helyzet a kontinenseken, országokba mennyi ember, zombi van még életben. Utána elindulnák Amerikába mert mindig is nagy álmom volt legalább ott partra lépni hogy elmondhassam hogy Amerikába voltam.:D Szóval elmennék Amerikába és megfigyelném az Aréna 51-es területet hogy milyen a mozgás ez is meglett-e szállva vagy nem? Ha vannak ott emberek nagy esély arra hogy valamiféle multik lehetnek úgyhogy tovább állnék. Egy városba mondjuk Dakota államba elmennék és felépítenék EGY NAGY országot a maradék túlélõkbõl akik hajlandóak tárgyalni.Természetesen nem a mai romlott világot akarom vissza hozni hanem egy pénz nélküli világot.Utána az utódaimat bíznám meg a vezetéssel és nagyjából 100-500 ig terjedõ év alatt vissza állítanánk a rendet a Földön és megbíznám az utódaim azzal hogy adják tovább hogy sokkal környezetkímélõbb jármûveket készítsenek, minden féle kutatást az ûrkutatás felé fordítsák és idõvel elhagyja az emberiség ezt a bolygót.Újra írnám a történelmet és ezt a korszakot elnevezném A nagy megtisztulásnak az emberiség történelmébe.
Ott a pont, kedves elõttem szóló! xDD
megkeresném Daryl-t...xd
neten kikeresném Brad Pitt számát, felhívnám és a segítségét kérném, õ szakértõ ebben.
#24/25 Az L4D-ben van többjátékos mód. Mellesleg ilyenkor az a legjobb, ha folyamatosan mozgásban vagyunk, és mindig új helyeket próbálunk felkutatni az élelem, fegyverek és egyéb fontos dolgok reményében, így állandó menedékünk nem lenne. Bár van egy hely, ami megfelel erre a célra (a valóságban is), amit még régebben építettek ki az õsök, hosszú évekkel ezelõtt a háborúk idején. Az egy remek hely a védelembe vonuláshoz. Továbbá a megfelelõ öltözékrõl is gondoskodnánk, bár eleve nem mindegy, hogy maga a zombik hogy fertõzõdtek meg, és hogy fertõznek (a szokásos harapásos módszer ellen jó eséllyel van olyan ruha, ami valóban véd, az emberi harapás nem olyan erõs, és a fogazat sem olyan, mint pl egy kutyáé, nagymacskáé). Van fegyvertartási engedélyünk, és fegyverünk is, bár rég használtuk (egykori vadász múltból adódóan), továbbá a közelharci fegyverek is megvannak. Az öcsémmel erõszeretettel készítettünk nyári szünetben unalom végett dolgokat. Sose lehet tudni. Továbbá, senkivel nem lépnénk szövetségbe, és minden lehetséges, legyõzhetõ ellenfelet teljesen megsemmisítenénk, az értékeiket (amik a túléléshez kellenének) elvennénk, magunkkal vinnénk. Egy groteszk tény.: A második világháborúban az éhség miatt az emberek az elesett, elhullott emberek hulláiból ettek. Ha nagyon elkomolyodna a helyzet, akkor ez sem lenne (számomra legalábbis) gond. Bár tény, hogy erõsen nagy a fertõzésveszély, így a fentebbi dolgot kilövöm. Elég szigorú alapszabályok lennének bevezetve a családon belül, a csapatunkban.
A zombik agyra mennek... úgyhogy én mentességet élvezek
Kihívnám a mentõket, mert megõrûltem.
Természetesen zombinak sminkelném magam és zombit alakítanék:D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valószínûleg már rég zombi lennék én is, mire kiderülne mi történt... Ha netalán megúsznám a zombulást: 1, Fegyvert veszek magamhoz. 2, Elmenekülök a legközelebbi biztonságosnak tûnõ helyre. 3, Ha látok még normálisakat magam körül, igyekszem velük együtt maradni. 4, Az ideiglenes menedékben számba venném a lehetõségeket. 5, Megpróbálnám felvenni a kapcsolatot a szeretteimmel és a hatóságokkal. 6, Ha van esély valamely szerettem megmentésére, akkor elindulnék érte, vagy õ hozzám, amelyik célszerûbbnek tûnik. 7, Szereznék jármûvet. 8, Megcéloznám valamelyik börtönt menedéknek. (Bp-i vagyok.) 9, Útközben megállnék élelemért. 10, Ha eljutok a börtönbe, ott várnám ki az apokalipszist.
