Találatok a következő kifejezésre: Mi történik szülés után (23 db)

Természetes úton történt szülés után a hüvely mennyire áll vissza az eredeti állapotára? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Hát fokozatosan de teljesen visszállt nekem. Pár hónap azért kell.

Hát fokozatosan de teljesen visszállt nekem. Pár hónap azért kell.
Nem vágtak, hanem kis repedésem volt, amit varrtak. Szeptember végén szültem. Még mindig úgy érzem, mintha szûz lennék. Különben semmi változás...
repedéseket varrtak nekem is, hát gyakorlatilag szûz lettem... nekem sok hónap kellett
Nem volt gátmetszésem. 5 hét után szeretkeztünk, az elsõ alkalomtól kezdve ugyanolyan volt, mint azelõtt.
Ha azt mondom Neked, hogy a férjem azt mondta szex után, hogy jobb, mint új korában...:) Mi megvártuk egyébként a 6 hetes vizsgálatot, amikor zöld utat adott a doki. Az elsõ "nyögve-nyelõsen" ment, de aztán minden a régi lett!
Nekem nem állt vissza:-(( Vágtak és repedtem luktól-lukig.Vartak végig, kicsit belül is.Szülés elött fájt a normál tampont feltenni, most simán "megpörgetem" belül:-) Kívül nincs gond, hiszen ott összevarrtak, de a torna ellenére sem tudok szorítani a hüvelyemmel, úgy mint régen:-( De, nekem nagyon nagy gyerek jött kifelé:-)
Hármat szültem, mindig változott, sosem lett a régi és nem is lesz már. De nem feltétlenül rosszabb, csak teljesen más. Tágabb valamivel, az biztos. A férjem nem panaszkodik. A tamponok sokkal jobban mozognak. Gátmetszés szakadás/repedés az elsõnél volt csak, a második-harmadik védelemmel sikerült, de a régi metszés mentén mindig berepedt, ott már nem elég rugalmas.
Nekem nagyon szûk volt a hüvelyem szülés elõtt, sokszor fájt is a szex. Volt gátmetszésem, és a varrásnál mondtam az orvosnak viccelõdve, hogy nem kell túl szûkre varrni. Nem tudom, hogy ezen múlott-e vagy sem, de egy kicsit tágabb lettem. Ennek én nagyon örülök, mert végre élvezetesebb a szex. A férjem sem panaszkodik, mert azért nem kell harangoznia sem bennem, de legalább én is élvezem a házaséletet.

Mi történik közvetlenül a szülés után?

Nem vagyok terhes, meg semmi ilyen, csak nagyon érdekel a szülés és az ezzel kapcsolatos összes dolog.

Legjobb válasz: Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!

Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!
Minden kórházban más a szülés utáni protokoll. A legideálisabb esetben, amikor anya-baba is tökéletesen egészségesek: A babát megmérik, megfürdetik, stb. (ellátják), majd egyedül hagyják a friss családot kb. 2 órára s szülõszobában. Akkor anya kicsit kipiheni magát, megpróbálja megszoptatni a babát. Apa is megfogja a babát, fényképek készítése, stb. Igen, már akkor elkezd vérezni, amikor megszületik a baba. A betét csere ideális esetben megy egyedül, ha rosszabbul van, akkor az ápolók segítenek. Amikor eltelik a két óra nálunk úgy volt, hogy a szülésznõ felsegített, elkísért pisilni, felöltöztünk, stb. a baba ment az õrzõbe, megvizsgálja gyerekorvos, én a babás szobába baba nélkül, és az elsõ felkelésig egyedül. Ilyenkor lehet egyet aludni, pihenni, stb. Aztán ha sikerül összeszedni magunkat mehettünk a babáért. Az elsõ felkeléshez csengetni kell, nehogy ájulás, stb. legyen. Akkor még segítenek betétben, stb. de utána egyedül kell elvileg boldogulni + a babát is ellátni. Ki lehet hozni az osztályra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk is az volt mint a 2. válaszolónál. Szülés után elvitték a babát mosdatni, mérni stb, engem összevarrtak (gátmetszés), utána behozták a felöltöztetett babát, odatették mellém (persze a férjemmel fogalmunk sem volt hogy mit kezdjünk vele úgyhogy csak nézegettük :) ), utána elvitték a babát a többi baba közé, nekem a szülésznõ segített zuhanyozni, felvenni a hálóinget, betét+bugyi (nem volt ciki, alig éltem), és betoltak tolószékben az ágyamhoz. Ez volt hajnali 4 körül. 6-kor mehettem a babáért, aludni nem bírtam elõtte de addigra annyira rendbe jöttem hogy el tudtam menni a babáért. Onnantól el is tudtam látni (délelõtt mindent megmutattak a csecsemõs nõvérek, hogyan fogjam meg, szoptatás, pelenkázás). Aki császáros volt, õ is másnap már el bírta látni a babáját. Igen, rögtön véreztem, nem volt vészes. 4 nap után engednek haza mindenkit onnan ahol szültem (kivéve ha pl antibiotikum kell a babának, nagyon besárgul vagy egyéb gond van). Amikor odatették a babát mellém, furcsa volt, nem öntött el az anyai ösztön, inkább örültem hogy vége van a hordóhasnak, túl vagyok a szülésen, és féltem hogy mi lesz ezután, megállom-e a helyemet. Csak akkor kezdtem beleszeretni a gyerekbe miután hazajöttünk, de akkor nagyon :) Úton van a második, már tudom hogy mit jelent az egész procedúra, alig várom hogy megszülessen, már tudok vele mit kezdeni :)
A gyakorlati része ugyanaz volt nálunk is, mint az elõzõ válaszolóknál. Hogy milyen érzés volt? Nagyon vártam hogy megszülessen, én is azt gondoltam, mint az elsõ válaszoló, hogy már ismerem a babát és szeretem. De ahogy rám tették, csak az járt a fejemben, hogy milyen nehéz (3550 g volt, de kicsit el voltam fáradva). A kórházban is sokat nézegettem, meg otthon is, de az elején még nagyon idegennek tûnt. Hiányzott az ismerõs rugdosás belülrõl, pár napig önkéntelenül nagyon sokat nyúlkáltam a hasamhoz, simogattam, aztán rájöttem, hogy üres, nincs bent senki. Aki kint volt, az meg nagyon távolinak tûnt. Nekem kellett 3 hét, mire igazán elkezdett kialakulni a kötõdés. Elõtte is volt valami, pár nap után már el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, sírni sosem hagytam volna, ölelgettem, szerettem kézben tartani stb., de utána egyik pillanatról a másikra minõségében teljesen más lett minden. Biztos összefügg azzal is, hogy az elején azért nagyon tudott fájni a szoptatás. Mikor az rendbejött, helyreállt a világrend. