Találatok a következő kifejezésre: Mi történik mikor egy (1498 db)

Mi történik az egy fekete lyuk belsejében? Mi történik azokkal az anyagokkal, amik bele szorultak?

Tudom, hogy nagyon furcsa teremtések, és nagyon érdekel, hogy pl. az ?rszeméttel vagy akár a fénnyel amit beszippant (és soha nem enged ki, a nagy gravitáció miatt) mi történik? Hogy érthet? az, hogy néhány mennyiség (térid?-görbület, s?r?ség)végtelenné válik? Ezeket wikipédián olvastam. kösz a válaszokat

Legjobb válasz: Nagyon összesûrûsödik és az atomok közötti tér nagy mértékben lecsökken. Ezáltal sûrûbb lesz az anyag és nagy a gravitáció. De hogy mi történik benne arról csak találgatnak, hisz nem tudják mivel megmérni.

Nagyon összesûrûsödik és az atomok közötti tér nagy mértékben lecsökken. Ezáltal sûrûbb lesz az anyag és nagy a gravitáció. De hogy mi történik benne arról csak találgatnak, hisz nem tudják mivel megmérni.
Nos Stephen Hawking írt errõl egy nagyon jó könyvet, a címe "Az idõ rövid története", ott azt hiszem szó van errõl is. De ha minden igaz, egyetlen pontba sûríti az anyagot. Egyetlen geometriai pontba. Vegyük úgy a világegyetem egy pixelébe, vagy atomjába. Így növeli a súlyát is. A téridõ görbület azért áll fenn, mert a fényt is elnyeli - tehát onnan nem juthat ki fény, ami fény pedig elmegy mellette, egy része ugye belemegy, egy részét nem képes elfogni, így az eseményhorizont mentén (az a határ, aminél már elkap) a fény kikerüli a fekete lyuk gravitációs mezõjét. Hogy ez miért lehet, ha a fény elvileg hullám, azért van, mert a fénynek részecske tulajdonságai is vannak, tehát tulajdoníthatnánk tömeget is neki, aminek meg tömege van, azt pedig a fekete lyuk manipulálhatja. Szóval a sûrûség azért végtelen ebben a pontban, mert a fekete lyukak általában magába roskadó szupernóvákból jönnek létre (bizonyos tömegû napokból lehet olyan szupernova ami összeroskad a tömege alatt, ezek a Chandrasekar határ feletti csillagok). Na már most, a legkisebb csillag is marha nagy, hát még a határ felettiek. És mind az a tömeg, ami a csillagé volt, a több ezer, vagy millió kilóméter átmérõjû csillagé, most egyetlen, tûhegynél milliárdszor kisebb pontba koncentrálódik. És minél kisebb térfogaton minél több anyag van, annál sûrûbb, márpedig ilyen kis helyen még egy borsónyi anyag is sok. Egy csillag tömege pedig végtelennek számít, hát még amit ezután eszik meg. Tulajdonképpen a nagy büdös semmi történek ott, ha beleesne valaki, az simán eltûnne. Szó szerint, komolyan. Szétesne atomjaira, a jármûvel együtt, és egy olyan helyre kerülne, ahol az idõ, meg úgy a tér sincs értelmezve, legalábbis hétköznapi geometriában nem. Tehát a fekete lyuk nem lyuk, hanem csak egy hatalmas gravitációjú pont. Hogy van-e felsõ határa a növekedésének, nem hiszem, mert a nagy tömeg maga is növeli a gravitációs vonzást, ezért "nem esik le semmi a földrõl", tehát ha egy égitest nagy, az jobban vonzza a dolgokat. Persze ezek csak spekulációk, olvass utána a szakirodalomban (van olyan is amiben nincsenek, vagy kevés a képlet, ilyen pl. a fent említett könyv).
A kérdező hozzászólása: azt hiszem megértettem. kösz
Nem tudjuk. Ha a fekete lyuk természetét nézzük ( azaz : a belehullott anyag, fény, stb onnan nem jut ki) akkor onnan információt sem tudunk nyerni, tehát nem is tudjuk vizsgálni, számunkra innentõl elérhetetlenné válik. Innentõl kezdve minden további dolog csak találgatás lesz, hiszen ha nem jut ki információ sem a fekete lyukból , akkor bizonyítani sem lehet az elméleteket. Az eseményhorizontig lehet követni, hogy mi történik az anyaggal a fekete lyuk felé közeledve. Erre a fentebb említett Hawking könyvben van igen szemléletes leírás.
Nekem van 1 fekete lyukam, fekete mint a korom de elnyel bármit hidd el!Néha még barna rudi is jön belõle, de szerintem az egy másik világból jön át.
Ez azért nem teljesen igaz, hogy egy feketelyukból semmi nem juthat ki vagy, hogy mindent elnyel, azok is még ha minimálisan is de sugároznak anyagot.Sõt nem tudunk olyan dologról a világegyetemben ami örökké tartana, egyszer mindenek vége lesz illetve megszûnik...még egy feketelyuk sem tart örökké és nem bír végtelen számú anyagot elnyelni.(Gondolj a Kvazárokra)

