Találatok a következő kifejezésre: Mi történik válás (14 db)

Szocpolotokkal mi történt válás esetén? Visszafizettétek az államnak?

9 évre bejegyzi a magyar állam a jelzálogjogát az ingatlanra. A már megszületett gyermekek esetén is. Ha el kellett adni az ingatlant és másik kett?t vettetek bel?le pl: válás esetén akkor mi történt? Vissza kellett adni? Kett?re is megengedik átvezetni a jelzálogot vagy csak az csak közös ingatlanon lehet?

Legjobb válasz: De tovább lehet vinni. Mi már cseréltünk egy nagyobbra és akkor az újra jegyezték át a jelzálogjogot. Most viszont el szeretnénk adni mert tovább költözünk. Közben szereztünk máshol tulajdonjogot, kérdés az hogy arra át lehet e jegyezni, ha nem egy ingatlanban van a férjem és az én részem, hanem külön-külön.

A kérdező hozzászólása: De tovább lehet vinni. Mi már cseréltünk egy nagyobbra és akkor az újra jegyezték át a jelzálogjogot. Most viszont el szeretnénk adni mert tovább költözünk. Közben szereztünk máshol tulajdonjogot, kérdés az hogy arra át lehet e jegyezni, ha nem egy ingatlanban van a férjem és az én részem, hanem külön-külön.
Vissza kell fizetni, ha eladódik az ingatlan. Olyat nem lehet, hogy tovább viszed másik lakásra!
át lehet vinni!Az államkincstártól kérdezd meg hogy a ti esetetekben mik a lehetõségek.Én úgy tudom hogy ugyanolyan vagy drágább ingatlanra lehet átvinni.

Mi történik akkor, ha a válási papírok beadásra kerültek, de az eljárás során, mediáció stb. a felperes elhalálozik.1 gyermek van haszonélvezet?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy jól értem amit írtál. Ahogy én értelmezem: anyuka megindította a válást, de továbbra is a közös lakásban maradt, mert csak értékesítés után akart elköltözni. (Az itt nem számít, hogy a nagykorú gyerekkel mi van, õt már nem érinti a válás, csak kiskorú esetében van jelentõsége.) Az apa nem jelent meg a tárgyalásokon, és a válást a felperes halála után mondták ki? Ez esetben azonnal ügyvéd (ha te vagy a nagykorú gyerek), majd õ segít eligazodni. Elválni csak élõ személytõl lehet, halál utáni válás nincs. Gondolom, vagyonmegosztás még szintén nem történt, tehát a szülõknek közös vagyona a ház (esetleg autó, nyaraló, bankbetét). Mit akar az apa? Csak nem azt állítja, hogy minden az övé? Mert az anya után mindent a gyerek örököl (vagyis a teljes vagyon felét), a közös használatú ingatlanra viszont a férj haláláig tartó haszonélvezetet kap.

Nem biztos, hogy jól értem amit írtál. Ahogy én értelmezem: anyuka megindította a válást, de továbbra is a közös lakásban maradt, mert csak értékesítés után akart elköltözni. (Az itt nem számít, hogy a nagykorú gyerekkel mi van, õt már nem érinti a válás, csak kiskorú esetében van jelentõsége.) Az apa nem jelent meg a tárgyalásokon, és a válást a felperes halála után mondták ki? Ez esetben azonnal ügyvéd (ha te vagy a nagykorú gyerek), majd õ segít eligazodni. Elválni csak élõ személytõl lehet, halál utáni válás nincs. Gondolom, vagyonmegosztás még szintén nem történt, tehát a szülõknek közös vagyona a ház (esetleg autó, nyaraló, bankbetét). Mit akar az apa? Csak nem azt állítja, hogy minden az övé? Mert az anya után mindent a gyerek örököl (vagyis a teljes vagyon felét), a közös használatú ingatlanra viszont a férj haláláig tartó haszonélvezetet kap.
Mivel a válást még nem mondták ki, házasoknak számítanak. A hagyaték is eszerint oszlik meg.
Második értette meg én is. Ahogy a második írta amíg a válás nincs kimondva addig házasok vagytok. Haszonélvezet és többi dolog is aszerint van.
esetleg ha újra nekifutnál a kérdésnek, és leírnád érthetõbben, sokat lendítene a helyzeten, talán tudnánk is okosat írni.
Húha, csak nem egy leendõ gyilkosnak adunk ötleteket? :D Egyébként a kérdés érthetetlen, nem tudom egyedül vagyok-e ezzel.
3-as vagyok. Te jó ég! Hát itt tényleg van 1-2 nagy barom! A hozzászólásomon mi lepontozni való van? Hozzá sem szóltam a témához, azt fejtettem ki hogy nem értem és tényleg rosszul van kiírva a kérdés, se egy írásjel, semmi, ne is haragudjatok kedves lepontozók... "1 gyermek van haszonélvezet?" Jöjjön már egy magyartanár, könyörgöm! Ennek a mondatnak semmi értelme! Nem szóltam én egy rossz szót sem, szimplán értelmetlen és valóban nem egyértelmû a kérdés. Én nem értem ezt a témát félmondatokból, szóval nekem KELL a normális megfogalmazás. Nem mintha mérges lennék, de hogy lehet itt ennyi hülye ember? Na jó, szóval teljesen mindegy, ha válás esetén a felperes elhalálozik, nyilván minden sztornó és marad a régiben.
Kivétel persze azok a dolgok amik a férj különvagyonát képezik - már ha van ilyen. Ezek a házasságkötés elõtt a férj tulajdonában álló pl. ingatlan, autó, nyaraló, vagy amiket a férj saját jogán örökölt, esetleg személyre szóló ajándékként kapott. Ezek sosem válnak közössé. Írhatnál bõvebben.
A kérdező hozzászólása: Nos köszönöm a hozzászólásokat. Tehát: anyuka beadta a válópert, hogy nagykorú gyermekével elköltözhessen az ingatlanból melyben apuka is lakik (persze értékesítés után). Apuka semmilyen tárgyalásra nem ment el és idézést sem vett át. Anyuka halála idén májusban bekövetkezett. Augusztus végén kimondták a válást. Valami sumák dolog ez és kicsit bonyolult az ügy, ezért is kérdeztem.
En is megertettem utolag, bar nem hatrany, ha az ember hasznalja az irasjeleket. En nem pontoztam le senkit.
Ilyenkor az van, hogy: A felperes teljes vagyonát a GYERMEK örökli A gyermek gyámja a másik szülõ (azaz az alperes) lesz, illetve a vagyon kezelõje is a gyermek nagykorúságáig A haszonélvezet nyilván megszûnik, hiszen a felperes elhunyt és a haszonélvezet nem öröklõdik És akkor vannak még ilyen apróságok, hogy pl. az életben maradt házastárs házastársi jogon haszonélvezetet szerez(het) a közös ingatlanban (ha volt ilyen), függetlenül attól, hogy az örökös a gyermek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszöntem a segítséget.

