Találatok a következő kifejezésre: Mi történik terhesgondozáson (5 db)

Mit foglal magába a terhesgondozás? Úgy értem, hogy mi történik a terhesgondozás során?

Legjobb válasz: Ott a védõnõvel beszélgetsz, vérnyomást mér, testsúlyt, vizeteletet adsz, vért vesznek tehát a kötelezõ vizsgálatok. Ha mindez megvan akkor mész be a körzeti dokidhoz a leleteiddel és õ átnézi. Ott kapod meg mindig a következõ vizsgálatok beutalóit, aminek eredményével mindig a legközelebbi tergondozáson megjelensz, azt hogy mikor kell menned a doki fogja mondani. Nálunk így mûködik debreceni vagyok. Remélem segítettem :))

Ott a védõnõvel beszélgetsz, vérnyomást mér, testsúlyt, vizeteletet adsz, vért vesznek tehát a kötelezõ vizsgálatok. Ha mindez megvan akkor mész be a körzeti dokidhoz a leleteiddel és õ átnézi. Ott kapod meg mindig a következõ vizsgálatok beutalóit, aminek eredményével mindig a legközelebbi tergondozáson megjelensz, azt hogy mikor kell menned a doki fogja mondani. Nálunk így mûködik debreceni vagyok. Remélem segítettem :) )
A kérdező hozzászólása: Igen segítettél. :) Nagyon szépen köszönöm. :)
Szia. Nálunk (Nógrád megye) a védõnõhöz minden hónapban egyszer kell menni( súly, vérnyomásmérés, vizeletvizsgálat), de itt õ intézi a beutalókat is, azzal nem kell nekem foglalkozni. A terhesgondozás az sztk-ban van (nincs fogadott orvosom), ott elvégzik az elõírt laborvizsgálatokat, az uh-ot és havonta egyszer megvizsgál a nõgyógyász is. Ráadásul az eredményeket kipostázzák a védõnõnek, tehát még azért sem kell még egyszer elmennem.
A terhesgondosáz a dokinál való megjelenést, és az elõírt vizsgálatok megcsinálását jelenti + a védõnõnél való megjelenést. A védõnõnél durván havonta kell megjelenni vizelettel, testsúlyt mér, vérnyomást, és megbeszélheted vele a kérdéseidet, mindenben segítenie kell, majd meglátogat téged otthon is, és a babához is jár majd jó darabit. A nõgyógyász is durván havonta "kötelezõ", mindig õ adja meg a következõ idõpontot is-ahogy a védõnõ is. Megmondja mikor menj laborba, uhra, nstre, és minden egyéb vizsgálatra, õ meg csinál citológiát és mészjájvizsgálatot. Nagyjából ennyi. Innen kezdve orvosa és védõnõje, illetve kismamája válogatja, hogy mi történik még (pl 4D uh...)

Mi történik a terhesgondozáson?

Nem uh, nem véd?n?!

Legjobb válasz: Szia! Én most voltam hétfõn terhesgondozáson. A laborba le kellett adom vizeletmintát, majd a védõnõ megmérte a súlyom és a vérnyomásom, amit beírtak a kiskönyvembe. Ezalatt a labor kiértékelte a vizeletmintát és annak az eredményét is beírták a kiskönyvbe. Majd behívott a doki megnézték az eredményeket és megkaptam a szükséges beutalókat, egyet a belgyógyászatra, egyet pedig a 12. hetes ultrahangra! Nekem ennyi volt! Sok sikert a babához.

Szia! Én most voltam hétfõn terhesgondozáson. A laborba le kellett adom vizeletmintát, majd a védõnõ megmérte a súlyom és a vérnyomásom, amit beírtak a kiskönyvembe. Ezalatt a labor kiértékelte a vizeletmintát és annak az eredményét is beírták a kiskönyvbe. Majd behívott a doki megnézték az eredményeket és megkaptam a szükséges beutalókat, egyet a belgyógyászatra, egyet pedig a 12. hetes ultrahangra! Nekem ennyi volt! Sok sikert a babához.
A terhesgondozás= nõgyógyász+védõnõ és a terhesség alatti vizsgálatok. Mi akérdés, ha ezekre nem vagy kíváncsi?
Szia! Minden terhesgondozás alkalmával súlyt és vérnyomást mér a védõnõ+ vizelet vizsgálat. Ilyenkor beszélitek meg mik e teendõk és hogy milyen vizsgálatokra kell menned. Gratulálok a babához. 28 hetes kismama

Mi tortenik a terhesgondozason?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Sztkban ugyan nem jártam még soha nõgyógyásznál, de terhesség alatt a magándoki megnézte a leleteket, érdeklõdött a hogylétemrõl csinált egy ultrahangot, hogy ránézzünk a picire, ha meg panaszom, kérdésem volt megbeszéltük.

