Találatok a következő kifejezésre: Mi történik leáll a Föld tengelye (1 db)

Mi történik ha leáll a Föld tengelye körüli forgása?

Legjobb válasz: Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1,5 hónapos hajnal és alkonyat is)

CSak annyit az elõzõjöz, hogy a Nap soha nem fog szupernóvává válni, ugyanis túl kicsi a tömege hozzá... 'Élete' végén vörös óriássá fúvódik fel, amikor is a legújabb számítások szerint bekebelezi a Földet, majd fehér törpévé roppan össze... de minket már ez se nagyon fog érdekelni, mert nem hiszem h az emberiség még kibirná 5 milliárd évig...
Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1, 5 hónapos hajnal és alkonyat is)
Hát megszûnne az élet a földön mert a nap nem egyenletesen melegítené a földet.Így azon az oldalon ahol nem süt a nap nem tudnak az emberek élelmet termeszteni és meg is fagynának míg a másik oldalon olyan hõség lenne hogy állandóan sütne a nap.
Megdöglenénk.
nem fog, mert a Nap elõbb robban fel, és változik szupernovává, így ennek a "Mi lenne ha..." kérdésnek nincs értelme
4 milliárd év és a föld forgása annyira lassul h 30 órás lesz egy nap viszont annyira nem kell parázni ezen h mikor áll meg meg mikor fagy be, mi magunk addigra elpusztítjuk VAGY 10 milliárd év múlva úgyis ütközünk az Androméda galaxissal úgyis mind1
Kb jó nagy sebeséggel repülnél tovább, mert egy adott sebességhez vagy szokva itt a Földön.. Ha a bolygó hirtelen megáll, te repülsz tovább XD Nem tudom a gravitáció ezt menynire gátolná... Amúgy meg jellemzõ légkörzés, tengeráramlások változnának. Ennek következtében drasztikus éghajlat változás is bekövetkezne.
Nem gondolod hogy akkor kicsit zsufi lenne az egyenlítõ környékén? :)
nemfeltétlen aki nappalt akar átmászik a napos oldalra aki estét az a sötétre XD
A kérdező hozzászólása: tengely körüli forgása sry:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Géntechnológia. Segítenél?

Példákra lenne szükségem:
Génterápia - gazdagok előre megtervezett gyerekei --> ezt hogy kell érteni?
Géntechnológia a mezőgazdaságban - mire és hogy használják?

4

A rezgés aplitudója 5, 5 cm rezgési idö 3 mp ird fel a kitérés egyenletét!? Legyetek szivesek

1

Kémia feladat Mennyi a pH akkor, amikor 10 mL 0, 1 M HCl oldathoz 5 ml 0, 1 M NaOH-t adunk?

4

Mikor beszélünk gőzről és mikor gázról?

Addig világos, amíg a gőz illetve gáz a folyadékon kívül van, de mi van akkor ha a folyadék belsejében vagyunk? gőz vagy gáz?

4

Menyivel nő a belső energiája ha a -120 fokos alkoholt 100 fokosra melegítjük?

a víznél ez könnyű mert kaptunk egy táblázatot amiben a jég a gőz meg a víz külön van az alkoholnak meg csak a fajhője az olvadáshője meg a forráshője meg az olvadás meg a forráspontja enyi adatból hogy kell? itt van 5 adat a víznél meg sokkal több

0

FONTOS! Fizika házi a hőtanból holnapra kellene és nem értem. Megoldást részletesen levezetve ha kérhetném, írnátok?

1. feladat: Egy függőleges állású, súlytalan dugattyúval ellátott henger alapterülete A=0,5 dm2. A levegőoszlop hossza h=30cm. A dugattyúra egy m=6,24kg tömegű vashengert helyezünk. Mennyit süllyedt a dugattyú, amikor újra egyensúlyba kerül? A hőmérséklet kezdetben és a végállapotban azonos. A külső légnyomás 100kPa.

2

Három fiú golyójátékot játszik. Játék előtt golyóik számának aránya 7:6:5. A játék végén a golyóik aránya 6:5:4. Egyikük 12 golyót nyert. Hány golyójuk volt külön-külön a játék kezdetén?

4

Miért nem esek le a felhők, annak ellenére hogy a vízcseppek sűrűsége nagyobb mint a levegő sűrűsége?

Le tudná valaki írni ennek a feladatnak az észszerű magyarázatát? Tudom kicsit hülye kérdés de ezt kérte a fizika tanár.

5

Honnan ered a földtörténeti korok elnevezése?

2

"Miniatűr Párizs". Melyik várost nevezte így Goethe a felsoroltak közül? (alul van a felsorolás)

a,Bréma, b,Drezda, c, Köln, d,Lipcse

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!