Találatok a következő kifejezésre: Mi történik sok (140 db)

Mi történik akkor, ha egy gyenge IR-ra kell szedni gyógyszert, de az soknak bizonyul?

Hogyan lehet ezt észre venni? Majd csak a 3.hónapi ellenõrzésen? Mi történik az inzulinnal ilyen esetben? Az is lehet,h azért nem sikerül a baba,m nagy az adag?

Legjobb válasz: honnan veszed, hogy sok az adag? Az enyhe IR nem feltétlen az értéken múlik (inzulin vagy cukor), hanem egyben néznek az összes leleteddel. a harmadik havi ellenõrzésen azért már elég sok mindent fognak látni. Milyen esetben mi történik az inzulinnal? ezt nem értem. 3 hónap elég kevés idõ, nekem 10 hónap kellett a terhességhez (szintén nem szörnyû értékekkel) diétát tartod? mozgás?

honnan veszed, hogy sok az adag? Az enyhe IR nem feltétlen az értéken múlik (inzulin vagy cukor), hanem egyben néznek az összes leleteddel. a harmadik havi ellenõrzésen azért már elég sok mindent fognak látni. Milyen esetben mi történik az inzulinnal? ezt nem értem. 3 hónap elég kevés idõ, nekem 10 hónap kellett a terhességhez (szintén nem szörnyû értékekkel) diétát tartod? mozgás?
A kérdező hozzászólása: Abban az esetben mi történik az inzulinnal, ha pl nagy adag gyógyszert szedek rá? Igy értettem, rosszul lennék a gyógyszertõl? Csak úgy eszembe jutott, h mi van ha sok. 7 hónapja csinálom a diétát és a mozgást, 3 hónapja pedig szedem a gyógyszert, majd hamarosan mennem kell ellenõrzésre. Fogytam 12 kilót, most pedig 3 hónapja tartom ezt a súlyt, m kb 1O-et kellett, h leadjak. 3 hónappal ezelõtt voltam csak cukorterhelésen, m amikor 7 hónappal ezelõtt mondta, h diétázzak meg mozogjak többet akkor igazából azt csak úgy "fejbõl" mondta, vagyis a PCOS akkor már meg volt állapitva, de az IR-rõl szó sem volt.
Milyen gyógyszert kaptál, mennyi hatóanyaggal és mennyit kell szedned belõle? Szerintem elõször inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, nekem legalábbis, és ha nem elég, emelnek az adagon.
A kérdező hozzászólása: A neve Gluformin, Szerbiában élek, ez Mo-on nincs, 5OO mg-os és felet kell bevennem reggel-este. Erre gondoltál?
a pcos alapja az anyagcserezavar, vagyis az IR, az esetek 99%-ában a pcos mellett van IR, míg IR mellett egyáltalán nem biztos, hogy van Pcos. inkább a gyengébb gyógyszert írják fel, utána az ellenõrzésen emelhetnek az adagon. nekem kevés volt, én állandóan rosszul voltam, hánytam. A 3. hónapban voltam ellenõrzésen, az eredmények rosszabbak lettek, emeltek az adagon, és 2 hét múlva semmi bajom nem volt. Elõtte másik dokinál voltam, aki semmit nem értett a betegséghez kb. (nekem "csak" IR-em van), ott másik gyógyszert szedtem, az sem volt jó nekem - akkor is rosszul voltam, de mintha a falnak beszéltem volna. Mire eljutottam egy normális endokrinológushoz, már a cukrom is alacsony volt, mert annyi inzulin volt a szervezetemben, hogy nagyon alacsonyra vitte a terhelt cukrot (2 alá)
az 500, illetve a 250 mivel felet szedsz, nagyon enyhe dózis. Ezen inkább emelni fognak, ha nem javulnak az értékeid.

Fontos! Volt valaki akinek a kutyaja sok homokot evett? Mi tortent? Milyen kovetkezmenyei voltak?