Mi történik ha egy hitelt felvett személy eltűnik? Mi történik ha a kezes tűnik el?

Az eltünik alatt értem, hogy elmegy külföldre vagy valaholva ahol nem tudnak a hollétér?l, nyomot nem hagy hogy megtalálják. Ki fizeti a hitelt tovább? Ha nincs ki fizesse, és nincs ingatlan/ingóság itthon akkor mit tesz a bank? Elévül?

Legjobb válasz: ha volt kezes vagy házastárs, akkor az fizeti tovább. Ha van ingatlanfedezet és nem fizeti senki, akkor a bank viszi a házat. ha nem volt ingatlanfedezet, akkor ma már nem szoksá kezes nélkül hitelt adni, ha a kezes is lelép, akkor az összegtõl függ, hogy megkeresik-e az illetõt. és egy életre feketelistára kerül, mert megérdemli.

ha volt kezes vagy házastárs, akkor az fizeti tovább. Ha van ingatlanfedezet és nem fizeti senki, akkor a bank viszi a házat. ha nem volt ingatlanfedezet, akkor ma már nem szoksá kezes nélkül hitelt adni, ha a kezes is lelép, akkor az összegtõl függ, hogy megkeresik-e az illetõt. és egy életre feketelistára kerül, mert megérdemli.
Ha a bank , vagy a hitelintézet 5 évente fizetési felszólítást küld, gyakorlatilag soha nem évül el se a kezes, se a hitelfelvevõ részére , sõt halmozódi a kamatok miatt! Ez 100%, nemrég errõl volt mûsor a tv-ben, egy ügyvéd nyilatkozta, hogy ez a jogszabály
Persze , ha a tartozó, és a kezes is feszámolja a lakcímét, és külföldre távozik, úgy érdekes a helyzet valószínûleg mert a fizetési meghagyást nem tudják hova kézbesíteni, viszont a lakcímváltozsról értesíteni kell a bankot, vagyis ennek hiányában a fizetési meghagyást kézbesíttettnek kell tekinteni a régi lakcímre.
Ha a lakcím ismeretlen, akkor ügygondnokkal és hirdetményi értesítéssel is jogerõsíthetõ a fizetési meghagyás. Persze ez nem sokat ér akkor, ha az adósnak nincs vagyona. De általában mindenki arra "játszik", hogy egyszer azért örökölni fog...
Bizonyos évek szàma utàn elévül, de nem hinném, hogy az illetö csak ugy eltudna tünni örökre. Külföldön is be kell egy idö utàn jelentkezni, és ott engedélyeket normàlis esetben akkor kapsz, ha az adataiddal minden rendben van. Bàrmit leellenörizhetnek. A pénz összegétöl is függ. Nem mindegy hogy 10-20 000 vagy 200-300 000 forint.


Mi történik ilyenkor egy férfival? Mi történt az apámmal?

Apám nagyon jó ember még mindig és nagyon szeretem is de már nem a régi.Én a fia vagyok és van egy húgom is akivel azon töprengünk,hogy az apánkkal nincsen valami rendben.

Legjobb válasz: Csak 3 an éltek a családban ,édesanyád ?