Három éve lesz, hogy férjemmel különélünk. Szeretném a válást elindítani, de ő külföldön tartózkodik tartósan. Ilyen esetben is elindítható a válás? Mi történik, ha nem jelenik meg és a papírokat sem tudja aláírni?

Legjobb válasz: Akkor elválasztanak tõle téged az elsõ tárgyaláson, és még csak bele sem szólhat a saját válásába. Neki lesz rosszabb, nem neked.

Akkor elválasztanak tõle téged az elsõ tárgyaláson, és még csak bele sem szólhat a saját válásába. Neki lesz rosszabb, nem neked.
Ha te vagy a felperes, csak neked kell megjelenned a tárgalás/-oko /-n, ha õ nem jelenik meg, az az õ baja.
A válás valóban egyszerû lesz, de van közös vagyonotok?
Na, ezzel lesz a baj. Mert a válás lemegy két tárgyalás alatt. Az elsõre nem megy el, elnapolják, a másodikra sem megy el, elválasztanak. Csakhogy így külön polgári perben kell kérned a közös vagyon megszüntetését.
A kérdező hozzászólása: Közös vagyon a ház, melynek részletinek fizetésébe 1 éve nem segít be.


Mi is történik váláskor a személyiségekben?

Nem vagyok okostolyás, csak olvasott ember és figyelek másokat, miként ronják el életüket illetve a csemetéikét. Igen, ez a nagy élet kérdés. Sajnso ez ma csak kérdés , x év mulva pedig tény lessz , vagy más most is. A válási folyamat az egy elszakadás a másik félt?l. pszichikailag a felek elhidegülnek egymástól, ennek nagyobb hátránya ha évtizedes együttélés megyen tönkre. Sajnso mindkét fél rá mehet, mert mindig meg bánja az aki elkezdet, ha csak nem volt rá nyomós oka. a másik fél a csalódottabb, hárt az változó. a gyeremk szemszögét igyekszek vázolni, ugyan is ?k a jöv?.

Legjobb válasz: Neked van családod? BOldog család? Átéltél már hasonlót, mint válás? Nem kötözködni akarok, de én éltem minden variációban, és azt mondom, hogy csak az minõsíthet, aki átélte legalább azt, vagy hasonlót, mint én. Ha azt végigcsinálta, és ugyanígy (bocsánat) "osztja az észt", és meg is felel életében annak, amit leír, akkor igen, van joga véleményezni engem, vagy az elvált embereket. Nem lehet általánosítani, nagyon sokféle sors van. Én nem szeretem ezt a megbélyegzést, soha senki nem lehet biztos abban, hogy a másik ember miben él. Én elvált vagyok, nem így futottam neki, teljes szívembõl mondom, hogy nem az én hibám volt. A kisfiamnak pedig egyértelmûen így lesz jobb élete, nem bánom, hogy így alakult.