Nem reg ment el a doki es azt mondta varjuk meg a reggel,ha addig sem javul az allapota akkor vigyuk be a rendelobe a kutyat.Az a gond,hogy olyan 15-16:00 kozott evett jo adag homokot (figyelmetlen voltam a futtatoba es ez a luke bebujt az emelkedo ala es amig a masik kutya asott o addig szepen ette a homokot) olyan 19:30 ota hany eloszor fuvet hanyt aztan a homokot kezdte el hanyni mostanra mar csak hab jon ki belole es a kakija is olyan volt mintha sar lenne.Van valakinek tapasztalata vagy sejtese,hogy mi lesz?

Legjobb válasz: furcsa. emlékszem anno az enyém is mikor kint volt a parton elõször, annyira élvezte hogy beleharapott a homokba, úgy ennyit le is nyelt. akkor én is nagyon megijedtem de vele különösebben nem történt semmi nyilván nem is volt az a falatnyi mennyiség mérvadó. túléli, most gondolom löki ki a szervezete ahonnan tudja. véleményem szerint fontos hogy igyon nehogy kiszáradjon. gondolom sokat rohangált is miután "bekajált" ezért is hányhatott. figyeld õt hogy rosszabbodik e az állapota. ha nem javul, ahogy az orvos is mondta, reggel vidd el.

furcsa. emlékszem anno az enyém is mikor kint volt a parton elõször, annyira élvezte hogy beleharapott a homokba, úgy ennyit le is nyelt. akkor én is nagyon megijedtem de vele különösebben nem történt semmi nyilván nem is volt az a falatnyi mennyiség mérvadó. túléli, most gondolom löki ki a szervezete ahonnan tudja. véleményem szerint fontos hogy igyon nehogy kiszáradjon. gondolom sokat rohangált is miután "bekajált" ezért is hányhatott. figyeld õt hogy rosszabbodik e az állapota. ha nem javul, ahogy az orvos is mondta, reggel vidd el.
A kérdező hozzászólása: Igen rohangalt meg olyan fel6ig.Aztan aludt 7ig es utana mentunk anyu ele.Aztan kezdodott baj amikor bekajalta a fuvet.Azt mondta doki, hogy egybol meg kellett volna hanytatni a kutyust.Mostanra mar lekerult a belrendszerbe a homok azert hany mar habot.Olajos halat javasolt, de nem eszi, mondjuk mondta is hogyha nem akar enni nem kell eroltetni neki, inni sem akar.Bagyadt, faradt, kedvtelen.Elvileg nem kell aggodni, de jobb felni mint megijedni.Koszonom a valaszodat!
hasmenés
terhes leszel!
Túl sok fehérjét?!?!? Hol fogsz Te bevinni mondjuk napi 600g proteint?!?! Válasz semmikor!! Tehát az, hogy a proteines dobozodból kiveszel 1-2 adagolókanálnyit, ami max. 40g ha van!!!! Ettõl bajod az égvilágon nem lesz.

Mi történik ha valaki sokáig fentmarad alvás nélkül? Egy átlagos ember mennyi ideig tudja kibírni? Utána mi történik?

Legjobb válasz: Ilyen vizsgálatokat már végeztek egyetemistákkal, de a pontos eredményekre már nem emlékszem. Pár napig bírták, majd kb. 16-24 órát aludtak. Ha az ember huzamos ideig nem alszik, akkor egy idõ után hallucinációk és egyéb idegrendszeri tünetek jelentkeznek, megváltoznak a reflexek, a mozgáskoordináció, és mindez egyre durvább formákat ölt, míg végül az ember lénye teljesen szétesik, kifordul önmagából. És végül a nagyon tartós alvásmegvonásba bele lehet halni. (Nem véletlenül kedvelt kínzási, illetve agymosási technika sajnos.) De ezeket a dolgokat már rég olvastam, nem emlékszem a pontos idõtartamokra -- hogy ki meddig bírja, kinél mikor jelentkezik melyik fázis, meg ennél pontosabb tünetekre, persze az egyéni eltérésekkel --, remélem, valaki tud majd pontosabb választ is adni, én most ennyit tudok.

