Találatok a következő kifejezésre: Mi történik szülés (72 db)

Mi történik szüléskor a kórházban?

Szeretnék minél több történetet és helyzetet megismerni, hogy valamilyen szinten felkészülhessek a szülésre, persze tudom mindenkinek más, és úgyis csak akkor tudom meg milyen, de olyan jó érzés olvasni ezeket a történeteket, néha még el is sírom magam rajta, csodás lehet mikor kibújik a kis jövevény a szenvedés után. Köszi el?re is.

Legjobb válasz: Szia. le´pj rá a babák&mamák honlapra.Ott sok történetet olashatsz. 39hetes kismama.

Szia. le´pj rá a babák&mamák honlapra.Ott sok történetet olashatsz. 39hetes kismama.
Írd be a Google keresõbe, hogy "szüléstörténetek" és sokat olvashatsz.

Mi történik közvetlenül a szülés után?

Nem vagyok terhes, meg semmi ilyen, csak nagyon érdekel a szülés és az ezzel kapcsolatos összes dolog.

Legjobb válasz: Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!

Én 33 hetes kismama vagyok szóval még van idõm a szülélsig, de én úgy gondolom, hogy már a teherbeesés után megkezdõdik az ismerkedés baba és mama között. Mire a terhesség végére ér az ember szerintem már annyira szoros a kötelék, hogy a szülés után sem lesz fura, hogy ott van egy pici emberke, hanem inkább még nagyobb öröm, hogy végre teljesen egymásra "talált" az új család. De viszont, hogy mik történnek a szülés után nem tudom, de a neten is biztos találsz róla néhány cikket én is ott szoktam "tudakozódni". És hogy mikor engednek haza a kórházból a babával együtt szerintem sokminden befolyásolja. Baba mama állapota egyaránt. Nálunk álltalában 4 nap a normál szülés után és 5-6 a császár után persze csak ha minden rendben van!
Minden kórházban más a szülés utáni protokoll. A legideálisabb esetben, amikor anya-baba is tökéletesen egészségesek: A babát megmérik, megfürdetik, stb. (ellátják), majd egyedül hagyják a friss családot kb. 2 órára s szülõszobában. Akkor anya kicsit kipiheni magát, megpróbálja megszoptatni a babát. Apa is megfogja a babát, fényképek készítése, stb. Igen, már akkor elkezd vérezni, amikor megszületik a baba. A betét csere ideális esetben megy egyedül, ha rosszabbul van, akkor az ápolók segítenek. Amikor eltelik a két óra nálunk úgy volt, hogy a szülésznõ felsegített, elkísért pisilni, felöltöztünk, stb. a baba ment az õrzõbe, megvizsgálja gyerekorvos, én a babás szobába baba nélkül, és az elsõ felkelésig egyedül. Ilyenkor lehet egyet aludni, pihenni, stb. Aztán ha sikerül összeszedni magunkat mehettünk a babáért. Az elsõ felkeléshez csengetni kell, nehogy ájulás, stb. legyen. Akkor még segítenek betétben, stb. de utána egyedül kell elvileg boldogulni + a babát is ellátni. Ki lehet hozni az osztályra.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nálunk is az volt mint a 2. válaszolónál. Szülés után elvitték a babát mosdatni, mérni stb, engem összevarrtak (gátmetszés), utána behozták a felöltöztetett babát, odatették mellém (persze a férjemmel fogalmunk sem volt hogy mit kezdjünk vele úgyhogy csak nézegettük :) ), utána elvitték a babát a többi baba közé, nekem a szülésznõ segített zuhanyozni, felvenni a hálóinget, betét+bugyi (nem volt ciki, alig éltem), és betoltak tolószékben az ágyamhoz. Ez volt hajnali 4 körül. 6-kor mehettem a babáért, aludni nem bírtam elõtte de addigra annyira rendbe jöttem hogy el tudtam menni a babáért. Onnantól el is tudtam látni (délelõtt mindent megmutattak a csecsemõs nõvérek, hogyan fogjam meg, szoptatás, pelenkázás). Aki császáros volt, õ is másnap már el bírta látni a babáját. Igen, rögtön véreztem, nem volt vészes. 4 nap után engednek haza mindenkit onnan ahol szültem (kivéve ha pl antibiotikum kell a babának, nagyon besárgul vagy egyéb gond van). Amikor odatették a babát mellém, furcsa volt, nem öntött el az anyai ösztön, inkább örültem hogy vége van a hordóhasnak, túl vagyok a szülésen, és féltem hogy mi lesz ezután, megállom-e a helyemet. Csak akkor kezdtem beleszeretni a gyerekbe miután hazajöttünk, de akkor nagyon :) Úton van a második, már tudom hogy mit jelent az egész procedúra, alig várom hogy megszülessen, már tudok vele mit kezdeni :)
