Találatok a következő kifejezésre: Mi történne ha (647 db)

Mi történne ha ezt megcsinálnánk? Veszélyes? Milyen messze álljunk? :D

Szóval egy zsömlébe tettünk egy teli öngyújtót, lefujtuk minden oldalról jó sok deoval és meggyújtottuk, égett is kb 5 percig majd hirtelen belobbant nagy lánggal, aztán utána fel is robbant benne a gyújtó és fél méter magasra felrepitette a zsemlét, nagyon állat volt XD Arra gondoltam ha egy propános palackot tennénk egy egykilós kenyérbe, és ezt is körbefújnánk és meggyújtanánk mi történne? A kenyér szerintem felfogná a szétröpülö fémdarabokat...

Legjobb válasz: Teljesen más történne. A zsömlében az öngyújtó azért gyulladt ki, mert megolvadt a mûanyag. Elõbb csak kicsit, azon kijött a gáz, ez volt a nagy láng. Aztán a maradék gáz felrobbant. A propános palack vagy nem hevülne fel eléggé a kenyérben és nem történne robbanás, vagy pedig ha eléggé felhevül, sokkal sokkal nagyobb robbnás történik, nincsenek mûanyag részei (vagy ha az utántöltõs palackra gondolsz, akkor csak a vége mûanyag). Egy részrõl nem csak olvadt mûanyagot kell ledobnia magáról a gáznak, hanem fémet. Sokkal nagyobb nyomást jelent, sokkal több gázt. Következmények: ha valakit eltalál, meghalhat vagy nyomorékká válhat. Ha lakásban vagy a lakáshoz közel csináljátok, tüzet okozhat.

Teljesen más történne. A zsömlében az öngyújtó azért gyulladt ki, mert megolvadt a mûanyag. Elõbb csak kicsit, azon kijött a gáz, ez volt a nagy láng. Aztán a maradék gáz felrobbant. A propános palack vagy nem hevülne fel eléggé a kenyérben és nem történne robbanás, vagy pedig ha eléggé felhevül, sokkal sokkal nagyobb robbnás történik, nincsenek mûanyag részei (vagy ha az utántöltõs palackra gondolsz, akkor csak a vége mûanyag). Egy részrõl nem csak olvadt mûanyagot kell ledobnia magáról a gáznak, hanem fémet. Sokkal nagyobb nyomást jelent, sokkal több gázt. Következmények: ha valakit eltalál, meghalhat vagy nyomorékká válhat. Ha lakásban vagy a lakáshoz közel csináljátok, tüzet okozhat.
...és még ha ott helyben nem is sérül senki, de mondjuk 200 m-es körzetben minden ház ablakát beveritek? Mentek majd a börtönbe látogatni az apátokat? Már ha a nevelõintézetbõl kiengednek.
Csatlakozom az elsõhöz. Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem komoly a kérdés, mert nehezemre esik elhinni, hogy ennyire hülye legyen valaki. De sosem lehet tudni, úgyhogy óva intelek én is. Könnyen lehet, hogy nem hevülne fel eléggé a palack, de könnyen lehet, hogy igen. Egy ilyen robbanás már nem vicc, megnyomoríthat vagy megölhet. Játsszatok ésszel, fas­zfejek.
A kérdező hozzászólása: Jóvan ezért kiprobáljuk nemsokára a reptéren, csak inkább 20-30 gyújtóval meg benzinnel te, és te vagy a faaszfej csákolom :D
A benzint azt felejtsd el, ne baromkodjatok vele baromi veszélyes!!!! Régen mi is ilyen retardáltak voltunk, hatalmas mázlink volt hogy nem lett nagyobb baj a hülyeségünkbõl!! Deos palackot egyébként elég nehéz berobbantani, amikor szétreped a nyomástól olyan gyorsan jön ki belõle a gáz hogy nem bír begyulladni, viszont cseszett nagy sebességgel kilõheti a palackot, ha az valakit megtalál azonnal baleseti
*propános nem deos

Mi történne ha felolvadna (felfog) mindenütt a permafrost és ahogy állítják a tudósok 1672 gigatonna szén jutna a légkörbe? Kb milyen hatása lenne ránk nézve? Mi változna a napjainkban?

Legjobb válasz: "Mi történne ha felolvadna (felfog) mindenütt a permafrost" Ha minden jég elolvadna (nemfog), így nézne ki a partvidék: http://ngm.nationalgeographic.com/2013/09/rising-seas/if-ice..

