Találatok a következő kifejezésre: Mi történik kórházban, ha (20 db)

Mi történik azután, ha a háziorvos cukorbetegséget állapít meg? Kórházba kell menni?

Legjobb válasz: Nem feltétlen ha csak kicsit magas akkor elõírja hogy mit ehetsz meg valami diétát fog elõ írni, ha nagyon magas lehet beutal egy szak orvoshoz és majd õ eldönti hogy mi legyen, nem feltétlen fogsz kórházba kerülni.

Nem feltétlen ha csak kicsit magas akkor elõírja hogy mit ehetsz meg valami diétát fog elõ írni, ha nagyon magas lehet beutal egy szak orvoshoz és majd õ eldönti hogy mi legyen, nem feltétlen fogsz kórházba kerülni.
Ha a cukrod olyan magas, hogy insulinra fognak, akkor elõfordul, hogy egy hétre befektetnek, azért, hogy beállítsák az inzulin-szintet, de csak ennyi! Édesanyám 35 évig kapta az insulint. A cukorbetegség az étkezésre való kellõ odafigyeléssel kezelhetõ, mellette az élet egyéb területén ugyanolyan életet tudsz élni, mint bárki más.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Kedves 2., az édesanyádnál a 35 év alatt nem lépett fel szövõdmény? Mert én ettõl félek a legjobban! 34 éves vagyok.
Amit tudok, hogy a cukorbetegeknél nagyon vigyázni kell a megfelelõ étkezésre. Elhanyagolni nem lehet! Ha nem viszi be a szervezetbe az inzulinhoz kimért szénhidrát mennyiséget, könnyen kómába eshet. (Sajnos a mamámnál ez elég sûrûn elõfordult). Az orvosok szerint a kóma alatt az agy nem kap elég oxigént, ezáltal az agysejtek károsulhatnak (feltételes mód!), ezáltal hamarabb elõjön az "öregkori szenilitás" (= régi dolgokra való emlékezet-kiesés). Tehát ahogyan írtam, a kötelezõen elõírt étkezés szigorú betartása, de akkor gyakorlatilag semmi különösebb gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!
A felnõttkori cukorbetegség testmozgással és normál étkezéssel gyógyítható! Ezt gyógyszerésztõl sosem fogod hallani!

Mi tortenik akkor, ha a magzatvizbe kakil a baba? Milyen kovetkezmenyei lehetnek, illetve hogyan latjak el a korhazban? Volt mar valaki hasonlo helyzetben?

Legjobb válasz: Elsõnek mondom, hogy termelõdik a magzat bélrendszerében egy székletszerû valami, ez a székletszurok. A terhesség utolsó heteiben-napjaiban, ha nyitva van a méhszáj, akkor be lehet kukucskálni, és meg lehet vizsgálni a magzatvíz állapotát. Ha székletszurkos a magzatvíz- tehát ,,belekakilt" a magzatvízbe-, akkor azonnal megindítják a szülést. Ugyanis ha a magzat nem kap elég oxigént, a szurok ürítésével válaszol a szervezete. Tehát ha a magzatvízbe kakilt a baba, akkor sajnos baj van, és mielõbb meg kell, hogy szülessen, mert valami miatt nem kap oxigént.

