Találatok a következő kifejezésre: Mi történne ha egy napig (9 db)

Mi történne, ha egy kis macskának proteint kezdenék adagolni? Fehérjére gondolok, napi 20gre.

Csak elméleti szinten kérdezem mindezt, mielőtt elkezdenétek mindenféle jelzővel ellátni

Mi történne akkor, ha egy napig senki nem halna meg?

És utánna nem is pótlódna másnap. Hanem ugyan ugy menne minden tovább. Csak egy nap kimaradna a halálokb?l. Akkor milenne? nagyon sokan lennénk? egyáltalán érezhet? lenne a változás?

Legjobb válasz: valószínüleg egy kicsit érezhetõ lenne... sokan lennénk. egy nap alatt is rengeteg ember hal meg.

valószínüleg egy kicsit érezhetõ lenne... sokan lennénk. egy nap alatt is rengeteg ember hal meg.
sírásók szabadságra mennének
Olyan nagy változás sztem nem történne, mivel csak 1napról van szó.
155ezer ember hal meg naponta. ez 2005ös adat.
globális felmelegedés

Mi történne ha nem lenne egy napig internet?

Azontúl, hogy néhány ember öngyilkos lenne, mert nem facebookozhat, milyen valódi problémák lennének?

Legjobb válasz: 9 hónap múlva megtudnád:)

9 hónap múlva megtudnád:)
Lehet letolnám a füvet az udvaron. Nem azt, a másikat.
mondjuk egy dolgot kihagytam a számításból: ha egy iphez, több domain név társul... az már lehet problémásabb
a hvg-s cikkre reagálva: én azért nem nevezném az internet összeomlásának ha a névszerver leállna.. max csak azok maradnának akik ismerik az oldalak ip címeit :D de ettõl még maga az internet nem állna le! (vagy félreértettem valamit?)
Kidobnám a laptopot meg a tabot mivel hasztalanná válnának. :D
újraindítanák. [link] Nem tudnám meg , hogy késik a vonat... Nagyobb szerepet kapna a nyomtatott média és ennek következménye hogy beindulna a csepeli papírgyár :D röviden semmi nélkülözhetetlen dolog nem történne számomra, de a tõzsde sok mindent befolyásol...
NEM vagyok közgazdász de szerintem ujabb válság törne ki mert nem mûködnének az ebankok. Óriási lenne a bûnözés mert nem jut el a hír idõben a megfelelõ helyre.
Az emberek, olyan undorító, erkölcstelen és elfogadhatatlan dolgokra fordítanák a szabadidejüket mint a sétálás vagy a személyes találkozó, de még az is lehet, hogy elmennének kávézni vagy teázni. FERTÕ!
2000 elõtt is megvoltunk nélküle :-)
De ettõl nem kell félni. Amíg van áram addig van internet.


Lányok, mi a véleményetek arról, ha egy nap ilyen történne veletek?

Azt szeretném megkérdezni, elsősorban a 20-27 éves korosztálytól, hogy ha mondjuk a Városligetben ültök szép napsütésben a füvön, és odamenne hozzátok egy fiú, és azt kérdezné: "Szia, megengeded, hogy ide üljek melléd beszélgetni? :)" Akkor mit szólnátok hozzá, örülnétek, vagy teljes mértékben zavarónak éreznétek? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 27/F