Csak 3 an éltek a családban , édesanyád ?
A kérdező hozzászólása: Õ is velünk van hála istennek! Õ nem igen veszi észre ezeket a dolgait apámnak....vagy csak nem vesz tudomást róluk nem tudom.
Apukád nem depressziós véletlenül?
Egyszerûen nyugodtan akar élni és kész. A barátai jórészt már masszív alkoholisták, vagy meghaltak, esetleg külföldön dolgoznak. Anyád zavarja budiba bagózni. Ha készültségi helyen dolgoztál ennyi éves korodra már a telefon csörgését is utálod.

Mi történik konkrétan egy reinkarnációs terápián?

Mik a tapasztalataid?

Legjobb válasz: Nem vettem részt, de van egy tuti tippem: A "terapeuta" csinál valami hókuszpókuszt és hopsz! Azt veszed észre, hogy semmi sem történt. Illetve mégis. Kevesebb pénzed lett.

Nem vettem részt, de van egy tuti tippem: A "terapeuta" csinál valami hókuszpókuszt és hopsz! Azt veszed észre, hogy semmi sem történt. Illetve mégis. Kevesebb pénzed lett.
Hipnózissal mélyebb tudatállapotba visznek, és egy profi nem engedné, hogy nagyon megterheljen a dolog lelkileg. http://www.hipnotizor.hu/
fogalmam sincs..de szerintem kiválaszthatod a kis könyvecskébõl hogy mi akarsz lenni következõ életedbe.XD
Ekkora marhaságot öcsém!! :D Miket ki nem találnak az unatkozó emberek!!(nem kérdezõ)
Egy ismerõs volt ilyenen. Utána egy hétig nem láttuk, aztán annyit mesélt a dologról, hogy 3 napig bõgött utána (egyébként fiú), aztán meg a szobájában ült összetörve. Mást nem lehet belõle kihúzni a dologról.
próbáld ki úgyis csak egyszer élsz.XD
azért irtam hogy ugyis csak 1xél XD

Mi történik ha egy borderline és egy elkerülő személyiségzavaros összejönnek?

mennyire illenek össze? mennyire lenne tartós a kapcsolat? mivel mennének egymás agyára?

Legjobb válasz: Hogy mennyire illenének össze? Remélem a kérdésed pusztán elméleti, és nem konkrét helyzetrõl van szó. Az biztos, hogy teljesen tönkretennék egymást. Az elkerülõ nyilván menekülne a BPD-s elvárásai elõl. Így legnagyobb félelme, a kudarcélmény mindennapossá válna számára. És mivel nem tudna megnyílni egy olyan ember számára aki bármikor megbánthatja õt, ezért érzelmileg se tudna adni számára semmit. Egy bordi pedig képtelen lenne kiépíteni azt a bizalmat, amire egy elkerülõnek volna szüksége. Mindkettejüknek számára fontos volna egy intimebb kapcsolatra, hogy betölthessék a bennük lévõ ûrt, és mivel egy bordik ügyesen tud manipulálni másokat, így könnyen megvezethetné az elkerülõt a fóbiáin keresztül, vagy akár érzelmi zsarolással. De szerintem belátnák, hogy semmi jót nem várhatnak a másiktól, így gondolom az elsõ kellemetlen élményük véget is vetne a kapcsolatuknak. Az ilyen emberek inkább a terapeutájukkal, pszichiáterükkel ápoljanak tartós kapcsolatot.

Hogy mennyire illenének össze? Remélem a kérdésed pusztán elméleti, és nem konkrét helyzetrõl van szó. Az biztos, hogy teljesen tönkretennék egymást. Az elkerülõ nyilván menekülne a BPD-s elvárásai elõl. Így legnagyobb félelme, a kudarcélmény mindennapossá válna számára. És mivel nem tudna megnyílni egy olyan ember számára aki bármikor megbánthatja õt, ezért érzelmileg se tudna adni számára semmit. Egy bordi pedig képtelen lenne kiépíteni azt a bizalmat, amire egy elkerülõnek volna szüksége. Mindkettejüknek számára fontos volna egy intimebb kapcsolatra, hogy betölthessék a bennük lévõ ûrt, és mivel egy bordik ügyesen tud manipulálni másokat, így könnyen megvezethetné az elkerülõt a fóbiáin keresztül, vagy akár érzelmi zsarolással. De szerintem belátnák, hogy semmi jót nem várhatnak a másiktól, így gondolom az elsõ kellemetlen élményük véget is vetne a kapcsolatuknak. Az ilyen emberek inkább a terapeutájukkal, pszichiáterükkel ápoljanak tartós kapcsolatot.
Azért az már haladás, hogy valaki nem a horoszkóp szerinti összeillésrõl kérdez...
Még jó, hogy nem azt kérdezed, hogy mi történik, ha egy szadista és egy mazochista találkozik. :)
Nem lenne tartós a kapcsolat, mert a borderline úgysem bírna sokáig egy kapcsolatban megmaradni.
A kérdező hozzászólása: értemén hogy mindegyik szar, de a szadista és masochista tökéletesen kiegészítik egymást :D