Elsõnek mondom, hogy termelõdik a magzat bélrendszerében egy székletszerû valami, ez a székletszurok. A terhesség utolsó heteiben-napjaiban, ha nyitva van a méhszáj, akkor be lehet kukucskálni, és meg lehet vizsgálni a magzatvíz állapotát. Ha székletszurkos a magzatvíz- tehát , , belekakilt" a magzatvízbe-, akkor azonnal megindítják a szülést. Ugyanis ha a magzat nem kap elég oxigént, a szurok ürítésével válaszol a szervezete. Tehát ha a magzatvízbe kakilt a baba, akkor sajnos baj van, és mielõbb meg kell, hogy szülessen, mert valami miatt nem kap oxigént.
Már hogy kakilna a magzatvízbe, ha elõtte még sohasem evett? Vagy ez már egy régebben megszült baba, mondjuk kéthónapos, aki már falja a csirkecombot krumplival? Mert akkor öntsd ki a magzatvizet és kész. A kórházban is így látják el, ugyanis a magzatvízre a késõbbiekben már semmi szükséged nem lesz.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!az én kisfiam a 39.-héten belekakilt a magzatvízbe, ennek több jele is van amit a nyõgyógyász ért, nálam például nst-vel mérhetõ, általam nem érezhetõ fájások voltak, mikor ezt bemérték, csináltak endoscopiát, hüvelyen keresztül, és itt a saját szememmel láthattam a magzatvizet.burokrepesztés, és szülés :) így kezelték le, és ma már 7és fél éves.

Mi történik akkor ha az ember nem megy be rögtön a kórházba, amikor először rosszul van?

Tehát, a kérdésem, hogy ha nem szeretnék annyit kórházban lenni, hanem kicsit még várok és pár órával kés?bb indulunk, akkor lehet-e valami baj ebb?l?

Legjobb válasz: Ha rosszul vagy, menj be. :) Ha viszont vajúdni kezdesz, de csak 20 perces fájásaid vannak, akkor nem feltétlen kell rohanni. Nekem azt mondták 5 percesekkel menjek be, de olyan gyorsan jöttek a fájások, hogy a 10 percesbõl fél óra alatt 2 perces lett, úgyhogy még jó, hogy elindultunk hamar. :)

Ha rosszul vagy, menj be. :) Ha viszont vajúdni kezdesz, de csak 20 perces fájásaid vannak, akkor nem feltétlen kell rohanni. Nekem azt mondták 5 percesekkel menjek be, de olyan gyorsan jöttek a fájások, hogy a 10 percesbõl fél óra alatt 2 perces lett, úgyhogy még jó, hogy elindultunk hamar. :)
Én rosszul voltam, fájások nélkül. Hánytam, 2× összeestem. A férjem dolgozott és mire ideért volna kocsival .. hát lehet meghal a gyerek. Hívtam a mentõket, koraszülött jött ki. Egybõl bevittek és sürgõsségi császár lett a vége. Ha fájásaid vannak és érzed, hogy ez szülés lesz, érdemes felhívni az orvosod vagy szülésznõd (már ha van). Ha nincs, akkor a kórházat. Ott elmondanak mindent, amit tudnod kell. pl. mikor induljatok be, stb ... Ha elfojt a magzatvíz, akkor azonnal indulj be !!! Útközben pedig (már ha valaki bevisz és nem mentõvel mész, értesítsd az orvosod és azon családtagokat, akiket szeretnél ott látni a szülés után). Ha mentõ visz be, akkor már a mentõhívásnál kérik, hogy melyik kórházban szülsz és van-e orvosod. Legalábbis nálam így volt. Õk értesítették le a kórházat, hogy sürgõs eset érkezik. Mire odaértünk, mindenki be volt öltözve.
Én egy teljes éjszakát vajúdtam itthon. Semmi nem lett, így is csak másnap reggelre lett meg a baba, a második átvajúdott éjszaka után. Nálam nagyon lassan ment a folyamat.
Egerben is azt javasolják, hogy ha már két órája vannak 10 perces fájások (vagy már nincsenek is 10 percesek), csak akkor kell bemenni a kórházba. De azért, ha konkrétan rosszul lennék, ha valami rosszat éreznék, valami baljóst, akkor én is azonnal mennék.
Én, ha jönne, mennék. Sosem lehet tudni. Nem látsz be, nem látod, hogy elõreesett -e a köldökzsinõr, nem tudod mérni a baba szívhangját, hogy jól van-e, nem lát orvos. Szerintem tökmindegy, hogy az ember 10 vagy 20 órát tölt vajúdva a kórházban. Én a második helyen vagyok. A baba az elsõ.
Van aki tolófájásokkal érkezik a kórházba. Otthon is lehet a vajúdni, ha tudod, hogy már beékelõdött a baba feje (UH), akkor nem tud elõesni a köldökzsinór. Neked is jobb pl. a saját kádadban meleg víben ellazulni. EGy kicsit. AKkor menj be a kórházba, amikor szükségét érzed. Különben a melegvizes módszerrel azt is megállapíthatod, hogy TÉNYLEG az-e. Ha beülsz, és erõsödnek a fájások, akkor szülni fogsz, ha leállnak, akkor nyugodtan maradj otthon, amíg tényleg el nem kezdõdik, így elkerülheted a felesleges indítást, és hogy a frászt hozzák rád. Ha még nem szülsz, a babának nem lehet baja, ha érzed, hogy mozog. :) Ha mindenórás vagy, akkor meg úgyis kell járni a kórházba meghatározott napokon, ahol ellenõrzik az állapotát. ;)
A köldökzsinór elõreesésérõl jut eszembe - az csak akkor lehetséges, ha megreped a burok és elmegy a magzatvíz. Akkor pedig így is úgy is azonnal menni kell a kórházba.