De hát Te magad válaszolod meg: "nem szeretett". Soha?? Mert ha soha, akkor azt azért legbelül lehet érezni - szerintem. Én is boncolgathatnám a múltat, mert tényleg csúnyán át lettem verve, de mi hasznom lenne belõle? Nekem attól jobb lenne?? Nem. Inkább elõre nézek (néztem), az új családomra figyelek, boldogan élünk, és a múltból csak tanultam. MOst már tudom, hogy sok dolgot túl lehet élni, és az életem túl rövid ahhoz, hogy egy idióta beárnyékolja. Én inkább magabiztosabban szálltam ebbõl ki, mert tudom, hogy milyen erõ van bennem. Próbálj Te is erre figyelni, mert minden nap, ami önsajnálattal telik el, vagy netán haraggal, az a Te életedbõl vesz el idõt. Most komolyan, megéri?
33-as vagyok, Veszprém megye
Én is írtam, Békés megye.
Nem lakhelyfüggõ. Intelligencia, empátia kérdése. De amúgy Budapest környéke. Amúgy a férjem belátta, hogy õ is nagyban hibás azért, hogy a házasságunk tönkrement, bocsánatot kért, és igyekszik kulturáltan kezelni a válást. Barátokként válunk el, mert nem utáljuk egymást, csak épp nem tudunk már együtt élni. Amúgy sok boldogságot kívánt az új kapcsolatomhoz, és reméli, hogy ebben jobban fogom magam érezni - a gyerekünk érdekében is. Ennyi a titok...
A kérdező hozzászólása: nem tudom, meg lehet itt olyat kérdezni, hogy az ország melyik részében laktok? Lehet , hogy csak az én környezetemben látom így. de tényleg más részen másként van. annyit el árulhatmátok tényleg, hogy esetleg másképp lássak és ne csak azt amit itt látok, hogy melyik részen laktok.
osztom az utolsó álláspontját. Mi is kulturált emberekként váltunk el a férjemmel. Pedig nekem lett volna okom haragudni rá. Terhesen csalt meg és vallotta be a szeretõjét. Mégis, a gyerekek mondogatják, hogy örülnek a válásnak, mert nyugodtabb a légkör itthon. Mi nem veszekedtünk, de a feszültséget még a gyerekek is érezték közöttünk.
Érdekes, én sem acsarkodom a férjemmel... közös megegyezés, közös felügyelet, így nincs tartásdíj sem, hanem közvetlenül a gyerekre költheti, amit tud, és annyiszor látja, ahányszor csak akarja. Ez mindig két emberen múlik. Mondjuk ha én megtudnám, hogy a férjem húscafatnak nevez, biztos nem így állnék hozzá én sem...
A kérdező hozzászólása: na , ez az. szerinted ez tízbõl mennyi válásnál van meg, mert én amirõl eddig tudok válást és hallok, ott azt mondhatom, hogy 1, 0%, ahol agyermek is számít a többinél nem más mint eszköz illetve jövedelem szerzés . mert a gyermeknek kell alapon.
Legjobb barátnõm szülei elváltak még régebben, és megkérdeztem, hogy nem rossz így neki? Azt mondta, ezerszer jobb, hogy elváltak, ugyanis addig folyamatosan ment a veszekedés, amit már nem bírt elviselni. Utána pedig bármikor láthatta az apját, és nem szenvedett semmiben hiányt. A probléma ott kezdõdik, ha a szülõkben nincs annyi józan ész, hogy a gyereket ne keverjék bele az acsarkodásba. Ki kell hagyni a szülõi párharcból, nem csúnyát mondani, és a gyerek nem lesz sérült.
Ok, kiválogattad a legsarkosabb példákat, amiket csak tudtál... Én meg olyanról tudok, baráti körömben, hogy a férfi kilépett a házasságból egy új nõért, összeházasodtak, 2 gyerekük született, a volt feleségnek is lett új kapcsolata, mindenki jóban van mindenkivel és az elsõ házasságból származó gyerek, akinek korábban komoly problémái voltak, teljesen megváltozott, sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Ilyen is van...
A kérdező hozzászólása: Az tény és való, hogy a válás az inteligencia függõ is. A gond az ha nem azért válik el valaki, mert volt rá ok, ha nem mert pénzért. Én , gyermekkoromban mást láttam. Nekem ez idegen ami most zajlik, de csak amiket olvasok olykor itt. Szóval naiv vagyok. Amugy ezt tényleg csak azért kérdeztem, hogy ki melyik részen lakik, mert a gazdasági viszonyok érdekeltek engem. De szerintem aki ahol él, ott föl tudja magát találni oly mértékbenm, hogy élehtõ élete legyen. Nálunk csak annyi volt a gond, hogy a kutya meg a jó dolga és megbolondult. Szóval , nem értek semmit sem. akit leírtam az havi 250 000-et keres, mint nõ, a férjét és a gyermekét kicsinálja. szóval tényleg IQ függõ.
Minden intelligencia függõ. Hiszen egy ember egész gondolkodása, cselekedetei ettõl függnek. Tényleg, nem bántani akarlak, de ahogy itt fröcsögsz, gyûlölködsz az exedre, a nõkre általában, meg hogy belemész olyanba, hogy névvel kiírva acsarkodsz a volt párod ügyvédjére (amibõl, ha olvassa egyébként még akár kellemetlenséged is származhat hisz könnyen beazonosíthatóvá váltál környezeted számára, nos, szóval bizony egyre inkább megérti az ember az exed döntését, meg ne sértselek, de nem az jön le, hogy egy szimpatikus, intellektuális és mély érzésû figura vagy.
a "számára" után elmulasztottam bezárni a zárójelet, elnézést
A kérdező hozzászólása: itt , amugy is a gyermek kérdés volt a lényeg, ha nem szeret nem szül gyermeket, azt a kissebség teszi, egy gyermek, egy jövedelem alapon.
A kérdező hozzászólása: látod ez a gond, nem tudod x év mulva ki válik belõle. amugy inkább már úgy fogom föl, hogy tudom mit kell nézni egy nõben, nekem valamikor nõi ideálom volt, abból erdõen amit láttam . amugy tisztelem , becsülöm a nõket, de becsúszik valahogy mindig egy kettõ gyökér. amugy az sem gyökér, csak nem szeretett. nekem tünik annak. másnak lehet, hogy a seggét is kinyalta volna, akit szeret.
