Találatok a következő kifejezésre: Mi történik szülés utáni kontroll (4 db)

Mi történik a szülés utáni kontroll vizsgálaton? Fáj?

Legjobb válasz: Megnézi a doki, hogy milyenek a varratok, és kézzel megvizsgál. Nem fáj.

Megnézi a doki, hogy milyenek a varratok, és kézzel megvizsgál. Nem fáj.
A szülés utáni kontrollon már nemigen vannak varratok :) ) Megnézi, hogy visszahúzódott-e a méh rendesen, kézzel megvizsgál, hogy minden rendben van-e . Nem fáj. Mint egy általános nõgyógyászati vizsgálat.
szia!! ez tényleg furcsa de nem fájt nekem sem!! peddig rettegtem én is tõle!! szépen megvizsgál, tanácsokat add a babával kapcsolatba ha valamit nemtudsz!!szóval ennyi nekem ennyi volt végülis!!!

Mi történik a szülés utáni 6hetes kontroll vizsgálaton?

Legjobb válasz: Én nem ahhoz mentem vissza akinél szültem, mert nem volt fogadott doki. A nõgyógyászomhoz mentem, sima rutin vizsgálat volt, féltem elõtte nagyon, de semmit nem éreztem. Megkérdezte, hogy mivel akarok védekezni a jövõben és ennyi.

Én nem ahhoz mentem vissza akinél szültem, mert nem volt fogadott doki. A nõgyógyászomhoz mentem, sima rutin vizsgálat volt, féltem elõtte nagyon, de semmit nem éreztem. Megkérdezte, hogy mivel akarok védekezni a jövõben és ennyi.
Egyszerû hüvelyi vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Szia!Mindenek elõtt megnézik, hogy a méhed mennyire húzódott vissza.(ultrahang) Aztán hogy minden rendben van e!Semmit nem csinálnak ami fájna, nyugii
Egy sima nõgyógyászati vizsgálat történt.

Szülés utáni 6 hetes kontroll vizsgálaton pontosan mi történik?

Ez nem egyszerû félelem amit érzek ezzel kapcsolatban, már rém álmaim is vannak. Tudom hogy talán gyerekesnek tûnik ezt olvasni, de röviden elmondom miért ekkora a félelem bennem. Szülés után a doktor "méhüri betapintást" végzett, amit tisztán érzetem. Erre azért volt szükség meg az elsõ babámat császárral szültem és hogy nem történt e semmi seb szétválás vagy bármi szakadás odabenn, ezért a kezével felnyúlt teljes a méhembe. A szülésem nem fáj úgy mint ez a dolog. :/ A szexre sem tudok úgy gondolni mint azelõtt, és igazából nem is szeretnék még, nem hogy 6 hétig, vagy 6 hónapig sem. Már azon gondolkodom hogy mi lenne ha nem mennék el erre a vizsgálatra? Történhet valami bajom? Vagy késõbb elmenni. Komolyan a sírás kerülget hogy ha bele gondolok hogy hagynom kell hogy bárki oda nyúljon. :(

Legjobb válasz: Ugyanaz, mint egy rákszûrésen. Én magándokinál voltam, uh-gal is megnézett.