Mi történik akkor ha egy beteg se szó se beszéd elhagyja a kórházat. Tehát nem szól a kezelőorvosának róla?

Legjobb válasz: Gondolom, hogy valahogy jegyzõkönyvezik és jelzik az eltûnését a rendõrségnek. De el lehet menni úgy is, hogy aláírja, hogy saját felelõsségre megy haza...

Szólni kell, hogy saját felelõsségre távozni akar, megírják a papírt, aláírja és ennyi. A kezelõorvos mindenképp értesül róla.
Gondolom, hogy valahogy jegyzõkönyvezik és jelzik az eltûnését a rendõrségnek. De el lehet menni úgy is, hogy aláírja, hogy saját felelõsségre megy haza...
azért ez összetett, vagyis 2 részbõl áll a legtöbb osztályról akkro sétálsz ki, amikor akarsz, max nem veszik jó béven, de ennyi ha viszont pszichiátriáról sétálsz ki, akkro azonnal értesítik a rendõrséget (még akkor is, ha nem a közveszélyes kategória vagy úgymond), és visszavisznek erõszakkal is ... sajnos ez van, belülrõl ismerem ezt, nem beszélek félre :) Nálunk elég rizikós dolog pszichiátriai betegnek lenni, mert onnantól kezdve elég könnyen rád süthetik bármilyen idnokból a bélyeget, hogy márpedig szabadon korláozhatják a jogaidat. Aki ezt nem hiszi , annak mondok egy példát eme szép hazánk psziuchiátriai mûködésérõl: Egy beteg egyszer még csak vizsgálatra várt az amuláns részen, beadta a TAJ kártyáját, aztán idõ közben meg megunta a várakozást és hazament. Kérem szépen, õt is rendõrök hozták vissza, és csak lesett szerencsétlen, hogy mi az isten történik, de kimentek érte lakásra. És persze kapásból átkerült a "nem együttmûködõ" beteg kategóriába. Ez egy kényes terület, amit nagyon szabályozni kellene, mert sok fehér folt van sajnos a mûködésében, de valahogy mégse akarják igazán. Aki osztályon dolgozik, gondolom tudna mesélni, mennyire is érvényesülnek a betegjogok. Végül is létezik egy vagon szabály, elõírás, na csak ott van az egésznek a rákfenéje, hogy a kutya nem ellenõrzi ezeket, így aztán pl az egy órás lekötözésbõl lesz akár 2 napos lekötözés is, és tesznek rá magasról, h össze.arja, hugyozza magát, sõt, igazából ezen tök jót mulatnak. Én sajnos veszélyes területnek tartom, és elég szomorú, hogy azt kell mondanom, h óva intek mindenkit egy pszichiátriai osztályra való bekerüléstõl, mert sok mindent láttam már, de azt igen kevésszer, amikor nagyon elégedetten és "gyógyultan" távozik valaki.
Nem tarthatja vissza, de a beteggel alá kell íratnia, hogy az orvosi javaslat és felvilágosítás ellenére saját felelõsségére távozott. (Aztán majd behozza megint a mentõ...)
gondolom kiállítanak egy papírt, hogy saját felelõsségére távozott (ha amúgy beszámítható)
Ha nem közveszélyes elmebeteg, akkor nem tartja vissza
olyan is van, hogy önkényesen távozott, tehát nem ír alá semmit, hogy saját felelõsségre, meg ilyenek, csak kisétál. miért keresnék? nem erõszak ez.
Amint kilép a kórház elé, az õrtoronyból altatódárdát lõnek bele és visszaviszik a kórterembe
fegyelmit kapnék
A kérdező hozzászólása: Tehát ha a beteg el akar menni, akkor nem tarthatja vissza az orvos?
jah, többi osztálynál tehát nincs ilyen probléma, még örülnek is, ha megszabadulnak tõled, ne viccelj :XD
A kérdező hozzászólása: Én nem pszichiátriai esetre gondoltam! Hanem hogyha mondjuk valakinek motoros balesete volt, kórházba került, agyrázkódása lett meg ehhez hasonlók, és ÖNKÉNYESEN távozik akkor mi történik. Gondolom nem fogják a rendõrök erõszakkal visszavinni, hiszen teljesen normális csak éppen nem akar a kórházban maradni.
kitöltetnek vele egy papírt, hogy saját felelõsségére hagyta el a kórházat, a kockázatok és a mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékozatót...

