Találatok a következő kifejezésre: Mi történt hogy a (1127 db)

Mi történt, hogy a facebookomra sehogy sem tudok belépni?

Sziasztok! A facebook tegnap estig teljesen jól m?ködött, simán be tudtam lépni a jelszavammal és e-mail címemmel. Mára ez nem jött össze, többszöri próbálkozásra sem, ezért úgy döntöttem, rámegyek arra, hogy "elfelejtettem a jelszavam". Ennek ellenére nem küldte el az e-mailemre a kódot, semmi sem javult. Közben ismer?sök meg akartak engem nézni saját adatlapjukról, nekik pedig azt írta ki, hogy az adatlap jelenleg nem elérhet?. Szerintetek hogy tudnám visszaszerezni a belépési jogosultságom, vagy kihez forduljak? Válaszotokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Írj a Facebooknak angolul!

Írj a Facebooknak angolul!

Olyan nõt keresek aki hasonlóan járt mint én. Velem az történt hogy a méhemben a 41. héten meghalt a babám aki egészséges volt. Nem tudom hogy, mit tegyek, hogy dolgozzam fel. érdekelne kinek hogy sikerült ez. Hogy mit léptek. Pereltek vagy nem?

Legjobb válasz: Õszinte részvétem! Nem velem történt ugyan, de sajnos több ismerõsöm által tapasztaltam hasonlót! Egy ilyen tragédiát nehéz feldolgozni, sok erõt kívánok neked hozzá, ha úgy érzed egy jó terapeuta sokat segít, illetve, ha minél többször kibeszéled magadból. Sirasd meg nyugodtan, de ne fordulj magadba, tudom ezt könnyû mondani, járj el sokat otthonról, próbálj keveset agyalni. Kitartást és sok erõt kívánok!