Ilyen vizsgálatokat már végeztek egyetemistákkal, de a pontos eredményekre már nem emlékszem. Pár napig bírták, majd kb. 16-24 órát aludtak. Ha az ember huzamos ideig nem alszik, akkor egy idõ után hallucinációk és egyéb idegrendszeri tünetek jelentkeznek, megváltoznak a reflexek, a mozgáskoordináció, és mindez egyre durvább formákat ölt, míg végül az ember lénye teljesen szétesik, kifordul önmagából. És végül a nagyon tartós alvásmegvonásba bele lehet halni. (Nem véletlenül kedvelt kínzási, illetve agymosási technika sajnos.) De ezeket a dolgokat már rég olvastam, nem emlékszem a pontos idõtartamokra -- hogy ki meddig bírja, kinél mikor jelentkezik melyik fázis, meg ennél pontosabb tünetekre, persze az egyéni eltérésekkel --, remélem, valaki tud majd pontosabb választ is adni, én most ennyit tudok.
2-3 nap maximum, utána teljesen hülye leszel, bármit is szedsz és magadon kívül elalszol bárhol is vagy, ha mégsem akkor is kimerülsz agyilag teljesen. "álmaimat gépek rázzák, hogy ne tudjak aludni..."
Én 4 napig bírtam. Ezt is úgy, hogy kb. 3-4 órakor, és 7 óra körül ittam egy bögre kávét. Az elsõ 2 nap laza volt, a 3. nap elején viszont belassultam, nem tudtam tisztán gondolkodni, a mozgásom is "érdekes" volt. Kb. 22 órakor a gondolkodásom "helyreállt", a mozgásproblémák maradtak. Egy poharat nem tudtam rendesen megfogni. A 4. nap úgy telt el, mint a 3. 4 nap ébrenlét után kb. 12 órát aludtam. Meghalni nem fogsz, önkénytelenül is elalszol, mielõtt annyira kikészítenéd magad. Ha mások tartanak ébren, az már más kérdés... Egyébként egész kellemes tud lenni, néha éjszakánként csak úgy rám tört az eufória, és jobb volt a kedélyállapotom mint általában. De ha választani tudnék, semmiképpen se maradnék fent.
Én sose próbálgattam a saját határaimat, viszont volt olyan, hogy több napig nem aludtam.. egyik nap éjszakás voltam a munkahelyemen, napközben nem aludtam semmit (max fél órát), este pedig buli volt, amit mi szerveztünk.. hát képzelheted. Egy ideig jó volt, pörögtem, bár nagyon fáradt voltam, aztán hajnalban már kikapcsoltuk a zenét, de én még mindig hallottam a fejemben, kicsit behaluztam. Aztán hazajutottam, és 19 órát aludtam egyhuzamban. Egyébként nagyon régen az egyik legborzalmasabb kínzási/kivégzési módszernek minõsült az, hogy az embert nem hagyták elaludni. Ha jól tudom, kb egy hétig lehet bírni, aztán annyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Kb mennyi ideig lehet fentmaradni úgy hogy semmilyen károsodás ne legyen az agyba tõle? 2-3 nap ( 48-60 óra) még elfogadott?
Agykárosodást nem fogsz szenvedni. :) Lassabban gondolkodsz majd, elfelejted hol tartottál, több helyesírási hibát vétesz, ha idegennyelvet beszélsz, nem jutnak eszedbe a megfelelõ szavak, stb. Ezt ne úgy képzeld el, hogy teljesen K.O vagy... Ráadásul, ha hozzászoksz a fáradstághoz minden helyre áll. Addig maradsz fent ameddig akarsz, ha nagyon kész vagy, akár koffeinmérgezés közelében is lehetsz, akkor is elalszol, hacsak nem kínoznak éppen.
Az én eddigi "rekordom" 2 éjszaka egymás után alvás nélkül, kb 62-63 óra. Ez úgy történt, hogy készültem egy kéthetes külföldi útra, és az indulás elõtti éjszakán több dolog miatt nem tudtam aludni, csak max félórát, úgyhogy rögtön fáradtan indultam el, majd az út elsõ napján nem szálltam meg sehol szándékosan, egy pályaudvaron vártam meg a másnapot, aznap este már rendes szálláson aludhattam végre. Szerintem nem lettem hülyébb ettõl, mint voltam, de megfogadtam, hogy nem lenne jó ilyen túrákra járkálni, ahol nem tudok naponta aludni.