"Mi történne ha felolvadna (felfog) mindenütt a permafrost" Ha minden jég elolvadna (nemfog), így nézne ki a partvidék: http://ngm.nationalgeographic.com/2013/09/rising-seas/if-ice..
A kérdező hozzászólása: De felfog olvadni, 2025-re ha nemcsökken CO2 kibocsájtás(ami nemfog, mert az emberiség gyökér).Mennyire fogja ez a 1672 gigatonna szén-diodix felgyorsítani a felmelegedést?
A kérdező hozzászólása: "ami nemfog, mert az emberiség gyökér" Természetesen vannak kivételek kb a 30% normális.
Az a helyzet, hogy nem tudjuk. Elõfordulhat, hogy láncreakció-szerûen felpörög a felmelegedés és a végeredmény egy tûzforró, száraz bolygó lesz. De az is lehet, hogy a hõfelesleg olyan szinten felkavarja a globális klímát, hogy kontinens méretû ciklonok, hurrikánok után épp egy új, hirtelen beálló jégkorszakot fog okozni. Az is lehet, hogy beáll egy új egyensúly, miután a mostani szárazföld 10-20 %-a eltûnik és a mostani élõvilág jórésze kihal. Mindezek még teóriák, hiszen ilyen folyamatra nincs eddig mintapélda, amibõl következtetni lehetne, de az mindegyikben biztos, hogy nekünk speciel kutyarossz lesz bármelyik verzió.
Az a baj, hogy az ilyesmikre nem tudunk elõrejelzést adni. Sejtések vannak, de pontosan megmondani még az ezzel foglalkozó kutatók se képesek. Annyit mindenesetre én majdnem biztosra veszek, hogy jóval rosszabb lesz, mint amire most számítunk. Meg is mondom, miért gondolom így. Ha figyeli valaki az ezzel kapcsolatos híreket, akkor rendre az a tendencia, hogy kiderül, hogy valamit nem vettek figyelembe a korábbi modelleknél, ezért még komolyabb negatív hatásokra kell számítani, még hamarabb fog bekövetkezni, stb. Épp ezért azt gondolom, hogy ha ma egy tudós azt mondja, hogy pl. az élõvilág 10%-a ki fog halni, akkor nyugodtan meg lehet szorozni 2-vel vagy 3-mal ezt a számot, és az közelebb lesz a valósághoz.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat.

Mi történne ha minden létező adósságot egyik napról a másikra lenulláznánk világszinten?

Tehát tiszta lappal kezdene mindenki.

Legjobb válasz: A gazdaság mûködésének vannak törvényei, akkor is, ha itt néhányan nem ismerik, mások pedig szeretnék, ha nem lenne. A gazdaságnak sok összetevõje és mozgatórugója van. Közülük egy az emberi elme mûködése. Érdekes módon ennek is kell "üzemanyag", ami - nem teljesen normálisan, de világszerte elfogadottan - a pénz. Megnézném azt a sportautót, amelyet köteleznek, hogy 3 liter/100 km legyen a fogyasztása. A gazdaságban rendszeresen elõfordul, hogy hirtelen van szükség nagy beruházásra. A beruházónak más a feladata, mint a pénzkezelés ezért kell hitel, mint azt Széchenyi kifejtette. Marx pedig más összetevõket is megfogalmazott, azaz több oldalról járta körül a kérdést. De úgy tûnik a reakciókból, ez itt a legnépszerûtlenebb megállapítás. Nem baj, a törvény azért mûködik, és nincs tekintettel az ember véleményére. Pontosan ezért lehet feltenni ilyen, a valóságot figyelmen kívül hagyó kérdéseket. A helyes és nagyon idõszerû kérdés inkább az, mi történne, ha a hitelek kezelését felelõs és szankcionált módon végeznék? A felvételnek feltételei vannak, az ok (feladat), amiért felvették, kikényszerítendõ, a visszafizetés folyamatosan ellenõrizendõ, annak feltételeit folyamatosan fenn kell tartani. (zárójelben: a hitelek egy része a hatalom fenntartására kellett, tehát nem lett volna szabad megkapni. Nem arra fordították, amire felvették, de a kutya se ellenõrizte. A gazdaságot olyan állapotba hozták, amelyben a visszafizetés problémás, de senki sem vonta felelõsségre - és fõleg állította meg - az ámokfutókat. Ez így megy az egész világon. Amíg így lesz, ilyen problémák mindig lesznek)