Igen, lehet bízni ezek után a nõkben, tudod miért? Mert Téged nem a nõk csaltak meg, hanem a feleséged, akit TE választottál. A rossz választásban pedig felelõsséged van. Az én volt férjem megcsalt, pedig veszélyeztetett terhes voltam, túlzottan nem tudtam kivédeni a szituációt. Az újszülött gyereke nem volt olyan izgi, inkább ment a nõhöz délutánonként (persze utólag tudtam meg). Megalázott, hazudott, átvert, az egészségemet (és a fiamét) veszélyeztette, sorolhatnám én is, egy szar alak. És mégis: új párom van, szeretjük egymást béke van, minden rendben. Nem látom be, hogy azért, mert egyszer mellé nyúltam, most Õt miért kéne büntetnem? Õ tiszta lapot kapott, nem vagyok féltékeny, gyanakvó, mert Õ nem a volt férjem.
Figyelj, menj el egy pszichológushoz. Az nem oldja meg a problémádat, ha itt fröcsögsz.
A kérdező hozzászólása: akkor ha tud valaki nekem szebb jelzõt ettõl amit én használtam közölje velem, megcsaltak, ki használtak, meg loptak, anyámat aki halott, gyalázták, nem is beszélve a válási perrõl. akkor ezek után tudjak bízni a nõkben??? ja , én meg mindenben mellette álltam, szó szerint.
itt megint, csak a te feleséged példáját hozod fel, kedves kérdezõ. Nem minden nõ ilyen. Az elsõ fiamat én is az esküvõ elõtt szültem, mégis együtt voltunk az apjával még rá két és fél évre, mikor megtartottuk a polgári szertartást. Ne haragudj, de azért te is ludas vagy a dologban, hogy nem vetted észre, hogy az asszony a saját sógoraival lép félre.Nagyon látszik az írásodon, hogy mennyi dühöt, megvetést táplálsz a feleséged iránt.
A kérdező hozzászólása: ja, amugy ez jó, ha gyermektartás akkor a gyerekem, ha nevelés vagy bármi értelmes akkor nem. viselje a felelõsséget és a szégyent ha házasságon kívül csináltatta föl magát. szó nincs letagadásról, ki van zárva, így is jobban járok ha nem él velem, mert az adósságát sem fedezi a gyeremktartás.
A kérdező hozzászólása: a gyeremk édesanyját amikor kérdeztem , hogyan tegyük rendbe a házasságunkat, annyi volt a válasza rá, hogy adjam el a házam. ha a jó kapcsolat helyrehozatalának ez lenne a lényege, és nem le ülni megbeszélni, akkkor érdekes a dolog.
És ezzel, hogy indulatokat gerjesztesz, egyébként csak pont a gyereked számára nehezíted meg a dolgokat. Na, ezért fõleg jobb lenne, ha lenyugodnál és arra törekednél, hogy minél jobb kapcsolatban maradj a gyereked édesanyjával.
A kérdező hozzászólása: az én dolgom már le sem merem írni, de mondok egy hasonlót. egy nõnek 5 gyermeke van 4 apától. de van olyn is akinek 3 gyermeke 3 apától. az , csak a hab a tortán. olvastam egyszer egy oylat, hogy a szülõk elváltak, akivel maradt a gyermek az össze jött egy másikkal. majd a gyermek szülõje össze jött egy szintén másikkal, majd a gyermeknek a végén két mostoha szülõje lett. erre varjatok gombot. ez nem indulat, hanem csalódás és gyûlölet.
Elõször is más házasságába nem látsz bele... Rólam is gondolhatják azt az ismerõseim, hogy félrekúrok, holott valójában arról van szó, hogy a férjem évek óta nem ért hozzám (megoldásra nem volt hajlandó, pedig évekig mindent megtettem, hogy változzon a helyzet). Bejelentettem, hogy szeretnék elválni, és UTÁNA lett új kapcsolatom. A férjem kért, hogy hadd maradjon, amíg megoldhatja a lakhatását. Belementem. Minden érzelmi, fizikai kapcsolat megszûnt közöttünk, az új partneremmel randizgatok és szexelek rendszeresen. Egy kívülálló ebbõl annyit látna, hogy félrekúrok... A többit, azt a sokéves megaláztatást, amit a férjem mellett átéltem, nem látná. Arról sem tudna, hogy mi ezt már egymás között tisztáztuk. Szóval légy szíves, te csak ne ítélkezz mások házassága felett!
A kérdező hozzászólása: ja, ennyi a gondod, rossz a billentyûzetem, kedves utolsó elõtti. ha nem figyelek oda, csak írok, akkor meg esik, hogy nem minden betût ütök le. amugy meg látom nálatok ez a folyamat le játszódott, amirõl írtam.szégyeld amugy magad. egy gyökér tirpák vagy. nem ok nélkül fikázzák a magyarokat más országokban, szarba sem néznek minket , fõleg az ilyen tökfelyek miatt. nyugaton a magyarokat semmibe sem nézi, amugy más én sem. rosszabbak vagyunk, mint az oly sokat emlegetett kissebség, az legalább tudja mi a család
Tanítottad a gyereket? Mire??? Írni sem tudsz!!!
Azt már szerintem mindenki érti, hogy egy sértett, dühös, gyermekét féltõ (stb) férfiról van szó, de még mindig nem tudja senki sem, hogy mi is a kérdés...
Amúgy 100% osztom 5-ös véleményét...
Gyerekként is, szülõként is éltem meg válást, szóval van tapasztalatom saját és baráti körbõl egyaránt és ezek alapján mondom: a gyerek nem a válás tényétõl sérül meg, hanem attól, ha semmibe veszik, v. hülyének nézik. Amikor belehazudnak az arcába, színlelnek elõtte, v. felhasználják õt egymás ellen a szülõk. Sajnos, ennek nagyon sok változatát láttam már, és igen, ez aztán tényleg tönkreteszi a fejlõdõ személyiséget. Hány deviáns kamasz tengõdik inkább az utcán, mert otthon elviselhetetlen a légkör az egymást ölõ szülõk közt? Nem biztos, hogy jól jártak azzal, hogy együtt maradtak a szüleik. Én örülök, hogy az enyémek elváltak annó, mert iszonyúan nem illettek egymáshoz, ha együtt maradnak, szerintem felakasztom magam legkésõbb 6 évesen...
Nem kellett volna kiemelni, hogy nem vagy okostojás (j-vel). A helyesírásodról ordít, hogy se nyelvtanórára nem jártál, se könyvet nem olvastál. A fogalmazásodra már nem is vesztegetek szót... Ha már írsz, akkor tisztelj meg mindet, olvasókat, hogy normálisan írsz!