Ha az iskolában történt valami szokatlan, amirõl sokan tudnak én nem, mennyire gáz utólag kíváncsiskodni mi történt?

Ha kíváncsi vagyok rá, és megpróbálom megtudakolni (bár általában ilyen esetben sokadik embert kell megkérdeznem aki végre elmondja amire kíváncsi vagyok). Mennyire égetem le magam ezzel?

Legjobb válasz: Nem gáz! Miért lenne??

Nem gáz! Miért lenne??
A kérdező hozzászólása: Mert tulajdonképpen semmi közöm a dologhoz, másik osztályban történt, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: És engem meg szeretnek kiröhögni a hátam mögött mindenért, félek tõle hogy ezért is csak kiröhögnének.
Külsõs személytõl nem lehet?Vagy valami tanártól?
Az gáz, ha egyfolytában ezt csinálod, mert azzal akaratlanul is az sugallod a többieknek, hogy népszerûtlen vagy, "forever alone" hogy semmirõl nem hallasz soha. Néha persze nem baj, nem tudhat senki mindenrõl.

Mi történik azzal a sok folyadékkal, amit megiszom?

Kb. 3 liter folyadékot iszom egy nap, és rendszeresen járok WC-re, de valahogy mégis úgy t?nik, hogy alig ürül ki valami a szervezetemb?l. Most még csak nem is vizesedik kezem-lábam.

Legjobb válasz: Nagyon jól teszed, hogy sok folyadékot iszol ebben a nagy melegben. Persze a nagyját kipisiled, a többi pedig párolgás útján a bõrön át távozik. Sokkal nagyobb ilyenkor a kipárolgás, azért is kell sokat inni.

Nagyon jól teszed, hogy sok folyadékot iszol ebben a nagy melegben. Persze a nagyját kipisiled, a többi pedig párolgás útján a bõrön át távozik. Sokkal nagyobb ilyenkor a kipárolgás, azért is kell sokat inni.
A masik meg hogy a magzatviz is cserelodik, azert szoktak mondani, ha egy kismama megszomjazik, akkor adjunk neki egy jo nagy poharral. :) nezz utana nyugodtan.. Nekem is eloszor furcsa volt, de igy van...

Szerintetek mi az oka annak, hogy szerte a világban bukkannak fel mára már kihalt állatok? Tényleg létezhetnek átjárók különböző idősíkok közt? Esetleg ez történt sok emberrel is?

Talán megoldás az UFO jelenségekre is?

Legjobb válasz: sok ember látott már fura lényeket ! Múltkor egy nagy dínóra hasonlító fekete madarat láttak fent az égen körözni , és valakit a kertjében kergetett meg! Még egy dínó fajt is láttak , az hasonlított a T-rexre ,csak vékonyabb volt sokkal a feje és a teste is