A gazdaság mûködésének vannak törvényei, akkor is, ha itt néhányan nem ismerik, mások pedig szeretnék, ha nem lenne. A gazdaságnak sok összetevõje és mozgatórugója van. Közülük egy az emberi elme mûködése. Érdekes módon ennek is kell "üzemanyag", ami - nem teljesen normálisan, de világszerte elfogadottan - a pénz. Megnézném azt a sportautót, amelyet köteleznek, hogy 3 liter/100 km legyen a fogyasztása. A gazdaságban rendszeresen elõfordul, hogy hirtelen van szükség nagy beruházásra. A beruházónak más a feladata, mint a pénzkezelés ezért kell hitel, mint azt Széchenyi kifejtette. Marx pedig más összetevõket is megfogalmazott, azaz több oldalról járta körül a kérdést. De úgy tûnik a reakciókból, ez itt a legnépszerûtlenebb megállapítás. Nem baj, a törvény azért mûködik, és nincs tekintettel az ember véleményére. Pontosan ezért lehet feltenni ilyen, a valóságot figyelmen kívül hagyó kérdéseket. A helyes és nagyon idõszerû kérdés inkább az, mi történne, ha a hitelek kezelését felelõs és szankcionált módon végeznék? A felvételnek feltételei vannak, az ok (feladat), amiért felvették, kikényszerítendõ, a visszafizetés folyamatosan ellenõrizendõ, annak feltételeit folyamatosan fenn kell tartani. (zárójelben: a hitelek egy része a hatalom fenntartására kellett, tehát nem lett volna szabad megkapni. Nem arra fordították, amire felvették, de a kutya se ellenõrizte. A gazdaságot olyan állapotba hozták, amelyben a visszafizetés problémás, de senki sem vonta felelõsségre - és fõleg állította meg - az ámokfutókat. Ez így megy az egész világon. Amíg így lesz, ilyen problémák mindig lesznek)
Az történne, hogy elvesztenéd minden pénzed, amit jelenleg bankban tartasz.
Én azt is kikötném hogy egy bizonyos tõkeállomány felett csak nemzetállami tulajdonú bank rendelkezhet, magánszemélyek nem.
Sokan elvesztenék kényelmes semmittevõ pozíciójukat és milliószor annyian az életüket élethez méltatlanná tevõ nagy és igazságtalan tehertõl szabadulnának meg.Hitel kell a gazdasághoz de a kihitelezett pénzeket az államoknak kéne felügyelni-szabályozni, egymásnak kibocsátani, nem a harácsoló magánbankok kezébe kellett volna adni.
Ez pontosan annyira lenne igazságos, mintha minden létezõ adósságot megdupláznál. A hitelezõk is emberek.
összeomlana a kapitalizmus, melynek alapja és mozgató rugója a körbetartozás. ez egy olyan kérdés mit "mi lenne ha nem forogna a motor" hát nem fog mûködni az autó.
"A hitel a gazdaság mozgatórugója" Egy Széchenyi nevû bácsi ezt közel 200 éve leírta!És egy Marx nevû kandúr a Tõke cimmel írt mûvet ami ma is idõtálló.
Szabadok lennénk. De, mint az elõzõ hozzászólásokból is láthatod, a szabadság félelmetes dolog, amitõl rettegnek az emberek. Inkább a kényelem köll.
Felejtsük már el ezt a tiszta lapos dolgot. Ez nem az általános iskola 8. osztály, ahol Pisti tartozik Petinek, Peti tartozik Marinak és ez nekik milyen rossz dolog. A hitel a gazdaság mozgatórugója.Ha nincs hitel, nincs beruházás, nincs termelés, nincs aratás, nincs kõolajfinomítás stb stb stb. De miért lenne jó ez neked?
Gondolom ez is amolyan "minden adósságot, kivéve amivel nekem lógnak" típusú kérdés.
Mit értesz azon, hogy _minden_ adósságot? Csak a bankok kihelyezett hiteleit, vagy azt a ki nem fizetett cégközi számlákat is (az is hitel amíg nem fizetik ki)? A magánszemélyek államkötvényeivel mi legyen? Az is hitel, csak az államnak kéne törleszteni. Vállalkozások beruházási hitelei? Vettek gépet és ingatlant a bank pénzén, termelnek is, csak éppen nem fizették ki. Lakáshitel az igazi jó buli: veszek 10% beugróval, holnap az enyém és nem kell többet törleszteni! Csak az a karvaly bank szív igaz? Ja hogy a bank is hitelt vett fel pl. a jegybanktól. Akkor szívjon a jegybank. Ja hogy akkor meg az állam nem tud fizetést adni a rendõrnek. Õõõõõ akkor dögöljön meg a rendõr. Vagy De akkor kit hívjak ha a csõcselék rámgyújta a házat. Veszek egy gépágyút azt lelövöm az összest. Ja csak nincs rá pénzem. Mind1 megveszem hitelre a mordályt, azt jöhet a csõd.
Ez az utolsó mondjuk jó nagy baromság volt. Miért gondolják egyesek, hogy bármi történik, az csakis inflációhoz vezethet?
Akkora inflációt kapnánk a nyakunkba, hogy két héttel késõbb az összes pénzbeli megtakarításod elkölthetnéd egy kiló kenyérre. A többit ebbõl levezetheted.
Szerintem nem csak galíciaiaknak, de magyar embereknek is van bankbetétjük, államkötvényük. Vagy csak akár a fizetésük, ami havonta egy bankszámlára érkezik. Az is elveszne.
Jézusom, mennyi galíciai van ezen az oldalon.
K*rva sok ember elveszítené a pénzét. Például azok a szerencsétlenek is, akik államkötvényeket vettek.
Nem állítom, hogy mindenki éhen halna, de hogy sokan az biztos.
Érdekes módon törölték a hozzászólásomat de akkor is leírom a TÉNYEKET!!! :DDD Hi minden adósságot lenulláznál akkor hirtelen százmilliók maradnának megtakarítás és nyugdíj nélkül!! Ugyanis az amerikai és sok europai rendszer is a megtakarításokra épülõ nyugdíjakon alapszik! Vagyis száz és ezer milliárd dollárok vannak elrakva a nyugdíj és biztosító társaságoknál a tagok nyugdíjbefizetései alapján! Lásd a magyar manyup rendszert aminek nagy része állampapírok voltak(magyar és külföldi)! Vagyis sokan azt hiszik hogy itt hatalmas gazdag cápák úsznak és övék minden adósság miközben az emberek maguk birtokolják ennek egy komoly részét! A manyup 3200 milliárdjából valahol 2000-2500 között volt az államkötvények aránya(magyar és külföldi, német, amcsi stb vegyesen)! Vagyis ennyi nyugdíjat már el is vesztettünk volna! Ha meg a bankoknál lévõ összes hitelt törlik akkor a betétek szállnak el amik szintén magánembereké(nah meg persze rengeteg cégé, szervezeté is).


Mi történne, ha Franciaország, Németország és Nagy-Britannia megszűntetné a határait, és egy országgá alakulnának?

Tudom, hogy nincs rá semmi esély, de azért kíváncsi volnék, hogy mi volna, ha. Egy ilyen ország tudna szerezni gyarmatokat (tudom, már lejárt annak az ideje is, de tény, hogy Afrikában jobban éltek a 20. század elején, mint ma.)