Nem kellett volna kiemelni, hogy nem vagy okostojás (j-vel). A helyesírásodról ordít, hogy se nyelvtanorára nem jártál, se könyvet nem olvastál. A fogalmazásodra már nem is vesztegetek szót... Ha már írsz, akkor tisztelj meg mindet, olvasókat, hogy normálisan írsz!
A személyiségekben nem váláskor történik valami, hanem elõtte. Ugyanis a személyiségek változnak. Eltelik x idõ, és más lesz a gondolkodásuk, az ízlésük, megváltoznak. Igen, így is együtt lehet maradni késõbb, egymást megutálva vagy csak nem szeretve, de nem ettõl sérülnek-e jobban õk és a gyerekek? Azt gondolom, sokan abba sérültünk bele, hogy túl sokat láttuk hallottuk otthon a szüleink egymás elleni harcát. Az az idõ sosem jön el, amikor valaki már ismeri önmagát, az meg még úgyse, hogy akit el akar venni, azt is ismeri. Szóval ennyi erõvel akkor ne szüljön senki gyereket?
Olvasott emberként ezt pont a gyakorikérdéseken akarod megvitatni? Nem jó helyen kopogtatsz.
Ne haragudj, de meg lehet különböztetni az elgépelést és a rossz helyesírást. Amikor pl. "ú" helyett "u"-t írsz, vagy "j" helyett "ly"-t, akkor az nem attól van, hogy gyorsan írsz, és véletlenül kimarad egy betû. Ne nézz már minket madárnak!
Nagy betû nincs? Minden mondat nálad kis betûvel kezdõdik? Jaaa, bocsi, biztos azért, mert gyorsan írsz. :)
Már annyira dühös vagy mindenkire és mindenre , hogy össze-vissza írsz. Szerintem nyugodj le. Most kapcsold ki szerintem a gépet, és ülj a fotelba egy könyvvel. Legalább rájössz mikor írunk J vagy LY betût. De már ne nagyon reagálj, mert fogalmad sincs már neked sem hogy miket fecsegsz..
A kérdező hozzászólása: persze, hogy van indulat. ebben vagyok akaratom ellenére is, de amit látok környezetemben az sem más. az egyik ismerõsöm mûszaki értelmiségi volt, 3 gyermek apja, , a nõ egy agyatlan tuskóval meg csalta, majd kicsinálta a férjét, aki öngyilkos lett, a másik értelmiségi nõ, a férjét szintén kicsinálta, a gyermekét is, 14 éves gyermek aki valamikor kitünõ tanuló volt. most nyugtatókon él, amióta válik a nõ, a gyermeknek gyomorbajai vannak, gyomortükrözésre hordja az anyja és pályaválasztás elõtt lehet, hogy évet ismétel a gyermek. nekem a fiam a szemem láttára tették tönkre, és tehetetlen voltam, mert a kerítés másik oldalán volt. akkor mit tudjak mondani értelmes emberit az ilyenekre. , akkor az egyik férj ki ment külföldre dolgozni, mert itthon majdnem éhen haltak, annyi idõre ment ki, amig rendbe jönnek és itthon egy válalkozást el indít, addig a kedves neje félrek....t. majd aférje a vállakozást beindította, most õ lett munkaadó, jóll élnek, szóval ez kettõ év alatt zajlott le, de most anyucinak jól esik a kényelem, a szomszédoméknál is ez volt, a nõt pont az öcsém csinálta föl, amig a nõ férje másutt kénytelen dolgozni, hogy jó legyen. akkor ezek után, amikor 10 -bõl 3 tisztességeset tudok csak mondani, mondjon valaki más jelzõt. én, amit az esküvõnkön fogadtam be is tartottam, szóról -szóra. még sem volt jó. de még sokat tudnék sorolni.
Annyira szerettem volna hozzászólni a kérdéshez, de a rasszizmus és a gyermeket szülõ édesanya "húscafat" megnevezése kiborított lelki nyugalmamból. Annyi indulat van az írásaidban, ez rémes. Tudod, ha egyszer a gyermeked felnõ és valahogyan megtudja, hogy az édesanyját húscafatnak nevezted, nem fogsz megállni a lába elõtt. Higgadj le, vezesd le a dühödet egy kis sporttal és gyere vissza higgadt fejjel. Annyi ember kap itt segítséget, csak normális hangvételben kérik.
Az olvasottság alatt mit értünk? 6 évesek fogalmazásaiban vagy olvasott?
"tökfelyek" HAHAHAHAHA :) ))
Ez a mai nap gyöngyszeme! Elsõ három szó után röhögõgörcsöt kaptam. "Nem vagyok okostolyás" -> Nem mondod.
Részeg vagy, vagy egyéb drog. Nincs kontrollod a gondolataid folyama fölött. Ez jön le itt rólad. Egy ilyen emberrel miért is akarna valaki együtt élni?
Meg akartam kérdezni, hogy miért válik a feleséged, de azt hiszem, értem... Ha az a nõ, aki életet adott a gyermekednek, a szemedben egy "húscafat", akkor teljesen megértem a dolgot...
Már nem azért, de ide írsz, amikor a helyesírásod tré, a fogalmazás szar.Ez nem is kérdés, hanem kifejted a véleményedet.Ajánlanám, hogy az oldal címét olvasd el.Gyakori Kérdések.Nem okfejtõ, magát olvasott embernek tartó, de magyar óráról lógó, kapkodó, rasszista unatkozó emberek fóruma.
az olvasott emberek egyik különös ismertetõjegye, hogy tudnak helyesen írni. az hogy használsz néhány idegen szót, még nem jelenti azt, hogy intelligens vagy.
Neked van családod? BOldog család? Átéltél már hasonlót, mint válás? Nem kötözködni akarok, de én éltem minden variációban, és azt mondom, hogy csak az minõsíthet, aki átélte legalább azt, vagy hasonlót, mint én. Ha azt végigcsinálta, és ugyanígy (bocsánat) "osztja az észt", és meg is felel életében annak, amit leír, akkor igen, van joga véleményezni engem, vagy az elvált embereket. Nem lehet általánosítani, nagyon sokféle sors van. Én nem szeretem ezt a megbélyegzést, soha senki nem lehet biztos abban, hogy a másik ember miben él. Én elvált vagyok, nem így futottam neki, teljes szívembõl mondom, hogy nem az én hibám volt. A kisfiamnak pedig egyértelmûen így lesz jobb élete, nem bánom, hogy így alakult.