#6 Akkor emberhúst ennék amúgy sem vagyok válogatós, amit elém tesznek megeszem.
Kertvárosba lakom, tehát nagy placc kevesebb ember, minden körbe van kerítve, annyira nem kéne parázni, de imádkoznék, hogy a légpuskámmal ha fejbe lövöm azt megérezze. valószínûleg lopnék egy motort meg szereznék fegyvert a pár km-re lévõ boltból aztán lõném õket, utána körbe néznék hol lehetne elbarikádozni magam, majd kifosztanék 1 supermarketet amivel pár hónapra elég lenne a kaja pia. igazából én tökre bírnám, úgyis unom már az életem így legalább nem kell megfelelni a társadalomnak és ingyen hozzájutnék ahhoz amihez amúgy soha. ha meg elkap 1 zombi puff, 1 percig szenvednék max és kész.
4#: aztán meg lesnének a zombik, hogy miért nem eszel bele az emberekbe. Végül kénytelen lennél megenni valakit, hogy ne kételkedjenek bennedXD
Mivel ezek a zombi apokalipszisek úgy szoktak történni, hogy világméretû fertõzéstõl az emberek nagy része zombivá válik és a maradékok agyát eszi. Így szinte biztos, hogy egy ilyen alkalom bekövetkeztekor magam elé tartott kézzel hörögve és félig lerobbant arccal keresném a még egészséges menekülteket... Egy ideig egész jól ellennék, hiszen a kérdezõnek hála most megtudom, hogy ki hova bújna! ;)
Beállnék közéjük amúgyis lusta vagyok 2ségbe esni fel sem tûnne nekik, hogy ott vagyok-e állítólag a számba megalszik a tej.
Elindulnék délnek maximum 2 emberrel. Keresnék egy hajót. Ha ez a terc befuccsolna akkor is mozgásban maradnék valakikkel vagy egyedül. Viszont senkinek nem állnék meg, senkinek nem segítenék. Persze társnak barátokat keresnék. De akkor se többet 4-5 fõnél. Nem lenne túl elõnyös ha sokat lennénk. Több a hiba lehetõsége.
Panelban lakok. Elugranék barátnõmért, elvinném hozzánk, aztán kifosztanám a sok nyuggert a lépcsõházunkban. Ha a nyuggereknek már nincs több kajájuk, akkor szemben lévõ coopot fosztanám ki.
felébrednék
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát, ha nem zombulnék meg az elsõ pár órában többmillió embertársammal egyetemben, akkor valószínüleg..ö élném az életem? Nem értem miért van az, hogy mindenki rögtön nekivágna az ismeretlennek. jó, városban megértem. De miért gondolnátok, h örökké tartana a szupermarketek tartaléka? Valószínüleg pár nap alatt szétkapkodnák. Az mondjuk, tényleg fontos, hogy lehetõleg ne a hadsereg által megtisztítandó zónába tartózkodjunk, de gondolom a kérdezõ már a végsõ kászoszhangulatra gondolt. Attól is függ, hogy milyen típusúak a zombik. Mert a sprintelõ fajtájúak elõl nem igen jó futni. Felmászni valami baromi magas helyre, és várni a csodára. Azt sosem értettem a zombikkal kapcsolatban, hogy a rodhadó izmok, és inak hogyan képeseg mozgatni a csontokat. Nem kellene egy idõ útán elbomlaniuk? Merthogy halottak, és nem újúlnak meg. Akkor a zombik elleni leghatásosabb fegyver egy mázsa döglégy, amik egy idõ után megteszik a hatásukat. :)
23#: Ezzel csak egy probléma van. L4D-ben folyton kontaktusban vagytok a zombikkal, ami azt jelent, hogy meg is fertõzõdtökXD
Darv. Left 4 deadben véghez vittél a családdal? No comment.
Nagyon jó lenne, végre gyakorlatban is alkalmazhatnám azt, amit a Left 4 Dead-ben már véghez vittem a családdal!
