Találatok a következő kifejezésre: Mi történik mindkét (7 db)

Ha egy 18 éves aki iskolába jár és nem dolgozik még, mindkét szülõjét elveszi, akkor mi történik vele, hova kerül?

Azért vagyok rá kíváncsi, mert tartok tõle, hogy ez be fog következni valamikor, és el nem tudom képzelni ha megtörténik, utána hova kerülök, így, hogy már nagykorúnak számítok hivatalosan.

Legjobb válasz: mi van ? elveszi ? ki ?

mi van ? elveszi ? ki ?
Mondjuk most osszeszeded magad es futolepesben elmesz dolgozni Nem azon filozol ki fogja parazita voltod tamogatni ha ok nem Erthetetlen Jogilag testileg nagykoru vagy
Közeli rokonok befogadhatják, ímíg nem lesz önálló jövedelme. (nagybácsi/nagynéni/nagyszülõ, idõsebb testvér...)
Kap árvaságit ha abból nem él meg akkor pedig elmegy dolgozni.
Utolsó 25 éves korig Sajnos tudom, a férjem így volt Elözõ
ha az elhunyt szülõk tulajdonában volt ingatlan, azt a túlélõ gyermek örökli. (tehát, nem kerül az utcára) jövedelemként pedig amíg nappali tagozaton tanul... (-ha jól tudom jelenleg 20. életévét betöltésének az idejéig-) ...árvasági segélyre, jogosult.
Léteznek ilyen otthonok, ahova eredetileg 18 után a nevelõ intézetesek ekrülhetnek. Amûgy általában kollégiumba kerülnek.. Árvasági jár 25 éves korodig a szülõd után, amíg nappalitagozatos diák vagy.. (Ez olyan 50-60e ft..de az összeg több dologtól is függ)
A kérdező hozzászólása: Kimaradt egy t tényleg, csak ilyen aggodalmaim vannak, nem gondolom, és csak megkérdeztem mi történne akkor utána.
Szerintem kimaradt egy t. Elveszti akart lenni. Miért gondolod, hogy ez bekövetkezik, betegek a szüleid?
Nem értem a kérdést. Hova kerülne? Felnõtt ember vagy jogilag.

Mi történik, ha elhasználtam mindkét passzív félévemet, és nem jelentkezek be aktívra?

Most költségtérítéses képzése járok, és szeretném kirúgatni magam. Az elmúlt 1 évben passzív voltam. Ilyenkor ha nem jelentkezek be, automatikusan megsz?nik a jogviszonyom, vagy aktív leszek? Kiiratkozni nem tudok,(pontosabban nem akarok) mert nagyon messze van az egyetem,és csak személyesen lehet elintézni.

Legjobb válasz: Megszûnik.

Megszûnik.
A kérdező hozzászólása: és ugye nem kell semmit se fizetni ilyenkor? :)

Mi történik ha mindkét mellemben eltömödik egy/több tejcsatorna/begyullad?

Már harmadik napja kinlódom egyik mellemmel, erre most a másik is fájni kezdett. Csomót még nem érzek rajta de már fáj ;s úgy érzem a másik sincs még kidugulva :-(

Legjobb válasz: Sajnos állítólag csak az segít, ha alaposan kifejed, akármennyire is fáj. Ne várd meg, amíg végleg begyullad a másik is. Szorítsd össze a fogad és fejni, fejni, fejni...

Sajnos állítólag csak az segít, ha alaposan kifejed, akármennyire is fáj. Ne várd meg, amíg végleg begyullad a másik is. Szorítsd össze a fogad és fejni, fejni, fejni...
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Azt még elfelejtettem megkérdezni, hogy ilyenkor melyik orvoshoz kell fordulni ha nagy a baj?
háziorvos és a gyerekorvos is segít. Tényleg fejni kell, de óvatosan, mert fáj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm gyors válaszaitokat és a segítséget!
Gyulladt mellre gyull csökkentõt lehet szedni. Augmentint
Nem 150/110? Mindenesetre menj el orvoshoz, vizsgáltasd ki magad, mert ez nem gyerekjáték...