Legjobb válasz: "Mi történne, ha Franciaország, Németország és Nagy-Britannia megszûntetné a határait, és egy országgá alakulnának?" Praktikusan semmi, ugyanis gazdaságilag így is szinte egységet alkotnak 24 másik állammal (ez az ún. EU), politikai téren lenne néhány változás, de pusztán abból a ténybõl, hogy ezek egy ország, semmi specifikus nem következik (ha holnap elnevezik az EU-t országnak, az országait pedig megyéknek, és más nem változik, az semmi változást nem jelent az életünkben). "Egy ilyen ország tudna szerezni gyarmatokat" Tudna, csak semmi értelme nem lenne, ezért nem akarnak. "tény, hogy Afrikában jobban éltek a 20. század elején, mint ma" Ez minden, csak nem tény. "Az USA-val fel tudnák venni a versenyt?" Fociban mindenképpen, baseball-ban kevésbé.

"Mi történne, ha Franciaország, Németország és Nagy-Britannia megszûntetné a határait, és egy országgá alakulnának?" Praktikusan semmi, ugyanis gazdaságilag így is szinte egységet alkotnak 24 másik állammal (ez az ún. EU), politikai téren lenne néhány változás, de pusztán abból a ténybõl, hogy ezek egy ország, semmi specifikus nem következik (ha holnap elnevezik az EU-t országnak, az országait pedig megyéknek, és más nem változik, az semmi változást nem jelent az életünkben). "Egy ilyen ország tudna szerezni gyarmatokat" Tudna, csak semmi értelme nem lenne, ezért nem akarnak. "tény, hogy Afrikában jobban éltek a 20. század elején, mint ma" Ez minden, csak nem tény. "Az USA-val fel tudnák venni a versenyt?" Fociban mindenképpen, baseball-ban kevésbé.
GDP (nominális) a CIA Factbookban: USA: 14, 4 billió dollár EU: 16, 2 billió dollár GDP (PPP) a CIA Factbookban: EU: 14, 5 billió dollár USA: 14, 3 billió dollár Az USA tehát nem erõsebb az EU-nál.
A gazdasagi mutatok alapjan meg mindig az USA erosebb gazdasagilag mint az EU egyuttveve valaki fentebb emlitette, hogy ez nem igy van hat javaslom kicsit olvasson utana a neten :)
Nem csak ennek a három országnak, hanem az egész EU-nak egy országgá kéne alakulnia szép lassan, hogy ne tûnjünk el a süllyesztõben. Ez a három ország együtt nagyon-nagyon erõs, de azért nem annyira, mint az USA. Viszont ha mind a 27 tagállamból egy ország lenne, na akkor sokáig mi lennénk a legjobbak.:D (Az elõrejelzések szerint ugyanis csak Kína hagyna le minket sok év múlva.)

Mi történne HA áttudnánk lépni a fénysebességet?

Tegyük fel, hogy áttudjuk lépni a fénysebességet, és van is hozzá egy pöpec járgányunk. Ha azzal gyorsabban megyünk mint a fény, tulajdonképpen mi történne? Akik felé tartanánk egyáltalán nem is látnának minket? Ezt a mach-kúp alapján feltételezem.( Ha felénk tart egy hangsebességnél gyorsabban haladó repülőgép, akkor azt nem halljuk, csak miután elment mellettünk, igaz? ) Más lenne a színünk? Mi történne pontosan a fénysebesség átlépésekor? Mint pl. amikor átlépjük a hangsebességet, hangrobbanás alakul ki. Nagyon érdekel :)

Legjobb válasz: Egyelõre a legjobb gyakorlati és elméleti fizikusok sem tudják, hogy pontosan mi történne, ha... Szóval nem hinném, hogy itt a gyakori válaszolói között olyan géniusz lenne, aki ezt tudja. Hogy mást nem írjak: még én sem tudom ;)

Egyelõre a legjobb gyakorlati és elméleti fizikusok sem tudják, hogy pontosan mi történne, ha... Szóval nem hinném, hogy itt a gyakori válaszolói között olyan géniusz lenne, aki ezt tudja. Hogy mást nem írjak: még én sem tudom ;)
De nem tudjuk. Ezért nincs is róla ismeret. Érdeklõdésedet nem tudja kielégíteni senki. Ha gondolod, meggyõzõ hülyeségeket írhatok.
Az elsõ tökéletesen leírja. Teljesen fölösleges egy olyan dologról fantáziálni, ami jelen tudásunk szerint lehetetlen. Akármit mond az ember csak fantázia, semmivel sem komolyabb, mint azt mondani, hogy kockásfülû nyúllá változol fénysebesség fölött.
Einstein megfordulna a sírjában.
Valóban létezik Cserenkov-sugárzás, de ez a fény közegbeli sebességének átlépésekor jön létre, nem a fénysebesség átlépésekor. Nem kéne összekeverni a kettõt. Amúgy meg kíváncsi lennék arra a pöpec járgányra, amelyik képes ilyet kibocsátani :) Kérdezõ, az #1 és a kockásfülû nyulas válaszoló írta jól, mivel a valóságban nem lehetséges nyugalmi tömeggel rendelkezõ objektum számára átlépni a fénysebességet, ezért kár is róla filózni, hogy mi lenne utána. Nem lenne utána semmi, vagy ami igen, az mind a fantázia szüleménye, köze nincs a valósághoz.
Pedig létezik ilyen, és elõ is fordul. Ilyenkor tényleg az van, amit mondtál - kiegészítve még azzal is, hogy az összes ilyen tárgy fényt sugároz ki. Atomerõmûvekben az a kékes derengés pl. e miatt van - merthogy a vízben a fénysebesség alacsonyabb is lehet, mint a beérkezõ részecske sebessége.
Az utolsó nyert a Cserenkov-effektussal. :) Bár a kérdezõ szerintem a c sebességre gondolt.
Ott vannak az aranyos einsteini képletek a sebesség-idõ-tömeg összefüggésekre. Próbáld meg behelyettesíteni a c-nél magasabb sebességet. Aztán el lehet tûnõdni annak a hülyeségnek a fizikai értelmén, ami kijön. Simán itt értelmetlen a mi lenne ha kérdés.
Hiperugrás.
Ugyanaz, mint amikor abszolút 0 fok alá hûtünk egy anyagot.
Ez olyan kérdés, mint mondjuk a "Mit csinálnál, ha nem léteznél?" Legalábbis jelen tudásunk szerint.