Én szerintem szereznék fegyvereket bele sok tölténnyel. Mivel kis városban lakom ezért nem nagyon aggódok, ráadásul nem messze a városhatártól úgyhogy könnyû lenne menekülni. A beszerzett fegyverrel pár nap után kutatnék maradékok után a szupermarketekben és a házakban. Biztos, hogy pár haverral és a családommal irtanánk a zombikat. De ha ez nem válna be akkor követném ezeket a tanácsokat: https://www.youtube.com/watch?v=FuiCdx2Uvgk
Uhh kösz :D Elég sok hiba volt a leírásomban, ahogy látom :D A háztetõs menekülést azért írtam, mert olyan helyen lakok.Nem is Budapesten tulajdonképpen, nincs nagy bevásárló központ, csak messzebb.Van egy jókora vadászkésem, meg néhány ásó és kapa is ami harcra is jó :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves dragonkalo. Én a hejedben azért egy kicsit átgondolnám. A tetõs menekülés nem rossz, csak az a baj, hogy nem mindenhol vannak tetõk. Mert tetõkhöz ház is kell (kivéve persze Mekk Mester :) ).Magyarország meg nem éppen a metropoliszairól híres. + Nem biztos, hogy minden tetõ összeér. A zombulást követõen valószínüleg csak a megfelelõ járgánnyal rendelkezõk maradnának életben az utakon. Tehát a dzsippek alapból ki vannak zárva. Mert aki éppen úton van, az nem száll ki belõle. Kivéve persze, ha elromlott, el van torlaszolva az út. De akkor te sem tudnád használni. Ami a parkoló autókat illeti, nos azok be vannak zárva, és nincs kulcs. Merthogy mindenki magánál hordja. Lehetséges, hogy a pánikban a kocsijuk felé menekülnek az emberek, de te nem tudod, melyik kié. Az úton fekvõ hulláknál való slusszkulcskeresés pedig nem a legjobb mód a túlélésre. Nos, igen. Mint azt már említették a nem biztos, hogy lenne wifi, de ha valami csoda folytán megmarad a net, akkor én kerülném a nyilvános hálózatokat. Ezek általában bevársárlóközpontokban, stb helyen vannak, ahol mindig sok ember, a zombulás után zombi tartózkodik. Plusz nem biztos, hogy a megmaradt aksit wifizésre kellene használni. Inkább nézd meg most, míg nem késõ. Fegyverboltok. A pánikot követõen mindenki ide akar majd menni fegyvert szerezni. A tulaj két dolgot tehet, vagy szarrálõ mindenkit (téged is, vagy netán már hamarabb kipurcant. Tehát nem csak te leszel a boltban, mások is, ami konfliktust eredményezhet. Mert miért adnák oda neked a fegyvert, mikor meg is tarthatják. Ha késõbb, a populáció csökkenése után nézel be a bótba, akkor 3 dolog lehetséges: Vagy már teljesen ki van pucolva, és nagy kockázatot vállaltál azzal, hogy elhagytad eddigi helyedet. Mert azt esetleg más is lenyúlhatja. Mindenki le van mészárolva a tulaj jóvoltából. És, mivel tudja, hogy miért jöttél, és mert nála van a fegyver, és mert megteheti. Simán belédereszt egy két golyót. A bolt még nincs kifosztva, és vérengzõ boltos sincs a közelben. Kirámolás közben egy-két zombi bekerült a tömegbe, tehát baromi sok zombi, mert mindenki fegyverért jött. Lehet, hogy te is köztük vagy. Ha netán sikerülne megoldanod a kocsiproblémát, akkor sem tudnád hajtani, mert az utakon dugó van. A benzin is fogyó dolog, meg a hangkeltés sem túl elõnyös. A kapcsolatlétesítéssel van egy kis probléma. Ha eddig nem kerested fel ismerõseidet, akkor vagy halottak, vagy éppen te vagy halott, vagy fingod nincs, hol vannak. A mobilhálózat az elsõ pár órában teljesen túlterhelõdik, vagy megszüntetik, vagy megszûnik. Nagyobb város. Több ember. Több zombi. Inkább a nagyobb városokból kellene kifelé menni. A betonban meg nem terem meg a paradicsom. A boltokra, bev.központokra a