Találatok a következő kifejezésre: Mi tehetek éves (420 db)

16 éves vagyok, és megkedveltem egy nálam idõsebb srácot. :S NEm tudom mit tehetnék, mert jóban vagyunk. õ 24 éves, egy sikeres ember, aki tömérdek csodaszép lánnyal találkozik. Megmondjam neki? vagy egyáltalán nem kéne kockáztatni?

Nagyon régóta ismerem, de kb 1.5 éve beszélgetünk. Nem sok mindent tudok róla, de mindig ad tanácsot és elvileg szépnek tart. Nagyon kedves és egy IGAZI FÉRFI. És tudni lehet, hogy belõlük igazán kevés van. Szerintek mit kéne tennem?

Legjobb válasz: Mondd meg neki :P írni fogják, hogy a szex miatt lesz veled, de szerintem nem lesz veled, mert mire te is munkába állsz õ már évek óta dolgozik és így nehéz eltartani önmagunkat... de persze ha belegondolok nekem is izgató egy 16 éves lánnyal szexelni bármilyen korban.. fõleg 25 évesen

Mondd meg neki :P írni fogják, hogy a szex miatt lesz veled, de szerintem nem lesz veled, mert mire te is munkába állsz õ már évek óta dolgozik és így nehéz eltartani önmagunkat... de persze ha belegondolok nekem is izgató egy 16 éves lánnyal szexelni bármilyen korban.. fõleg 25 évesen
S mitõl olyan sikeres? :) Szülei alá raktak valami vállalkozást?
A kérdező hozzászólása: rengeteget tanult. angolul érettségizett. sportban is sikeres és a szüleinek nincs ehhez köze :)
A kérdező hozzászólása: biztos jó ötlet megmondani neki? Nem fogja azt gondolni, h kislány vagyok és h õ nem pedofil vagy ilyenek?
Ezzel most én is ugyanígy vagyok, de én sem merem neki elmondani, és nem is hiszem, hogy fogom, mert szerintem éretlennek tartana, meg hát amint az egyes írta...
Nyilván nem mer kikezdeni veled. Mondd meg neki.

Hogy szoktassam össze őket? Van egy 3 éves utcai keverékű kutyám és egy 5 éves beagle fajtájú kutyám, illetve két 3 éves cicám. Most hoztunk egy új cicát vidékről, 4 hónapos. A 3 éves kutyus morog rá a cicák is. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mi sz elején bennt tartottuk a cicát, és a kutyák bejöhettek hozzá. Egyenként elõször, és a cica ölben volt. És sokszor ölben kivittük, megszagoltattuk -a cica fenekét is, az izgibb volt a kutyáknak. Közben mondtuk hogy fujj.... Ezt pár óránként. A cica fújt, a kutya mindenáron szaglászni akart. Mindkettõ... Amíg a cica kisebb, könnyebb, késõbb nehezebb lesz, ezért sietni kell. Amikor már úgy -ahogy megszokták egymást, a kutya kapott enni bennt, addig õ a kajával foglalkozott, és a cicát le lehetett tenni, látta hogy a kutya nem is bántja. Késõbb oda is mert menni, és együtt ettek. Nálunk ez volt az áttörés! Ja, és le van zárva a terasz a kutyáktól, ha a macska nem akarja hogy piszkálják, oda tud menni elõlük. Itthon van, a kutyák mégsem érik el. De egy idõ után megszokják egymást, csak sok csel, és sok türelem kell.

Mit tehetnék annak érdekében, hogy 9 éves fiam ne nézzen "keresztül" a 2 éves lányomon?

Nem köszön Neki(egyáltalán nem szól hozzá), nem tudunk leülni játszani hármasban, mert fiam nem partner benne, közös programokon tudomást sem vesz róla, de a kislányom szólongatja, simogatja, zokog ha elmegy a fiam.

Legjobb válasz: Amikor megy hozzatok a 9 eves fiad lathatasra, akkor inkabb o legyen a kozpont, ne a kicsi. Ha nem szereti a kicsit, nem tudtok mit tenni, probaljatok meg elfogadni igy. Tudod neki nem jatszopajtas a kics, hanem egy nyafogo, kicsi kis bogomasina, aki egyszeruen idegesiti. Kerdezd meg a 9 evest is, hogy miert nem szereti, es hogyan tudna megszeretni es mit akar o, milyen programokat? A masik mostoha testveret otthon szereti? Vele jobban el van?