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mind a két babát azon magzatmázasan odaadták nekem, kicsit megdajkáltam, aztán elvitték megmérni, felöltöztetni. A nagynál varrtak jó sokat, a kicsinél nem kellett. Közben a férjem visszahozta a babákat, megvizsgált még az orvos, aztán elmentek. A 2 óra megfigyelés alatt többször bejött a szülésznõ megnézni, a hasamat megnyomogatni. A nagynál egy decemberi napfényes reggel volt, beragyogott a nap a szülõszobába. Minket meg nem dobtak ki onnan, mert nem kellett a szoba senkinek, az alapítványiból meg éppen hazament valaki, ahová mentem volna. Egy álom volt. Csend és nyugalom. A nagy nem akart szopizni, õ aludt rengeteget, a kicsi meg nem kaphatott 2 óráig tejet, mert nagyon buborékot, megvizsgálták még1x mikor a szobába indultunk. A nagyot én toltam át a szobánkba, a kicsit is próbáltam, õt nem hagyták. Mielõtt elindultunk volna a szobába akkor is jött a szülésznõ, megnézett mág1x, segített hálóinget venni, meg bugyit. Érdemes a szülõszobai cuccba is tenni egyet mindenbõl. Én mind a két szülés után egy jó kis zuhanyra vágytam. Én rooming-os kórházban szültem, a baba csak a fürdetések alatt nem volt velem. Oda is tudtam volna menni, de általában én is akkor zuhanyoztam, rendbe raktam magam. Szerintem arra, hogy a babádat a mellkasodra rakják, nem lehet felkészülni. Lehet róla elképzelésed. A nagyobbnál tudom, hogy a depici volt az elsõ reakcióm. A kicsinél meg az, hogy jéé, tiszta bátyja :)
Megszületett a baba, utána rögtön még pucéran a hasamra tették. Picit pihentünk, elvágták a zsinórt, megszületett a lepény. Elvitték a picit mosdatni és mérni, míg engem varrtak. Aztán visszahozták a babát és 2 óra megfigyelés alatt együtt lehettünk hárman. Varrás után lemosták az alfelem, mielõtt a szülõszobáról kitoltak, pisilni kellett volna, de mivel ágytálba nem ment, katétert kaptam. Aztán egy összehajtott lepedö a lábam közé, és kerekesszékben áttoltak a gyermekágyra. Ott bemásztam az ágyba, a gyereket pedig otthagyták velem. Fél óra múlva jött megint egy szülésznõ, hogy megnézzen, megkértem hogy vegyük ki a karomból a tût, és menjünk el pisilni. Ekkor vettem bugyit és betétet, a mosdóig lepedõvel a lábam közt csoszogtam el. Fura volt az egész, olyan szürreális, mintha nem is velem történt volna. Fáradt voltam, fájt mindenem, de soha nem voltam még olyan boldog és büszke , mint akkor. Az ösztönök megvoltak, az alap dolgokat meg tudtam, egy áldottjó gyereket kaptam, szóval szuper volt. Annyira jó illata volt, olyan jó volt megfogni. Elsõ éjjel alvás helyett csak a nézegettem. 4 éjszakát voltunk benn.
Nem rég szültem, így friss az élmény. Csodálatos volt ami utána jött. Az az iszonyú fájdalom hirtelen megszûnik, amirõl már azt hiszed, hogy sosem lesz vége és akkor a hasadra rakják azt pici kisembert, aki ettõl rögtön megnyugszik. Fantasztikus érzés volt, egyszerre öntött el a szeretet, hála azok felé, akik segítettek és a felelõsség a pici iránt. Így voltunk kb. 10 percig aztán elvitték fürdetni, megmérni, alig akartam elengedni. Utána odaadták az apukájának engem meg közben összevarrtak és megmostak alul. Aztán felöltöztettük a babát és jött az elsõ szopizás. Mindeközben én csak feküdtem, nem is bírtam volna felállni, de még felülni sem. Egy órát voltunk a szülõszobán, aztán tolószékben vittek le az ágyamhoz. 3 napot voltunk a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És köszönöm hogy ilyen õszintén meséltetek egy ilyen bensõséges élményrõl :) Jó babázást mindenkinek!

