Találatok a következő kifejezésre: Mi történik mikor egy villám belecsap (1 db)

Mi történik olyankor, mikor egy villám belecsap egy házba?

Nagyon félek, mikor vihar van, villámlik meg dörög, olyankor szinte bepánikolok ha egyedül vagyok, és csak fekszem az ágyon, nagyon félek attól h becsap a villám. Mindig is féltem t?le.

Legjobb válasz: igen,ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van,akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......

igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......
"igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......" Ebben a válaszban kis cinizmust érezhetünk? :) Amennyiben a szomszéd épületen van villámhárító, akkor jó esély van rá, hogy nem a te házadba, hanem a szomszéd villámhárítóba csap a villám. A villám a minél magasabban lévõ 0 standardpotencál felé fog húzni. Így ha hozzád indul, de a szomszédnál "elõbb talál" 0 standardpotenciált, akkor oda csap be.
mindenki megijed!
Hm, elég közelrõl érint engem ez a kérdés. Lehettem kb. 3éves, mikor a házunkba belecsapott a villám. Természetesen, villámhárítónk nem volt, szüleim azt gondolták, minek is az, mennyi az esélye annak, hogy pont ide csap a villám. Amit a sztori elõtt tudni kell: emeletes házunk van, a tetõszerkezet fából van. Amire emlékszem, az egy hihetetlen hanghatás, olyasmi, mint mikor két hatalmas fémfedelet összeüt egy óriás, aki mellesleg gyúrni jár. Ezután apám kinézett a tetõtéri ablakon, nem tudom, mit láthatott, maximum füstöt. Ezután megnézte a padlást, ami már égett. Eközben nõvérem szobájában elkezdett zenélni a plüsskutya, amiben nem is volt elem. Ezután, amilyen gyorsan csak lehet, kijöttünk a házból, és átmentünk a szomszédhoz. Apám mentette a menthetõt: pénz, iratok. Én csak egy plüssmacit vittem, amit a második születésnapomra kaptam; ez azóta a szobámban van. Mire a tûzoltók kiértek, az egész padlástér szénné éget, egy-két elfeketedett tartógerenda maradt csak. A biztosítóval való huzavona egy külön oldalt érdemelne, szóval azt most nagy kegyesen kihagyom inkább. Amit enyhítõ körülményként elmondhatok, az mindössze annyi, hogy azóta van villámhárítónk, és semmi baj nem történt. Azt mondják, a villám nem csap kétszer ugyanoda, de én azért jobban érzem magam, hogy nem csak egy babonától függ a biztonságunk.
A villám mindig a legmagasabb pontba csap bele szóval, hogyha egy mezõ közepén álsz vihar közben akkor inkább feküdj hasra és ha a ti házatok mellet van valami magas épület vagy akár fa akkor nem kell félned


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A league of legends - ben hogy lehet olyan linket csinálni hogyha arra regiznek és kihúzzák pl 10 szintre akk kapsz valami jutalmat?

1

1. Milyen gázok találhatók a levegőben? 2. Miért feszül a felfújt focilabda? 3. Hogyan változik a Földet körülvevő levegőburok gáztartalma a földfelszíntől távolodva? 4. Hogyan változik a légnyomás a földfelszíntől távolodva?

1

Dm-ben, Rossmann-ban kereskedelmi végzettség nélkül, sima érettségivel is adnak munkát?

Napi 4 vagy 6 óra munkáért mennyi fizetés jár? (Mi számít előnynek az önéletrajzban?)

4

Ez pontos fordítása a mondatnak? ( angol)

Nyelvtanilag helyes ez a fordítás?

2

Tudnátok mondani véres szerelmi animéket? Leírásban bővebben?

olyat keresek ami véres vagy szerelmes vagy mindkettő, jó lenne a vámpíros de nem muszály annak lennie!

7

Ki lehet telelni egy 15-17 fokos házban?

akinek pl. csak olyan körülmények adottak hogy ilyen hőfokot tud max teremteni otthonában

1

Ki lehet rugni egy veszelyeztetett kismamat a munkahelyerol?

Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy ha a munkaltatop mar regen tud a terhessegrol kilehet e rugni a munkavallalot, illetve ha igen milyen indokkal?

3

Hol lehet Fehérvári darálóhoz garatot (tölcsért) kapni a legolcsóbban? Tip: VFIII-64.

Esetleg gyártót tud-e valaki, müanyag fröcsöntött aki készíti. Debrecenben vagy környékén esetleg? Találtam egy boltott, de ott 4500Ft, míg például úgyanez Dunaharasztiban 2900Ft lenne. Sajnos a posta ugyan annyi, úgyhogy. Vennék használtat is, de nem találok olyat sem. Valakinek nincs felesleges?

0

Mit csináljak, hogy ne menjenek olyan hamar tönkre a nadrágjaim? Mindegyik úgy "hal meg" hogy a lábam közénél elvékonyodik, aztán ki is szakad. Rosszul választok? Mi lehet a gond?

3

Szerintetek SAMSUNG GALAXY Y mennyiért tudnám eladni használtan?

És ha valaki szeretne venni akkor írjatok kommentbe!!!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!