Találatok a következő kifejezésre: Mi tegyek elhagytam a személyim, (2 db)

Mi tegyek ha elhagytam a személyim, azon kívül h újat csináltatok?

Milyen hatósági szerveknél kell bejelentenem ?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy elég az Önkormányzatnál. Õk elkezdik köröztetni. Nekem legalább is ezt mondták egyszer, mikor elhagytam az enyémet.

Én úgy tudom, hogy elég az Önkormányzatnál. Õk elkezdik köröztetni. Nekem legalább is ezt mondták egyszer, mikor elhagytam az enyémet.
Az okmányirodában ha újat kérsz és közlöd, hogy ellopták, hivatalból fogják köröztetni a személyit. Amúgy a rendõrségen jegyzõkönyvbe veszik, ha akarod.
A visszélésekk miatt mindenképp jelentsd a rendörségen is!Meg természetesen az önkormányzatban.
Régebben hallottam a TV-ben, hogy ha valaki elhagyja fontos iratait akkor segít egy szervezet és úgy olcsóbb lesz (vagy lehet ingyen) a fontos íratok elkészítése. Sajnos nem tudom a szervezet nevét.
Okmányirodába bemész a régit törlik kapsz helyette másikat.

Mit tegyek, ha elhagytam a személyi igazolványomat?

Azt értem, hogy be kell jelenteni a rend?rségen és az önkormányzaton, de elég a rend?röknek telefonon, vagy be kell menni személyesen? Ha telefonon, akkor melyik számon? Valaki letudná nekem részletesen írni? :)

Legjobb válasz: személyesen be kell menned a legközelebbi rendõrkapitányságra, hiszen jegyzõkönyvet fognak felvenni róla, hogy hol, mikor hagytad el és azt alá is kell írnod. Ezután okmányiroda és intézheted, adnak egy ideiglenes személyit és kb. 2 hét múlva mehetsz az újért.

személyesen be kell menned a legközelebbi rendõrkapitányságra, hiszen jegyzõkönyvet fognak felvenni róla, hogy hol, mikor hagytad el és azt alá is kell írnod. Ezután okmányiroda és intézheted, adnak egy ideiglenes személyit és kb. 2 hét múlva mehetsz az újért.
Ha a buszon hagytad el akkor menj be a központba, hátha leadták. Én egyszer elvesztettem a buszon és be is vitték a központhoz csak kilopták belõle a bérletet -.-
Irány a helyi okmányiroda.Kapsz csekket, azt befizeted postán.Azzal visszamész a megadott idõpontban az okm.irodába és megcsinálják. 1 héten belül megkapod.
A kérdező hozzászólása: najó, de nem tudom hol hagytam el, egyszerûen nem tároltam irattartóban, és mikor kellett volna, nem találtam. két hete keresem, de nincs meg, szal feladtam. és mennyibe kóstál ez a procedúra?
Elõbb bemész személyesen a rendõrség, az mindegy, hogy nem tudod, hogy hol hagytad el, majd ezt fogják írni a jegyzõkönyvebe, de mindenképp be kell jelenteni, mert ha valaki megtalálja visszaélhet az adataiddal, és könnyen egy olyan bûncselekmény elkövetõjévé vállhatsz, amihez semmi közöd az égvilágon, mégis Téged fognak elkaszálni. Elég gyakori bûncselekmény, nem érdemes kockáztatni. Felveszik a jegyzõkönyvet, utána mehetsz az okányirodába és csinálnak Neked egy újat, pár ezer forinttért!
Az okmányiroda hivatalból elindítja az elveszett irat körözését, tehát elég az okmányirodába bemenni, ott is elkészítik a jegyzõkönyvet!
Én nem olyan régen hagytam el az enyémet. NEM kell bemenni a rendõrségre! Bemész az okmányirodába, ott elõször hivatalból felveszik a jegyzõkönyvet. A továbbiakat szerencsére nem tudom, mert nekem megkerült végül az igazolvány. De az újhoz kelleni fog a születési anyakönyvi kivonatod!
ja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!