fegyberbolthoz hasonló körülmények jellemzõek. Talán nincsen gépfegyveres tulaj., viszont jóval több zombi. Börtön. Hát a börtönök nem az alacsony népsûrûségükrõl híresek. Ha oda is bekerült a vírus, akkor nem jó oda menni! Ha meg nem, akkor a kiéhezett rabok legfeljebb csak egy nagy lyukat látnának benned :) Mielõtt odadobnának a zombiknak, merthogy etetni nem fognak. Hírességek háza. Talán ez még elfogadhatónak tûnik, de zombiapokalipszis közepette nem hinném, hogy lehetne válogatni. Ez nem volt híresség, ide nem megyünk be. Azonban fennáll annak a veszélye, hogy a védett helyeket már elfoglalták, mert védettek. Vagy ha ott nem volt járvány, akkor még vannak emberek. Konfliktus. Ha túléled az eddigieket, akkor ezek fognak kinyírni, mert oda mentél. A zombi irtásról. Nos sosem tudhatod, mivel állsz szemben. Hogy terjed a vírus. Mi van, ha egy csepp vér is elég a bõrödre? Ha nincs más választásod, akkor persze mindenképpen harcolnod kell. De ne keress konfliktusokat. Ne állj le zombit irtani az utcán, mert elébb-utóbb, inkább elébb lenyomnak. És neked csak egy életed van. Néhány jó tanács: +Kényelmes ruha legyen rajtad, ami nem korlátozza a mozgásodat. pl. Ne strandpapucs. +Kerüld a zombikat. +kerüld a zombinak tûnõ embereket +kerüld a harapásgyanús embereket +kerülj el mindenkit kivéve, ha van egy jó ismerõsöd, aki veled van, õt ne kerüld el +Mindig legyen nálad valami közelharci fegyver. +Fejre célozz, mert a fegyverek beragadhatnak a bordák közé +minig nézz a hátad mögé +lehetõleg viselj hosszúujjú felsõ, magas nyakkal-zombi a filmek szerint a nyakra megy. +szerintem a zombik nem képesek átharapni a ruhát, ha az többrétegû, legalábbis nem tépik szét a fogukkal. Téged még megharaphatnak. Téli dzseki vs zombifog- kíváncsi vagyok, mi lenne. + ha megharaptak, nem nagyon kezdj öncsonkításokba (ujj még belefér) mert csak rontod a túlélési esélyeidet. Igy legalább utolsó perceidet nem kell lábad levágásával töltened. De ha van egy mentõs haverod kéznél, akkor nekem mindegy. Miközben a szívverésedet hallgatja, te a nyakába harapsz, mert nincs rajta szöges nyakörv. +Ha nõ vagy, akkor mindenképpen légy férfi(ak)közelében. Mert mi ösztönösen megvédjük a másik nem képviselõit, akár meggondolatlanul cselekedve. Ha férfi vagy, kerüld az ilyen okból közeledni kívánó nõt. Vagy nem :D +Szerintem így is hosszúra sikeredett.
Jóvan, akkor elõször töltök app-ot :D Jó, de a víz az üvegekben nem romlik meg, tehát sokáig lesz.Csak sietni kell az elkapkodással (erre kell a fegyver).
17#: Wifi...XD Víz is csak addig lesz, amíg van a víztoronyban... 5 perccel a bál elõtt késõ megtanulni táncolni. Ha valamit le akarsz tölteni azt töltsd le most:P
Kimásznék a 3. emeletrõl a többi tetõre, majd amíg tart azokon menekülnék, hogy ne lássanak meg a zombik.Lopnék egy kocsit(lehetõleg valami nagy jeepet, és azzal keresnék egy wifi helyet, majd megnézném a fegyverboltok helyeit, elhajtanék oda, bepakolnék minden földi jóval ottan.Majd kapcsolatot létesítenék szeretteimmel, barátaimmal, ismerõsökkel akikben jobban megbízok.Elindulnánk valami nagyobb városba, ahol több a kaja, meg keresnék valami nagyon védett házat, ami még zombi mentes (pl. börtön, híresség háza). Megpróbálnék túlélni, irtanám a zombikat, mint állat.
Én visszaköszönnék neki.
DragonForce Soldier of the Wasteland on, és mehet a vadászat
Én igyekeznék valami magas hegyen, ahol van termékeny felföld, valami menedéket építeni :D