Mi történne ha régi típusú Suzuki Swiftbe gazolint tennék?

Elbírna vele menni a kocsi? Tönkre menne tőle a motorja? Régen Wartburgba sokat használtunk, mert ingyen volt, most egy ideje foglalkoztat ez az elméleti kérdés.

Legjobb válasz: Mi történne? Majd ha bevezetik az üzemanyagok megjelölését (valami izotópos módszerrel, nem színezéssel) és lebuksz vele, akkora büntetést kapsz, hogy belegebedsz. Bár azt nem tudom elképzelni, hogyan fogják kiválasztani az áldozatokat az ellenõrzéshez...

Mi történne? Majd ha bevezetik az üzemanyagok megjelölését (valami izotópos módszerrel, nem színezéssel) és lebuksz vele, akkora büntetést kapsz, hogy belegebedsz. Bár azt nem tudom elképzelni, hogyan fogják kiválasztani az áldozatokat az ellenõrzéshez...
a gazolin drágább mint a benzin felesleges
A kérdező hozzászólása: De a kérdésre válaszoljatok már xD Az nem érdekel, hogy megbüntet a rendõr meg, hogy drágább, hanem az érdekel, hogy a Suzuki elbírna-e menni gazolinnal. Am. meg régen ingyen volt, mert alig egy km-re egy olajkútnál melléktermékként jött fel a gazolin és egy csapon folyt, úgy mint a vizes kutaknál és csak oda kellett tartani a kannát. Persze el volt kerítve, de hát éjszaka át lehetett mászni a drótkerítésen Volt, hogy Pestre ami tõlünk 150 km-re van azzal mentünk fel, de vagy évente cserélgetni kellett a Wartburg motorját. Zöld kártyát 1x úgy csináltattunk, hogy az volt benne xD Az egyik osztálytársam azt mondta, hogy felrobbanna a Suzuki motorja indításnál, de sztem csak tréfált :)
én repülõgép pilóta vagyok, és azt tankolunk a gépekbe, már mitõl robbanna fel? Sokkal jobb a gazolin a benzinnél, kár elpocsékolni inkább add el.
Szerintem túl alacsony az oktánszáma. Próbáld meg keverni, ha kopog a motor, akkor alacsony a benzin aránya.
Azért legyetek tisztába a fogalmakkal: Gasoil=gázolaj Gazolin=gazolin/petróleumhoz hasonló/ Na kérdésre a válasz: 5liter benzin+5liter gazolin+2-4deci 2ütemû olaj! Ha így kevered tökéletes lesz! Nekem 1.3 8v 96évj. swiftem van és hibátlanul megy erõs nem füstöl jól indul és már kb 1éve így járok vele! Írj választ ha valami nem megy vagy sikerült!
a 2t olaj minek kell bele?
Szebben siklik a motor tõle!

Mi történne ha Gyurcsány az éhségsztrájk alatt éhen halna?

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdés lényegét. Kivel, vagy mivel mi történne? Gyurcsánnyal? Azt már leírták. Az országgal? Semmi. Nem ugrana fel a Forint árfolyama a csillagos égig, nem szûnne meg a munkanélküliség és nem lennénk másnap világhatalom. A DK -val? Szintén semmi. Valaki más lépne a helyére és kész.

Nemzeti ünnep lenne az a nap :)
Nem igazán értem a kérdés lényegét. Kivel, vagy mivel mi történne? Gyurcsánnyal? Azt már leírták. Az országgal? Semmi. Nem ugrana fel a Forint árfolyama a csillagos égig, nem szûnne meg a munkanélküliség és nem lennénk másnap világhatalom. A DK -val? Szintén semmi. Valaki más lépne a helyére és kész.
Akkor már nem éhségsztrájkolna. A halottak már befejezik a demonstrációt.
úgy járna mint lassan az ország lakossága
Én 10 napig "éhségsztájkoltam" és mellette dolgoztam is. Ez 4 éve volt. Ja, hogy nem hallottatok róla? Nem jelentettem be, bocsánat.
A hír így kezdõdik: "Egyhetes éhségsztrájkba kezd Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció (DK) három másik tagja Budapesten a Kossuth téren." Na már most neked a biológia tanárod volt nagyon gyenge, vagy csak a kérdés elméleti? De jól van, tételezzük fel, hogy fogja magát és éhenhal. Mi történne? Vagy eltemetnék, vagy elhamvasztanák. Az alapvetõ temetkezési szokásokkal sem vagy tisztában?
"Mi történne ha Gyurcsány az éhségsztrájk alatt éhen halna?" Erre mondanák a középkorban, hogy istenítélet. :)
Mért halna éhen?
semmi mert zugevõ.ráadásul 1 hét alatt senki nem halna éhen
Az lehetetlen, még az éhenhalást is kifosztja a vagyonából ezért inkább még az éhenhalás is kerüli messzirõl
Egy hét alatt nem szoktak az emberek éhen halni. Mellesleg vannak vele orvosok.
Nevetnék és pezsgõt bontanék.
Nem fog meghalni, korábban elmondták miért nem. De tegyük fel mégis megtörténne. Súlyos csapás lenne ez a Fidesznek, nem lehetne többet 'Gyúúúrcsányozni'.
Jön egy új a helyére.
Állítanának oda egy emlékmüvet "Itt halt éhen Gyurcsány Ferenc" felirattal.
akkor nem élne
"Állítanának oda egy emlékmüvet "Itt halt éhen Gyurcsány Ferenc" felirattal." :) ))) És hogy nézne ki az az emlékmû? Lovasszobor? Vagy olyan szokásos szocreál, mutatóujját az ég felé tartó, távolba meredõ lenin-szobros póz "Õszödi Böszme" címmel? :)
2078- gyerekek a mai óra témája Gyurcsány Ferenc belpolitikája éhenhalásáig.