A kérdező hozzászólása: 27/F
A kérdező hozzászólása: Értelek elõttem szóló. De nincsen más ötletem, hogyan lehetne másképpen ismerkedni. monitor mögött biztos nem, ezt így vélem. Köszönöm a választ.
Én ugyan nem járok a ligetbe, de jó idõben rendszeresen ülök kint a szabadban, és többnyire egyedül, csak a béke miatt. Az, hogy leállok-e attól függ, hogy gázos alaknak tûnik-e az illetõ. Ha nem ijesztõ, nem látszik zakkantnak vagy kétségbeesettnek, csupán egy átlag srácnak, aki ugyanúgy levegõzik, mint bárki, akkor nem félnék beszélgetni vele. De azt jobb, ha tudod, hogy a többség furcsálni fogja, mert gyakoribb, hogy zaklatják az embert. Ha képes vagy ezt a félelmet elaltatni, akkor nyert ügyed van. (kicsit hosszú lett, bocsi) 23/L
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm Neked is a választ :)
Szia! Szerintem nyugodtan menj oda, én nagyon örülnék neki! :) Bárkivel szívesen elbeszélgetnék így, legfeljebb a végén nem adnám oda a telefonszámomat, ha nem volt szimpi a srác... :) Nem veszíthetsz semmit, legfeljebb azt mondják a lányok, hogy "bocs, nem", de biztos találsz olyat, aki örülne neki. :) 22/L
A kérdező hozzászólása: Az én elgondolásom szerint ha egyedül ül egy lány, mondjuk olvas, akkor elképzelhetõ, hogy a közösség miatt megy ki oda pihenni, és esetleg nem azért mert a barátja épp nem ér rá. Vagy nem tudom, de oda megyek szívesen, legfeljebb azt mondja bocs..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! :)
Én is örülnék neki ha szingli lennék :)
Ha nem lenne párkapcsolatom, akkor örülnék neki :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kedves Tõled :)
Én teljesen egyetértek veled kérdezõ söt még örülök is annak hogy ennyire bátor vagy. Tény és valo hogy Te legalább teszel valamit a párkapcsolatért. Én drukkolok neked. :)
Akkor én nagyon örülnék! Szívesen elbeszélgetek bárkivel!:)
A kérdező hozzászólása: Teljesen illedelmes és mosolygós személyiséggel gondolok. " szerintem ha egy nõ egy közösségi helyen egyedül ül annak oka van. :) " Nos, igen. Lehet olyan oka is, hogy várja a barátját. De ezt az ember nem tudhatja, de viszont a monitor mögött ülni sem jobb. De most komolyan, lányok, ha mondjuk egyedülállóak vagytok. Akkor? :) (köszönöm a válaszokat)
Ja, a pasiját várja.:)
szerintem ha egy nõ egy közösségi helyen egyedül ül annak oka van. :)
Szerintem én örülnék neki, ha tetszene a fiú elsõ ránézésre, és nem tûnne valamilyen veszélyes perverznek.

Ha egy nap nem történne semmi, mit mondanák be a HÍRADÓ-ban? :D

Legjobb válasz: Nyomnák a reklámokat... :D

Nyomnák a reklámokat... :D
Azt, hogy kitört a világbéke:) Amennyire szeretnek ferdíteni:)
Szerintem ebben a videóban nem nincs új hír, csak vmi hiba történt. Mert nem kerültek be a rendszerbe amit mondaniuk kellene.. Mert a mindig vannak hírek, mert ha hazánkban nem, akkor a külföldi eseményeket vetítik. Vagy beletesznek ilyen "megszületett a pesti állatkertben a nemtommilyen tigriss..." -ilyenekkel egészítik ki..
Hogy ma miért nem történt semmi. :DD
Volt már ilyen.Ezt mondta a mûsorvezetõ-Nincs influenza járvány.- Egy évig ezen nevetünk, mert elõtte meg két hónapig paráztaták a vírussal az embereket minden este.
A kérdező hozzászólása: Ez a videó igazi, vagy csak megjátszották?
Valamit kitalálnának biztos...
Hát addig énsem tudtam, amíg néhányéve berakták, hogy az indonéz nagykövet nyolcadik unokatestvére huszadrangú barátjának a felesége elesett. Ezegy ilyen köbö 5 perces bevágás volt, hogy õ tegnap bizony megbotlott és elesett. Hát jóvan...:D
Mindig történik valami amit fel tudnak fújni és minimum fél órát tudnak beszélni arról + ha nem igy lenne hazudnának valamit (ja bocs most is ezt teszik)
Ha tényleg semmi hírértékû dolog sem történne, meghívnának egy csomó szakértõt, akik fél óráig elemezgetnék, hogy miért is nem történt aznap semmi. :D

Mi volna ha nem tudnék pislogni egy napig, mi történne a szememmel?

Legjobb válasz: egy napig még semmi komolyabb nem történne, azon kívül, hogy kissé begyulladna a szemed. a pislogásnak komoly élettani funkciója van - egyszerûen szólva úgy lehet tekinteni, mint egy eljárás, amely "keni" a szemgolyót. a pislogás során a szemgolyó folyamatosan nedves lesz, ez mintegy védõréteget képez annak a felületén, amely megóvja az apró sérülésektõl és távoltartja a kórokozókat. van olyan -nagyon ritka- betegség, amikor a pislogási reflex hiányzik, ilyenkor szemcseppekkel kell a pislogás hatását pótolni. (a pislogásnak van még egy funkciója: mivel a szervezet leggyorsabb reflexe a pislogás, képes a szemhéj a másodperc ezred része alatt záródni, ezzel megóvni a mechanikai sérülésektõl a szemgolyót)

