Találatok a következő kifejezésre: Mi történik mikor egy villám belecsap (1 db)

Mi történik olyankor, mikor egy villám belecsap egy házba?

Nagyon félek, mikor vihar van, villámlik meg dörög, olyankor szinte bepánikolok ha egyedül vagyok, és csak fekszem az ágyon, nagyon félek attól h becsap a villám. Mindig is féltem t?le.

Legjobb válasz: igen,ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van,akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......

igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......
"igen, ha nektek nincs villamharito es a szomszednak van, akkor ha a te hazadba belecsap a villam akkor a szomszed villamharitoja megved......" Ebben a válaszban kis cinizmust érezhetünk? :) Amennyiben a szomszéd épületen van villámhárító, akkor jó esély van rá, hogy nem a te házadba, hanem a szomszéd villámhárítóba csap a villám. A villám a minél magasabban lévõ 0 standardpotencál felé fog húzni. Így ha hozzád indul, de a szomszédnál "elõbb talál" 0 standardpotenciált, akkor oda csap be.
mindenki megijed!
Hm, elég közelrõl érint engem ez a kérdés. Lehettem kb. 3éves, mikor a házunkba belecsapott a villám. Természetesen, villámhárítónk nem volt, szüleim azt gondolták, minek is az, mennyi az esélye annak, hogy pont ide csap a villám. Amit a sztori elõtt tudni kell: emeletes házunk van, a tetõszerkezet fából van. Amire emlékszem, az egy hihetetlen hanghatás, olyasmi, mint mikor két hatalmas fémfedelet összeüt egy óriás, aki mellesleg gyúrni jár. Ezután apám kinézett a tetõtéri ablakon, nem tudom, mit láthatott, maximum füstöt. Ezután megnézte a padlást, ami már égett. Eközben nõvérem szobájában elkezdett zenélni a plüsskutya, amiben nem is volt elem. Ezután, amilyen gyorsan csak lehet, kijöttünk a házból, és átmentünk a szomszédhoz. Apám mentette a menthetõt: pénz, iratok. Én csak egy plüssmacit vittem, amit a második születésnapomra kaptam; ez azóta a szobámban van. Mire a tûzoltók kiértek, az egész padlástér szénné éget, egy-két elfeketedett tartógerenda maradt csak. A biztosítóval való huzavona egy külön oldalt érdemelne, szóval azt most nagy kegyesen kihagyom inkább. Amit enyhítõ körülményként elmondhatok, az mindössze annyi, hogy azóta van villámhárítónk, és semmi baj nem történt. Azt mondják, a villám nem csap kétszer ugyanoda, de én azért jobban érzem magam, hogy nem csak egy babonától függ a biztonságunk.
A villám mindig a legmagasabb pontba csap bele szóval, hogyha egy mezõ közepén álsz vihar közben akkor inkább feküdj hasra és ha a ti házatok mellet van valami magas épület vagy akár fa akkor nem kell félned


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az mit jelent ha egy csaj "megbök" facebookon?

egy jó csaj megbökött facen, miért?

5

Harry Potter "következő genráció" néhány kérdés (? )

Ugye Bill és Fleur összeházasodnak, a lányuk Victoire, de van rajta kívül gyerekük?

4

Ha veszek valamit a neten és sms be küldök pénzt azt jelzi valahol? (nekem üzeneten kívűl)

0

Boldog Karácsonyt! 2013 nevű sorsjegyen az egyik mezőben van a szimbólum mellett egy "T" betű. Ez mit jelent?

5

Mit jelent ez az ANGOL szöveg?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

1

A gáz-riasztó pisztolyoknak mekkora hangja van, illetve ha 2-3 lövést adok le egyszerre valakire, akkor lehet belőle bármilyen problémája?

A válaszokat előre is köszönöm!

12

Valaki ismeri az urat?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=dNPmkT2-WOQ' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=dNPmkT2-WOQ

0

A postának van egy képeslap reklámja, ahol az öreg bácsi kér a bután vigyorgó hölgytől egyet. Azt mondja : az unokám egy hipsztert vagy mit nyerne. Mi az a hipszter?

1

Hogy kell kiejteni: PIC? (egy elektronikai alkatrész)

"Pic", vagy "pik"?

3

Mi a Családi üzelmek c. filmnek a zenéje 105-105:30 percig?

A refrénre próbáltam rákeresni, de nem sikerült. Lehet én értettem rosszul a szöveget és azért nem találtam meg. :/ Valaki le tudná írni a zene címét?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!