Ha az orvosom másik kórházban praktizál, mint ahova én tartozom, és a mentők csak a körzeti kórházba visznek, akkor ilyenkor mi történik?

28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! A kiskönyvben van olyan rész,ahova be kell íratni ha másik kórházban fogsz szülni nem a körzetiben. Az orvosodnak kell kitölteni. Nézd meg és írasd be a dokival idõben.

Szia! A kiskönyvben van olyan rész, ahova be kell íratni ha másik kórházban fogsz szülni nem a körzetiben. Az orvosodnak kell kitölteni. Nézd meg és írasd be a dokival idõben.

Mi történik az emberrel a kórházban ha szülés előtt két héttel befektetik magas vérnyomás miatt?

Legjobb válasz: Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.

Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.
Nálunk minden nap csináltak nst-t....
szia, en ketszer is voltam bent: naponta tobbszor mérték a vérnyomást, csináltak párszor EKG-t, ill. CTG-t is naponta kétszer. Jobb lett volna otthon pihenni, de azért megnyugtato volt, hogy figyeltek rám is, és foleg a babára.
Szia! Én 5 hétig voltam bent a kisfiam születése elõtt! Naponta 3x vérnyomásmérés, elém rakták a sómentes, vesekímélõ ebédet, így tuti betartottam a diétát, ami otthon nem ment. Naponta NST, ultrahang, hogy ha gond lett volna, minél hamarabb kiderüljön. Meg pihi ezerrel! Sajna a magas vérnyomás nagyon csúnya dolgokat képes mûvelni, még az utolsó napokban is, ha nem figyelnek rá.

Ha megindul a szülés és bementünk a kórházba hova kell először menni? A betegfelvételihez vagy egyből a szülőszobára? Utána mi történik?

Legjobb válasz: Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.