egy napig még semmi komolyabb nem történne, azon kívül, hogy kissé begyulladna a szemed. a pislogásnak komoly élettani funkciója van - egyszerûen szólva úgy lehet tekinteni, mint egy eljárás, amely "keni" a szemgolyót. a pislogás során a szemgolyó folyamatosan nedves lesz, ez mintegy védõréteget képez annak a felületén, amely megóvja az apró sérülésektõl és távoltartja a kórokozókat. van olyan -nagyon ritka- betegség, amikor a pislogási reflex hiányzik, ilyenkor szemcseppekkel kell a pislogás hatását pótolni. (a pislogásnak van még egy funkciója: mivel a szervezet leggyorsabb reflexe a pislogás, képes a szemhéj a másodperc ezred része alatt záródni, ezzel megóvni a mechanikai sérülésektõl a szemgolyót)
nem becsukni nem tudja a szemét, hanem a pislogási reflexe hiányzik.
Biztos láttál már olyan embereket akik ilyen bazi nagyot pislognak mintha valaki az öklét dobná oda.....na az lehet hogy pont ilyen betegségben szenved....vagy csak belement valami a szemébe..:)
Kiszáradna a szemed felülete, ami égõ érzést, szaruhártya- károsodást, felülfertõzõdést(a szövõdmények vakságot is eredményezhetnének) okozna.
A kérdező hozzászólása: És aki ebben a ritka betegségban szenved, az nyitott szemmel alszik, tud így aludni? Vagy valamilyen formában pihenni?
Qrva fáradt leszel...

Mi történne egy normál nem energiatakarékos 230V 60W-os izzóval ha napokig folyamatosan be lenne kapcsolva?

Meddig bírná kb tönkremenetel nélkül? Túlmelegedne és kidurranna mert nincs h?tés? Vagy csak egyszer?en kiégne??

Legjobb válasz: Egy darabig valószínûleg semmi azon kívül, hogy világítana. Egy hagyományos izzónak is kb. 1-2 ezer óra az élettartama és ezt valószínûleg folyamatos üzem mellett könnyebben megközelíti, mint amikor állandóan kapcsolgatva van. Túlmelegedni szerintem nem tud. Gondolom ha eléri az üzemideje végét, akkor kiégne.

Egy darabig valószínûleg semmi azon kívül, hogy világítana. Egy hagyományos izzónak is kb. 1-2 ezer óra az élettartama és ezt valószínûleg folyamatos üzem mellett könnyebben megközelíti, mint amikor állandóan kapcsolgatva van. Túlmelegedni szerintem nem tud. Gondolom ha eléri az üzemideje végét, akkor kiégne.
A hagyományos, wolframszálas izzó - amint a mellékelt példa is mutatja - gyakorlatilag végtelen élettartamú, ha folyamatosan be van kapcsolva. Úgy tervezték, hogy - megfelelõ lámpatest használata mellett - folyamatos üzemben ne melegedhessen túl, meglegyen a kellõ hûtése. Általában a ki- és bekapcsolás szokta tönkrevágni õket, mert a hideg ellenállása kisebb, mint a meleg, ezért amíg be nem melegszik, túl nagy áramerõsség folyik rajta, illetve a foglalat és a bura hõtágulása miatt keletkezõ mechanikai feszültség szélsõséges esetben elválaszthatja egymástól a két alkatrészt, ekkor a bura belsejében található védõ atmoszféra megszûnik, az izzószál villámgyorsan elpárolog.
Nagyon sokáig bírná. Az izzónak nem kell hûtés, nem termel annyi hõt, hogy baja lenne. Gondolj csak bele a liftbe égõ égõkre azok heteken, sõt éveken át égnek minden gond nélkül. Egy idõ után tönkre megy a wolfram szál, de addig (ha minõségi égõ persze, egy budgetes égõ nem biztos, hogy sokáig bírja, de az sem kizárt) De amúgy évekig gond nélkül éghet. De amúgy az energiatakarékos sem strapabíróbb, (kivéve ha folyamatosan égetjük, akkor gazdaságosabb tényleg), viszont ott, ahol folyamatosan föl-le kapcsolgatjuk, a normál izzó jobb, és energiatakarékosabb is. Isten tudja, miért sulykolják az ember fejébe, hogy energiatakarékos égõ kell, mert sok helyre pont, hogy növeli a fogyasztást.