Válás után mi történik a jeggyűrűvel?

A volt feleségemtől elváltam,anno én vettem a gyűrűket,most ezen áll a bál...megjegyzem megcsalt...

Legjobb válasz: Mivel a gyürüt odaajándékoztad neki, ezért ez az övé. Aki ajándékot visszakér, az igencsak kicsinyes valaki. Annak, hogy a feleséged megcsalt, ezzeh semmi köze. A gyürüt visszakérni nincs jogod, ha ö önként visszaadja, akkor rendben van.

Semmi. Az övé, azt csinál vele, amit akar. Én ezt annyira nem értem. Ajándék, ajándékot pedig nem kérünk vissza. 1. csak nem akarod a következõ barátnõdnek adni (ugye nem?!) 2. te se sem fogsz azzal az ujjadon rohangálni (jó esetben) Akkor meg minek kérnéd vissza? Most mielõtt valaki azzal jönne, hogy nõként mondom ezt, igen nõként mondom. De nem az ékszer miatt, hanem mert ajándék. Én is vettem már a férjemnek nem egy nagy értékû ajándékot, de soha nem kérném vissza. Szerencsére boldog vagyunk a mai napig, de tudom, ha olyan élethelyzetbe kerülnék, akkor sem lennék kicsinyes.
Én vissza akartam az exnek adni a drága órát amit kaptam tõle, majdnem hozzám vágta, hogy vissza ne merjem adni, azt anno szeretetbõl adta ajándékba, nem mint befektetést. (Õ szakított). Kicsit kicsinyes vagy ha emiatt balhézol vele. Azt õ kapta. De amúgy akkor ér visszakérned, ha te is visszaadsz minden ajándékot amit õ adott. Ne légy sz.rrágó. :)
Én visszaadtam...nem akartam hogy rá emlékeztessen...nem volt kérdéses.
Osztom a többiek véleményét, talán egy kivételt tudok elképzelni. Ha olyan gyûrût kapott, aminek eszmei értéke van és családon belül generációról generációra szállt, fõleg, ha nincs közös gyerek... De ebben az esetben, ha te vetted a gyûrût, nem ildomos visszakérni.
Ezért nem kell drága gyûrût venni...
Mivel a gyürüt odaajándékoztad neki, ezért ez az övé. Aki ajándékot visszakér, az igencsak kicsinyes valaki. Annak, hogy a feleséged megcsalt, ezzeh semmi köze. A gyürüt visszakérni nincs jogod, ha ö önként visszaadja, akkor rendben van.
nincs más megoldás, el kell jutnod Mordorba és le kell vetned a Végzet-hegyének gyomrába!
Vazze, megyek búvárkodni a Golden Gate alá, ha mindenki oda hajigálja be a többszázezres gyûrûjét xD
Mivel a feleségem megcsalt, és igen csak el voltunk úszva anyagilag miatta, beadtam az ékszerészhez, az árából meg befizettem egy két rezsi csekket. Legalább ennyi hasznom volt belõle.
Semmi! A volt nejed simán megtarthatja a gyûrût. Meg aztán tök mindegy, hogy ki vette.
Az én gyûrûm ott van valahol egy dobozban, különösebben nem foglalkozom vele.
Ajándékot vissza lehet követelni bírságon, ha olyan értékes lépd meg. Én biztos, visszaadná hisz már nem szimbolizál semmit.
Én, amikor váltam (békében, tisztelettel és szeretettel a másik iránt) magától értetõdõnek vettem, hogy visszaadom, hisz tudtam, mennyire drága volt. Mint kiderült, feléjük (USA) az a szokás, hogy megszabadulnak tõle. Felmentünk a Golden Gate hídra, mindketten beledobtuk a vízbe, aztán lesétáltunk, és beültünk egy kávéra. Mindent lehet kulturáltan csinálni; csak a felek intelligenciáján múlik.
Ajándék volt, úgyhogy semmi... Ez oylanmmintha a turmixgépet is visszaadná, amit 2 éve kapott... Hiába ékszer és nagy értékû...
Semmi. Az a volt nejedé. Ha akarja visszaadja, ha akarja nem.
Én beadnám a zaciba.
"Kicsit kicsinyes vagy ha emiatt balhézol vele." Nem kicsit!

