Találatok a következő kifejezésre: Mi történt Született (15 db)

Mi történik 2010 januártól azzal aki III. fokozatú rokkant nyugdíjas jelenleg, és l954-ben született? Semmit nem értek!

Értesítenek hivatalosan valamir?l vagy tényleg önként kell felülvizsgálatra jelentkezni?

Legjobb válasz: Addig amíg nem kapsz értesítést a felülvizsgálat idõpontjáról, semmi "nem történik" - Neked nem kell "jelentkezned" :) Konkrétan még mit szeretnél "érteni" ?

Addig amíg nem kapsz értesítést a felülvizsgálat idõpontjáról, semmi "nem történik" - Neked nem kell "jelentkezned" :) Konkrétan még mit szeretnél "érteni" ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszát! Még a korhatárokat nem értem, mert azt is hallottam, hogy öt évvel az öregségi ny. elõtt lévõkre már nem fog vonatkozni, de azt viszont most megváltoztatták ! Én l954.es vagyok.
Én úgy tudom, hogy .. aki III. csoportba tartozik, azoknak januártól március 31-ig bezárólag önként kérniük kell a felülvizsgálatukat. Aki ezt nem teszi, annak május 1-tõl autómatikusan megszüntetik a rokkantnyugdíját.
Szerintem hamarosan megjelenik majd az ONYF honlapján a tájékoztató, mint ahogy a többi nyugdíjjal kapcsolatos törvény módosításáról is, majd itt olvashatod: http://www.onyf.hu/
Elsõ vagyok. Egyelõre nem tudok arról, hogy elfogadták volna azt a törvényjavaslatot mely szerint önként kellene jelentkezni felülvizsgálatra. A felülvizsgálatot egyébként is a Nyugdíjbiztosító kezdeményezi az OORSZI-nál és az onnan kapott idõpont alapján értesíti a beteget a felülvizsgálat idõpontjáról, de telefonon is elmondják mindezt a lakóhely szerint illetékes Nyugdíjbiztosítónál. Aki 1954-ben született, annál a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatás a betöltött 63 évet követõ 183. nap, és rendelkeznie kell legalább 20 év szolgálati idõvel. Elõrehozott öregségi nyugdíjra csak az az 1952-ben és 1953-ban született nõ jogosult, aki betöltötte az 59. évét, és rendelkezik legalább 40 év szolgálati idõvel, ill. az az 1950-ben született férfi, aki betöltötte a 60 évet, és rendelkezik 40 év szolg. idõvel. Amennyiben csak 37 év szolg. ideje van, csökkentett összegû elõrehozott nyugdíjra jogosult, amely azért is meggondolandó, mert a nyugdíjkorhatár betöltésekor sem emelkedik az összeg a tényleges nyugdíj összegére sajnos. Egyébként valóban érdemes fölnézni az ONYF. honlapjára tájékozódásképpen. (www.onyf.hu)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, segítséget!

A Született Feleségekben Gabynak elvileg 2 lánya van, de a 6-7évadban már csak egy van akivel foglalkozik s mondja neki, hogy te vagy az egyetlenem. Mi történt a másik lánnyal?

Pedig egy részt sem hagytam ki... :S

Legjobb válasz: igen , ez mar nekem is feltunt , fogalmam sincs mi tortenik de szerintem valamit elszurtak

igen , ez mar nekem is feltunt , fogalmam sincs mi tortenik de szerintem valamit elszurtak
Melyik maradt? A Juanita? Erre majd én is odafigyelek.
ez egy nagyon jó kérdés, már én is gondolkoztam ezen, remélem valaki tudja a választ!
Én a 6. évadban nem vettem ezt észre, de ajánlom a filmkatalogus.hu-t, érdekes dolgok lesznek.:) (nem akartam spoilerezni.)
A kérdező hozzászólása: Én már a 7. évadot nézem és ott volt egy rész amibõl hiányoltam a másik lányt, de volt egy jelenet amiben az volt, hogy Juanita játszik a kishugával. Úgyhogy valószínüleg csak kevesebbet szerepel. Nem maradtam le semmirõl, bocs a pánikért... :)
Kiderül a 6. évad végén, hogy a kórházban egy nõvér kicserélt 7 éve két csecsemõt. Ezt megtudják Gabyék, és Carlos ellenzésére Gaby kinyomoztatja, hogy ki az igazi lánya. Szóval, Juanita is ott van ugyanúgy meg a kisebbik is, csak Gaby inkább az igazi lányával foglalkozik, õt akarja megismerni, ezért szorul a háttérbe a másik kettõ.
Az elõzõ vagyok... kicsit hülyén fogalmaztam. Szóval azt tudják meg, hogy az õ lányuk lett kicserélve egy másikkal.
igen Juanita nem az õ lányuk

Mi lesz a várható öröklés? Édesapám (fő pénzkereső) elvett egy nőt, akinek van egy előző házasságban született gyermeke. Nekem van egy édestestvérem. Mi történik, ha az új feleség hal meg előbb, és mi, ha édesapám.

