Találatok a következő kifejezésre: Mi történik nem vagy otthon (10 db)

Mit csinál egy táppénzes ellenőr, azaz beteglátogató? Mit kérdezhet tőlem, ha kijön? Mi történik, ha épp nem vagyok otthon, mert dokinál vagyok? Egyáltalán mikor kell otthon lennem, idegi alapon vagyok beteg, akkor elmehetek otthonról?

Legjobb válasz: Az ellenõr elõször a dokidnak szól, hogy ki fog menni. Én pont így jártam, az idegeimmel voltam kiírva és rámküldték az ellenõröket. Dokim telefonált, hogy legyek otthon aznap, de végül is az ellenõr csak a doktort ellenõrizte, engem nem.

Az ellenõr elõször a dokidnak szól, hogy ki fog menni. Én pont így jártam, az idegeimmel voltam kiírva és rámküldték az ellenõröket. Dokim telefonált, hogy legyek otthon aznap, de végül is az ellenõr csak a doktort ellenõrizte, engem nem.
Amikor anyukám volt táppénzen kapott egy papírt, hogy 10-12 óra közt hagyhatja el az otthonát egyébként köteles otthon lenni. Egyébként ha éppen nem vagy otthon, mert dokinál vagy nem csinálhat semmit. Nem olyan véres mint ahogy látszik.
Dehogynem "véres". Nagyon súlyos pénzbüntetést kaphat érte az ember, ráadásul nem lehetsz dokinál, mert azzal együtt megy ki az ellenõr.
Miért ellenõriznek Téged? A munkahelyed intézte?

Ha asos-ról rendelek, és nem vagyok otthon a kiszállítás időpontjában, mi történik?

Szeretnék most rendelni, de nem tudom, hogy 5-6 nap múlva, ha megjön, otthon leszek-e. Mi történik ilyenkor?

Legjobb válasz: A rendelésnél általában elkérik a tel.számodat, ugyanis ha nem találnak otthon, a futár felhív.

A rendelésnél általában elkérik a tel.számodat, ugyanis ha nem találnak otthon, a futár felhív.

Ha a DHL csomagot nem veszem át (Angliában), mert nem vagyok otthon, mi történik? Kézbesítik mégegyszer?

Három nagy dobozt várok, amit nem tudnák postáról kézben elhozni. Munka miatt egy napot vagyok otthon, megpróbálom kiszámolni, mikor kell feladni, hogy aznap érkezzen, de ez közel se biztos.

Legjobb válasz: kicsi kacsóddal telefon felvesz, dhl felhív és egyeztet plusz megkérdezed, hogy mi merre ha nem tudják kézbesíteni.

kicsi kacsóddal telefon felvesz, dhl felhív és egyeztet plusz megkérdezed, hogy mi merre ha nem tudják kézbesíteni.
A futár hagyni fog egy cetlit, ha nem vagy otthon. Rajta egy telefonszámmal.


Mi történik akkor, ha nem vagyok otthon, mikor a futár hozza a csomagot?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen futár (melyik cégtõl).

Attól függ, hogy milyen futár (melyik cégtõl).
Ha adtál meg telefonszámot, akkor azon esetleg fel fog hívni a futár, hogy otthon vagy-e. Ha nem, akkor futártól függõen megbeszélheted vele, hogy oda vigye ahol épp vagy (ez esetben én elég sok borravalót adnék neki). Tõle függ, hogy oda ki tudja-e vinni neked, vagy nem. Ha pedig nem, akkor futárcégtõl függõen többször is próbálkoznak a csomag kiszállításával, de maximum háromszor. Ha ekkor sem veszed át akkor megy a feladónak. Vagy pedig megkérsz valakit, pl szomszédot, hogy vegye át helyetted ha nem lennél otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az utóbbi sokat segített : )

Mi történik, ha pont nem vagyok otthon, mikor kiszállitják a Vaterárol rendelt terméket?

napközben dolgozok. "a termék a Magyar Posta szolgáltatását igénybe véve kerül feladásra." ezt kaptam üzenetben. Pénzt már elutaltam, szoval hamarosan érkezik a termék, de napközben dolgozok.akkor hogy kaphatom meg?