Amikor megy hozzatok a 9 eves fiad lathatasra, akkor inkabb o legyen a kozpont, ne a kicsi. Ha nem szereti a kicsit, nem tudtok mit tenni, probaljatok meg elfogadni igy. Tudod neki nem jatszopajtas a kics, hanem egy nyafogo, kicsi kis bogomasina, aki egyszeruen idegesiti. Kerdezd meg a 9 evest is, hogy miert nem szereti, es hogyan tudna megszeretni es mit akar o, milyen programokat? A masik mostoha testveret otthon szereti? Vele jobban el van?
Szerintem a korkülönbség is elég nagy.A kislányod még kicsi, ráadásul lány, nem sok közös játékot tudnak játszani, ami mind a kettõjüket érdekli.Emellett szerintem a fiad féltékeny is egy kicsit vagy nem is kicsit.Ne erõltesd szerintem és fõleg ne szajkózd, hogy szeretnie kell és hogy foglalkozzon vele.Majd megbékél és idõvel a kislány fogja megszerettetni magát vele.Õ lesz az erõs báty, aki megvédi a húgát.Csak sose varrjátok a nyakába.Akkor legyen vele, amikor szeretne.
Semmit. Igazából bármivel, amibõl azt érzékeli, hogy neki kötelezõ szeretni a másik "porontyot" csak ellenállást váltasz ki belõle, és még jobban utálja majd. Esetleg még téged is, mert akkor úgy érzi, hogy nem fogadod el õt, úgy ahogy van, nem fontosak neked az õ saját érzései, nem veszed komolyan, csak erõlteted, hogy szeretni kell. A másik meg az, hogy egy 9 éves meg 2 éves miért játszon együtt? Én egész kiskoromban utáltam a gyerekeket, és azt is utáltam, ha rám akarták õket erõltetni. Vannak olyanok, akik szívesen játszanak velük, meg dajkálják õket, vannak, akik meg egyszerûen nem tudnak és nem is akarnak mihez kezdeni velük. Jó, hát a féltestvére, de ha egyszer õ ilyen? Ne erõltesd.
Jézusoom. Már miért kéne elvinni a kisfiút pszichológushoz, meg miért kell feltételezni abból, hogy nem nem köszön a másik gyereknek, azt, hogy bántalmazná? Nem édestestvére, joga van eldönteni, hogy kit szeret. Csak azért nem kell hülyének tartani, mert nem alakult ki benne a szimpátia.
Kedves Elsõ. Azért a fiú tekintettel lehetne, hogy egy 2 éves kislányról van szó, õ nem tudja mi a helyzet. Kérdezõ. Nem sokat tudsz tenni. Esetleg a volt feleséged véleményét kikéred, hátha õ tud valamit mondani, hisz mégis csak vele él.
csak féltestvér, nem kötelezõ szeretnie. én sem szerettem a féltestvéremet, sõt utáltam. ha már most nem szereti, szerintem nem is alakul ki a kötõdés, ez van.
Szerintem meg elgondolkoddato, hogy még nem is köszön neki. Egy 9 eves kisfiu mar 3-4-ik osztalyba jar, szoval ezen mar tul kellett volna esnie. Én attol tartanek, h esetleg fizikailag is bantalmazna a kislanyt, nem hagynam vele egyedul. Szerintem elöbb beszelj az edesannyaval, majd ha lehetséges vidd el gyerek pszichologushoz, esetleg a tanarnenivel is lehet beszelni, hogy beszelgessenek az iskolaban a kistestvérekrol.
Szerintem elõször értékeld át, hogy milyen a fiaddal a te kapcsolatod. Úgy értem, mennyire kötõdik hozzád, mennyire hallgat rád, mennyire "ad" arra amit mondasz neki. Ha úgy érzed, hogy érzelmileg nagyon kötõdik hozzád (írhattam volna azt is, hogy a világon téged szeret a legjobban) akkor a lányodban potenciális ellenséget lát, akivel örök küzdelem folyik apa szeretetéért. Fõleg olyan szituációkban, ha mondjuk egy hármasban töltött "játék" során neki kell engednie a kicsi akaratának, pl : add oda azt neki, tudod hogy õ még kicsi, és ilyesmi. Ilyen idõsen még az édes testvérek is ölik egymást. Nem feltétlenül a foglalkozások módjával van baj, hanem fiad betolakodónak érezheti magát a ti megszokott mindennapjaitokba. Nem szeretnék indiszkrét lenni, de a kislány anyukájához hogy viszonyul fiad? Tanácsolni csak annyit tudok, hogy ha ott van a fiad és egy hármas program alkalmával hagyd hogy az õ akarata érvényesüljön (persze csak módjával). Vagy tennék a kislány felé egy megjegyzést, hogy : gyere kérdezzük meg xy-t (fiú) most mit szeretne "játszani"-hogy érezze, hogy fontos az amit õ szeretne, és ennek a kislány is alá rendeli magát, így látja hogy õ nem vetélytárs, hiszen azt csináljuk (a kislány is)-és ez a lényeg, amit õ akart. Bocs ha hosszúra sikerült. ez az én véleményem. :) )
Szerintem a kisfiú sokat sértült a válás miatt és egyértelmûen féltékeny a kislányra, mert most õ családban él és valószínûleg sokkal több figyelmet kap a szüleitõl, mint amit õ. A kisfiú szülei külön élnek, náluk már sosem lesz ilyen családi idill, ezért kifejezetten féltékeny a kislányra. Attól, hogy a volt feleségnek is van párja, az a férfi nem helyettesíti az õ édesapját. Lehet, hogy késõbb sem fog ez változni, de az is lehet, hogy ahogy nõ, több mindent megért majd és kezd majd másként hozzá állni. Én valahol megértem ezt a 9 éves fiút, máris sok mindenen ment keresztül. Szerintem te is próbáld megérteni, több idõt vele tölteni és ha rájön, hogy te ugyanúgy szereted, mint a lányodat, akkor abba fogja hagyni. Csakhogy õ nem tudja ugyanazt a szeretetet érezni, mivel csak 2 hetente lát téged. Joggal érzi, hogy érzelmileg a kislány közelebb áll hozzád érzelmileg, csak ezzel nem nagyon tudsz mit kezdeni. Ha még a volt feleségeddel meg is tudnád beszélni, hogy legyen nálatok többet a kisfiú, akkor lehet, hogy az anyukájával romlana meg a kapcsolat. Nem él veled, ez már sosem lesz a régi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megértem a fiamat, de azért nehéz egy 2 évest megnyugtatni, hogy ne sírjon és megértetni Vele mi miért van. Ezért kérdeztem, hogy nincs-e valamilyen ötletetek, hogy ne menjen egyik gyerek kárára sem a dolog.
Hát a válás sajnos ilyen. Akármilyen jó apa vagy, nem tudod megoldani, hogy egyik gyerek kárára se menjen, hisz a fiaddal eleve 2 hetente találkozol csak. Sajnos az nem igazi család, de ne hibáztasd magad, amit tudsz, tegyél meg. Ennél jobban nem tudsz kijönni ebbõl. A válás ilyen dolgokat okoz.
Szerintem az a tipikus szülõ vagy, akinek a kicsi az elsõ, a kedvenc. Nekem ez jött le. Ide jössz, és elkezded szidni a fiadat. Nem csoda, hogy õ is érzi ezt. Biztos, mikor nálatok van, akkor is mindig a kicsi hisztizni kezd, és máris õ kerül a középpontban, õt vigasztalja mindenki. Inkább csináljatok közös programokat te és a fiad, de ne a két gyereket akard összehozni. (egyébként én is idõsebb testvér vagyok, és teljesen megértem a fiad viselkedését)
Nagy a korkulonbseg, es a fiadat nem erdeklik a kisebb gyerekek. Ha lanyod lenne, akkor o jobban elbabazna, jobban eljatszana a kicsivel. Vagy a volt feleseged is esetleg kicsit mond olyan dolgokat amitol a fiadnak elmegy a kedve a kicsitol. Vagy azt gondolod, hogy a fiad mar oriasi, es felnottkent kellene a kicsivel bannia, ugy mint neked. Azt probald megerteni, hogy egy 9 eves kisfinak abszolut NEM jatszopartnere egy 2 eves kislany!!! Ne viccelj mar, hogy a te 2 evesed Legozik, meg okosan nezegeti a konyveket, meg miket csinal. A 2 eves szintjen epiti a Lego-jat, meg nezegeti a konyvet es magyaraz neki:) Sajnalom a fiadat, hiszen 2 hetente inkabb hozzad megy, nem a 2 eves kicsihez. Szoval ertsd meg a fiadat, neki apara van szuksege, nem egy kicsi kis kislanyra. A mostani parod szuljon a 2 evesnek egy testvert, es akkor lesz neki jatszotarsa. Igy oldhato meg legjobban a dolog. Minden jot Nektek:)