Legjobb válasz: Az számít, hogy mit birtokoltak házasságkötés pillanatában. Ha apádnak volt félretett 10 millája, egy BMWje meg egy háza, akkor ezeket Te és a testvéred fogja örökölni. Ha nem volt semmilye, akkor az azóta megszerzett javak közösek, tehát az 50%-a megy a nõnek, 25%a neked, 25% testvérednek.

Az számít, hogy mit birtokoltak házasságkötés pillanatában. Ha apádnak volt félretett 10 millája, egy BMWje meg egy háza, akkor ezeket Te és a testvéred fogja örökölni. Ha nem volt semmilye, akkor az azóta megszerzett javak közösek, tehát az 50%-a megy a nõnek, 25%a neked, 25% testvérednek.
Legyen 200 a kozos vagyonuk, igy apadnak es a felesegenek is van 100-100. Ha apad meghal es nincs vegrendelet, akkor te es a testvered oroklitek az o 100at, tehat 50 neked, 50 a testverednek. A felesegnek az ingatlan utan lesz haszonelvezeti joga. Ha a feleseg hal meg, akkor az o 100at a gyereke orokli, apadnak lesz haszonelvezeti joga az ingatlanon.
Ha Apukád hal meg elõbb akkor pl meg öröklitek a lakást % arányba amibe addig amíg a felesége él, nem tehetek semmit mert özvegyi haszonélvezeti jog haláláig megilleti és a haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog.
Pont most fog a törvény változni, fél füllel hallottam a tévében, és az ilyen új feleségeket részesíti elõnyben, tehát nem csak a haszonélvezet lesz az övék, hanem ténylegesen örökölnek is. Így lehet, hogy még a mostohatestvér is örökölni fog!
én is így hallottam, a feleség is annyit örököl, mint egy gyermeke az örökhagyónak jelen esetben 1/3-ad részt!
Most lépett hatályba az új törvény. A haszonélvezet csak a közösen használt ingatlanra terjed ki, viszont a házastárs a gyerekekkel egyenlõ arányban örököl.
A kérdező hozzászólása: Apuka halála után tehát az új feleség is örököl 1/4-et, a mostohatestvér is 1/4-et, és a két édestestvér is 1/4-et, 1/4-et? A mostohaanyuka halála után az õ 1/4 részét a mostohatestvér örökli, így tulajdonképpen a mostohatestvér összességében többet örököl (1/2 részt) mint a két édestestvér külön-külön? Hm...
1880 körül, ha jól emlékszem.

Mi történt tegnap a Született Feleségekben?

Legjobb válasz: SPOILER! Karl meghalt, Orson lehet lebénul, aki Angie-t be akarta árulni csaj, az is meghalt, Lynette egyik babáját megoperálták de végül meghalt(a baba). Amúgy mindenki elgondolkodott, hogy mi lenne/lett volna ha.... és ebbõl voltak rövid történetek.

SPOILER! Karl meghalt, Orson lehet lebénul, aki Angie-t be akarta árulni csaj, az is meghalt, Lynette egyik babáját megoperálták de végül meghalt(a baba). Amúgy mindenki elgondolkodott, hogy mi lenne/lett volna ha.... és ebbõl voltak rövid történetek.
igen-igen :D az volt amit az elsõ mondott :) egyébként szerintem uncsi meg jó volt egyszerre :D

A most szerdai Született feleségekben mi történt a reklám után? Onnantól nem láttam.

Legjobb válasz: Dave nem ölte meg M.J.-t,odaképzelte a kislányát a hátsó ülésre,és nem tudta megtenni.:O Börtönbe került. Mike és Susan csókolóztak.

Dave nem ölte meg M.J.-t, odaképzelte a kislányát a hátsó ülésre, és nem tudta megtenni.:O Börtönbe került. Mike és Susan csókolóztak.

SZÜLETETT FELESÉGEK: Ki volt, és mi történt azzal a pasival akit Susan-ék megöltek? Hogy? Miért?

...mert így kicsit érhetetlen...:)

Legjobb válasz: Gabinak a mostohaapja. és azt hiszem azért mert mindig zaklatta a Gabit feltéve ha erre a gyilkosságra gondolsz amiröl közösen hallgatnak :D

Gabinak a mostohaapja. és azt hiszem azért mert mindig zaklatta a Gabit feltéve ha erre a gyilkosságra gondolsz amiröl közösen hallgatnak :D
Igen Gabi a mostohaapja , kis korába molesztálta õ meg a városba ahol élt el árulta ezeket a dolgokat ezért a csávó megkereste hogy kérdõre vonja vagy miért oszt össze kaptak Carlos meg megölte :D
A kérdező hozzászólása: áh köszi... így már érthetõ... egy két részt/évadot nem néztem csak néhány részt és így kicsit homályos...:) ) Ja, azt sem tudtam h Carlos ölte meg... NEM lehetne valahol megnázni? Nemt tudtok linket? :)

Mi történik egy 33. hétre született babával?

Sziasztok, a n?vérem férje most hívott hogy mennek szülni, de mindössze még csak a 33.hétben jár. Aggódom értük. Milyen esélyei lesznek a külvilági életre a picinek? És lehet valami maradandó károsodása? Mikor jöhetnek majd haza? El?re is köszönöm a válaszokat, és a tapasztalatokat is szívesen elfogadom.