Te mit tennél, ha hirtelen a Gyakorikérdések.hu oldal eltűnne? :D

Tegyük fel, hogy egy hatalmas napkitörés tönkre tenné a Földön az összes elektrotechnikai kütyüt így nem jutnál ehhez az oldalhoz sem vagy tegyük fel, hogy végleg leáll Magyarországon az internet, mert annyira eladósodik az állam, hogy nem tudja befizetni vagy tegyük fel, hogy a Gyk szerverei leállnak vagy bezárják az oldalt hasonlóan a MegaUploadhoz. :D

Legjobb válasz: Megsiratnám azokat a perverzeket, akikkel itt szoktam levelezni. :)

ordítanák addig még vissza nem jön
Törölték a profilját aki elõször kérdezte meg :D
Utolsó! Tudtam, hogy már vhol láttam ezt a kérdést. Ezen behalok xD És am. próbáljatok a felhasználónak privátot küldeni... :D
Semmit.
Elmorzsolnék egy könnycseppet!
Újraindítanám.
Megsiratnám azokat a perverzeket, akikkel itt szoktam levelezni. :)
Már mint a belinkelt kérdésnél xD
ha a gyakorikérdések megszünne átmennék ezek közül egy másik oldalra: tudjatok.hu kerdezzfelelek.hu
Ha a GYK, akkor semmit.. Ha az internet: akkor... elköltöznék más országba. DE AZONNAL
trollkodnék máshun

Te mit tennél, ha hirtelen a Gyakorikérdések.hu oldal eltűnne?

Tegyük fel, hogy egy hatalmas napkitörés tönkre tenné a Földön az összes elektrotechnikai kütyüt így nem jutnál ehhez az oldalhoz sem vagy tegyük fel, hogy végleg leáll Magyarországon az internet, mert annyira eladósodik az állam, hogy nem tudja befizetni vagy tegyük fel, hogy a Gyk szerverei leállnak vagy bezárják az oldalt hasonlóan a MegaUploadhoz.