Mi tortenik velem? Egy napon eleg furcsa dolog tortent velem. Elmentem biciklizni es hirtelen mintha elajultam volna.

Egy napon eleg furcsa dolog tortent velem. Elmentem biciklizni es hirtelen mintha elajultam volna. 2 oraval kesobb felebredtem es mar tejesen maskeppen ereztem magam mint az ajulas elott. Azota nem tudok aludni semmit es eszek eszek es csak eszek es megis ehes maradok. Kerlek segitsetek mi lehet a bajom es mit kene tegyek? Talan az vagyok vagy csak keszulok az lenni? Az-on belul egy lenyt ertek aminek a nevet nem szeretem kimondani...

Legjobb válasz: alien? amúgy nem tudom,de horrorisztikus

alien? amúgy nem tudom, de horrorisztikus
fail..milyen lény?? egyél csak ha futja rá..ne igyál annyi koffeint megvan a probléma..de hol ébredtél fel?? az uccán?? jézus.xD
Ez mikor volt?
..csak nem Voldemorttá fogsz válni?
Kén egy kamu kérdések kategória. Örülök, hogy van fantáziád, de unalmasak az ilyen hülye kitalációk.

Mit tegyek? Mi történik velem? (13/L) Nagyon megtetszett az egyik fiú a suliból. Meg is beszéltük, hogy kölcsönös a vonzalom.

Addig is jó barátok voltunk, és sokat beszélgettünk. De mióta megbeszéltük, hogy több van, mint barátság, most úgy érzem, már nem is akarom ezt.Suliban nem nagyon beszélünk,de utána msn-en minden nap.Nemtudom miért,de már tehernek érzem.Találkoztunk már sulin kívül is,de teljesen hétköznapi volt.Semmi különös.

Legjobb válasz: Én is ilyeneket csináltam az elején. Nagyon tetszett egy srác, és miután megbeszéltük, hogy kölcsönös és oké akkor járunk stb., elment a kedvem az egésztõl, és már nem akartam tovább. Ez valószínüleg a "vadászösztön" miatt van. Mivel ez lányokban is megtalálható. Szóval, tetszik a fiú, de mikor megkaptad és érzed, hogy most már a Tiéd, nem is akarod annyira :) Ez valószínüleg azért van mert nem Õ a "Nagy Õ" de még csak a Szerelmed sem, csak egyszerûen felekeltette az érdeklõdésedet. SZERINTEM nem érdemes foglalkozni a dologgal. De tudom mit élsz át :) Fel a fejjel :)

Én is ilyeneket csináltam az elején. Nagyon tetszett egy srác, és miután megbeszéltük, hogy kölcsönös és oké akkor járunk stb., elment a kedvem az egésztõl, és már nem akartam tovább. Ez valószínüleg a "vadászösztön" miatt van. Mivel ez lányokban is megtalálható. Szóval, tetszik a fiú, de mikor megkaptad és érzed, hogy most már a Tiéd, nem is akarod annyira :) Ez valószínüleg azért van mert nem Õ a "Nagy Õ" de még csak a Szerelmed sem, csak egyszerûen felekeltette az érdeklõdésedet. SZERINTEM nem érdemes foglalkozni a dologgal. De tudom mit élsz át :) Fel a fejjel :)

Ha egy szivárvány mellett elhalad egy sugárhajtású gép és hangrobbanást idéz elő ami eléri a szivárványt akkor a távoli szemlélők mit látnak? Mi történik a szivárvánnyal?