:( Hétfőn kellett fordulnom az eseményutáni tabletta alkalmazásához. Viszont ma hajnalban újabb baj történt. Most mi legyen? Váltsak ki mégegyet? Ha nem lépek, tuti terhesség. :S (Mindkét alkalommal teljesen kiszakadt a gumi. )

Legjobb válasz: ha rendeltetésszerûen használod, nem szakad ki! nekem 10 év alatt egy sem szakadt ki, neked meg egymás után kettõ. na persze. tudod, hogy kit etess ezzel!

ha rendeltetésszerûen használod, nem szakad ki! nekem 10 év alatt egy sem szakadt ki, neked meg egymás után kettõ. na persze. tudod, hogy kit etess ezzel!
Mi az, hogy ha nem lépsz, tuti terhesség? Még ha épp peteérésed volt, akkor sem 100%, h teherbe esel, sõt... Még egy gyógyszert tuti nem vehetsz be 1 hét elteltével...
A kérdező hozzászólása: most kellett volna megjönnie, de a gondolom a tegnapi együttlét után ez nem fog bekövetkezni. És a barátom elment, igen.. Tehát még inkább nem tudom.. Nem tudom mekkora bajom lehet belõle :/..
A kérdező hozzászólása: Szóval nem véreztem...
Ha nem fog megjönni, az inkább az esemény utáni beszedése miatt lesz, mint a tegnapi együttlét miatt.
orvost kérdezz nem biztos hogy jó s túl sok gyógyszer a szervezetnek
A kérdező hozzászólása: De valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mégis milyen bajom származhat abból, ha mégis beveszem? Egyáltalán nem tervezünk gyermeket, egyenlõre... Nem akarok ezzel játszani.
Túlparázod, nagyon kicsi az esély a terhességre, pláne, ha mostanában kéne megjönnie. Nem lesz olyan, aki megmondja, milyen mellékhatásokkal járhat, mivel nincs akkora idióta a világon, aki kettõt bevett volna ilyen rövid idõn belül. Szerintem ne akarj kísérleti alany lenni.
Nézd, eseményutániból a szabály szerint maximum 3 havonta lehet 1 darabot bevenni, de általánosságban véve a szabály az, hogy egy menstruációs cikluson belül csak maximum egy darabot... Az egyik ilyen tabletta tájékoztatójában: "Kizárólag sürgõsségi fogamzásgátlásra szabad használni, és nem rendszeres fogamzásgátlóként. Amennyiben egy menstruációs ciklus alatt többször is használja az Escapelle-t, az kevésbé lesz megbízható, és nagyobb valószínûséggel borítja fel a menstruációs ciklusát (vérzését)." Egyébként viszont már rég az orvosnál kéne lenned, lassan nincs is mirõl beszélni, mert az elsõ pár órában a leghatékonyabb, minél késõbb veszed be, annál kevésbé biztos, hogy ér valamit... 23/F
08:42: nyilván nem véletlenül mondom, valóban megtörtént. Lehet hogy hamisítvány volt, vagy nem megfelelõen szállították és megfagyott, vagy valami más volt vele, de megtörtént.
A kérdező hozzászólása: Megjött emberek! Azt hiszem nem lesz gáz. Remélem vaklárma volt..:)
Az esemény utáni lekapta egybõl a méhfalad, azon most gyakorlatilag semmi nem fog megtapadni. Bele is kavart rendesen a hormonháztartásodba, szóval a tuti terhesség kizárt. Gyakorlatilag 0 az esélyed a terhességre, ha a tabletta után véreztél is. Abban biztos lehetsz, hogy felelõsség teljes orvos nem írja fel egy héten kétszer. Ha felírja, akkor sürgõsen keress másik orvost a hentes helyett!!! A drága/tévében reklámozott gumi nem mindig azonos a minõségivel. Az kicsit érdekes, hogy egyesek szerint van "gyári hibás", ahol négybõl kettõ kilyukad. Ezeket azért ennél sûrûbben tesztelik, és alaposabban! Valóban lehet valami gond a használattal, vagy nem megfelelõ síkosítót használtok, esetleg véletlen belekapsz a körmöddel, vagy foggal nyitjátok ki.
