Találatok a következő kifejezésre: Mi történik szülőszobán (3 db)

Mi történik a szülőszobán?

Arra lennék kiváncsi hogy pl kaptatok-e érzéstelenít?t és hova? Vágnak-e ott valamit, mennyi id? mire kijön a baba? Ha több órás, akkor is, nagyon hosszúnak t?nik? A fájdalom nagyon er?s? Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Én 1 hónapja szültem. Érzéstelenitöt a varrásnáll adnak ha van gátmetszés. Nekem volt ,és egyálltanán nem éreztem a varrást. Az hogy mennyi idö mire kijön a baba mindenkinéll más. De az álltalában gyors szokott lenni. A vajudás az ami lassú, de az is mindenkinéll más.Nekem reggel 8-tól éjfélre lett meg a babó. Elhihetetd nem az órát fogod nézni , föleg a vége felé amikor gyorsulnak a fájások. És igen a szülés erös fájdalommal jár , de megéri!!!

Szia! Én 1 hónapja szültem. Érzéstelenitöt a varrásnáll adnak ha van gátmetszés. Nekem volt , és egyálltanán nem éreztem a varrást. Az hogy mennyi idö mire kijön a baba mindenkinéll más. De az álltalában gyors szokott lenni. A vajudás az ami lassú, de az is mindenkinéll más.Nekem reggel 8-tól éjfélre lett meg a babó. Elhihetetd nem az órát fogod nézni , föleg a vége felé amikor gyorsulnak a fájások. És igen a szülés erös fájdalommal jár , de megéri!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi.
A kérdező hozzászólása: 8tól éjfélig? És ez egy folyamatos fájdalom közbe? Vagy azért enni meg ilyesmi dolgokra volt erõd?
Szia nekem 42 hetessen szülést indítottak, és elég hosszú volt.Csütötök hajnal 5 órától, péntek délután 5 felé lett meg.Nekem akkor tablettát raktak fel 3 óránként, majd kaptam egy inekciót, amtõl beindultak az igazi fájások.péntek délután elcsípték a magzatvizet, aztán 5 felé meglett a kisfiam.A szülõszobán csak 30 percet voltam bent, maga a szülés gyorsan ment, csak a vajlúdás tartott sokáig.Mielõtt vágtak katam érzéstelenítõt, nem éreztem a varást.Majd szülés után még 2 órát fentvoltam a szülészeten.Ha ott leszel akkor nem fogod figyelni az órát csak már túllegyél rajta.De ne ilyedj meg, mindig aki fél az szül leggyorsabban, én nem féletem.Boldog babavárást!!!!
A fájdalmat úgy képzeld el mint egy folyót , ha felfekszel rá és hagyod magad sodortatni akkor visz magával , ha ellenkezel , kapálózol akkor is sodor , csak az kellemetlen . A fájdalom nem folyamatos , elkezd keményedni a pocid aztán kuszik tovább már az egász poci kemény és feszül aztán érzed egyre kellemetlen a fájás , kitart és érzed hogy enyhül mulik el , ez kezdõdhet úgy hogy 15 percenként ismétlõdik , aztán egyre csökken a szünet ideje , a kitolási szak elött már csak csendesedik a fájdalom de szünet már nincs köztük . Szép szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: Szép történet, és köszönöm hogy megosztottad velem.:)
Én elsõ babás vagyok - január 20-án szültem - és én például délután 3-ra mentem be a kórházba 5 perces fájásokkal. Este 1/4 10-re lett meg a babám. Kértem epidurális érzéstelenítést (én ezt ajánlom, ha lehetõség van rá). Körüljártam a témát - van egy barátnõm aki altatóorvos - és minek szenvedjen az ember, ha nem muszály. Egyébként a vajúdás alatt van szusszanásnyi idõd az nem folyamatos. A kitolási szakasz pedig nem olyan hosszú idõ, azt ki lehet bírni. Könnyû szülést Neked!

20+4-napos kismama vagyok! Voltatok szülöszoba látogatáson? Mi történik ott? Véleményeket szeretnék!