Legjobb válasz: Kapsz egy postai értesítõt, mely alapján a kirendelt postára (amihez a lakásod tartozik) befáradhatsz okmányaiddal együtt és átveheted a terméket. Azt hiszem, hogy 2 hét, max. 1 hónapig õrzik. Utána megy vissza a feladóhoz.

Kapsz egy postai értesítõt, mely alapján a kirendelt postára (amihez a lakásod tartozik) befáradhatsz okmányaiddal együtt és átveheted a terméket. Azt hiszem, hogy 2 hét, max. 1 hónapig õrzik. Utána megy vissza a feladóhoz.
A kérdező hozzászólása: kösözönöm.én is erre gondoltam :)

Mi történik, ha internetről rendelek egy könyvet, de mikor kiszállítják, pont nem vagyok otthon? Mit csinálnak a könyvvel?

Legjobb válasz: Ha postán keresztül küldik, akkor a postás hagy értesitõt, hogy mikor mehetsz be a postára a csomagért. Kb. 10 napig van a postán, aztán ha addig sem mész be érte, akkor visszaküldika feladónak.

Ha postán keresztül küldik, akkor a postás hagy értesitõt, hogy mikor mehetsz be a postára a csomagért. Kb. 10 napig van a postán, aztán ha addig sem mész be érte, akkor visszaküldika feladónak.
A legtöbb netes könyvesbolt futárszolgálattal küldi a könyveket. Velem többször elõfordult már, hogy nem voltam itthon, telefonált a futár, és utánam jött a városban, ahol épp voltam. Nem véletlenül kell mindig telefonszámot is megadni.
Általában olyan címet kérnek a kiszállításhoz, ahol 8-17 között van valaki, aki át tudja venni (te, vagy a megbízottad, ha nem fizetõs, akkor lehetõleg nagykorú, ha fizetõs, akkor általában mindegy, csak fizessék ki). Ha nem talál ott senkit és nincs tel.szám, akkor hagy egy szállítási értesítõt és másnap megpróbálja. A szállítási értesítõn van telefonszám, amin tudsz érdeklõdni. Összesen 3x kísérlik meg a kiszállítást, ha a 3. után nem jelentkezel még pár napig a megadott tel.számon, akkor visszaküldik a feladónak.
Kérd pick pack pontba
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Környezettanulmány előtt szólnak vagy nem? Abban az esetben, ha nem szólnak előre, mi történik, ha nem vagyok otthon?

Van egy 11hónapos kisfiam és emiatt lesz környezettanulmány.

Legjobb válasz: Kimennek máskor.