Szerintem is igaza van a 19:23-asnak. Külön csinálj programot a fiaddal, kettesben, kislány nélkül. A jelenlegi párod foglalkozzon akkor a kicsivel, külön. Nyilván nem kell egész napos programot csinálni, de pár órát kéne vele külön töltened, kettesben, amikor csak az övé vagy. A fiú nem tud apaként "lealacsonyodni" a kislányhoz. Õ még nem érti azt hogy "de fiam, legyél vele kedves és megértõ, mert õ még kicsi..." és elég frusztráló lehet neki, hogy a kicsi van folyton a középpontban, a kicsivel vagy minden nap, õ csak kéthetente lát téged, és akkor is a kicsivel kell foglalkozni. Szerintem még így is a jobbik eset, hogy egyáltalán nem foglalkozik a kicsivel, levegõnek nézi, és nem leordítja vagy netán csúnyán bánik vele.
Én hét évvel vagyok idõsebb az édeshúgomnál és utáltam amíg kicsi volt. Féltékeny voltam rá, és utáltam, hogy a nyakamba varrták, nekem még be is kellett pelenkáznom. Késõbb is utáltam, mert folyton rám akaszkodott, én meg olyanokat játszottam vele, hogy az embernek minden ujja másképp szól, és minden ujját külön megrángattam, hogy ordítson. Mikor már "értelmes" gyerek lett belõle, akkor kezdtünk jól kijönni, aztán szinte én neveletem fel, velem beszélt meg mindent, de míg kicsi volt, nem szerettem. A feleségem is azt mondta, hogy mikor kisöccse lett, akkor olyan féltékeny volt, hogy megmondta a szüleinek, hogy kidobja a kukába. Egyik sem szép dolog, de még egy édes testvér is kiválthat ilyet a gyerekbõl, nemhogy egy válás után, mikor két hetente találkozik veled, te meg leülteted õt is meg a kis "vakarcsot" és idiótáskodsz velük. Õ rád kíváncsi és nem egy másik gyerekre, akivel nem tud mit kezdeni. Inkább a lányok vannak jól meg a kisgyerekekkel, de még köztük is van olyan, aki nem tud velük mit kezdeni. Én például mindig utáltam olyan rokonokhoz is menni, ahol kisgyerek volt, mert tudtam, hogy rajtam fognak lógni, meg foglalkoznom kell velük és én még beszélni sem tudtam velük úgy, hogy etyerepetyere és mindig én kaptam ki, ha a kicsiknek valami nem tetszett. Érdekes különben én is utáltam a kicsiket és valahogy õk még is szerettek engem, és így még rosszabb volt, mert békén sem hagytak.
Szia! Szerintem egyszerûen féltékeny, és telenyomják a fejét. Ez a tipikus jele. Úgy érzi a kicsi jobb, szebb, aranyosabb. Gondolom anyukája meg fûti, hogy igen, miatta nincs itt apu stb. Nem akarok semmit feltételezni, de ez így szokott történni. Pedig egy kisfiúnak az apa elsõsorban a példaképe. Nem tudod megsûríteni a kétheti láthatást?
A kérdező hozzászólása: Látom sokan leakadtak a lego-nál vagy a könyvnél. Nem várom el a fiamtól, hogy "alacsonyodjon" le a két éves gyerekhez. Leírtam, én játszom velük. Olvasom pl. a focis könyvet, kitérek mellette a képekhez, és magyarázom a kicsinek. Legozni úgy szoktunk, hogy pl. házat építek a fiammal, közben dicsérem a kisebbet ahogy egymásra rakja a kockákat. De emellett leülök Vele számítógépezni, ismertetem a nettel vagy a kedvenc NFS játékán gyûjtjük a "pénzt" hogy kedvére cicomázza a sportautót. Ha jó idõ van gördeszka, bicikli, foci. 1 éven keresztül játszottuk azt, hogy mikor Õ itt volt, a kisebbiket elvitte az édesanyja, de az sem megoldás. Nekem is van 10 évvel fiatalabb féltestvérem, de ilyesmi nem fordult elõ köztünk. Végezetül, ha hisztizik a kislány, az anyukája mindig csitítja, megnyugtatja és a nagyobbik fiam semmi dorgálást nem kap érte, hisz nem miatta van, mivel Õ emberszámba nem veszi, így nincs is kontaktus közöttük. A kérdésem pedig a következõ: Mit tehetnék annak érdekében, hogy 9 éves fiam ne nézzen "keresztül" a 2 éves lányomon? Köszönöm a válaszokat!
Elõzõ vagyok: Vagy jó lenne kideríteni, mit is mond a volt feleséged a fiadnak az új családról, amiben Te most élsz. Mert sajnos nem elképzelhetetlen, hogy kavar.
Beszélj a fiaddal, és mondd meg neki, hogy attól, hogy van egy "új" gyereked, õt még nem szereted kevésbbé. Azt hiszem, az a probléma, hogy azt hiszi a fiad, hogy nem szereted, pedig de, igen. Pont abban a korszakban van, mikor a suliban arról van szó, hogy kinek a szülei a "jobbak". Érdekes, hogy sokan még mindig úgy tartják, hogy az egészséges, atomizált családban élõ gyerekek kiegyensúlyozottabbak, sikeresebbek. Pedig sokszor õk nagyobb nyomás alatt állnak otthon, mint az elvált szülõk gyermeke(i). 19/L
Köztem és a testvérem közt 3 év korkülönbség van, még ez is rengeteg volt kb 18-15 éves korunkig.Akkor kezdtünk el egyáltalán beszélgetni egymással, már rég flenõttek vagyunk mindketten.Együtt járunk mostmár bulizni, mindig számithatunk egymásra..de gyerekkoromban semmit nem tudtam vele kezdeni.Utáltam, metr állandóan bömbölt, utáltam mert mindig árulkodott, utáltam hogy 16 évesen a 13 éve söcsém mindenhova velem akart jönni.Hogy neki nem kelett semmit cisnálnia soha otthon, mert õ még kicsi.. Szerintem egy 9 éves gyerek teljesen normális hogy kerezstülnéz egy kétévesen.Késõbb ettõl még lehetnek nagyon joba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) :D:D:D
A kérdező hozzászólása: Mármint az elsõnek kiemelten:) és az eddigieket is!
A kérdező hozzászólása: A játék együtt az, amikor leülök velük, és kislánynak mutatom, ami õt érdekli és a fiamnak a számára érdekes dolgot. Megpróbálok úgy viselkedni, hogy mindketten egyenlõen kapjanak. Sosem mondtam a fiamnak hogy szeresse, sosem bíztam rá, sõt max addig hagytam kettesben õket, míg kiléptem a konyhába. Ha idejön szerintem el kell fogadnia, más is van rajta kívül, alapvetõ emberséget várok el, úgymond a korához megfelelõ toleranciát, de sajna semmi. Arra már én is gondoltam, hogy az anyjával beszélek, megkérdezem mégis mit mond a fiúnknak, hogy addig vagyok jó, míg adok, adok, adok ha nem adok akkor vigyem haza.
Huh, ne bántódj meg, de ha velem ezt csinálnád úgy érzeném, hogy teljesen hülyének nézel...
9 éves és 2 éves mégis mit tudjon együtt játszani, milyen programokat próbáltatok együtt? Nem igazán értem ezt, talán nem túl valószerûtlenek az elvárásaid ilyen téren?
Azért mert rokonok, még nem kötelezõ szeretniük egymást.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi a valószínûtlen abban, ha elvárom, hogy köszönjön, vagy ha szól hozzá a kisebbik, figyeljen rá. Játékot fentiekben kifejtettem, egyébként a 2 évessel lehet akár könyvet nézegetni(olvasni), gyurmázni, rajzolni, autózni, legózni és sorolhatnám( ezeket szereti játszani lányom), mivel én is ott vagyok Velük... de ezt már írtam. Egyébként 2.osztályos. Az osztályfõnökös ötlet azonban nem hangzik rosszul, mindenképpen kell bemennem félév miatt.
A kérdező hozzászólása: Írtam én azt, hogy elvárom a szeretetét?
Úristen, ha 9 évesen egy 2 évessel kellett volna legózzak, hát az nagyon sz.r lett volna. Könyvek terén meg már Bajor Andort olvastam, azt meg ugye elsõsorban olvasni kellett (még ha voltak is benne képek). Hogy nem is köszön neki - hát az elég gáz, talán ha a kicsi megnõ, a nagy pedig megkomolyodik akkor változni fog a helyzet és jobban fognak egymás iránt érdeklõdni.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy Te más voltál, mint most az én gyerekeim.
Mármint változtatni, hogy ne csak kéthetente láthasd. Bocsi fáradt vagyok :)

