Találatok a következő kifejezésre: Mi történik nem fizetem be az (6 db)

Hogyan hajtják be a külföldi bírásokat Magyarországon? Az egy dolog, hogy ki tudják postázni pl. a gyorshajtást, de ha nem fizetem be, akkor mi történik? Nem mehetek be az autóval az országba?

És ha egyéb dolog miatt bírságolnak meg, pl. nem autó miatt, hanem pl. tilosban pecázásért, és ezt nem fizetem be? Minden hír arról szól, hogy már behajthatók a bírságok, mert kiadják az adatokat. Gondolom a magyar állam nem fogja azt behajtani, mert neki semmi köze a dologhoz. Hogyan m?ködik ez? A fenti dolgok példák voltak, a behajtás módjára lennék kíváncsi, nem arra, hogy "élj jogszer?en", vagy "magyar mentalitás".

Legjobb válasz: Ha nem fizetsz, nemzetközi bíróságon eljárást inditanak ellened, ahol idövel elitélnek a briságra + büntetésre, ami utána végrehajtható. Ezt aztán a számládról le tudják tiltani, iletve ugyanúgy végrehajtanak átadni, mintha országon belül lenne.

Ha nem fizetsz, nemzetközi bíróságon eljárást inditanak ellened, ahol idövel elitélnek a briságra + büntetésre, ami utána végrehajtható. Ezt aztán a számládról le tudják tiltani, iletve ugyanúgy végrehajtanak átadni, mintha országon belül lenne.
Nem egészen errõl van szó. Elõször is: De igen, a magyar állam be fogja hajtani rajtad. Pontosabban egy független bírósági végrehajtó. De magyar. Erre az eu-s jogszabályai adnak lehetõséget, eu-n kívüli országok esetében pedig úgynevezett jogsegély egyezmények, vagy kölcsönösség. Nem kell ide nemzetközi bíróság, az eu-s, illetve az egyezményt kötött országok elismerik egymás jogerõs határozatait. Példa: Ha megbüntettek Olaszországban szemetelés miatt, akkor az ugye idõvel jogerõre emelkedik. Ha a befizetés határideje letelt, késedelembe estél. Innentõl kezdve az olasz hatóságok megkeresnek egy magyar végrehajtót, és már mehet is a jelzálog a kocsira, a lakásra, vagy vihetik a laptopodat, stb.
Ja mindez igaz, de egy pl 30 eurós bírság miatt ki a rossebb fog végrehajtoskodni? Ez kb olyan mint a külföldi rendszámosok szabálytalan parkolása. Nézzük meg 100-ból hány autósnak ment eddig végrehajtó külföldre, mert nem fizette be a kb 5000 ft-os büntetést. Szerintem 0...
Bocs, Németországban élek, és a múlt évben kaptam csekket arról, hogy MO-on rossz helyen parkoltam. Igaz, hogy nekem 20 Euro volt a büntetés...
A kérdező hozzászólása: 70 euro: http://www.szervuszausztria.hu/ausztriautazas/szervuszausztr.. Továbbá: tipikus magyar dolog, hogy nem olvasom végig a kérdést. :D Befizetném, ha lenne mit. A kérdés elméleti volt, ahogy ezt jeleztem.
6. Német rendszámom van.
Továbbá tanulj meg szöveget értelmezni, Ausztria van a cikkben, nem a világ összes országa.
Végrehajtás mehet már pár ezer forintra is. Fõleg, ha jó ideig nem fizeti be az adós, és kamattal együtt mondjuk egy kerekebb összeg lesz belõle. Én befizetném.
"Amúgy a tipikus magyar hozzáállásod van: szabályt sértesz, és keresed a kibúvót. " Ez nem tipikus magyar hozzállás, máshol is így van, nem csak itt... meg mégis milyen felfogása legyen, ha nem magyar? Japán? Tajvani? Vagy kenyai?
"Nincs olyan, hogy közlekedési bírságot 70 euró alatt nem küldenek ki? Elvileg ilyennek lennie kellene." Miért kéne lennie?! Amúgy a tipikus magyar hozzáállásod van: szabályt sértesz, és keresed a kibúvót. Egy szer "megcsíptek", akkor tessék befizetni, legközelebb meg ne szabálytalankodj /legalábbis ne bukj le/!
"Bocs, Németországban élek, és a múlt évben kaptam csekket arról, hogy MO-on rossz helyen parkoltam. Igaz, hogy nekem 20 Euro volt a büntetés..." Na akkor 100-ból 1. Német a rendszám, vagy magyar?
A kérdező hozzászólása: Nincs olyan, hogy közlekedési bírságot 70 euró alatt nem küldenek ki? Elvileg ilyennek lennie kellene.
"Pasid van? Vagy a szabadidõdet töltöd itt kötekedéssel?" Nincs pasim, élettársam van, bár semmi közöd hozzá.