Kimennek máskor.
utolsó vagyok:nem vizsgálatot akartam írni, hanem látogatást. :)
Ha jól tudom szólnak, mert a szomszédomnál is voltak pár éve és õk telefonon egyeztettek elõtte, hogy most alkalmas e a vizsgálat.Egyébként erre a "környezettanulmányra"mikor van szükség?
Ekkora baromságot: "Legyél otthon.Azért kapod a gyest, hogy OTTHON legyél a gyermekeddel.ha nem mûködsz együtt, azzal magad alatt vágod a fát. " Elõre egyeztetik az idõpontot (jobb esetben). Lehet elmenni sétálni, babadélutánt tartani valamelyik ismerõsödnél, akár szülõi látogatás is belefér- de azt nem tudom mivel fogja az állam díjazni, de már nem gyesnek fogják hívna, mert azért otthon kell maradni. :) Olyan jó! Lehet mosolyogni!
Mobiltelefon???? :D
22.02:hát ha te egy fél délutánt nem tudsz otthon ülni, ha hivatalos megkeresésed van, akkor ne csodálkozz, azon, ahogy hozzád fognak állni. Igen kedves gúnyolódó.egy kismamának kötelessége bizonyos idõpontokban otthon ülnie.Pl amikor védõnõ, orvos, vagy bármely hivatalos személy megy ki a gyermeke miatt. Persze ha neki a szüleivel a séte fontosabb, akkor adja apukának a gyereket oda, aztán sétálgathat a szüleivel nyugodtan.Mert gondolom gyermekelhelyezés okán fog történni az a környezettanulmány.(a másik ok, amikor a védõnõ jelzi, hogy nem megfelelõ higiéniás körülmények között van a gyerek) Egyébként akinek nincs takargatnivalója, mind készségesen együttmûködik.
Legyél otthon.Azért kapod a gyest, hogy OTTHON legyél a gyermekeddel. ha nem mûködsz együtt, azzal magad alatt vágod a fát. Egyébként ne izgulj, legyen nagyábból rend, nem kell a porszemeket sorba rakni, az nem baj, ha látják, hogy élnek a lakásba.Mutasd meg a kisfiú ágyát, játékait, játéksarkát.Nem azt fogják nézni, hogy milyen menõ bútoraid vannak, hanem azt mennyire otthonos a lakásod.
Összefoglalom, ha már elment az eszement hozzászóló: Szólnak elõre. Ha netán mégse és úgy mennek, akkor ha nem vagy otthon, majd mennek máskor. Ennyi. Ne izgulj, légy magabiztos. Kedves kötekedõ hozzászólónak jelezném, hogy nálunk a védõnõ 4 év alatt még SOHA nem szólt, hogy jön, csak egyszercsak csöngettek és ott volt õ. Én meg néha nem voltam otthon, de olyan is volt, hogy két gyerek overallba beöltözve én meg a cipõmet vettem, amikor csöngetett... Ugyanis az ember a gyes alatt bevásárol, postára jár, meg ilyen hülye emberi dolgokat is intéz. Mert a gyes mellé nem adnak egy ügyintézõt mindenkinek sajnos...
Két ember küzdelme, de az egyik meghalt: "nem szoktam a 'felsõrendûségemet' fitotgatva leszólni senki sem." Ez egy Fraudi elszólás. Te felsõbbrendûnek érzed magad (hiba, némi önkritika, javítható), s nem értelmezed az írást(hiba, még egyszer elolvasni, vagy többször, értelmezni, elengedhetetlen). Nem szeretnék veled dolgozni. ...csak egy jogász...
A jogszabályokat meg nem tartom be szó szerint.
Nem, én nem szoktam nevetni az "ügyfeleken", sõt nem szoktam a felsõrendûségemet fitotgatva leszólni senki sem. Viszont elég sok emberrel találkoztam, akik félelembõl tologatták a környezettanulmányt mindenféle mondvacsinált ügyekkel.És bizony ilyen esetekben tudatosítani kell bennük a kötelességüket. Persze ha nem kötekedni akarnál mindenáron, akkor el bírtad volna azt is olvasni, hogy azt írtam a kérdezõnek nem kell izgulni.Igen , hibáztam, nem olvastam el figyelmesen a kérdését. A jogszabályokat meg tartom be szó szerint.Hát igen, még ebben se vagyok tökéletes.Jó vihorászást!