Ha egy 8 napon túl gyógyuló sérülésnél a sértett kérte a sérülést, és nem kíván feljelentést tenni, de a kórház, ahol fekszik, hivatalból feljelentett, mi fog történni? A sértett nem kíván vádat emelni ellenem.

Legjobb válasz: Ezt igy Dávid Kata kérdezi? Õ kérte a sérülést, nem kiván vádat emelni, de a kórház hivatalból feljelentett? Mi ez a zagyvaság Kata? Hogy jelentettek fel Téged, rá van irva a sérülésre hogy Dávid Kata okozta? Még annyi kérdésem lenne, csak nem merek sokat egyszerre:P

Ezt igy Dávid Kata kérdezi? Õ kérte a sérülést, nem kiván vádat emelni, de a kórház hivatalból feljelentett? Mi ez a zagyvaság Kata? Hogy jelentettek fel Téged, rá van irva a sérülésre hogy Dávid Kata okozta? Még annyi kérdésem lenne, csak nem merek sokat egyszerre:P
Ha nem lötték mellbe az embert és még feljelentést sem kiván tenni mert állitása szerint nincs miért akkor továbbiakban le sem fogják [email protected] Most a doki nem hisz nekem, szerinte nem én dobáltam az ég felé a kést és nem igy történt a szúrás a lábamban, hanem valaki megszúrt. Felhivja a rendõrséget elsõ kérdésük az lesz hogy a sérült mit mond? Ezt? Akkor doktor úr viszonthallásra, ezért kár volt minket zavarni. Egy dolog lehet ha nem nagykorú, ebben lehet igazad, nem tudom miért nem gondoltam rá ebböl a bugyuta kérdésbõl.
red4me ha már ez a kérdés felmerült, akkor azt gyanítom, hogy a sérülés oka nem helyettesíthetõ be balesettel (mert akkor egyszerû a dolog, ha a páciens maga kérte a sérülést akkor azt mondja a kórházban, hogy baleset volt) a kórház pedig ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, ha nem hihetõ a baleset (lásd hanyatt esett és véletlen beleállt a konyhakés a hátába) az már a rendõrség dolga, hogy mire jut a pácienssel, de bizony hivatalból el kell járnia ... hogy a vizsgálatnak mi lesz a kimenetele, az függhet az eset súlyosságától, a sérült makacsságától (mennyire ragaszkodik a baleset alternatívához, feltéve, ha nem kiskorú)
Na, miért igazából mellbelötték? Te ezt olvastad valahol? 8 napon túl gyógyuló. Sértett nem kiván feljelentést tenni. Tehát akkor jöjjön a válaszod hol jön az a rész mikor a doki felemeli a telefont? Ami még ennél is fontosabb mikor és hol merül fel Dávid Kata neve, ha a sértett ezt nem mondja? Ilyen alapon feljelenthetnék Orbán Viktort is.
red4me ... hol olvastad, hogy eltört a keze?
Miért tennénnek ismeretlen tettes ellen feljelentést ezt magyarázd már el. - Miért tört el a keze, bántották? - Nem, elestem. Innentöl kezdve hol jön az a rész hogy a doki elkezd telefonálgatni a Gepárd kommandónak?
ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést és kezdem érteni szado-mazo szex lehetett, csak rosszul sült el a dolog :) ... hiába a beleegyezés, vagy kérés, akkor is elmeszelnek érte
Bemegyek a kórházba hogy eltört a kezem mert elestem, erre hivatalból feljelentik Dávid Katát, ezt igy gondolod?
a kórház hivatalból kell, hogy feljelentést tegyen, egy 8 napon túl gyógyuló sérülésnél pedig le is folytatják a vizsgálatot, és bírósági ügy is lesz belõle ... hiába a sértett kérte, hogy mondjuk törd el a kezét mert akkor akármi elõnye is lesz belõle
vádlott->sértett
Értelemszerûen a rendõrség nyomozni fog, az, hogy a sértett mit akar csak akkor számít, ha rendõrségnek nem kell hivatalból eljárnia. Teszem azt mondjuk olyan nincs, hogy a vádlott beleegyezik a saját megölésébe.
lehet igazad mondom én, hogy szado-mazo szex volt, Katinka már le is vette a nevét :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!