Mi történik ha nem fizetem be az illetéket?

Legjobb válasz: Ugyanis már 230ezret befizettem mert több adásvétel után jutottam az ingatlanhoz és még 90ezret követelnek. Én januárba megkértem a mérséklést és eddig vártak a válasszal ami elutasításra került mert fogok visszakapni adót és azt írták hogy abból fizessem ki!

A kérdező hozzászólása: Ugyanis már 230ezret befizettem mert több adásvétel után jutottam az ingatlanhoz és még 90ezret követelnek. Én januárba megkértem a mérséklést és eddig vártak a válasszal ami elutasításra került mert fogok visszakapni adót és azt írták hogy abból fizessem ki!
Kérj átvezeteést, ami azt jelenti hogy ha szja-ból vagy áfá-ból kapsz vissza akkor arról a számláról átrakják az illeték számládra, így nem kell megvárnimíg visszakapod és utánna befizetni. Egyébként ha nem fizeted ba akkor késedelmi pótlékot számítanak fel, akkor is ha beadtad a mérséklésre a kérelmet és elutasították és közben lejárt a befizetési határidõ és ugye nem fizetted be.
A kérdező hozzászólása: Csak itt az a problémám hogy miért van az hogy egyes emberek megkapják a mérséklést meg az "elengedést" más meg nem én is szorult helyzetbe vagyok a férjemnek nincs állása és még sorolhatnám! És pofátlanul meg várják az adó visszatérítés idejét a mai napig nem utalták az adómat pedig több mint 2hója beküldtem már!! Ez a magyar rendszer Izaura rendszer!
A kérdező hozzászólása: A nyakamat odateszem hogy most hogy aláírtam a levelet 3 nap múlva a számlámon lesz a pénz még arról is gondoskodtak hogy addig ne utalják amíg ki nem jön az illeték hivatalból a levél! Nem baj az a lényeg hogy a kormányzati autót 4 milcsiért festetik át mert szar a színe! A magyar meg dögöljön éhen!
Egy tipp, ha nagyon rossz körülményeket festesz le, akkor nem adják meg a mérséklést, csak akkor ha átmeneti a fizetésképtelenség, tehát van remény hogy megkapják a pénzt, szóval az sem jó, ha nagyon szörnyû körülményeket írsz re, az arany középút jön be ennél e kérelemnél, meg az is számít mennyit kell fizetni, sok indentõl függ. Ezeket tapasztalatból mondom.
A kérdező hozzászólása: Köszömöm a segítségedet ez a z egész rendszer kiborít!
a kollégámnak illetéktartozás miatt az apeh letiltotta a fizetését - egyetlen fillért se kapott az egyik hónapban, és csak lesett szegény, hogy nem tud semmit tenni ellene :( nekem most utasították el a részletfizetési kérelmemet, mert szerintük el kéne adnom az autómat, és abból befizetni az illetéket (az nem zavarja õket, hogy az autó is hitelbõl van és a kérelembe bele is írtam a kiadásaim közé)
Igen
Alapellátásban részesülhetsz és sürgõsségi ellátásban.
Ha elmész így orvoshoz, akkor lebuksz, az orvos látni fogja és jelenti a nav-nak. Illetve a rendszer jelenti vagy hogy is van ez... Szóval be kell majd fizetned. Inkább jobb ha nem mész ekkor dokihoz. Vagy ha menned kell, akkor jobb, ha befizeted magadnak, ahogy azt elvileg kell. Ha nem fizeted és nem mész orvoshoz, akkor nem biztos, hogy kiderül, de mivel Magyarországon élünk, ahol ott csapolja meg az állam a lakosságot, ahol tudja, így számíts rá, hogy bármikor felszólíthatnak a befizetésre kamatostul...
A frászt jelent fel az orvos! Ahogy már írtam sürgõsségi ellátást kapsz és nem is fognak utána keresni. De, amikor esetleg fizetni akarod újra, akkor lehet gond, visszamenõleg kifizettetik a be nem fizetett idõszakot.