Legjobb válasz: Szia En voltam. A fogadott szulesznovel megbeszeltunk egy idopontot,es a parommal egyutt bementunk. Megmutatott mindent a szuloszobaban,ahol En szultem ott volt minden szobahoz furdo,kad ahol lehetett vna vajudni,wc,labda. Igazabol nem toltottunk ott par percnel tobbet,de jo volt latni,h milyen korulmenyek kozott fogok szulni.

Szia En voltam. A fogadott szulesznovel megbeszeltunk egy idopontot, es a parommal egyutt bementunk. Megmutatott mindent a szuloszobaban, ahol En szultem ott volt minden szobahoz furdo, kad ahol lehetett vna vajudni, wc, labda. Igazabol nem toltottunk ott par percnel tobbet, de jo volt latni, h milyen korulmenyek kozott fogok szulni.
Én is voltam.Körbevezettek minket.Megmutattak mindent.Külön van szülõszoba az egyedül szülõknek és annak aki a párjával hozzátartozojával szül.Elmagyaráztak mindent a kezdettõl a végéig, mi fog történni.Megmutatták hol teszik rendbe a kisbabát, hová viszik, mikor kapod vissza.Tehát mindent.A szülõszobabába való becsengetéstõl a kimenetelig.Vigyél papucsot és pénzt.Kaptunk steril ruhát amit kikellett fizetni.Szerintem érdemes elmenni.
A kérdező hozzászólása: Mit szoktatok kérdezni a látogatáson? Mik a legfontosabb dolgok?
Én épp tegnap este voltam, a doki hívott be este , hogy nézzük meg a szülõszobát. Van benne minden, kád labad, szép új tiszta, de engem valahogy elborzasztott, nekem kár volt megnéznem, ha mégegyszer tehetném, inkább kihagynám. Valahogy bele gondoltam hogy majd eljön az idõ, s fájni és fájni fog brrrrr:S Az érzéstelenítésrõl kérdezhetsz, beöntést vagy kúpot adnak, mikor indulj be ha fájások vannak, mit vigyél a szülõszobára, milyen papírok kellenek . Bár ezeket rendelésen is meglehet kérdezni a dokitól.
Én már nem elõször szültem, mégis elmentem, mert másik kórházba jártam (bár lehet, hogy akkor is elmentem volna, ha már ismerem a helyet). Az szülésznõk vezetõje fogadott minket, néhány mondatban bemutatta az osztályt, a szokásokat. Ez után mindenki feltehette az õt érdeklõ kérdéseket, amikre a szülésznõ válaszolt is. Utána megmutatták az elõkészítõ helységeket, szülõszobákat, mûtõt, újszülött osztályt és a szobákat. Ha valaki kíváncsi volt vmire, szívesen válaszoltak. Szerintem, ha van rá lehetõséged, ne hagyd ki, mert amikor menni kell, nem egy teljesen idegen helyre fogsz menni. Ja! És az se hátrány, ha tudod, hogy mit kell bevinned magadnak és a babának.:) Jó babavárást, könnyû szülést!
Ja! és ahol én voltam, ott nem kellett fizetni. Csak egy eldobható mamuszt adtak (ingyen).
Mit vigyél a kórházba magadnak , vihetsz-e saját hálóinget, saját evõeszköz kell-e, milyen alternatív szülési lehetõségek vannak, ki mehet be veled és mi a feltétele, mik a szokások az osztályon, stb. Amikor az ember ott van, sok dolog eszébe jut.. most meg csak ennyi:)

Mi történik a szülőszobán, miután elfolyt a magzatvíz? Hallottam már beöntésről meg egyéb dolgokról... valaki letudná írni, hogy hogyan zajlik, csak hogy lelkileg fel tudjak készülni:) 28 hetes pocakos:)

Legjobb válasz: Nekem otthon folyt el a magzatvíz. Bementünk a kórhába, ahol elõször felvették az adataimat, megvizsgálták a méhszájat, majd értesítették az orvosomat. Ezután leborotváltak, majd kaptam a beöntést. Beöntés után lezuhanyoztam, át kellett öltözni az ottani zöld ruhába. Ezután kísértek be a szülõszobába. Hát ennyi. Nem volt vészes. Nagyon sok sikert és örömet kívánok!