Legjobb válasz: De elérheti azt a légtömeget, amely épp ott és úgy töri meg a fényt, hogy mi szivárványt látunk. Szerintem a légrobbanás igen rövid ideje alatt picit "megremeg" a szivárvány, mert az igen erõs hang gyors és erõs nyomásváltozást, és így törésmutató-változást jelent. De kétlem, hogy szabad szemmel bármi különöset látnánk ezen kívül.

De elérheti azt a légtömeget, amely épp ott és úgy töri meg a fényt, hogy mi szivárványt látunk. Szerintem a légrobbanás igen rövid ideje alatt picit "megremeg" a szivárvány, mert az igen erõs hang gyors és erõs nyomásváltozást, és így törésmutató-változást jelent. De kétlem, hogy szabad szemmel bármi különöset látnánk ezen kívül.
"ami eléri a szivárványt" .... Itt a hiba, mivel a szivárványt nem lehet elérni, mert az egy optikai jelenség.
Ez a kérdés hogyan jutott eszedbe? Láttad a Tour de France közvetítésen a szivárványokat, amelyeket helikopter kamerája vett fel és elkalandoztál???
A szívárvány párás levegõre rávetülõ napkorong színekre bontott képe.A szemlélõ nem láthat semmi változást
"Ha a vízcseppek térbeli sûrûsége csökken a látvány maga gyengül, és akár érzékelési szint alá csökkenhet az intenzitása." Gondolod, hogy a hang hatására csak a levegõ sûrûsége nõ, és a vízcseppeket valami rejtélyes erõ a helyükre szegezve tartja? Nem, a vízcseppek sûrûsége is változik a hanghatásra, hiszen a tömegükhöz képest igen nagy a felületük, ezért követni képesek a levegõ sûrûségének változását. Plusz belejátszik a levegõ törésmutatójának változása is, ami azért lényeges, mert a repülõ jóval a vízcseppek magassága fölött szokta átlépni a hangsebességet. Emiatt kicsit más iránybõl esik a fény egy része a szivárványt okozó vízcseppekre. Ez a változás a légrobbanás hangjának frekvenciája (ill. annak spektruma) szerint változik.
"A szivárvány ritkán figyelhetõ meg ilyen magas vízcseppeken" Valóban, de a fénytörés miatt más irányból (is) esik fény a vízcseppekre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat nagyon érdekesek. :)

Mi történik ha egy idegen fejlett civilizáció nem tartja be az Univerzum törvényeit?

Legjobb válasz: az örökkévalósághoz képest nagyon rövid idõ alatt elpusztítja saját magát..iyet minek tennének értelmes lények? De ha fejlett,akkor valószínû nem teszi..minek sírjon egy boldog ember, ha semmi oka rá?-Ez kb ilye

Elpusztítsa önmagát.
az örökkévalósághoz képest nagyon rövid idõ alatt elpusztítja saját magát..iyet minek tennének értelmes lények? De ha fejlett, akkor valószínû nem teszi..minek sírjon egy boldog ember, ha semmi oka rá?-Ez kb ilye
*ilyen (ne vegyetek szilikonbillentyûzetet)
Az univerzum törvényei a fizika törvényeit jelenti, azokat pedig megszegni nem lehet vala.
Légy nyitott, s nem marad elõtted titok;)
Mik az univerzum törvényei?
az univerzum birósága hipphopp kivégezteti. univerzum törvényei? mivan? félrebeszélsz te mint a sebesült katona.
A kérdező hozzászólása: Ha nem hiszel benne nem kell választ adni.....de erre bizonyíték van csak megkéne találni...ami neked nemfog menni, mert túl szkeptikusan nézed a dolgokat...
A kérdező hozzászólása: Én sem tudom csak 1-2belõle.
Dádá lesz.
Bannolja az univerzális moderátor. Aztán ha majd tanul önnmaga hibájából és felemelkedik, már Hide IP programmal vissza fog jönni. És ismét megy minden ugyanaonnan
Mi fog vele történni? Nézz az emberiségre! Hát az!
Az universum a törvényeit nem lehet nem betartani. Mert ha ezt meglehetne csinálni akkor nem az lenne a törvénye... Ha ez mégis lehetséges lenne akkor egy feketee lyuk keletkezne


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!