Nem tudok parancsolni a testemnek, le szeretnek fekudni vele, mit tehetnek, hogy o is igy erezzen? Meg sosem voltunk kettesben, de tudom, hogy o is kivan engem, mar beszeltunk ilyesmirol, de elutasito, azt mondja tul fiatal (20 eves) vagyok.

Joval idosebb nalam, felesege van, nekem is van baratom, de megis vonzodom hozza, barmit megtennek egy alkalomert... Mindkettonket megvisel a dolog, mar probaltuk megszuntetni a "kapcsolatot", nem beszeltunk, de utana mindig felkeressuk egymast, es meg jobban vagyom ra, mint addig. Kb egy eve megy ez koztunk. Ha lefekudne velem, talan megnyugodnek...?

Legjobb válasz: "Nem tudok parancsolni a testemnek, le szeretnek fekudni vele, mit tehetnek, hogy o is igy erezzen" ... "A tobbieknek pedig csak annyit, hogy nem azert irtam ide, hogy leku.vazzatok, hanem, hogy segitsetek merlegelni" Nem ellentétes egy kicsit a két dolog? Bûnös vágyai szinte mindenkinek vannak, de ha azt kérdezted volna, hogy hogyan szabadulj meg ettõl a vágytól, és nem azt, hogyan szerezz meg egy nõs férfit, akkor talán többen segítenének, és kevesebben k.váznának... Erre gondoltál már a nagy "mérlegelés" közben???