Legjobb válasz: nem lenne joooo

nem lenne joooo
Elmennék gyúrni...
Semmit. Elmennék Dr Peppert inni.
Csinálnék szilvásbuktát, mert azt szeretem.
összeszedném ami maradna belõled és kutyámnak odaadnám mint a csontot játszon vele:D
Kiírnám a házra, hogy 10. emeleti lakás haláleset miatt kiadó.
Kimennék a kertbe kapálni...
Akkor hova fordulnék azokkal a kérdéseimmel, amikre senki nem tud választ adni, vagy nem akarok megkérdezni senkit?
tapsolnék és helyeselnék, bár a n00bok megmaradnak ezért ez sovány vigasz
Addig lennék naponta kétszer demonstratíve öngyilkos, amíg vissza nem csinálják.
Megkeresném az összes Gyk felhasználót és családjuktól elszakítva egy hatalmas elzárt helyen tartnám õket. A helyen lennének különbözõ kategóriák azon belül alkategóriák. Valami elsétál valamilyen kategóriába megáll egy helyb és föltesz egy kérdést valaki meg ad rá választ. A moderátorok és adminok azaz királyok és istenek néha ha valaki troll kérdést tesz fel azt elhallgattatják egy pofonnal. Aki nagyon troll annak elvágják a torkát. A regisztráció úgy mûködne, hogy valaki a kapuban kitölti a regisztrációs lapot és õ is itt fog lakni. Ja és kilépni nem lehet :D
Itt helyben Beleverném a fejem az asztalba és aztán kiugranék az ablakon. XD
pofán vágnám a moderátorokat
te jó ég :S szerintem gyorsan elkezdenék búcsúzkodni mindenkitõl, akit szeretek, lerendezném a temetéshez szükséges elõkészületeket, majd elmennék hozzád és együtt ugornánk ki :(:( .... :DD
Majd én csinálok! :) Nem nagy dolog, mondjuk dúsztom sincs hogyan kell....
szerintem valaki csinálna helyette másikat. Ha nem akkor igy jártam (:
ha te kiugranál a 10.emeletrõl az senkinek se hiányozna. a gyk sokaknak. de mivel minden pótolható lenne másik helyette. viszont téged nem tudunk pótolni te nem lennél. ami ugye az elsõ mondatból viszont kitûnt senkinek se okozna gondot. ha te egy ilyen kicsinyes dolog miatt eldobod az életed akkor meg se érdemled a továbbiakban. kérdezõ hagyd el a bolygót. most. kiestél a játékból. a többség kiszavazott.
én meg õrülnék

Mit tennél, ha 20 évesen hirtelen milliomos válna belőled?

Titkolnád, attól félve hogy valaki meglop, zsarol, vagy nagy dobra vernéd és haveri körben minden sörözésnél te állnád a cechet? Dolgoznál tovább napi 10-12 órát, vagy nagy merészséggel vállalkozásba kezdenél? Jótékonykodnál, utaznál, luxuskocsit vennél, vagy inkább egy ígéretes befektetést választanál? Nekiállnál-e t?zsdézni? Házat vennél a szüleidnek, vagy csupán élnéd tovább az életed úgy mint eddig, mert félnél attól, hogy az életmódod változásával elveszítenéd az igaz barátaidat és egy nap arra ébrednél hogy csupa érdekember vesz körül, akik csak érdekbarátságot, mi több, érdekházasságot szeretnének t?led..

Legjobb válasz: Megvalósítanám a gyerekkori álmom. A pénzt meg befektetném valami jó vállalkozásba.