sok ember látott már fura lényeket ! Múltkor egy nagy dínóra hasonlító fekete madarat láttak fent az égen körözni , és valakit a kertjében kergetett meg! Még egy dínó fajt is láttak , az hasonlított a T-rexre , csak vékonyabb volt sokkal a feje és a teste is
Tuti, hogy idõörvény, engem a múltkor egy T-Rex kergetett meg az utcán.
Igen, párducot is látott két kocsmából hazafelé tartó úriember, amirõl késõbb kiderült, hogy egy nagy fekete kutya volt. Szebb és nyugodtabb lenne az élet, ha mindenki csak azt hinné el amit saját maga tapasztal nem pedig a mások hülyeségeit.
Elvileg a NASA állítása szerint vannak rejtett mágneses portálok a Föld körül: http://www.youtube.com/watch?v=Y5xdjx-zQW8 Továbbá egy természetgyógyász médium azt mondta nekem, hogy a teremtés nem fejezõdött be. A másik meg az, hogy simán létezhetnek rejtõzködõ ismeretlen élõlények, mi is rejtve vagyunk még egy csomó minden elöl.
Én a Yetit láttam múlt vasárnap. 2 méter magas, és 52-es lába van. A fiammal mentek a strandra. Szóval létezik!!
A híres nagykovácsi tigrisrõl annyit, hogy itt nálunk Nagykovácsiban qrva sok unatkozó öregasszony van :D;) Meglátnak egy nagyobb házimacskát az erdõben akkor az már tigris...:D Vicc volt az egész, a néni meg a sorozata befejezése után unatkozni kezdett...:D
Én egyszer átmentem egy dimenziókapun. Rá is esett rám egy repülõturbina. Szóval ilyenekkel vigyázni!
Vannak Afrika közelében olyan apro szigetek ahol állítólag rengeteg ismeretlen állat és növényfaj élhet.
A kérdező hozzászólása: 09:51 Köszönjük a gyorstalpalót. De nem hiszem, hogyha az ember figyelemre vágyik, azt válassza, hogy mindenféle s*ggfej körberöhögje és nevetség tárgyává tegye a munkáját. Azért teszi, mert hisz benne, hogy igaz lehet. És már õsidõk óta ez segít megismerni a világot. 11:10 Nem hinném. Ha valami hibernálódik, az örökre úgy is marad, vagyis meghal. Egyrészt a testek hûtve is bomlanak már csak sokkal lassabban, ill. ha megfagy a vér, akkor leáll a szív és az agy sem kap tápanyagot és elpusztul az a valami.
Kérdezõ, az ilyen idiótákkal ne foglalkozz, én komolyan veszem. Én is láttam már õslényeket, sõt észleltem is elektromágneses anomáliát (rádió interferencia által) ami létrehozhatott egy féreglyukat. Ilyenek egyre gyakrabban történnek szerte a világon, lehet, hogy decemberben pont a koronakidobódás fog rengeteg ilyet létrehozni, és emiatt pusztul ki az emberiség. De ez csak egy elmélet.
nekem van még egy elméletem, az is lehet, hogy titkos kutatóbázisokon régi állatok csontjaiból klónozzák ezeket akihalt állatokat. és lehet valahogy megszöknek ezek a kutatóállomásról!
Tele van az ország olyan emberekkel, akik illegálisan tartanak egzotikus állatokat. Csak simán elszöknek, és nyilván nem fog a gazdája jelentkezni, hogy helló, az én tigrisem az, illegálisan tartom a pincében. Vannak mutálódó, beteg egyedek, illetve simán lehet, hogy egy fajról azt hiszik, hogy kihalt, de mégsem, és amíg nem zargatták felszaporodott.
A kérdező hozzászólása: Ill. itt egy érdekes eset Magyarországon is. "Tigrist" láttak kószálni, de nem találtak semmit a rendõrök: http://www.origo.hu/itthon/20110518-tigris-vagy-hiuz-koszal-..
Paraguaiban állítólag lelõttek egy igazi kardfogú tigrist. A tudományos vizsgálat is azt mutatta, hogy az állat valóban egy Smilodon. 30 centis fogai voltak. Utolsó elõtti válaszoló: Sajnos kövületekbõl nem lehet ép DNS-t kiválasztani. Pedig én is örülnék neki. :P
A kérdező hozzászólása: Kövületrõl valóban nem, viszont ez a film érdekes lehet. Jack Horner paleontológus beszél arról, hogyan lehetne létrehozni élõ, valódi dinoszauruszt. Alul be lehet állítani a magyar feliratot, akit érdekel. http://www.universalsubtitles.org/hu/videos/UwuF9bAMYDTi/inf..
de az is lehet, hogy ezek az állatok valahol megfagytak és kiolvadtak, azért bukkannak elõ ilyen régi állatok ilyen volt a szupercápa címû filmben is, hogy az olajkútnál megsértettek valami és a szupercápa kiszabadult és elkezdett pusztítani ez a valóságban is megtörténhetett kihalt állatokkal, hogy alami hatásra a hibernációjuk abbamaradt
A Kriptozoologia egy úgy nevezett áltudomány, unatkozó figyelemre éhes emberek csoportja ûzi, az igazságtartalama közel van a semmihez!
Csak a Nagykovácsi tigrisre reagáltam :) Mert az tényleg így volt :) A többirõl fogalmam sincs :) de nyilván érdekes :)
Lehetséges, dodót is láttak, meg itt a Gyk-n is van valaki aki látott egy dinoszauruszra emlékeztetõ madarat...
létezhetnek átjárok lehet hogy a bermuda haáromszög is egy ilyen átjáró
Mert a tudomány egyre magasabb szinten van és több területet hódít meg az ember. Bizonyára azt hitték, hogy már rég kihaltak, valójában meg ismeretlen helyeken éltek. Még ma is számos olyan terület létezik a Földön amit nem fedeztek fel gondolok itt kisebb szigetekre, területekre vagy gondolok itt az óceán mélyére.
Ez nagyon jó cikk érdemes elolvasni. http://www.huszadikszazad.hu/tudomany/a-fold-ismeretlen-teru..
A kérdező hozzászólása: Igen. Ez tényleg érdekes. Sok dolgot nem láttunk még, de így a jó. Nem unalmas az élet. :)
igen, lehet, hogy az ufok utaztatják az állatokat az idõbe, tanulmányozzák az emberek hogy reagálnak rá!
Tudják hogy ebben az évben lesz felemelkedés. Nem akarnak semmi jóbúl kimaradni :D.
Minden létezik (valahol)
A kérdező hozzászólása: Egyébként tényleg sok helyen lõttek már ki kihaltnak hitt állatokat. Ráadásul ha azt vesszük, Smilodonok még simán bóklászhatnak a dél-amerikai kontinensen, elvégre a nagy részét még fel sem térképeztük. Egy kisebb populáció némileg módosulva fennmaradhatott.