Elfelejtettem írni, már nem Magyarországon dolgozom, s hálistennek az ilyen 'fajta' emberektõl megszabadultam.
Remélem a jogszabályt sem ilyen hiányossággal szoktad értelmezni. S ne mond, hogy nem szoktál hatalmasakat nevetni ügyfeleken. Kár volt bevallani, mert lejárattad magad. Holnap jó lesz megmutatni a kollégáknak, sõt a gyermekvédelmiseknek is.
OFF22.23:milyen érdekes, hogy te csak dolgoztál szociális osztályon, én meg a mai napig a gyermekvédelembe vagyok.Hát kitõl is szabadultak meg?Aki a mézesmázosság mögé bújva akarja a másikat lejáratni.Hát igen, tipikus. És igen, nem olvastam el pontosan a kérdést, elõfordul bizony ez mindenkivel. Most bemásolhatnám az utolsó két mondatodat, de nem teszem.Úgy látszik már elfelejtetted, hogy ítélkezni nem a te dolgod, pláne a másik fél meghallgatása nélkül.ON
Nálam már volt környezettanulmány. És megmondták, hogy melyik nap jönnek, sõt, azt is, hogy körülbelül mikor. Egy nagyon kedves hölgy jött, semmi extra nem volt a dologban. Bejött, leült a nappaliban, kérdezett pár dolgot (hány nm a lakás, van-e a gyereknek külön szobája, külön ágya, mennyi a jövedelmem, stb), igazából a hálószobába be sem akart nézni nagyon (nyitva volt az ajtaja), látta, hogy viszonylagos rend van és tisztaság. Elmondtam neki, hogy mekkora a lakás, külön szoba nincs, külön ágy természetesen van, elmondtam, mennyibõl élünk, stb. A bíróságon hallottam a jelentését, amiben az volt, hogy mindent rendben talált. Nem nagy cucc. Amúgy ha nem jó az idõpont valamiért, akkor lehet szólni is nekik, hogy ha lehetséges, akkor máskor jöjjenek, mert ez és ez a dolgod.
22:24-nek valami gondja van. Rajta kívül mindenki érti mit kérdezett a kedves Kérdezõ. Tessék értelmezni a mondatokat!!! Nem nehéz! 22:07 voltam ismét! Szociális osztályon dolgoztam, nyugodtan megbeszélhetsz idõpontokat. Nem vagyunk gonoszok, együttmûködést meg ki lehet érezni. A 22:24-t hívjuk okoskodó, buzgómócsingnak, s örülünk ha megszabadulhatunk tõle. Nem lesz semmi gond, csupán egy mobiltelefon, együttmûködõ nyugodt hangnem. :)
A kérdező hozzászólása: Te valahogy nagyon félreértettél engem. Én akkora értettem, ha nem szólnak elõre! Ha szólnak, akkor persze hogy nem fogok elmenni otthonról! Egyértelmû voltam, úgy gondolom. Más megértette, de nem gond.
A kérdező hozzászólása: Január közepén lesz a tárgyalás és még csak most, pár napja döntöttek errõl.
A kérdező hozzászólása: Azért kapom a gyest, hogy otthon legyek??? És ha a szüleimnél vagyunk vagy sétálunk? Vagy egész nap otthon kéne ülnünk és várnunk?
Nálam is voltak környezettanulmányon, de "meglepetésként" jöttek. Szerencsém volt, mert éppen szabadságon voltam a két gyerekkel a nyári szünet miatt. A lakás szétburítva, mert nagytakarítás volt. Normálisak voltak és még õk szabadkoztak, hogy bejelentés nélkül jöttek és megzavartak a "nagy munkában". A lényeg, hogy lássák gondoskodó szülõ vagy, illetve nem árt ha minden kérdésükre pontosan válaszolsz. A környezettanulmány a gyermekelhelyezési eljárás során elsõsorban azt vizsgálja, hogy a gyermek fejlõdéséhez megfelel-e a környezet amelyben él.