A gyakorlati része ugyanaz volt nálunk is, mint az elõzõ válaszolóknál. Hogy milyen érzés volt? Nagyon vártam hogy megszülessen, én is azt gondoltam, mint az elsõ válaszoló, hogy már ismerem a babát és szeretem. De ahogy rám tették, csak az járt a fejemben, hogy milyen nehéz (3550 g volt, de kicsit el voltam fáradva). A kórházban is sokat nézegettem, meg otthon is, de az elején még nagyon idegennek tûnt. Hiányzott az ismerõs rugdosás belülrõl, pár napig önkéntelenül nagyon sokat nyúlkáltam a hasamhoz, simogattam, aztán rájöttem, hogy üres, nincs bent senki. Aki kint volt, az meg nagyon távolinak tûnt. Nekem kellett 3 hét, mire igazán elkezdett kialakulni a kötõdés. Elõtte is volt valami, pár nap után már el sem tudtam képzelni az életemet nélküle, sírni sosem hagytam volna, ölelgettem, szerettem kézben tartani stb., de utána egyik pillanatról a másikra minõségében teljesen más lett minden. Biztos összefügg azzal is, hogy az elején azért nagyon tudott fájni a szoptatás. Mikor az rendbejött, helyreállt a világrend. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mind a két babát azon magzatmázasan odaadták nekem, kicsit megdajkáltam, aztán elvitték megmérni, felöltöztetni. A nagynál varrtak jó sokat, a kicsinél nem kellett. Közben a férjem visszahozta a babákat, megvizsgált még az orvos, aztán elmentek. A 2 óra megfigyelés alatt többször bejött a szülésznõ megnézni, a hasamat megnyomogatni. A nagynál egy decemberi napfényes reggel volt, beragyogott a nap a szülõszobába. Minket meg nem dobtak ki onnan, mert nem kellett a szoba senkinek, az alapítványiból meg éppen hazament valaki, ahová mentem volna. Egy álom volt. Csend és nyugalom. A nagy nem akart szopizni, õ aludt rengeteget, a kicsi meg nem kaphatott 2 óráig tejet, mert nagyon buborékot, megvizsgálták még1x mikor a szobába indultunk. A nagyot én toltam át a szobánkba, a kicsit is próbáltam, õt nem hagyták. Mielõtt elindultunk volna a szobába akkor is jött a szülésznõ, megnézett mág1x, segített hálóinget venni, meg bugyit. Érdemes a szülõszobai cuccba is tenni egyet mindenbõl. Én mind a két szülés után egy jó kis zuhanyra vágytam. Én rooming-os kórházban szültem, a baba csak a fürdetések alatt nem volt velem. Oda is tudtam volna menni, de általában én is akkor zuhanyoztam, rendbe raktam magam. Szerintem arra, hogy a babádat a mellkasodra rakják, nem lehet felkészülni. Lehet róla elképzelésed. A nagyobbnál tudom, hogy a depici volt az elsõ reakcióm. A kicsinél meg az, hogy jéé, tiszta bátyja :)
Megszületett a baba, utána rögtön még pucéran a hasamra tették. Picit pihentünk, elvágták a zsinórt, megszületett a lepény. Elvitték a picit mosdatni és mérni, míg engem varrtak. Aztán visszahozták a babát és 2 óra megfigyelés alatt együtt lehettünk hárman. Varrás után lemosták az alfelem, mielõtt a szülõszobáról kitoltak, pisilni kellett volna, de mivel ágytálba nem ment, katétert kaptam. Aztán egy összehajtott lepedö a lábam közé, és kerekesszékben áttoltak a gyermekágyra. Ott bemásztam az ágyba, a gyereket pedig otthagyták velem. Fél óra múlva jött megint egy szülésznõ, hogy megnézzen, megkértem hogy vegyük ki a karomból a tût, és menjünk el pisilni. Ekkor vettem bugyit és betétet, a mosdóig lepedõvel a lábam közt csoszogtam el. Fura volt az egész, olyan szürreális, mintha nem is velem történt volna. Fáradt voltam, fájt mindenem, de soha nem voltam még olyan boldog és büszke , mint akkor. Az ösztönök megvoltak, az alap dolgokat meg tudtam, egy áldottjó gyereket kaptam, szóval szuper volt. Annyira jó illata volt, olyan jó volt megfogni. Elsõ éjjel alvás helyett csak a nézegettem. 4 éjszakát voltunk benn.
Nem rég szültem, így friss az élmény. Csodálatos volt ami utána jött. Az az iszonyú fájdalom hirtelen megszûnik, amirõl már azt hiszed, hogy sosem lesz vége és akkor a hasadra rakják azt pici kisembert, aki ettõl rögtön megnyugszik. Fantasztikus érzés volt, egyszerre öntött el a szeretet, hála azok felé, akik segítettek és a felelõsség a pici iránt. Így voltunk kb. 10 percig aztán elvitték fürdetni, megmérni, alig akartam elengedni. Utána odaadták az apukájának engem meg közben összevarrtak és megmostak alul. Aztán felöltöztettük a babát és jött az elsõ szopizás. Mindeközben én csak feküdtem, nem is bírtam volna felállni, de még felülni sem. Egy órát voltunk a szülõszobán, aztán tolószékben vittek le az ágyamhoz. 3 napot voltunk a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És köszönöm hogy ilyen õszintén meséltetek egy ilyen bensõséges élményrõl :) Jó babázást mindenkinek!