Megvalósítanám a gyerekkori álmom. A pénzt meg befektetném valami jó vállalkozásba.
Hát sajnos 30 is elmúltam, de nem vágtak milliókat a fejemhez. Pedig nekem elég lenne csak olyan 3 millió és úgy talán talán tudnék lakást venni. Ha nagyon sok milliót vágnának hozzám, akkor munkahelyet vennék magamnak belõle, szép bejelentett munkahelyet értelmes feladatokkal. Hogy sohase legyek többé munkanélküli. Én dolgozni akarok, mindig. :-(
Nem tudom, milyen leszek húsz évesen, de ha olyan, mit most, akkor azt hiszem: elõször is utaznék egy csomót vásárolnék (nem nagy cuccokat, ruhát magamnak meg ilyesmik) aztán jöhet a jótékonykodás úgy általánosságban bztos többet hívnám meg a barátaimat fagyizni meg ilyesmi, de nem hiszem, hogy nagyon nagydobra verném de lehet, hogyha tényleg milliomos lennék, rögtön megváltoztna a véleményem... azt hiszem, a pénz nagyon meg tudja változtatni az embereket, és nem mindenkinél jó irányba :(
Én nem verném nagy dobra és nem is költenék sokat. Biztos befektetném a pénz egy részét vagy lekötném és megszabnák egy határt a havi költekezésben. De amúgy vennék pár új ruhát, elmennék egy masszázsra, szaunába és ezt így havonta megismételném :) Utazgatnék is. Én biztos dolgoznék, de csak is azt, amit igazán szeretek.
Egy fontos dolog hiányzik a kérdésbõl. 10, vagy 500 millió. Mert a két összeg nem ugyanazt az életforma változást eredményezné senkinél sem.
Csodálkoznék, hogy több mint húsz évet fiatalodtam, és ennek még jobban örülnék, mint a pénznek.
Én úgymond milliomos vagyok, mert több tízmilló van a nevemen ingatlanban. Mindezt annak köszönhetem, hogy a múlt rendszerben, mikor még lehetett felhalmozni, a szüleim ahelyett, hogy szétitták volna az agyukat, inkább keményen dolgoztak, meg építkeztek. Akkor még sokkal könnyebb volt. Ehhez képest utána aztán egy csomó idõ azzal telt el, hogy én találjak valami munkát (diplomával), ahova hajlandóak felvenni, és így ne vesszen el mindaz, amit az elmúlt jobb világban a szüleim kemény munkával összehoztak. (nekik könnyebb volt, nemhogy bármikor lehetett találni munkát, de még büntették is, ha valaki nem dolgozott) Kvázi most jutottunk el így családilag abba a szakba, hogy (mivel már nekem is van munkám), így ne fenyegessen az minket, hogy elárverezik a fejünk fölül azt, amit a szüleim összehoztak. Mit ér pár millió (forint)? Ha nincs semmi bevételed, 1-2 év alatt elmegy. És ha nincs megtakarításod amellett (házat nem lehet egykét nap alatt eladni), akkor vagy éhenhalsz, vagy hitelt veszel fel az ingatlanodra (aminek a törlesztõit úgyse fogod tudni fizetni, ha nincs jövedelmed). Pár millió dollár, na az már valami :P
Kitalálnék valami kamumelót, hogy honnan van a pénz. Vennék valami menõ sportkocsit, öltönyt, aztán minden este buli. Szétkúrnám az összes ribancot. Elsõ pár évben ez lenne, utána nem tudom.
Nem semmi hány "barátom" lett mindjárt....Én nem csináltam belõle semmilyen vállalkozást, még azt is abbahagytam amit addig csináltam. Csak a kamat három millió, minek akkor dolgozni? Inkább az utazások, a gyerekek, család, sportolás, meg sok egyéb más élvezetes dolog. Elméletileg nem lehet elkölteni ennyi pénzt, hacsak nem sík hülye valaki. Viszont nagyon sokat támogatom a különbözõ alapítványokat, fõleg a beteg gyermekeket és az állatmenhelyeket. Ja, és rohadtul nem érdekel a politika...
Ja és még olyan 50 millió körüli összegbõl bizonytalan informatikai fejlesztésbe kezdenék, ami vagy bejön vagy nem.
Ha 500 millió Ft fölött nyernék a lottón, akkor 20-30 millióból házat vennék, 100 millióból valamely osztalékpapírból vennék (olyan részvény, amely magas osztalékot fizet, pl. Magyar Telekom), a többit pedig lekötném különbözõ idõtávokra, úgy hogy csak annyihoz nyúlnék mindig, hogy még mindig pozitív legyen a reálhozama azzal együtt is hogy leveszek a kamatából.
Most nincs idõm, de majd leírom...
Elõzõ voltam :) 22/F
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 00:26 Igazán megsajnálhatnál és dobhatnál belõle 1 keveset :) Nem vagyok telhetetlen, elég 100 ezer forint :) A kérdésre válaszolva meg a családomnak építtetnék 1 nagy házad, amiben mindannyian elférünk és hogy együtt legyünk. Ez lenne az elsõ. A 2. étterem, vagy olyan dolgok, amikbõl aztán lenne pénz. De nem titkolnám. Fõleg ha elõtte szegény voltál, akkor úgysem tudod.
Mennyi az a pénz? Én nyitnék egy éttermet, egy építõipari céget, és egy edzõtermet, ezekre mindig lesz kereslet. A pénz többi része tõzsdére menne, de vennék pár házat, lakást, valamilyen nem túl kirívó autót, és adnék a családomnak is titokban, tehát mondanám, h 4-esem volt a lottón, jól jövedelmez a hitelbõl megnyitott cég, stb... És az egyik házra, amit mindenki tud vennék fel kamuhitelt :) Utolsó elõtti, ha gondolod egy 100 millióval kisegíthetsz, a haszon fele a tiéd lenne ;) Akkor házat nem vennék, csak a 3 céget csinálnám meg :D
Utolsó, gratulálok! És ahhoz is, hogy ilyen okosan kezelted a pénzt :) Le a kalappal!
Ha nem is 20 évesen, de 30 évesen lettem milliomos. 864 milliót nyertem a lottón. Ennek már több éve. Még csak a kamatokhoz nyúltam hozzá, a hobbijaimon kívül csak a családra költök. Na persze a luxus az megvan, de addig sem éltem rosszul, így azt mondtam hogy örököltem egy kis pénzt. Most mondom el elõször, de ez úgyis anonim. Mit mondjak, óriási szerencsém volt.
Mondjuk olyan 50 milliót betennék havi 0, 5%-os kamatra, amit ki is vennék (250000/hó). Emellett dolgoznék olyan helyen, ahol jól érzem magam.
Jó lenne.:) 1.-Megvalósítanám az álmomat:Elmennék Japánba. 2.-Vásárolnék magamnak egy jó kis kocsit, és egy házat, valamint sok dolgot, amit még nem vehettem meg magamnak. 3.-Adakoznék az éhezõ -és hátrányos helyzetû gyerekeknek. 4.-Próbálnék nem megváltozni- több kevesebb sikerrel, de a pénz mindenkit megváltoztat.. 5.-Örülnék.:D
felébrednék...
megkeresnem Dexter laboratoriumat:)
Mert ez a mostani mitõl lenne valódi?
Megkeresném gyorsan a Tündér keresztanyámat. :D
Megkeresnem a rendes ferfit. :D Ja, aztan meg halaszni mennek vele, hatha kifognam az aranyhalat. Utanna meg megszivatnam az agressziv kismalacot :D
Átvenném a Mesélõ szerepét, és folytatám a Lila farkaska, a Szõke kisfiú, meg a Goth-imó-szkenner kisfiú történetét ott, ahol abbahagytuk egyszer :)
Bemennék a "Meseörsre" és megkérdezném, hogy hol lakik a "Mesebeli Herceg" És följelenteném a Gonosz Boszorkát.
Megfarkalnám Jázmin hercegnõt!!!
elcsodalkoznek