Mi történne, ha az egyik földönkívüli faj megszállna minket?

Pl. a Reptoidok és a többi.

Legjobb válasz: CSODA történne.

CSODA történne.
Akkor ez lenne az elsö társkeresölyük
Szóval ha jönnének azok a reptoidorok, akiknek már a neve is félelmetes, megnõne a mosópor-felhasználás, az tuti.
Ha meg akarnának szállni, már megtették, úgy, hogy észre sem vettük! Azt sem tudjuk, mi a szabadság!
Nemtom pontosan mi történne nyilván megpróbálnánk szembeszállni velük. sikertelenül ilyen földönkívüli fajjal szemben esélyünk sem lenne, de azt tudom, hogy én 2ségbe esnék. :-D
Lehet, hogy azért kísérleteznének az embereken, hogy új rabszolga fajt tenyésszenek ki, ami jobban bírja a strapát mint az ember. Lehet, hogy gépek jobban dolgoznának, de ne felejtsd el, hogy az emberek 6 milliárdan vannak. Sokkal olcsóbb venni egy embert(és venni egy másikat, ha az elõzõ kipurcan) mint venni egy gépet(és azt megjavítatni) ha az elromlik.
Döngetném az ûrlényeket, hogy beolvadjak a hétköznapjaikba.
Elkezdenék bomlasztani társadalmunkat, rossz helyesírással, silány honlapok teóriáival, és szektista háttérhatalmak propagálásával mindenféle hiteltelen, arctalan fórumfelületeken.
Hát elõször biztos téged vinnének el...
Lehet, hogy éppen egy földönkívüli faj telepített minket ide.
Én tuti beszarnék, ha jönnének azok a bizonyos földönkívüliek :)
"Az egerekkel is kísérletezünk, õk is megtehetik velünk, pedig az egér nem áll közel az emberhez biológiailag. " Dehogynem, az egérrel a génkészletünk kb. 90-92%-a azonos. A mezei csótánnyal csak kb. 35% az azonosság. A pitypanggal is 28-31%-ra teszik. Egy idegen bolygón, teljesen más fejlõdési vonalon létrejött élõlényekkel ez a genetikai azonosság valószínûleg a 0% körül van. "Lehet, hogy olyan földön kívüliek szállnak meg, akiknél a rabszolgák száma jelenti a rangot." Lehet. :-D De az is lehet, hogy az jelenti, hogy kinek hány földi gazdája van? Akkor pedig jól járunk. :-DDD
vagy kajának tartanának mint mi a csirkéket
- Az egerekkel is kísérletezünk, õk is megtehetik velünk, pedig az egér nem áll közel az emberhez biológiailag. - Lehet, hogy olyan földön kívüliek szállnak meg, akiknél a rabszolgák száma jelenti a rangot.
"az embereket kísérleti patkányoknak vagy rabszolgáknak használnák. " Egyik sem célszerû. Kísérleti patkánynak akkor használhatnának minket, ha biológiailag közel állnának hozzánk. Ennek gyakorlatilag nulla az esélye - gondoljunk bele, hogy még a földi élõlények nagy része (rovarok, növények, halak, stb.) is olyan messze állnak tõlünk, hogy teljesen alkalmatlanok kísérleti alanynak számunkra. Rabszolgának pedig azért nem lenne célszerû, mert a biológiai szervezetek (pl. az ember) hatásfoka sokkal sokkal alacsonyabb, mint a gépeké. Helyi intelligenciára (azaz az ember gondolkodási képességére) pedig nem nagyon lenne szüksége egy olyan életformának, amely képes volt a Földre látogatni. Vagyis ez a "2. opció" szerintem nem játszik...
Már úgy tönkretettük a Földet, hogy nem kell a földönkívülieknek.
A Földet kétféle céllal szállhatják meg: 1) A Földért 2) Az emberekért .. Ha az 1-es opció áll fent(ami a valószínûbb), akkor az emberiséget teljesen kiirtják. Ha a 2-es opció áll fent, akkor valószínûleg azért mert az embereket kísérleti patkányoknak vagy rabszolgáknak használnák. ....
Most nem úgy van, hogy már rég meg vagyunk szállva?
csökkenne az egy személyre jutó hülyék száma
#18-as! Azt hiszem, ez csupán válaszreakciód lenne, hiszen sokszor az az érzésem, hogy nem is buta, hiányosan képzett emberekkel állunk szemben, hanem idegenekkel! Õk pont ezt a tematikát választották szándékosan, megfontoltan, hiszen lehetetlennek tarom, hogy ennyi szerény intelligenciával megáldott földi földönfutó mérgezné a közösségi oldalakat és fórumokat! Közöttünk vannak és bomlasztanak...

