Találatok a következő kifejezésre: Mi történik leáll a Föld tengelye (1 db)

Mi történik ha leáll a Föld tengelye körüli forgása?

Legjobb válasz: Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1,5 hónapos hajnal és alkonyat is)

CSak annyit az elõzõjöz, hogy a Nap soha nem fog szupernóvává válni, ugyanis túl kicsi a tömege hozzá... 'Élete' végén vörös óriássá fúvódik fel, amikor is a legújabb számítások szerint bekebelezi a Földet, majd fehér törpévé roppan össze... de minket már ez se nagyon fog érdekelni, mert nem hiszem h az emberiség még kibirná 5 milliárd évig...
Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1, 5 hónapos hajnal és alkonyat is)
Hát megszûnne az élet a földön mert a nap nem egyenletesen melegítené a földet.Így azon az oldalon ahol nem süt a nap nem tudnak az emberek élelmet termeszteni és meg is fagynának míg a másik oldalon olyan hõség lenne hogy állandóan sütne a nap.
Megdöglenénk.
nem fog, mert a Nap elõbb robban fel, és változik szupernovává, így ennek a "Mi lenne ha..." kérdésnek nincs értelme
4 milliárd év és a föld forgása annyira lassul h 30 órás lesz egy nap viszont annyira nem kell parázni ezen h mikor áll meg meg mikor fagy be, mi magunk addigra elpusztítjuk VAGY 10 milliárd év múlva úgyis ütközünk az Androméda galaxissal úgyis mind1
Kb jó nagy sebeséggel repülnél tovább, mert egy adott sebességhez vagy szokva itt a Földön.. Ha a bolygó hirtelen megáll, te repülsz tovább XD Nem tudom a gravitáció ezt menynire gátolná... Amúgy meg jellemzõ légkörzés, tengeráramlások változnának. Ennek következtében drasztikus éghajlat változás is bekövetkezne.
Nem gondolod hogy akkor kicsit zsufi lenne az egyenlítõ környékén? :)
nemfeltétlen aki nappalt akar átmászik a napos oldalra aki estét az a sötétre XD
A kérdező hozzászólása: tengely körüli forgása sry:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

(A kémia TERMÉSZETTUDOMÁNY! ) Jól tudom? (többi lent)

(A kísérletet már elvégeztem, csak a reakciótermékekben nem vagyok biztos)
CuSO4-ből és NaCl-ból 1:1 arányú keveréket készítek, amit kb. 9-10 ml oxidánban (vízben) feloldok. Az oldat a keletkező CuCl2-tól zöldes színt vesz fel. Kicsi alumíniumdarabkát teszek bele, és a reakciótermékekben ITT nem vagyok biztos. A réz kiválik az alumíniumon, nátrium-alumínium-szulfát keletkezik, hidrogéngáz szabadul fel. A nátrium-alumínium-szulfátban nem vagyok biztos
13/f

0

Pontosan mik a neuroszekrétumok?

2

Sürgős fizika: Egy 10 m/s2 nagyságú gyorsulással, egyenes pályán mozgó test sebessége a pálya egy pontjában v2 m/s, egy másik pontjában 4 m/s nagyságú Mekkora a két pont közti távolság?

kérlek segítsetek köszönöm

1

A nagyerejű gravitációs tér hatással van a kvantumfolyamatokra? Vagy fordítva: a kvantummechanikai jelenségeknek van megfigyelhető hatása a gravitációs mezőre?

Van ezek mérésére alkalmas eszköz egyáltalán?

2

Ha az 1763as komáromi 6, 3as földrengés megismétlődne, akkor az a mai épületekben mekkora károkat okozna?

Ma is lennének halálos áldozatai?
Gondolom nem okozna annyi kárt mint több száz évvel ezelőtt.
(És tudom, hogy Magyarországon ritkák az olyan földrengések, csak érdekel)

0

Mi az a riftesedés?

Ha valaki tudja, akkor elmagyarázná nekem, hogy hogyan alakul ki és mik a következményei? :) Köszönöm!

1

Mért nem esik az eső a "leszálló légáramlatnál"?

1

Eredetileg 3Volttal müködő (gombelemes) eszköz üzemidejét szeretném kibőviteni miként tehetném ezt meg?

Ceruza elemről próbáltam de azzal is csak pár napot megy el.Lehet kapni mobilhoz való hordozható akkubankot de az meg 5V-os.

1

Mit gondoltok az új fejleményről, hogy 2030 körül be fog csapòdni egy meteor?

4

Csillagászati megfigyelésnél mihez mekkora nagyítás kell?

Gondolom nagyítási tartományokról van szó. Mik azok a legkisebb nagyítások amik alatt látszanak a bolygók, galaxisok?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!