Szülésed után milyen volt az "első" szeretkezésed a pároddal? Mennyi idő után történt meg? Nálunk eltelt már 8 hét, a napokban készülünk rá, de nem tudom mire számítsak.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk szülés után kb.4 héttel történt , amikor már nem véreztem. Már nagyon ki voltunk éhezve és nagyon jó volt , bár tudatosan rövid ideig történt és utána fájt , égett a hüvelynél , de megérte.

Szia! Nálunk szülés után kb.4 héttel történt , amikor már nem véreztem. Már nagyon ki voltunk éhezve és nagyon jó volt , bár tudatosan rövid ideig történt és utána fájt , égett a hüvelynél , de megérte.
Mi 6 hét körül próbálkoztunk elõször, de borzasztóan rossz volt nekem. Mindig próbálkoztunk utána, de iszonyatosan fájt, és zavart, bántott, hogy már nem olyan vagyok, mint azelõtt...:S Szóvl engem lelkileg nagyon pafra vágott, hogy nem nagyon emgy, mert nem érzek semmit stb... Így mire valóban minden rendezõdött, és lelkileg is rendbe tudtam magammal tenni a dolgokat kb az elsõ igazi jó szexre bõ 6 hónapot kellett várnom. Utána kezdtem el csak élvezni. Most megint babát várok, hamarosan szülök. Sajna veszélyezettet terhes ettem 29. héttõl, így semmi szex, és szülés után sem lehet megint semmi. Szóval ez egy jó hosszú böjt lesz ismét...Szerintem megint nem lesz jó csak bõ fél év után ismét..
szia elsõ szüléskor kb. 7 héttel szülés után történt, sokat nem éreztem, nem volt az igazi (gátmetszésem volt) második szülés után, 4 héttel estünk egymásnak (szó szerint, szülés elõtt 3 hónap szünet) és nagyon jó volt, lebegtem - igaz gátvédelemmel szültem, teljesen sérülésmentesen
Szia! 5 hét után szeretkeztünk elõször, én nagyon féltem és úgy voltam vele hogy egyáltalán nem akarom, de aztán mégis jó volt. Nem volt kellemetlen, csak túlparáztam a dolgot, de nagyon vigyázott a férjem is. EGyébként sokan ilyenkor síkosítót használnak, nagyon jó, sokat segít.
Szia! Mi a 4. hét után voltuk elõször együtt. Nekem egy kicsit sem volt kellemetlen, nem fájt egy cseppet sem, pedig volt gátsebebem, és varrtak "belül" is.
Elõször vártunk 5 hetet, nem fájt, kicsit kellemetlen volt a behatolás -ilyenkor nem árt a síkosító-. Hamar hozzászoktam az aktus alatt, és nagyon jól esett. Hátulról nem vállaltam be sokáig. Másodjára 3 hetes volta kicsi, amikor neki estem a páromnak! :D A behatolás a szárazság miatt érezhetõ, de nem volt olyan kellemetlen, mint az elsõnél. Õ mind a 2 szülés utáni elsõtõl félt, én nem. Éreztem, hogy nyugodtan csinálhatjuk, jól vagyok. :)
Szia! Én 8 hetesen jutottam el a 6 hetes vizsgálatra, csak utána voltunk együtt. Nagyon izgultam, de valami fantasztikus volt! Az orvos síkosítót javasolt, de semmi szükség nem volt rá, kellõképpen nedvesedtem, és hatalmas orgazmusom volt már az elsõ alkalommal is, és azóta is mindig. Jobb a szex, mint szülés elõtt :) Csak nyugi, lazulj el, és élvezd, hogy végre együtt lehettek. Azt tanácsolják, hogy ne is a közösülés legyen a cél, hanem a gyengéd érintések, egymás szeretgetése, és ha a nõ úgy érzi, csak akkor történjen behatolás is, de ne arra készüljön a pár a szülés utáni elsõ alkalommal.
Szia.Mi 7 hetet vártunk és iszonyatosan bevoltam parázva.A párom nagyon vigyázott de igazából feleslegesen féltem mert eggyáltalán nem fájt, söt nagyon jó volt.
Szeretkezés nekünk már szülés után 3 héttel is volt, de közösülés nélkül. Most tartunk az 5. hétnél. Már rendszeresen szeretkezünk, de a közösüléssel megvárjuk a 6 hetes kontroll. Már nem vérzek, de rendesen sokat kellett odabent varrni nekem, nem akarok bajt. Majd ha a doli is rábólint.
Ja, és mind a 2 szülésnél volt gátmetszésem, az utobbinál nem hatott a lidokain, és minden tût és kötést éreztem.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Amikor szülés után bekerülsz az osztályon egy többágyas szobába mi történik?

Gondolom illene bemutatkozni, vagy valami hasonló...

Legjobb válasz: Nyugi, a gyermekágyas osztályon az anyukák nagyrésze nagyon kedves és barátságos. Szülés után valószínûleg nem fogsz rögtön a kipakolással törõdni, normál szülés esetén engem 2 órát fektettek a szülõszobán, és még 2 órát szigorúan az osztályon. Utána fel kell kelni pisilni, aztán lehet rendezkedni. Én a fiammal másnaptól voltam együtt, de én kora reggel szültem, az a nap a pihenésé volt. Az anyukák odajöttek az ágyamhoz ahogy felhoztak a szülõszobáról, beszédbe egyedtünk, ismerkedtünk. Két fiam van, két különbözõ kórházban szültem, és mindkét helyen nagyon kedves, barátságos, aranyos szobatársaim voltak 6 és 5 ágyasak voltak a kórtermek.

