Találatok a következő kifejezésre: Mi történik leáll a Föld tengelye (1 db)

Mi történik ha leáll a Föld tengelye körüli forgása?

Legjobb válasz: Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1,5 hónapos hajnal és alkonyat is)

CSak annyit az elõzõjöz, hogy a Nap soha nem fog szupernóvává válni, ugyanis túl kicsi a tömege hozzá... 'Élete' végén vörös óriássá fúvódik fel, amikor is a legújabb számítások szerint bekebelezi a Földet, majd fehér törpévé roppan össze... de minket már ez se nagyon fog érdekelni, mert nem hiszem h az emberiség még kibirná 5 milliárd évig...
Fél éves éjszaka és fél éves nappal lenne mindenhol. (Persze nem teljesen, nappalok és éjszakák között lenne vagy 1-1, 5 hónapos hajnal és alkonyat is)
Hát megszûnne az élet a földön mert a nap nem egyenletesen melegítené a földet.Így azon az oldalon ahol nem süt a nap nem tudnak az emberek élelmet termeszteni és meg is fagynának míg a másik oldalon olyan hõség lenne hogy állandóan sütne a nap.
Megdöglenénk.
nem fog, mert a Nap elõbb robban fel, és változik szupernovává, így ennek a "Mi lenne ha..." kérdésnek nincs értelme
4 milliárd év és a föld forgása annyira lassul h 30 órás lesz egy nap viszont annyira nem kell parázni ezen h mikor áll meg meg mikor fagy be, mi magunk addigra elpusztítjuk VAGY 10 milliárd év múlva úgyis ütközünk az Androméda galaxissal úgyis mind1
Kb jó nagy sebeséggel repülnél tovább, mert egy adott sebességhez vagy szokva itt a Földön.. Ha a bolygó hirtelen megáll, te repülsz tovább XD Nem tudom a gravitáció ezt menynire gátolná... Amúgy meg jellemzõ légkörzés, tengeráramlások változnának. Ennek következtében drasztikus éghajlat változás is bekövetkezne.
Nem gondolod hogy akkor kicsit zsufi lenne az egyenlítõ környékén? :)
nemfeltétlen aki nappalt akar átmászik a napos oldalra aki estét az a sötétre XD
A kérdező hozzászólása: tengely körüli forgása sry:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen fényviszonyok lehetnek a Vénusz felszínén?

Eszem ágában sincs összeesküvés-elméleteket táplálni, mindössze kíváncsi vagyok!

A Google-ban, a "venera pictures" keresés alatt rengeteg kép látható, amik a gyengén felhős földi légkör fényességére hasonlít... Ám minden légkörleírásban valahogy sokkal sűrűbbnek és átlátszatlanabbnak tűnik a Vénusz légköre, mint ami a felvételeken is látszik. És a felszín sem látható az űrből. Nyilvánvaló, hogy a Földön, amikor erősen be van borulva az ég, akkor sincs túlzottan sötét, bár egyes zivatarfelhők és kiterjedt felhőrendszerek alatt erősen elsötétül az ég.

Ilyen lett volna valóban, mint pl. ezen a képen?:

5

Indián nyár? Hogy lehet, hogy még SOHA nem hallottam ezt a kifejezést eddig?

Nem vagyok hülye, a meteorológia is érdekel, és sokszor olvasom a metnet fórumot, de idén ősszel hallottam először ezt. A vénasszonyok nyara kifejezést ismertem mindig is, így is használtam. De most nem tudom mi történt, lépten-nyomon belebotlok az "indián nyár"-ba, állandóan ezt mondogatja mindenki. Tavaly miért nem hallottam, vagy azelőtt?? Nagyon furcsa.

5

Valaki segítene abban, hogy-hogy kell az alábbi fizika feladatot megoldani?

A feladat így hangzik:

Három test áll egymás mellett. Az első tömege 3.0 kg, a második tömege 2600g. A legelsőt elkezdjük tolni 18.1 N vízszintes irányú erővel. Mekkora erő hat az első és a második test között, ha a harmadik 7.96 N erővel hat a másodikra?

Előre is köszönöm !

3

Ha megmérem, mennyi ideig repül a kő, amit eldobtam, ki tudom számolni, milyen magasra repült? Hogyan?

12

Honnan lehet tudni egy megfigyelt jelenségről, hogy az már egy törvényszerűség alapján működik, nem pedig csak véletlenszerű ismétlődés?

Hogyan lehet megállapítani a kettő közötti határt?
A Heisenberg-féle határozatlansági reláció nem pont erről szól véletlenül?

6

Egyetemi fizika házi feladat segítség? (Statika)

www.szt.bme.hu/index.php/hu/letoltesek/category/57-hazi-fela
dat?download=2603:hf2-kiiras
Ha csak néhányat segítetek megoldani, már az is nagy segítség lenne :)

0

Váltakozó feszültség előállítása-fesz. Kiszámítása-hogyan?

Kérem hogy úgy képzeljétek el az egészet hogy van egy permanens mágnesem amit megforgattam egy 1200 menetes tekercs előtt akkor hogyan számoljam ki a keletkező feszültséget? Kérem segítsetek köszönöm.

3

Ha dietetikus szeretnék lenni, akkor biológián kívül milyen tantárgyból emeltszintű érettségizzek majd? (mégcsak kilencedikes vagyok)

4

Fizika feladat. Többi lent.9-es anyag. Hogyan kell megoldani?

Egy álló helyzetből induló versenyautó 10mp alatt 120km/h sebességre gyorsul fel. Mennyi utat tesz meg e közbe?
Leírnátok a menetét a feladatnak?

2

Melyik kőnek/ásványnak van sötét, olyan kiömlött motorolaj-szerűen színjátszó színe? :D

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!