Mi történik akkor hogyha nagyon sok akár 1-2 liter (sztem ez soknak számít) jó erős kávét megiszok? Vagy energiaitalból jó sokat vagy akár mindkettőből?

övid id?n belül gondoltam olyan 1óra alatt max.ugye lehet valami bajom t?le?

Legjobb válasz: Koffeinmérgezést kapsz.

Koffeinmérgezést kapsz.
Max. meghalsz, ennél komolyabb bajod nem lehet.
A kérdező hozzászólása: és ahhoz mennyit kellene meginnom kb?

Megbuktam forgalombol 5jére is. És nem azért huztak meg mert hülye vagyok. Nem tudjátok mi történik a páv vizsgálaton? Mit kell csinálni? Miről kérdezgetnek? Mennyi időbe telik? Sokakat huznak el? És ha igen miért?

Legjobb válasz: Én is tudok vezetni:) Más okok miatt mentem PÁV-ra:S Volt egy kis "félreértésünk" egymással az oktatóval, ha értitek, hogy mire gondolok:S Már szereztem jogsit, és sokat vezettem azóta:) Kérdezõ neked is hasonlókat kívánok! Sikerülni fog:) Kedves 2. hozzászólónak üzenem, hogy nagyon apró hibákon is lehet bukni, és a kevés gyakorlás is lehet az oka. Elsõ voltam:) Amit írtam, arra számíts, mert ezek a feladatok lesznek...