Õszinte részvétem! Nem velem történt ugyan, de sajnos több ismerõsöm által tapasztaltam hasonlót! Egy ilyen tragédiát nehéz feldolgozni, sok erõt kívánok neked hozzá, ha úgy érzed egy jó terapeuta sokat segít, illetve, ha minél többször kibeszéled magadból. Sirasd meg nyugodtan, de ne fordulj magadba, tudom ezt könnyû mondani, járj el sokat otthonról, próbálj keveset agyalni. Kitartást és sok erõt kívánok!
Nagyon sajnalom ami veled tortent. Bele gondolni is borzaszto. Nalunk ugyanigy indult. 36 hetesen bementem a korhazba fajasokkal amik 8 percesek voltak. Kinevettek mikor bementem es mivel nem nyiltam elkezdtek piszkalni. Na megyek ndegy nagy nehezen felvettek, telenyomtak magneziummal. Ra 2 napra szolt az orvos h nem kene mert nem fogok megszulni rendesen. Addig egy uh-ra sehovanem vittek. Utana valo nap mentem nst-re de mar nem mozgott rendesen viszont a szivhanggal meg semmi gond nem volt. Lekuldtek tartos ctg-re ott se nagyon akart mozogni, elkuldtek nagy nehezen uh-ra. Ott a no olyan irto bunko volt, meg se nezte rendesen. Pedig akkor egybol tidtak volna cselekedni. A nyakara es a nellkasara volt tekeredve a koldokzsinor. Felmentem vissza vettek magzatvizet ugye azzal se volt semmi problema. De mar annyra leromlott delutanra. A szivhangja h alig maradt egy kis ido. Azonnal toltak csaszarra azzal h valoszinuleg toxikozist kapott a gyerek. 18 kg hizasomtol mert ez drasztikus es hallatlan, azt se tudtam milyen rendezvenyen vagyok. Szerencsemre nekunk jol sult el sikerult az utolso pillanatban kivenni a lanyomat. Orditoztak, kapkodtak akkor a noverek, orvosok. En akkor annyira halalra remultem h hihetetlen. Mai napig sokszor eszembe jut es elkap a siras h egy hajszalon mulott. El se tudom kepzelni mekkora fajdalom lehet ez most neked. De az biztos h ha baja lett volna tudom h ki hibazott es nem hagytam volna szo nelkul es megkapta volna azt ami ajr erte. Lehet h a gyerekemet nem hozta volna vissza de az tuti h o se erezte volna jol magat es lett volna min gondolkodnia h mit es kit tett tonkre. Lehet az is h fajdalmamban nem mindjart tudtam volna ezzel foglalkozni. Tenyleg nagyon sajnalom es rengeteg erot, kitartast kivanok neked ehhez. Aki meg meg itt is kopdosodik es kotekedik szegyellje el magat. Rugjatok meg bele egyet, sok emberseg szorult beletek. De ha veletek tortenne ilyen biztos nektek lenne a legnagyobb pofatok. Szanalmas de tenyleg.
A kérdező hozzászólása: Igen ez volt itt is hogy egyszer a nyakán egyszer a melkasán volt a köldökzsinor. Hogy részletesebben mondjam én 10.én mentem be öröm szülésre és a ctgn regel kiderült hogy nem ver a szíve.... eztkövetöen kaptam gyogyszert mint ahogy amugy is lett volna csak azal a külömbségel hogy halot volt a babám. két teljesnapig halot volt benem a baba, nem kaptam rendesen gyogyszert ezért fertözéstkaptam és kikelet még kaparni is..... én amufy ezt 22 évesen csináltam végi... retegtem hogy a kaparás után mi lesz...de szerencsére ott vége volt a balszerencsémnek. Most pedig ma bent voltam a korházban a záro jelentés ért és még mindig semmi.. pedig azt mondták hogy 6 hét már a 8 hetet is elhagytuk.... egyszerüen le szarnak minket...(még 6 másik nö babája halt meg ezen a héten a 41. héten )
Fogadd õszinte részvétem. Mi teljesen ugyanígy jártunk!!! Csak annyi különbséggel h én "csak" a 40, hétben jártam. Semmi indok nem volt a halálra.Se megbetegedés, se fertõzés, se elváltozás ami megmagyarázná, vagy részben magyarázná az elhalást. Mi elsõnek nem perlünk, hanem belsõleg indítottuk el a vizsgálatot. De ha ott sem, akkor megyünk a bíróságra.Azért nem oda rögtön, mert iszonyú hosszú idõ a per lefolyása, és addig nem tudunk várni, míg a felelõst vagy felelõsöket kézre nem kerítik.Nem a pénz a lényeg, de ha bíróságra megyünk, akkor már azt is kérjük.De most még nem.Nem írom le a történetemet, nehogy rám ismerjenek, és esetleg felkészüljenek.Majd.Nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert már az elsõ oldalt felháborodtam az egyiken! Mi az h vetélés?Ezek a halál esetek vetélések?? Teljesen kihordott terhességekrõl beszélünk!!Ha jártál így akkor írj ilyeneket!Hozzá teszem, nálam nem volt köldökzsinór probléma, a baba és a méhlepény egészséges.KITARTÁS NEKTEK!
Nagyon sajnálom, õszinte részvétem. Nekem a bátyám halt meg, szülés közben komplikáció lépett fel, fogóval született és megnyomták a fejét, 28 napot élt. A terhességem alatt fogadott orvosom volt, az utolsó hetekben meséltem el neki, mert ahogy közeledett a kiírt dátum annál jobban féltem. Indítás lett a 40+6 napon, mert õ a komplikációk miatt nem engedi a a kismamáinak betölteni a 41, hetet. 40. héttõl naponta nst 2 naponta uh, 38-39 héten heti 2 nst nála. Terhespatológia osztályvezetõje. Végül minden rendben volt, császár lett, de nagyon fontos a fogadott orvos és szülésznõ bárki bármit mond.
A kérdező hozzászólása: A következõ kérdést írta nekem egy nö : " hogy szülhettél mikor elvetéltél .... csak azt mondom ez igazán érdekes..." kb ezt írta erre azt mondom , én választatom hogy megszülöm a babámat aki MEGHALT azért hogy megfoghassam és hogy tudjuk 100%-osan mi volt a baj! és ha valaki unatkozik nagyon kérem ne engem kóstolgasson hanem a kedves szülõ anyát ! már nagyon uncsik vagytok, ha neked azt mondják egyik nap hogy jól van anyuka holnap megszülheti az ÉLÖ fiát másnap be mész reggel és azt mondják huppsz már nem él .... te mit mondanál... jo szed ki azt kész.... vagy végigcsinálnád mintha élne hogy tud veled volt-e baj......gondolkoztatok mielõtt beszéltek....
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm azoknak aki értelmesen szóltak hozzá!!!!Nagyon sok erõt kívánok a 40. hétben járt anyukának!!! Tudom min mész keresztül és , köszönöm hogy írtál!!!!!