Mi történik a válás tárgyalásán? Mit kérdeznek?

Közösen megegyeztünk a férjemmel és 2 hétmúlva megyünk a tárgyalásra, azt hiszem minden rendben megírtunk így ha minden igaz egy tárgyalás lesz csak. (az ügyvéd azt mondta) de mit is fognak konkrétan kérdezni? kötekethetnek? (már több mint egy éve külön is élünk) mennyi ideig tart ez a tárgyalás? kik lesznek ott? (ügyvédünk konkrétan nincs csak a papírokat írta alá)

Legjobb válasz: Kb. negyed óráig fog tartani, a bíró felolvassa a szöveget hivatalos formában, nem fognak kötekedni, asszem megkérdezi, hogy tényleg akartok-e válni, megállapítja, hogy mindenben megegyeztetek, így bírói határozatra nincs szükség. Lesz majd ott valaki, aki mindent ír, aztán ennyi. Szóval no para! :)

Kb. negyed óráig fog tartani, a bíró felolvassa a szöveget hivatalos formában, nem fognak kötekedni, asszem megkérdezi, hogy tényleg akartok-e válni, megállapítja, hogy mindenben megegyeztetek, így bírói határozatra nincs szükség. Lesz majd ott valaki, aki mindent ír, aztán ennyi. Szóval no para! :)

Mi történik olyankor ha válás után nincs vagyonmegosztás?

Legjobb válasz: minden ahhoz kerül, akinek a nevén van.

minden ahhoz kerül, akinek a nevén van.
A kérdező hozzászólása: Minden a férjem nevén van... :(
Házassági vagyonközösség címen kérhetsz bírósági felülvizsgálatot, és talán valamennyit kaphatsz, ha van, ami bár a férjed nevén van, de közösen szerzett tulajdon.
A kérdező hozzászólása: Az új ptk hivatkozva nem akar vagyonmegosztást. Mit tegyek?
Támadd meg. Ne egyezz bele... A ptk-n belül mire hivatkozik? Én semmi iylen jellegû változásról nem tudok... Annyi változott, a válás vagyonjogi részénél, hogy a közös megegyezéses váláshoz nem kell a vagyonmegosztásról is megálllapodni. Magyarul nem feltétele a válásnak, de vagyont attól kell osztani, de nem kell nektek megegyezni, hanem a bíróság majd elossza.. Eddig közös megegyezésnél úgy volt, hogy arról is egyezkedni kellettt ésvcsakakkor mondták ki a válást, vagy pedig enm közös megegyezés volt... Szerintem a férjed vmit nagyon benézett
A kérdező hozzászólása: 5/5 Jogásztól kaptam a választ? Õ azt állítja, hogy csak válik és nem kell vagyonmegosztás. Az új törvények szerint. jól tudja? Vagy legyen, de akkor benne lesz 1 m. Fenyeget Õ nagyon jól keres és tudja, azt hogy nem állok jól anyagilag.
attól függ mitek van... mi az ami házasság elõtt, mi az ami közös, te dolgoztál-e stb... olyan nijncs, hogy kisemmiz, ha te is dolgoztál, vagy az õ kifejezett kérésére nem dolgoztál... ha viszont nem így van, akkor tényleg felesleges kapálózni Sürgõsen keríts saját ügyvédet az elõbbi esetben
A tárgyaláson legyenek tanúid, akik tanúskodnak (eskü alatt természetesen), hogy mibe te mennyi pénzt tettél. Pl. valaminek a részletét te fizetted, vagy teljes egészében, pl. autót, bútort, nyaralást, bármit, amit te fizettél. Sok múlik egy jó ügyvéden. Én nehezen tudok olyan házasságot elképzelni, ahol csak az egyik fél költött, invesztált a közös dolgokba az együtt töltött évek alatt.
A kérdező hozzászólása: A válást márc 15 után szeretné, h ne legyen vagyonmegosztás. Minden pénzünk az Õ nevén van, és ráadásul a pénzünket rossz befektetésbe tette és elveszítjük. Azt nem tudom, h kérhetném-e vagyonmegosztásnál, h a befektetés ami a nevén van és nagy valószínûséggel elveszítjük azt neki sámítsák be a családi házunkba.