Debrecenben egybõl a szülõszobára kell menni, ott történik a felvétel is. Érdeklõdd meg ahol szülni fogsz hogy mi a szokás.
Én barátnõmet befeküdni vittem , indították a szülést másnap, õt osztályon vették fel. De valóban minden kórház más, inkább ott érdeklõdj, de mikor mentek, akkor is el fognak irányozni a megfelelõ helyre.-)
Én Pécsen a szülõszobára mentem, de a portán kérdeztem meg, hová kell menni.
Nalunk a korhaz szervez "turakat" a 30-35.hetben levoknek.Akkor kell regisztralni es akkor mondjak el hova (szuloszobara!!!)kell menni ha elerkezik az ido, es ne panik szeruen rohangaljuk vegig az egesz korhazat , hogy akkor most mi van. Konnyu szulest kivanok!
Szia! ÉN szülõszobára mentem. Annyira magamon kívül voltam az "ijedtségtõl", hogy nem veszõdtem semmivel. Azonnal szülõszobára, nekem aztán mondhattak volna bármit. Este mentünk be és a portás amikor kinyitotta a kaput mosolyogva megkérdezte: "Szülünk?" Kedves volt, de én abban a pillanatban le tudtam volna ütni, annyira izgultam. Szerintem nem fog senki megállítani, vagy elzavarni a szülõszobáról.

Elméleti kérdés. Mi történik, ha megszületik otthon a baba, mert nem érek be a kórházba?

Eszembe sincs "otthonszülni", de van rá esély, hogy gyorsan jöjjön, és a tesókat sem hagyhatom magukra, míg ideér vki. Ideköltöztetni nem tudnék senkit az utsó hetekre, mi ilyenkor a jó megoldás? A normális szomszédok dolgoznak ugye, a nem normális meg ugye szóba se jön...Mit érdemes tenni?

Legjobb válasz: Pároddal mi van?Szabadságot nem tud kérni?Tudom nem lehet tudni mikor indul be a szülés, de ha nincs más megoldás??!

Pároddal mi van?Szabadságot nem tud kérni?Tudom nem lehet tudni mikor indul be a szülés, de ha nincs más megoldás??!
Hívod a mentõket.
JA igen. A mentõk igazolják a szülés tényét, bevisznek benneteket a kórházba, megtörténik a kivizsgálás, és hazamehettek, ha akarsz, ha nem akkor meg bennmaradhattok (ha nincs komplikáció). Az anyakönyvezés ezesetben kicsit bonyolultabb.
Nekem is van ismerõsöm, aki így szült és én is majdnem (már a lépcsõházban jöttek a tolófájásaim, amikor vittek le a mentõbe), de készültem is rá, h elõfordulhat, mert épp javában tombolt az árvíz, egy csomó út le volt zárva felénk és minden rokon minimum 30 km-rõl érkezhetett volna, beleértve a férjem munkahelyét is, nekem pedig egy 2 évesre kellett vigyáznom. Ha érzed, h itt az idõ mentõt hívni lassan, illetve értesíteni azokat, akik jönnek vigyázni a gyerekeidre, érdemes tiszta lepedõt, manuális orrszívót vagy orrszívó porszívót és egy csipeszt (én olyat tartottam a kórházi csomag tetején, amivel az ételes zacskókat lehet összecsippenteni vákuumosan) a kezed ügyében tartani a köldökzsinórra. A barátnõmnek ezekre volt szüksége, õ a 3 éves fia mellett vezényelte le a 30 percig tartó szülését, a mentõk jóval késõbb értek oda hozzá.
Mentõt hívsz, amikor érzed a fájásokat (vagy taxit, de inkább mentõ). Aztán bevisznek, ha esetleg mégis otthon születik meg. Én is tartok ettõl, mert az elsõ baba is elég gyors volt.
Nálunk ugyanez a helyzet, gyorsan jött már a második is, most még a szülésznõ is a lelkemre kötötte, azonnal induljunk, hogy beérjünk. Mi azt találtuk ki, hogy a nagyszülõk jönnek a gyerekekhez, ha éjjel jön a kicsi, a férjem gyors megy értük kocsival :) Szerencsére közel laknak, ha nappal, meg? A férjem katasztrófavédõ, csak megoldja :) Vicc volt, remélem nappal is gyorsan hazaér. Jó szülést neked! 36+3 h km
Nálunk is esélyes volt hogy gyorsan jön. Szerencsére pont jött anyum és a párom is még itthon volt amikor elindult a dolog. A dokim azt mondta fogunk két madzagot, elkötjük a köldökzsinort és elvágjuk. TErmészetesen közte..(ilyen humoros dokim van:D:D)
A kérdező hozzászólása: Az volt a kisfiamnál, hogy amíg a víz el nem folyt, nem éreztem semmit abból, hogy õ kèszülõdik... ctg-re kellett menni és haza se engedtek. Utána pedig nem hitték el, hogy már jön is, volt nagy rohangálás :) )). Ezért talán nem alaptalanul agyalok. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A párom is dolgozik, idõ neki is hazaérni. Szabadságot meg akkor van értelme elkezdeni, amikor màr itt a kicsi. Több hétre õ se tud elszabadulni sajnos.
Egy ismerõsömnek volt ilyen villámszülése. Negyed órával késõbb ért oda a mentõ, akkor vitték be õket a kórházba.
Nálunk az utcában gratuláltak az otthon született babához. Nem volt mit tenni, ha egy gyerek jön, akkor õ jön. Mennyi idõ alatt tudnád a többi gyereket biztonságba helyezni?
7es vagyok:) Eszembe jutott egy kis humoros sztori, . 1, 5 hónapig vese gyulladás miatt kh-ban voltam. 32.héttõl.Minden nap volt nst. Egyik nap a 37.héten nem volt fent nem találták a babócát, ezért ennem kellett vmi édeset és mondták majd 1-2 óra mulva menjek vissza de a szülõszobára akkor hogy fekve csináljanak nst-t. Visszamentem, épp a szülésznõ tanoncokkal beszélgettünk, mert nem szült senki. Vajudó is üres volt, én voltam csak. (Itt nem jöhet be egyébként senki a vajudóba csak a szülõ nõ.) Erre hirtelen egyszer csak látjuk hogy a doki rohan, több szülésznõ rohan. Nyitják az ajtót hoznak valakit fekve a kocsin. Kiderült a mentõ hozta be h hamarosan szül. Én kb 15-20perc mulva végeztem. Megkérdeztem a tanoncokat másnap h mikor szült.S mondták h vagy 3 óra mulva se volt a baba. Szegény doki meg mindenki sos szülés felállás de a baba bezzeg neki nem sietett.