Legjobb válasz: Köszönöm hogy írtatok, az II. Sote-ra vitték õket, most beszéltem a sógorommal, a szülést egyenlõre vissza tudták tartani, uh szerint a becsült súlya 2300 g, azt mondják hogy ha megszületne a napokban, nem állna fenn nagy probléma. Egy kicsit megnyugodtam. :)

A kérdező hozzászólása: Remélem hogy itt minden rendben lesz, sajnos megesik, de azért vannak kivételek, sajnálom azt a kislányt :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok, az II. Sote-ra vitték õket, most beszéltem a sógorommal, a szülést egyenlõre vissza tudták tartani, uh szerint a becsült súlya 2300 g, azt mondják hogy ha megszületne a napokban, nem állna fenn nagy probléma. Egy kicsit megnyugodtam. :)
Nem szeretnélek ijesztgetni, de van egy ismerõsöm, akinek a kislánya 33. héten született. Minden rendben volt vele elõször a súlyával sem volt semmi baj. Majd a 2. napom kapott egy agyvérzést, az orvosok nem tudják mitõl. Azóta 7 éves a kislány és még mindig pelusos, tolókocsis, stb.
Barátnõm kislánya született 33hétre 1820g-al 2003-ban.Egy hónapot voltak kórházba még el nem érte 2500g-ot.Gyönyörû egészséges 9 éves nagylány semmilyen problémája nem lett most végzett a 3. osztállyal és mind végig osztályelsõ a suliban makk egészséges.
Barátnõm babája is 33 hetesen született meg, azóta már 5 éves nagylány, teljesen egészséges!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok, és gratula nektek is. Megnyugodtam :)
Nagy a valószínûsége, hogy nem lesz baja. Ha vissza tudják tartani, akkor még hetekig bent tartják, ha betölti a 36. hetet és akkor újra beindul a szülés, akkor már nem tartják vissza. Nekem 34 hetesen indult be, pár napig eltartott, hogy visszatartsák, majd 36 hetesen hazaengedtek, aznap vissza kellett menni éjjel, mert felment a vérnyomásom. Másnap megszültem, 3300g és 51 cm lett a kisfiam. Nagyon besárgult, de azon kívül nem lett semmi baja! 34+5hkm
Semmi baja nem lesz már!Bnõm is 32.hétre szült, 11 nap után hazamehettek, annyi volt h besárgult a baba.
A kérdező hozzászólása: Ez megnyugtató....köszönöm szépen, remélem tényleg ilyen jók az esélyei :/
Amíg el nem éri a 2500 grammot, addig tutira kórházban lesznek, az elején inkubátor, és ha megfelelõ mennyiségû tápszert/tejcit fogyaszt és a dokik szerint rendben van, akkor hazamehetnek. Az esélyei jók, biztosan olyan kórházban lesznek, ahol PIC van, 33 hetes babának kell, azt elõre nem lehet tudni lesz-e károsodása, mivel egyenlõre azt sem tudni, miért indult el hamarabb a szülés, mennyire elõrehaladott és vissza tudják-e tartani. Írj, ha valamit tudsz, melyik kórházba mentek? 39+4 hkm
Miást megtudsz valamit írj ide!!!OK????1-es vagyok
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hogy válaszoltál, jó lenne már hírt kapni róluk, nagyon aggódom értük. Remélem hogy igazad van, és minden rendben. :)
ne aggódj, nem lesz semmi baj!! sajnos már találkoztam olyan anyukával, aki 33 hétre szült és nem élte túl a babája, de szerintem ott más is állt a dolog hátterében, nem csak a születési idõ! egy barátnõm viszont 32 hétre szült, most egy éves a makk egészséges kisfia! :) velük is minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek is, elõbb beszéltem a sógorommal, minden a legnagyobb rendben, a szülés folyamatát sikerült leállítani, :)

Mi történt a született feleségek utolsó részében?

Valaki tudja hogy a 8 évad végén mi történt az esküv? után

Legjobb válasz: Hát igen...én is láttam az utolsó részt,de én is csak annyit amennyit te láttál belõle.René-rõl valahogy megfeledkeztek....

Hát igen...én is láttam az utolsó részt, de én is csak annyit amennyit te láttál belõle.René-rõl valahogy megfeledkeztek....

Mi történik a Született Feleségek 8. évad 6. részében?

SPOILER!! Elkezdtem nézni, de mikor Carlosnak megjelent Alejandro az ajtóban, annyira megijedtem, h nem merem tovább.. :D Ha vki tudja, mi történik még az epizód végéig, írja már le légyszi, olvasni kevésbé rémiszt?. :D Köszii

Legjobb válasz: nyugii . :D nem az Alejandro volt. :D nézd csak meg semmi ijesztõ nem volt benne utána... :D

nyugii . :D nem az Alejandro volt. :D nézd csak meg semmi ijesztõ nem volt benne utána... :D
úristen, ez komoly? ne szórakozzál már, nézd végig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!