Mi történik velem? Sajnos a szülés eléggé megviselt, nem volt komplikációmentes. A kórházban közel 1hónapot töltöttem. A babát szülés után 1héttel érinthettem meg, kesztyűben és maszkban. Most már itthon vagyunk.

De nem vagyok boldog. Mindenki körülrajongja, csak én nem érzem az enyémnek. Szeretem, dédelgetem, foglakozom vele, mégis van egy ?r a szívemben. Elmúlik ez valaha?

Legjobb válasz: Persze, hogy elmúlik csak adj idõt magatoknak. Az elején én sem nagyon tudtam hova tenni az új életemet. Szerettem, meg ölelgettem, meg minden ilyesmi, de igazából a második hónap végére rázódtunk csak össze. Addig olyan érzés volt ez az egész, mintha valaki mással történt volna meg. Olyan érzés volt mintha valaki más testében lettem volna és úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. De aztán mire 2 hónapos lett a picúr addigra sikerült magamra találnom és azóta sokkal jobb lett minden. Próbálj errõl beszélgetni másokkal az biztosan segít.

Persze, hogy elmúlik csak adj idõt magatoknak. Az elején én sem nagyon tudtam hova tenni az új életemet. Szerettem, meg ölelgettem, meg minden ilyesmi, de igazából a második hónap végére rázódtunk csak össze. Addig olyan érzés volt ez az egész, mintha valaki mással történt volna meg. Olyan érzés volt mintha valaki más testében lettem volna és úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. De aztán mire 2 hónapos lett a picúr addigra sikerült magamra találnom és azóta sokkal jobb lett minden. Próbálj errõl beszélgetni másokkal az biztosan segít.
Még eszembe jutott néhány dolog (az elsõ hozzászóló vagyok). Nekem nem volt segítségem, így a férjemmel ketten kellett mindent megoldjunk. A férjem viszont sokat segített. Ha van valaki aki szívesen foglalkozik a picivel, akkor neked is marad némi szabadidõd. Csinálj olyan dolgokat, amiket a babázás elõtt szerettél. Olvass, nézz filmet vagy egyszerûen csak mássz bele egy kád forró vízbe és relaxálj! Próbáld meg újra megtalálni a szülés elõtti önmagadat. Nekem azt mondták anno, hogy azért alakul ki többnyire ez az állapot, mert a szülés annyira nagy fájdalommal, lelki megrázkódtatással jár, hogy az agy próbálja magát függetleníteni ettõl az egésztõl. Ezért éreztem úgy, mintha nem is az én életemet élném. Újra magadra kell találj! De ha pár hónap alatt nem sikerül, akkor orvoshoz kell fordulj, mert ez szerintem a szülés utáni depresszió tipikus esete.
amikor az elsõ mosolyát meglátod, akkor betölti az ûrt a szívedben, nyugi! :) Kell idõ, hogy kialakuljanak az anyai érzések.
Megkérdezhetem, hogy végzõdött a szülésed? Csak azért kérdem, mert nekem is voltak hasonló érzéseim a sürgõsségi császár miatt (altattak, nem láttam a picit, oxigént kellett kapnia, rossz apgar-ja lett és ezért mind magamat okoltam) és én sem éreztem az enyémnek. Szerettem már akkor is, de pl. sokáig nem mondtam neki azt, h. kisfiam...
Nálam, ugyanez volt. Szégyeltem is magam, mikor azt mondta valaki, hogy neki szerelem elsõ látásra.Nekem olyan érzés volt, mintha nem az én kisbabám lenne. Kis idõ mire elmúlik, de mostmár sírni tudnék ha a mami csak sétálni elviszi.