Sajnálom a történteket, én 22 hetesen szültem meg a babám, fertõzés miatt beindult a szülés. Vetélés ez is sajnos :( Ne foglalkozz a rosszlelkû megjegyzésekkel...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon sajnalom es oszinte reszvetem. Az en dokim sosem engedte tulhordani a terhessegem pontosan ezert. Mindket kislnayomnal beinditottak a szulest. az elsonel felment a vernyomasom igy egyertelmu volt h azonnal a 39ik hetben, a dokim nem vart egy oercet sem, a heti routine vizsgalat utan a korhazban kotottem ki. Masodik kislanyom az kesz raeros volt 40+2 naposan inditottak meg a szulest. A szuleszno mondta h akar hordhatoma 42ik hetig, az orvosom ezt nagyon ellenzi, mert sok a komplikacio. Nekem 3 vetelesem volt de korai terhessegek5, 7 es 8+5 naposak, el sem tudom kepzelni milyen lehet feldolgozni egy egeszseges baba elveszteset foleg emberi mulasztas miatt. En biztos eljarast inditanek es perelnek, nem a penz miatt hanem az elv miatt es amiatt h massal ugyanez ne tortenjen meg. Meg ha nehez is, es felidez rossz pillanatokat, meg akkor is osszekapnam magam es perelnem. Az a baj h az ember ilyen helzyetben annyira kiszolgaltatott, megbizik az orvosban es vegulis cserben vagy hagyva.
Elképesztõ. Azt gondolná az ember, hogy Ausztriában jobban figyelnek a kismamákra. Itt németországban maximálisan figyelnek. Sajnálom ami történt :(
annyira parasztok vagytok... ez mire volt jó...? amúgy én a helyedben utánajárnék, h lehet-e tenni valamit és aztán megtenném, amit lehet. ha nem túl fájdalmas procedúra. mert egy per akár évekig is eltarthat. szerintem még Ausztriában is...
Mi történt?
.
Érdemes perelni. Egy ismerõsöm több milliót kapott a kórháztól. Persze ettõl a lelke nem jött helyre, de legalább tudott befizetni egy új lakásba. Akkor nyugodott meg, mikor a kistestvért megszülte élve!
Nagyon sajnálom! Nekem ilyen tapasztalatom (szerencsére) nem volt, másfél hónapja vetélésem volt a 11. héten, az is szörnyû érzés, de ez elképzelhetetlen fájdalom lehet. A per annak függvénye, hogy mi történt, errõl nem írtál bõvebbet, tehát tanácsot sem igen tudok adni (lehet, hogy amúgy sem tudnék). A feldolgozására pedig idõre lesz szükséged. Esetleg majd sok sírás és a fájdalom "enyhülésével" egy újabb terhesség és egy egészséges gyermek segíthet valamelyest. Én is azt javasolnám (amit én is tettem), hogy sírd ki a bánatod, amikor csak szükségét érzed, ha lehet beszéld meg a pároddal (nekem a férjem rengeteget segített és segít is) Nagyon sok kitartást kívánok neked!
Én vagyok aki pontot írt, hogy követni tudjam a kérdést, majd ha géphez jutok reagálni. Köszönöm a lepontozást. Barátnõm járt így. Betöltött 40. hét után ment a napi nst-re. Nagy sor, szólt hogy nem érzi a babát. Nem foglalkozott vele senki, mondván ne így akarjon sorra kerülni hamarabb, tudták hogy vidéki. Több, mint egy óra múlva került sorra, addig több dokinak is szóltak, de nyugalomra intették, hogy várja ki a sorát biztos alszik a baba. Ahogy sorra került az nst persze semmit nem mutatott, sürgõsségi császárral megszült, de már késõ volt. A boncolás kimutatta, hogy megmenthetõ lett volna a baba, ha akkor kiemelik. Megfulladt a köldökzsinórban. Nem pereltek, nem volt lelki erejük ezzel bíróságra járni. Évekkel ezelõtt történt, azóta sem tudták kiheverni, pedig testvér is született azóta.
ennyi erõvel minden elvetélt anya perelhetne ..... volt boncolás ? mik voltak az eredmények ? ha minden rendben volt és "egészséges" volt a gyerek akkor miért perelnéd a kórházat/orvost ? ha megszületik és pár nap múlva hal meg akkor is perelnél ? túlkép semmit sem írtál .....
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na akkor írok.... a következö volt én Ausztriában szültem a korházban.Január 21.én kinyiltam egy ujnyira és folyamatos fájásaim voltak de szartak rám adtak egy kupot hogy menyek haza mert februára vagyok kiírva ... mondtam hogy nagyon erösek a fájásaim és nem tudok meni erre azt mondták jöjek vissza ha már ugy fáj hogy beszélni se tudok...én február 5 re voltam kiírva... amikor végre azt modták februárban hogy befektetnek. vizesen 168-as vérnyomással... már késö volt mert a baba megfuladt a köldökzsinor miat. akkor már persze vigyeltek rám...az egészben az volt a szörnyü hogy január 21 és február 10 közöt nem nézték meg menyire nyiltam ki pedig folyamatossan mondtam, panaszkodtam, nehezen tudok írni eröl mert már 100 szor elmondtam...... olyan sok minden történt , rengeteget hibáztak.. de a dossziémba már nem volt bent se a vérnyomásom se az ödéma.....és nem lehet perelni én nem pénzt akarok én azt akarom hogy aki haza küldött 9.-én az álljon elém , és egyáltalán ne menjen több nö közelébe.
6. alul a baloldali mezõt pipálod és a figyelt kárdéseid cikkelyben megtalálod a kérdést 7. azért nem írt tulajdonképpen semmit, mert nem azokra kíváncsi, akiknek ennyi nem elég és szívesen belemásznának mélyebben, bár nem éltek át hasonlót, csak kibickednek. kizárólag azokra, akikkel történt hasonló. ami a részleteket illeti, hidd el, nekik egyelõre ennyi is elég lesz
Január 11-én ismeretlen okból megrepedt a magzatburok. 25 hetesen szültem meg a kislányom, aki a szülés után pár perccel meghalt. Meg sem foghattam. Csak egy pillanatra láttam. 3 hónap telt el, és ha megkérdik hogy vagyok, azt hazudom, hogy jól. Tegnapelõttre voltam kiírva vele. 34 éves vagyok, és elsõ baba lett volna. Talán az idõ segít. Nem tudom. Egyenlõre én is pokolian szenvedek. El sem tudom képzelni, hogy mit érezhetsz Te, aki végighordtad a babádat 9 hónapon át. Gondolom készen álltatok már a babaszobával is. A legpokolibb érzés, amikor egy édesanya baba nélkül megy ki a szülészetrõl. Apropó, hogy vártam az idei anyák napját. Hát... talán majd jövõre..