Nyugi, a gyermekágyas osztályon az anyukák nagyrésze nagyon kedves és barátságos. Szülés után valószínûleg nem fogsz rögtön a kipakolással törõdni, normál szülés esetén engem 2 órát fektettek a szülõszobán, és még 2 órát szigorúan az osztályon. Utána fel kell kelni pisilni, aztán lehet rendezkedni. Én a fiammal másnaptól voltam együtt, de én kora reggel szültem, az a nap a pihenésé volt. Az anyukák odajöttek az ágyamhoz ahogy felhoztak a szülõszobáról, beszédbe egyedtünk, ismerkedtünk. Két fiam van, két különbözõ kórházban szültem, és mindkét helyen nagyon kedves, barátságos, aranyos szobatársaim voltak 6 és 5 ágyasak voltak a kórtermek.
Az elsõ gyereknél 3-an voltunk a szobában, és abból az egyik egy ismerõsöm volt.:-))))Én regg.szültem mindkét gyereket.igen valamim ilyesmi.Köszönsz, bemutatkozol.Aztán lehet hogy annyira kileszel, többre nem is 'futja' majd.És hidd el senki nem fog rád haragudni a köv.hátralévõ napon minden kialakul. A második gyereket mikor szültem, egyedül voltam a szobába 1 napig.Köv éjszaka hoztak egy Kínait, aki egész éjjel nyomkodta a termoszának a tetejét, hogy igyon.(az a nagy, vagy 2 literes.)Nagyon rossz volt, mert egy szót se beszélt a Kínain kívül, úgíhogy még szólni se tudtam neki ne nyüzsögjön.Ha nem a termoszt csesztette.akkor csoszogott a zuhanyzóba.....
Én amikor szülés után a szobába kerültem, már volt bent két anyuka..Az egyik elõttem szült két órával..Nagyon kedvesek voltak, sokat beszélgettünk..Aztán pár óra múlva megjött a 3.majd másnap 4.5.6.kismama is..Pihentünk, ismerkedtünk, 3 óránként babáztunk..Mindannyian természetes úton szültünk, így éjszakánként néha-néha felszisszentünk az utófájdalomtól..volt horkolás, ágynyikorgás, éjszakai wc-re járások, amik ajtócsapkodásokkal jártak..Ezt leszámítva, örülök, hogy ismeretlen emberekkel találkoztam..Aki nem sokkal elõttem szült, vele azóta is tartom emailen a kapcsolatot..
Mi hárman voltunk (plusz a babák). Én kerültem be utoljára: délután, a másik két lány reggel óta voltak. Amikor bekerültem, örültem, hogy élek, nemhogy még a nevemmel vagy az õ nevükkel foglalkozzak. Elõször csak köszöntem, majd eltelt 1-2 óra, összeszedtem magam, és akkor kezdtünk dumálni. Akkor még õk se nagyon dumáltak, mert õk éjjel szültek, nem aludtak semmit. Szóval pont jól jött ki, mert kb du. 6 óra volt, mire mindhárman összeszedtük magunkat, aztán jött 3 nap egész napos csevegés + babázás. Nekem nagyon jó élmény volt.
én éjjel szültem, és hajnalban vittek fel az osztályra, mindenki édesen aludt, én meg nekiálltam zuhanyzózni, nem én akartam hanem a nõvér ragaszkodott hozzá, ott volt velem és vigyázott rám, mert szédültem, segített kipakolni, persze halkan, aztán lefeküdtem és már hozták is a manóm.így nem aludtam semmit, aztán fel kelt mindenki és szép lassan bemutatkoztam, persze úgy illik, hogy az kezdje aki jött, de aki normális ezzel nem foglalkozik.3-an voltunk csak a szobába, majd késõbb jött még egy de õ egy szót sem szólt sosem, nem beszélt velünk, nem köszönt, semmi.mi meg hagytuk, nem vagyunk egyformák.Nem itt köttettek életre szóló barátságok.sajna a keresztnevüket is elfelejtettem már.4 napot voltam bent, és közben cserélõdtek az emberkék, de egyik se volt a legkedvesebb, csak az elsõk amikor odakerültem.a többi nem akart beszélni.
Én a szülés elõtt 2 héttel már benn feküdtem. Furcsa volt, mert 5-en voltunk egy szobában, mindannyian pocakosok. Aztán 1 héttel szülésem elõtt megindult a dömping. :D Babahegyek. Cserélõdtek az emberek, aki késõbb jött próbáltunk segíteni (ketten még akkor is pocakkal voltunk vizet akartunk nekik vinni, megigazítani a párnát ilyesmi), de úgy vettük ki inkább hagyjuk békén õket. Aztán kiderült, hogy mindkettõnket kidumáltak egymásnak a hátunk mögött. Mert hogy mi minek vagyunk benn stb stb. (teljesen nyitott volt a méhszájunk) Sorra kerültem én is, majd rá 5 napra a másik lány. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, toloncoljuk együtt a gyerkõcöket. (ráadásul még közel is lakunk egymáshoz) A többiekrõl semmit nem tudunk, de nem is bánjuk. Egy lány, egy fiú...9 hónaposak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és bíztató szavakat. Egyszer voltam csak ilyen helyzetben, pont roszkor érkeztem a kórterembe, látogatás volt, utána meg olyan fura helyzet alakult ki. Szüléskor meg egyágyasban voltam, most nem tudom hova kerülök, nem bánnám megint az egyágyast, legalább kipihenném magam?.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Gyõrben fogok szülni elvileg ma....