Én is tudok vezetni:) Más okok miatt mentem PÁV-ra:S Volt egy kis "félreértésünk" egymással az oktatóval, ha értitek, hogy mire gondolok:S Már szereztem jogsit, és sokat vezettem azóta:) Kérdezõ neked is hasonlókat kívánok! Sikerülni fog:) Kedves 2. hozzászólónak üzenem, hogy nagyon apró hibákon is lehet bukni, és a kevés gyakorlás is lehet az oka. Elsõ voltam:) Amit írtam, arra számíts, mert ezek a feladatok lesznek...
jah sajnos a vizsgázó nagyon ki van szolgáltatva a vizsgabiztosnak, és sokszor a legkisebb dolgok miatt is megbuktatnak, fõleg ha a vizsgabiztosnak valami baja van a magánéletében például.. Ha nem adsz pénzt akkor kb bárhova mész és bárhogy vezetsz alacsony esélyekkel indulsz, ugyanis egyre kevesebb a vizsgázó, viszont egyre több a vizsgabiztos (mert még mindig jó biznisz), és ha mindenki elsõre átmenne jóval kevesebbet kaszálnának, ráadásul mostanában kb minden 2. ember fizet a jogsiért (LEfizet..) ezekután nem szabad csodálkozni hogy iylen a közlekedés..
de nem bánnám, ha inkább vennél a pénzbõl egy éves bérletet:S nem szeretném hogy 120al csússz a gyerekem felé amikor biciklizik:S
Egyszerûen van aki nem olyan értelmes, hogy meg tudjon tanulni vezeti.
Mindenhol lesz bent valaki:) Aki megmondja, hogy hogyan sikerült a feladat, és nagyon segítõkész:) Mindenhol ugyanaz a nõ volt nekem, csak a pszichológusnál volt más:) Úgyis sikerül:D
A 3. feladat: http://kepfeltoltes.hu/090624/pav2_www.kepfeltoltes.hu__www... Ha a piros villan fel, akkor ugyanazt a pirost kell megérintened, ha a zöld villan fel, akkor a másik zöldet:) Oda nyilaztam:D Február körül voltam, szóval eléggé friss tapasztalat:) Megkérdezhetem te hány éves vagy?:) Én 18/L:)
A kérdező hozzászólása: Szia 17 vagyok és lány!!! Köszönöm szépen mostmár mindent értek!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát a 3dik feladatot azt nem nagyon értem:S És ezeknél a feladatoknál teljesen egyedül leszek vagy valaki lesz a terembe pl: pszihologus. Sajnos nem tudom hogy még mikor megyek. És ezek a feladatok a pszihologiához tartoznaK??Nem tudod mennyi idö még hogy behivnak?? Hétfön adtam be a papirt. Megkérdezhetem hogy te mikor voltál a Pávnál? Köszönöm szépen hogy segitel nekem. Nagyon megnyugtató hogy válaszokat adol.:)
Hát a pszichológus mondja meg az eredményt. Velem voltak még ketten, de csak 5. feladathoz mehettünk be együtt, a többinél egyedül leszel. 2. és 3. feladat tart a legtovább szerintem:) A többi nagyon hamar megvan:) Amit leírtam neked, csak annyi lesz:) Mindent részletesen leírtam, ha mindent megcsináltál, akkor mehetsz is:) Lehetetlen megbukni, nagyon egyszerû:) Ne izgulj! A vezetésnél a férfi is nagyon aranyos, meg hátul ült egy nõ, aki igazából dísznek volt ott:) Tudd elindítani a kocsit és menni vele egy kört, sebességváltót használni:) Nem baj, ha nem vagy szabályos:) Lehet a feladatok sorrendje nem így lesz, attól függ hányan vannak még elõtted, de CSAK ezekre számíts:) Végül is leírtam mindent, így nem lesz meglepetés:D Ha kérdésed van, akkor kérdezz nyugodtan, ha valami esetleg nem érthetõ! Tudod már mikor mész?:)