Mi történik ha a samsung galaxy s4 oldala elkopik? Mert ugy tudom hogy kopik az oldala

Ha elkopik az oldala akkor mit lehet teni ?kilehet cserélni?vagy csinálni vele valamit ? És hogy lehet megelõzni hogy kopjon az oldala?ja és az oldala az elõlaphoz tartozik?

Legjobb válasz: Hát nem tudom, nekem is S4-em van. Még mondjuk új, karácsonykor kaptam, de nem veszem észre, hogy kopna - szerencsére. Nagyon vigyázok is rá. Nem tudom, a garancia vajon kiterjed-e ilyesmire. Lehet amúgy rá biztosítást is kötni, és akkor bármi történik, azonnal kicserélik elvileg.

Hát nem tudom, nekem is S4-em van. Még mondjuk új, karácsonykor kaptam, de nem veszem észre, hogy kopna - szerencsére. Nagyon vigyázok is rá. Nem tudom, a garancia vajon kiterjed-e ilyesmire. Lehet amúgy rá biztosítást is kötni, és akkor bármi történik, azonnal kicserélik elvileg.
Garancia nem vonatkozik ilyenre. Biztosítást lehet kötni rá de vagy 2 ezer a havidíja és bármilyen javításnál vagy 20 ezer Ft az önrész. Szóval nem éri meg kopásra használni.
A kérdező hozzászólása: De mit lehet teni ha elkopik?
Ha minõséget akarsz akkor cseréld le egy Xperia Z-re. A Samsungnak mindig is vicc volt az anyaghasználata.