Mi történik velem? Sajnos a szülés eléggé megviselt, nem volt komplikációmentes. A kórházban közel 1hónapot töltöttem. A babát szülés után 1héttel érinthettem meg, kesztyűben és maszkban. Most már itthon vagyunk.

De nem vagyok boldog. Mindenki körülrajongja, csak én nem érzem az enyémnek. Szeretem, dédelgetem, foglakozom vele, mégis van egy ?r a szívemben. Elmúlik ez valaha?

Legjobb válasz: Persze, hogy elmúlik csak adj idõt magatoknak. Az elején én sem nagyon tudtam hova tenni az új életemet. Szerettem, meg ölelgettem, meg minden ilyesmi, de igazából a második hónap végére rázódtunk csak össze. Addig olyan érzés volt ez az egész, mintha valaki mással történt volna meg. Olyan érzés volt mintha valaki más testében lettem volna és úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. De aztán mire 2 hónapos lett a picúr addigra sikerült magamra találnom és azóta sokkal jobb lett minden. Próbálj errõl beszélgetni másokkal az biztosan segít.

Persze, hogy elmúlik csak adj idõt magatoknak. Az elején én sem nagyon tudtam hova tenni az új életemet. Szerettem, meg ölelgettem, meg minden ilyesmi, de igazából a második hónap végére rázódtunk csak össze. Addig olyan érzés volt ez az egész, mintha valaki mással történt volna meg. Olyan érzés volt mintha valaki más testében lettem volna és úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. De aztán mire 2 hónapos lett a picúr addigra sikerült magamra találnom és azóta sokkal jobb lett minden. Próbálj errõl beszélgetni másokkal az biztosan segít.
Még eszembe jutott néhány dolog (az elsõ hozzászóló vagyok). Nekem nem volt segítségem, így a férjemmel ketten kellett mindent megoldjunk. A férjem viszont sokat segített. Ha van valaki aki szívesen foglalkozik a picivel, akkor neked is marad némi szabadidõd. Csinálj olyan dolgokat, amiket a babázás elõtt szerettél. Olvass, nézz filmet vagy egyszerûen csak mássz bele egy kád forró vízbe és relaxálj! Próbáld meg újra megtalálni a szülés elõtti önmagadat. Nekem azt mondták anno, hogy azért alakul ki többnyire ez az állapot, mert a szülés annyira nagy fájdalommal, lelki megrázkódtatással jár, hogy az agy próbálja magát függetleníteni ettõl az egésztõl. Ezért éreztem úgy, mintha nem is az én életemet élném. Újra magadra kell találj! De ha pár hónap alatt nem sikerül, akkor orvoshoz kell fordulj, mert ez szerintem a szülés utáni depresszió tipikus esete.
amikor az elsõ mosolyát meglátod, akkor betölti az ûrt a szívedben, nyugi! :) Kell idõ, hogy kialakuljanak az anyai érzések.
Megkérdezhetem, hogy végzõdött a szülésed? Csak azért kérdem, mert nekem is voltak hasonló érzéseim a sürgõsségi császár miatt (altattak, nem láttam a picit, oxigént kellett kapnia, rossz apgar-ja lett és ezért mind magamat okoltam) és én sem éreztem az enyémnek. Szerettem már akkor is, de pl. sokáig nem mondtam neki azt, h. kisfiam...
Nálam, ugyanez volt. Szégyeltem is magam, mikor azt mondta valaki, hogy neki szerelem elsõ látásra.Nekem olyan érzés volt, mintha nem az én kisbabám lenne. Kis idõ mire elmúlik, de mostmár sírni tudnék ha a mami csak sétálni elviszi.
légy türelemes önmagaddal... én császáros voltam és mikor hazajöttünk én is egy nagy ûrt éreztem...hiányzott a sikerélmény...nem tudtam problémamentesen szépen megszülni a gyerekemet...aztán meg nem tudtam szoptatni rendesen, mert nem volt elég a tejci...aztán elkezdtem beszélgetni kismamákkal és sokszor, de sokszor elmondtam, leírtam, h mi történt velünk... aztán telt az idõ és mikor elõször aludt el mosolyogva cickóval a szájában, akkor már éreztem, h igen õ az én kisfiam...Életet adni valakinek hatalmas, embertpróbáló feladat...idõ kell míg az ember lelkileg feldolgozza..beszélj, beszélgess róla és légy türelmes magaddal!
A kérdező hozzászólása: Hirtelen történt minden. A 35.héten bementem egy vizsgálatra, azt hittem minden rendben, hisz olyan jól éreztem magam. Aztán 10perc múlva azt mondták: császármetszés! Levegõt nem kaptam, s már túl is voltunk a dolgon. A picit pedig elvitték a korszülött osztályra. napi 5percet láthattam, inkubátorban.
Megértelek teljesen.Én 35hetesen feküdtem be a kórházba nagyon súlyos toxémiával.2 hetet vártunk még, ekkor ha nincs az aktuális fõorvos ügyeletben lehet ma nem írnék Neked....szóval császároztak és utána 2 hétig volt intenzíven a babánk...mi is 5percet láthattuk naponta plussz 50-50%ot adtak h életben marad e..gondolhatod milyen volt..mire haza hozhattuk már alg volt tejem, szíve miatt nem is szoptathattam.....idõ kellett mire letisztáztam én is magamban mindent és normál kerékvágásba jöttem lelkileg...kívánom Neked is tiszta szívbõl....üdv egy 19hós baba anyukája