A váci kórház szakrendelőjében mi történik első alkalommal, ha terhesség miatt megyek?

LÉGYSZI CSAK OLYANOK ÍRJANAK,AKIKNEK ITT VAN TAPASZTALATUK!

Legjobb válasz: Bemész,és akkor megnéznek.Ha van ott olyan orvos,aki elvégzi az UHt(nem mind csinálja meg)akkor általában megnézik ott és akkor,ha valami miatt nincs(elment szülni stb)akkor visszarendelnek.Betapintásos vizsgálatot mindenképpen csinálnak.Amúgy az UH a nõgyógyászati rendelõk mellett lévõ terhesgondozós ajtó,és egybenyilnak a rendelõk,tehát soron kívül megcsinálják az UHt. Kiskönyvet akkot kapsz,amikor jól látható élõ magzatod van.Errõl egy papír,amivel te mész a területileg illetékes védõnõhöz,és õ majd kiállítja a gondozási könyvet. Nekem az elején csináltak egybõl egy teljes labort.Aztán meg majd a terhesség második felében. Nem kell félni a dokik mindent elmondanak majd,ha valami esetleg nem világos,nyugodtan kérdezz rá náluk.Nem harapnak:)

Bemész, és akkor megnéznek.Ha van ott olyan orvos, aki elvégzi az UHt(nem mind csinálja meg)akkor általában megnézik ott és akkor, ha valami miatt nincs(elment szülni stb)akkor visszarendelnek.Betapintásos vizsgálatot mindenképpen csinálnak.Amúgy az UH a nõgyógyászati rendelõk mellett lévõ terhesgondozós ajtó, és egybenyilnak a rendelõk, tehát soron kívül megcsinálják az UHt. Kiskönyvet akkot kapsz, amikor jól látható élõ magzatod van.Errõl egy papír, amivel te mész a területileg illetékes védõnõhöz, és õ majd kiállítja a gondozási könyvet. Nekem az elején csináltak egybõl egy teljes labort.Aztán meg majd a terhesség második felében. Nem kell félni a dokik mindent elmondanak majd, ha valami esetleg nem világos, nyugodtan kérdezz rá náluk.Nem harapnak:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, aranyos vagy!