Semmi. A mostani szabályzás szerint 18 éven aluli személy 12 éves korúval is létesíthet, 18 éven felüli pedig 14 évet betöltöttel vagy idõsebbel.
Utolsó úgy kell nevelni a gyereket, hogy gyerekként ne akarjon nemi életet élni. Nem a törvénynek kell visszatartani hanem az erkölcsnek legalább.
semmi és semmi.
21.22 olvasd már el a törvényt, mielõtt felháborodsz...
23.30 fura hogy egy számodra ismeretlen
Valószínûleg az emberek értelmesebb része csúnyán néz rájuk.
ma 21:16 Ebben tökéletesen igazad van, de az sem árt, ha mondjuk egy férfi meg sem kísérli a csábítást, mert nem akar sittre kerülni.
ma 20:28 Hát ez marha jó! Még egy 14 éves is takony a szexhez, erre leviszik 12-re? Kiváló! Éljenek a pedofilok. Kösz libsik!
Az elsõt büntetik, a másikat nem. De miért nem saját korosztály? Sose értettem az ilyeneket..
milyen érzelmeket vált ki belöled. fura egy életed lehet
ma 05:06 Nekem legalább van életem! Csak az olyanok keserítik meg, mint amilyen te vagy. De látom felzaklatott a kommentem, mert szokásodhoz híven töröltetted. Megsúgom, nyugodtan cenzúráztathatsz, a lényegen nem változtat.
17.36 a szokásomhoz híven akkor tudnám töröltetni a kommented, ha egyáltalán tudnám hogy ki vagy. és tudom számodra hihetetlen, de másokat nem zaklat fel csak úgy egy komment. Sõt, ennél sokkal durvábbat mondok. Egy komment nem is képes az életemre hatást kifejteni. Nem tudom a tiédet hogyan keseríti az meg, ha egy ismeretlen ember nem ért veled egyet. Pedig hidd el, ilyenek azért akadnak szép számmal. A kommented meg nem én törlöm. Ugyanolyan user vagyok mint te, csak én le tudok írni akár több mondatot is, úgy hogy nem anyázom bennük.
"a szokásomhoz híven akkor tudnám töröltetni a kommented, ha egyáltalán tudnám hogy ki vagy" Ehhez nem kell tudnod, hogy ki vagyok, elég, ha jelented. Ez új, mi? "Nem tudom a tiédet hogyan keseríti az meg, ha egy ismeretlen ember nem ért veled egyet" Úgy keseríti meg, hogy látom, hogy minden mocskot, bûnözõt, szennyet a védelmébe vesz. "Pedig hidd el, ilyenek azért akadnak szép számmal." Elég szomorú, hogy vannak még rajtad kívül páran olyanok, mint te. "A kommented meg nem én törlöm. Ugyanolyan user vagyok mint te" Azt írtam törölTETTED. "csak én le tudok írni akár több mondatot is, úgy hogy nem anyázom bennük." 1. Hol anyáztam? 2. Úgy viszont nem tudsz leírni több mondatot, hogy a mondatokat lezáró pontok után a következõ mondatot már nagy kezdõbetûvel írd.
"2. Úgy viszont nem tudsz leírni több mondatot, hogy a mondatokat lezáró pontok után a következõ mondatot már nagy kezdõbetûvel írd." ez egy olyan ütõs érv, hogy fel is adtam. nyertél.

Hetek óta nincs olyan híradás, hogy ne legyen olyan hír, hogy meghalt egy pici gyerek. Miért van ez? Mi történik? Hol a magyar egészségügy?

Legjobb válasz: Õszintén megvallva, ezért sem szeretek nézni híradót, mert nincs olyan nap, hogy jó híreket mondanának, mindig történik baleset, lelõnek valakit, meghal egy baba stb....de hát ez a valóság...vagy nem?