Mi történik ha nem vagy otthon amikor a postás a nyugdíjat kézbesítené?

Legjobb válasz: Nálunk értesítõt dob be.Azzal és a személyivel együtt a fõ postán átvehetjük.

Nálunk értesítõt dob be.Azzal és a személyivel együtt a fõ postán átvehetjük.
és ha felvesz a biztonsági kamera mit mondasz te agyatlan :D? "há ízéé a gonosz iker tesóm volt nem én.. :D "
kulcsszavak XDDDDDD
csak nem a novák non-stopot akarod kirabolni :D?
Akkor hajrá! Majd mondd el, hogy milyen volt.
Szemét rásistá vagy, nem avázol ferdeszemûekkel cápcárázni more...
Sztem csak google forditobol kimasolt vmi szoveget:D
A kérdező hozzászólása: Ha most azt írja, hogy 103 perc múlva írhatok ki kérdést akkor valójában mikor?
kereken 100 perc múlva. ugyanis az utolsó kérdésedtõl eltelt idõt számítja. a valós idõtõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: Na majd meglátjuk.
na :D?
A kérdező hozzászólása: maradt normálisan :D
A kérdező hozzászólása: de most sietek a másik boltba
Te is idõutazó vagy pont mint én amint látom nem egyedül vagyok az idõura neked is van tardisod? hihetetlen hogy solved-nek nevezted el szarvashiba. :DDDDD
A "Problem solved." kijelentésed egyenlõ azzal, hogy a rendõröket madárnak nézed, ami elég nagy hiba . :) De próbálkozni lehet, hiszen anélkül nincs gyõzelem. Én szóltam...... 27L
nyughass már mr.chow.. én lenni nem kínai vagy koreai vagy mit tudom én milyen ékírás nyelven vakerálsz :D
A kérdező hozzászólása: No, koreaiakkal nem megyek.
프리시즌 변경 사항 안내 – 서포터 프리시즌 변경 사항 안내 – 서포터 대리 게임 등 부정행위 적발 현황 23차 안내 [세일] 승리가 기다린다 프리시즌 변경 사항 안내 – 시야 장악 챌린저 티어에서의 강등 면제 제도 악용 우려에 대해 안내드립니다 프리시즌이 다가옵니다! 더보기 공식 대회 출전 선수 대리 게임 및 부정 행위 관련 e스포츠 제재 안내 시즌4 LoL 오프라인 예선 안내 컬쳐랜드 클랜배틀 11월 1차대회 안내 월드 챔피언십 우승 기념 '챔피언스 데이' 개최 게임 개선 설문조사 더보기 정글 변화에 대한 여러분의 의견을 들려주세요! 소환사 광장 게시판 이용수칙 리그 오브 레전드의 디자인 방향성에 대한 이야기 대리 게임 등 부정행위 적발 현황 23차 안내 [세일] 승리가 기다린다 프리시즌 변경 사항 안내 – 시야 장악 챌린저 티어에서의 강등 면제 제도 악용 우려에 대해 안내드립니다 프리시즌이 다가옵니다! 더보기 공식 대회 출전 선수 대리 게임 및 부정 행위 관련!!!!! Ok?
A kérdező hozzászólása: Valaki csatlakozik? Még van 55 perc.
Úgy hiányolom a filozófia kategóriát :D
Laci kisboltjat raboljuk ki?:D
A kérdező hozzászólása: Utána a második 2:15-nél bemegyek egy másik boltba vagy eg ymásik helyre. Ott is felvesz a kamera szóval tudom bizonyítani, hogy nem voltam ott.
A kérdező hozzászólása: Igen elõször arra gondoltam, de úgy túl könnyû lenne, mert mindenki Gizire fogná.
Te tipikus az a rabló lennél, akit azonnal elkapnának vagy még a boltot se tudná kirabolni.
raboljuk ki a széfet Miklós irodájába hm ?
Megyek:D
A kérdező hozzászólása: Benne vagyok. Ott még kamera sincs.
Princess Igen, mert nem tudná, hogy mûködik a fotocella :D
oszt mé a kisbótot akarod kirabóni ménem a táscót?

Van egy régebbi xbox 360-om ami ki van chippelve. Beraktam egy eredeti játékot és mikor elindítom update-elni akar. Addig nem indul el a játék amíg meg nem történik az update. Tudom-e otthon update-elni a chippelt gépet vagy sem?

Ha igen akkor a chippelésnek annyi? Az nem gond, mert csak eredeti játékokkal játszom. Köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Ez azért fordul elõ, mert utoljára azt érzékelte a gép, hogy internetre volt csatlakoztatva a konzol. Én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy teljesen új felhasználót a 360-on és azt használom azóta, nem is kérdez rá a frissítésre (a dashboard verziója is még 2010-es vagy 2011-es lehet). Persze a mentések ugranak, de így legalább nincs rizikó...

Ez azért fordul elõ, mert utoljára azt érzékelte a gép, hogy internetre volt csatlakoztatva a konzol. Én úgy oldottam meg, hogy csináltam egy teljesen új felhasználót a 360-on és azt használom azóta, nem is kérdez rá a frissítésre (a dashboard verziója is még 2010-es vagy 2011-es lehet). Persze a mentések ugranak, de így legalább nincs rizikó...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!