Nekem otthon folyt el a magzatvíz. Bementünk a kórhába, ahol elõször felvették az adataimat, megvizsgálták a méhszájat, majd értesítették az orvosomat. Ezután leborotváltak, majd kaptam a beöntést. Beöntés után lezuhanyoztam, át kellett öltözni az ottani zöld ruhába. Ezután kísértek be a szülõszobába. Hát ennyi. Nem volt vészes. Nagyon sok sikert és örömet kívánok!
Szia! Nálunk a következõképpen zajlik a szülés: Miután elrendezték a papírmunkát, megvizsgál az orvos(hüvelyi kézi vizsgálat, amivel ellenõrzi a méhszáj állapotát, érettségét, a baba elhelyezkedését) Majd megy a kismama az elõkészítõbe, ahol leborotválják a szõrzetét, beöntést kap, utána mehet Wc-re, majd zuhanyozni. Aztán megy a szülõszobába ahol gépre teszik, amivel ellenõrzik a fájások erõsségét, és a baba állapotát szívhangját.Meg vizsgál ismét a doki, hogy megnézze mennyire elõrehaladott a szülés.Akinél nem folyt el a magzatvíz, burkot repesztenek.Majd eldönti az orvos, és normál esetben a kismama, hogy kapjon-e oxitocint, ha igen akkor azt bekötik infúzióba.A vajúdás alatt, ha minden rendben halad, felkelhet a kismama, zuhanyozhat ismét, vagy ücsöröghet a labdán, illetve olyan testhelyzetbe vajúdhat, ami neki a legkényelmesebb. Közben idõnként gépre tesznek, hogy ellenõrizzék a fájásokat, ill a szívhangot. Amikor már eltûnt a méhszáj, azután nem engednek felkelni, mert hamarosan elkezdõdik a kitolási szak, ezt megint kórháza válogatja, hogy milyen testhelyzetben szülöd meg a babát, de általában háton fekve.(sajnos ez csak a dokinak, a személyzetnek a legkényelmesebb, a szülõ nõnek nem a legideálisabb) Közben történik a gátmetszés, elõször szülõ nõnél majdnem mindig szükséges, többedik szülésnél lehet gátvédelmet kérni, ha nincs akadálya.De a vágás mindenképp jobb, mintha repednél. Majd miután kibújt a bébi, ha minden rendben a mellkasodra teszik, aztán elviszik fürödni, mérni...stb.. Majd megszületik a méhlepény, és ha az is ép, az orvos összevarr. Utána még 2 órát kell ottlenni, ha semmi gond mehet a kismama az osztályra. Nálunk ez a folyamata a szülésnek, ha problémamentes. Könnyû szülést, minden jót kívánok nektek.
A második válaszadó nagyon pontosan leírt mindent.Ez történik a kórházban!Ne foglalkozz annyit vele, mert félni fogol.Nincs egyforma szûlés.Sok sikert a babádhoz!
Szia! Nekem: bementünk a kórházba, megvizsgáltak, borotválás, beöntés, adatfelvétel, és irány a szülõszoba. Nekem feküdnöm kellett, fájáserõsségmérés, és babaszivhang. Burkot az orvos repesztett. Ne izgulj, mindenkinek más, de olyan gyorsan megy, fel sem eszmél az ember.
Sajnos kórháztól is függ. Nekem egyszer sem volt beöntés, borotválás is csak az elsõnél, a többinél látszott, hogy gátvédelem lesz. A magzatvíz nálam burokrepesztéssel folyt el, nem amgától: beindult a vajúdás, akkor a doki az egyik vizsgálat alkalmával kipukkasztotta, nem fájt egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszokat! Szép babavárási heteket:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!