Õszintén megvallva, ezért sem szeretek nézni híradót, mert nincs olyan nap, hogy jó híreket mondanának, mindig történik baleset, lelõnek valakit, meghal egy baba stb....de hát ez a valóság...vagy nem?
A párom már megy is ki a szobából, amikor hallja, hogy ilyen hír következik. Két és fél éves a kisfiunk, egyszerûen lehetetlen nem átérezni a szülõk fájdalmát. A legutóbbi eset háborított fel a legmélyebben, amikor a hároméves fiúra rádõlt a szekrény. Azért volt nevelõotthonban, mert a szüleinek átmenetileg nem volt hol lakni. Nem voltak rossz szülõk, csak szegények... GAZDASÁGI okokból! Miközben elméletileg egyetlen gyereket sem lenne szabad elszakítani a szüleitõl gazdasági okok miatt!!! És erre az történt, ami történt, és a szülõk nem tehettek semmit. Hihetetlen, hogy létezik ilyesmi.
Utolsó! És ha azt a pénzt amit az intézmény kap a gyerekre, odaadnák a szülõnek, akkor nem kellene ott lennie... :S
A másik dolog, ami felháborít, hogy egy-egy ilyen hír után a következõ másodpercben már olyan természetességgel képesek a celebek mûmelleirõl, realityhulladékról, meg ehhez hasonlókról beszélni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne mindez. Hatásvadász mocsok a média, úgy manipulál az ember érzéseivel, ahogy éppen jónak látja.
Szia! Én se szívesen nézek már híradót, mert tényleg minden napra jut valami borzalom. Beleszakad a szívem ahogy bámul bele a kamerába ártatlan szemeivel a baba, és tudom, hogy már nem él.:-((( Nem értem miért kell ilyen "híreket" közölni.
8.48-as vagyok. Hát, igen..hírhajhászás megy, egyik csatorna túl szeretne tenni a másikon a rémségekben..Fõleg a Szellõ István által interpretált hírek: olyan teátrálisak..a híradó végén azért mondanak be valami állatkerti cuki hírt, hogy megnyugtassák a kedélyeket..
Szerintem ezekre van kihegyezõdve a média hiszen erre mindenki felkapja a fejét, szörnyûlködik rajta (az is akinek nincs gyereke) és korábban is történtek ilyenek, csak nem ez volt elõtérbe tolva. Persze borzasztó meg szörnyû dolgok ezek, de én kicsit hatásvadásznak érzem a híradót amikor a beharangozóban kiemelik h miért halt meg egy újabb gyerek stb...Olyan mint a Blikk magazin címlapját olvasnám...és nem tudom, valahogy én nem ezt várnám a híradótól..de lehet csak én vagyok begyöpösödött...:(
Engem is rosszul érintett mindig, ha ilyen híreket hallottam, de mióta anya vagyok, nem bírom megállni sírás nélkül. A szívem szakad bele. Egyébként sajnos mindennapos dolgok, balesetek ezek, csak most felkapta a média, úgy, ahogy a gázolásokat is. Ahol lakok, itt is történt egy halálos cserbenhagyásos gázolás, még az autót is eltüntette az illetõ, mégse volt a hírekben, pedig oda való lett volna. Sõt olyan is volt (régen), hogy egy nõ megszülte a gyerekét, és a kukába dobta!!! Ez se volt benne.
Utálom nézni a híradót!! Borzalmas anyaként nézni más szülõ fájdalmát..viszont sajnos sok baleset szülõi hanyagságon múlik..ez szomorú. na, nem azt mondom, szerencsétlen véletlenek mindig vannak, de sok kisgyerek issza meg a levét a szülõk éretlenségének, érdektelenségének. (bár, ezek a szülõk sem érdemelnék meg ezt a fájdalmat).. A gyermekotthonos dologról csak annyit, hogy személyesen ismerem ennek a gyermekotthonnak a nevelõit, így a történeteit is: jelen esetben nem ítélkeznék a szülõkön; de elég kemény történetek, sorsok vannak ott.. általában nem(csak) a pénzhiány miatt kerülnek oda a gyerekek.
Én sem nézek híradót, mert a politikai szemétre, hazugságra nem vagyok kíváncsi, az ilyen gyerekeket pedig nagyon-nagyon sajnálom! De olvasok sok-sok híreket a neten, mert ott magam válogathatom ki, hogy mire kattintok rá, mi érdekel, és nem érzem magam azért olyan tájékozatlannak a világgal szemben most, hogy a 3, 5 hósommal itthon vagyok.

1. Tegyél egy kistányéron egymásra három kockacukrot. Önts a tányérba egy-két milliliter kávét vagy gyümölcslét! Mi történik? Hogyan tudnád elérni, hogy a legfelsõ kockacukornál ne jöjjön létre ez a jelenség? Mit modellez ez a kísérlet?

Sziasztok! Kérlek segítsetek nekem a fizika házimban, mert nem nagyon tudom megcsinálni!