"Nem tudok parancsolni a testemnek, le szeretnek fekudni vele, mit tehetnek, hogy o is igy erezzen" ... "A tobbieknek pedig csak annyit, hogy nem azert irtam ide, hogy leku.vazzatok, hanem, hogy segitsetek merlegelni" Nem ellentétes egy kicsit a két dolog? Bûnös vágyai szinte mindenkinek vannak, de ha azt kérdezted volna, hogy hogyan szabadulj meg ettõl a vágytól, és nem azt, hogyan szerezz meg egy nõs férfit, akkor talán többen segítenének, és kevesebben k.váznának... Erre gondoltál már a nagy "mérlegelés" közben???
Parancsolj a testednek mert aki elcsábít egy családos embert az egy igazi [email protected]ék. Milyen érzés lenne ha miattad elválnak és a gyerekeinek apa nélkül kell felnõniük?
rettentõ nagy bics vagy!!
Én is hasonlo helyzetben vagyok baromira vonzodok valakihez aki idösebb és bár egyedülállo elméletileg (gyakorlatilag szerintem van párja..) õ is érdeklödik irántam de erre csak annyit hogy bár édes a tiltott gyümölcs inkább felejtsd el probálj meg közönyös lenni vele eddig nálam bejött, ha kérdez valamit egyszerüen fél válaszokat adj és hagyd ott, nem éri meg tönkretenni a párkapcsolatodat és az õ házasságát sem. Ha lefeküdnél vele szerintem rosszabb lenne hisz ha egyszer megtettétek általában jöna következö és neki lesz egy szeretöje téged meg ki fog dobni elöbb utobb a pasid ha rájön.. A mási választás kapcsolat megszakit és nem keresed fel ujra mert hülyeség
Egy alkalomtól nem nyugodnál meg, hanem még jobban belebonyolódnátok olyasmibe, amibe egyikõtöknek sem kellene.
Mutassad meg neki a csunyádat. Ribanc!
Kár, hogy manapság a nõk jó 90%-a ekkora ribi, mint Te!;) Csak szegény pasid sajnálom... mást szopsz, utána vele smárolsz, nem szégyelled magad? Milyen testednek nem tudsz parancsolni te tenyérnyi lyuk? Téged sem az agyadért szeretnek.
A kérdező hozzászólása: Aki hasznalhato valaszt irt, annak nagyon koszonom! A tobbieknek pedig csak annyit, hogy nem azert irtam ide, hogy leku.vazzatok, hanem, hogy segitsetek merlegelni. Igy is lelkiismeretfurdalasom van, pedig meg sosem csaltam meg a parom, meg egy csokkal sem. Igen, vannak bunos gondolataim. Szegyenlem oket, de vannak. De ez igy nem vezet jora, mert mikor nem beszelek a masik pasival, a baratomon vezetem le a feszultseget, es ez neki sem jo.
"le szeretnek fekudni vele, mit tehetnek, hogy o is igy erezzen?" Tehát õ nem kíváncsi rád, csak, mert rádnéz akkor egybõl azt hiszed meg akar dugni? Könnyûvérû kis szuka. Bele tudsz te nézni a pasid szemébe? Kérdezd meg tõle, hogy mi a véleménye arról, hogy dugatnád magad orrba-szájba egy nõs férfival. :D

21 éves vagyok. Üres az életem! Folyton melót keresek de mindenhonnan elutasítanak, semmi nem jön össze, a családom széthullóban van, apám hozzám se szól. Van egy tökéletes barátom 100% minden téren, de mégis olyan unalmas az életem. Mit tehetnék?

Itthon döglök, nincsenek haverjaim, és a pasim is mesze lakik.Szerencsétlennek és haszontalannak érzem magam amiért nincs melóm. Más osztálytársam aki kikerült a suliból már dolgoznak. Rosszul esik hogy én meg itt vagyok meló nélkül,miközben már jó ideje családot szeretnénk alapítani, de csak a pénz az akadája,még lakásunk is van.

Legjobb válasz: Hát igen igy gondolom. Mi mást tehetnék? Bulizzak?Keressek hobbit?(nincs kitartásom, abbahagynám egy hónap alatt)

A kérdező hozzászólása: Hát igen igy gondolom. Mi mást tehetnék? Bulizzak?Keressek hobbit?(nincs kitartásom, abbahagynám egy hónap alatt)
A kérdező hozzászólása: Sehonnan nem hívtak még vissza. Lesz most bõvítés a városunkban ápolóként oda is beadtam, talán eny kis protekcióval anyám által sikerülni fog:) Na ez egy életvélom viszont, azután a családalapítás:)
Az üres életed attól lesz tartalmas, hogy dolgozol és lebabázol, ahogy teszi azt annyi ember a környezetedben? Ez így egy kicsit furcsán jött le. Nincsenek barátok, na nem baj, majd a gyerek lefoglal?
Szegény gyerek! Ahogy megszületik, rögtön a nyakába kell vennie az anyja terhét :) Igaza van az elõzõ válaszolónak, egy gyerektõl nem lehet várni, hogy kitöltse az ûrt. Még egy stabil helyzetet is kicsit összekavar egy gyerek, hát még egy labilist... Igen, keress hobbit! Ne egész nap ülj és csináld a semmit, hanem keress valamit, amivel lefoglalhatod magad! Ja persze nincs kitartásod, jön a kifogás, hát bameg akkor biztos jó neked így azért csinálod ezt! Szedd már össze magad, egy gyereket nem szülhetsz meg így, hogy még magadban sem vagy biztos :)
Bocsáss meg kedves kérdezõ: Mi a végzettséged, és hol keresed a melót?
Jut eszembe: Ha van egy 100%-os barátod, gondolom neki van munkája. És ha van lakásotok, akkor össze is költözhettek. Gondolom, apukád már nagyon unja, hogy otthon hûtöd a levet.
Tanulásról nem esik szó. Akárcsak otthoni nyelvtanulással is képezhetnéd magad. Életcélt neked kell találnod!
A kérdező hozzászólása: Hát köszike rendesek vagytok. Kereskedõ a szakmám és ápoló, de nem szeretnék korházban dolgozni. Viszont az összes idõsek otthonába és klubba már beadtam az önéletrajzom. Nyelvet tanulok itthon, az leköt. És igazatok van!! Amíg nem vagyok biztos magamban, addig nem lehet gyerekünk. Nem költöznék még össze vele, van melója, de nagyon labilis, és egy keresetbõl szükösen lehet megélni fõleg télen.
ápoló???? SZeptemberben voltam a munkaügyiben pályamódosítási tanácsadáson és ott mondták, hogy õk még soha-de soha nem találkoztak ápolóval. Az egyetlen biztos szakma (nem megbecsült, nem megfizetett, de legalább biztos) ma Magyarországon az ápolónõé. Ezek szerint mégsem?