Mi tortenik a szules utan kozvetlenul? Hova kerul a baba? Segitenek a noverek amig helyrejovunk? Etelt adnak, vagy nekunk kell bevinni? Hogy lesz ido gyogyulni, aludni, pihenni es kozben ellatni a kicsit es szoptatni is?

Legjobb válasz: Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!

Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!
Szülés után picit a melledre teszik aztán elviszik kitisztítják, rendbe teszik, gyerekorvos megvizsgálja. Addig téged elrendeznek, kijön a lepény, összevarrnak ha kell, letisztítanak, és két óra múlva bekerülsz a szobádba.Van ahol ez alatt már visszahozzák kicsit a babót, ez változó. Túl sokat nem segítenek, én késõ du szültem, hajnalban már fürdetnem kellett, de ez is változó. KAja van, de ha jól is akarsz lakni, jó ha visz a család utánpótlást.Arra viszont figyeljenek, hogy könnyû és nem gázos étel legyen. Elsõ az ellátás, de van idõ pihenni, ha roming in szobában vagy akkor is be lehet vinni a picit a babaszobába, vigyáznak rá. Könnyû szülést, egészséges babát kívánok :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, koszonom a valaszokat!!

Győrben van külön vajúdó? Szülés után a megfigyelés is a szülőszobában történik? Nem zavaró másokat hallani mikor már túl van rajta az ember?

Legjobb válasz: szia van két alternatív szülõszoba azok nagyon jók, a másik szülõszobában ha jól emlékszem 3-4 ágy van fallal elválasztva, az elsõ kisléányom az alternatívban született a második a rendes szülõszobában, d engem egyáltalán nem zavart hogy mellettem mi történik sõt nem is igen hallotttam most igy visszagondolva rá pedig az összes ágy foglalt volt, de egyáltalán nem tudom hogy mi történt a másik ágyakon

szia van két alternatív szülõszoba azok nagyon jók, a másik szülõszobában ha jól emlékszem 3-4 ágy van fallal elválasztva, az elsõ kisléányom az alternatívban született a második a rendes szülõszobában, d engem egyáltalán nem zavart hogy mellettem mi történik sõt nem is igen hallotttam most igy visszagondolva rá pedig az összes ágy foglalt volt, de egyáltalán nem tudom hogy mi történt a másik ágyakon
Szia, nemrég szülten, elég hosszan vajúdtam a "rendes"szülõszobán, mikor már varrtak össze, akkor kezdett szülni mellettem valaki, de hidd el, nem azzal fogsz törõdni!Azután meg úgyis áttolnak a szobára.Ott meg aztán tényleg nem zavar semmi-max a hajnal 6kor történõ takarítás!

Akik tornával fogytatok vissza szülés után, mi történt, amikor dolgozni kezdtetek?

Amikor visszamentetek dolgozni, továbbra is volt még er?tök tornázni?

Legjobb válasz: Én nem szülés miatt, hanem pont babatervezés miatt tornázom, és néha este 10-11 kor érek oda. Ha elhatározod, hogy csinálod, akkor meg tudod valósítani! Csak kitartás kell hozzá!