Ugyanaz, mint egy rákszûrésen. Én magándokinál voltam, uh-gal is megnézett.
Sima vizsgálat volt, semmi extra, és a dokim nagyon óvatosan csinálta. Mondta, hogy tudja, hogy ilyenkor sok nõ fél, így még inkább vigyáz. Én mondtam neki, hogy rettegek a vizsgálattól és attól, hogy oda most vagy a következõ hónapokban bármi bemenjen. De egyáltalán nem fájt, pedig a gátsebem miatt nagyon féltem, hogy milyen lesz.
Uhh szegény... Nem tudom elhinni hogy erre tényleg szükség van, és hogy így...Ezt legalább fájdalomcsillapítás mellett de inkább altatásban kellene csinálni és csak akkor ha tényleg kell. Ráadásul ha nem is volt sürgõsen szükség rá akkor nem értem hogy minek kellett ezt így. Rutin vizsgálat amúgy a 6 hetes. Méhszájat néztek és volt hüvelyi Uh.
sajnálom, ami veled történt, én a helyedben nem mennék ehhez a dokihoz még egyszer.Nálam is szükség volt betapintásra, de én kb. semmit nem éreztem belõle..meg is lepõdtem, mikor mondta, h végzett, mivel altatásra készültem lélekben(elõtte ezt beszéltük meg, hogy ilyenkor általában így végzik, mivel én az altatás/érzéstelenítéstõl féltem nagyon) Azt, h mi történik elmondták már, én a helyedben nem hagynám ki a vizsgálatot, jó, hogyha szakértõ lát, h valóban minden rendben van-e..
Szia, megertem, hohy felsz. De semmi kulonos nem fog tortonni, ez mar rutinvizsgalatszeru. Megkerdezi, hogy vagy es megnezi a mehedet (marmint nem nyul bele, hanem ujjal, manualis vizsgalatot vegez, csak az egyik kezevel kivulrol tapogat, masikkal az ujja (ketto) bent van.). A mehszajadat kell ellenoriznie (zarodott-e rendesen, nincs-e seb), es a gatsebedet. A szules utani "benyulas" (mehuri betapintas) sajnos tankonyvileg is igy van. Elvileg ilyenkor pont az a lenyege, hogy meg mindenfele beavatkozas nelkul be tud nyulni es korbetapogatni. Nagyon fontos volt, mert ha a regi metszes szetnyilt volna, akkor meghalsz (elverzel gyorsan es hatasosan :-(), a szetnyilt heget csak igy lehet "megnezni" hiszen kivulrol megnezni egyet jelentett volna azzal, hogy ujbol hasfalat vagnak :-(...szexelni meg 6 hetig abszolut nem is lenne szabad, utana meg akkor ha mar lelkileg rendbejossz (sima szules utan is sokan nehezen allnak vissza...:-(). Gondolj arra milyen ugyes vagy, hogy csaszar utan sikerult huvelyi uton szulnod!!! Az orvosod rendes es szakmailag a modern szemleletet kepviseli, ha engedte (sokaknak az rovosa nem vallalja be ha elotte csaszar volt:-(). Igy ne felj, ez a kontroll mar gyerekjatek lesz, de szukseg van ra. Legyel rajta hamarabb tul. Mondd meg neki elotte, hogy lelkileg megviselt a betapintas es most felsz...biztos megnyugtat vagy valami dilis humort elereszt. (nekem 6 hetes kontrollnal derult ki, hogy huvelygulladasom lett, adtak ra kremet, ha nem megyek ki tudja mi lett volna belole..)
5-os voltam: es ilyenkor nem erzestelenitenek (pluszban biztos nem, mert nincs ra ido, hiszen a meh a szules utan gyorsan regeneralodni kezd, masreszt ha szetnyilt az egykori heg a mehen, akkor meg hijetetlen gyorsan verezhet el az ember es nincs ido ott altatgatni/erzesteleniteni...fajni persze van akinek faj van akinek nem. Masok vagyunk masmilyen a testunk is, nekem pl. kozvetlen szules utan a gatseb varrasa sokkal fajdalmasabb elmeny volt mint a szules osszessege, holott szuleshez nem kaptam erzestelenitest (nem is kertem edat meg hasonlokat) a gattajekra meg fujtak erzestelenitot...a doki szerintem ertett ahhoz, amit csinalt, csak a kerdezo pechjere neki is hamar elmult a szuleskori euforikus hangulat es hormonok hatasa igy fajdalmasnak erezte :-(.
Én ismerek olyat aki nem ment el a 6 hetesre, szintén rossz élmény miatt. Semmi baja nincs és nem volt tõle, azóta azért volt már dokinál rákszûrésen is. DE ne ez legyen a mérvadó!!!!! Csak azért írtam le, hogy lásd más is félt, végül nem ment el, nemcsak te gondolod így, a rossz élmény miatt. Én elmentem, õszintén mondom nem is igazán emlékszem már mi volt, szóval nem volt fájdalmas. Inkább rákszûrés jellegû volt. Nem nyúlt a méhembe vagy ilyesmi, biztos benyúlt a hüvelyembe, de tényleg nem nagyon emlékszem már, pedig nem olyan rég szültem. Mondjuk sok mindent kérdeztem így el is tereltem a figyelem.Nálad lehet hogy másabb lesz a vizsgálat, de ha egyszer megnézte, és nem volt gond, akkor nem hiszem hogy mégegyszer betapintana a méhedbe. Amúgy nem is értem miért így csinálta. Úgy utálom az ilyet mikor egy nõt egy darab árunak nézik..... nem tudom a doki mit szólt volna ha csak úgy felnyúlnak neki a belekig..... Menj másik dokihoz! Nem mennék vissza ezek után. És nyugodtan mond annak a dokinak, hogy rossz tapasztalat miatt nem ahoz mentél vissza akinél szültél.
Hármas vagyok. Közben utána néztem és protokoll a császár utáni huvelyi szülésnél a betapintas. Ha nem is altattak legalább Eda-t adhattak volna a szüléshez, fõleg hogy már az elején lehetett tudni hogy kell majd ez a vizsgálat.


Hüvelyi szülés utáni 6 hetes kontrollon mi történik? Nagyon félek, ma megyek.

Legjobb válasz: Nekem akkor szedték ki a varratokat. Voltam a vizsgálóban kb. 8 percet. Fájt ahogy szedte, de nem tartott sokáig.

Nekem akkor szedték ki a varratokat. Voltam a vizsgálóban kb. 8 percet. Fájt ahogy szedte, de nem tartott sokáig.
Nem kell tõle félni, csak kézzel megvizsgál a doki. Megnézi a gátsebet, meg a varratokat. Asszem csak ennyi:)
Tényleg nem kell félni csak simán kézzel megvizsgál semmi fájdalom nem lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!