17 éves lány vagyok. Nem vagyok megelégedve a testmagasságommal, mit tehetnék?

Szisztok én egy 17 éves lány vagyok, aki 168cm magas és 55 kg! És az a problémám, hogy felvegyenek a választott iskolámba jöv?re, még kellene 5 cm-t n?nöm! Ezt hogy tudnám elérni? Mert az elmúlt 2 évben semmit nem n?ttem, és félek, hogy már nem is fogok!:( valami megoldás csak van , hogy 5 cm-t n?jek valami torna vagy bármi!!!! Lécíves segítsetek! Köszönöm!

Legjobb válasz: hm hát nekem az is kérdéses volt hogy jogsim lehessen. Mivel 150 centinél magasabbaknak lehet csak jogsijuk én 153centi vagyok...hát sajnos nincs megoldás, a nõ az elsõ menstruációja után nem igazán nõ:D. Vagyis inkább nem lesz magasabb, Esetleg kipróbálhatod hogy elmész valami csontkovácshoz és õ kiegyengeti a hátad, de szerintem ezzel is csak max 1-2 centivel jutnál elõbbre. Ez van sajnos nem tehetünk semmit ellene. :(

hm hát nekem az is kérdéses volt hogy jogsim lehessen. Mivel 150 centinél magasabbaknak lehet csak jogsijuk én 153centi vagyok...hát sajnos nincs megoldás, a nõ az elsõ menstruációja után nem igazán nõ:D. Vagyis inkább nem lesz magasabb, Esetleg kipróbálhatod hogy elmész valami csontkovácshoz és õ kiegyengeti a hátad, de szerintem ezzel is csak max 1-2 centivel jutnál elõbbre. Ez van sajnos nem tehetünk semmit ellene. :(
Egyszer láttam olyan filmet, hogy fejjel lefelé lógott valaki, hogy nyújtódjon, de nem hiszem, hogy van valóságalapja. Egyedül mûtéti úton lehetne, de egyébként ez teljesen jó magasság-ha valahol ez lenne a felvételi feltétel, én inkább másik sulit választanék, az biztos.

Egy lehetoleg gyors de olyan fogyasi modra lenne szuksegem amitol valoban lefogyok. Mit tehetnek meg? Sportolok, az evessel sincs baj. Mit tehetnek?

Kerlek segitsetek: [email protected]

Legjobb válasz: Csak akkor akarj gyorsan fogyni, ha nagyon muszáj, mert ennek az egyik hátulütõje, hogy amilyen gyorsan lefogysz, utána kb. ugyanolyan gyorsan vissza is jöhet, sõt, még több is, aztán kezdheted elölrõl. Mozogj sokat, ehhez nem kell feltétlenül tornázni vagy kondizni, az is jó, ha sokat sétálsz, kirakatnézegetés, városnézés, ha van egy kis kerted, udvar, telek, akkor kertészkedhetsz, az is fizikai munka, mozgással jár, esetleg eljárhatsz táncolni, a tánc intenzív mozgás, és persze az étkezésed legyen kiegyensúlyozott, legyen benne úgy minden, hogy mindenbõl mértékkel. Ami segít emészteni, azok a lédús gyümölcsök-zöldségek, ha cukorbetegség problémád is van, akkor a kapros ételek nagyon jók. Igyál elég folyadékot, fõleg vizet. Én nem vagyok túlsúlyos, de anyukámmal ezt csináltattam végig, vittem magammal a városba, 1 év alatt kb. 30 kilót fogyott, azóta kb. 5-öt vissza is szedett, de már nem kórosan túlsúlyos, és a vércukorszintje is helyreállt, már nem kell inzulin, elég a diéta.

Csak akkor akarj gyorsan fogyni, ha nagyon muszáj, mert ennek az egyik hátulütõje, hogy amilyen gyorsan lefogysz, utána kb. ugyanolyan gyorsan vissza is jöhet, sõt, még több is, aztán kezdheted elölrõl. Mozogj sokat, ehhez nem kell feltétlenül tornázni vagy kondizni, az is jó, ha sokat sétálsz, kirakatnézegetés, városnézés, ha van egy kis kerted, udvar, telek, akkor kertészkedhetsz, az is fizikai munka, mozgással jár, esetleg eljárhatsz táncolni, a tánc intenzív mozgás, és persze az étkezésed legyen kiegyensúlyozott, legyen benne úgy minden, hogy mindenbõl mértékkel. Ami segít emészteni, azok a lédús gyümölcsök-zöldségek, ha cukorbetegség problémád is van, akkor a kapros ételek nagyon jók. Igyál elég folyadékot, fõleg vizet. Én nem vagyok túlsúlyos, de anyukámmal ezt csináltattam végig, vittem magammal a városba, 1 év alatt kb. 30 kilót fogyott, azóta kb. 5-öt vissza is szedett, de már nem kórosan túlsúlyos, és a vércukorszintje is helyreállt, már nem kell inzulin, elég a diéta.
Én úgy fogytam le néhány hónap alatt, hogy reggeli hagyományosan, szendvics vagy rántotta, ilyesmi, de nem sok. Ebéd rendesen, de repeta sose. Köztük kis gyümi vagy joghurt. Vacsi korábban a szokásosnál, egy jó nagy adag (iszonyatos nagy adag) tonhal saláta. És persze mozgás.