A kérdező hozzászólása: Kedves elsö válaszolom! Azt szeretném még megkérdezni hogy ezek a feladatok a pszhihológiához tartoznak?? Azt mondtak nekem a rutin pályán ha az sikerül akkor nincs semmi gond. Én se jövök ki az oktatommal. De nem merem le váltani mert volt már olyan aki leváltotta, átment másik oktatohoz. ÉS az elözõ oktatoja elintézte neki hogy 12xer megbukjon. És végül azért ment át mert a legkoraibb idõpontban vizsgázott. Kb mennyi idõre hívnak be? Csak én fogok ott lenni a teszteknél vagy pedig mások is?
Ez hülyeség hogy fizetnek a biztosnak.Nekem is fél éve van jogsim és Átmentem elsöre forgalomból.
14:19: remélem nem tervezed, de tudtommal olyan 30e-tõl kezdõdik de ez a legalja..
OFF: Mennyit szokás adni a vizsgabiztosnak?
A kérdező hozzászólása: És csak értelmes válaszokat várnék! Pl a legelsö az nagyon megnyugato válasz!!! Aki küldte nagyon megköszönöm neki:)
A kérdező hozzászólása: Vezetni meg tudok. ettõl nem kell aggoni megnézném hogy ti hogy szenvedtek meg a jogosítványért. De azért köszönöm a válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: Már bocsika de nem is arra felé lakom amerre te meg nem is gyorshajtás miatt huztak meg. Elöször gondolkozzál el hogy mit irsz!! És más emberek is voltak ilyen helyzetbe mint én. Meg amugyis ha gyeremked odafigyel nem csuszik egy kocsi alá se!!! Üdv Ja és nem hülye se.
A kérdező hozzászólása: Szia! Bocsi hogy csak most irok de az 5 ös feladatot se nagyon értem:S ha elmagyaráznád megköszönném:)
Elájul, elveszti az eszméletét...
Szerintem ez egyén és helyzetfüggõ. Egyszer pl. a testvérem nagyon csúnyán elvágta az ujját és megkért, hogy csináljak vele valamit, hogy be tudjon menni a sebészetre. Felment a vérnyomásom, lüktetett a fejem, reszketem, fehéredtem és éreztem, hogy elájulok, de azért lefertõtlenítettem és bekötöztem, utána még a kórházba is el tudtam vinni. Igaz, le kellett ülnöm, hogy be tudjam kötni... Rosszabbul voltam, mint bátyám. Egyszer pedig megálltam egy balesetnél, ahol már segédkezett egy nõ, hát azt hittem, én is tudok segíteni, de úgy elájultam, mint a huzat. Egy motoros ütközött egy kocsival és teljesen szétment az egyik lába, késõbb amputálni is kellett. Annyi hasznomat vették, hogy rajtam volt öv, amivel el tudták szorítani amíg kijött a mentõ. Ciki, de ez van. Akkor csak annyit éreztem, hogy kimegy a fejembõl a vér, elfehéredek és csatt... Egyébként egy sima vérzéstõl semmi bajom, kisebb sebeket gond nélkül kötözök és az injekciótól se parázok, még vérvételen se ájulok el.
A remegéstõl, hányingertõl, gyengeségtõl, szédüléstõl kezdve, apátia, ájulás
A kérdező hozzászólása: és ha valaki csak remeg, de kb 10-15 percig és rosszul érzi magát? ez mi lehet?
Egyénfüggõ. Van, akinél a sokk úgy jelentkezik, mintha kõvé vált volna, belül pedig nem érez semmit: mintha megállt volna számára az idõ.
4-es: nem biztos, hogy sokk, lehet vércukor-probléma is, vagy pl. pánikroham. (az általában 20-25 percig tart)
Szerintem a pánikroham ennél azért tovább tart... Én ha sokkot kapok, akkor csak remegek, elsápadok, meg elvileg hatalmasra tágulnak a pupilláim. Nem tudom, sokszor nem fordult még elõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!