Válás után mi történik a "közös" Hitellel?

Van egy lakáshitelünk amit közösen vettünk fel, még csak az 1/3át fizettük vissza de most válni akarunk. Ezek mellett van pár személyi kölcsönünk (szabad felhasználású hitel). A válás után mi történik ezekkel a hitelekkel, mindet nekem kell kifizetni ? és mit lehet csinálni a terhelt házzal ?

Legjobb válasz: Miért kéne mindent neked kifizetni? Lefogadom, te vagy a férfi... Egy ügyvéddel érdemes konzultálnod a részletekrõl, emellett a hitelezõiddel és a volt pároddal is.

Miért kéne mindent neked kifizetni? Lefogadom, te vagy a férfi... Egy ügyvéddel érdemes konzultálnod a részletekrõl, emellett a hitelezõiddel és a volt pároddal is.

Mi történik, ha az első válási tárgyaláson nem jelenik, meg egyik fél sem (alperes, felperes)?

Kijelöl a bíróság egy új id?pontot, vagy megsz?nik az eljárás és újból kell kérvényezni?

Legjobb válasz: Akkor igen, újból be kell nyújtani a papírokat, de két éven belül nem lehet, ebben az esetben.

Akkor igen, újból be kell nyújtani a papírokat, de két éven belül nem lehet, ebben az esetben.
Megszüntetik az eljárást.De illene odaszólni, legalább telefonon, ha kibékültetek!:)
A kérdező hozzászólása: Azért nem lehet 2 éven belül újra indítani, mert az elsõn nem jelentek meg? Köszi a válaszokat!
Igen, ez olyan szabályféle, hogy azért passzióból, ne indítgassanak válást, ha utána nem érdekli õket. A felperes legalább, valahogy tegye szabaddá magát...
A kérdező hozzászólása: Csak, akkor tûznek ki egy késõbbi idõpontot, ha a felperes halasztást kér vagy igazolja a távollétét?
Igen, akkor kitûznek új idõpontot, de mondom, ha nem jelenik meg a felperes sem, erre esély sincs és plusz két évig házasok maradtok, garantáltan.

Válás esetén, mi történik, ha nem megyek el az első tárgyalásra, a másodikon elválasztanak?

Legjobb válasz: Az ügyvéded képviselhet, ha nem akarsz nem mész el, ennek csak akkor van jelentösége ha " nincs megállapodás a két fél között" és esetleg te is hozzászolhatsz a dologhoz ott a terembe. Nálunk a volt férjem sem jött el az elsö tárgyalásra nem is volt semmi gáz belöle, bár ennek már pár éve, de gondolom most sincs ez másképp. Tehát az ügyvéd téged képvisel. Ö ott lesz az a lényeg.

Az ügyvéded képviselhet, ha nem akarsz nem mész el, ennek csak akkor van jelentösége ha " nincs megállapodás a két fél között" és esetleg te is hozzászolhatsz a dologhoz ott a terembe. Nálunk a volt férjem sem jött el az elsö tárgyalásra nem is volt semmi gáz belöle, bár ennek már pár éve, de gondolom most sincs ez másképp. Tehát az ügyvéd téged képvisel. Ö ott lesz az a lényeg.
De ha az asszony akar akkor is meg lesz a tárgyalás, mert ilyenkor kirendelt ügyvédet rendelnek el ! Szerintem ma már mindegy akarsz -e válni vagy sem, ha a másik fél akar, kirendelt ügyvéddel is el fognak választani, ha te nem leszel ott. elsõ voltam. De már nem lehet megbeszélni vele? Szereted öt ?
Igen, kerdezo jol tudod. Az ismeroromek is igy valtak el, csak a no ment el az elso targyalasra, a ffi nem. Aztan a 2.-ra sem ment el a ffi, es el is lettek valasztva.
nálunk a volt férjem nem jött el a tárgyalásra.ezért újra kérnem kellett a tárgyalást.kiírtak egy második idõpontot, és tájékoztatott a bírónõ hogy ha válni akarok, akkor hozzak magammal egy tanút aki igazolja a megromlott életviszonyt, és akkor elválasztanak, bár tovább tart.mi közös megegyezéssel váltunk, a volt férjem csak lustaságból nem jött el.de a 2.-on már ott volt.mindenképp elválasztanak akkor is ha nem mész el, csak több idõt vesz igénybe.sajnálom hogy ide jutott a házasságod.eleinte én nem akartam válni, és végül mégis én adtam be.
Ne haragudj, de ez gyerekes dolog, hogy nem mész el, mert nem szeretnél válni. Ezzel csak halogatod, húzod az ügyet reménytelenül, mert a végén úgyis kimondják a válást, elég ha az egyik fél akarja.. Ne fuss olyan szekér után, ami nem vesz fel, (mégegyszer..)
A kérdező hozzászólása: De nincs ügyvédem és nem szeretnék, mert nem akarok válni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!