Mi történik akkor, ha nem fizetem be a kötelezőmet és ma van az utolsó nap rá, de csak hétfőn tudnám befizetni, mert akkor jön meg a fizetésem?

De sajnos már az egy hónap lejárt,de bízom benne,h nem bontják fel,mert ma nem munkanap volt,bár ez csak az én teóriám...

Legjobb válasz: Menj be a biztosítódhoz miután befizetted, mutasd be a csekket, és kérdezd meg, hogy mi a helyzet.

Menj be a biztosítódhoz miután befizetted, mutasd be a csekket, és kérdezd meg, hogy mi a helyzet.
én úgy tudom, hogy ha nem fizeted be, még 30 napig érvényes. de ne vedd készpénznek, mert az is lehet, hogy azóta már megvariálták.
igen, variáltak. az utolsó befizetett negyedév lejárta után van 60 (!) napod rendezni a következõ negyedévet, ellenkezõ esetben felmondják.
Végrehajtás.
Rád küldik a TEK-et és a szart is kiverik belõled!
Jobb helyeken szemet hunynak az ilyesmi felett, hogy a DE-n mi a helyzet konkrétan, azt nem tudom.
Mi történne, felszólítanak és ki kell fizetned. Azért az nem egy nagy összeg, inkább most mint pár hónap múlva a dupláját kérjék.
nekem is van egy havi kolesz díjam, már 3 éve. semmi se történt. nem is fogom befizetni, ezt megmondtam a koli irodának is, mert az utolsó hónapban 1 napot voltam a koleszba, azt mégis kifizettem és még az azutáni havit is ki akarták.
A bme-n kiszámlázzák, de hogy utána befizeted vagy sem, azt leszarják magasról.

Mi történik olyankor ha a felvett személyi kölcsönből (nem ingatlanfedezetű) csak kb. az első 3-4 hónap törlesztőt fizetik be?

Akár büntet?jogi,akár a banki részét nézzük.Annyit hallani róla,viszont semmit nem találni a neten.

Legjobb válasz: Egy idõ után felraknak a bar(khr) listára és általában átadják egy faktoring cégnek (a legtöbb banknak van sajátja) az adósságot, és õ próbálja behajtani. (Ha min 3 hónapnál tovább legalább a minimálbér összegével tartozol) A legtöbbel lehet tárgyalni, ki lehet alkudni pl. átütemezést (ezt egyébként a bankkal is meg lehet próbálni, amíg az õ ügyfelük vagy). Ha semmi eredményt nem tudnak elérni, akkor jön a fizetésbõl, jövedelembõl való levonás (ha van), ingóságok lefoglalása, árverezése, majd legvégsõ esetben az ingatlané. (Az lefoglalás egyébként a legvégsõ eset, mert a banknak a pénzed kell, és nem a tv-d)

Egy idõ után felraknak a bar(khr) listára és általában átadják egy faktoring cégnek (a legtöbb banknak van sajátja) az adósságot, és õ próbálja behajtani. (Ha min 3 hónapnál tovább legalább a minimálbér összegével tartozol) A legtöbbel lehet tárgyalni, ki lehet alkudni pl. átütemezést (ezt egyébként a bankkal is meg lehet próbálni, amíg az õ ügyfelük vagy). Ha semmi eredményt nem tudnak elérni, akkor jön a fizetésbõl, jövedelembõl való levonás (ha van), ingóságok lefoglalása, árverezése, majd legvégsõ esetben az ingatlané. (Az lefoglalás egyébként a legvégsõ eset, mert a banknak a pénzed kell, és nem a tv-d)
A kérdező hozzászólása: És ha egyszerûen nincs semmi ingó és/vagy ingatlana?
A kérdező hozzászólása: Olyankor jön a büntetõjog?Az mit takar?
Elõbb utóbb hidd el, hogy be fogják hajtani a pénzt rajtad. Ha csak évek múlva fogsz bejelentett munkahelyen dolgozni, a bank akkor is lesben áll és letiltatja a fizetésed 33%-át. Ugyanez vonatkozik az ingóságra és ingatlanokra is. Tehát amint a nevedre kerül valami, a bank, vagyis a végrehajtók követelni fogják a jussukat. Ilyenkor viszont nem csak a hitelt fizeted vissza, hanem a büntetõkamatokat, ügyvédi és bírósági költségeket, szerzõdésszegési díjat, stb. Szóval a pár százezres hiteled könnyen milliósra dagadhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!