légy türelemes önmagaddal... én császáros voltam és mikor hazajöttünk én is egy nagy ûrt éreztem...hiányzott a sikerélmény...nem tudtam problémamentesen szépen megszülni a gyerekemet...aztán meg nem tudtam szoptatni rendesen, mert nem volt elég a tejci...aztán elkezdtem beszélgetni kismamákkal és sokszor, de sokszor elmondtam, leírtam, h mi történt velünk... aztán telt az idõ és mikor elõször aludt el mosolyogva cickóval a szájában, akkor már éreztem, h igen õ az én kisfiam...Életet adni valakinek hatalmas, embertpróbáló feladat...idõ kell míg az ember lelkileg feldolgozza..beszélj, beszélgess róla és légy türelmes magaddal!
A kérdező hozzászólása: Hirtelen történt minden. A 35.héten bementem egy vizsgálatra, azt hittem minden rendben, hisz olyan jól éreztem magam. Aztán 10perc múlva azt mondták: császármetszés! Levegõt nem kaptam, s már túl is voltunk a dolgon. A picit pedig elvitték a korszülött osztályra. napi 5percet láthattam, inkubátorban.
Megértelek teljesen.Én 35hetesen feküdtem be a kórházba nagyon súlyos toxémiával.2 hetet vártunk még, ekkor ha nincs az aktuális fõorvos ügyeletben lehet ma nem írnék Neked....szóval császároztak és utána 2 hétig volt intenzíven a babánk...mi is 5percet láthattuk naponta plussz 50-50%ot adtak h életben marad e..gondolhatod milyen volt..mire haza hozhattuk már alg volt tejem, szíve miatt nem is szoptathattam.....idõ kellett mire letisztáztam én is magamban mindent és normál kerékvágásba jöttem lelkileg...kívánom Neked is tiszta szívbõl....üdv egy 19hós baba anyukája

Mi történik, ha nem fogadok orvost a szüléshez?

Budapesten, a MÁV kórházban fogok szülni, mert oda tartozom. Azok véleményére lennék kíváncsi, akik nem fogadott orvosnál szültek.

Legjobb válasz: Annyi történik,hogy mikor a szülésre kerül a sor,az ügyeletes orvosna´l fogsz szülni. Nekem sincsen fogadott orvosom. gratula a babához,33hetes kismama.

Annyi történik, hogy mikor a szülésre kerül a sor, az ügyeletes orvosna´l fogsz szülni. Nekem sincsen fogadott orvosom. gratula a babához, 33hetes kismama.
Így van, az ügyeletesnél fogsz szülni és gazdagabb maradsz pár 10.000-essel... Én sem fogok orvost fogadni.
Az, hogy az épp ügyeletes orvos és szülésznõ levezeti a szülést, aztán mindig más ügyeletes orvos nézi meg, rendben vagy-e. El fognak látni, ne aggój. Jó babavárást!
szia! elõször is gratulálok a pocaklakóhoz:) ! elsõ lányom fogadott dokinál szültem mert nagyon problémás terhesség volt. A második lányomat ügyeletesnél szültem.semmi különbség nem volt az ellátásban a szülésnél és utána.kedvesek voltak.fõleg a szülésznõk.még nem hallottam rossz szülésznõrõl.nekik ez a hivatásuk:) ja de mégis volt különbség:) anyagilag a második kevésbé viselt meg minket! sok sikert és könnyû szülést kívánok!
Az ügyeletes orvosnak kötelezõ levezetni a szülést. De én hallottam már olyat, hogy az ügyeletes orvos leszarta a kismama fejét, mondván, nincs orvosa, így járt.