Én 35-évesen szültem a harmadik gyereket császár metsszésel és akkor volt rá öt percem hogy döntsek, de sajnos rosszul döntöttem mert meg csinálták a sterilizációt, a jelenlegi párom nagyon szeretne egy babát mit tehetek hogy teherbe esek?

Most 45-éves vagyok vállalhatok babát?

Legjobb válasz: Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...

Van már 3 gyermeked és 45 évesen már finoman szólva sem ajánlott gyermeket vállalni (egyrészt a kockácatok/komplikációk miatt, másrészt pedig 65 éves leszel, mire az a gyerek felnõ...). Még ha lehetne is, szerinted ez felelõsségteljes dolog lenne csak azért, mert a mostani párod gyereket szeretne? Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam...
Mit csináltak? Petevezeték-elkötés? Lombikkal lehet még baba, de fizetõs ebben az esetben.
Úgy tudom én is, hogy ilyenkor a lombik program jöhet szóba, de ilyen esetben nincs rá támogatás.

1 eves babam nem jatszik mas babakkal, csak sir a kozelukben es elsem enged. Mindenert sir, amit el tud erni a kezevel azert is, hogy anya adja oda. Mit tehetnek? Hogy segitsek neki?

Kulfoldon elunk en vagyok vele egesz nap. Apa keson jon csak heti 1 szabadnapja van.Vele is elvan,de csak mig fel nem tunok. Viszem babaklubba ott ugy ahogy elfoglalja magat,de ha felveszem pl. a szomszed kislanyt,iszonyu orditasban tor ki,amig egyutt vagyunk veluk csak a kezemben erzi jol magat.Kerlek kedves anyukak,segitsetek! Vagy szakemberhez kene fordulnom?Koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Teljesen normális a lányod. Nincs vele semmi gond. Mit vársz egy 1 évestõl? Még az ovisok is csak egymás mellett játszanak kezdetben, nem egymással. Kb 4-5 éves kor között jön el a közös játék ideje. A te babád is változik majd, de most még csak kisbaba.

Teljesen normális a lányod. Nincs vele semmi gond. Mit vársz egy 1 évestõl? Még az ovisok is csak egymás mellett játszanak kezdetben, nem egymással. Kb 4-5 éves kor között jön el a közös játék ideje. A te babád is változik majd, de most még csak kisbaba.
Nagyon sok baba ilyen ebben a korban. Csak veled érzi magát biztonságban, ez egyrészt alkati dolog, másrészt az életkorából is adódik. Adj neki idõt, és ne erõltess semmit. Szerintem vidd továbbra is a klubba és emberek közé, de hagyd, hogy az öledbõl szemlélõdjön. Majd eljön az ideje, amikor felszabadultabb és bátrabb lesz, de lehet, hogy tényleg csak óvodás korára. Addig is add meg neki azt a biztonságot, amire szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszonom a valaszod, fiam van :) Egyaltalan nem turi a babakat magakorul. Amint kozelit fele a masik baba uvoltve jon hozzam. Itthon meg visit, sikit mindenert.Jatekert, ha nem eri el, ha eli akkor is, hogy en adjam oda neki.A pelenkazas es oltoztetes is katasztrofa. Elso gyermek, nem tudom normalis-e ez a viselkedes?
A kérdező hozzászólása: Kedves masodik valaszolo! Koszonom a valaszod. Remelem idovel tenyleg javul a helyzet :) csak a fulem nem birja:) amugy pedig kis bujos, gagyogos imadni valo kisfiu aki szereti a pocijat:)
Bocs, nem tudom miért írtam lányt. Talán mert nekem kettõ jutott belõlük. Nyugi, ugyanilyenek voltak annak idején. Sõt néha most is. A kicsi 2 éves, a nagy 4, 5.
A kérdező hozzászólása: Semmi gond:) Koszi meg egyszer! Legyen sok oromotok bennuk :)
Szerintem típus függõ. Nincs vele gond, egyszerûen ilyen. Az én kisfiam is, barátnõmé pedig egészen más volt már ekkora korában is. MOst 4, 5, még mindig nehezen ismerkedik, és nehezn illeszkedik be olyan helyen, ahol nincs ott a régi barátja. Iszonyú érzékeny.
Huuuha amit leirtal mintha en irtam volna :) csak nekem lanyom van, meg apuka munkaja is stimmel :) ) Kepes megutni a masik babat ha a kozelebe van, epp ma mar ugy kikeszultem az egesz napos nyafitol sikitastol hogy mar sirtam es nem tudom mikor lesz ez mar jobb, sajnos. Legalabb a nyivogasrol lehetne leszoktatni
A kérdező hozzászólása: Kedves Anyukak!!! Nagyon koszonom a valaszokat!! Megnyugodtam, hogy ez igy normalis.Probalok turelmesebb lenni vele es elterelni a figyelmet.Most ha visit nem foglalkozom vele, csak ha lenyugszik.Ez bevalni latszik :) MINDENKINEK TOVABBI JO BABAZAST!

