Találatok a következő kifejezésre: Mi történik válás tárgyalásán Mit (3 db)

Válás esetén, mi történik, ha nem megyek el az első tárgyalásra, a másodikon elválasztanak?

Legjobb válasz: Az ügyvéded képviselhet, ha nem akarsz nem mész el, ennek csak akkor van jelentösége ha " nincs megállapodás a két fél között" és esetleg te is hozzászolhatsz a dologhoz ott a terembe. Nálunk a volt férjem sem jött el az elsö tárgyalásra nem is volt semmi gáz belöle, bár ennek már pár éve, de gondolom most sincs ez másképp. Tehát az ügyvéd téged képvisel. Ö ott lesz az a lényeg.

Az ügyvéded képviselhet, ha nem akarsz nem mész el, ennek csak akkor van jelentösége ha " nincs megállapodás a két fél között" és esetleg te is hozzászolhatsz a dologhoz ott a terembe. Nálunk a volt férjem sem jött el az elsö tárgyalásra nem is volt semmi gáz belöle, bár ennek már pár éve, de gondolom most sincs ez másképp. Tehát az ügyvéd téged képvisel. Ö ott lesz az a lényeg.
De ha az asszony akar akkor is meg lesz a tárgyalás, mert ilyenkor kirendelt ügyvédet rendelnek el ! Szerintem ma már mindegy akarsz -e válni vagy sem, ha a másik fél akar, kirendelt ügyvéddel is el fognak választani, ha te nem leszel ott. elsõ voltam. De már nem lehet megbeszélni vele? Szereted öt ?
Igen, kerdezo jol tudod. Az ismeroromek is igy valtak el, csak a no ment el az elso targyalasra, a ffi nem. Aztan a 2.-ra sem ment el a ffi, es el is lettek valasztva.
nálunk a volt férjem nem jött el a tárgyalásra.ezért újra kérnem kellett a tárgyalást.kiírtak egy második idõpontot, és tájékoztatott a bírónõ hogy ha válni akarok, akkor hozzak magammal egy tanút aki igazolja a megromlott életviszonyt, és akkor elválasztanak, bár tovább tart.mi közös megegyezéssel váltunk, a volt férjem csak lustaságból nem jött el.de a 2.-on már ott volt.mindenképp elválasztanak akkor is ha nem mész el, csak több idõt vesz igénybe.sajnálom hogy ide jutott a házasságod.eleinte én nem akartam válni, és végül mégis én adtam be.
Ne haragudj, de ez gyerekes dolog, hogy nem mész el, mert nem szeretnél válni. Ezzel csak halogatod, húzod az ügyet reménytelenül, mert a végén úgyis kimondják a válást, elég ha az egyik fél akarja.. Ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel, (mégegyszer..)
A kérdező hozzászólása: De nincs ügyvédem és nem szeretnék, mert nem akarok válni.

Mi történik a válás tárgyalásán? Mit kérdeznek?

Közösen megegyeztünk a férjemmel és 2 hétmúlva megyünk a tárgyalásra, azt hiszem minden rendben megírtunk így ha minden igaz egy tárgyalás lesz csak. (az ügyvéd azt mondta) de mit is fognak konkrétan kérdezni? kötekethetnek? (már több mint egy éve külön is élünk) mennyi ideig tart ez a tárgyalás? kik lesznek ott? (ügyvédünk konkrétan nincs csak a papírokat írta alá)

Legjobb válasz: Kb. negyed óráig fog tartani, a bíró felolvassa a szöveget hivatalos formában, nem fognak kötekedni, asszem megkérdezi, hogy tényleg akartok-e válni, megállapítja, hogy mindenben megegyeztetek, így bírói határozatra nincs szükség. Lesz majd ott valaki, aki mindent ír, aztán ennyi. Szóval no para! :)

Kb. negyed óráig fog tartani, a bíró felolvassa a szöveget hivatalos formában, nem fognak kötekedni, asszem megkérdezi, hogy tényleg akartok-e válni, megállapítja, hogy mindenben megegyeztetek, így bírói határozatra nincs szükség. Lesz majd ott valaki, aki mindent ír, aztán ennyi. Szóval no para! :)

Mi történik, ha az első válási tárgyaláson nem jelenik, meg egyik fél sem (alperes, felperes)?

Kijelöl a bíróság egy új id?pontot, vagy megsz?nik az eljárás és újból kell kérvényezni?

Legjobb válasz: Akkor igen, újból be kell nyújtani a papírokat, de két éven belül nem lehet, ebben az esetben.

Akkor igen, újból be kell nyújtani a papírokat, de két éven belül nem lehet, ebben az esetben.
Megszüntetik az eljárást.De illene odaszólni, legalább telefonon, ha kibékültetek!:)
A kérdező hozzászólása: Azért nem lehet 2 éven belül újra indítani, mert az elsõn nem jelentek meg? Köszi a válaszokat!
Igen, ez olyan szabályféle, hogy azért passzióból, ne indítgassanak válást, ha utána nem érdekli õket. A felperes legalább, valahogy tegye szabaddá magát...
A kérdező hozzászólása: Csak, akkor tûznek ki egy késõbbi idõpontot, ha a felperes halasztást kér vagy igazolja a távollétét?
Igen, akkor kitûznek új idõpontot, de mondom, ha nem jelenik meg a felperes sem, erre esély sincs és plusz két évig házasok maradtok, garantáltan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!