Mi történik a szülés után? Hány hétig vérzik a nő? Meddig fáj? Nagyon ki van tágulva? Érez úgy szex közbe mint szülés elött? A gátrésznél mi a helyzet?

Legjobb válasz: Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1,5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :), és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :). A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!

Szia, hát ez sok kérdés. Én csak a saját tapasztalataimat tudom, de mindenki másképp éli meg. Én nagy babát szültem (53 cm, 4350 gramm), és sajnos nem voltam még teljesen kitágulva, így hiába volt viszonylag nagy metszésem, belül is szakadtam elég rendesen. A doki 1, 5 órán keresztül varrt össze. A varratokat 6 nap múlva szedték ki. Az elsõ 3 nap nagyon fájt, nem bírtam ülni, de egy kör alakú ülõpárna vagy úszógumi sokat segít. Azután elkezdtek a varratok húzódni és viszketni, tehát a varratszedés kész megkönnyebülés volt. Nekem a gyermekágyi vérzés 6 hétig tartott, és pechemre rá 4 hétre már meg is jött, pedig szoptatok :(. Én a szexet kicsit elkapkodtam szerintem, mert szülés után 8 héttel próbáltuk elõször. A seb kívülrõl nem fájt, de behatolásnál nagyon. Ekkor szüneteltettük egy kicsit :) , és kb. három hét múlva próbálkoztunk megint. Akkor már semmi gond nem volt :) . A szex ugyolyan jó, minr terhesség elõtt, és a férjem szerint a doki jó munkát végzett, mert szerinte is ugyanolyan minden. A hegek szépen elhalványultak, alig látszódnak, tehát még az sem igaz, hogy a hegektõl olyan csúnya lesz minden. Tehát saját tapasztalatból mondom, 3 hónap kell a gyógyulsához természetes szülés után, de aztán mindent bele!
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy mindent leírtál, és kicsit megnyugtattál. Azt hittem hogy sokkal rosszabb válaszokat kapok. Mégegyszer köszi.

Mi történik, ha a baba belekakil a magzatvízbe? Ez a szülés folyamán vagy elötte történik?

hogy derül ki ha ez történt?

Legjobb válasz: Az unokatesóméknak tavaly sajnos emiatt halt meg a babájuk. Szülés közben belélegezte és sajnos nem tudtak rajta segiteni...

Az unokatesóméknak tavaly sajnos emiatt halt meg a babájuk. Szülés közben belélegezte és sajnos nem tudtak rajta segiteni...
Unokahúgomnak a 9 hónap alatt semmi problémája nem volt a terhességgel, a baba is egészséges volt.Aztán elfolyt a magzatvize, ami zöld és zavaros volt!14 óra!!!!vajúdás után szülte meg kicsi Gergõjét aki most 4 éves, az önálló életre teljesen alkalmatlan lesz!Se beszélni, se járni nem tud és még mindig pelenkázni kell!Ha a doki megcsászározta volna, semmi baja nem lenne!Egyszerûen nem foglalkozott vele a doki, hogy elég oxigénhez jut-e!
Ha kakil a baba akkor zavaros, zöld lesz a mvíz. Hogy hogyan derül ki= mert elfolyik, vagy látják mikor megvizsgálják tiszta e. Azt sose fogom megtudni, hogy a babám szülés/vajúdás közben kakilt e be, vagy az miatt indult meg a szülés... Ha érett a baba, vagy ha valami nem tetszik neki akkor kakil be(anno ezt mondták nekem) Ha belekakil, akkor beteg lesz=fertõzés, mehet ez az emésztet trutyi a tüdõbe is sajna ami nem szerencsés...
Elõfordul, hogy a magzat már az anyaméhben is ürít meconiumot. Ilyenkor az egyébként víztiszta magzatvíz zöldessé, súlyos esetben egészen sûrûvé válhat. A meconiumos magzatvíz figyelmeztetõ jel! Arra utal, hogy a magzat nem érzi jól magát a méhben, oxigénhiánya van. Ha ez az állapot sokáig fennáll, súlyos, akár maradandó károsodáshoz vezethet. Többek közt ezért is fontos a szülés alatt a magzatvíz megfigyelése. Amennyiben a magzatvíz meconiumos, a szülést minél elõbb be kell fejezni, és jó, ha ilyen esetekben a szülésnél az újszülött ellátásában jártas orvos (neonatológus) is jelen van. Súlyos kórkép a meconiumos magzatvíz belégzése, félrenyelése. Ilyenkor a meconium a szülés alatt a légutakba, súlyosabb esetben a tüdõbe kerül. Gyakrabban fordul elõ idõre született, normál súlyú újszülötteknél. Súlyos, életveszélyes légzési és keringési elégtelenséget okoz, és gyakran kíséri légmell. Kezelése speciális lélegeztetõgépekkel történik. Mindenképpen a súlyos betegség megelõzésére kell törekedni, megfelelõ szülésvezetéssel és az újszülött megfelelõ ellátásával, a légutak gyors alapos leszívásával.
Szia.Nekem már szülés elõtt belekakilt a magzatvizbe.Nem tudta senki.Mikor elfolyt a magzatviz akkor zavaros zöld szine volt.Azonnal szülöszóbába fektettek.De nem nagyon érdekelt senkit.Hat óra után kaptam egy antibiotikumot hogy én ne kapjak fertõzést.Majd hat órát még szenvedtem.Aztán a vége császár lett más okból.De a gyerekkel senki nem foglakozott hogy már 12 órája fertözött vizben van.Fogadott orvosom volt.
a magzatvíz színérõl derül ki, hogy valamikor belekakilt a vízba. elvileg innentõl igyekeznek hamar kitessékelni a babát. tesómnál így történt, születés után alaposabb megfigyelés alatt tartották a babát.
Hasonlóan jártam, mint az egyik elõttem válaszoló:Mikor elfolyt a magzatvizem, zöldes volt, de se a szülésznõ se a doki nem aggódta túl...Még jó hogy akkor nem tudtam, hogy ez mivel járhat...így hagytak még 14 órát, mire más okokból, de császár lett...Hála ég semmi baja nem lett a kislányomnak.