Legjobb válasz: Kávéd nincs vagy kockacukrod ? :) Az történik, hogy mind3 cukor magába szivja a kávét. A legfelsõ akkor nem szívná magába, ha valami szigetelõanyaggal elszigeteled a többitõl, vagy átitadod valami sûrû (mondjuk olaj, sûrû szirup) cuccal. A kísérlet a kapilláris csövek jelenséget modellezi (szerintem)

Kávéd nincs vagy kockacukrod ? :) Az történik, hogy mind3 cukor magába szivja a kávét. A legfelsõ akkor nem szívná magába, ha valami szigetelõanyaggal elszigeteled a többitõl, vagy átitadod valami sûrû (mondjuk olaj, sûrû szirup) cuccal. A kísérlet a kapilláris csövek jelenséget modellezi (szerintem)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi történik akkor, ha a bírót lefizetik, tehát bundáznak, de meccs közben a játékvezető megsérül, ezért a 4. bíró fogja a sípot fújni, aki természetesen nem is sejti, hogy mi történt és a bundázók szempontjából kedvezőtlen eredmény alakul ki?

Legjobb válasz: Csak az a baj, hogy egy bundázott meccsen nem csak a bundázásra szánt összeg forog kockán, hanem nagyon sok olyan pénz, amelyet ezzel forgatnak meg. Márpedig ha a meccs úszik, a bundázó bukja az összes fogadott pénzét, hiszen õ pont másik eredményre "tippelt". Vagyis én nem lennék a helyében. Itt nem 1000 Ft-os tippmixekrõl van szó...

Csak az a baj, hogy egy bundázott meccsen nem csak a bundázásra szánt összeg forog kockán, hanem nagyon sok olyan pénz, amelyet ezzel forgatnak meg. Márpedig ha a meccs úszik, a bundázó bukja az összes fogadott pénzét, hiszen õ pont másik eredményre "tippelt". Vagyis én nem lennék a helyében. Itt nem 1000 Ft-os tippmixekrõl van szó...
az hogy akit megbundáztak bírót annak haza fele lesz egy csúnya balesete én speciel eltörném min kettõ lábát de lehet még a kezeit is
Ez nem csak a bíróval, hanem bármelyik játékossal elõfordul. Maffia válogatja, mi történik, szerintem minimum elvárják tõle, hogy a neki fizetett összeget adja vissza, és lehet, hogy pár meccsel "ingyen" is tartozni fog.
Ha én lennék a helyében, visszautasítanám sõt jelenteném, hogy meg akartak kenni...

Hogy van németül a következő mondatok? Szia, mi van veled? Hallom h Ausztriában mi történik, hogy nyáron havazik.

Legjobb válasz: Hallo, was ist mit dir los? Ich hab gehört, was in Österreich passiert, dass es im Sommer schneit.

Hallo, was ist mit dir los? Ich hab gehört, was in Österreich passiert, dass es im Sommer schneit.
*was ist los mit dir? A helyes szórend. ;-)

Mi történt ma a 3-as metró vonalán? Elment egy utasokat nem szállító metró, aztán a következőn annyian voltak, hogy minden megállóban bemondták, hogy siessenek a ki és beszállással.17 óra körül történt, Kőbánya felé.

Legjobb válasz: én azt hittem a fingom volt a ludas, de azt hiszem az elsõ válaszol logikusabb. Egyébként hibás szerelvényt mellékvágányon tárolnak. Ez sûrûn van is és csak üzemzárás után viszik ki szerelni a fehér útra (ha kell)

én azt hittem a fingom volt a ludas, de azt hiszem az elsõ válaszol logikusabb. Egyébként hibás szerelvényt mellékvágányon tárolnak. Ez sûrûn van is és csak üzemzárás után viszik ki szerelni a fehér útra (ha kell)
ugyan nem voltam ott, de gondolom megint lerohadt az egyik szerelveny. öregek ezek már, réges rég megszolgáltak. minden bajuk van és szokás szerint csere alkatrész nem nagyon van. ajtóhibás szerelvény pl nem közlekedhet, de simán lehetett baj a fékkel is... a szerelvény végig kell vinni a vonalon, mert nem tudják hol "letenni", csak a végállomáson.
elvben ja, csak a mellékvágányon meg sok esetben az a tartalék szerelvény áll, amit ilyenkor hirtelen be tudnak vetni az elromlott helyett :) illetve ha baleset miatt esetleg le kell zárni a metró egyik felét akkor is be szokták állítani a tárolón levõ szerelvényeket...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!