Mi történne, ha a Jobbik nyerne, de nem szerezné meg az abszolút többséget?

Mondjuk 97 mandátumot szereznének a 200 f?s Parlamentben. Mi történne vajon egy ilyen esetben?

Legjobb válasz: Az történne, hogy összeállnának a FIDESZ-szel. Mint ahogy a FIDESZ is összáll(na) velük fordított esetben. Összenõ, ami összetartozik. Nem vetted észre, hogy a FIDESZ-nek nincs semmiféle önálló ideológiája? Korábban az MDF-tõl, aztán a MIÉP-tõl, most meg a Jobbiktól nyúlják le az ideológiai szövegeket. Nincs a két párt között semmiféle alapvetõ ideológiai ellentét, vagy ha valami mégis, azt a hatalomgyakorlás érdekében nyilván rendezik. Ki gondolta volna 98 elején, hogy Orbán és Torgyán összeáll, és lám, gond nélkül megtörtént. Ugyanerre lehet számítani a FIDESZ-Jobbik páros esetén is.

Az történne, hogy összeállnának a FIDESZ-szel. Mint ahogy a FIDESZ is összáll(na) velük fordított esetben. Összenõ, ami összetartozik. Nem vetted észre, hogy a FIDESZ-nek nincs semmiféle önálló ideológiája? Korábban az MDF-tõl, aztán a MIÉP-tõl, most meg a Jobbiktól nyúlják le az ideológiai szövegeket. Nincs a két párt között semmiféle alapvetõ ideológiai ellentét, vagy ha valami mégis, azt a hatalomgyakorlás érdekében nyilván rendezik. Ki gondolta volna 98 elején, hogy Orbán és Torgyán összeáll, és lám, gond nélkül megtörtént. Ugyanerre lehet számítani a FIDESZ-Jobbik páros esetén is.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:41 Vona még mindig abba a politikai tömörülésbe tartozik, amely még soha nem verte át a választóit, nem úgy mint az általad dédelgetett akármelyik báb. Lehet utálni, de az egy biztos: akit Magyarországon ennyien utálnak, az valamit kiba**ottjól csinál. Mint pl. a stat prof...
Két lehetõség lenne. 1. A többi 103 mandátumot birtokló párt koalíciója kormányoz. (Szlovákiában most ez van. Ficoék nyerték a választásokat, de nem szereztek abszolút többséget és senki nem akart velük koalícióra lépni, ezért a többi párt koalíciója kormányoz.) 2. Ha a többi párt nem tud megegyezésre jutni, akkor nem alakul kormány és bizonyos idõn belül új választást kell kiírni, reménykedve, hogy az eredmény alapján akkor már lesz kormányképes párt, vagy koalíció. (Ez megy pl. Belgiumban már több, mint egy éve.) Illetve fennáll egy harmadik lehetõség is, ha a Jobbik koalícióra lép valakivel, de jelenleg nincs olyan számottevõ párt a magyar politikai életben, akikkel egyáltalán szóba állnának, így hát ez eleve irreális.
Bebörtönöznék a többieket. Mellékesen jegyzem meg: Jogosan.
Kisebbségben kormányozna. Láttunk már ilyet, amikor az SZDSZ kilépett a koalícióból, az MSZP-nek nem volt abszolút többsége. Igaz az SZDSZ-szel így is együtt szavaztak. A kérdés, hogy hányan szavaznának együtt a Jobbikkal a többi pártból. Elképzelhetõnek tartom, hogy meglenne az a néhány plusz szavazat, ami a törvényhozáshoz kell.
Kormányozhatatlan lenne az ország.
3 év múlva választ kapsz a kérdésre!
Remélem, hogy soha nem jut senkinek eszébe Vonát miniszterelnökké választani.
A kérdező hozzászólása: Szerintem még csak nyerni sem fognak. HATALMASAN fog a Fidesz bukni 2014-ben.
A Fidesznek nem is lesz arra szüksége hogy bárkivel is összeálljon.
"Az is valószínûtlen ugye, hogy a Fidesz és az MSZP összeálljon" Valóban kicsi rá az esély. De õk legalább nem zárkóznak el tõle zsigerbõl úgy, ahogy a Jobbik teszi. Vona Gábor kijelentette, hogy akkor sem állna össze a Jobbik az MSZP-vel ha ez lenne Magyarország egyetlen esélye. Ez mindent elárul. "A kisebbségi kormányzás jó ötlet lenne, így elég lenne minden egyes ötlethez csak az ellenzéki pártok közül valamelyiket megnyerni, és nem kéne mindig ugyanazt, nem igényelne szoros együttmûködést, csak konkrét kérdésekben egyetértést" Ez mind szép és jó. Csak hogy a Jobbik egyáltalán nem hajlandó tárgyalni a ma vezetõ szerepben lévõ többi politikai párttal. Õk csak azt hajlandók elfogadni, ha valaki szó nélkül azt teszi, amit õk mondanak. Erre pedig se a FIDESZ, se az MSZP, se az LMP nem lenne hajlandó. "Vona még mindig abba a politikai tömörülésbe tartozik, amely még soha nem verte át a választóit" Tekintetbe véve, hogy lehetõsége sem volt rá, hogy megtegye, ez szerintem sokat nem jelent. "Az történne, hogy összeállnának a FIDESZ-szel. Mint ahogy a FIDESZ is összáll(na) velük fordított esetben. " A FIDESZ talán még hajlandó lenne kompromisszumok mentén egyezkedni a Jobbikkal. Ezt aláírom. Vona viszont nyilvánvalóvá tette, hogy õk nem hajlandóak kompromisszumokra. Innentõl a FIDESZ-Jobbik koalíció esélye gyakorlatilag nulla. "Nincs a két párt között semmiféle alapvetõ ideológiai ellentét, " Megeshet. De a mértékben van különbség. És ez a Jobbiknak épp elég ahhoz, hogy szóba se álljon a FIDESZ-szel.
Köszönöm, ez megtisztelõ. 3 napja ugyan kitiltottak mert trágár és provokatív válaszaim vannak állítólag, de visszaengedtek. Innentõl kicsit cizelláltabb leszek, persze a lényem ugyanaz marad. A százalék miatt biztos nem fogok mást mondani amit gondolok és helyesnek tartok. Sok sikert neked.
Szerintem Kolopele teljesen rendben van. Stabil gondolatrendszere van és nem szokta változtatni hetente a véleményét, mint sokan. Mindenki nézzen magába: ki ne szeretne kicsit dicsekedni azzal, amit elért? Én nem sajnálom tõle, inkább dolgozom keményen, hogy a gyõztesek közé kerüljek. Ha nem hinnék benne, hogy lehet becsületesen, akkor most azonnal abbahagynék mindent.
De te is nagyon jól tudod hogy éppen a sikersztorim többszöri felvázolása miatt lettem így lepontozva. Most meg te voltál az aki lényegében leírtad hogy pont ezért nem kedvelnek sokan, csak éppen Vona néven. Volt ebben bõven irónia, nem érezted?
Azért hogy jó legyen a százalékom nem fogok olyat írni hogy éljen a jobbik. Nem érdekel a százalék. Nem annak van igaza akinek magas a százaléka, az csak annyit jelent hogy itt a gy.k. - n többen vannak akik egyetértenek vele. Egyébként írtam én olyat hogy csodálkozom?
A kérdező hozzászólása: Az is valószínûtlen ugye, hogy a Fidesz és az MSZP összeálljon... A kisebbségi kormányzás jó ötlet lenne, így elég lenne minden egyes ötlethez csak az ellenzéki pártok közül valamelyiket megnyerni, és nem kéne mindig ugyanazt, nem igényelne szoros együttmûködést, csak konkrét kérdésekben egyetértést, csak egy baj van ezzel: Elõször meg kell választani a miniszterelnököt... Vajon akár a Fidesz, akár az LMP megszavazná-e, hogy Vona Gábor legyen a miniszterelnök egy kisebbségi kormány élén?
Azt kétlem. De legyél ebben a tudatban. Olyan törvények lesznek itt nemsokára, amikkel kimozdítani sem lehet majd õket. Tudok pár érdekességet bennfentesektõl.