Debrecenben (Klinika), ha az első babát császárral szültem, akkor a másodikat hagyják túlhordani, vagy mi történik, ha nem indul meg a szülés?

Legjobb válasz: A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

A kórház teljesen mindegy nem túl informatív a lényeg szempontjából, orvosa válogatja. Tudni kell hozzá, hogy 1. miért volt szükség a császárra elõször? 2. mennyi idõ telt el a két szülés között. Ezeket a dolgokat viszont kizárólag te tudod és az orvosod, tehát releváns választ a gyakorikérdéseken ne keress. Egyébként miért gondolod, hogy két lehetõség létezik a szülésre: császár vagy túlhordás? Mit tekintesz túlhordásnak? (Én a másodikat a 42. héten szültem pl., fel sem merült a császár)

Amikor szülés után bekerülsz az osztályon egy többágyas szobába mi történik?

Gondolom illene bemutatkozni, vagy valami hasonló...

Legjobb válasz: Nyugi, a gyermekágyas osztályon az anyukák nagyrésze nagyon kedves és barátságos. Szülés után valószínûleg nem fogsz rögtön a kipakolással törõdni, normál szülés esetén engem 2 órát fektettek a szülõszobán, és még 2 órát szigorúan az osztályon. Utána fel kell kelni pisilni, aztán lehet rendezkedni. Én a fiammal másnaptól voltam együtt, de én kora reggel szültem, az a nap a pihenésé volt. Az anyukák odajöttek az ágyamhoz ahogy felhoztak a szülõszobáról, beszédbe egyedtünk, ismerkedtünk. Két fiam van, két különbözõ kórházban szültem, és mindkét helyen nagyon kedves, barátságos, aranyos szobatársaim voltak 6 és 5 ágyasak voltak a kórtermek.