Sztkban ugyan nem jártam még soha nõgyógyásznál, de terhesség alatt a magándoki megnézte a leleteket, érdeklõdött a hogylétemrõl csinált egy ultrahangot, hogy ránézzünk a picire, ha meg panaszom, kérdésem volt megbeszéltük.
elvileg a leleteket beszélitek meg, illetve uh-t készít, ha az nálatok külön van, akkor csak kérdezgeti van e panaszod. Kézzel is fog vizsgálni, de általában csak a 18-20. héttõl, olyankor már nézik a méhszájat is, hogy zárt e, van e nagyobb mennyiségû folyás, esetleg a lábakat hogy nem e vizesedik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!!:) Koszonom a valaszokat! Aranyosak vagytok.Akkor nem keszulok semmi extrara!!:)
Engem sem a magán, sem az sztk-s (kötelezõ 4 megjelenéses ) doki sem vizsgált kézzel egyik terhességem során sem. Nem tudom, miért, a méhszájam állapotát a magzatvíz elfolyásakor nézték elõször... Unbelievable but it is true... :o A dokik (tisztelet a hangyányi kivételnek) nem viszik túlzásba a terhesgondozást, aki igen, na azt kell választani. Ha ez nem sikerül, magunkat figyelni, és az elsõ gyanús tünetnél orvoshoz fordulni. Inkább hatszor mosolyogjanak rajtad, mint egyszer nagyon sajnáljanak. Ezt nem elrettentésképpen mondom, csak én nagyon pórul jártam, hogy nem így csináltam. A megölõ ellenségemnek sem kívánom. Egy egészséges 38 hetes babát vesztettem el, mert betartottam, amit a doki mondott, és õ úgy ítélte meg, hogy belefér, hogy 4 hétig nem lát a szülés elõtt veszélyeztetettként...
veszélyeztetett terhes voltál, de nem nézték a méhszájad? akkor honnan tudták vagy miért lettél veszélyeztetett? általában azok szoktak veszélyeztetett terhesek lenni akik kinyílnak, nem?
Ezer és egy okból lehet valaki veszélyeztetett. A méhszáj ebbõl az ezeregybõl egy. Nekem más gondom volt, méhlepény tapadással kapcsolatos.


Első terhesgondozáson mi történik?

Esetleg konkrétan Bp-en, az Örs Vezér téri terhesgondozáson els? alkalommal mit csinálnak? Vizsgálnak? Mérnek?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan vidéki vagyok, nálam elõször is kitöltötte a védõnõ a kiskönyvet, különbözõ papírokat. Súlyt, vérnyomást mért. Kaptam egy csomó újságot, szóróanyagot. Beszélt a down kór szûrési lehetõségekrõl. Én a beutalót vérvételre is tõle kaptam. Elmondta hogy a továbbiakban milyen vizsgálatokon kell résztvennem ( pl. EKG, fogászat stb. ), természetesen errõl is kaptam írásbeli tájékoztatót, mert hát ki tud ennyi minden észben tartani. :) Velem rettentõ kedvesek és segítõkészek voltak, bármit kérdezhettem, készségesen válaszoltak.

Szia! Én ugyan vidéki vagyok, nálam elõször is kitöltötte a védõnõ a kiskönyvet, különbözõ papírokat. Súlyt, vérnyomást mért. Kaptam egy csomó újságot, szóróanyagot. Beszélt a down kór szûrési lehetõségekrõl. Én a beutalót vérvételre is tõle kaptam. Elmondta hogy a továbbiakban milyen vizsgálatokon kell résztvennem ( pl. EKG, fogászat stb. ), természetesen errõl is kaptam írásbeli tájékoztatót, mert hát ki tud ennyi minden észben tartani. :) Velem rettentõ kedvesek és segítõkészek voltak, bármit kérdezhettem, készségesen válaszoltak.