Ezek után érveljen nekem bárki is azzal hogy az óvszer jobb mint a tabletta.
Basszus. :S Ez nagyon cinkes... Nem is tudom, mi ilyenkor a teendõ... egy eseményutáni eléggé megviseli a szervezetet, és így, hogy még 1 hét sem telt el... Ma napközben miért nem mentél el soron kívül valami nõgyógyászhoz feltenni ezt a kérdést?? Holnap elsõ dolgod legyen, hogy még beleférj az idõbe...
A kérdező hozzászólása: azlesz az elsõ dolgom persze, csak egyszerûen szétvet az ideg, nem tudom hova kapni a fejem...:S Minõségi gumit használtunk pedig... Nagyon félek..
Elvileg fél éven belül nem lehet kétszer használni, így is szétvágja a hormonháztartásodat. Csak azt tudom mondani mint a többiek, go dokihoz.
A kérdező hozzászólása: már minden ezzel kapcsolatos oldalt átolvastam szerintem, de sehol sem találok kielégítõ választ. Tudom persze ezt csak majd holnap a nõgyógyász adhat, csak mégis hogy mit tehetek majd? Vagy mit ajánl majd.. Egyáltalán lehet-e ilyen helyzetben valamit tenni.. Amit nagyon remélek, hogy semmi féle kisebb mûtéthez hasonló beavatkozásra nem lesz szükség...:S
Ha teherbe esel akkor csak a mûtéti módszer marad , de nem részletezném, majd holnap a doki (vasárnap van ilyen?). Mindenesetre szerintem írass fogamzásgátlót, megúszol egy csomó problémát.
A kérdező hozzászólása: Pedig valóban így volt. Eddig nem volt ezzel problémánk nekünk sem, de most szinte egymás után kétszer. Tartom magam annyira felelõsségteljesnek hogy nem mászom bele pont olyan dologba, amire célzol.. És pont ezért érzem teljesen gáznak hogy ilyen helyzetbe kerültem...:
Van ilyen, vettem énis "gyárihibás" Durexet, 4bõl 2ki is lyukadt, ez benne van. Amúgy nem értem miért kell belekötni mindenkibe (00:10es kolléga), elég szar helyzetben van alapból, ha nem tudsz valami konstruktívat írni akkor maradj csöndben.
szerintem nyugodtan válts ki még egyet és vedd be nyugodtan. ha kell hát kell
00:31: Ez nem holmi multivitamin tabletta, amibõl "belefér", ha egy nap beveszel kettõt is... Szerintem két variáció lesz: a) beveszed a másikat, de totál tönkrevágja a menstruációdat, és jó ideig gyógyszert kell szedned, hogy helyrejöjjön b) nem veszed be (az orvos javaslatára / önálló döntés & mérlegelés alapján) De figyelj... mit értesz "tuti terhesség" alatt? Úgy szakadt ki a gumi, hogy a srác beléd is élvezett? Mert ha nem, akkor nem feltétlenül olyan biztos az a terhesség, sõt... én kb 4-5 kiszakadt gumis történeten vagyok túl (egyiknél sem mentünk volt bnõmmel a tabiért, pedig mai fejjel tuti ezt tenném), meg jópár védekezés nélküli kíváncsiskodáson... és soha nem volt semmi baj. Bár ez lehet szerencse is: az ördög sosem alszik... 23/F
Naa, ezt örömmel hallom! :) Azért figyeld azt is most nagyon alaposan, hogy a szokásos mennyiség jön-e a pár nap alatt, meg állagra & színre is ugyanaz-e... 23/F
Erre még a dokim se tudott nekem válaszolni:) sajnos
Isteni akarat? Erre szerintem senki nem tud megfelelõ magyarázatot!
Nem értek célba a katonák. Elbotlottak minden egyes kis fûszálban, majd a következõ adagnyi sereg, már gyõzni fog! Kitartást :) )
Lelki háttér, tudatalatti ellenállása.
Mi egészségesek voltunk, vagyunk, mégis több mint 6 év kellett a babához, úgy, hogy közben rendszeres szexuális életet éltünk. Azaz középidõben IS voltunk együtt, de amúgy naponta-kétnaponta. Amikor felhagytam a görcsöléssel (igazából a babaprojekttel), akkor rövid idõn belül összejött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!