Nyugi, a gyermekágyas osztályon az anyukák nagyrésze nagyon kedves és barátságos. Szülés után valószínûleg nem fogsz rögtön a kipakolással törõdni, normál szülés esetén engem 2 órát fektettek a szülõszobán, és még 2 órát szigorúan az osztályon. Utána fel kell kelni pisilni, aztán lehet rendezkedni. Én a fiammal másnaptól voltam együtt, de én kora reggel szültem, az a nap a pihenésé volt. Az anyukák odajöttek az ágyamhoz ahogy felhoztak a szülõszobáról, beszédbe egyedtünk, ismerkedtünk. Két fiam van, két különbözõ kórházban szültem, és mindkét helyen nagyon kedves, barátságos, aranyos szobatársaim voltak 6 és 5 ágyasak voltak a kórtermek.
Az elsõ gyereknél 3-an voltunk a szobában, és abból az egyik egy ismerõsöm volt.:-))))Én regg.szültem mindkét gyereket.igen valamim ilyesmi.Köszönsz, bemutatkozol.Aztán lehet hogy annyira kileszel, többre nem is 'futja' majd.És hidd el senki nem fog rád haragudni a köv.hátralévõ napon minden kialakul. A második gyereket mikor szültem, egyedül voltam a szobába 1 napig.Köv éjszaka hoztak egy Kínait, aki egész éjjel nyomkodta a termoszának a tetejét, hogy igyon.(az a nagy, vagy 2 literes.)Nagyon rossz volt, mert egy szót se beszélt a Kínain kívül, úgíhogy még szólni se tudtam neki ne nyüzsögjön.Ha nem a termoszt csesztette.akkor csoszogott a zuhanyzóba.....
Én amikor szülés után a szobába kerültem, már volt bent két anyuka..Az egyik elõttem szült két órával..Nagyon kedvesek voltak, sokat beszélgettünk..Aztán pár óra múlva megjött a 3.majd másnap 4.5.6.kismama is..Pihentünk, ismerkedtünk, 3 óránként babáztunk..Mindannyian természetes úton szültünk, így éjszakánként néha-néha felszisszentünk az utófájdalomtól..volt horkolás, ágynyikorgás, éjszakai wc-re járások, amik ajtócsapkodásokkal jártak..Ezt leszámítva, örülök, hogy ismeretlen emberekkel találkoztam..Aki nem sokkal elõttem szült, vele azóta is tartom emailen a kapcsolatot..
Mi hárman voltunk (plusz a babák). Én kerültem be utoljára: délután, a másik két lány reggel óta voltak. Amikor bekerültem, örültem, hogy élek, nemhogy még a nevemmel vagy az õ nevükkel foglalkozzak. Elõször csak köszöntem, majd eltelt 1-2 óra, összeszedtem magam, és akkor kezdtünk dumálni. Akkor még õk se nagyon dumáltak, mert õk éjjel szültek, nem aludtak semmit. Szóval pont jól jött ki, mert kb du. 6 óra volt, mire mindhárman összeszedtük magunkat, aztán jött 3 nap egész napos csevegés + babázás. Nekem nagyon jó élmény volt.
én éjjel szültem, és hajnalban vittek fel az osztályra, mindenki édesen aludt, én meg nekiálltam zuhanyzózni, nem én akartam hanem a nõvér ragaszkodott hozzá, ott volt velem és vigyázott rám, mert szédültem, segített kipakolni, persze halkan, aztán lefeküdtem és már hozták is a manóm.így nem aludtam semmit, aztán fel kelt mindenki és szép lassan bemutatkoztam, persze úgy illik, hogy az kezdje aki jött, de aki normális ezzel nem foglalkozik.3-an voltunk csak a szobába, majd késõbb jött még egy de õ egy szót sem szólt sosem, nem beszélt velünk, nem köszönt, semmi.mi meg hagytuk, nem vagyunk egyformák.Nem itt köttettek életre szóló barátságok.sajna a keresztnevüket is elfelejtettem már.4 napot voltam bent, és közben cserélõdtek az emberkék, de egyik se volt a legkedvesebb, csak az elsõk amikor odakerültem.a többi nem akart beszélni.
Én a szülés elõtt 2 héttel már benn feküdtem. Furcsa volt, mert 5-en voltunk egy szobában, mindannyian pocakosok. Aztán 1 héttel szülésem elõtt megindult a dömping. :D Babahegyek. Cserélõdtek az emberek, aki késõbb jött próbáltunk segíteni (ketten még akkor is pocakkal voltunk vizet akartunk nekik vinni, megigazítani a párnát ilyesmi), de úgy vettük ki inkább hagyjuk békén õket. Aztán kiderült, hogy mindkettõnket kidumáltak egymásnak a hátunk mögött. Mert hogy mi minek vagyunk benn stb stb. (teljesen nyitott volt a méhszájunk) Sorra kerültem én is, majd rá 5 napra a másik lány. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, toloncoljuk együtt a gyerkõcöket. (ráadásul még közel is lakunk egymáshoz) A többiekrõl semmit nem tudunk, de nem is bánjuk. Egy lány, egy fiú...9 hónaposak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és bíztató szavakat. Egyszer voltam csak ilyen helyzetben, pont roszkor érkeztem a kórterembe, látogatás volt, utána meg olyan fura helyzet alakult ki. Szüléskor meg egyágyasban voltam, most nem tudom hova kerülök, nem bánnám megint az egyágyast, legalább kipihenném magam?.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Gyõrben fogok szülni elvileg ma....