Mi történne, ha a Földet megközelítené egy fekete lyuk?

Nem olyan választ várok,hogy meghalnánk,meg elnyeli a Földet.Hogyan zajlódna le?Hogyan élnénk meg ezt,amíg életbe maradnánk?Mi t?nne el el?ször?Ilyenekre gondoltam...Valamint ugyanezt a Naprendszerrel is leírhatnátok...Köszi

Legjobb válasz: Volt már a kéréds, nem is olyan rég - és jó válaszok születtek. Amúgy, ha csak megközelítené... akkor teljesen mindegy, hogy milyen égitest. Ugyanaz történne, csak a fekete lyukat mondjuk nem lehet látni, viszont helyette látványos torzulásokat produkál az égen.

Volt már a kéréds, nem is olyan rég - és jó válaszok születtek. Amúgy, ha csak megközelítené... akkor teljesen mindegy, hogy milyen égitest. Ugyanaz történne, csak a fekete lyukat mondjuk nem lehet látni, viszont helyette látványos torzulásokat produkál az égen.
Elõször a gravitációban lennének furcsaságok. (Egyre jobban hatna a lyuk gravitációja és ezt úgy érzékelnénk, mintha a Földé gyengülne). Ezután elszívná a légkört, végül, amikor nagyon "közel" kerülne, akkor nem egyben szívná be a bolygót, hanem úgy, mint a porszívó egy homokból készült gömböt (pont a héten volt valamelyik ismeretterjesztõ adón errõl szó és nagyon szemléletes animációt mutattak).
Ha felénk tartva valamelyik óriásbolygót is beszívná, a befelé áramló anyag "halálsikolya" olyan erõs sugárzás lenne, hogy már attól meghalnánk. Már beszívás elõtt olyan árapály hatása lenne, hogy földrengések szanaszét szabdalná a felszínt... Azért kemény, hogy a mi tejútrendszerünk magjában lévõ is többezer naptömegû. Mekkora lehet abban a legnagyobb galaxis közepén, amit itt egy másik cikkben kérdeztek, hogy melyik a legnagyobb galaxis, ami 80x nagyobb a tejútunknál. Az lehet a lefolyó a világegyetemben :D
ellensúlyoznák a sötét emberek, és elnyelnék. nézz visszább pár kérdést, vagy használd a keresõt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!