Margit kórházban hogyan történik a terhesgondozás, ha a választott orvos magánrendelőjébe fogok járni? Sokat kell várni? Ha ott vagyok, biztosan bejutok a vizsgálatra, laborba? Ha szülésznőt is szeretnék felkérni, mi a módja?

Legjobb válasz: Bemèsz a terhesgondozòba,ott bedobod a kiskönyvedet abba az ablakba amilyen vizsgàlatra jöttèl,ès majd szòlìtanak.Ha szeretnèl szülèsznôt,ô màr szerintem a 28-30hèten felkèrheted,hogy tudjon vàllalni biztosra.Èn telefonon hìvtam fel az enyèmet,mondtam neki hogy ettôl ès ettôl kaptam meg a szàmàt ès szeretnèm ha vègigkìsèrnè a terhessègem vègèt valamint a szülèsnèl segítsègemre lenne.Ha van szülèsznôd a ctg-ket ô fogja csinàlni fent a szülôszobànàl,ami nagyon jò mert mèsz a megbeszèlt idôpontra ès nem kell vàrni mint a terhesgondozòba.Hàny hetes vagy?Ki a fogadott dokid?

Bemèsz a terhesgondozòba, ott bedobod a kiskönyvedet abba az ablakba amilyen vizsgàlatra jöttèl, ès majd szòlìtanak.Ha szeretnèl szülèsznôt, ô màr szerintem a 28-30hèten felkèrheted, hogy tudjon vàllalni biztosra.Èn telefonon hìvtam fel az enyèmet, mondtam neki hogy ettôl ès ettôl kaptam meg a szàmàt ès szeretnèm ha vègigkìsèrnè a terhessègem vègèt valamint a szülèsnèl segítsègemre lenne.Ha van szülèsznôd a ctg-ket ô fogja csinàlni fent a szülôszobànàl, ami nagyon jò mert mèsz a megbeszèlt idôpontra ès nem kell vàrni mint a terhesgondozòba.Hàny hetes vagy?Ki a fogadott dokid?
A kérdező hozzászólása: 6. hetes vagyok, és Ruzsvánszky lesz a fogadott orvosom. Azt kérte, hogy a betöltött 8. hét után menjek hozzá elõször, már adott is idõpontot nov.11-re. Sokat kell várni a terhesgondozáson? Érdemes elõbb érkezni? Neked ki a szülésznõd?
Bemèsz a terhesgondozòba, ott bedobod a kiskönyvedet abba az ablakba amilyen vizsgàlatra jöttèl, ès majd szòlìtanak.Ha szeretnèl szülèsznôt, ô màr szerintem a 28-30hèten felkèrheted, hogy tudjon vàllalni biztosra.Èn telefonon hìvtam fel az enyèmet, mondtam neki hogy ettôl ès ettôl kaptam meg a szàmàt ès szeretnèm ha vègigkìsèrnè a terhessègem vègèt valamint a szülèsnèl segítsègemre lenne.Ha van szülèsznôd a ctg-ket ô fogja csinàlni fent a szülôszobànàl, ami nagyon jò mert mèsz a megbeszèlt idôpontra ès nem kell vàrni mint a terhesgondozòba.Hàny hetes vagy?Ki a fogadott dokid?
Bocs vèletlen mègegyszer elküldtem a vàlaszt.Èn mindìg elôbb mentem a terhesgondozàsra pl.7- re a vèrvètelre ès akkor nem kell sokat vàrni elsôk között leszel.Nagy Tünde volt a szülèsznôm, Kedves segítôkèsz ès szinte vègig mellettem volt.Hosszú vajùdàsom volt vègig figyelt segìtett zuhanyoztatni, Kente a hasamat illò olajakkal stb....szòval biztos màsodszorra is felfogadom.Èn màr 3ès fèl hònapja megszûltem. :-)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babához. Biztosan boldog lehetsz, hogy már láthatod, foghatod õt. Ki volt az orvosod?
Köszönöm èn is gratulàlok neked!Balogh Beatrix volt az orvosom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!