Találatok a következő kifejezésre: Mi történik mikor egy villám belecsap (1 db)

Mi történik olyankor, mikor egy villám belecsap egy házba?

Nagyon félek, mikor vihar van, villámlik meg dörög, olyankor szinte bepánikolok ha egyedül vagyok, és csak fekszem az ágyon, nagyon félek attól h becsap a villám. Mindig is féltem t?le.

Legjobb válasz: igen,ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van,akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......

igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......
"igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......" Ebben a válaszban kis cinizmust érezhetünk? :) Amennyiben a szomszéd épületen van villámhárító, akkor jó esély van rá, hogy nem a te házadba, hanem a szomszéd villámhárítóba csap a villám. A villám a minél magasabban lévõ 0 standardpotencál felé fog húzni. Így ha hozzád indul, de a szomszédnál "elõbb talál" 0 standardpotenciált, akkor oda csap be.
mindenki megijed!
Hm, elég közelrõl érint engem ez a kérdés. Lehettem kb. 3éves, mikor a házunkba belecsapott a villám. Természetesen, villámhárítónk nem volt, szüleim azt gondolták, minek is az, mennyi az esélye annak, hogy pont ide csap a villám. Amit a sztori elõtt tudni kell: emeletes házunk van, a tetõszerkezet fából van. Amire emlékszem, az egy hihetetlen hanghatás, olyasmi, mint mikor két hatalmas fémfedelet összeüt egy óriás, aki mellesleg gyúrni jár. Ezután apám kinézett a tetõtéri ablakon, nem tudom, mit láthatott, maximum füstöt. Ezután megnézte a padlást, ami már égett. Eközben nõvérem szobájában elkezdett zenélni a plüsskutya, amiben nem is volt elem. Ezután, amilyen gyorsan csak lehet, kijöttünk a házból, és átmentünk a szomszédhoz. Apám mentette a menthetõt: pénz, iratok. Én csak egy plüssmacit vittem, amit a második születésnapomra kaptam; ez azóta a szobámban van. Mire a tûzoltók kiértek, az egész padlástér szénné éget, egy-két elfeketedett tartógerenda maradt csak. A biztosítóval való huzavona egy külön oldalt érdemelne, szóval azt most nagy kegyesen kihagyom inkább. Amit enyhítõ körülményként elmondhatok, az mindössze annyi, hogy azóta van villámhárítónk, és semmi baj nem történt. Azt mondják, a villám nem csap kétszer ugyanoda, de én azért jobban érzem magam, hogy nem csak egy babonától függ a biztonságunk.
A villám mindig a legmagasabb pontba csap bele szóval, hogyha egy mezõ közepén álsz vihar közben akkor inkább feküdj hasra és ha a ti házatok mellet van valami magas épület vagy akár fa akkor nem kell félned


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki segitene nekem a barátomnak irni levelet?

h elmondhasam neki h menyire szeretem és h szeretek vele lenni és h nem szeretném őt el vesziteni meg ilyenek

9

Ha a finn Mikulás (Joulupukki) több, mint 1 hétig itt van, akkor a többi országba mikor megy?

Vagy ide csak a Joulupukki nevű csávó jön és más országokba más? Na meg pont december 6. körül van itt nálunk?!

2

Hol tudok gumikacsát venni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link] ilyesmire gondoltam. Mindenféle kéne...

0

Ausztriai munka vállalásnál el tudok ugy menni táppénzre hogy itthon megyek el orvoshoz?

1

Az ebayen vagy az amazonon jön meg gyorsabban amit rendelni szeretnék?

1

A tavaly ujitottuk fel csaladi hazunkat, amelynek valyog falai vannak. Harom szobaban vakolas helyett gipszkartonozast valasztottunk. Mit mondtok, jol dontottunk?

A gipszkartonok femprofilra lettek felszerelve, igy maradt mindenhol minimum 3 cm res (van ahol akar 10 cm is, mivel nem voltak egyenesek a falak) a fal es a karton kozott. Nincs semmi teve a karton es a fal kozze. Szellozok nem lettek hagyva sehol.

3

Nekem van főállásom és kettő mellék állásom így 14 órában leszek bejelentve naponta. A munka törveny mit ír erről?

0

Tudnátok segíteni a ballagási videóba búcsúszöveget írni?

Szóval, segítségeteket kérnénk egy 8-os ballagó osztálynak a videójához. A videó elejére kéne egy kis búcsúszöveg tanárainkhoz, amiben megköszönjük nekik, hogy bár nem volt könnyű velünk bírni, tanórán kívül sem, mégis mindent megtanultunk, még azt is, ami nem volt a tananyag része. És vidáman fogunk visszagondolni a nevetéssel teli órákra, tanárok bakijára..

0

Honnan tudom, hogy ezüst e a medál amit vásároltam?

2

Mit vegyek Karácsonyra a 10 éves öcsémnek?

Megmondom az őszintét tanácstalan vagyok...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!