Mi tennél, ha hirtelen szakítás után az ex szeretne veled találkozni?

Ezt kiegészítenem azzal, hogy nem akar veled kettesben maradni csak is ahverjaiddal hajlandó a közös találkára. Szerintem ez elég furcsa.

Legjobb válasz: Hát ez szerintem is furcsa. Lehet hogy már nem szerelmes beléd de a barátságot szeretné tartani.

Hát ez szerintem is furcsa. Lehet hogy már nem szerelmes beléd de a barátságot szeretné tartani.
Kíváncsi lennék miféle mondanivalója lenne még számomra.
szeintem ezt felejtsd el és keress új ismeretségeket, vagy barátot.ha õ hagyott ott téged akkor meg pláne, hagyjon békén, hamár egyszer úgysem feleltél meg neki.HA te dobtad legyen annyi büszkeséged, hogy nem találkozol vele, mert elvileg neked nem volt rá szükséged. Ha már esetleg évek múltán futtok össze az már teljesenmás, de frissen sztem ne csináld.
Én elénekelném neki azt a "késõ, késõ a bánat..." kezdetû dalocskát, majd rátenném a telefont. Az hogy még mindig találkozni szeretne veled, jelentehti, hogy megbánta a szakítást, s a barátok biztonságában próbálkozik nálad újra; de lehetséges, hogy csak igyekszik szemmel tartani a magánéleted, nehogy a végén még más mellett találd meg a boldogságot, s a kontroll által ne érezd magad függetlennek! Én nem gondolom, hogy egy hirtelen szakítás után barátkozni akarna, szerintem van ott valami hátsó szándék ld. fent (pl.). Ez persze csak az én véleményem a monitor másik oldalán!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!