Mi tortenik a szules utan kozvetlenul? Hova kerul a baba? Segitenek a noverek amig helyrejovunk? Etelt adnak, vagy nekunk kell bevinni? Hogy lesz ido gyogyulni, aludni, pihenni es kozben ellatni a kicsit es szoptatni is?

Legjobb válasz: Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!

Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!
Szülés után picit a melledre teszik aztán elviszik kitisztítják, rendbe teszik, gyerekorvos megvizsgálja. Addig téged elrendeznek, kijön a lepény, összevarrnak ha kell, letisztítanak, és két óra múlva bekerülsz a szobádba.Van ahol ez alatt már visszahozzák kicsit a babót, ez változó. Túl sokat nem segítenek, én késõ du szültem, hajnalban már fürdetnem kellett, de ez is változó. KAja van, de ha jól is akarsz lakni, jó ha visz a család utánpótlást.Arra viszont figyeljenek, hogy könnyû és nem gázos étel legyen. Elsõ az ellátás, de van idõ pihenni, ha roming in szobában vagy akkor is be lehet vinni a picit a babaszobába, vigyáznak rá. Könnyû szülést, egészséges babát kívánok :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, koszonom a valaszokat!!

Ha a kiírt időpontig nem indul meg a szülés, akkor mi történik? Megindítják?

38 hetes vagyok és február 12.-re vagyok kiírva.Egy hete már fáj,szúrkál a hasam és a derekam,de egyáltalán nem vészes.Mindenki azt mondta,hogy elöbb fogok szülni,mert nagy a babó,de semmi jelét nem tapasztalom,hogy mostanában szülni fogok.Ha 12.-ig nem történik semmi,akkor be kell feküdnöm és megindítják?Az hogy történik?Egyáltalán meddig húzhatják ezt el?És ezt kidönti el?Mert nekem nincs magánorvosom.

Legjobb válasz: Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet,hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!

Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet, hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!
Ha a babáddal minden rendben van, jó a szívhangja meg minden, akkor meg ne engedd, hogy megindítsák. Fontos lélektani hatása van, hogy a babádé legyen a döntés. Én 14.-re vagyok kiíra, tudom mit érzel, de türelem, Õ majd tudja mikor akar érkezni. Híztam 30 kilót, már menni sem tudok...Kitartás!!!
Ha nincs gond, nem szokták megindítani, legalább is ha egy héttel túlhordod, az még nem ok arra, hogy megindítsák. Mondjuk általánban nem szokott elõjele lenni annak, hogy megindul a szülés. Én október 25-én még apámmal járkáltam a városban egész nap, semmit nem éreztem, másnap reggel meg jöttek a fájások (4 nappal korábban). Azon ne aggódj, hogy nincs magánorvosod, azért sima terhesrendelésre gondolom jársz, szóval nézik azért, hogy mi a helyzet a babával. Nekem sem volt magánorvosom - szerintem ez tök alap dolog -, de a vége felé már minden harmadik nap be kellett mennem ahhoz a dokihoz, akihez tartoztam körzetileg.
Épp a napján biztosan nem indítják. 2 hét a türelmi idõ. Ha február 26-ig sem indul meg, akkor indítják a túlhordás miatt. Persze ez csak akkor áll, ha a baba végig jól érzi magát odabent.
Engem a szülés kiírt idõpontja utáni napon befektettek a kórházba, és a babó még egy hét túlhordás után sem akart kibújni. A dokim úgy döntött, hogy nem vár tovább, megindították a szülést. Elõször méhszájtágító tablettát helyeztek fel, amitõl rögtön beindultak a fájások, de nem voltak rendszeresek, így fájáserõsítõ infúziót kaptam, amitõl összefüggõ fájásaim lettek, majd késõbb burkot repesztett. Sajnos a több órás erõs fájások ellenére sem tágultam egy ujjnyit sem, pegig a doki kézzel is próbált tágítani, így császár lett a vége. Sajnos ez a kockázata, ha nem természetes úton indul el a folyamat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!