Ha elkezdődnek a fájások, beérek a kórházba és a vizsgálatok után kiderül, hogy faros a baba, rögtön visznek császározni? Milyen az, ha megpróbálják megfordítani, és ez mikor történik?

Legjobb válasz: Szia! Ha faros a babád,azt az uh kimutatja,azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani,de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt,ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el,annak örülj,ha így szülhetsz. Boldog babavárást,könnyû szülést.

Szia! Ha faros a babád, azt az uh kimutatja, azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani, de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt, ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el, annak örülj, ha így szülhetsz. Boldog babavárást, könnyû szülést.
Nálunk a faros babát, fõleg elsõ szülésnél (mint nálam) császárral hozzák a világra. Megfordítani meg sem próbálták, bár én nem is hagytam volna, mert mi van ha azért nem fordult meg, mert a köldökzsinór a nyakára tekeredett stb. Ha faros, annak biztos meg van az oka. A császárnál is, ha nem indokolt az azonnali mûtét, megvárják, hogy kitágulj legalább három ujjnyira, utána kezdik csak meg a mûtétet. Az elõzõ válaszolóval meg nem értek teljesen egyet, mert van amikor a baba számára jobb megoldás a császár (nem törik pl. a kulcscsontja stb.).
Elsõ gyermeknél szoktak császározni, ha faros. Nekem négy gyermekbõl három faros volt még a szülés elõtti héten!!!! Úgy fordultak meg, hogy van egy gyakorlat, amit azt hiszem egy német bába talált ki, mégpedig úgy kell csinálni, hogy az ébren töltött idõd alatt két óránként húsz percig kell úgy állnod, hogy a térded és az alkarod van lenn a földön. Így állítólag az esetek 90%-ban megfordul a baba. Én ezt egy napig csináltam, mindhárom esetben a következõ napon már éreztem, hogy megfordultak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy úgy érti, négykézláb, alkartámaszban?
Igen. Négykézláb, csak nem a tenyered van a földön, hanem az egész alkarod. Másképp nem nagyon tudnak már a vége felé megfordulni, így viszont nagyon jó az esély rá. Mondom nekem három gyerekem is így fordult meg, az egyik öt nappal, a másik négy nappal, a harmadik pedig nem tudom pontosan, hogy 7 vagy 8 nappal a születése elõtt. Négy gyerekbõl három nekem faros volt az utolsó pillanatig, rám meg a frászt hozták. A dokim már csak röhög rajtam, és nem hisz a szemének, amikor rájön, hogy "forgatom" a gyerkõcöket. :) ))
A kérdező hozzászólása: Ez tök jó, hogy neked sikerült, már csinálgatom, holnap nst-n hátha tudok pontosabbat, hol a szívhang.Egyébként nekem az a szomorú, hogy a kislány végig fejvégû volt, múlt héten(37.)gondolt egyet és megfordult.Köszi mégegyszer a segítséget.
Bõven van idõd, addig még simán megfordulhat! Hajrá! Várom a visszajelzést!
A kérdező hozzászólása: Ma reggeli nst után rögtön megvizsgált a dokim, 1 ujjnyira nyitva van, a magzatvíz tiszta, azt mondta, hogy lehet, hogy ma este beindul, de az is lehet, hogy túlhordás lesz.Ja, és 99, 9%, hogy császár.Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért, lehet, hogy már leszállt a méh?Vagy mert már nyílik a méhszáj?Nem tudom.Minden esetre én már nem gyakorlatozok, inkább pihizek, most az esik jól.És fájdogál is a hasam, lehet, hogy a vizsgálat miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!