Én nem szülés miatt, hanem pont babatervezés miatt tornázom, és néha este 10-11 kor érek oda. Ha elhatározod, hogy csinálod, akkor meg tudod valósítani! Csak kitartás kell hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál! Sajnos biztos vagyok benne, hogy ez nem ugyanaz! Ha vannak otthon gyerekek, az mentálisan és pszichésen is borzasztóan igénybe vesz! Már tornáztam egy ideje, amikor volt egy olyan hét, hogy a kislányomnak amint hátat fordítottam, elkezdett ordítani (1 éves, a nagyobbik 2). Ez olyan stresszt eredményez az emberben, hogy bizony egy hétig egyetlen tornagyakorlatot nem csináltam. Amint elmentek aludni, mentem én is. És sajnos, ha az ember 11-kor már fáradt, ALUDNI KELL, mert én legalábbis hárpia vagyok, ha fáradt vagyok. MINDEN idegesít, mindenen kiakadok, türelem nulla, és ez a legrosszabb a gyerekeknek. Most kicsit olyan, mint ha mentegetõznék, de csak érzékeltetni próbálom, hogy nagyon-nagyon kevés olyan munkahely van, ami olyan formán veszi igénybe az embert, mint a gyerekek. Persze lehet, hogy a tiéd pont ilyen, nem tudhatom. Ha valaki ezt másképp látja, cáfoljon meg, legyen kedves!
Én minden nap kétszer tornázom: reggel 30 perc és este 30 perc. Ennyi belefér minden egyes napomba, bárhogy telik is. Max reggel korábban kelek, és este késõbb fekszem, persze ha kimarad egy nap nem katasztrófa, de szülés után igen hízékony lettem, szóval eldöntöttem: vigyázok magamra és az alakomra. Ez a kétszer félóra nem könnyû ha épp kemény és hosszú napom volt, de valamit valamiért. Nekem nagyon fontos, hogy ne hízzak megint tonnányira terhesség alatt, mert elég nagy meló volt leadni a plusz 20 kilót, most már inkább megelõzöm, mert tervezek még második gyereket :)

Mi történt Franciaországban, hogy ott a legmagasabb a szülési kedv az EU-ban Írország után?

Hogyhogy a franciák termékenyebbek? A német társadalom pl. nagyon durván el van öregedve, ráadásul csökken is a népesség. Ez a jöv?ben akár fordulópontot is jelenthet? Tehát jelenleg Németország a vezet?, és Franciaország az "örök második", ez a jöv?ben megfordul, ha így halad, vagy el?bb-utóbb Németországban is ismét n?ni fog a szülési kedv?

Legjobb válasz: Nekem csak Írországról van infóm, ismerõstõl, akinek 4gyereke van: Nagyban támogatják a nõket, hogy szüljenek. Magasabb a családi pótlék, a nõk visszamehetnek dolgozni a szülés utána, ahol dolgozott kötelesek visszavenni. A gyerekek az iskolában mindent ingyen kapnak, a szülõknek egy ceruzára sem kell költeniük.

Nekem csak Írországról van infóm, ismerõstõl, akinek 4gyereke van: Nagyban támogatják a nõket, hogy szüljenek. Magasabb a családi pótlék, a nõk visszamehetnek dolgozni a szülés utána, ahol dolgozott kötelesek visszavenni. A gyerekek az iskolában mindent ingyen kapnak, a szülõknek egy ceruzára sem kell költeniük.
Franciaországban nem a "született franciáknak" nõtt meg a gyermekvállalási kedvük hanem a bevándorló muzulmán vallású arab és néger családokban születik több gyerek. Ez kb. olyan mintha azt mondanánk hogy:"Olaszliszkán nagy a magyarok gyerekvállalási kedve", mert az országos szintet meghaladja.De mindenki tudja hogy Olaszliszkán nem a magyarok szülnek sokat, hanem a magyar állampolgársággal rendelkezõ cigányok szaporodnak.
Több a bevándorló, a franciák töltenek legkevesebb idõt munkával az unióban, és támogatják is a gyermekvállalást. "Csak" ezért.
Hát egyre kevésbé. Sok olyan európai város, és még több kerület van, ahol többségbe kerültek a bevándorlók. Sajnos ez a világ nem nekünk kedvez. Sem az EU. Sem a „nemzeti” kormányok.
Több lett a bevándorló.
Sajnos azoknak van igazuk, akik a bevándorlókat írják. A fehérek egy felmérés szerint máris kisebbségbe kerültek Párizsban (!), és a feketék körében továbbra is nagyobb a 'szaporodási kedv'. Ha így haladunk, Európa már nem lesz fehér kontinens, az száz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!