FONTOS 25 éves vagyok a barátnőm velem él (19) amit az apja most tudott meg, aki egy idegbeteg és fenyegetőzik, zsarolja, hogy menjen haza, de ő fél és ezt meg is mondta neki, a kérdésem hogy mit tehetnek vagy tehetnek e valamit?

az apja nem egyszer bántalmazta és egyéb mocskos ügyei is voltak, nagyon fél h megint megveri vagy tönkreteszi az életét, ?rült egy beteg ember...

Legjobb válasz: Semmit nem teget az apja, ha a baratnod nem akar hazamenni. Jogilag mar nagykoru, azt tehet, amit akar szuloi engedely nelkul. Annyi csak a baj, hogy rendort akkor hivhatsz azapjara, ha az valoban utlegeli a csajodat.

Semmit nem teget az apja, ha a baratnod nem akar hazamenni. Jogilag mar nagykoru, azt tehet, amit akar szuloi engedely nelkul. Annyi csak a baj, hogy rendort akkor hivhatsz azapjara, ha az valoban utlegeli a csajodat.
Szerintem amit eddig írtál az bõven kimeríti a zaklatás fogalmát. Azért meg már fel lehet jelenteni. Igaz, hogy nehéz bizonyítani, de a feljelentés miatt valószínûleg megkeresik a rendõrök. Persze mindent tagadni fog, de talán ettõl észhez tér. http://hu.wikipedia.org/wiki/Zaklat%C3%A1s
lányon nem pedig lányod:Pés nem biztosítanod kell a biztonság érzetét hanem azt akartam írni éreznie kell ha veled van hogy ott biztonságban van nem érheti semmi rossz.Így késõ este már nem írok rendesen
figyelj bármi van nem tehet vele semmit az apja mert már nagykorú ahogy a többiek is írták elõttem, de ha öléssel fenyegeti már akkor is feljelentheti hisz már az is bûntetendõ, és ha átlépi a lakod küszöbét az apja akkor rögtön feljelentheted hisz nem vagy a család része és birtokháborítást követ el.Ennyit kell tudnod, ha pedig már volt verve és ez még látszik a lányod rögtön látleletet kell venni és feljelenteni az apát, FONTOS!! hogy meggyõzd a lányt hogy már nem köteles az apjára hallgatnia mert tapasztalatból tudom hogy a lelkileg zsarolt vagy fizikailag is bántalmazott lányok félnek a bántalmazótól 19 évesen sõt még 50 éves korukig is(tehát örökké félnek tõle)biztosítanod kell neki a biztonság érzetét, hogy számíthat rád és ha kell megvéded mindentõl, ha ezt érzi akkor nagyobb ereje lesz ellentmondani az apjának 25/n
Hát az apját.
Joga nincs hazaparancsolni, mert nagykorú. Feljelenteni talán lehetne, de a biztonság kedvéért készülj fel egy verekedésre is.
De nem csak azt kéne figyelembe venni, hogy hogy lehet feljelenteni az apját.. mert ez csak bosszúnak tûnik.. barátnõdet kéne a középpontba helyezni.. pl ha tudja az apja, hogy hol laktok és ahol laktok az albérlet, akkor talán jobb lenne keresni egy másik albit, ahol nem talál meg titeket..
utolsó jót írt... ha meg nem jön a rendõrség..még mindig ott a légpuska...(jogos önvédelem)
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen a segítséget vigyázunk egymásra
A 9:50-es vagyok. Ha ilyen bizonyítékaitok vannak, akkor elég egyértelmû a dolog, és a rendõr tesója is megütheti a bokáját, ha közbenjár az érdekében. Az orvosi segítség meg azért is jó lehet, mert tudna adni egy szakvéleményt a lelki állapotáról is. Az még egy támpont a feljelentéshez. Ezek alapján akár távoltartási végzést is lehet kérni, és ha azt is megszegi, még komolyabb büntetésre számíthat. Szóval szerintem irány a yard. Nem lesz könnyû menet, de egy kis kitartás, és menni fog. Addig is vigyázz a barátnõdre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a te válaszaid sokat jelentenek az az én fejemben is megfordult, hogy most nagy a baj, de késõbb meggondolja:/ de most is itt van mellettem és lát mindent és azt mondja nem remélem jobb már a helyzeted és hogy itt is az lesz köszi Ui.: És ha tudnák hol lakunk?
hát ha nem tudják hol laktok akkor verd a barátnõd fejecskéjébe, hogy amíg nem árulja el nem lehet gond és hogy innentõl kerülje el a családi házat, mert ismerem az ilyen lányokat, nyafognak hogy jaj de rossz ott így meg úgy aztán mivel jaj õ mégis az apám visszamegy és onnantól kezdve ott ragad, ide orvosi segítség is kell akinek elmesélheti a gondjait az sokat segít(ezt úgy mondom hogy az én apám sem komplett, skizofrén és kicsiként én is azt hittem tartozom neki de most már simán ott hagynám a francba ha tehetném, sajna én még nem tudok elköltözni)de a barátnõim akiknek elmeséltem segítettek mintha dokihoz jártam volna:) szóval belerágni a fülecskéjébe, hogy az apja és a tesója nem bánthatja amíg nem ad nekik támpontot
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat Én tisztában vagyok ezekkel amit írtatok csak õ fél és gondoltam több embernek jobban hisz. Én minden levelet, beszélgetést megtartottam ha úgy alakulna a dolog. Nem tudják hol lakunk, de õk ezzel akarják manipulálni, hogy fenyegetik, hogy tudják. A testvére rendõr, már azzal is fenyegetõztek, vannak bizonyítékaink. Köszönöm
Az Edesapja mar nem tud tenni semmit, hiszen felnott korban vagy a gyermeke, tehat nem kiskoru!
A kérdező hozzászólása: Mármint kit feljelenteni?
Miújság azóta?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!